![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze dziewczyny, jak bedziemy sie wzmacniac zeby nie chorowac przez zime ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
mi objawy pojawiły sie dopiero koło 6 tyg...a wtedy żałowalam że ich tak chciałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1685 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny mam takie pytanko ![]() u nas sie trochce pokomplikowalo teraz i troche mam stresa ![]() moj TZ bedzie pod koniec miesiaca szukal nowej pracy , bo w tej zanim dowiedzialam sie o ciazy zlozyl wymowienie ( chcemy sie przeniesc troszke bardziej do centrum miasta ) , ja mialam po powrocie z Pl szukac pracy , no i musimy nowe lokum znalezc teraz juz wieksze jak ma sie dzidzius pojawic ![]() tak wiec sporo niewiadomych ![]() no i z tego wszystkiego mam stresa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no sikanie może być objawem,ja tak miałam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myslicie, ze wyniki HCG wskazuja tydzien ciazy od miesiaczki czy od zaplodnienia? Bo ja ok 13 wrzesnia mialam owulke, wiec liczac od miesiaczki (ktorej nie bylo zreszta) to bylabym w 6 tygodniu, a jesli od zaplodnienia to wlasnie 3 tyg.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2010-10-03 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
nenowka gratulacje
![]() kurczę, juz zapomniałam co miałam napisać, chyba padło mi na pamięć ![]() zmierzę temperaturę i powiem jak u mnie to wygląda, chyba nie ma znaczenia o której godzinie bo i tak powinna byc podwyższona ? i błagam powiedzcie mi jak piszecie teraz o tych tygodniach ciąży, to o rzeczywistej czy od ostatniej @ ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jak rozumiec ten "Suwaczek:
http://babystrology.com/tickers/baby...ram%3E%3Cembed co to jest to 35 oraz 5 ? 5 to pewnie 5tc ale 35 ?? mazianka mówisz ze mdłosic 5-6 tc? To może jednak nie jestem w ciązy ![]() ![]() EDIT: pewnie 35 tyg zostało do rozwiazania ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-10-03 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Z tą temperatura wcale nie jest tak jak mówicie. Żeby dokładnie oddać wykaz, tzn żeby wiedzieć czy jest podwyższona przez ciążę trzeba mierzyć ja regularnie. To jest dokładnie jak z metodą naturalnego planowania rodziny. Czyli mierzy się rano przed wstaniem z wyrka w całym cyklu przed zapłodnieniem. Wtedy wiadomo jaka temperatura jest normalna dla danej kobiety (każda z nas jest inna). No i od dni płodnych tempka podskakuje do góry. Jeśli dochodzi do zapłodnienia to utrzymuje się mniej więcej w pierwszym trymestrze. Jeśli nie to wiadomo obniża się. No i trzeba mierzyć ja w dziurce
![]() ![]() Także porównywanie temperatury nie ma sensu. Jeśli nie robi się tego regularnie bądź ciąża jest już potwierdzona. Mam nadzieję, że napisałam to jakoś w miarę i że dziewczyny które wiedzą o co mi chodzi nie będą krzyczały ![]() ddaaiissyy ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się świetnie nie miałam żadnych objawów prócz braku @. A w tej jest odwrotnie, no i długo bolał mnie jajnik tzn w okolicy jajnika prawego. Jeśli test pokazał drugą krechę to nie ma co się negatywnie nakręcać. Moria ja nie biorę na razie nic. Żadnych witamin do 12 tyg. Luteine też już odstawiłam bo bóle przeszły. Mało jem, staram się nadrabiać owocami może to dlatego.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-03 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mdłości przychodzą w ok 5-6 tc,jeśli oczywiście będziesz je wogole miała,na to nie ma reguły. ja od 6tc wymiotuje( teraz juz troszkę mniej,ale jeszcze) a są mamusie na naszym wątku,które wcale żadnych mdłości nie miały. więc,ciesz sie,ze ich nie doświadczasz,naprawdę,nic przyjemnego ![]() jedyne po czym nie zwracam to buła z masłem i szynką i to tyle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
mazianka81 podoba mi sie imie Gabriele, ale u mnie jest ich strasznie duzo
![]() Kochane jak myslicie moge sie posmarowac tym balsamem, niestety luszczyca daje mi masakrycznie we znaki, ten nie zawiera kw.salicylowego ale male glikolowego, jak myslice, choc pare razy, bo masakra normalnie... http://www.domzdrowia.pl/79580,ducra...ej-100-ml.html
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy czytałas mojego wczesniejszego posta - ja jeszcze na 100% nie mam pewnosci, ale @ nie ma i test pozytywny.. Jutro bede miała wyniki krwi.. a jestem w kropce, bo już w trakcie ciazy szczepiłam się na zółtaczki, błonncie i tężec :| Wiem, ze to niewskazane przy ciazy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
siasiek, no to jak tak piszesz to nie mierzę, bo nie będe mieć porównania. NPR studiowałam z dwa lata temu i mierzyłam regularnie temperaturę, ale potem zaprzestałam bo nie było na tamtą chwilę mowy o dziecku. ale wiem o co kaman
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
principessina myślę, że parę razy jak posmarujesz to nie zaszkodzi, przecież nie można się męczyć, a no i brzucha tym nie smarujesz także powinno być ok.
#1697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie chodzi mi o to, ze troszkę nie na ręke w tej chwili ciąża.. z powodów o których pisałam niżej. Czyli pobolewanie jajnika to rzecz normalna ? Bo delikatnie cosik czuję od czasu do czasu w okolicy lewego ![]() Wow, to ja jestem szczęsciara jesli to ciaza, bo nie mam zadnych doelgliwosci własnie tylko jak Ty brak @. Aha no i bol piersi, ale to tak jak przed @ Dzieki za oświecenie Dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() w 5 tc mogą byc juz napady głodu? JA myslalam, ze to ok 5 msc szybciej ![]() ![]()
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Jesli ta data co podalas to Twoj drugi okres wstecz to tak, bo tych kropelek za okres nie ma co uznawac, a jajniki bola to jak najbardziej normalne, piersi, i sutki brzuszek jak na okres, wszystko to oznaki poczatkowej ciazy. ![]()
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio ????????? Mogą być zastepowane nowymi? No jak dla mnie niewiarygodne ![]() 18.10 powinnam brać drugą dawkę szczepionki przeciw zółtaczce, ale to chyba juz niewskazane... Na marginesie gdyby to faktycznie była ciąża, niezły zrobiłabym prezent rodzicom na urodziny: 18.10 Tata kończy 64 lata a mami 22.10 - 55 latek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ddaaiissyy no ja już nie chcę pisać, że jesteś "gamoń" ale powiem Ci, że czas na dzidzię najwyższy ![]() ![]() nenowka witam nową mamusię! ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-03 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Troszkę odpoczęłam w weekend, ale aż się boją jutra ![]() Dziś byliśmy trochę na zakupach, kupiłam sobie ksiażkę do czytania, ksiażeczki dla Zosi (ostatnio ma faze na oglądanie książek, niestety jak jest za duzo tekstu to nie nadążam czytać, bo za szybko przewraca strony :P) Wywołałam parę zdjęć Zosi żeby wstawić w ramkę obok naszego zdjęcia ślubnego ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzeba byc dobrej myśli i dbać o siebie, dobrze się odżywiać (choć zimą to o wiele trudniejsze ) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Hej, Mamuśki!
![]() Cytat:
![]() nenowka152900, witaj i serdeczne gratulacje! Teraz zadbaj o siebie i Fasolkę, wszystko inne się jakoś poukłada ![]() ![]() Zaraz nadrobię zaległości wątkowe ![]() ![]() Teraz lenistwo na kanapie i Drużyna Pierścienia na TVN 7 ![]() Miłego wieczoru i spokojnego poniedziałku ![]() Buźka! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Moderatoreska
|
Witam
![]() Ja dziś na nic nie mam siły rano obudziłam się z bólem gardła,katarem, w ciągu dnia doszedł kaszel i jakoś slabo się czuję. I mnie przeziębienie dopadło, mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie. Byłam u rodziców na obiadku, synalek przyjechał ze mną z weekendu u dziadków i teraz leżę w łóżeczku i wygrzewam się. Witam wszystkie nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Biedaczku! Dobrze, że masz troskliwą opiekę i konkretnego lekarza
![]() W naszym stanie zaziębienia, to norma, jednak nie możemy dopuszczać do rozwinięcia się choroby. Mam nadzieję, że jutro będziesz zdrowa, jak rybeczka ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() Zdrowiej! ![]() PS Dziewczyny, wiecie może, gdzie kupić jakieś śpioszki z napisami związanymi z dziadkiem i babcią? Szukałam na allegro i tam nie znalazłam, ale jakieś sklepy może. Zastanawiam się, czy nie spytać dziewczyn, które już się rozpakowały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Moderatoreska
|
Poziomkowa nie pracuję więc spokojnie mogę się kurować w domku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak wlasnie sobie tlumacze , ze nie ma tego odpowiedniego momentu z regolu i trzeba sie cieszyc z dzidziusia , a reszta musi sie jakos ulozyc ![]() pewnie bedzie ciezko , ale damy rade Cytat:
![]() ![]() ja jutro z samego rana wyruszam do Pl ![]() pewnie bede zagladac do was na ile czas pozwoli do uslyszenia i buziaki dla fasolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Moderatoreska
|
Asionek miłej podróży i uważaj na siebie w tym autokarze, odezwij się jak dojedziesz
![]() Życzę udanej wizyty w PL i milego czasu spędzonego z rodziną ![]() A ja zmykam spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy wykrywają gonadotropinę kosmówkową.U mnie kosmówka sie odkleja wiec wytwarza sie mniej hormonu, do zapłodnienia też musiało dojść sporo później skoro od okresu minęło 6tyg a na usg 4, i pewnie dlatego 7my test z kolei wyszedł mi pozytywny nim stezenie "nabrało mocy" ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy
![]()
#1710 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
Aleeeee mi się dziś nie chce iść do pracy ![]() Miłego dnia mamuśki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.