|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
De, nie no zwirki z supermarketow sa do bani, ja kiedys kupilam zwirek w sklepie zoologicznym, ale dla nas jakos lepsze byly trociny
rptrbj1978, ja tez sie boje, ale w nocy snia mi sie koty juz 3 noc z rzedu..Zapraszam na obiad! Po opisie nalesnikow DE tez zaprganelam by jakos na talerzu wygladalo ![]() Zeby nie bylo to ciemne na rybie to pietruszka i bazylia inne takie
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dzisiaj musze odpuscić sobie już mierzenie cukrów
DOSTAŁAM CAŁĄ DESKĘ SZARLOTKI Jaka pyszna ![]() _paulina nie będe na razie wchodziła Jak opuści mnie nowa przyjaciółka - CUKRZYCA Torba jedna ![]() Kretencja proszę się nie stresuj, bo zwariujesz. A ja nie czytałam zbyt wiele o cc i nie wiem tylu szczegółów co Ty podałaś w swoim poście Weronisia to dobrze,że możesz liczyć na mamę. Przyda sie Tobie teraz pomoc. Niebieskaa wpadaj do mnie na szarlotkę Lody też mam(nie jem) i mogę zrobić na ciepło z lodami ![]() Gratuluję kupna autka Anecka jak chcesz to też zapraszam na szarlotkę. Mam dużo ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Anecka pysznie wygląda I pewnie pyszny jest
|
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
nie mowcie o jedzeniu !!!!ja bym jadła i jadła
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, a nie mogę
TAkże wiem co czujesz.
|
|
#4595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niebieskaa super że kupiliście ![]() tylko niech tż teraz znajdzie dobrą prackę i jakoś sie unormuję ![]() dziewczynki jak macie twardy brzuch... i bierzecie nospę to po jakim czasie wam przechodzi ? ja łyknęłam ok godziny temu jedną tabletke nospa forte a brzuch mam dalej jak skała ![]() do tego od kilku dni miewam takie bóle głowy że aż muszę leżeć bo mi słabiutko nie wiem co się dzieje
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-03 o 16:10 |
||
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj obiadku nie robiłam bo z tżtem mieliśmy ochote na pizze. Raz dwa do piekarnika i obiadek był więc dzisiaj miałam wolne. Ale juterko robie spaghetti bolognese
Uwielllllbiam... P.S. Dzwoniłam do położnej i w tym tygodniu ma do nas przyjechać |
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
lisek!!! SZARLOTKA
w ogole mam ochote na domowe ciasto ale moj piekarnik jest zaskakujacy i sie boje w nim piec ciasta.Najbardziej mam ochote na ciasto z rabarbarem (wiem, wiem obudzilam sie po sezonie )Zapraszam dziewczyny na obiadek DOlny Slask zaprasza ![]() Dziwne jest to moj 3 obiad dzis i dalej czuje sie nienajedzona wszamalabym pierniki, ale poczekam na tz, zrobimy sobie ineczke ze smietanka i zjemy.. choc nie lubie jesc po 20.. aleeee... mam straszna ochote ![]() a ostatnio snily m isie te koty i oto co znalazlam widzieć z młodymi: wiele swarów z powodu źle wychowanych dzieci czarny: zapowiedź przykrości
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-03 o 16:20 |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia ty naprawde dzielna jestes
![]() juz go masz na swiecie MICHAŁEK juz w domu ![]() jak jutro bede miala czas to wstawie fotki zmykam do mojej kruszynki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- kretencja cesarka nie taka zła, pomysl ze niektore kobitki mecza sie przy porodzie sn 20pare godzin a na koncu jeszcze musza byc szyte to tez tak szybko nie wracaja do formy, oczywiscie wy wszystkie bedziecie miały lajtowe porody ![]() ale nie martw sie na zapas, bol jest chwliowy gora 2 dni a po tygodniu juz normalnie chodzisz wazne ze walczysz zeby sie rozruszac i bedzie wszystko ok
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anecka złapie tylko jakis samolot i niedługo będę
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
_paulinka ona mnie wybrała, a nie ja ją
Biorę nospę 3x1 więc nie mam takich problemów. Anecka wpadaj Jeszcze jest A z lodami na ciepło na pewno rewelacja. Choć nie jem,żeby nie przecholować I tak dzisiaj grzeszę ![]() Myślę,ze trochę by mi zajęło dojechanie do Ciebie. Ja z małopolski
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja nie wiem co się dzieje w takim razie
gin to sobie olewa, kazał brać nospę jaak mi będzie twardniał biorę i o. :/kotekk |
|
|
|
#4602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a posiew wykryje paciorkowce itp. Cytat:
![]() fajnie masz
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Kootek super wiadomość
Nacieszcie się!
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a szyjkę masz ok?? ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- ale macie fajnie ![]()
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, GRATULACJE! RODZINKA W KOMPLECIE
Ale mam banana na twarzy ![]() paulinka, ja nie wiem tez o co kaman, bo mnie twardnial brzuch (nie bolalo) ale nie bralam nospy bo nie lubie brac tabletek. viki o no to u Ciebie jakas dziwna opcja z tymi bakteriami Ale zobacze, jutro sie przejde i zapytam Zebralam pranie, ale prasowac dzis nie zamierzam choc wolalabym juz miec to pochowane.. .hmm a zobacze moze poprasuje Martini dawaj Ryanair'em dolecisz do Wroca lisek, to ja kurcze tez mam do Ciebie daleko na ta szarlotke
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, wspaniale!!!
![]() Dziewczynki, akurat w moim przypadku argument, że najważniejsze jest dziecko... nie jest dobry Bo ja jestem przekonana, że dla małego sn jest lepsze. Cesarka będzie ze względu na moje zdrowie... Cóż, po prostu potrzebuję czasu żeby to przetrawić i pogodzić się z tą koniecznością... Dzięki za wsparcie
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka to zawsze możemy się spotkać gdzieś w połowie drogi
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja- jeszcze jakis czas temu (kilka lat?) dziewczyny płaciły kupę kasy żeby mieć cesarkę na żądanie- to było modne, a teraz jest moda na sn, tak do tego podejdź.
|
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka, bardzo ladnie ulozone na talerzu, brawo
![]() ![]() Wlasnie robie schaboszczaka, z ziemniaczkami i salata z pomidorami, rzodkiewka i zarniami slonecznika, polane olejem balsamicznym a na deser jablka w ciescie z lodami, jak wczoraj. Trzeba sobie umilac zycie![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Macie jakis przepis na szybkie i nieskomplikowane wilgotne ciasto? Spodziewam sie gosci i ciasto MUSI sie udac
|
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu - dziewczyny, ja nie mogę Was czytać, bo dostaję ślinotoku, jak czytam o tym, co jecie
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootek ale fajnie
![]() ![]() cieszę się razem z Wami. Buziak dla Michałkakretencja będzie dobrze! spójrz na to w inny sposób- wiesz co Cię czeka, możesz wcześniej znac dokladny termin, a u innych to niewiadoma. Mam kolezanki po cesarce, które b.szybko doszły do siebie. Nie można myślec, że może pójśc coś źle, bo ześwirujemy. Uszy do gory
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-03 o 19:06 |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, ja bym w życiu nie zapłaciła, żeby mieć cc. Myślę o dzieciach od 18 roku życia czyli od prawie 10 lat i ani razu przez ten czas nie pomyślałam, że wolałabym cc od naturalnego...
Taki ze nie dziwak
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś jadłam kiełbaskę z grilla
![]() Byliśmy całe popołudnie u cioteczki a ze to niedaleko tego sprzedawcy z all co wczoraj u niego kupowałam to odebrałam sobie osobiście
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, cc nie raz uratowało życie dziecka, nie tylko matki, ja rozumiem, że wolałabyś sn, sama też wolę, ale najważniejszy jest efekt końcowy czyli zdrowa mama i zdrowe dziecko
a czy cc czy sn to naprawdę sprawa drugo jeśli nie trzeciorzędna. Może inaczej bym podchodziła do tego, gdybym zaszła w ciazę w naturalny sposób, ale jakoś tak się pogodziłam z tym, że medycyna sporo może pomóc kobiecie i nie trzeba jej się tak obawiać moja znajoma z innego forum, też po in vitro jak ja (moje pierwsze in vitro miałam kilka dni po niej, niestety ja poroniłam), urodziła 2 tygodnie temu bliźniaki w czwartek wieczór pisała jeszcze na forum na różne tematy (to był 36 tydzień ciaży) o 6 rano dostała skurczy i jechała do szpitala, a 2 godziny później miała cc, a dzień później już śmigała po szpitalu także postaraj się jeśli nawet nie myśleć pozytywnie, to chociaż nie negatywnie![]() A ja dostałam potwornej zgagi po zjedzeniu brzoskwini
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-10-03 o 19:40 |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku komplikacji niestety sn nie zawsze się sprawdza. (u mnie tak było). Dziewczyny podają wiele argumentów, które mnie tez nie przekonują, ale głównie dlatego, ze moja cc była dla mnie bardzo traumatyczna, nieprzyjemna i przyniosła wiele poporodowych trudności (fizycznie wszystko bvyło ok.) Jesli we wtoek usłyszę, że teraz pewnie czeka mnie cc i lekarz to zaleca to dopytam o ryzyko i jeśli będzie zbyt duże, to pewnie się poddam. Tutaj dziewczyny już pisały pozytywnie o swoich cesarkach i chyba tego warto się trzymać. BTW ja rodziłam naturalnie przez jakieś 12h nim doszło do cc.
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Audi A6 kombi
![]() A wy jaki kupiliście? ![]() Weronisia jesteś super dzielna Cytat:
![]() :pal a: zamieszczanie zdjęć jedzenia powinno być zakazane na naszym wątku teraz jestem mega glodna ![]() Kootek to cudownie że już jesteście w komplecie czekamy na fotki a my cały dzień jeździliśmy i jestem padnięta... coraz cięższy jest ten brzuszek...
|
|
#4618 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Weronisia, jaka Ty dzielna!!! Wszystko co najgorsze masz już za sobą . Założę się, że w poniedziałek już zobaczysz Pascalka. ![]() Kootekk, cudowne wieści! Gratulacje! Pisz jak Michałek czuje się w swoim nowym pokoiku. No i zdjęcia.... bo ja teraz uwielbiam oglądać takie małe zdrowe niemowlaki. Cytat:
Kretencja, ![]() , ale nie becz - te powikłania zdarzają się niezwykle rzadko. Ja też znam same pozytywne historie związane z cesarką. Niedawno moja znajoma miała cc w CZMP i jest BARDZO zadowolona. Jasne, że musiała dojść do siebie, ale bez żadnych komplikacji, od razu mogła się zajmować córeczką. Musisz być dzielna, zresztą myślę, że maluszek Cię do tego zmobilizuje. Głowa do góry, bo nastawienie też jest ważne! ![]() A mnie dzisiaj brzuszek nie stwardniał ani razu.
|
|
|
|
|
#4619 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja nie moge Was czytać dopiero jadłam a znowu mam smaki jeszcze Anecka wkleja zdjecia no nie
![]() dziekuje Cytat:
eehh ale Ci zazdroszcze zamowiłam szarlotke u tesciowej (ona piecze ciagle ciasta) tylko musze czekać czy przyjedzie do nas jutro czy nie oby przyjechala albo niech mi ja prześle kurierem ![]() ale mam smaka -jeszcze na ciepło z lodami ![]() Cytat:
jak mi twardniał brzuch to musiałam lezec to najlepsze lekarstwo, a pamiętaj, że no-spa obniża ciśnienie i po niej można też się czuć słabo. mam nadzieje, że Ci już lepiej. Zdrowiej mi tam kochana Kretencja a bedziesz miała wyznaczony termin cc? Chyba jeszcze nie zdążyłaś porozmawiać o tym z ginem? Ciekawe co on Ci na to powie ![]() Dasz rade, głowa do góry, przynajmniej możesz się już przygotować na to teraz psychicznie Kootekk GRATULACJE!!! Czekamy na dalsze fotki Michasia z domku
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Padnieta jestem
![]() Zrobilam marynate do kurczaka, natarlam go, potem kanapek pol miliona z szynka jajkiem pomidorem i rzodkiewka.. ehh plecy mi odmowily juz poslyszenstwa. Za 40 minut bedzie tz to mnie pomasuje pilkami tenisowymi ![]() Hehhehe Dobra Cytat:
![]() Na cale szczescie nie jem schabowego, wiec mnie tym NIE SKUSILAS cale jablka? czy polowki wydrazone? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ok juz wiecej zdjec nie zamieszcze ![]() OMG ale dostalam kopa! takiego jeszcze nie doswiadczylam normalnie prawie na pare cm mi sie brzuuch podniosl w jednym punkcie, auć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

juz 3 noc z rzedu..

Jaka pyszna 

Uwielllllbiam... 

Ale mam banana na twarzy 

, ale nie becz - te powikłania zdarzają się niezwykle rzadko. Ja też znam same pozytywne historie związane z cesarką. Niedawno moja znajoma miała cc w CZMP i jest BARDZO zadowolona. Jasne, że musiała dojść do siebie, ale bez żadnych komplikacji, od razu mogła się zajmować córeczką. Musisz być dzielna, zresztą myślę, że maluszek Cię do tego zmobilizuje. Głowa do góry, bo nastawienie też jest ważne!
normalnie prawie na pare cm mi sie brzuuch podniosl w jednym punkcie, auć.