|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze sie ostalo od wczoraj![]() Cytat:
![]() salon-bez z brazem drugi pokoj czerwony z pomaranczem, nie wiem jeszcze jak pomalowac dla Werki bo to jej pokoj bedzie ![]() sypialnia eukaliptus(jasna zielen) przedpokoj capuccino z miedzianym kuchnia ciemny szary z fioletem a lazienka bedzie chyba na zolto
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
ej laski fajna ta czapka czy bleee http://allegro.pl/mothercare-nowa-ba...254018293.html
|
|
|
|
#4923 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
czeko, to mamy reklamożerców
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Antonio zasnal, wiec mam troche czasu dla siebie ![]() Svi, biedny Marci , duzozdrowka dla niego Dywanik ladny. p4w, dziekuje ![]() U mnie Essie nie ma w sklepach, musze zamawiac wszystko z Ebay. Miniaturki sa 4 po 5 ml: Merino Cool Limited Addiction Little Brown Dress Sew Psyched I jeszcze Essie Raspberry sobie zamowilam, bo nie mam zadnej ladnej maliny. ![]() Znajde sobie ta base SH, ja mam tez teraz z Nail Teka, ale z serii Hydration.
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaliczyłyśmy z Zu prawie 2 godzinny spacer. Teraz Mała drzemie a ja odpoczywam ![]() Wczoraj sprzątaliśmy a dziś idę na obiad do mamy więc mam luz
|
||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co mogę dodac do sałatki z makaronem. Mam makaron
pieczarki w zalewie naturalnej, jakąś wędlinę-szynkę z indyka, ser żółty, ogórki kiszone, konserwowe. Nie wiem jakie składniki dobrać. Od razu mówie ze nie mam kukurydzy, zielonego ogórka i papryki ani konserwowej ani świeżej. chce mi sie sałatki jakiejś, a weny brak
|
|
|
|
#4927 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w dzieki
![]() musze zaglebic temat, ale nie mam czasu kompletnie na nic ostatnio ehh a jakbys przy okazji spytala meza czy czym istotnym roznia sie te dwa to bylabym wdzieczna ![]() ![]() przed chwila byli rodzice, wzieli Eryka do siebie Marci pewnie zaraz wstanie a musze jeszcze posprzatac kuchnie, umyc glowe itp mam nadzieje, ze zdarze przed lekarzem i jego pobudka
|
|
#4928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj ranyyy, zdrówka dla zięciunia, biedaczek ![]() Cytat:
![]() Paznokcie obcinamy przed kompem- puszczam jej na youtube dowolny odcinek teletubisiów ![]() Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
svi miałam ci wczoraj pisać i zapomniałam Jeżeli chodzi o ten kombinezon to ja bym sprawdzała przede wszystkim długość od szyjki do kroku - jeżeli tam nie jest dużo za duży, tylko te dodatkowe cm są na nogawkach to ok ale np ten co ja mam na Martynkę za duży troszkę to właśnie tułów ma za długi i mała jak stanie to głowa jej wpada do kombinezonu ![]() Mariolko, gratulacje dla Antosia :-D bardzo się cieszę! A tak w ogóle to dzień dobry
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-02 o 13:43 |
||||
|
|
|
#4929 |
|
BAN stały
|
Witajcie kochane
maz w pracy ale mam nadzieje ze do 18 wroci i zajmie sie nalezycie zona (okres mi sie skonczyl wiec licze na to ze zajmie sie mna co najmniej raz Mariolu duze brawa dla malego chodziaza ![]() zmykam buziaki i milego dnia |
|
|
|
#4930 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no wlasnie dlugosc od szyjki do kroku jest tylko 3-4cm dluzsza niz on ma wiec mysle, ze bedzie ok maly wstanie, dam mu jesc i bedziemy zbierac sie do lekarza powoli
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie odnosnie kombinezonu to jesli mala ma 80cm to mam wziac na 86? chcialabym zeby na cala zime byl
wiadomo ze grubsze spodnie, sweter pod spod to chyba dobrze ze wiekszy co, nogawki moge podgiac w razie czego czy raczej na 80 wziac?
|
#4932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka np. nosi 80 i ma idealne a jak szukam kombinezonu i sprawdzam wymiary to okazuje się że na 74 muszę kupić... a tez na początku zaczęłam na 86 szukać Najlepiej chyba byłoby przymierzyć i rzeczywiście troszkę większy kupić...
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo potem sie ookaze ze za duzy bedziekurde upalu w domu nie mam a mala juz wypila 5 butelek herbatki non stop wola "tu -tu"
|
|
#4934 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
U rąk Amelka sobie daje spokojnie, a u nóg ![]() Cytat:
![]() Svinecka dużo zdrówka dla Marcelka ![]() Cytat:
uwielbia je od malutkiego ![]() Cytat:
woli VIVE ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla mamy,oby nic was nie dopadło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czeko ja bym wzięła 86, zawsze można podwinąć jak teraz troszkę za duży będzie i na zimę na pewno starczy Ile wzrostu mają wasze dzieciaczki? Amelka jakaś niska mi się wydaje Pewnie po mamusi ma jakieś 75 cm o ile dobrze zmierzyłam
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
p4w nie znalazlam tej bazy, to znaczy nie wiem ktora to. Jak kiedys ci wpadnie w oko, to prosze ladnie zapamietaj i mi napisz
![]() Svi, trzymam kciuki za wizyte ![]() Wczoraj jak jechalam po meza, to strzelila mi opona, ale byl huk. Okazalo sie, ze zapasowka jest inna i czeka mnie jeszcze dzisiaj zakup. wysle meza Na obiad robie dzis salatke gyros ![]() Wojtusiu, zmieszaj to, co masz i wyjdzie , ja glownie robe salatki bez przepisu, z tego, co mam w lodowce.Przyszla mi dzisiaj przesylka z Next. U nas w sklepie Next nie moge dostac wszystkiego co chce. Maly jest jakis i zazwyczaj rozmiarowka konczy sie na 12 miesiacach, a potem juz sa rzeczy dla wiekszych chlopcow. Fajnie, bo w razie W, mimo, ze kupiuje online moge zwrocic rzeczy u mnie w sklepie. Kupilam 2 paczki bodziakow, czapke na zime, stroj elfa ,bo pewnie pojdziemy na jakies party przed Swietami, 2 spiworki 18-36 miesiecy, pidzamki. Jeszcze jakies pidzamki przyjda pozniej, ale to wiedzialam od razu przy zamowieniu. Najlepsze jest to, ze jak sie nie chce, to nie trzeba placic od razu, mozna pozniej na raty lub calosc. I odkrylam to dopiero teraz ![]() Maly sie budzi, wiec znikam
|
#4936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widać, że są parą od małego chciał nie chciał coś ich łączyOj ty ni strasz mi zięcia bi
|
|
#4937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
W koncu pogoda sie poprawiła i usnał dopiero 20 min temu ![]() Cytat:
Przewaznie musze go czyms zagadac albo wlacze mu mini mini zeby cos poogladał i wtedy szybko obcinam. A czasami siedzi grzecznie i patrzy sie jak obcinam. Cytat:
![]() Dla mnie tez czesto zupa bez Vegety lub kostki ma niewyrazny smak mimo, ze daje duzo warzyw i mieska. Chociaz ostatnio coraz rzadziej daje kostke a wiecej ziołek. Cytat:
Duzo zdrowka mu życzę. Kuba ma katarek i łzawia mu oczka. Ale to pewnie ode mnie sie zaraził bo kilka dni temu tez leciało mi z nosa. Cytat:
Ma 3 ulubione bajki, ktore zainteresuja go dluzej niz 1 minuta ![]() I lubi tez niektore teledyski, gdy leca biegnie pod telewizor i tanczy. Cytat:
Cytat:
) i ogorek zielony. Dodaje majonez i doprawiam sola i pieprzem. Palce lizac. Cytat:
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-10-02 o 14:26 |
|||||||
|
|
|
#4938 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziewczyny
Mam nadzieje, ze to paskudztwo do nas nie przyjdzie. Mama średnio się czuje, ale to już drugi tydzień choroby, więc najgorzej było w zeszłym, gdy jeszcze nie miała wysypki, a już była chora i osłabiona. Zresztą osoby starsze inaczej przechodzą i łatwiej o powikłanie. czeko, ja by patrzyła na wymiary. Rozmiar rozmiarowi nierówny, nigdy się nim nie sugeruje Kiedy nagrasz małą gadułę??
|
#4939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie to tak smaka robić Lepiej późno niż wcale ![]() Chmurzy się a chciałam z małą na spacer wyjść ![]() Świetne są te krople Olbas nosek się jej prawie nie zatyka
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio nauczył sie pic prosto z kubka, szklanki. Nawet sie nie zaleje ![]() Cytat:
![]() Czasami trzeba
|
|
|
#4941 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dal nas ma niewyraźny, bo przyzwyczajeni jesteśmy (dorośli ) do przypraw, soli, pieprzu itp itd, ale dziecko jeszcze nie i tak naprawdę nie powinno się go sztucznie zmieniać i dodawac te wszystkie "śmieci". Oby jak najdłużej bez dodatków. Ja np małemu nie solę jajecznicy i mu bardzo smakuje Bo nie wie, ze może być inna
|
|
#4942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a ja znów dzis po lekarzach latalam....
usłyszlam świsty w oskrzelach wiec zadzwonilam do lek i ten mi kazał na dyzur jechac, była jakas wredna baba, zbadala Zuzie i powiedziła (odp na moje pytanie bo tak to by sie chyba wcale nie odezwała) ze ma zmiany na oskrzelach i znów antybiotyk ![]() odwlekałam szczepienie i mam za swoje, ciekawe kiedy uda mi sie w koncu ja zaszczepic aha miała któras z was dla maluszków antybiotyk KLACID? szybko przynosił efekt? widze ze na całego dyskusja o kosztach zwiazanych z dzieckiem dziecko kosztuje nie ma dwóch zdan, ale to chyba nic nadzwyczajnego, ale luz bo my mamy po 1 dziecku (sa oczywiscie tez podwójne mamusie ) wiec nie sa niewiadomo jakie wydatki (mam w pracy faceta co mu sie niedawno 9 urodziło, zarabia chyba nie wiecej nix 1500/1700 zł na reke, zona nie pracuje, jedno dziecko orzenił m-c temu, on to dopiero musi sie wysilic zeby dac rade, podziwiam)ja na niektore rzeczy wydaje mniej na ine wiecej, od poczatku kupuje mleko, mała zjadała duzo przewaznie słoiczki z uwagi na moja prace i brak czasu babci zeby specjalnie gotowała, teraz słoiczki juz rzadko je ale jednak, deserki kupuje nadal,uzywam pampersów (ale kupuje zawsze na promocji, robie zapasy), co do ciuchów to przewaznie lumpki i mozecie mowic co chcecie ale pomijajac juz ze mozna kupic swietne rzeczy za niska cene to sa one duzo lepszej jakosci, niz np te kupione w Pepco lub jakims pierwszym lepszym sklepie(nie bic te co kupuja w Pepco, mi tez sie zdarza ale raczej ograniczam sie do skarpetek , bo juz sie przejechałam np na pajacyku), czasem tez kupuje na all, teraz poluje na kombinezonale np buciki kupuje zawsze nówki, a wiadomo jakie koszty, teraz jej kupiłam za 115 zl cos jescze chcialam napisac ale zapomnialam :/ Cytat:
Cytat:
![]() mariolka, ale masz szwagierke, ja bym chyba nie wytrzymała i bym cos powiedziala jej do słuchu ale kontakt tez bym urwała zdecydowanie, az sie wierzyc nie chce ze mozna byc az tak beznadziejnym przypadkiem mega przystojniak, a te oczy ide cos posprzeatac poki mała spi
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lubilam tak kupowac wlasnie chyba ja dokladnie zmierze bo jesli z neta bym kupila to musze wiedziec konkretnie a w sklepie jej przymierze
|
|
#4944 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam małej cały używany kombinezon z coccodrillo, jeszcze szukam dwuczęściowego, do tego buty, czapka, szalik
![]() ![]() Byliśmy dzisiaj zerknąć na zimowe butki, z geoxa są świetne ale cena także , były fajne z elefanten ale brak rozmiaru ![]() Ja też muszę sobie buty i kurtkę sprawić...tylko skąd na to nabrać
|
#4945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() narazie dalej z butli cedzi chociaz ze kubka niekapka umie to jakos wygodniej mi dac jej butle bo z kubka sie krztusi ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() a po ci az 2 kombinezony?
|
|
#4946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nie - dzieci nie biorą się z powietrza ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Jak przyjdzie to wam wkleję zdjęcie, powinnam mieć w pon -wt No chciałam jeden cały - taki porządniejszy ale używany żeby mała na codzienne spacerki miała do szaleństwa na sankach i śniegu a drugi dwuczęściowy tak na wyjścia - w zeszłym roku miałam jeden i był problem jak trzeba było go wyprać bo zanim wyschnął to nie miała w czym chodzić a w tym raczej bedzie się bardziej brudziła
|
|
#4947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie martw się my też miałyśmy zaległe szczepienie z 5 sierpnia, a dopiero w tym tygodniu nam się udało wiem wiem, ale ja jestem przewrażliwiona pod tym względem ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
|
|
#4948 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Zabrudzi się, przemoczy, to musi mieć na zmianę. Ja też planuję dwa (jeden już mam)
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
#4950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja juz gotuje jedna zupe i chcac nie chcac musze ja jakos doprawic zeby dla nas była zjadliwa. Jak juz pisałam coraz rzadziej dodaje kostki, bo odkryłam fajne zioła i zupka ma naprawde niezły smak, chcociaz dla tŻ i tak jest zawsze bez smaku ![]() Cytat:
![]() Oby jak najszybciej wyzdrowiała Zgadzam sie z pogrubionym zdaniem Czesto kupuje w lumpku i ciuchy sa naprawde swietne, oryginalne. Rzadko sie zdarzyło zebym widziała dwa takie same ciuszki. Są z markowych sklepów, super jakosci i napewno nie jedno dziecko w nich pochodzi. Pepcowe takze lubie i nie mam do nich zastrzezen. ![]() Cytat:
tylko ze mało. A propo herbatek - kupiłam niedawna fajna herbatke dla dzieci z Posti. Były 3 rodzaje - wziełam herbatke dla bystrzaka Bardzo smaczna, bez dodatku cukru, w saszetkach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

jeszcze sie ostalo od wczoraj

, duzozdrowka dla niego 

bo potem sie ookaze ze za duzy bedzie

ma jakieś 75 cm o ile dobrze zmierzyłam 
bi
) i ogorek zielony. Dodaje majonez i doprawiam sola i pieprzem. Palce lizac.
ładnie to tak smaka robić 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)