Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 16:19   #1681
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!!!

Dawno mnie nie było - choróbsko mnie na dobre powaliło na łopatki - wyobrąźcie sobie, zapalenie tchawicy i antybiotyk!!!! przeraziłam się, ale na szczęście bioparox mżna brać w ciazy. Teraz to mam jeszcze tylko uporczywy katar, ale już jest mi dużo lepiej.

tylko zaczynam się bardzo stresować, bo od wczoraj mam bóle brzucha. Kończe dzisiaj 9 tydzień, a mam niby to skurcze, raczej bardziej ukłucia takie znienacka. jakby mnie ktos nożem w macice dźgał.
Jak mi nie przejdzie to dzwonie do lekarza i lece na usg, bo mam dopiero 19 października i nie wiem jak wytrzymam.

Szkoda że nie moge sobie sama w domu robić, sprawdzałabym co chwile a tu trzeba tyle czekać. Ide nadrobic co napisałyście, bo od str 48 nie włączalam kompa a tu tyle czytania.

miłej niedzieli dziewczyny!
Tez leze chora, a raczej przeziebiona. Dzwonilam do mojego gina z pytaniem, co moge brac i powiedzial, ze witamina C, rutinoscorbin i sol fizjologiczna do nosa. wiec od piatku leze pod koldra, TZ mi zrobil pyszny rosolek, wypacam sie i posmierdkuje, jem cebule i cytryne, pije sok z malin i ... chyba juz dzisiaj czuje sie lepiej Jutro musze isc do pracy, wiec nie ma mowy, zebym miala cale zapchane zatoki, bo sie w ogole nie bede mogla skupic.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 16:25   #1682
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
aga no prosze po cichu gratuluje II kreseczek 2-3 tydzien to jak najbardziej za wczesnie na objawy - poza brakiem @ ja mam 6 tydzien a objawow malutko

byłam na usg w pt wg ostatniej @ to 6-7 tydzień wg usg 5-6 serduszka niestety widać jeszcze nie byłomożliwe żeby pęcherzyk ciążowy , który widoczny był na usg miał 8 mm? nie mam wpisane tego na usg, ale z tego co pamiętam tak mówiła
dziekuje za gratulacje chcialabym, zeby to juz byl 7 tydzien i zeby lekarka mogla potwierdzic ciaze, bo jak narazie to osoby, ktore wiedza o mojej ciazy np. mama, siostra, maz mowia ze niewiadomo czy to ciaza, bo jeszcze wczesnie i w ogole. Ale ja wierze, ze to dziecko bedzie sie rozwijalo i naprawde je urodze. Siostra mi wyliczyla - na oko, bo przeciez nie mialam @ w 2 cyklu- ze rodzilabym ok 20 czerwca bardzo sie ciesze, choc mialam nadzieje na dzidzie w maju - ja sie urodzilam 25.05

Cytat:
Napisane przez jagodka71 Pokaż wiadomość
Spokojnie Niczym się nie denerwuj. 2-3 tygodnie to naprawde wczesna ciąża i może się niczym nie objawiać Puki co Także spokojnie
ja jestem spokojna, tylko maz nie wierzy ze to ciaza bo brak objawow

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaką macie tempereturę? Bo ja 36,8. Albo 36,9... Mam sie martwić?
ja dzis mialam 37,4, ale pierwszy raz mierzylam tem w ciazy wiec trudno mi porownywac

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość

ja mysle , ze na objawy za wczesnie .... mnie pobolewa brzuch , ale to niby 4tc5 wiec troche dalej
szampanem sie nie przejmuj tak juz jest , ze przez pierwsze tyg. z regoly nie wiemy o ciazy i zyjemy normalnie gdzie zdaza sie alkohol , papierosy ... wazne , ze teraz dbasz o siebie a dzidzius bedzie zdrowy zobaczysz
mnie tez pobolewa brzuch jak przed @ i chwilami sie martwie, ze przyjdzie @ i nie bedzie dzidziusia.... ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 16:31   #1683
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Tez leze chora, a raczej przeziebiona. Dzwonilam do mojego gina z pytaniem, co moge brac i powiedzial, ze witamina C, rutinoscorbin i sol fizjologiczna do nosa. wiec od piatku leze pod koldra, TZ mi zrobil pyszny rosolek, wypacam sie i posmierdkuje, jem cebule i cytryne, pije sok z malin i ... chyba juz dzisiaj czuje sie lepiej Jutro musze isc do pracy, wiec nie ma mowy, zebym miala cale zapchane zatoki, bo sie w ogole nie bede mogla skupic.
Ja właśnie do nosa też mam sól fizjologiczną - Dalber Microspray, bo chyba o coś takiego chodzi? W sumie ja kataru nie mam,ale strasznie mi sucho w nosie. Mam tylko kaszel- mokry. Piję herbarte z miodem i cytryną i piję Prenalen- 3 lyzki na dobę bo więcej nie można Też czuję się już lepiej, ale to 6 dzien kaszelku

kurcze dziewczyny, jak bedziemy sie wzmacniac zeby nie chorowac przez zime Macie jakies sposoby zeby zapobiegac a nie leczyc? Ja nie chce juz zadnych chorobsk

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi, czy ten moj 2-3 tydzien to jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek objawy, bo ja nie czuje nic, absolutnie nic a jedynym moim objawem to brak @ chcialabym sie tak czuc przez cala ciaze, ale mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku

Analizuje sobie teraz te 3 tygodnie i w miedzy czasie byly 2 wesela - szampan (innego alkoholu brak), mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam niczym dziecku. Ale chyba takie obawy sa naturalne i kazda kobieta takie ma

mi objawy pojawiły sie dopiero koło 6 tyg...a wtedy żałowalam że ich tak chciałam Mdłości straszne rano,wieczorami, popołudniami!!! Piersi mnie tak bolą że szok, sutki najbardziej,ale od tygodnia to już całe. Na szczęście mdłości trochę łagodniejsze, tylko rano i przechodza jak zjem śniadanie.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 16:42   #1684
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
mi objawy pojawiły sie dopiero koło 6 tyg...a wtedy żałowalam że ich tak chciałam Mdłości straszne rano,wieczorami, popołudniami!!! Piersi mnie tak bolą że szok, sutki najbardziej,ale od tygodnia to już całe. Na szczęście mdłości trochę łagodniejsze, tylko rano i przechodza jak zjem śniadanie.
ja sie nie upominam o objawy, ale szukam jakiegos dodatkowego potwierdzenia, ze jestem w ciazy choc sikam czesciej, mam podwyzszona temp (37,4), ale poki to tak wczesna ciaza to wszystko moze sie zdarzyc

Stary 2010-10-03, 17:42   #1685
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez nenowka152900 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyn. Nie sądziłam, że pojawię się w tej części wizażu ale los płata figle.
zrobiłam dzisiaj 2 testy i obydwa wyszły pozytywne. Mimo wielu problemów cieszę się z fasolki w brzuchu a jednocześnie bardzo o nią martwię. jutro będę się rejestrować do ginekologa i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. trzymajcie kciuki mocno
witaj no i czekamy na relacje po wizycie u gina

Cytat:
dziekuje za gratulacje chcialabym, zeby to juz byl 7 tydzien i zeby lekarka mogla potwierdzic ciaze, bo jak narazie to osoby, ktore wiedza o mojej ciazy np. mama, siostra, maz mowia ze niewiadomo czy to ciaza, bo jeszcze wczesnie i w ogole. Ale ja wierze, ze to dziecko bedzie sie rozwijalo i naprawde je urodze. Siostra mi wyliczyla - na oko, bo przeciez nie mialam @ w 2 cyklu- ze rodzilabym ok 20 czerwca bardzo sie ciesze, choc mialam nadzieje na dzidzie w maju - ja sie urodzilam 25.05

ja jestem spokojna, tylko maz nie wierzy ze to ciaza bo brak objawow

ja dzis mialam 37,4, ale pierwszy raz mierzylam tem w ciazy wiec trudno mi porownywac

mnie tez pobolewa brzuch jak przed @ i chwilami sie martwie, ze przyjdzie @ i nie bedzie dzidziusia.... ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze
tez mam takie bole ... mysle , ze sa calkiem normalne , i ze bedzie wszystko dobrze musi byc

dziewczyny mam takie pytanko czy wy wszystkie macie w miare poukladane zycie ?? tzn. stala prace , wlasne mieszkania itd . ??
u nas sie trochce pokomplikowalo teraz i troche mam stresa
moj TZ bedzie pod koniec miesiaca szukal nowej pracy , bo w tej zanim dowiedzialam sie o ciazy zlozyl wymowienie ( chcemy sie przeniesc troszke bardziej do centrum miasta ) , ja mialam po powrocie z Pl szukac pracy , no i musimy nowe lokum znalezc teraz juz wieksze jak ma sie dzidzius pojawic
tak wiec sporo niewiadomych
no i z tego wszystkiego mam stresa
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:05   #1686
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
co do imion to troche to wczesnie, jak poznamy plec dzidziusia to bedziemy wybierac, ale typy juz mamy, takze podoba nam sie imie Gabriel ale jest ich tu od groma to samo z Julia, juz tak na maksa oklepana, ze w klasie to chyba jest po 20scia Julek
Ja dam synkowi Gabriel,bo właśnie nie znam nikogo o takim imieniu,a jest takie słodkie Gabryś

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to usg genetyczne nie jest obowiązkowe, robi się je na własną rękę tz jeśli chcesz, może to badanie też zasugerować lekarz, ale nie jest ono obowiązkowe.
A przezierność karkową wykonuje się właśnie na badaniu usg genetycznym.
ja miałam przezierność w I ciąży badaną na zwykłej wizycie prywatnej na normalnym usg,lekarz sam mi powiedział,że wszystko ok,ja nawet nie wiedziałam wtedy o czymś takim jak przezierność.

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi, czy ten moj 2-3 tydzien to jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek objawy, bo ja nie czuje nic, absolutnie nic a jedynym moim objawem to brak @ chcialabym sie tak czuc przez cala ciaze, ale mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku
na jakies większe objawy( jak np. mdłości) musisz poczekać do ok 5-6 tc,więc nic sie narazie nie martw.

Cytat:
Napisane przez nenowka152900 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyn. Nie sądziłam, że pojawię się w tej części wizażu ale los płata figle.
zrobiłam dzisiaj 2 testy i obydwa wyszły pozytywne. Mimo wielu problemów cieszę się z fasolki w brzuchu a jednocześnie bardzo o nią martwię. jutro będę się rejestrować do ginekologa i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. trzymajcie kciuki mocno
witamy i trzymamy kciuczki

Cytat:
ja sie nie upominam o objawy, ale szukam jakiegos dodatkowego potwierdzenia, ze jestem w ciazy choc sikam czesciej, mam podwyzszona temp (37,4), ale poki to tak wczesna ciaza to wszystko moze sie zdarzyc
no sikanie może być objawem,ja tak miałam.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:13   #1687
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

na jakies większe objawy( jak np. mdłości) musisz poczekać do ok 5-6 tc,więc nic sie narazie nie martw.

no sikanie może być objawem,ja tak miałam.
bede czekac, choc niekoniecznie chce je miec, tym bardziej, ze powinnam do konca ciazy popracowac, mimo ze w moim zawodzie (nauczyciel w przedszkolu) nie jest to wskazane.

A myslicie, ze wyniki HCG wskazuja tydzien ciazy od miesiaczki czy od zaplodnienia? Bo ja ok 13 wrzesnia mialam owulke, wiec liczac od miesiaczki (ktorej nie bylo zreszta) to bylabym w 6 tygodniu, a jesli od zaplodnienia to wlasnie 3 tyg.

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2010-10-03 o 18:30

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 18:24   #1688
Klaterina
Zadomowienie

nenowka gratulacje
kurczę, juz zapomniałam co miałam napisać, chyba padło mi na pamięć
zmierzę temperaturę i powiem jak u mnie to wygląda, chyba nie ma znaczenia o której godzinie bo i tak powinna byc podwyższona ?
i błagam powiedzcie mi jak piszecie teraz o tych tygodniach ciąży, to o rzeczywistej czy od ostatniej @ ?
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:38   #1689
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki jak rozumiec ten "Suwaczek:
http://babystrology.com/tickers/baby...ram%3E%3Cembed

co to jest to 35 oraz 5 ? 5 to pewnie 5tc ale 35 ??

mazianka mówisz ze mdłosic 5-6 tc? To może jednak nie jestem w ciązy Nie mam absolutnie żadnych mdłosci Czasem pobolewa mnie delikatnie lewy jajnik (chyba?) nie wiem co to moze znaczyc

EDIT: pewnie 35 tyg zostało do rozwiazania

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2010-10-03 o 18:44
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:42   #1690
Siasiek
Zadomowienie

Z tą temperatura wcale nie jest tak jak mówicie. Żeby dokładnie oddać wykaz, tzn żeby wiedzieć czy jest podwyższona przez ciążę trzeba mierzyć ja regularnie. To jest dokładnie jak z metodą naturalnego planowania rodziny. Czyli mierzy się rano przed wstaniem z wyrka w całym cyklu przed zapłodnieniem. Wtedy wiadomo jaka temperatura jest normalna dla danej kobiety (każda z nas jest inna). No i od dni płodnych tempka podskakuje do góry. Jeśli dochodzi do zapłodnienia to utrzymuje się mniej więcej w pierwszym trymestrze. Jeśli nie to wiadomo obniża się. No i trzeba mierzyć ja w dziurce albo buzi nie pod pachą.

Także porównywanie temperatury nie ma sensu. Jeśli nie robi się tego regularnie bądź ciąża jest już potwierdzona.

Mam nadzieję, że napisałam to jakoś w miarę i że dziewczyny które wiedzą o co mi chodzi nie będą krzyczały

ddaaiissyy ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się świetnie nie miałam żadnych objawów prócz braku @. A w tej jest odwrotnie, no i długo bolał mnie jajnik tzn w okolicy jajnika prawego. Jeśli test pokazał drugą krechę to nie ma co się negatywnie nakręcać.

Moria ja nie biorę na razie nic. Żadnych witamin do 12 tyg. Luteine też już odstawiłam bo bóle przeszły. Mało jem, staram się nadrabiać owocami może to dlatego.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-03 o 18:48
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:52   #1691
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mazianka mówisz ze mdłosic 5-6 tc? To może jednak nie jestem w ciązy Nie mam absolutnie żadnych mdłosci Czasem pobolewa mnie delikatnie lewy jajnik (chyba?) nie wiem co to moze znaczyc
słońce zle mnie zrozumiałaś
mdłości przychodzą w ok 5-6 tc,jeśli oczywiście będziesz je wogole miała,na to nie ma reguły.
ja od 6tc wymiotuje( teraz juz troszkę mniej,ale jeszcze)
a są mamusie na naszym wątku,które wcale żadnych mdłości nie miały.
więc,ciesz sie,ze ich nie doświadczasz,naprawdę,nic przyjemnego

jedyne po czym nie zwracam to buła z masłem i szynką i to tyle.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 18:56   #1692
principessina
Zakorzenienie

mazianka81 podoba mi sie imie Gabriele, ale u mnie jest ich strasznie duzo

Kochane jak myslicie moge sie posmarowac tym balsamem, niestety luszczyca daje mi masakrycznie we znaki, ten nie zawiera kw.salicylowego ale male glikolowego, jak myslice, choc pare razy, bo masakra normalnie...

http://www.domzdrowia.pl/79580,ducra...ej-100-ml.html
Stary 2010-10-03, 19:05   #1693
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
słońce zle mnie zrozumiałaś
mdłości przychodzą w ok 5-6 tc,jeśli oczywiście będziesz je wogole miała,na to nie ma reguły.
ja od 6tc wymiotuje( teraz juz troszkę mniej,ale jeszcze)
a są mamusie na naszym wątku,które wcale żadnych mdłości nie miały.
więc,ciesz sie,ze ich nie doświadczasz,naprawdę,nic przyjemnego

jedyne po czym nie zwracam to buła z masłem i szynką i to tyle.
o rany Biedulko !!!!!!!!!!!!!! i długo Cie to już tak męczy? A jak w pracy ?? Biegasz do toalety co 5 min ? MArtwię się co by było gdybym rozmawiałam z klientem i by mi się zachciało
Nie wiem czy czytałas mojego wczesniejszego posta - ja jeszcze na 100% nie mam pewnosci, ale @ nie ma i test pozytywny.. Jutro bede miała wyniki krwi.. a jestem w kropce, bo już w trakcie ciazy szczepiłam się na zółtaczki, błonncie i tężec :| Wiem, ze to niewskazane przy ciazy Nie wiem jaki moze zostawić oddzwiek. Szczepienie było 1 tydzień po zapłodnieniu. Na dodatek za 3 tyg lecimy na 3 tygodnie do Tajlandii... Pokrzyżowałaby mi ewentualne plany ciąża

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-10-03, 19:06   #1694
Klaterina
Zadomowienie

siasiek, no to jak tak piszesz to nie mierzę, bo nie będe mieć porównania. NPR studiowałam z dwa lata temu i mierzyłam regularnie temperaturę, ale potem zaprzestałam bo nie było na tamtą chwilę mowy o dziecku. ale wiem o co kaman i z tamtych lektur i obserwacji polegałam na śluzie, żeby nie zająść w ciąże i działało
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 19:11   #1695
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Witajcie przyszłe Mamusie Dołaczam do Was... podejrzewam się, ze mogę byc w ciązy... moja miesiączka to smieszne "3 krople" w poniedziałek 27.09. Piersi nadal bolą jakby miały wbuchnąć.. Byłam w piątek u dr, robił usg dopochwowe i nic nie zobaczył. Wczoraj robiłam test rano, są dwie kreski ale ta druga duuużo mniej widoczna niż pierwsza, równiez pobrano mi krew i jutro mam wyniki. Myślicie że może być cos na rzeczy? Poza tym czuję sie normalnie, jedyny dziwny objaw że niezwykle często jak na mnie jest głodna, ale czy tak szybko mogłabym od razu mieć napady głodu?? Ostatnie sex z TŻ był 12.09 wiec teraz by to mógł byc jakis 3-4 tydzień? Ostatnia miesiączka 03.09 Kurcze.... za 3 tygodnie lecimy do Tajlandii na 3 tygodniową wyprawę..... Piszę do Was, bo macie podobne doświadczenia, gdyż przechodzicie ten stan i pewnie jesteście na podobnym etapie To naprawde może byc ciąża... ? Dzięki za pomoc
Witajj, to moze byc ciaza i jesli to ona to trzeba by liczyc od jeszcze jednego okresu wstecz, wiec wszystko mozliwe chociaz mi juz po terminie mego okreu zaczynaly sie mdlosci, napady glodu tez w tym stanie normalne
Stary 2010-10-03, 19:11   #1696
Siasiek
Zadomowienie

principessina myślę, że parę razy jak posmarujesz to nie zaszkodzi, przecież nie można się męczyć, a no i brzucha tym nie smarujesz także powinno być ok.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 19:14   #1697
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

ddaaiissyy ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości, czułam się świetnie nie miałam żadnych objawów prócz braku @. A w tej jest odwrotnie, no i długo bolał mnie jajnik tzn w okolicy jajnika prawego. Jeśli test pokazał drugą krechę to nie ma co się negatywnie nakręcać.
Ja jestem gamon bo 1 ciaza jesli juz... Mimo ze 33l mi stukneły Teraz to po trosze przypadek.
Wlasnie chodzi mi o to, ze troszkę nie na ręke w tej chwili ciąża.. z powodów o których pisałam niżej.

Czyli pobolewanie jajnika to rzecz normalna ? Bo delikatnie cosik czuję od czasu do czasu w okolicy lewego
Wow, to ja jestem szczęsciara jesli to ciaza, bo nie mam zadnych doelgliwosci własnie tylko jak Ty brak @. Aha no i bol piersi, ale to tak jak przed @

Dzieki za oświecenie Dziewczyny

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witajj, to moze byc ciaza i jesli to ona to trzeba by liczyc od jeszcze jednego okresu wstecz, wiec wszystko mozliwe chociaz mi juz po terminie mego okreu zaczynaly sie mdlosci, napady glodu tez w tym stanie normalne
No własnie licze od 03. 09 - dobrze?
w 5 tc mogą byc juz napady głodu? JA myslalam, ze to ok 5 msc szybciej Bo dzidzi większe

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2010-10-03, 19:18   #1698
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Jutro bede miała wyniki krwi.. a jestem w kropce, bo już w trakcie ciazy szczepiłam się na zółtaczki, błonncie i tężec :| Wiem, ze to niewskazane przy ciazy Nie wiem jaki moze zostawić oddzwiek. Szczepienie było 1 tydzień po zapłodnieniu. Na dodatek za 3 tyg lecimy na 3 tygodnie do Tajlandii... Pokrzyżowałaby mi ewentualne plany ciąża
do 2 tygodni po zaplodnieniu komorki uszkodzone zastepowane sa nowymi, od ginekologa o wiem wiec glowa do gory

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Jesli ta data co podalas to Twoj drugi okres wstecz to tak, bo tych kropelek za okres nie ma co uznawac, a jajniki bola to jak najbardziej normalne, piersi, i sutki brzuszek jak na okres, wszystko to oznaki poczatkowej ciazy.
Stary 2010-10-03, 19:22   #1699
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
do 2 tygodni po zaplodnieniu komorki uszkodzone zastepowane sa nowymi, od ginekologa o wiem wiec glowa do gory

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Jesli ta data co podalas to Twoj drugi okres wstecz to tak, bo tych kropelek za okres nie ma co uznawac, a jajniki bola to jak najbardziej normalne, piersi, i sutki brzuszek jak na okres, wszystko to oznaki poczatkowej ciazy.

Serio ????????? Mogą być zastepowane nowymi? No jak dla mnie niewiarygodne Uspokoiłaś mnie strasznie !!!
18.10 powinnam brać drugą dawkę szczepionki przeciw zółtaczce, ale to chyba juz niewskazane...
Na marginesie gdyby to faktycznie była ciąża, niezły zrobiłabym prezent rodzicom na urodziny: 18.10 Tata kończy 64 lata a mami 22.10 - 55 latek Na razie nic nie mówiłam

Twój pierwszy krzyk...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 19:38   #1700
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...). Jeśli test pokazał drugą krechę to nie ma co się negatywnie nakręcać.
Święte słowa Są II kreski trzeba się cieszyć i już a nie domagać mdłości

ddaaiissyy no ja już nie chcę pisać, że jesteś "gamoń" ale powiem Ci, że czas na dzidzię najwyższy Wyjazd można zawsze przełożyć (gdyby się okazało, że nie pojedziesz) a macierzyństwa nie można tak odkładać na koniec. Naturę Cię przechytrzyła i pewnie będzie maluszek i rodzice będą dziadkami

nenowka witam nową mamusię! Napisz coś więcej o sobie.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-10-03 o 19:40
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 19:41   #1701
andziot
Zakorzenienie

Witajcie
Troszkę odpoczęłam w weekend, ale aż się boją jutra
Dziś byliśmy trochę na zakupach, kupiłam sobie ksiażkę do czytania, ksiażeczki dla Zosi (ostatnio ma faze na oglądanie książek, niestety jak jest za duzo tekstu to nie nadążam czytać, bo za szybko przewraca strony :P) Wywołałam parę zdjęć Zosi żeby wstawić w ramkę obok naszego zdjęcia ślubnego . Główną atrakcją wieczoru była jednak wizyta Zosi w Krainie Zabawy (czy jakoś tak) to była radocha, największą furorę zrobiły kulki w basenie, choć plac zabaw był wielki i było dużo innych ciekawych zabawek a w kulkach już nie raz się bawiła. Strasznie się wybawiła i wieczorem padła i nawet grzecznie sama zasnęła

Cytat:
dziewczyny też pisały i ja brałam jak byłam przeziębiona Tantum verde do gardła, działa odkażająco i przeciwbólowo i tylko miejscowo więc jest ok

Cytat:
kurcze dziewczyny, jak bedziemy sie wzmacniac zeby nie chorowac przez zime Macie jakies sposoby zeby zapobiegac a nie leczyc? Ja nie chce juz zadnych chorobsk[COLOR="Silver"]
wiesz to wcale nie znaczy że będziemy ciągle chorować, ja poprzednio też byłam w ciąży w okresie jesienno zimowym i pamiętam że na początku byłam przeziębiona i na końcu jakoś, tak to wszytsko było ok, więc biorę to za standard bo jakbym nie była w ciąży to pewnie też ze dwa razy bym smarała
Trzeba byc dobrej myśli i dbać o siebie, dobrze się odżywiać (choć zimą to o wiele trudniejsze )

Cytat:
hehe, też wiem co to znaczy brak objawów, bo ja aż poleciałam do gina, bo nic się nie działo ...

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanko czy wy wszystkie macie w miare poukladane zycie ?? tzn. stala prace , wlasne mieszkania itd . ??
u nas sie trochce pokomplikowalo teraz i troche mam stresa
moj TZ bedzie pod koniec miesiaca szukal nowej pracy , bo w tej zanim dowiedzialam sie o ciazy zlozyl wymowienie ( chcemy sie przeniesc troszke bardziej do centrum miasta ) , ja mialam po powrocie z Pl szukac pracy , no i musimy nowe lokum znalezc teraz juz wieksze jak ma sie dzidzius pojawic
tak wiec sporo niewiadomych
no i z tego wszystkiego mam stresa
my mamy średnio ułożone życie, tzn ja mam pracę narazie zapewnioną i nikt nie może mnie zwolnić, mąż ma pracę ale myśli nad założeniem własnej firmy (umowe ma do list chyba), mieszkania własnego nie mamy, wynajmujemy, do tego rodzinka dość daleko no i małe dziecko w domu i moja ciąża zupełnie i z premedytacją planowana tak naprawdę to nie wiem jak to będzie, ale już dawno zrozumiałam, że jak człowiek by miał czekać na odpowiedni moment to mogłoby to nigdy nie nadejść. Póżniej okazuję sie że jakoś wszystko się układa, może nie tak super jakbysmy chcieli, ale najważniejsze że jesteśmy razem i jesteśmy zdrowi, reszta to dodatek (dość ważny ale jednak).
Będzie dobrze

Cytat:

A myslicie, ze wyniki HCG wskazuja tydzien ciazy od miesiaczki czy od zaplodnienia? Bo ja ok 13 wrzesnia mialam owulke, wiec liczac od miesiaczki (ktorej nie bylo zreszta) to bylabym w 6 tygodniu, a jesli od zaplodnienia to wlasnie 3 tyg.
o to jest pytanie nie mam zielonego pojecia, poziom HCG jest na pewno od zaplodnienia bo dopiero wtedy się zaczyna produkowć, ale jak to jest z tymi normami to trzeba by albo zapytać w laboratorium albo poczytać w necie co jest napisane

Cytat:
Z tą temperatura wcale nie jest tak jak mówicie. Żeby dokładnie oddać wykaz, tzn żeby wiedzieć czy jest podwyższona przez ciążę trzeba mierzyć ja regularnie. To jest dokładnie jak z metodą naturalnego planowania rodziny. Czyli mierzy się rano przed wstaniem z wyrka w całym cyklu przed zapłodnieniem. Wtedy wiadomo jaka temperatura jest normalna dla danej kobiety (każda z nas jest inna). No i od dni płodnych tempka podskakuje do góry. Jeśli dochodzi do zapłodnienia to utrzymuje się mniej więcej w pierwszym trymestrze. Jeśli nie to wiadomo obniża się. No i trzeba mierzyć ja w dziurce albo buzi nie pod pachą.

Także porównywanie temperatury nie ma sensu. Jeśli nie robi się tego regularnie bądź ciąża jest już potwierdzona.
potwierdzam i w stu porcentach się zgadzam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 20:00   #1702
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hej, Mamuśki!

Cytat:
W skladzie tylko: izotoniczny roztwór naturalnej solanki mineralnej z mikroelementami.

Takie coś chyba nie zaszkodzi w ciązy, prawda?
Sól morską w spray'u możesz bez obaw stosować

nenowka152900, witaj i serdeczne gratulacje! Teraz zadbaj o siebie i Fasolkę, wszystko inne się jakoś poukłada

Zaraz nadrobię zaległości wątkowe Mój dzień dziś super, najpierw długi spacer z koleżanką i Jej prawie dwuletnim syneczkiem, potem imprezka rocznicowa u Rodziców, a potem złapałam lenia i pospałam

Teraz lenistwo na kanapie i Drużyna Pierścienia na TVN 7

Miłego wieczoru i spokojnego poniedziałku

Buźka!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 20:09   #1703
eweska
Moderatoreska

Witam
Ja dziś na nic nie mam siły rano obudziłam się z bólem gardła,katarem, w ciągu dnia doszedł kaszel i jakoś slabo się czuję.
I mnie przeziębienie dopadło, mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie.
Byłam u rodziców na obiadku, synalek przyjechał ze mną z weekendu u dziadków i teraz leżę w łóżeczku i wygrzewam się.

Witam wszystkie nowe mamusie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 20:43   #1704
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez leze chora, a raczej przeziebiona.
Biedaczku! Dobrze, że masz troskliwą opiekę i konkretnego lekarza

W naszym stanie zaziębienia, to norma, jednak nie możemy dopuszczać do rozwinięcia się choroby. Mam nadzieję, że jutro będziesz zdrowa, jak rybeczka

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Ja dziś na nic nie mam siły rano obudziłam się z bólem gardła,katarem, w ciągu dnia doszedł kaszel i jakoś slabo się czuję.:
Biedactwo! A jutro musisz iść do pracy, czy możesz pochorować?

Zdrowiej!

PS Dziewczyny, wiecie może, gdzie kupić jakieś śpioszki z napisami związanymi z dziadkiem i babcią? Szukałam na allegro i tam nie znalazłam, ale jakieś sklepy może. Zastanawiam się, czy nie spytać dziewczyn, które już się rozpakowały

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 20:56   #1705
eweska
Moderatoreska

Poziomkowa nie pracuję więc spokojnie mogę się kurować w domku.
Stary 2010-10-03, 21:06   #1706
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

my mamy średnio ułożone życie, tzn ja mam pracę narazie zapewnioną i nikt nie może mnie zwolnić, mąż ma pracę ale myśli nad założeniem własnej firmy (umowe ma do list chyba), mieszkania własnego nie mamy, wynajmujemy, do tego rodzinka dość daleko no i małe dziecko w domu i moja ciąża zupełnie i z premedytacją planowana tak naprawdę to nie wiem jak to będzie, ale już dawno zrozumiałam, że jak człowiek by miał czekać na odpowiedni moment to mogłoby to nigdy nie nadejść. Póżniej okazuję sie że jakoś wszystko się układa, może nie tak super jakbysmy chcieli, ale najważniejsze że jesteśmy razem i jesteśmy zdrowi, reszta to dodatek (dość ważny ale jednak).
Będzie dobrze

o to jest pytanie nie mam zielonego pojecia, poziom HCG jest na pewno od zaplodnienia bo dopiero wtedy się zaczyna produkowć, ale jak to jest z tymi normami to trzeba by albo zapytać w laboratorium albo poczytać w necie co jest napisane

potwierdzam i w stu porcentach się zgadzam
dzieki wielkie za slowa otuchy
tak wlasnie sobie tlumacze , ze nie ma tego odpowiedniego momentu z regolu i trzeba sie cieszyc z dzidziusia , a reszta musi sie jakos ulozyc
pewnie bedzie ciezko , ale damy rade

Cytat:
Witam
Ja dziś na nic nie mam siły rano obudziłam się z bólem gardła,katarem, w ciągu dnia doszedł kaszel i jakoś slabo się czuję.
I mnie przeziębienie dopadło, mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie.
Byłam u rodziców na obiadku, synalek przyjechał ze mną z weekendu u dziadków i teraz leżę w łóżeczku i wygrzewam się.

Witam wszystkie nowe mamusie
kuruj sie kochana i duzo zdrowka zycze

ja jutro z samego rana wyruszam do Pl
pewnie bede zagladac do was na ile czas pozwoli
do uslyszenia i buziaki dla fasolek
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 21:14   #1707
eweska
Moderatoreska

Asionek miłej podróży i uważaj na siebie w tym autokarze, odezwij się jak dojedziesz
Życzę udanej wizyty w PL i milego czasu spędzonego z rodziną

A ja zmykam spać Dobranoc
Stary 2010-10-03, 21:18   #1708
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ja obstawiam, ze od zapłodnienia,ponieważ sama wiesz ze robilam kilka testów (niby tych co wykazuja juz po 6dniach)
Testy wykrywają gonadotropinę kosmówkową.U mnie kosmówka sie odkleja wiec wytwarza sie mniej hormonu, do zapłodnienia też musiało dojść sporo później skoro od okresu minęło 6tyg a na usg 4, i pewnie dlatego 7my test z kolei wyszedł mi pozytywny nim stezenie "nabrało mocy"
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 22:30   #1709
nenowka152900
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy narazie muszę sobie poogarniać to wszystko i dam Wam znać. pilnie Was podczytuje, zapewniam.
Stary 2010-10-04, 07:23   #1710
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry dziewczynki!

Aleeeee mi się dziś nie chce iść do pracy Po prostu szok! A jak pomyślę ile mam do zrobienia to aż mnie mdlić zaczyna. Ale nic, zrobię sobie plan działania i jakoś będzie.

Miłego dnia mamuśki

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości