|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ja po obiadku sie zdrzemnełam o niedawno dopiero sie obudziłam. Nawet nie wiem kiedy mi sie usnęło.
WERONISIA WITAMY PASCALKA NA ŚWIECIE!! TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO!!!! Irsin a masz linka do tego swojego wózeczka?? Pochwal się Ja się też chwale że też zakupiliśmy wózeczek już |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny polecam wątek wrześniówek
normalnie się spłakałam jak bóbr przy czytaniu i oglądaniu fotek.
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek torba pięknie spakowana
JA dzisiaj też będę się pakowała, mimo tego ,że mam jeszcze czas. Choć do 5 tyg mamy urodzić(tak chce lekarz )Pełnia dziękuję za pomoc Kotek Kropka znalazłam forum (niestety nie na wizażu) gdzie jest pełno takich dziewczyn. Także poleciły mi parę przepisów i RAD dzięki którym mam zamiar walczyć z tą pipką - CUKRZYCĄ!!! I nie mam zamiaru głodować.
|
|
#4445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis zrobilam ziemniaczki, patisony i filecika swiezego z lososia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No a Generalnie WITAM NA SWIECIE! ![]() Cytat:
![]() Wiesz apropos toreb to mam takich duzo ale ja dalej zwe to reklamowka ![]() Jutro bede sie pakowac.. bo to nie przelewki. Dziewczyny czy to normalne ze dzis mała sie ciagle wypina? normalnie musze lezec bo jak chodze to czuje dyskomfort. Dodatkowo boli mnie troche w kroku ale na zewnatrz nie w srodku, no nie wiem jak to opisac. Dzis TZ sie wprowadza, wiec zaczynam juz ladnie opisywac wszystko
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też lekarz powiedział, żebym leżała a do tego właśnie nospa i cordafen dwa razy dziennie to i to - i ja biorę te leki bo wiem, że jakby były niekonieczne to mój lekarz by mi ich nie przepisał bo on zawsze niechętnie daje jakiekolwiek tabletki -i tak do wizyty którą mam 12 października |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka to brązowe to jest kożuch
fajne są takie miniaturowe ubranka ja też mam kożuszek ale oczywiście duży będziemy się z młodą ładnie prezentować - o ile mamusia schudnie bo na razie strach z domu wyjść żeby mnie green peace ratowac nie zaczęło i do morza nie chciało wrzucić
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie płakałam, ale jakoś tak dziwnie się czułam... kurczę dziewczyny jeszcze lada moment i nasze kruszynki też będą na świecie ![]() Cytat:
ale mnie rozbawiłaś zrobiłam ciasteczka pieguski właśnie stygną... ciekawe czy dobre jakby co to częstuję która chętna do zjedzenia pierwszego??
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, nie wrzucę Cię do morza Kozuszek ekstra dzasta, ja moge zjesc pierwszego na pozniej mam tylko pierniczki
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Ja z wrażenia kupiłam na all wszystko czego mi brakowało (pieluszki, podkłady, butelka, gaziki itd) wyszło 19 pozycji ![]() Został mi jeszcze chyba tylko materac do łóżeczka i pampersy A i jeszcze muszę upolować jakiś cieplutki dresik dla malutkiej - ale to już po 10 bo teraz to jestem całkiem spłukana )
|
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
za późno
własnie zjadłam pierwsze ciacho i jest pyszne a co najważniejsze szybkie i proste tak więc częstuje już spawdzonymi na własnym żołądku
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, nie było mnie niecały jeden dzień i taka nowina!!!
![]() WERONISIU, TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA CIEBIE I ZA PASCALKA ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za tyle ciepłych słów... Myślę, że za parę dni oswoję się z myślą, że nici z sn... Wiem oczywiście, że są dobre strony, jednak ponieważ sn było moim marzeniem, jest to dla mnie przykra wiadomość. Stokrotko droga, w moim przypadku nie chodzi o wielkość wady, ale o rozrzedzenie siatkówki, które może doprowadzić do jej odklejenia. Raczej nie będę już z nikim innym tego konsultować Badał mnie okulista, który zajmuje się moimi oczami od dziecka, bardzo dobry specjalista, mam do niego pełne zaufanie. Zbadał mnie dokładnie i wiedział, że zależy mi na sn, sam zresztą jest zwolennikiem sn - jeśli tylko nie ma przeciwwskazań. Ale powiedział, że on by nie ryzykował, bo ma wątpliwości co do bezpieczeństwa moich oczu. wiadomo, że utrata wzroku podczas parcia to marginalne przypadki, ale gdyby jednak?... Czy umiałabym z tym żyć? Będę mamą i muszę kierować się teraz w pierwszej kolejności rozsądkiem, więc nic na siłę - Tymkowi potrzebna jest zdrowa mama, moje marzenie o sn musi być teraz na drugim planie, muszę jakoś się z tym uporać...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-02 o 20:49 |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys robilam ciastka ale takie zwykle kruchei zawsze mi sie palily pod spodem a na zewnatrz jasne i nie wiem czy zle je robilam czy mam juz zrypany piekarnik. Ide sobie Ineczke zrobie i biore pierniki ![]() Mala sie ciagle wypina.. masakra, juz nie zniose tego napiecia
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szukam prezentu pod choinkę dla mojego siostrzeńca kurcze, nic mi w oko nie wpada... co ja mam kupić 2latkowi??
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny do pepka gaziki jalowe czy niejałowe??
|
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Parę dni mnie nie było, nawet nie próbuję nadrobić, tyle produkujecie... Weronka- trzymam kciukasy za Ciebie i Twojego synka. Prawie się popłakałam...płakac nie moge bo mąż mi zabierze komputer... Ja mam już większość rzeczy dla maleństwa, przyszło już łóżeczko i posciel, dzis zamówiłam wózek roan marita full wypas kolor 517 http://allegro.pl/roan-marita-extra-...254272445.html, a łóżeczko takie http://allegro.pl/radek-iv-orzech-te...247058836.html pościel http://allegro.pl/posciel-dla-malusz...242563969.html ecru zajączek poza tym przyjechała chrzestna Malutkiej i przywiozła jej trochę ciuszków i sliczny kremowy kombinezon i spiworek. My z mężem walczymy z remontem- już mieszkamy ale jest jeszcze syf straszny, nie mamy wody...Sikam do wiaderka w nocy i myjemy się u teściów- ale byle do poniedziałku. mam nadzieję, że moja Lilunia się nie pospieszy jak Pascalek bo nie mam jeszcze popranych ciuszków. buziaczki. |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, mój też dziś się ciągle wypina z prawej strony pępka. Normalnie robi to może raz na dzień, a dzisiaj co godzinę... Jakoś mu niewygodnie chyba
A my dziś byliśmy na sr. Trochę z żalem, no bo w końcu nie będziemy rodzić sn, ale było ciekawie. Uczyliśmy się kąpać i przewijać maleństwo, były tez znowu ćwiczenia odprężające. Pani powiedziała nawet, że na pewno nie zaszkodzi nam przyjść też na zajęcia już z samego porodu, bo położna będzie też opowiadać trochę o cc (wiadomo, każdy poród się może nim skończyć), ogólnie jak się do szpitala przygotować, a także ostatnie zajęcia będą o połogu i nawiązywaniu więzi z dzieckiem, więc mimo wszystko sr nam się przyda...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-02 o 18:10 |
|
|
|
#4458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są dwie szkoły - niektórzy mówią, że najlepiej gaziki jałowe, inni że gaziki spirytusowe a jeszcze inni, że tylko przegotowana woda. Ja kupiłam gaziki alkoholowe i zobacze jak będą się sprawdzały. |
|
|
|
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
i chce mi sie czego sslodkiego!
|
||
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kup malemu pieluchy, odciazysz rodzicow, no chyba ze nie trzeba ich odciazac to sie po prostu zapytaj czego potrzebuja albo kup mu woz strazacki Cytat:
Ciekawe co to jest to wypinanie sie, ja mam raz z prawej raz z lewej.. moze ustawienia swoje zmienia? hehehehe za todzis jescze nie cuzlam typowych dzgan z boku jakby nożki..Kurcze jak zazdroszcze SR ja skonczylam w sierpniu i malo pamietam Nam na SR mowili, ze do pepka to tylko i wylacznie patyczki takie jak do uszu zeby przemywac. Jej 14 stopnbi w pokoju, tz przywiezie jakis podgrzewacz powietrza, ale nie farelke wiec nie wiem co on tam ma w domu. W dodatku sluchajcie jegio siostra chce nam ODSPRZEDAC fotel 0-13 za 70zl a ona w komisie juz uzywany kupila za 140.. i nie wiem. TE 13 KILO to kiedy dziecko osiaga?????????????? Bo do lekarza mam rzut beretem wiec gdzie ja bede jezdzic z dzieckiem jak auta nie ma? Beata, fajny wozek, kurcze ja jednak troche Wam zazdroszcze, bo moj strasznie trzeszczy i nie wiem czy wd40 cos da.. ale zobaczymy
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
bo nie ma zdjecia, pan wystawil bez zdjecia.
mozesz znalezc ten wozek na x-lander.pl ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
yyy chce odsprzedac? rzeczywiscie wiele zarobi, swinia jedna. Nie moze Wam po prostu dac tego fotelika?
|
|
|
|
|
#4463 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
młoda też dupke wypina srednio 3 razy na dzień i masakruje lewy jajnik![]() Cytat:
. w tym roku bez szaleństw: jakiś ciuszek, zabawka.mam 2 półtoraroczniaków i tak myslałam nad puzlami przestrzennymi (z pianki)lub klockami. ostatecznie ciuszki
|
|||
|
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i gdybym miała to bym orzechów dorzuciła... ale to kwestia gustu ![]() finansowo ich odciążać nie trzeba ubranie nawet w gre nie wchodzi, bo dopiero co miał urodziny i dostał dość dużo fajnych ciuchów
|
|
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie ryczałam ale sie juz uspokoiłam, ciągle wszystko idzie pod górkę nam teraz... Tylko nasz Tymuś daje mi siłę. -------------- Kootekk gratulacje z powodu Michałka, że bedzie w domku Weronisia gratulacje Pascalka, nadal trzymam kciuki ![]()
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irsin, no wlasnie pytalam TZ czy nie moze nam dac, to w takim razie powinnam jeszcze za ubranka zaplacic ale chyba nic nie odpowiedzial bo nie pamietam.Chyba taki kupie http://allegro.pl/fotelik-samochodow...239842857.html tani jest akurat na moja kieszen no i 0-18, albo jak ojciec przyjedzie to pojedziemy gdzies do hurtowni popatrzec. Wole nowy z gwarancja a nie ... pewnie ten fotelik tz juz oblazly robale ![]() niebieskaa, u mnie tez pod górke, ostatnio nie mozemy sie z tz dogadac, ciagle klotnie o jego siostre i w ogole.. ale my kobiety silne jestesmy damy rade!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-02 o 18:38 |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja plakalam przez pare tygodni w ciazy i wiem jak sie czujesz, jak masz jakis problem i nie mozesz go w zaden sposob przeskoczyc. Ale to mija, z czasem minie zobaczysz- i wszystko sie ulozy. |
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Szwagier ( ten cham) mojego męża wrócił ale do nas całe szczeście nie przyjechał.Mam nadzieje ze go nie zobacze bo za niecałe dwa tygodnie wyjeżdza.Póki nie wyjedzie to nie zaznam spokoju. Trzymajcie kciuki zebym nie musiała go oglądać. Ach po co są tacy beznadziejni ludzie
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie jak nie mozna przeskoczyć problemu to ciężko, ja się w nocy budzę i rozmyślam bo nie mogę już zasnąć, czuję taki niepokój. Dołuje mnie, że czego sie dotkniemy to coś/albo ktoś nam uniemożliwia żeby się podnieść, wiem, że wszystko wymaga czasu, ale ja bym chciała te ostatnie tygodnie przetrwać w spokoju a nie w ciągłym zamartwianiu się. Dziś zajmowałam sie ciągle czymś, robiłam obiad dość długo, pranie rozwieszałam, sprzątałam trochę, aż mnie brzuch zaczął ciągnąć i musiałam się położyć. Dzidź się wypiął pupą tak jak mówicie, u mnie z lewej strony i już musiałam się położyć. Potem tż dzwonił z kiepską wiadomością i się poryczałam bo siły nie mam. Właśnie wraca do domu. Dzieki za wsparcie, tego mi trzeba
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale wiesz że jakby coś to zawsze możesz się wygadać ![]() może dla pocieszenia Ci powiem, że mój tż ostatnio pracę znalazł w jeden dzień, tak dobrze trafił... Wiec
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

normalnie się spłakałam jak bóbr przy czytaniu i oglądaniu fotek.

i ziemniaczki a do tego suróweczka 
....ja pierdziele lecę pakować walizkę - torba okazuje się być za mała 

) nie wiem czemu 

właśnie stygną... ciekawe czy dobre 

mam nadzieje i