|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
I Amelka nie interesowała się szalejącymi Rodzicami?
![]() Olu, masz jeszcze dla mnie tą strzykaweczkę na zęby? ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Szukam kurtki dla Bartiego i znalazłam taki płaszczyk. NO szkoda, zę żadna z Was nie ma dużej dziewczynki, bo jest ekstra http://allegro.pl/p28-wojcik-jesienn...244422285.html
|
#4982 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() płaszczyk sliczny my wybieramy sie do kosciola na 10.45 wiec do pozniej |
|
|
|
|
#4983 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilkę, bo mam się uczyć testów, ale czy to moja wina, że wizaz kusi ![]() Sinecko dzięki za zdjęcie. Kalosze fajne, ale ja sama nie wiem czego chce Jakaś niezdecydowanan jestem ostatnio...Dobrze, że byliście u lekarza i uspokoił Was Mayaha zdrówka dla Zuzki gorgulku dzięki za odp. w sprawie kredek
|
|
#4984 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
ja tylko na chwile mialam najgorsza noc w moim zyciu ![]() cala noc wymiotowalam i wylamz bolu ehhh dobrze, ze to juz za mnabiore sie zaraz za sprzatania a potem jade spotkac sie z Olencja z forum bo ma mi dac te mineralki co pisalam wczesniej pozniej musze na poczte jeszcze jechac Cytat:
a danonkow nie daje bo dla mnie sa jeszcze nie odpowiednie - ale jak ktos inny daje to nic mi do tego -pisalam w swoim imieniu ja tez jakos super zdrowo dziecka nie zywie - ale robi to moja tesciowa z czego sie ciesze a Marci juz sprobowal w swoim zyciu monte ![]() ale tylko lyczeczke ![]() Cytat:
dziekuje Ci dobra kobieto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kupie drozszy chyba Cytat:
bo ja w pepco kupilam fajna jesienna, szara, podszyta polarkiem, za 39zl chyba
|
|
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Svinecko miałam to samo tylko ja rzygałam wieczorem i mam gorączke , a do tego mnie trzęsie z zimna -chociaż w domu ciepło A najgorsze jest to że Tomek się ode mnie zaraził i wymiotował w nocy, a ja całą noc praktycznie nie spałam bo ciągle sprawdzałam czy nie wymiotuje żeby się nie zakrztusił ehhhh. Dziś juz trochę lepiej choć apetytu nie ma Malutek, ja dziś też nic nie jadłam nie do życia jestem
|
|
#4986 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas pogoda do bani wiec i humor tez ![]() Wredna zdrowka zycze
|
#4987 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
Tomaszek wypił kaszę i śpi regeneruje siłyCo do żywienia to Tomek je juz praktycznie wszystko, obiady z nami raczej -chociaz staram się mniej przyprawiać i nie dodawać kostek np , ale troche vegety daję. Je tez serki danio , nie danonki tylko te duże. Spróbował już nawet pizzy, ale domowej i bez pieczarek. Słodycze też zjada ale w umiarze , zazwyczaj jakies ciasteczka . zdarzała się i czekolada, ale sporadycznie. Słoiczków nie je bo dla Nas to jednak za droga forma żywienia. Deserki to albo owocki, albo kisiel budyń i jeszcze mus owocowy z bakomy. Ostatnio zmieniliśmy pampersy na rossmanowskie i sa super, nie przemakają w nocy w przeciwienstwie do pampersów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety....ale miałyście noc...
To ja się nie będę użalać, że miałyśmy przerwe od 23-1 żel, panadol,mleko,chwila wygłupów w naszym łóżku i dopiero zasnęła Rano za to położyła się pod łóżkiem-bo nie miała szczebelków wyciągniętych i zasnęła. Mąż porobił fotki.Widać że nim padła, to próbowała pościel przeciągnąć Mąż poszedł na zakupy, to ja zasiadam i się relaxuje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4989 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, Wredna wpólczuję nocki. Mam nadzieję, że już lepiej będzie
Baaardzo podobają mi się te rajtki bez stópek, takie pod domu http://allegro.pl/show_user_auctions...35&gr_id=11763 ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- NO tak, zasiadłam do allegro... Przeglądam jakie ceny, zęby mniej więcej zdecydować czy w necie czy stacjonarnie dzisiaj kupić dzieciom kilka rzeczy na jesień/zimę. Wklejam: http://allegro.pl/show_user_auctions...35&gr_id=11763
|
#4990 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zdrowka ![]() mnie juz glowa tylko tli na szczescie ale dalej nie moge nic jesc mimo iz jestem glodna jade zaraz do TZ do pracy bo jakis rower przywiezli i mam zobaczyc czy mi sie podoba pozniej jade do malego i wziac Eryka na dwor a jeszcze do pepco chcialam wstapic - otwarte w niedziele? pewnie nie
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() niby niedziela a ja od rana sprzatam, bo przez te remonty to wszystko do mycia .....jeszcze mama musi mi w sukience czerwonej ramiaczka skrocic i doradzic czy mam zakladac do tej czarnej te ramiaczka z cyrkoniami ![]() teraz mam przerwe a potem musze powycierc jeszcze jutro to juz wogole czasu nie bede miala, bo musze wszystko przygotowac, wyprasowac , paznkocie zrobic itp. a mala cos mniejszy apetyt znowu ma ![]() Cytat:
![]() milej niedzieli
|
|
#4992 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie no tym razem zrozumiałam napisałam tylko, że dla mnie smak bez kostek jest mdły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() WrednaAfrodyta o kurczę współczuję nocki ![]() Cytat:
![]() I ja dołączam do niewyspanych Mała w nocy obudziła się po 12 i tak płakała, że nie mogliśmy ją uspokoić, tarła dziąsła ale żel nic nie dał, dałam Nurofen i też nic w końcu padła i obudziła się o2 z jeszcze większym krzykiem nie dawała się dotknąć, pić nie, przytulać nie tylko łe i łe. Już mięliśmy na pogotowie z nią jechać bo byliśmy bezsilni, ale usnęła w ramionach tż ( u mnie nie chciała ) i tak do 6 się męczyliśmy we trójkę. Potem ją przeniosłam i obudziliśmy się o 9:45 Nie wiem co jej było, najgorsze że cały dzień marudzi i beczy o byle co. Teraz śpi na siedząco prawie bo ma nos zatkany. Robiłam inhalacje i krople i boję się dzisiejszej nocki po szczepieniu wtorkowym to raczej nie jest
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-10-03 o 15:21 |
|||
|
|
|
#4993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Dopiero moje dziecie zasneło. Ale dzisiaj jest niegrzeczny... sam nie wie czego chce ![]() TŻ dzisiaj w pracy ale niedlugo wraca, bitki sie ugotowały ale za tluste jakies mi wyszły (ten sos) i musiałam małemu podgrzac słoiczek (dobrze, ze miałam na zapasie ). Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko bardzo lubi i dobrze toleruje. Uwazam, ze odzywia sie zdrowo - nie daje mu byle czego. Zjada wszystko to co w schemacie żywieniowym dla dziecka w tym wieku. Staram sie dawac mu wszystko, oczywiscie z głowa. Chociaz pewne produktów - typu cola, chipsy jeszcze dlugo nie spróbuje. A jesli chodzi o pogrubione - to nigdy nie poczułam sie dotknieta tym co ktos pisze na temat mojego stylu zywienia itp. Jakbym tak sie przejmowała chyba dawno opusciłabym wątek ![]() robie to co uwazam, za słuszne i zawsze pragne dla dziecka zeby miało to co najlepsze. Tak mi sie jeszcze przypomniało, wczoraj na innym watku przeczytałam, ze kilkoro dzieci majac prawie 2 latka nie piło ani raz soku czy herbatki ani nie jdało łakoci. Tak jakos smutno mi sie zrobiło bo niby dlaczego mamy odbierac dzieciom przyjemnosc z jedzenia tego Ah jakos tego nie rozumiem... Cytat:
Czy byłam z tym u lekarza? Cytat:
![]() Są naprawde dobre. I Kuba po całej nocy ma pupcie suchą. Cytat:
Cytat:
Megi a moze mała ma zapalenie jamy ustnej dlatego ja tak boli?
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my jedziemy do tesciow. pojde malinek nazrywac na soczek, która chce buteleczke ?Svi, wredna wspólczuje bólu i wymiotów Svi zapisz sie w koncu do neurologa. jak juz zapiszesz sie na jakis termin wizyty, to bedziesz musiala znalezc czas na to. ja dzisiaj sie obudzilam z migreną, pomogl mi troche efferalgan z codeiną (na recepte jest, rozpuszczalne tabletki, ale smaczniejsze niz solpadeina) gorący prysznic i kawa. Magi, chyba ci nie napisałam, ze maciejka boski jest cudne ma oczka ( pisałam, jednak, ale nie zaszkodzi powtórzyć )do wieczorka papa Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-10-03 o 15:49 |
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba czas zakładac nowy wątek
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Megi wspolczuje Amelce
|
#4997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
tylko niestety lepiej nic nie jest do tego biegunka doszła Svi, Wredna lepiej dzis? ładnie was wymeczyło. no i Tomusia tez, bidulek, oby nie było powtórki ![]() buziaki dla was Cytat:
Cytat:
oby jednak ta noc była spokojniejsza Cytat:
![]() Zuzia uwielbia malinki prosto z krzaczka
|
|
#4998 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i nie powinno Ci byc smutno -skoro te dzieci tego nie znaja to nie cierpia z tego powodu bo nie wiedza co traca ![]() dzieki, no wlasnie nie bylam ale po wczorajszej nocy powiedzialam sobie dosc, jutro zapisuje sie do rodzinnego zeby dal mi skierowanie do neurologaCytat:
![]() no wlasnie mam zamiar bo sie wykoncze niedlugo Cytat:
![]() jeszcze mnie tli ale to pikus w porownaniu z noca
|
|
|
#4999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, w piątek w gabinecie były jeszcze dwie Cytat:
![]() za to Danonki i jogurty je i bardzo lubi - staram się robić mu takie domowe - drobno pokrojone owoce albo zmiksowane z odrobiną kaszki bezsmakowej, ale normalne też je ogólnie niemożliwe u mnie jest coś zjeść, zeby Tomek nie przybiegł i nie chciał spróbować... ale ja ogólnie raczej zdrowo się odżywiam, mało kupuję słodyczy bo nie lubię, więc nie ma pokus - u teściów za to zawsze pełny stół słodyczy, ale Tomkowi nie smakują póki co... nie zamierzam się nad nikim znęcać, staram się pokazywać mu wszystkie smaki, ale od soczków, herbatek i słodyczy zamierzam go trzymać z daleka tak długo jak się da...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do soków, to daje rzadko, 1xna 2/3 tyg danonków nie daje, tylko deserki nestle i bobovity czekolady tez nie, (raz jej dałam skosztowac mleczna milke dla dzieci a wlasciwie to nadzienie ze srodka) i tyle, i nie zamierzam tez dawac jak dłudo sie da aha miodu nie lubi wiec mam z głowy a dżem to tes sie do słodyczy zalicza? bo Zuzia zjada na kanapce raz na jakis czas
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pytanie do mam starszych dzieci - jak się nazywają jakieś żelowe stworki z kartami, które się rzuca i one tworzą jakiegoś stwora o określonych właściwościach...
|
|
#5002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cass ale po Ci smutno? Że dziecko nie objada się słodyczami? A po co? Jakie to ma wartości odżywcze? No wytłumacz mi proszę bo ja tego nie kapuję ![]() Tak jak Svi napisała - przecież dziecko nie zna tego smaku to czego może żałować? Zuzka nawet jak widzi batona to nie wie co to i nie prosi a jak raz spróbuje to będzie chciała zawsze. Przecież całe życie przed Nią i zdąży tego skosztować. Poza tym jakiej przyjemności? Czy jedzenie np. owoców nie jest przyjemne? Przyjemniejsze są słodycze? ![]() Puste kalorie, popsute zęby i jeśli w nadmiarze to i otyłość. Przepraszam ale musiałam No to się jeszcze przywitam na starym wątku |
||||
|
|
|
#5003 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja daje herbatke dla dzieci ale bardzo slaba, to zn sypie pol lyzeczki albo jedna plaska na caly kubek
a jak robie mu zwykla herbate np z lipy czy malinowa to slodze tylko i wylacznie miodem sokow nie daje Cytat:
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
a nie żelowe znasz?
|
|
#5005 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm teraz jest duzo roznych stworkow i one maja karty
a to chodzi o to, ze rzucasz jakies male i one tworza jednego duzego? jesli tak to nie znam zadnego stworki z kartami jakie moje dziecko zbiera to np GORMITI albo bakugan ale to takie kulki, ktore jak rzucisz to sie otwieraja a inne to nie wiem
|
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5007 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
do zobaczenia jutro na nowym watku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mnie naprawde mało obchodzi co dajecie do jedzenia czy picia swoim dzieciom - to nie moja sprawa. Napisałam tylko jakie ja mam do tego podejscie.
Ja daje dziecku słodycze i nie uwazam, zeby po jednej czekoladce czy ciastku popsuły mu sie zeby itp. Gorgulku, ja nigdy nie pisałam ze dziecko ma sie objadac słodyczami. Kuba nie objada sie słodkosciami i mam nadzieje, ze nigdy tak nie bedzie. Jesli po obiadku dostanie ciastko albo kinder czekoladke to nie uwazam tego za zbrodnie A owoce i warzywa u nas sa w codziennym menu, nigdy tego nie brakuje. Uwazam, ze wszystko jest dla ludzi - nie samą wodą zyje człowiek. Z mojej strony EOT.
|
|
#5010 | |
|
Zakorzenienie
|
ups
musiałam coś pokręcićCytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

Jakaś niezdecydowanan jestem ostatnio...
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
, bo to ich sprawa i czyjes przekonania na niewiele się przydadzą.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mała w nocy obudziła się po 12 i tak płakała, że nie mogliśmy ją uspokoić, tarła dziąsła ale żel nic nie dał, dałam Nurofen i też nic w końcu padła i obudziła się o2 z jeszcze większym krzykiem
boję się dzisiejszej nocki
po szczepieniu wtorkowym to raczej nie jest