|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia już pewnie jest po.....
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ale szybciutko idzie to rozpakowywanie, no szok normalnie...
Weronisia napewno już po wszystkim. Trzymamy mocno kciuki aby wszystko było dobrze Który tydzień miała Weronisia?? Pamięta któras???? Biore sie za obiadek: Dzisiaj robie gyrosa z sosikiem czosnkowym i ziemniaczki a do tego suróweczka
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-02 o 10:50 |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ma 35+6
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to już tak bliskooooooooo. a Paskalek pewnie już na świecie
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wg USG mam dziś 36+5
....ja pierdziele lecę pakować walizkę - torba okazuje się być za mała ![]() na poprawę nastroju po czwartkowej wizycie mam troszkę ciuszków od znajomej z Niemiec - tak a propo używanych. mam większość ubranek od niej wszystkie w idealnym stanie nawet plamki nie ma, poprane - choć ja i tak piorę jeszcze raz - i praktycznie wszystko H&M i C&A więc się bardzo cieszę ![]() wkleję kilka co dziś dostałam - na roczne dziecko ale lepiej mieć . kurcze mam 2 szafy pełne sukienek i ciuszków typowo dziewczęcych
|
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
nie mogę chodzić bo zaczyna boleć a o schylaniu się mogę zapomnieć zjadłam tabletki i musiałam się położyć ale aż mnie skręca bo tyle chciałabym zrobić :/ -ja nie chcę leżeć
![]() kuje też tak kogoś ? te kucia są tak po bokach i są takie bardzo mocne i ostre i jeszcze boli mnie tak od dołu jak np. źle usiąde
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-10-02 o 12:08 |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jelsi moja mala wazy juz 3200 to ja Pascalowi oddalabym z pół kilo gdybym mogła. Trzymam kciuki najmocniej jak sie da ![]() A ja jestem w 36 tygodniu, czyli zaczynam 37. |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
no to kolejny maluszek na wątku
![]() kretencja, nie bój się, mnóstwo kobiet ma cc, wiem, że wolałaś naturalny poród, ale lepiej dmuchać na zimne, bo co by było, gdybyś miała mieć jakieś komplikacje przy naturalnym? wtedy to już w ogóle pewnie za szybko nie mogła wyjść ze szpitala. A wszystkie moje znajome, które miały cc, mówią, że nie taki diabeł straszny ![]() ![]() nie wiem, czy cukrzyca jest wskazaniem do cc, ale moja lekarka mi mówiła, że po urodzeniu pediatra w szpitalu bacznie bada pod tym kątem dzieci kobiet z cukrzycą.Dlatego dobrze, że się bada cukier także chyba po prostu dzieciaczki słodkich mamusiek bedą dokladniej zbadane, co ma też swoje plusy![]() znów zapomniałam, ktora to pisała, ale ja często miewałam kłucia w okolicy pępka, to nic groźnego, bo byłam potem na usg i wszystkow normie, moja lekarka mówiła, ze to albo jelita albo więzadła
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
spakowałam torbe
![]() mam nadzieje ze jeszcze trochę postoi niepotrzebna
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam w sumie spakowana
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
własnie dostałam maila, że przysyłkę nadali dopiero w czwartek
bo niby dziecko się rozchorowało... i tak mam jeszcze czas... nawet łóżeczka jeszcze nie mam Cytat:
nie mam jeszcze majtek jednorazowych i czegoś do porodu, reszta jest.A jeśli mogę zapytać to jakie podpaski na później kupujecie?? no bo wiadomo na początek te wkłady, a później?? jakieś grube czy takie cienkie?? jak ja wytrzymam tyle czasu w tych podpachach
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia juz urodziała pewnie jaaaaaaaa nie moge uwierzyć coś wskazywało na to ze to już? chyba sama była zaskoczona trzymam kciuki!
a ona tak chciała uniknąć cesarki....------------------------------------ U Nas po staremu czyli lipa ogólnie, tż szuka samochodu bo nie ma jak się poruszać, wczoraj mnie kolega zwiózł na to usg. I jedyne co mnie pociesza to Nasz Synuś. Na USG wszystko ok, wymiary odpowiadają na skończony 31tc róznica pomiędzy wymiarami to tylko 4 dni, nie jest za mały ani za duży waży już 1760gr ![]() Ciekawe ile urośnie do końca ![]() Dr dał nam filmik z usg. Aha nie chciał pokazać tym razem buźki, bo się wtulił w łożysko. Pokazał za to swoje jajeczka, baardzo wyraźnie ![]() Łożysko jest 2 stopnia. Zmierzył mi też to spojenie, jest na 0,5 cm więc w normie (poprzednio było ok 0,3 ale to normalne, że się powiększa, a norma jest do 1cm) --------------------------------- Ide zamawiać rzeczy z all, dobrze, że miałam na to odłożone jeszcze pare groszy. Spać nie mogę przez te nasze problemy, czuję taki ciężar na klatce piersiowej, tż aż schudł z nerwów, szkoda mi go, mam nadzieję, że będzie lepiej. Przepraszam, że nie odpisuje każdej z osobna, ale nie mam siły, ale podczytuje Was. Kretencja jak widzisz po przykładzie Weronisi każda z Nas może się rozczarować, a Ty się możesz przynajmniej nastawiać na to cc.
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-10-02 o 11:59 |
|
|
|
#4396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Strasznie się poryczałam czytając opisy rozpakowanych mam wrześniowo-październikowych. Aż mi głupio. ![]() Cytat:
![]() tak jak Ty BARDZO chciałabym urodzić naturalnie. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
weronisia miała termina na 31 pazdiernik
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Ja po nadrobieniu kilku dni znow jestem w szoku, co sie u nas dzieje.
Weronisia- kciuki trzymam jak wszystkie tutaj kretencja- wspolczuje Ci rozczarowania, ale naprawde lepiej, zebys przynajmniej w kwestii wzroku czula sie bezpiecznie. W kazdej chwili kazdej z nas moze sie zdarzyc cc- ja w ostatniej fazie porodu uslyszalam od lekarz, jezeli za 5 min sie nie urodzi- tniemy. Wyobraz sobie, co ja wtedy poczulam, po kilku godzinach wysilku, bo bardzo chcialam naturalnie- nie wiem teraz czy slusznie upieralam sie przy takim porodzie, bo moje dziecko urodzilo sie z objawami niedotlenienia w zielonych wodach... Gdybym miala na czas cc, to dzis nie bylaby dzieckiem dyslektycznym, z problemami z koncentracja- dobrze, ze tylko to- moglo byc znacznie gorzej... TEraz nie nastawiam sie na nic, chyba chcialabym sn, ale jezeli madry lekarz orzeknie, ze cc- przyjme to ze spokojem. Ja nie mialam wskazan okulistycznych do cc, ale po moim porodzie mialam oczy zakrwione- z wysilku- wygladalam jak Rambo po niezlych beckach. Przez kilka dni mi ta krew z galek ocznych schodzila- koszmarnie wygladalam, wiec na pewno ryzyko odklejenia sie siatkowki jest, bo wysilek jest nieludzki- nie mowie, ze zawsze, ale zdarza sie - ja jestem tego przykladem. |
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomość od Weronisi (12:42):
Pascal urodził się 4 tyg przed terminem, waży 2450, ma 44cm. Jest w innej klinice. Nie wiem kiedy będę mogła go zobaczyć. Zależy jak dojdę do siebie po cesarce.
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
jeeeeeeeeeee weronisia tez juz???
to juz po napewno, trzymam kciuki zeby wszystko było ok widzicie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny ![]() jak michałek bedzie tak grzeczny jak dzisiaj to jutro rowno miesiac czyli 03.10 pani dr go wypisze
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisiu trzymaj się dzielnie, lada moment będziesz tulić Pascalka Cytat:
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia -gratulacje
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia już pewnie rozpakowana
To dziś pewnie będę często tu wpadać patrzeć, czy napisała czy wszystko z nimi ok.Aż nie mogę w to uwierzyć, bo obstawiałam, że Ishka będzie pierwsza. Ciekawe, kiedy przyjdzie moja pora Dobrze, że mam przygotowaną torbę i właściwie, to mogę już jechać na porodówkę ![]() Co do wskazań do cc, to ja sobie myślę, że wolałabym od razu iść na cc niż męczyć się kilkanaście godzin ze skurczami a i tak urodzić przez cc. I tego się chyba najbardziej obawiam - że się namęczę a i tak mnie potną ![]() My czekamy na meble - miałam nadzieję, że wcześniej przyjadą a tu się okazuje, że cały dzień możemy czekać ![]() Co do rozmowy z TŻ to wczoraj poszło zaskakująco gładko. Powiedziałam, co mi leży na wątrobie, TŻ mi przyznał rację i ma przemyśleć, jak rozwiązać ten problem. EDIT: Właśnie doczytałam wiadomość do Weronisi. Trzymam kciuki, żeby szybko doszła do siebie i mogła zabrać Pascala do domu
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-10-02 o 13:06 |
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w innej klinice ![]() Ciesze sie i mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewcyzny jaka posciel najlpesza do lozeczka 60x120 - 90X120 czy 100x135???????? |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
sms nr 2 od Weronisi (13.02):
Ja zaczynam odzyskiwac czucie. Rana zaczyna boleć. Nie wiem co z Pascalem. Tata do niego jedzie więc może coś się dowie. Pozdrawiam wszystkie ciocie.
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko bedzie w wozku w najwiekszy mroz jesli juz bedziecie musieli wyjsc bo i czasem tak bywa ze akurat szczepienie... czy choroba nie daj Boże... to na rajtuzy dasz frotkowe skarpety a na kombinezon kocyk czy kolderke - zalezy co tam macie... no i zawsze w mroz mozna dac folie przciwdeszczowa niezaleznie czy pada czy nie bo folia daje 3 stopnie PLUS!!!!!!!!!!! w srodku
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia wracaj szybko do siebie
gratuluje! I trzymam kicui za Pascala!
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napiszcie JEJ SMS OD NAS JAK MOZECIE - POSTAWCIE DZIEWCZYNE NA NOGI TROCHE KRZEPKIM SLOWEM OD NAS :/MYSZKO z doswiadczenia widze ze lepsza w lozeczku mniejsza bo te na 135 ja musze zwijac na koncu i po bokach czasem , ale to kwestia gustu"" a jak macie kombinezonik na noc to koc akrylowy wystarcza w chlodne dni do tego... i wtedy wieksza kolderke bo od razu na tapczanik za 2-3 lata bedzie - wszystko zalezy jakie macie plany.... my kupilismy te wieksza - chcialam zaoszczedzic poprostu ale jak dostalismy ten mniejszy rozmiar mimo ze nie bylam zadowolona z prezentu to teraz sie ogromnie ciesze!!!!!!! i wiem ze to byl strzal w 10 ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [QUOTE=irsin;22441677]Jak w innej klinice [QUOTE]mozliwe ze tam gdzie jest Werka nie mogli mu podlaczyc aparatury i musieli dz. przewiezc dlatego sa osobno! innego wytlumaczenia nie ma :/ ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() super ze rozmowa wam poszla gladko ![]() ja zrobilam przekret i zamowilam kolezanke by przekopala nam polowe dzialki i wyrowanala teren na sadzenie trawy - powiedzialam niepotrzebnie tż i sie wsciekl ale trudno jak on nie ma sily czasu i pogody na to , to wzielam to w swoje rece... fakt zaplace 100 ale bede wiedziec ze mamy trawe ! dla mluszkow na cieply sezon 2011 - przeciez tosiek nie bedzie sie w chwastach na dzialce bawil jak bede sadzic warzywka i owoce nie? powiedzcie ze dobrze zrobilam prosze
|
||
|
|
|
#4410 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak ten czas leci
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

i ziemniaczki a do tego suróweczka

dacie radę
Pascalek już pewnie na świecie
kupiłam w niedzielę, przelew był natychmiastowy, a karuzeli jeszcze nie ma 

to już tak bliskooooooooo. a Paskalek pewnie już na świecie 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm