|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() o to to wszyscy by wtedy kupowali Cytat:
![]() ten Pyrosal jest tez na kaszel bo tam jest wyciąg z podbiału który stosuje sie w leczeniu kaszlu Cytat:
Mi lekarz kazał przez ta chorobę 3xdziennie po 10 kropelek cebionu Pojechałam dzisiaj do apteki po dentinox bo w nocy mały tak piszczał skrzeczał co chwila że nic prawie nie spałam i kupiłam tez czopki paracetamol i dla na szych dzieci to już te większe nie 50g tylko 80g bo to sie liczy 10g na kilogram masy ciała a te 50 moga już nie zadziałać ja to bym pewnie już 100g mogła kupic tylko nie wiem dokładnie ile Miko waży dawno go nie ważyłam |
|||
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=5525 kosztuje 20 zeta uważam że jest bardzo dobry i buzia sie nie świeci . Toników używam z clinique , nie robie specjalnie maseczek i innhych cudów bo nie mam czasu . na noc używam różnych ale tu już mam w nosie czy się świece itp . Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my dzis dalej sok z winogron robimy w kuchni mozna się przylepić do podłogi ale cóż .. bo ten sokownik taki jakiś stary mamy ale myslę ze małej posmakuje Szymek go bardzo lubi także woadne jak się odkleje z tej kuchni.. takiego syfu to chyba jeszcze nigdy nie miałam ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Pop - nie wiem czy cie pociesze ale moja Ola też do super jedzacych to nie nalezy słoiczek ten mały zajmuje jej średnio ok 40 min a i tak trzeba jej wpychac prawie bo sama z własnej wolni buzi nie otworzy . Lubi tylko słodkie rzeczy - śliwka , jabłko itp . warzywa i zupki to jakaś tragedia ale teraz za to nie daje jej owoców wcale póki nie nauczy się jeść warzyw
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak moja siostra rodziła swojego pierwszego syna to opowiadała że była z nią na sali kobieta która rodziła któreś już -naste dziecko i pytały się jej inne mamy dlaczego nie używa antykoncepcji. A ona na to że cytuję "dopóki jest produktywna to dzieci będzie rodzić". Różnica była tam taka że w domu nie było patologii. W domu czysto i porządnie. Moja siostra na krótko się z kobietą zakolegowała. Cytat:
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wam już niewiele zostało, i pewnie też minie.
|
|
|
#2288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to jest, kurcze prawdziwe..... wchodzimy do domu, a tam cieplo, sucho, w lodowce zawsze cos czeka i czlowiek tego zupelnie nie zauwaza nikt nas nie wyzywa, nie musimy sie chowac po sasiadach i uciekac z dziecmi z domu dzieci urodzily nam sie sliczne, wesole, zdrowe, a nam zdarza sie marudzic, ze zasnely wieczorem o godzine czy dwie pozniej niz powinny mamy gdzie spac, co jesc i przynajmniej jedna pare oczu wpatrzonych w nas jak w obrazek-czego chciec wiecej? Cytat:
Cytat:
to moze teraz Ty powiedz, ze on ma nigdzie nie chodzic sam dopiki mala nie skonczy roczku, bo Tobie nudno samej zostawac-ciekawe ile wytrzyma!
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego co napisałaś w odpowiedzi na mój cytat to aż gdzieś się tam w środku wzruszyłam przy czytaniu. ![]() dostałam @ i parę stron wcześniej napisałam,że mam fajne okresy...yhm,okropnie się czuję i tak by się dzisiaj tż przydał do opieki nad mała...eee
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję @
|
|
#2291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będę też innego się lekarza pytać. Dziewczyny, jak jest u Was z gaworzeniem. Bo Kuba od jakiegoś dłuższego czasu mało gada... prawie nic.. Wcześniej gadał jak najęty, teraz to się śmieje, jakieś tam odgłosy wydaje od siebie, ale to nie jest takie gaworzenie jak wcześniej, żadne "guuu", "grrr" itp. Dzisiaj z godzine do niego gadaliśmy i on nic... trochę zaczynam się martwić. W sumie w necie wyczytaliśmy że tak się zdarza, ale mimo wszystko... I jeszcze mam pytanie...gdybyście miały możliwość wyjechać na 2 dni z mężem i zostawić dziecko np z dziadkami to zrobiłybyście to? Bo tak się zastanawiamy czy nie pojechać sobie gdzieś w góry... tylko czy mały nie będzie za nami płakał, tęsknił?---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Tylko że ja mam bardzo dziwną skórę - niby tłustą bo wyskakują mi wypryski ale tez i przesuszoną, rozszerzone pory, świecić się chyba nie świecę. Teraz używam z Bobbi Brown, jakiś witaminowy, który wygrałam w konkursie. Nawet fajny jest
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tym sposobem mam prawie wszystkie pieluchy w palmach po Pyrosalu i nie spiera się to dziadostwo ale lepiej pieluchy niż ubrania Ja robiłam sok ze śliwek i małemu bardzo smakował tylko bomba później była że hej ![]() A z wiórami winogronowymi co robicie winko? |
||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz ?!
|
#2295 |
|
Rozeznanie
|
hej ja tylko na chwilke
kurde posluchalam was wystawilam czapki na aukcji w dodatku moja Julka zaczela chodzic w smiesznych czapkach i ja nie moge sie wyrobic nie mam czasu na nic nie mam czasu na wizaz no ale cos za cos bynajmniej tesciowi ucieram nosa ale ja tylko na chwilke nadrabiam was w miare mozliwosci choc ostatnio czytalam dosc czesto jednak odpadlam na temacie grzybow ![]() ale ja chcialam sie pozalic zaczelo sie od popsucia laptopa pozniej zlamalam jeden bok w lozeczku turystycznym Juleczki no i my dalej mieszkamy u babci fajnie tak odpoczywam sobie troszke :P no ipies moich rodzicow pokochal Juleczke na krok jejnie opuszcza ta go zxa ucho ciagnie wklada mu reke do pyska ja jej rece myje a ta zas pcha sie do niego no i dzieki Paszy bo tak sie nazywa zaczyna raczkowac to znaczy suwa sie do przodu probujac go zlapac smiesznie to wyglada
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou podejrzewam że w ulotkach jest napisana po prostu minimalna dawka jaką można podać
Mój Miko tez nie gaworzy a wcześniej też ładnie sobie gadał a teraz robi tylko pfff i tyle ![]() Ja bym nie pojechała bez dziecka ale to tylko moje zdanie ,wiem że mój by płakał jeśli Kubuś przyzwyczajony do dziadków to możesz go spokojnie zostawić |
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z dziećmi by było.
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Drcron to chyba dobrze ze czapeczki idą ale tak jak napisałaś coś za coś |
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście tęskniliśmy za malutką,ja się martwiłam,ale wiedziałam,że jest w dobrych rękach więc spoko.Mała dobrze zniosła naszą nieobecnośc. Jeśli jesteś pewna opieki nad Kubsiem to jedzcie i pobądzcie razem To bardzo ważne,żeby nie zapominac o swoim partnerze w naszej całej codzienności.
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jakieś 30 min temu z tz o tym rozmawialam, że nasz wcześniej nawet z lampa rozmawiał, a teraz tylko tak patrzy, obserwuje. Jedyne kiedy wydaje dzwięki to jak mu się indianina robi, normalnie uwielbia to. Leży znudzony, przykladam mu palec du ust, to od razu błysk w oczach i śpiewa a..a..a...a..a uwielbia to. Może wypróbuj, zawsze jakaś namiastka gaworzeniaCo do wyjazdu, to ja bym nie pojechala, bo na tyle nie ufam dziadkom moi rodzice to by go delicjami, i budyniem czekoladowym karmili, a teściowa pewnie drożdzówami, i ziemniakami z ciemnym sosem i karkówką![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
wczoraj wyszłam na godzinke na siłownię, no i po przyjściu chciałam się zdrzemnąć bo nocka kiepskawa(i to nie z winy dziecka)to usłyszałam komentarz że przecież miałam czas dla siebie kurna... co to ma być, jedna godzina pierwsza od 3 tyg.(co mialam plan to jemu coś wypadało)to oczywista wygarnęłam mu wszystko, a na koniec sie poryczałam żeby nadać rozmowie odpowiednie podsumowanie jaki z niego tyran![]() A i jeszcze mi powiedział że zamiast na kompie to moge pospać heh, to mu powiedziałam, że on gra w gierki w nocy bo ma na to siłę, a ja już nie, a na kompie siedzę bo po pierwsze muszę zarobić na swoje wydatki, a po drugie to dzieki Wam wiem dużo więcej na temat dzieci, dlatego mały taki zdrowy i MĄDRY oczywiście---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ja dzisiaj dwie godziny skubalam winogrona na wino. Soku nie robię, tylko wino Zalane już pracuje, a butla wielgachna, to zapas na zimowe wieczory będzie. Jeszcze tylko mniejsza butla z innymi owacami, chyba ze śliwek.
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze się pochwalę
tworzyłam klej super glue i rozlałam sobie na rękę,cała sklejona,pazury długie i sklejone ze skóra i wyglądam jak ofiara jakaś i jutro z taką łapą do ludzi;/myśle,że dużo zależy od tego czy mamy z kim zaufanym zostawic dziecko,u mnie zostawię tylko z mamą-jej ufam,ona w pełni dostosowuje się do moich nakazów i tego o co proszę w sprawie dziecka. No i oczywiście tż-zostawiłabym ich na tydzień nawet-oczywiście gdybym tylko musiała,bo bym się zatęskniła za moją dwójką. Zresztą jak tż wróci to mam już od rana umówionego fryzjera-farbowanie,henna brwi,paznokcie.Oni zostają sami,a mnie parę godzin nie będzie,no ale u nas to żaden problem.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-10-03 o 20:23 |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż będę straszyc taką łapą
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja rozumiem, ze te emotki na koncu Twojej wypowiedzi maja sugerowac, ze to takie zarty, tak? powiedz, ze tak
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ferrou ja bym nie pojechała, bo bym się zatęskniła za małą, zresztą tz też, ale uważam, że jak wy jesteście "gotowi" i macie kogoś zaufanego do Kubusia to jak najbardziej !!
Amelka tez ostatnio mniej gada, czasem milczy i obserwuje, czasem krzyczy z zaciśniętym gardłem, że potem pokasłuje jakby je sobie pozdzierała ale zauważyłam, że często jak coś robię w kuchni i sadzam ją w krzesełku do karmienia, nie zwracam na nią uwagi to zapatrzy się i gaworzy, ale jak już do niej zagadam to milczy, chya nie mamy wspólnych tematów Cytat:
hehe a swoją drogą to współczuje... i co teraz? samo zejdzie czy jak? ja też tylko mamie ufam w 100%, słucha wszystkiego co powiem i nawet jak ona zrobiłaby cos inaczej to i tak robi tak jak ja każę, mówi, że to moje dziecko i moja decyzja. Oczywiście radzi mi w niektórych sprawach, słucham jej, czasem ma rację, a jak się z czyms nie zgadzam to jej mówię i ona też mnie słucha
|
|
#2306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wyjazdu jesli ufasz w 100% osobom które zostana z dzieckiem i wiesz że nic złego się nie stanie to ja bym pojechała . przyda wam się to żeby pobyć troszkę razem bez dziecka ale jeśli nie ufasz i byś się cały wyjazd marwtiła to nie . Co do kremu to nie miałam tego z pomką ale jak mówisz że dobry to nastepnym razem ta seria ma chyba też tonik i że do buzi jak sie nie myle Cytat:
U nas nadal bałagn sokowy . nie robimy wina bo tego mam pełno butelek z czasów jak jeszcze robił tesciu i to sobie zalega i nikt tego nie pije bo ja takiego wina jakoś nie lubie . a sok Szymek pije i mała też bedzie piła .
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja mam taką znajomą co twierdzi że po co ona ma iśc do pracy skoro z opieki dostaje 600zł jej chłop oficjalnie nie pracuje na czarnucha gdzieś robi a jej się nie chce no bo po co? dostają taką zapomoge stałą czy jakos tak po 600 co miesiąc
|
|
|
|
#2308 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kurde no, piszę tego posta już ponad 4 godziny
Cytat:
Cytat:
Dzięki za odp nt tych zgrubień poszczepiennych. Baobabek - super, że tak zareagowałaś. Naprawdę dzieci szkoda (mi tylko dzieci) Mi to przypomina sprawę tej małej Róży - media zrobiły wielkie halo, że sąd dziecko rodzicom odebrał, a się okazało, że rodzice też swoje za uszami mają Dusiaka - i przyjmij jeszcze życzenia od mojej Oli dla Twojej Cytat:
To może teraz Miko będzie mógł sypiać spokojniej (i dłużej )Cytat:
|
||||
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Catro no nie wiem czy on będzie lepiej sypiał
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
catro, waga Gabrysi chyba mnie az tak nie martwo, szczegolnie ze widze ze jest tu kilka innych dziewczynek w bardzo podobnym wieku i o zblizonej wadze, a i pediatra mowila, ze waga podwojona urodzeniowa + jeszcze 700gr to chyba jest OK. A nawet nie wiedzialam, ze ten sinlac tuczy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

ico tam Ci jeszcze do glowy przyjdzie, bo ja wlasciwie nie wiem co z tego mozna "uklecic" jeszcze
. Jak przyjadę za tydzień a ten nie zabierze jej do lekarza to ja zabieram mała z sobą

i zostawić dziecko np z dziadkami to zrobiłybyście to? Bo tak się zastanawiamy czy nie pojechać sobie gdzieś w góry... tylko czy mały nie będzie za nami płakał, tęsknił?

nie mam czasu na nic
moi rodzice to by go delicjami, i budyniem czekoladowym karmili, a teściowa pewnie drożdzówami, i ziemniakami z ciemnym sosem i karkówką
tworzyłam klej super glue i rozlałam sobie na rękę,cała sklejona,pazury długie i sklejone ze skóra i wyglądam jak ofiara jakaś i jutro z taką łapą do ludzi;/