|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Malgosiu myslimy jednoczesnie
A moze 'Przemyslenia wlasne Kreconowlosych Wizazanek' dziewczyny ruszcie pieknymi glowkami, w koncu jestesmy geniusze jak to jeden z uczniow Basi zauwazyl (mamy loki od myslenia )
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-01 o 16:22 |
|
|
|
#25142 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku, mnie się ten tytuł podoba
. Małgosiu, wydaje mi się, że "nasza blogerka" może podawać linki.
|
#25143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tyko jeszcze kwestia tłumaczeń dziewczyn które obecnie się nie udzielają, je też trzeba skopiować bo może one nie będą miały szansy tego zrobić, (np. Yasmin wyjechała) później gdy sie pojawią i będą miały chęci to się im prześle teksty do poprawki
Jestem za nowa nazwą ![]() może jakieś "Refleksje na temat fali i loka "
|
#25144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagadnienia naukowe w zakresie pielegnacji lokow i fal w oparcowaniu Kreconowlosych Wizazanek
|
|
#25146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ja bym dała tak "Zagadnienia naukowe w zakresie pielegnacji lokow i fal" (żeby temat nie był za długi) a w 1 poście wątku wyjaśnienia że są to teksty opracowane przez kręcone
|
|
#25147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak do jutra nie bedzie innej propozycji zakladam watek "Zagadnienia naukowe w zakresie pielegnacji lokow i fal"
|
|
#25148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć się zastanawiam czy tej naukowości dziewczyny się nie przestraszą ![]() A pozwoliłabyś mi założyć wątek? Lubię się bawić w porządkowanie tematów i ich uzupełnianie ![]() Ale jeśli Ci zależy to oczywiście oddaję palmę pierwszeństwa
|
|
|
|
|
#25149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#25150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede pisac artykuly, zakladaj watek bo ja zamierzam juz jutro cos wstawic, wena tworcza przyszla do mnie i musze wykorzystac ![]() a co do naukowosci, nie martw sie, przynajmniej odstraszymy skutecznie tych co trzeba, jak ktos bedzie powaznie zainteresowany czytaniem to bedzie wiedzial ze mozna nas zapytac o wyjasnienie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-01 o 18:32 |
|
|
|
|
#25151 | ||
|
Rozeznanie
|
Jeszcze a propos afery onetowej. Prawa do tłumaczenia nawet są potrójne, bo Was, tłumaczek, wizażu i autorek oryginalnego tekstu. Ale tak samo Wy powinnyście mieć jakieś pozwolenie od autorek, ale akurat to nie powinno liczyć się w sprawie na linii autorka bloga - autorki tłumaczeń bo to wasza sprawa raczej. Z urzędu pewnie tych spraw się nie ściga, więc zarówno wy jak i autorki oryginalnych tekstów przeciw wam musiałyby coś zgłosić, raczej nie macie się co bać ale oczywiście kultura osobista wymaga, żebyście takie pozwolenie uzyskały. Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania oczywiście ale w takim przypadku liczy się dobra wola, ja bym nie kasowała ich tak w panice od razu. Oczywiście zrobicie co uważacie
I oczywiście prawo polskie i ustawa jest nadrzędne w stosunku do regulaminu wizażu, z pewnością w regulaminie jest coś nt. tego ze treści publikowane nie mogą być sprzeczne z prawem (przynajmniej chyba powinien być a tak czy inaczej to raczej oczywiste, że nie mogą być niezgodne z prawem...)Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#25152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i ja wspomnę- dziś przyszły moje dwa Kallosy Latte i Placenta ![]() Czyli są już wszystkie przesyłki ![]() Swoja drogą chyba amla daje jakieś pozytywne efekty Nie dość, ze skręt mam niemalże barani to dodatkowo włosów jakby objętościowo więcej Nawet TŻ to zauważył hihihi
|
|
#25153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a za kallosem latte bardzo tęsknię i chyba muszę zamówić
|
|
|
|
|
#25154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak teraz sobie już mogłam pozwolić z czego się niezmiernie cieszę, bo bardzo podoba mi się jej działanie. Szkoda tylko, ze śmierdzi
|
|
#25155 |
|
Rozeznanie
|
a jak jej używasz? Masz proszek, który mieszasz z odżywką?
|
|
|
|
#25156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak napiszę książkę i opiszę swoją unikatową teorię to nikt nie ma prawa jej opisać bo złamie moje prawa? żadna gazeta/czasopismo/dziennikarz itd? żadnych recenzji, opinii, streszczeń? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Wątek otworzony. Zapraszam do zapełniania go |
||
|
|
|
#25157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli jeśli dobrze zrozumiałam, to rezygnujemy z pytania się o zgodę autorek i próbujemy wszystko przeredagować, tak? |
|
|
|
|
#25158 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś czas temu jak wygładzałam włosy na szczotkę to zaraz po wysuszeniu były one w dotyku szorstkie i wyglądały na mega suche i bardzo matowe, wyglądało to jak kopa siana - po zapleceniu w warkocz i po kilku h w nim spędzonych, włosy zmieniały swój wygląd i stawały się miękkie w dotyku i takie "do wyjścia"
nigdy nie rozumiałam czemu tak się dzieje, może można to jakoś naukowo wytłumaczyć?
|
#25159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25160 |
|
Rozeznanie
|
A czy ten wątek to miejsce na posty w stylu:
"Przeczytałam ostatnio coś ciekawego o stosowaniu XYZ. W opinii autorki to bez sensu, bo [tu streszczenie]. Więcej możecie przeczytać tutaj [link]" Czyli może nie własny artykuł, ale wskazanie na wydaje się ciekawe informacje. Czy raczej chciałybyście tam zbierać bardziej kompletne artykuły?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawo autorskie - można napisać o czym jest książka, ale zacytować jej oprócz stron wskazanych przez Autora już nie można. Można napisać, że płyta będzie mieszanką takich a takich brzmień, ale już przytoczenie tekstu przez sprzedażą jest naruszeniem, tak samo jak wpuszczenie przedpremierowe choćby refrenu jednej piosenki do sieci Prawo patentowe-bez zgody właściciela patentu nikt nie może o tym wspomnieć. |
|
|
|
|
#25162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale napiszemy do nich po usunięciu tekstów z forum; przeredagowanie i tak nam pewnie szybko nie pójdzie Cytat:
na pewno chciałabym robić listę w pierwszym poście z artykułami przez nas napisanymi; ale to nie wyklucza tego o czym piszesz; generalnie tamten wątek zawierał same artykuły, dyskusje toczyły się tutaj; możemy również i to zmienić; trzeba obmyślić strategię
|
||
|
|
|
#25163 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mam taką nieśmiałą uwagę Odnośniki na pewno są fajnym rozwiązaniem. Zastanawiam się jakie miałoby być to ewentualne streszczenie. Nie każda zakręcona jest anglojęzyczna (np. ja, całą moją edukację nie miałam angielskiego i znam go bardzo kiepsko). Także prosiłabym, jeśli można o w miarę dokładne informacje. Wiem, że wymaga to masę pracy i czasu
|
|
|
|
|
#25164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nikt tu nie pisze o niczym przedpemierowym, ale o książce, która wyszła dobre kilka lat temu i o której już bardzo wiele napisano; czy naprawdę chcecie powiedzieć, że napisanie na forum czym jest metoda CG wg Lorraine jest niezgodne z prawem? |
|
|
|
|
#25165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie osobiście najbardziej ruszyła "czelność" blogowiczki, która posłużyła się Waszymi tłumaczeniami bez zgody, a na dodatek dała linka do wizazu i wątku kręconowłosych...I tu jest mocny argument na meila do Onetu |
|
|
|
|
#25166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby tak to funkcjonowało, to generalnie internet by upał, bo nikt by nie mógł o niczym napisać ![]() Pomijam już, ile na temat CG jest artykułów/blogów anglojęzycznych, ale to samo jest na stronach niemieckich. Te prawa autorskie, o których mówimy, dotyczą w naszym przypadku tylko dosłownych tłumaczeń i cytatów. |
|
|
|
|
#25167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jakieś pomieszanie pojęć przez kogoś... Patent(rodzaj prawa ochronnego) jest udzielany na wynalazki czyli coś nowego,nie wynikającego bezpośrednio ze stanu techniki i nadający się do przemysłowego stosowania.Więc o czym ta mowa? Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię byle nie obrażała twórcy. Więc równie dobrze można napisać:"Wg mnie metoda x polegająca na y jest ok,bo..." Nie dajmy się zwariować... |
|
|
|
|
#25168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłaś coś, co polubiły?
|
|
|
|
|
#25169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25170 | |
|
Wtajemniczenie
|
W przypływie prób i błędów polubiły się z odżywkami Alverde
![]() A w pierwszej chwili myślałam,że i te stracone... Myślę,że lekko poprawiła im się kondycja,bo nawet na olej kokosowy nie reagują tak histerycznie jak kiedyś ![]() Teraz je wysyłam na urlop do ciepłych krajów,a tam pasuje im wszystko ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Bo mamy też np. patent żeglarski ![]() Potocznie patent to tyle co dokument,ale chyba nie o tym tu mówimy. To nie jest patent na np.oscypek a na produkcję oscypka. Przemyslowe stosowanie polega na tym,że wg wynalazku można uzyskać wytwór lub wykorzystywany sposób,w rozumieniu technicznym,nie wykluczając rolnictwa(art.27 Prawo własności przemysłowej). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

)

. 

a tak czy inaczej to raczej oczywiste, że nie mogą być niezgodne z prawem...)

Odnośniki na pewno są fajnym rozwiązaniem. Zastanawiam się jakie miałoby być to ewentualne streszczenie. Nie każda zakręcona jest anglojęzyczna (np. ja, całą moją edukację nie miałam angielskiego i znam go bardzo kiepsko). Także prosiłabym, jeśli można o w miarę dokładne informacje. Wiem, że wymaga to masę pracy i czasu