Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 11:46   #4921
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Czy tylko moje dziecko nie ogląda TV? nie to ze jej nie pozwalam, tylko ją to w ogole nie interesuje, żadna bajka. Spojrzy góra na 10 sekund i dalej robi swoje, bawi się itd.
u nas tak samo

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Anti nie ogląda tv, tylko na reklamy biegnie jak szalony. Najulubieńsza to z kosmitami i krową, chyba Plusa. Porzucił dla niej nawet cyca i pobiegł do sypialni, gdzie tv leciał
hehe to u nas jest tak samo tylko z reklama Danio

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

aleeee bym zjadla grochowke
chyba zrobie na dniach
najwyzej TZ bedzie glodowal, trudno
zapraszam do mniejeszcze sie ostalo od wczoraj

Cytat:

kuchnie mam zielona, sypialnie pomaranczowa, pokoj Eryka zolty
lazienki brazowo bezowe
przedpokoj malina
salon sliwka
ja tez mam kazdy pokoj inaczej
salon-bez z brazem
drugi pokoj czerwony z pomaranczem, nie wiem jeszcze jak pomalowac dla Werki bo to jej pokoj bedzie
sypialnia eukaliptus(jasna zielen)
przedpokoj capuccino z miedzianym
kuchnia ciemny szary z fioletem
a lazienka bedzie chyba na zolto

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 12:01   #4922
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

ej laski fajna ta czapka czy bleee http://allegro.pl/mothercare-nowa-ba...254018293.html
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 12:03   #4923
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Fajna

czeko, to mamy reklamożerców
Stary 2010-10-02, 12:15   #4924
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
Antonio zasnal, wiec mam troche czasu dla siebie

Svi, biedny Marci , duzozdrowka dla niego
Dywanik ladny.

p4w, dziekuje
U mnie Essie nie ma w sklepach, musze zamawiac wszystko z Ebay.
Miniaturki sa 4 po 5 ml:
Merino Cool
Limited Addiction
Little Brown Dress
Sew Psyched

I jeszcze Essie Raspberry sobie zamowilam, bo nie mam zadnej ladnej maliny.

Znajde sobie ta base SH, ja mam tez teraz z Nail Teka, ale z serii Hydration.
Stary 2010-10-02, 12:43   #4925
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
witam
Marci jest chory
cala noc goraczkowal
ledwo na oczy widze
na 15.30 idziemy do lekarza
Zdrówka dużo dla Marcelka.

Cytat:
http://allegro.pl/mothercare-nowa-ba...254018293.html jak wam sie widzi taka czapka? czy sie nie widzi....
Fajna

Zaliczyłyśmy z Zu prawie 2 godzinny spacer. Teraz Mała drzemie a ja odpoczywam
Wczoraj sprzątaliśmy a dziś idę na obiad do mamy więc mam luz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 12:51   #4926
Wojtusia
Zakorzenienie

dziewczyny co mogę dodac do sałatki z makaronem. Mam makaron pieczarki w zalewie naturalnej, jakąś wędlinę-szynkę z indyka, ser żółty, ogórki kiszone, konserwowe. Nie wiem jakie składniki dobrać. Od razu mówie ze nie mam kukurydzy, zielonego ogórka i papryki ani konserwowej ani świeżej. chce mi sie sałatki jakiejś, a weny brak
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 12:59   #4927
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w dzieki
musze zaglebic temat, ale nie mam czasu kompletnie na nic ostatnio ehh
a jakbys przy okazji spytala meza czy czym istotnym roznia sie te dwa to bylabym wdzieczna

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Svi, biedny Marci , duzozdrowka dla niego
Dywanik ladny.
.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zdrówka dużo dla Marcelka.

przed chwila byli rodzice, wzieli Eryka do siebie
Marci pewnie zaraz wstanie a musze jeszcze posprzatac kuchnie, umyc glowe itp
mam nadzieje, ze zdarze przed lekarzem i jego pobudka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:14   #4928
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
Marci jest chory
cala noc goraczkowal
ledwo na oczy widze

ojj ranyyy, zdrówka dla zięciunia, biedaczek

Cytat:

Czy tylko moje dziecko nie ogląda TV? nie to ze jej nie pozwalam, tylko ją to w ogole nie interesuje, żadna bajka. Spojrzy góra na 10 sekund i dalej robi swoje, bawi się itd.
Martynka też nie ogląda ale dlatego ze raczej jej nie pozwalam, jak coś oglądamy z mężem czasami i zerknie to siedzi jak zaczarowana

Paznokcie obcinamy przed kompem- puszczam jej na youtube dowolny odcinek teletubisiów

Cytat:

Anti nie ogląda tv, tylko na reklamy biegnie jak szalony. Najulubieńsza to z kosmitami i krową, chyba Plusa. Porzucił dla niej nawet cyca i pobiegł do sypialni, gdzie tv leciał

No i Mama ma półpaśca, potwierdziła wczoraj u lekarza.
Jak miała zarazić, to już zaraziła. Także obserwuję dzieci

trzymam kciuki

Cytat:
http://allegro.pl/mothercare-nowa-ba...254018293.html jak wam sie widzi taka czapka? czy sie nie widzi....
mi się jakoś nie widzi....

svi miałam ci wczoraj pisać i zapomniałam
Jeżeli chodzi o ten kombinezon to ja bym sprawdzała przede wszystkim długość od szyjki do kroku - jeżeli tam nie jest dużo za duży, tylko te dodatkowe cm są na nogawkach to ok ale np ten co ja mam na Martynkę za duży troszkę to właśnie tułów ma za długi i mała jak stanie to głowa jej wpada do kombinezonu

Mariolko, gratulacje dla Antosia :-D bardzo się cieszę!

A tak w ogóle to dzień dobry

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-10-02 o 13:43
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:25   #4929
skierka1981
BAN stały

Witajcie kochane ja zajeta sprzataniem i taka super pogoda to jak skoncze to wyjde z Amelka bo szkoda siedziec w domku.
maz w pracy ale mam nadzieje ze do 18 wroci i zajmie sie nalezycie zona (okres mi sie skonczyl wiec licze na to ze zajmie sie mna co najmniej raz )
Mariolu duze brawa dla malego chodziaza

zmykam buziaki i milego dnia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:48   #4930
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ojj ranyyy, zdrówka dla zięciunia, biedaczek

svi miałam ci wczoraj pisać i zapomniałam
Jeżeli chodzi o ten kombinezon to ja bym sprawdzała przede wszystkim długość od szyjki do kroku - jeżeli tam nie jest dużo za duży, tylko te dodatkowe cm są na nogawkach to ok ale np ten co ja mam na Martynkę za duży troszkę to właśnie tułów ma za długi i mała jak stanie to głowa jej wpada do kombinezonu

no wlasnie dlugosc od szyjki do kroku jest tylko 3-4cm dluzsza niz on ma wiec mysle, ze bedzie ok

maly wstanie, dam mu jesc i bedziemy zbierac sie do lekarza powoli
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 13:58   #4931
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a wlasnie odnosnie kombinezonu to jesli mala ma 80cm to mam wziac na 86? chcialabym zeby na cala zime byl
wiadomo ze grubsze spodnie, sweter pod spod to chyba dobrze ze wiekszy co, nogawki moge podgiac w razie czego
czy raczej na 80 wziac?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-02, 14:10   #4932
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a wlasnie odnosnie kombinezonu to jesli mala ma 80cm to mam wziac na 86? chcialabym zeby na cala zime byl
wiadomo ze grubsze spodnie, sweter pod spod to chyba dobrze ze wiekszy co, nogawki moge podgiac w razie czego
czy raczej na 80 wziac?
a chcesz kupować w sieci czy w sklepie?

Martynka np. nosi 80 i ma idealne a jak szukam kombinezonu i sprawdzam wymiary to okazuje się że na 74 muszę kupić... a tez na początku zaczęłam na 86 szukać Najlepiej chyba byłoby przymierzyć i rzeczywiście troszkę większy kupić...

Stary 2010-10-02, 14:15   #4933
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a chcesz kupować w sieci czy w sklepie?

Martynka np. nosi 80 i ma idealne a jak szukam kombinezonu i sprawdzam wymiary to okazuje się że na 74 muszę kupić... a tez na początku zaczęłam na 86 szukać Najlepiej chyba byłoby przymierzyć i rzeczywiście troszkę większy kupić...
no to z neta chyba nie kupie tylko w sklepie zeby jej przymierzycbo potem sie ookaze ze za duzy bedzie

kurde upalu w domu nie mam a mala juz wypila 5 butelek herbatkinon stop wola "tu -tu"

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-02, 14:17   #4934
megi b
Wtajemniczenie

Hejka
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A powiedźcie mi czy Wasze Maluchy pozwalają obcinać sobie paznokcie? Ja mam z tym niemały problem...ostatnio Zu obcinałam prawie godzinę o 1 w nocy, jak spała baaaardzo twardo...a i tak ciężko było
Też miałam o to kiedyś pytać, ale zapomniałam U rąk Amelka sobie daje spokojnie, a u nóg drze się jakby ją diabeł opętał. Ostatnio jakoś to zniosła, śpiewałam jej piosenkę Zając Poziomka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja też zawsze gotuje na miesie, a nawet zdarzy się że na 2 rodzajach i włoszczyzna zajmuje u mnie pół gara-warzywa i liście a wody tak w miarę i mimo to smak jest płytki jakiś i niewyraźny
Dla mnie jakiś mdły jest ten smak jak nie doprawię jeszcze

Svinecka dużo zdrówka dla Marcelka

Cytat:
Moja też jakoś nie przesiaduje przed tv, najdłużej to może z 5 min. Jak słyszy ulubioną reklamę to przylatuje i obowiązkowo na piosenki z Majki uwielbia je od malutkiego

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
na bbc dla dzieci są bajki z normalnymi ludźmi - o gotowaniu albo "pan robótka" o pracach ręcznych albo jeszcze "boogie babies" - dzieci tańczą i Tomek bardzo to lubi oglądać
typowych kreskówek nie ogląda
Amelce się nie bardzo podobają te bajki, a już ten Dobranocny ogród to dziwny jakiś dla mnie woli VIVE

Cytat:
Porzucił dla niej nawet cyca i pobiegł do sypialni, gdzie tv leciał

No i Mama ma półpaśca, potwierdziła wczoraj u lekarza.
Jak miała zarazić, to już zaraziła. Także obserwuję dzieci
Zdradził cyca
Zdrówka dla mamy,oby nic was nie dopadło

Cytat:
dywan taki jak na fotkach
niestety jeszcze nie w mieszkanku ale dziekuje za komplement
Bardzo ładny , ale ja bym nie wzięła bo na pewno byle paproch na nim widać, o sierści kota nie wspomnę

Cytat:
Mnie się nie podoba

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
maz w pracy ale mam nadzieje ze do 18 wroci i zajmie sie nalezycie zona (okres mi sie skonczyl wiec licze na to ze zajmie sie mna co najmniej raz )

Czeko ja bym wzięła 86, zawsze można podwinąć jak teraz troszkę za duży będzie i na zimę na pewno starczy

Ile wzrostu mają wasze dzieciaczki? Amelka jakaś niska mi się wydaje Pewnie po mamusi ma jakieś 75 cm o ile dobrze zmierzyłam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:18   #4935
mariolasl
Zakorzenienie

p4w nie znalazlam tej bazy, to znaczy nie wiem ktora to. Jak kiedys ci wpadnie w oko, to prosze ladnie zapamietaj i mi napisz

Svi, trzymam kciuki za wizyte

Wczoraj jak jechalam po meza, to strzelila mi opona, ale byl huk. Okazalo sie, ze zapasowka jest inna i czeka mnie jeszcze dzisiaj zakup. wysle meza

Na obiad robie dzis salatke gyros
Wojtusiu, zmieszaj to, co masz i wyjdzie , ja glownie robe salatki bez przepisu, z tego, co mam w lodowce.

Przyszla mi dzisiaj przesylka z Next. U nas w sklepie Next nie moge dostac wszystkiego co chce. Maly jest jakis i zazwyczaj rozmiarowka konczy sie na 12 miesiacach, a potem juz sa rzeczy dla wiekszych chlopcow. Fajnie, bo w razie W, mimo, ze kupiuje online moge zwrocic rzeczy u mnie w sklepie. Kupilam 2 paczki bodziakow, czapke na zime, stroj elfa,bo pewnie pojdziemy na jakies party przed Swietami, 2 spiworki 18-36 miesiecy, pidzamki. Jeszcze jakies pidzamki przyjda pozniej, ale to wiedzialam od razu przy zamowieniu. Najlepsze jest to, ze jak sie nie chce, to nie trzeba placic od razu, mozna pozniej na raty lub calosc. I odkrylam to dopiero teraz

Maly sie budzi, wiec znikam
Stary 2010-10-02, 14:21   #4936
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Megi podpisuje sie pod tym co napisałs
Uwielbiam lumpek i Pepco i pieluchy rossmanowskie a Kuba ma zwyczajne zabwki.

Kuba tez miał okres, ze nie dał czyscic uszu i myc zebow. Teraz go strasze pająkiem Mowie, ze jak nie wyczysci uszek to "bi" czyt. pająk mu tam wejdzie. Od razu daje wyczyscic
Ucięło mi twój cytat

Widać, że są parą od małego chciał nie chciał coś ich łączy

Oj ty ni strasz mi zięcia bi

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-02, 14:23   #4937
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
W koncu pogoda sie poprawiła duzo słonca i nawet ciepło. Rano zaliczylismy spacerek. Kuba w wozku przysypiał wiec zabrałam go do domu, chciałam połozyc spac a on w najlepsze sie rozbrykał i usnał dopiero 20 min temu

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A powiedźcie mi czy Wasze Maluchy pozwalają obcinać sobie paznokcie? Ja mam z tym niemały problem...ostatnio Zu obcinałam prawie godzinę o 1 w nocy, jak spała baaaardzo twardo...a i tak ciężko było
U nas z tym roznie.
Przewaznie musze go czyms zagadac albo wlacze mu mini mini zeby cos poogladał i wtedy szybko obcinam. A czasami siedzi grzecznie i patrzy sie jak obcinam.

Cytat:
ja obcinamo kążdej porzed dnia.Biorę ją na kolana i ciach, ciach, ciach.Nie mam z tym problemu najmniejszego

no to czym doprawiasz?
ja też zawsze gotuje na miesie, a nawet zdarzy się że na 2 rodzajach i włoszczyzna zajmuje u mnie pół gara-warzywa i liście a wody tak w miarę i mimo to smak jest płytki jakiś i niewyraźny
A pamietam, Kasiu jak sie bałas obcinac małej Laurce paznokcie

Dla mnie tez czesto zupa bez Vegety lub kostki ma niewyrazny smak mimo, ze daje duzo warzyw i mieska.
Chociaz ostatnio coraz rzadziej daje kostke a wiecej ziołek.

Cytat:
witam
Marci jest chory
cala noc goraczkowal
ledwo na oczy widze
Biedny Marci
Duzo zdrowka mu życzę.

Kuba ma katarek i łzawia mu oczka. Ale to pewnie ode mnie sie zaraził bo kilka dni temu tez leciało mi z nosa.

Cytat:
Kuba tez dlugo nie usiedzi przed telewizorem. Uwielbia piosenki dla dzieci i jak cos leci na mini mini to siada i oglada.
Ma 3 ulubione bajki, ktore zainteresuja go dluzej niz 1 minuta
I lubi tez niektore teledyski, gdy leca biegnie pod telewizor i tanczy.

Cytat:
Ładna.

Cytat:
dziewczyny co mogę dodac do sałatki z makaronem. Mam makaron pieczarki w zalewie naturalnej, jakąś wędlinę-szynkę z indyka, ser żółty, ogórki kiszone, konserwowe. Nie wiem jakie składniki dobrać. Od razu mówie ze nie mam kukurydzy, zielonego ogórka i papryki ani konserwowej ani świeżej. chce mi sie sałatki jakiejś, a weny brak
Ja czesto robie sałatke z makaronem. Daje makaron takie gwiazdki, kukurydza, kiełbasa żywiecka (albo to krakowaska, taka podsuszana- zawsze zapominam nazwe ) i ogorek zielony. Dodaje majonez i doprawiam sola i pieprzem. Palce lizac.

Cytat:
czy raczej na 80 wziac?
Czeko, wez 86. Wercia jeszcze troche urosnie a i tak jej pod spod załozysz grusze ubranko, musi jej byc wygodnie a zawsze mozna podwinac troche rekawki czy nogawki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-10-02 o 14:26
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:24   #4938
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Dziewczyny
Mam nadzieje, ze to paskudztwo do nas nie przyjdzie.
Mama średnio się czuje, ale to już drugi tydzień choroby, więc najgorzej było w zeszłym, gdy jeszcze nie miała wysypki, a już była chora i osłabiona. Zresztą osoby starsze inaczej przechodzą i łatwiej o powikłanie.

czeko,
ja by patrzyła na wymiary. Rozmiar rozmiarowi nierówny, nigdy się nim nie sugeruje

Kiedy nagrasz małą gadułę??
Stary 2010-10-02, 14:27   #4939
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Na obiad robie dzis salatke gyros
Najlepsze jest to, ze jak sie nie chce, to nie trzeba placic od razu, mozna pozniej na raty lub calosc. I odkrylam to dopiero teraz
ładnie to tak smaka robić

Lepiej późno niż wcale

Chmurzy się a chciałam z małą na spacer wyjść

Świetne są te krople Olbas nosek się jej prawie nie zatyka

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-02, 14:28   #4940
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
kurde upalu w domu nie mam a mala juz wypila 5 butelek herbatkinon stop wola "tu -tu"
Kubus bardzo mało pije. Tylko jeden kubek.

A ostatnio nauczył sie pic prosto z kubka, szklanki. Nawet sie nie zaleje

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ucięło mi twój cytat

Widać, że są parą od małego chciał nie chciał coś ich łączy

Oj ty ni strasz mi zięcia bi

Czasami trzeba

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-10-02, 14:29   #4941
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Dla mnie tez czesto zupa bez Vegety lub kostki ma niewyrazny smak mimo, ze daje duzo warzyw i mieska.
Chociaz ostatnio coraz rzadziej daje kostke a wiecej ziołek.

Dal nas ma niewyraźny, bo przyzwyczajeni jesteśmy (dorośli ) do przypraw, soli, pieprzu itp itd, ale dziecko jeszcze nie i tak naprawdę nie powinno się go sztucznie zmieniać i dodawac te wszystkie "śmieci". Oby jak najdłużej bez dodatków.
Ja np małemu nie solę jajecznicy i mu bardzo smakuje
Bo nie wie, ze może być inna
Stary 2010-10-02, 14:33   #4942
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

a ja znów dzis po lekarzach latalam....
usłyszlam świsty w oskrzelach wiec zadzwonilam do lek i ten mi kazał na dyzur jechac, była jakas wredna baba, zbadala Zuzie i powiedziła (odp na moje pytanie bo tak to by sie chyba wcale nie odezwała) ze ma zmiany na oskrzelach i znów antybiotyk
odwlekałam szczepienie i mam za swoje, ciekawe kiedy uda mi sie w koncu ja zaszczepic

aha miała któras z was dla maluszków antybiotyk KLACID?
szybko przynosił efekt?

widze ze na całego dyskusja o kosztach zwiazanych z dzieckiem
dziecko kosztuje nie ma dwóch zdan, ale to chyba nic nadzwyczajnego, ale luz bo my mamy po 1 dziecku (sa oczywiscie tez podwójne mamusie) wiec nie sa niewiadomo jakie wydatki (mam w pracy faceta co mu sie niedawno 9 urodziło, zarabia chyba nie wiecej nix 1500/1700 zł na reke, zona nie pracuje, jedno dziecko orzenił m-c temu, on to dopiero musi sie wysilic zeby dac rade, podziwiam)
ja na niektore rzeczy wydaje mniej na ine wiecej, od poczatku kupuje mleko, mała zjadała duzo przewaznie słoiczki z uwagi na moja prace i brak czasu babci zeby specjalnie gotowała, teraz słoiczki juz rzadko je ale jednak, deserki kupuje nadal,uzywam pampersów (ale kupuje zawsze na promocji, robie zapasy),
co do ciuchów to przewaznie lumpki i mozecie mowic co chcecie ale pomijajac juz ze mozna kupic swietne rzeczy za niska cene to sa one duzo lepszej jakosci, niz np te kupione w Pepco lub jakims pierwszym lepszym sklepie(nie bic te co kupuja w Pepco, mi tez sie zdarza ale raczej ograniczam sie do skarpetek , bo juz sie przejechałam np na pajacyku), czasem tez kupuje na all, teraz poluje na kombinezon
ale np buciki kupuje zawsze nówki, a wiadomo jakie koszty, teraz jej kupiłam za 115 zl

cos jescze chcialam napisac ale zapomnialam :/

Cytat:
a czy któreś dziecko jest gorsze dlatego że chodzi w rzeczach z lumpeksu?
ja osobiście uważam ze niektóre lumpkowe są ladniejsze niż klepane na 1kopyto sklepowe.Jakość nie ma porównania.Podczas gdy ze sklepowych robi się szmata w lumpkowych 2dziecko śmiało może chodzić.
w całosci sie podpisuje pod tym

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
A my troche chorujemy tzn Lenka. Wczoraj jak po nia pojechalismy do przedszkola chodzila po dworze bez czapki Przy 9 stopniach na dworze nie raczyly zalozyc dzieciom czapek No i dzisiaj Lenka obudzila sie z temperatura Tak myslalam ze tak bedzie bo caly wieczor kichala. Rano sa przymrozki, po poludniu cieplej ale czuc mrozne powietrze a one puszczaja je bez czapek
Jakby tego bylo malo to mamy za soba juz 4 kupy Ehh.
co za nieodpowiedzialne babska

mariolka, ale masz szwagierke, ja bym chyba nie wytrzymała i bym cos powiedziala jej do słuchu ale kontakt tez bym urwała zdecydowanie, az sie wierzyc nie chce ze mozna byc az tak beznadziejnym przypadkiem

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Maciuś pięknie dziękuje za miłe komentarze i puszcza jeszcze oczko
mega przystojniak, a te oczy

ide cos posprzeatac poki mała spi
Stary 2010-10-02, 14:33   #4943
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Ile wzrostu mają wasze dzieciaczki? Amelka jakaś niska mi się wydaje Pewnie po mamusi ma jakieś 75 cm o ile dobrze zmierzyłam
napewno urosnie wiec sie nie martw

Cytat:

Przyszla mi dzisiaj przesylka z Next. U nas w sklepie Next nie moge dostac wszystkiego co chce. Maly jest jakis i zazwyczaj rozmiarowka konczy sie na 12 miesiacach, a potem juz sa rzeczy dla wiekszych chlopcow. Fajnie, bo w razie W, mimo, ze kupiuje online moge zwrocic rzeczy u mnie w sklepie. Kupilam 2 paczki bodziakow, czapke na zime, stroj elfa,bo pewnie pojdziemy na jakies party przed Swietami, 2 spiworki 18-36 miesiecy, pidzamki. Jeszcze jakies pidzamki przyjda pozniej, ale to wiedzialam od razu przy zamowieniu. Najlepsze jest to, ze jak sie nie chce, to nie trzeba placic od razu, mozna pozniej na raty lub calosc. I odkrylam to dopiero teraz

Maly sie budzi, wiec znikam
super , szkoda ze u nas nie ma Nextalubilam tak kupowac
Cytat:

czeko,
ja by patrzyła na wymiary. Rozmiar rozmiarowi nierówny, nigdy się nim nie sugeruje
wlasnie chyba ja dokladnie zmierze bo jesli z neta bym kupila to musze wiedziec konkretnie a w sklepie jej przymierze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-02, 14:35   #4944
aannuullaa
Wtajemniczenie

Kupiłam małej cały używany kombinezon z coccodrillo, jeszcze szukam dwuczęściowego, do tego buty, czapka, szalik
Byliśmy dzisiaj zerknąć na zimowe butki, z geoxa są świetne ale cena także , były fajne z elefanten ale brak rozmiaru

Ja też muszę sobie buty i kurtkę sprawić...tylko skąd na to nabrać

Stary 2010-10-02, 14:39   #4945
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Kubus bardzo mało pije. Tylko jeden kubek.

jezu kiedy Werka bedzie pic ze szklanki
narazie dalej z butli cedzi chociaz ze kubka niekapka umie to jakos wygodniej mi dac jej butle bo z kubka sie krztusi

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Kupiłam małej cały używany kombinezon z coccodrillo, jeszcze szukam dwuczęściowego, do tego buty, czapka, szalik
Byliśmy dzisiaj zerknąć na zimowe butki, z geoxa są świetne ale cena także , były fajne z elefanten ale brak rozmiaru

Ja też muszę sobie buty i kurtkę sprawić...tylko skąd na to nabrać
kupilas na all?? pokaz
a po ci az 2 kombinezony?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-02, 14:44   #4946
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
usłyszlam świsty w oskrzelach wiec zadzwonilam do lek i ten mi kazał na dyzur jechac, była jakas wredna baba, zbadala Zuzie i powiedziła (odp na moje pytanie bo tak to by sie chyba wcale nie odezwała) ze ma zmiany na oskrzelach i znów antybiotyk
odwlekałam szczepienie i mam za swoje, ciekawe kiedy uda mi sie w koncu ja zaszczepic

dziecko kosztuje nie ma dwóch zdan, ale to chyba nic nadzwyczajnego, ale luz bo my mamy po 1 dziecku (sa oczywiscie tez podwójne mamusie) wiec nie sa niewiadomo jakie wydatki (mam w pracy faceta co mu sie niedawno 9 urodziło, zarabia chyba nie wiecej nix 1500/1700 zł na reke, zona nie pracuje, jedno dziecko orzenił m-c temu, on to dopiero musi sie wysilic zeby dac rade, podziwiam)
kolejna choróbka...zdrówka życzymy

A ja nie - dzieci nie biorą się z powietrza

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
narazie dalej z butli cedzi chociaz ze kubka niekapka umie to jakos wygodniej mi dac jej butle bo z kubka sie krztusi

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

kupilas na all?? pokaz
Martysia też ładnie z kubeczka pije - jak dam jej coś gęstszego np. jogurt to sama trzyma i cały kubeczek wypije woda jeszcze troszkę zazwyczaj się poleje ale jak ja jej podaje to elegancko jej idzie

Jak przyjdzie to wam wkleję zdjęcie, powinnam mieć w pon -wt
No chciałam jeden cały - taki porządniejszy ale używany żeby mała na codzienne spacerki miała do szaleństwa na sankach i śniegu a drugi dwuczęściowy tak na wyjścia - w zeszłym roku miałam jeden i był problem jak trzeba było go wyprać bo zanim wyschnął to nie miała w czym chodzić a w tym raczej bedzie się bardziej brudziła

Stary 2010-10-02, 14:45   #4947
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Dal nas ma niewyraźny, bo przyzwyczajeni jesteśmy (dorośli ) do przypraw, soli, pieprzu itp itd, ale dziecko jeszcze nie i tak naprawdę nie powinno się go sztucznie zmieniać i dodawac te wszystkie "śmieci". Oby jak najdłużej bez dodatków.
Tak to prawda, ale jak chcę czasem żeby Amelka zjadła naszej doprawianej zupy to jej daję. W sumie to od niedawna je tak bo do tej pory nawet jej nie soliłam obiadków

Cytat:

szybko przynosił efekt?
Ojej zdrówka dla małej
nie martw się my też miałyśmy zaległe szczepienie z 5 sierpnia, a dopiero w tym tygodniu nam się udało
nie mieliśmy, szkoda że nie dali wam leków do inhalacji.
Cytat:
napewno urosnie wiec sie nie martw
wiem wiem, ale ja jestem przewrażliwiona pod tym względem

Cytat:
klask i:

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-02, 14:46   #4948
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

kupilas na all?? pokaz
Na tak zwaną zmianę
Zabrudzi się, przemoczy, to musi mieć na zmianę. Ja też planuję dwa (jeden już mam)
Stary 2010-10-02, 14:49   #4949
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jak przyjdzie to wam wkleję zdjęcie, powinnam mieć w pon -wt
No chciałam jeden cały - taki porządniejszy ale używany żeby mała na codzienne spacerki miała do szaleństwa na sankach i śniegu a drugi dwuczęściowy tak na wyjścia - w zeszłym roku miałam jeden i był problem jak trzeba było go wyprać bo zanim wyschnął to nie miała w czym chodzić a w tym raczej bedzie się bardziej brudziła
to ja chce jeden wlasnie na szalenstwa na sniegu a na wyjscia kurtka i spodnie cieple

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Na tak zwaną zmianę
Zabrudzi się, przemoczy, to musi mieć na zmianę. Ja też planuję dwa (jeden już mam)
jak zajdzie taka potrzeba to pewnie kupie drugi, narazie nie mam zadnego

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-02, 14:50   #4950
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie z tym
Tylko ja juz gotuje jedna zupe i chcac nie chcac musze ja jakos doprawic zeby dla nas była zjadliwa.
Jak juz pisałam coraz rzadziej dodaje kostki, bo odkryłam fajne zioła i zupka ma naprawde niezły smak, chcociaz dla tŻ i tak jest zawsze bez smaku

Cytat:

szybko przynosił efekt?

ja na niektore rzeczy wydaje mniej na ine wiecej, od poczatku kupuje mleko, mała zjadała duzo przewaznie słoiczki z uwagi na moja prace i brak czasu babci zeby specjalnie gotowała, teraz słoiczki juz rzadko je ale jednak, deserki kupuje nadal,uzywam pampersów (ale kupuje zawsze na promocji, robie zapasy),
co do ciuchów to przewaznie lumpki i mozecie mowic co chcecie ale pomijajac juz ze mozna kupic swietne rzeczy za niska cene to sa one duzo lepszej jakosci, niz np te kupione w Pepco lub jakims pierwszym lepszym sklepie(nie bic te co kupuja w Pepco, mi tez sie zdarza ale raczej ograniczam sie do skarpetek , bo juz sie przejechałam np na pajacyku), czasem tez kupuje na all, teraz poluje na kombinezon
ale np buciki kupuje zawsze nówki, a wiadomo jakie koszty, teraz jej kupiłam za 115 zl
Biedna Zuzia
Oby jak najszybciej wyzdrowiała

Zgadzam sie z pogrubionym zdaniem
Czesto kupuje w lumpku i ciuchy sa naprawde swietne, oryginalne.
Rzadko sie zdarzyło zebym widziała dwa takie same ciuszki.
Są z markowych sklepów, super jakosci i napewno nie jedno dziecko w nich pochodzi.
Pepcowe takze lubie i nie mam do nich zastrzezen.

Cytat:
Będzie szybciej niz myslisz. Kuba tez nie chciał pic ze szklanki ale czesto chciał od nas herbaty sprobowac i takim sposobem sie nauczył. Na poczatku sie cały zalewał a teraz pije jak zawodowiec tylko ze mało.

A propo herbatek - kupiłam niedawna fajna herbatke dla dzieci z Posti.
Były 3 rodzaje - wziełam herbatke dla bystrzaka
Bardzo smaczna, bez dodatku cukru, w saszetkach.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości