|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Co do wyjazdu to rozsądek by mi powiedział - jedź, a serducho - zostań. Na wselk wypadek nie wybioerałbym się zbyt daleko żeby można było w miarę szybko wrócić. Jak masz zaufanie do opiekunów to jedź koniecznie. Odpoczniecie sobie. Może się tak zdarzyć że będziecierozmawiali wyłącznie małym Cytat:
![]() A Tż niedobry ![]() Cytat:
|
|
#2312 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Podobno jak dziecko przechodzi skok, to może chwilowo "zapomnieć" o starych umiejętnościach na rzecz nowych. Cytat:
![]() Cytat:
A Sinlac może być na tuczenie (nam pediatra poleciła wybrac albo sinlac, albo kaszkę/kleik ryżowy) |
|||
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
A propos tych pomyslow co do sterylizacji kobiet, co biedne a kupa dzieciakow. Troszeczke przerazily mnie wypowiedzi niektorych z was. Nawet jesli nie byly calkiem na serio.
Dziewczyny, nie mozna sterylizowac kogos na sile. W jakich warunkach by nie zyl. To nie sa kryminalisci, tylko tacy sami ludzie i obywatele jak my. Nawet pedofili sie nie kastruje (a szkoda), a Wy byscie chcialy ludzi, bo biedni i za duzo ich tam. Ludzie sa wolni, nie mozna im takich rzeczy narzucac, tym bardziej, ze jest to zabieg nieodracalny. Jest to ingerencja w czyjes cialo i mozliwosc posiadania dzieci. Kto ma o tym decydowac komu przysluguje jeszcze jedno dziecko, a komu nie? Ta partia, ta, prezydent, grupa lekrzy, co usuwaja nielegalnie ciaze, sprzedaja organy, zatruwaja chemia? Kto? To moze bedziemy tez usuwac wszystkie ciaze patologiczne, zdeformowane dzieci, a kobiety nie beda mialy nic do gadania? Bo bedzie sie takim dzieciom trudno zylo, rodzice nie beda miec pieniedzy na zabiegi, panstwo bedzie moze musialo dokladac... Mozna takiej kobiecie zaproponowac taki zabieg, ale nie mozna jej do tego zmusic. Faceta tez niestety nawet jak jest pijakiem tez nie. Na kazdy zabieg medyczny musi byc zgoda pacjenta. Jeszcze dodam, ze ogladalam nie tak dawno program dokumentalny. Takie rzeczy sie dzialy. W Peru to bylo. Jacys politycy stwierdzili, ze sposobem na zmniejszenie biedy wsrod Indian bedzie przymusowa sterylizacja kobiet. No i niestety bylo to straszne i pogwalcalo to wszelkie prawa tych kobiet. Nie wszystkie mialy wiele dzieci, niektore byly mlode, tylko ze nie byli bogaci, a moze raczej mieli inny styl zycia. Kobiety te nie czuly sie dluzej kobietami; marzyly o dzieciatku i wiedzialy ze nigdy nie beda mogly go miec. W tej kulturze nie byly przez swoich mezow traktowane jak kobiety, traktowane byly gorzej. Zabieg byl wykonywany okrutnie, kobiety nie wiedzialy co sie z nimi dzieje, nikt im nic nie tlumaczyl. Niektore mialy komplikacje pooperacyjne. Byla tam wielka manifestacja i walczono o prawa tych indianskich kobiet i zaprzestano tego procederu. Mam nadzieje, ze zadnej z Was nie urazilam. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
#2314 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
dusiaka- spoznione zyczenia dla Oli
))
|
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() przepraszam was dziewczyny... ale nie czytuje was ostatnio.. skończyłam chyba na 32 str... później miałam trochę roboty i wybiłam sie z rytmu... a teraz jak mam czas to zajrzę ale czasami nie wiem o czym rozmawiacie... w miarę możliwości postaram się was czytać... my po małych przejściach kupkowych... ostatnio podałam małej kleik ryżowy i jej wyjątkowo nie służy... po jednej porcji kleiku miała 3 dni zaparcia;/ i jak ona przy tym płakała ... a ja razem z nia... ale przeszło i juz kleiku nie dostaje... zupki wciąga ładnie... oczywiście jedne jej bardziej drugie mniej smakują... ostatnio zasmakowała jej dynia.. wiec ja jej potajemnie dodaje do dyni zupki których nie lubi ferrou co do gaworzenia.. to moja tez już nie gaworzy.. przestała na jakoś czas a teraz od jakiegoś czasu gada... czasami jej wyjdzie mama... dziś mówiła buba... ostatnio mąż nad nią siedział i mówił do niej "tata tata"... a ona powiedziała paweł... (przynajmniej tak oboje zrozumieliśmy...) i mąz na mnie popatrzył i tylko spytał "co za paweł?!" no i hmmm'a sobie... dość głośno... na szczęście nie piszczy jeszcze anakazar- spróbuj zmywacza do paznokci... powinien rozpuścić klej! ehh uciekam spać... wy pisałyście ostatnio dużo o nauce samodzielnego zasypiania a u nas z tym coraz gorzej... i zamiast samodzielnego zasypiania mamy zasypianie z mamusią... nie widzi mnie to płacze... a jak tylko się pokaże chwycę za rączke to zasypia... w dzień to samo... no i w nocy mamy kilka pobudek na smoka i 3 na cyca..;/ dziecko tyle je a w ogóle tego po niej nie widać ![]() no i pokazuje jak wyglądamy... mój mały łysolek (pop a jak twoja Oliwka tez taka włochata? ) no i od czasu jak mała tak usiadła(a raczej posadzono ją) w wózku koniec leżakowania w nim... aa i ćwiczymy raczkowanie... tyle że nerwus z niej straszny i ryczy jak jej nie wychodzi... albo dupka w górze albo główka... chociaż od 2-3 dni jest lepiej i już potrafi podciągnąć nóżki pod dupkę i ujechać kawałek do tyłu
|
|
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2319 | |||
|
Rozeznanie
|
A Basia jak sie urodzila wazyla 3350. Teraz (6 m) ma 6480g. To nawet nie podwojona ta waga. Szczupla jest, bo dosc dluga (68 prawdopodobnie, pisalam o przejsciach u pediatry i slepej pielegniarce, co wpisala Basi, ze sie skurczyla), ale wyglada dobrze.
A moze powinnam? ![]() Cytat:
A moze ma znaczenie akurat w moim przypadku, ze bedzie znala dwa jezyki? Jak myslicie? Wiem, ze czesto dzieci dwujezyczne zaczynaja pozniej mowic, a jak to jest z gaworzeniem??? Ja w tej chwili wolalabym wyjechac z Baska i zostawic TZta niz z nim i zostawic dziecko, tak go lubie ;No i moja Basia cyckowa i zasypia z mamusia, ukaja sie z mamusia. Wiec nic z tego. Ale gdyby mogla sie beze mnie obejsc, np z moimi rodzicami, do kt mam pelne zaufanie, chyba bym ja zostawila, bo wiem, ze dobrze by jej bylo. Tylko, ze pewnie tak jak ktoras z was pisala, nie jechalabym daleko. No ale w tej chwili nie mam na to ochoty zeby sie z nia rozstawac. Tesknilabym jak nie wiem co... A i wspolczuje powrotu Kuby do starych zwyczajow przy zasypianiu. Bedzie lepiej Libra i inne dziewczyny co daja soczki lub deserki sliwkowe; Czy one nie powoduja wzdec? Cytat:
Szkoda, ze on tak daleko..., ze nie wspomne o dziadkach.A moja, zaczela sie przemieszczac, ale do tylu. Nie wiem jak to robi, nie zaobserwowalam jeszcze. Od bardzo dawna, potrafi sie i do przodu przemieszczac, ale jak spi, i w ogole zawsze sie krecila wokol w lozeczku, ale teraz to chyba bardziej swiadomie robi. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No, chyba ze Tobie taki uklad nie przeszkadza zupelnie to ja nie chce sie wciskac z butami. Cytat:
co do odglosow dzieciakow to Gabryska jeszcze od jakiegos czasu straszliwie piszczy, ale tak, ze bebenki pekaja i niestety potrafi sie tak rozkrecic nawet o 6 rano, bo tak sie ostatnio budzi i jak zalapie melodie to ja sie potem boje sasiadow spotkac przed blokiem a nad nami mieszka Marcelek, mlodszy o 2.5 miesiaca i jego w ogole nigdy nie slychac-moja Gabryska tez taka byla, a potem jej sie odwidzialo-ciekawe czy on tez zacznie koncertowac niedlugo. i podobno ten chlopiecp rzesypia im cale noce bez jedzienia-zastanawialam sie nawet ostatnio czy to dobrze dla takiego malca nie jesc w nocy. Jutro podobno w DDTVN ma byc o tym co zorobic zeby dzieci przesypialy cala noc-muusze obejrzec, bo mi sie moja pyza budzi.ide spac tymczasem-papatki
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-03 o 23:25 |
|||
|
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
mrowak Moja tez piszczy, ale malutko i delikatnie. Takie slodkie to jest
machaj, no slodka jest Twoja malutka; a i jaka charakterna (fot 2) ;
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Amelka też przemieszcza się do tyłu, i zaraz jest pisk rozpaczy, że zamiast bliżej to jest dalej od zabawki ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- mrowak widzę cię ![]() ja uciekam - dobranoc!
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
SOS
Czy sa tu jakies znawczynie tematu podgrzybki i inne grzybki, Boletaceae? Dzis zebralam pare grzybkow ladnie wygladajacych (jestem niezla w te klocki, ale one troche sie tu roznia od tych co w Polsce nawyklam zbierac; wiec nie powinnam sie otruc, ) no i chcialam zasiegnac porady, bom niepewna, jakby tu jakas byla znawczyni?---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- eee, no oczywiscie, juz prawie wszystkie spia; grzybki chyba poczekaja do jutra; ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- minka- Ja mojej dzis tez zrobilam kiteczki, dwie, pierwszyraz; moze wrzuce fote kiedys, jak przerzuce na kompa; Wygladala, jak wiewiorka ![]() |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do soków to Ola lubi te czerwone . jakoś nie pasi jej jabłkowy za bardzo , przecierowych jej nie dawalam Szymek do tej pory nie ruszy soku z marchewki bananowego też nie pił . dla odmiany do obiadu marchewke gotowaną w kazdej ilości jak robimy rosół to mu wyviagam i potrafi zjeść 4 szt . zreszta on wogóle warzywożerca jest brokuły , brukselka , kalafior , szpinak lubi do tego kawał mięcha musi być
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
ciiiiiiicho
Cytat:
ja po 4 gotowanych marchewkach to na bank bym sie z kibelkiem przywitala i to nie ta typowa strona surowe to prosze bardzo,a typowa marchewka z groszkiem to jakis koszmar dla mnie jest-a ble!ale fajnie, ze Szymek taki warzywniak jest a soki przecierowe sa OK, co? ja juz widze jak jej od tych dan z marchewka i soku poprawil sie kolor buzki-oczywiscie nie bede jej tyko marchewka zywic coby nie przesadzic, ale roznica jest naprawde widoczna p.s. minka, widze Cię
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-03 o 23:32 |
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Drcron, super że interes się kręci
Dziewczyny, normalnie kamień spadł mi z serca, że jednak te "niegaworzenie" jest dość powszechne. Bo od jakiegoś czasu zauważyłam że nie gada, czasami coś sam do siebie powie, ale to i tak bardzo mało w porównaniu z np 2 miesiącami temu. I też dzisiaj teściowe i moi rodzice powiedzieli, że coś za mało rozmawia, a jedynie się śmieje i się rozgląda. Ale pewnie ma to jakiś związek ze skokiem, mózg nastawiony na nowe umiejętności motoryczne i nie ma czasu na gadki szmatki Za niedługi czas mu się uruchomi znowu i będę się cieszyła jak choć na chwilę zamilknie ![]() Co do wyjazdu to mam dość mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym się na trochę wyrwać, pobyć sam na sam z TŻ (to by było w ramach naszej pierwszej rocznicy slubu), ale z drugiej strony nie wiem jak by mały zareagował. Zostałby z moimi teściami do których mam całkowite zaufanie (oczywiście gdyby się zgodzili ale nie sądzę aby odmówili), wiem, że potrafią się małym zająć, jak szłam na wesele to z nim zostali, może to nie było na dwa dni ale na 7-8h i sobie poradzili (dodatkowo jeszcze zaproponowali moje siostrze że też ich maluchem się zajmą i było wszystko w porządku.). Moim rodzicom nie ufam, bo wszystko by robili nie tak jak ja bym chciała i pewnie nie dali by sobie rady bo im by się nie chciało (dziecko zaczyna płakać to od razu oddają, no i opowiadałam tutaj eksces jak moja matka rzuciła w Kubę pieluszką). Teściowie są na miejscu, w końcu z nimi mieszkam, małym się zajmują, jedynie bym się martwiła jak ze spaniem, bo pewnie by tulili i bujali - niezbyt im się widzi nasze uczenie Małego samodzielnego zasypiania, stwierdzili ostatnio że on za malutki na takie rzeczy, że jeszcze przyjdzie na to czas - ale bym wybaczyła Natomiast jest wiele "ale" Małego teoretycznie karmię jeszcze piersią - rano ok 7-8 i poźniej o 16... czasami zdarzało się że wolał butlę niż cyca. Pewnie nie byłoby problemu z całkowitym przejściem na butlę ale jednak mógłby się buntować. Inna sprawa, że rzadko kiedy go ktoś inny usypia niż ja, ktoś inny go karmi niż ja (ostatnio tż wstaje w nocy i jest w miarę ok, choć start nie był najlepszy.) Wtedy jak został z teściami jak szłam na wesele to Kuba robił jakieś cyrki z jedzeniem, ale wtedy jeszcze nie był tak przyuczony do jedzenia z butli, poza tym jest kaszka a to chetnie je łyżeczką. Też nie wiem jak on zareaguje emocjonalnie - może czuć że mnie nie ma, bo jednak spędzam z nim 24h na dobę. No i ta kwestia wyjazdu - z TŻ nie dorobiliśmy się jeszcze prawka, jechalibyśmy niedaleko jednak bylibysmy uzależnieni od komunikacji pks albo pkp, więc zbyt szybko nie dałoby się wrócić. Jednak potrzebuję jakiejś odskoczni bo powoli zaczynam wariować.. już sama nie wiem... no i też chcę pobyć z TŻ sam na sam, bez małego, bez teściów ...bo przecież na np wspólną kąpiel sobie pozwolić nie możemy, czy wylegiwanie się w łóżku przez pół dnia.![]() Cytat:
![]() Tonik też miałam i dość długo go stosowałam, też superowa jest pianka do mycia twarzy machaj, pannica to sama słodycz ![]() Moj też próbuje od jakiegoś czasu raczkować, tyłek już dość wysoko podnosi, wścieka się że mu za bardzo nie wychodzi
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój synek cos dzisiaj nocke miał niebardzo, i przez to ja też pobudka od 22-5 6x
|
|
|
#2328 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale tak ogólnie nie jest zły, kąpie mi małą od urodzenia, pomaga jak jest w domu, w nocy małą utuli i przynosi małą do łóżka do cyca, tylko jak jest sam ma trochę stracha. Proces edukacyjny już rozpoczęty, więc będzie już coraz lepiej ![]() Cytat:
Swoją drogą, Madziwnia - spóźnione życzenia dla Michasi - z okazji pół roczku
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-04 o 08:30 |
||
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale widocznie tak potrzebuje. Głowa do góry, wszystko z nia ok ![]() Ps. widocznie była jakiś błąd, bo naprawde poszłam spać
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło o jedzonko, czy popłakiwał z innego powodu? Ola czasem popłakuje przez sen, jakby przeżywała coś co się wydarzyło w ciągu dnia. Wtedy w nocy wstaje TŻ i trochę ją tuli, bo płacz na jedzenie ma inny.
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
A ja znowu w Wawie. I zaczyna mnie to strasznie męczyć. Te ciągłe cotygodniowe podróże i ta rozłąka z małą. Już sama nie wiem co robić. Jeszcze trochę się pomęczę i zobaczę co zrobić. Machaj - miłe że sie w końcu odezwałaś. Kalinka śliczna i mądra. Rośnie Ci laska w domu i te jej oczy. Moja oczywiście w dalszym ciągu łysa. dusiaka - dobrze, że wyjaśniłaś że to był żart z tym długim łańcuchem. Tylko jeżeli takie określenie użyłaś to tak podświadomie chyba jednak musisz się czuć uwiązana do tej swojej domowej budy.
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Erwi w środe bedzie miał pół roczku )Ja za niedługo ide na pierwszą rehabilitację śmieszne to bo skierowanie dostałam w kwietniu, jak po ciąży miałam straszne problemy ze stawami kolanowymi, a tu pół roku minęło i już mnie kolana nie bolą.Ale jak już tyle czekalam to pójdę, mam wymówkę żeby mojego tatę z wózeczkiem na spacer wypchnąć, i sama będę miala chwilę relaksu(a to już bardziej smutne niż wesołe)
|
|
|
#2333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Łobuziaki kochane i MĄDRE
. Moja teraz śpi a ja zasnąć nie mogę
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez śpi od 15 min
![]() a ja na ddtvn oglądam o mikrodermabrazji
|
|
#2337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dzwonił, że chcą im w pracy wręczyć aneksy zmniejszające wymiar czasu pracy do pół etatu. Czyli miałby zarabiać połowę najniższej krajowej ![]() Cytat:
![]() A moja Ola ani myśli próbiować raczkować, raczej rwie się do stania. Czy to możliwe, żeby raczkowanie jej nie interesowało? Starszy syn poszedł na nogi jak miał 9 mcy i tydzień, a sam w łóżeczku wstał, jak miał pół roku. Ola rozwija się wolniej, ale chyba w normie, tylko, że nie pamiętam Konradka, żeby raczkował. Czy to możliwe? Pioza tym słyszałam, że raczkowanie sprzyja prawidłowemu rozwojowi układu kostnego, więc lepiej jeśli dziecię raczkuje, a najlepiej jak najdłużej.
||
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamuski;
Ja tak wczoraj jeszcze pisalam, o wadze Basi, a dzis, jak sobie przemyslalam, to zaczelam sie martwic troche. Bo ona ostatni miesiac, a nawet 2 jakos niewiele przybrala. Jak skonczyla 4 miesiac wazyla 5,72, 8 wrzesnia miala 6,34, a 24 wrzesnia (prawie 6 miesiecy skonczone) 6,48; Czy to nie za malo? przypominam, ze jest na piersi; Ale pediatrzy nic na ten temat nie mowili. Moze powinnam zakupic jej ten Sinlac? U nas dzis Mistral, czyli bardzo silny wiatr. Wieje straszliwie, trzaska okiennicami, smieci i liscie lataja, choc jest cieplo. Sprobuje wyjsc z mala na spacer, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Bo jak kiedys z nia bylam kiedy tak wialo, nie mogla momentami zlapac oddechu, ale u nas taki wiatr wieje, przez min 3 dni, to przeciez musze sie z nia ruszyc. |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Machaj wy jak zwykle obydwie laseczki Cigi ja jednak uważam że sterylizacja powinna byc przymusowa w niektórych przypadkach i tyle np. w tym opisanym wcześniej , nie sądzę żeby ta kobieta marzyła o jeszcze jednym dzieciatku Mrowak mój to nie piszczy ale kwiczy jak mały prosiaczek ![]() A jak nie przesypia nocy to wcale nie znaczy że źle przybiera uspokój się , duzo dzieci tu na forum nie przesypia nocy Ferrou ja to chyba nie jestem tak romantyczna jak Ty (albo już za stara), wspólna kąpiel albo wylegiwanie sie do południa chyba odleżyn bym dostała![]() Madzia mozna wykitowac zanim sie doczekasz wizyty ja juz muszę dzwonić żeby się umówic z małym na wizytę kontrolna do kardiologa na lutego ![]() Pop bidulko na pewno to jest męczące na dłuższą metę i będziesz musiała coś przedsięwziąć ale nikt Ci nic nie doradzi w tej kwestii |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

i zostawić dziecko np z dziadkami to zrobiłybyście to? Bo tak się zastanawiamy czy nie pojechać sobie gdzieś w góry... tylko czy mały nie będzie za nami płakał, tęsknił?
moi rodzice to by go delicjami, i budyniem czekoladowym karmili, a teściowa pewnie drożdzówami, i ziemniakami z ciemnym sosem i karkówką
wczoraj wyszłam na godzinke na siłownię, no i po przyjściu chciałam się zdrzemnąć bo nocka kiepskawa(i to nie z winy dziecka)to usłyszałam komentarz że przecież miałam czas dla siebie

... a ja razem z nia... ale przeszło i juz kleiku nie dostaje... 

;

surowe to prosze bardzo,a typowa marchewka z groszkiem to jakis koszmar dla mnie jest-a ble!