Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 14:28   #2281
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
myślicie, że można już podać prawie 7 miesięcznemu dziecku gotowanego buraczka???
tak ja juz od dawna gotuję buraczanki
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Tak bo tabletki anty powinny być u nassprzedawane z krzyżykiem
o to to wszyscy by wtedy kupowali
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Libra - gratulacje z okazji kolejnych ząbków

Ja tak jak inne dziewczyny pisały, też mam nasivin soft i do tego lekarz zapisał Pyrosal. Na kaszel nic nie dostałam bo mała nie kasłała. Obowiązkowo też zakraplałam nosek wodą morską i odciągałam glutki Fridą (średnio skuteczna na zatkany nos, ale lepiej odciągnąć trochę, niż nic).
Buziaczki i zyczenia szybkiego powrotu do zdrówka dla Lenki
dziękujemy
ten Pyrosal jest tez na kaszel bo tam jest wyciąg z podbiału który stosuje sie w leczeniu kaszlu
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
aixa
My używamy kropli EUPHORBIUM , nie wysuszają śluzówki nosa, i rewelacyjnie udrożniają nos, nie pozwalają na rozwój glutów w zatokach. Nie mieliśmy fridy, tylko gruszkę (a to tyle co nic), a te krople Hani super udrażniały nosek. Teraz za pomocą tego "katarka" wyczyszczam jej nosek,te krople, sól fizjologiczna, albo disnemar do noska, daję jej witC, tran, nacieram maścią pulmexbaby (stópki też), oklepuję plecki i jest coraz lepiej. Zdr ówka życzę!
A! I maść majerankowa pod nosek.
a wit C ile dajesz?
Mi lekarz kazał przez ta chorobę 3xdziennie po 10 kropelek cebionu

Pojechałam dzisiaj do apteki po dentinox bo w nocy mały tak piszczał skrzeczał co chwila że nic prawie nie spałam i kupiłam tez czopki paracetamol i dla na szych dzieci to już te większe nie 50g tylko 80g bo to sie liczy 10g na kilogram masy ciała a te 50 moga już nie zadziałać ja to bym pewnie już 100g mogła kupic tylko nie wiem dokładnie ile Miko waży dawno go nie ważyłam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 15:12   #2282
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a wit C ile dajesz?
Ja mam JUVIT C (ale stężenie wit C takie samo jak w cebionie) i daję 2 x dziennie po 5kropli
Bałam się więcej, ale dobrze wiedzieć że można w razie czego
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 15:24   #2283
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

dziękujemy
ten Pyrosal jest tez na kaszel bo tam jest wyciąg z podbiału który stosuje sie w leczeniu kaszlu

a wit C ile dajesz?

Pojechałam dzisiaj do apteki po dentinox bo w nocy mały tak piszczał skrzeczał co chwila że nic prawie nie spałam i kupiłam tez czopki paracetamol i dla na szych dzieci to już te większe nie 50g tylko 80g bo to sie liczy 10g na kilogram masy ciała a te 50 moga już nie zadziałać ja to bym pewnie już 100g mogła kupic tylko nie wiem dokładnie ile Miko waży dawno go nie ważyłam
Dobrze wiedziec.Ja jak teraz kupowałam paracetamol,żeby miec w apteczce to babka się mnie pytała ile dziecko waży,a ja ciężko się zastanawiałam po co jej to wiedziec

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 16:01   #2284
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
anakazar, z gory dzieki za pomoc: niekoniecznie musza byc z tych robionych,gotowce mile widziane jesli o to Ci chodzilo
cos na oczyszczanie tlustej cery, moze cos na poprawienie kolorytu,bo szara jestem mimo, ze lato dopoiero co sie skonczylo i niedlugo bede przypominac papier opakowaniowy, taki z poczty ico tam Ci jeszcze do glowy przyjdzie, bo ja wlasciwie nie wiem co z tego mozna "uklecic" jeszcze

!!!
Ja mam taką cere bardzo lubie krem loreala
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=5525
kosztuje 20 zeta uważam że jest bardzo dobry i buzia sie nie świeci .
Toników używam z clinique , nie robie specjalnie maseczek i innhych cudów bo nie mam czasu . na noc używam różnych ale tu już mam w nosie czy się świece itp .

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobietki
Później nadrobię i odpiszę ale mam pytanie b.ważne!
Jakie kropelki polecacie na katar i czy podajecie coś na kaszel swoim zakatarzonym maluszkom???????????????? ?????? Prosszę o szybką odpowiedź.
Dziś niedziela i lekarza brak a Lenka od wczoraj wieczora mi się rozchorowała
euphorium czy jakoś tak się [isze homeopatyczne , nasivin jest raczej na gęsty katar ( wg mojej lekarki ) na kaszel jest pełno syropów wystarczy spytać w aptece nie wiem co używałam bo moje dzieciaki nie chorują . ja na kaszel bym zrobiła inhalacje solą fizjologiczną jeśli masz inhalator

Cytat:
nie, nie mała, teraz jest 490 uczniów na podstawówce, a szkoła połączona jeszcze z gimnazjum... w innej szkole u nas w mieście mają właśnie swoją kuchnię i tam są pełne obiady tak jak u Ciebie i prawie wszystkie dzieci wykupują a te co z biedniejszych rodzin to opieka opłaca

no to za tydzień ugotuję małemu buraczka ja nie gotuję na zapas bo nie umiem konserwować tych obiadków zawsze gotuję na jedną porcję....
co za problem porcjujesz w pudelka i zamrażalnik nie trzeba umieć ja też się nigdy nie bawiłam w słoiki bo za wie;le z tym roboty

Cytat:

dziękujemy

a wit C ile dajesz?

Ja nie umiem czopków używać jakoś nie potrafie zawsze tylko te syropy stosowałam .

A my dzis dalej sok z winogron robimy w kuchni mozna się przylepić do podłogi ale cóż .. bo ten sokownik taki jakiś stary mamy ale myslę ze małej posmakuje Szymek go bardzo lubi także woadne jak się odkleje z tej kuchni.. takiego syfu to chyba jeszcze nigdy nie miałam

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Pop - nie wiem czy cie pociesze ale moja Ola też do super jedzacych to nie nalezy słoiczek ten mały zajmuje jej średnio ok 40 min a i tak trzeba jej wpychac prawie bo sama z własnej wolni buzi nie otworzy . Lubi tylko słodkie rzeczy - śliwka , jabłko itp . warzywa i zupki to jakaś tragedia ale teraz za to nie daje jej owoców wcale póki nie nauczy się jeść warzyw
Stary 2010-10-03, 17:36   #2285
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

no to za tydzień ugotuję małemu buraczka ja nie gotuję na zapas bo nie umiem konserwować tych obiadków zawsze gotuję na jedną porcję....
Ja gotuje mu jednego dnia jedna zupę, drugiego i trzeciego inna. Jak ostygnie nie blenderowaną zamrażam w woreczkach do zamrażania porcje (dwie chochle takie średnie na porcje)i tak z jednego dnia ma około 6 porcji obiadu. Więc z 3 dni gotowania jest ich 18. Mój jada zupę dwa razy dziennie, więc to daje zapas na 9 dni + te trzy dni co ma świeży obiad, nie zamrażany. Rano woreczek wyciągam i sobie na zlewie leży i odmraża się, jak mały zgłodnieje to z worka taką trochę romrożoną porcję do mikrofalówki, blenderuje, i gotowe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 17:40   #2286
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Aniu to nie jest tak jak napisałaś,oczywiście nie zawsze.W takich sprawach nie można uogólniac.Ja widzę i słyszę dużo z wziązku ze swoją pracą i naprawdę to co się dzieję jest przerażające.

To nie jest tak,że kobieta gzi się z mężem i robią dziecko za dzieckiem.
Najczęściej jest właśnie tak,że ta kobieta zahukana,nie mająca nic do powiedzenia,będąca tylko i wyłącznie na łasce męża,którego uważa za boga,za swojego wybawiciela,żywiciela itp. jest przez niego gwałcona po "małżeńsku"i często nawet nie wie,że to gwałt,bo dużo kobiet nie dopuszcza myśli,że gwały możliwy jest między żoną,a mężem.Taki stosunek traktują jako"muszę to zrobic,bo mąż ma potrzeby i koniec-od tego jestem"i tak się rodzi dziecko za dzieckiem,a antykoncepcja?niektóre z tych kobiet nie wiedzą co to jest...dla nich to abstrakcja,wielka niewiadoma
spotkałam się z takim przypadkiem gdzie kobieta urodziła już 7 dzieci-wszystkie dziewczynki i mąż(ochlapus,pijak,niepra cujący,znęcający się nad żoną i córkami)ze śmiechem mówi,że będą dzieci dopóki ta głupia krowa nie urodzi mu w końcu syna...

takie są realnia...niestety

baobabku walcz o tą rodzinę,może akurat da się im pomóc-ojciec to już i tak dno,ale może chociaż dzieciaczki i mamę da się uratowac
Cytat:
Cigi masz dużo racji,ale żeby zrobic coś na tej ziemi czy postarac się o jakieś zwierzaki to trzeba miec przede wszystki chęci...gdyby ten mąż był porządnym,myślącym człowiekiem,gdyby czuł się choc trochę odpowiedzialny za swoją rodzinę to pewnie by było o połowe tam mniej koszmarnie niż jest.Mąż i ojciec zapija całe swoje życie,więc jak się spodziewac czegokolwiek?
Żona tak pogrążona w tej beznadziejności,że jest jak jest.

Madzia proszę Ciękto coś komu zrobi za darmo,przecież to są koszty niemałe...co to lekarza interesuję ile ta kobieta jeszcze dzieci urodzi...lekarz ma to gdzieś,pilnuje swojego interesu i tyle.
Oczywiście,że powinno tak byc:taka kobieta rodzi 2 dziecko i koniec-jajniki podwiązane i byłoby dobrze-ale od tego mamy państwo-to oni powinni nam ludziom to zapewnic...a że mają to w swoich dupach to jest jak jest:patologia goni patologie,a w DD miejsc brak i nieszczęśliwych dzieci więcej niż włosów na głowie.
Ja się pytam - dlaczego to kobiecie trzeba jajniki podwiązać ??? Nie lepiej facetowi podwiązać jajowody !!!

Pamiętam jak moja siostra rodziła swojego pierwszego syna to opowiadała że była z nią na sali kobieta która rodziła któreś już -naste dziecko i pytały się jej inne mamy dlaczego nie używa antykoncepcji. A ona na to że cytuję "dopóki jest produktywna to dzieci będzie rodzić". Różnica była tam taka że w domu nie było patologii. W domu czysto i porządnie. Moja siostra na krótko się z kobietą zakolegowała.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nienawidzę karmić własnej córki!!!! Kurdę nie dość że ciężko ją namówić aby cokolwiek zjadła to jeszcze jak już coś zje to często wymiotuje. No chyba że śpi wtedy ładnie je i nie wymotuje. Albo ja już straciłam do niej cierpliwość. Babcia twierdzi że jaj nie wymiotuje. Ale w piątek przy mnie ją karmiła i oczywiście jej zwymiotowała. Z jednej strony mnie to ucieszyło bo świadczyło o tym że nie tylko mi wymiotuje no ale z drugiej strony wolałabym jednak dla jej (Oliwki) aby jednak nie wymiotowała. No i właśnie pokłóciłam się z TZ (musiałam na kimś wyżyć tą swoją bezradność). Bo już dawno mówiłam że ma iść z tymi jej wymiotami do lekarza.. Jak przyjadę za tydzień a ten nie zabierze jej do lekarza to ja zabieram mała z sobą. Albo jest tą matką albo nie jest!!!
Nie zazdroszczę. Nie sądzę żeby babci nie wymiotowała. Faktyczne nalezy lepiej sprawdzić u lekarza co się dzieje
Stary 2010-10-03, 17:41   #2287
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Nienawidzę karmić własnej córki!!!! Kurdę nie dość że ciężko ją namówić aby cokolwiek zjadła to jeszcze jak już coś zje to często wymiotuje. No chyba że śpi wtedy ładnie je i nie wymotuje. Albo ja już straciłam do niej cierpliwość. Babcia twierdzi że jaj nie wymiotuje. Ale w piątek przy mnie ją karmiła i oczywiście jej zwymiotowała. Z jednej strony mnie to ucieszyło bo świadczyło o tym że nie tylko mi wymiotuje no ale z drugiej strony wolałabym jednak dla jej (Oliwki) aby jednak nie wymiotowała. No i właśnie pokłóciłam się z TZ (musiałam na kimś wyżyć tą swoją bezradność). Bo już dawno mówiłam że ma iść z tymi jej wymiotami do lekarza.. Jak przyjadę za tydzień a ten nie zabierze jej do lekarza to ja zabieram mała z sobą. Albo jest tą matką albo nie jest!!!
Mój synek wymiotował kilka razy dziennie, i przeszło jak ręką odjął jak miał roczek(cos około ) Wam już niewiele zostało, i pewnie też minie.

Stary 2010-10-03, 17:42   #2288
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mamy pod nosem miłośc,ciepło,jedzenie,no rmalny dom,zdrowe,piękne dzieci,a tak często człowiek tego nie docenia i jeszcze się krzywi,że chciałby to i to.

jakie to jest, kurcze prawdziwe..... wchodzimy do domu, a tam cieplo, sucho, w lodowce zawsze cos czeka i czlowiek tego zupelnie nie zauwaza
nikt nas nie wyzywa, nie musimy sie chowac po sasiadach i uciekac z dziecmi z domu
dzieci urodzily nam sie sliczne, wesole, zdrowe, a nam zdarza sie marudzic, ze zasnely wieczorem o godzine czy dwie pozniej niz powinny
mamy gdzie spac, co jesc i przynajmniej jedna pare oczu wpatrzonych w nas jak w obrazek-czego chciec wiecej?

Cytat:
mrowaczku a wiesz co?ja mam pewną obmyśloną koncepcje,ale muszę też wiedziec w jakiej sumie się zmiescic...czekam na info
pisze PW

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Jakie kropelki polecacie na katar i czy podajecie coś na kaszel swoim zakatarzonym maluszkom???????????????? ?????? Prosszę o szybką odpowiedź.
u nas tez byl nasivin soft i tez tylko do takiej sapki czyli gestego katarku, a taki wodnisty to frida ew.woda morska+frida. Mielismy jeszcze syrop pulmol i wapno przy ostatniej infekcji. Wszystko przeszlo po 7 dniach.

Cytat:
Ano tak, jak mała się urodziła i widział, że non stop przy cycu wisi to bał się z nią zostać dłużej, niż godzinę. Powiedział wtedy, że jak zechcę wyjść do fryzjera na farbowanie itp (min. 3 godziny) to mam zaczekać aż Ola będzie miała pół roku.
to moze teraz Ty powiedz, ze on ma nigdzie nie chodzic sam dopiki mala nie skonczy roczku, bo Tobie nudno samej zostawac-ciekawe ile wytrzyma!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 18:58   #2289
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja się pytam - dlaczego to kobiecie trzeba jajniki podwiązać ??? Nie lepiej facetowi podwiązać jajowody !!!

Pamiętam jak moja siostra rodziła swojego pierwszego syna to opowiadała że była z nią na sali kobieta która rodziła któreś już -naste dziecko i pytały się jej inne mamy dlaczego nie używa antykoncepcji. A ona na to że cytuję "dopóki jest produktywna to dzieci będzie rodzić". Różnica była tam taka że w domu nie było patologii. W domu czysto i porządnie. Moja siostra na krótko się z kobietą zakolegowała.

Nie zazdroszczę. Nie sądzę żeby babci nie wymiotowała. Faktyczne nalezy lepiej sprawdzić u lekarza co się dzieje
Izazula oczywiście,że facetowi można również.Nie ma dla mnie znaczenia komu-oby któremuś z takiej pary.
Cytat:
[/COLOR]

jakie to jest, kurcze prawdziwe..... wchodzimy do domu, a tam cieplo, sucho, w lodowce zawsze cos czeka i czlowiek tego zupelnie nie zauwaza
nikt nas nie wyzywa, nie musimy sie chowac po sasiadach i uciekac z dziecmi z domu
dzieci urodzily nam sie sliczne, wesole, zdrowe, a nam zdarza sie marudzic, ze zasnely wieczorem o godzine czy dwie pozniej niz powinny
mamy gdzie spac, co jesc i przynajmniej jedna pare oczu wpatrzonych w nas jak w obrazek-czego chciec wiecej?

pisze PW

u nas tez byl nasivin soft i tez tylko do takiej sapki czyli gestego katarku, a taki wodnisty to frida ew.woda morska+frida. Mielismy jeszcze syrop pulmol i wapno przy ostatniej infekcji. Wszystko przeszlo po 7 dniach.

to moze teraz Ty powiedz, ze on ma nigdzie nie chodzic sam dopiki mala nie skonczy roczku, bo Tobie nudno samej zostawac-ciekawe ile wytrzyma!
Dusiaka mrowak ma racje

A co do tego co napisałaś w odpowiedzi na mój cytat to aż gdzieś się tam w środku wzruszyłam przy czytaniu.

dostałam @ i parę stron wcześniej napisałam,że mam fajne okresy...yhm,okropnie się czuję i tak by się dzisiaj tż przydał do opieki nad mała...eee

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-03, 19:16   #2290
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Izazula oczywiście,że facetowi można również.Nie ma dla mnie znaczenia komu-oby któremuś z takiej pary.

dostałam @ i parę stron wcześniej napisałam,że mam fajne okresy...yhm,okropnie się czuję i tak by się dzisiaj tż przydał do opieki nad mała...eee
Ja mam zawsze w takich przypadkach dylematy choć jako pierwsze przychodzi "podwiązać jajniki" a powinno się myśleć odwrotnie, że to mężczyzna powinien sobie podwiązać.

Współczuję @
Stary 2010-10-03, 19:37   #2291
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
a wit C ile dajesz?
co lekarz to inaczej zapisuje. na ulotce jest napisane że niemowlęta powinny dostawać 10 kropli dziennie, Kubusiowi lekarka zapisała 2 razy dziennie po 5 kropli, a np inny lekarz mojemu siostrzeńcowi przypisał 3 razy po 8 kropli

Cytat:
Pytałam się lekarki jak bylismy w czwartek właśnie o wymioty i stwierdziła że to przez to, że Kuba jest przejedzony, w co za bardzo nie wierzę. Ale ta babka trochę dziwna jest, ostro się zastanawiam czy do niej chodzić bo mnie po prostu wkurza swoimi dziwnymi tekstami... np ostatnio zapytałam się czym się różnią szczepionki na pneumo to walnęła tekstem że pewnie zazraz będę szukać w necie info o tym... no chyba dobrze że się interesuję tym.. Będę też innego się lekarza pytać.

Dziewczyny, jak jest u Was z gaworzeniem. Bo Kuba od jakiegoś dłuższego czasu mało gada... prawie nic.. Wcześniej gadał jak najęty, teraz to się śmieje, jakieś tam odgłosy wydaje od siebie, ale to nie jest takie gaworzenie jak wcześniej, żadne "guuu", "grrr" itp. Dzisiaj z godzine do niego gadaliśmy i on nic... trochę zaczynam się martwić. W sumie w necie wyczytaliśmy że tak się zdarza, ale mimo wszystko...

I jeszcze mam pytanie...gdybyście miały możliwość wyjechać na 2 dni z mężem i zostawić dziecko np z dziadkami to zrobiłybyście to? Bo tak się zastanawiamy czy nie pojechać sobie gdzieś w góry... tylko czy mały nie będzie za nami płakał, tęsknił?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja mam taką cere bardzo lubie krem loreala
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=5525
kosztuje 20 zeta uważam że jest bardzo dobry i buzia sie nie świeci .
Toników używam z clinique , nie robie specjalnie maseczek i innhych cudów bo nie mam czasu . na noc używam różnych ale tu już mam w nosie czy się świece itp .
Kiedyś go miałam, tylko wersję z pompką i polecam, bardzo fajny,ładnie mi nawilżał skórę chyba do niego wrócę Tylko że ja mam bardzo dziwną skórę - niby tłustą bo wyskakują mi wypryski ale tez i przesuszoną, rozszerzone pory, świecić się chyba nie świecę.
Teraz używam z Bobbi Brown, jakiś witaminowy, który wygrałam w konkursie. Nawet fajny jest
Stary 2010-10-03, 19:40   #2292
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie zostałam z małą, TZ wyszedł z kolegą na pogaduchy bo mu się coś z żonką nie układa. Dziś i tak miałam dla siebie całą godzinkę. Zdążyłam w tym czasie pojechać i wrócić z cmentarza od taty. Czasami to sobie myślę, że i tak mam długi łańcuch

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 19:41   #2293
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Ja mam JUVIT C (ale stężenie wit C takie samo jak w cebionie) i daję 2 x dziennie po 5kropli
Bałam się więcej, ale dobrze wiedzieć że można w razie czego
lekarz mi mówił że w tym czasie co przeziebienie to można spokojnie tyle dać a tak normalnie jak dziecko zdrowe to tak jak tam jest napisane
Cytat:

Ja nie umiem czopków używać jakoś nie potrafie zawsze tylko te syropy stosowałam .

A my dzis dalej sok z winogron robimy w kuchni mozna się przylepić do podłogi ale cóż .. bo ten sokownik taki jakiś stary mamy ale myslę ze małej posmakuje Szymek go bardzo lubi także woadne jak się odkleje z tej kuchni.. takiego syfu to chyba jeszcze nigdy nie miałam
No a ja włąśnie jestem za czopkami dlatego że szybciej działają i dziecko nie wypluje ani nie zwymiotuje przynajmniej takie małe, jak daję Mikowi syrop to zawsze cos mu tam bokami wyleci z buzi i nie wiadomo ile tego wyleciało
I tym sposobem mam prawie wszystkie pieluchy w palmach po Pyrosalu i nie spiera się to dziadostwo ale lepiej pieluchy niż ubrania

Ja robiłam sok ze śliwek i małemu bardzo smakował tylko bomba później była że hej
A z wiórami winogronowymi co robicie winko?
Stary 2010-10-03, 19:43   #2294
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Właśnie zostałam z małą, TZ wyszedł z kolegą na pogaduchy bo mu się coś z żonką nie układa. Dziś i tak miałam dla siebie całą godzinkę. Zdążyłam w tym czasie pojechać i wrócić z cmentarza od taty. Czasami to sobie myślę, że i tak mam długi łańcuch
Żartujesz ?!
Stary 2010-10-03, 19:56   #2295
blistex
Rozeznanie

hej ja tylko na chwilke
kurde posluchalam was wystawilam czapki na aukcji w dodatku moja Julka zaczela chodzic w smiesznych czapkach i ja nie moge sie wyrobic nie mam czasu na nic nie mam czasu na wizaz
no ale cos za cos bynajmniej tesciowi ucieram nosa
ale ja tylko na chwilke nadrabiam was w miare mozliwosci choc ostatnio czytalam dosc czesto jednak odpadlam na temacie grzybow

ale ja chcialam sie pozalic zaczelo sie od popsucia laptopa pozniej zlamalam jeden bok w lozeczku turystycznym Juleczki i ona biedna teraz nie ma gdzie spac i sie cisniemy na wersdalce u rodzicow moich Julcechyba gorne zeby wychodzoic beda bood 3 dni robi mnustwo ku[pek niedlugopampkow nam braknie bo to sa 3 kupy w godzine
no i my dalej mieszkamy u babci fajnie tak odpoczywam sobie troszke :P no ipies moich rodzicow pokochal Juleczke na krok jejnie opuszcza ta go zxa ucho ciagnie wklada mu reke do pyska ja jej rece myje a ta zas pcha sie do niego no i dzieki Paszy bo tak sie nazywa zaczyna raczkowac to znaczy suwa sie do przodu probujac go zlapac smiesznie to wyglada
Stary 2010-10-03, 19:57   #2296
libra777
Zakorzenienie

Ferrou podejrzewam że w ulotkach jest napisana po prostu minimalna dawka jaką można podać
Mój Miko tez nie gaworzy a wcześniej też ładnie sobie gadał a teraz robi tylko pfff i tyle
Ja bym nie pojechała bez dziecka ale to tylko moje zdanie ,wiem że mój by płakał jeśli Kubuś przyzwyczajony do dziadków to możesz go spokojnie zostawić
Stary 2010-10-03, 19:59   #2297
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ja mam zawsze w takich przypadkach dylematy choć jako pierwsze przychodzi "podwiązać jajniki" a powinno się myśleć odwrotnie, że to mężczyzna powinien sobie podwiązać.
Chodzi o to że w chwili zapomnienia kobieta może pójść z kolegą, i będzie wtedy dramat, mąż pijaczyna nie może a jednak następne dziecko w drodze i co z dziećmi by było.

Stary 2010-10-03, 20:01   #2298
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
hęę?

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Drcron to chyba dobrze ze czapeczki idą ale tak jak napisałaś coś za coś
Stary 2010-10-03, 20:04   #2299
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję @
Tak myślę,że dlatego traktuje się kobietę jako pierwszą,bo niestety tylko my kobiety możemy stostowac antykoncepcje i stąd te nasze skojarzenia.
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
co lekarz to inaczej zapisuje. na ulotce jest napisane że niemowlęta powinny dostawać 10 kropli dziennie, Kubusiowi lekarka zapisała 2 razy dziennie po 5 kropli, a np inny lekarz mojemu siostrzeńcowi przypisał 3 razy po 8 kropli

Pytałam się lekarki jak bylismy w czwartek właśnie o wymioty i stwierdziła że to przez to, że Kuba jest przejedzony, w co za bardzo nie wierzę. Ale ta babka trochę dziwna jest, ostro się zastanawiam czy do niej chodzić bo mnie po prostu wkurza swoimi dziwnymi tekstami... np ostatnio zapytałam się czym się różnią szczepionki na pneumo to walnęła tekstem że pewnie zazraz będę szukać w necie info o tym... no chyba dobrze że się interesuję tym.. Będę też innego się lekarza pytać.

Dziewczyny, jak jest u Was z gaworzeniem. Bo Kuba od jakiegoś dłuższego czasu mało gada... prawie nic.. Wcześniej gadał jak najęty, teraz to się śmieje, jakieś tam odgłosy wydaje od siebie, ale to nie jest takie gaworzenie jak wcześniej, żadne "guuu", "grrr" itp. Dzisiaj z godzine do niego gadaliśmy i on nic... trochę zaczynam się martwić. W sumie w necie wyczytaliśmy że tak się zdarza, ale mimo wszystko...

I jeszcze mam pytanie...gdybyście miały możliwość wyjechać na 2 dni z mężem i zostawić dziecko np z dziadkami to zrobiłybyście to? Bo tak się zastanawiamy czy nie pojechać sobie gdzieś w góry... tylko czy mały nie będzie za nami płakał, tęsknił?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Kiedyś go miałam, tylko wersję z pompką i polecam, bardzo fajny,ładnie mi nawilżał skórę chyba do niego wrócę Tylko że ja mam bardzo dziwną skórę - niby tłustą bo wyskakują mi wypryski ale tez i przesuszoną, rozszerzone pory, świecić się chyba nie świecę.
Teraz używam z Bobbi Brown, jakiś witaminowy, który wygrałam w konkursie. Nawet fajny jest
Wiesz co?myślę,że dziecko dzieckiem,ale my partnerzy też nie możemy o sobie zapominac,a przy narodzinach bąbla jesteśmy siła rzeczy spychani na boczny tor,dlatego taka odskocznia od codzienności należy się.My z tż wyskoczyliśmy na weekend nad morze i było bosko,było nam to bardzo potrzebne,odpoczeliśmy psychicznie,mogliśmy cieszyc się swoim towarzystem,po prostu mieliśmy czas dla siebie.
Oczywiście tęskniliśmy za malutką,ja się martwiłam,ale wiedziałam,że jest w dobrych rękach więc spoko.Mała dobrze zniosła naszą nieobecnośc.
Jeśli jesteś pewna opieki nad Kubsiem to jedzcie i pobądzcie razem

To bardzo ważne,żeby nie zapominac o swoim partnerze w naszej całej codzienności.

Stary 2010-10-03, 20:17   #2300
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Kobieta masz podsłuch u mnie czy conormalnie jakieś 30 min temu z tz o tym rozmawialam, że nasz wcześniej nawet z lampa rozmawiał, a teraz tylko tak patrzy, obserwuje. Jedyne kiedy wydaje dzwięki to jak mu się indianina robi, normalnie uwielbia to. Leży znudzony, przykladam mu palec du ust, to od razu błysk w oczach i śpiewa a..a..a...a..a uwielbia to. Może wypróbuj, zawsze jakaś namiastka gaworzenia

Co do wyjazdu, to ja bym nie pojechala, bo na tyle nie ufam dziadkommoi rodzice to by go delicjami, i budyniem czekoladowym karmili, a teściowa pewnie drożdzówami, i ziemniakami z ciemnym sosem i karkówką

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Ja ostatnio tez uwiązana z dziećmi wczoraj wyszłam na godzinke na siłownię, no i po przyjściu chciałam się zdrzemnąć bo nocka kiepskawa(i to nie z winy dziecka)to usłyszałam komentarz że przecież miałam czas dla siebiekurna... co to ma być, jedna godzina pierwsza od 3 tyg.(co mialam plan to jemu coś wypadało)to oczywista wygarnęłam mu wszystko, a na koniec sie poryczałam żeby nadać rozmowie odpowiednie podsumowanie jaki z niego tyran
A i jeszcze mi powiedział że zamiast na kompie to moge pospaćheh, to mu powiedziałam, że on gra w gierki w nocy bo ma na to siłę, a ja już nie, a na kompie siedzę bo po pierwsze muszę zarobić na swoje wydatki, a po drugie to dzieki Wam wiem dużo więcej na temat dzieci, dlatego mały taki zdrowy i MĄDRY oczywiście

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj dwie godziny skubalam winogrona na wino. Soku nie robię, tylko winoZalane już pracuje, a butla wielgachna, to zapas na zimowe wieczory będzie. Jeszcze tylko mniejsza butla z innymi owacami, chyba ze śliwek.

Stary 2010-10-03, 20:18   #2301
anakazar
Zakorzenienie

ja jeszcze się pochwalętworzyłam klej super glue i rozlałam sobie na rękę,cała sklejona,pazury długie i sklejone ze skóra i wyglądam jak ofiara jakaś i jutro z taką łapą do ludzi;/

myśle,że dużo zależy od tego czy mamy z kim zaufanym zostawic dziecko,u mnie zostawię tylko z mamą-jej ufam,ona w pełni dostosowuje się do moich nakazów i tego o co proszę w sprawie dziecka.
No i oczywiście tż-zostawiłabym ich na tydzień nawet-oczywiście gdybym tylko musiała,bo bym się zatęskniła za moją dwójką.

Zresztą jak tż wróci to mam już od rana umówionego fryzjera-farbowanie,henna brwi,paznokcie.Oni zostają sami,a mnie parę godzin nie będzie,no ale u nas to żaden problem.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-10-03 o 20:23
Stary 2010-10-03, 20:27   #2302
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja jeszcze się pochwalętworzyłam klej super glue i rozlałam sobie na rękę,cała sklejona,pazury długie i sklejone ze skóra i wyglądam jak ofiara jakaś i jutro z taką łapą do ludzi;/
z doświadczenia swojego to wiem że tylko pumex+ kompres z parafiny ciekłej w foliowych rękawiczkach

Stary 2010-10-03, 20:32   #2303
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
z doświadczenia swojego to wiem że tylko pumex+ kompres z parafiny ciekłej w foliowych rękawiczkach
a pumex wywaliłam niedawno przy sprzątaniu

no cóż będę straszyc taką łapą

Stary 2010-10-03, 20:33   #2304
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego co napisałaś w odpowiedzi na mój cytat to aż gdzieś się tam w środku wzruszyłam przy czytaniu.
bo mnie wlasnie Twoje slowa ruszyły i tak sie rozejrzalam dookoła siebie: mam dach nad głową, cieplo, sucho, jedzenie w lodowce, koldra na wlasnym lozku, Gabryska rozesmiana i zdrowa, a tuz przy bloku stoi na parkingu taki zapuszczony samochod:kola bez powietrza, nie ma bocznych szyb i jak niedawno zastanawialam sie co ten grat robi na osiedlowym parkingu i czy straz miejsca/policja to slepi sa, tak kilka dni temu przekonalam sie wieczorem, ze tam po prostu nocuja bezdomni-w srodku sa jakies poduszki i koce....a nikomu nie musze mowic, ze idzie zima...

Cytat:
u nas Gabryska od jakiegos czasu zaczela smiesznie mlaskac i mowic "dada" z piescia w buzi, a jak piastka z buzi wyszla to powiedziala... 'tata'

Cytat:
ja rozumiem, ze te emotki na koncu Twojej wypowiedzi maja sugerowac, ze to takie zarty, tak? powiedz, ze tak
Stary 2010-10-03, 20:54   #2305
minka26
Wtajemniczenie

Ferrou ja bym nie pojechała, bo bym się zatęskniła za małą, zresztą tz też, ale uważam, że jak wy jesteście "gotowi" i macie kogoś zaufanego do Kubusia to jak najbardziej !!
Amelka tez ostatnio mniej gada, czasem milczy i obserwuje, czasem krzyczy z zaciśniętym gardłem, że potem pokasłuje jakby je sobie pozdzierała ale zauważyłam, że często jak coś robię w kuchni i sadzam ją w krzesełku do karmienia, nie zwracam na nią uwagi to zapatrzy się i gaworzy, ale jak już do niej zagadam to milczy, chya nie mamy wspólnych tematów

Cytat:

myśle,że dużo zależy od tego czy mamy z kim zaufanym zostawic dziecko,u mnie zostawię tylko z mamą-jej ufam,ona w pełni dostosowuje się do moich nakazów i tego o co proszę w sprawie dziecka.
No i oczywiście tż-zostawiłabym ich na tydzień nawet-oczywiście gdybym tylko musiała,bo bym się zatęskniła za moją dwójką.

Zresztą jak tż wróci to mam już od rana umówionego fryzjera-farbowanie,henna brwi,paznokcie.Oni zostają sami,a mnie parę godzin nie będzie,no ale u nas to żaden problem.
"tworzyłam klej" - umiesz takie rzeczy tworzyć hehe a swoją drogą to współczuje... i co teraz? samo zejdzie czy jak?

ja też tylko mamie ufam w 100%, słucha wszystkiego co powiem i nawet jak ona zrobiłaby cos inaczej to i tak robi tak jak ja każę, mówi, że to moje dziecko i moja decyzja. Oczywiście radzi mi w niektórych sprawach, słucham jej, czasem ma rację, a jak się z czyms nie zgadzam to jej mówię i ona też mnie słucha
Stary 2010-10-03, 20:58   #2306
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

pisze PW

Ano mamy to wszystko ale jest jeszcze jeden rodzaj ludzi , tych co to mają wsio w dupie . Po co iśc do pracy jak kase da opieka , po co pracowac skoro zasiłek się dostanie i jakoś to bedzie . takich to bym ubiła Bo my na to zarcie w lodówce i kołdre musimy tyrać , uczyliśmy się latami żeby mieć w miare dobrą prace i mieć na to wszystko itp, itd wiesz o co mi kaman

Cytat:

Współczuję @
Takiemu co zmusza swoją żone do sexu bo jemu się nalezy to ja bym wsio obcieła co tam ma

Cytat:

szczepionki na pneumo różnią się ilością szczepów ta 13 ma ich wiecej poprzednia miała 6czy 8 Szymek był szczepiony tą co ma mniej ale ostatnią dawke dostał tych 13 bo je mozna łaczyc .

Co do wyjazdu jesli ufasz w 100% osobom które zostana z dzieckiem i wiesz że nic złego się nie stanie to ja bym pojechała . przyda wam się to żeby pobyć troszkę razem bez dziecka ale jeśli nie ufasz i byś się cały wyjazd marwtiła to nie .

Co do kremu to nie miałam tego z pomką ale jak mówisz że dobry to nastepnym razem ta seria ma chyba też tonik i że do buzi jak sie nie myle

Cytat:
lekarz mi mówił że w tym czasie co przeziebienie to można spokojnie tyle dać a tak normalnie jak dziecko zdrowe to tak jak tam jest napisane

No a ja włąśnie jestem za czopkami dlatego że szybciej działają i dziecko nie wypluje ani nie zwymiotuje przynajmniej takie małe, jak daję Mikowi syrop to zawsze cos mu tam bokami wyleci z buzi i nie wiadomo ile tego wyleciało
I tym sposobem mam prawie wszystkie pieluchy w palmach po Pyrosalu i nie spiera się to dziadostwo ale lepiej pieluchy niż ubrania

Ja robiłam sok ze śliwek i małemu bardzo smakował tylko bomba później była że hej
ja nie miałam nigdy problemu z lekami Szymek lekoman przyjmie wsio co się mu da Ola była fanem debridatu jak jej dawałam nurofenu czy innego wynalazka jeszcze nie próbowała

U nas nadal bałagn sokowy .
nie robimy wina bo tego mam pełno butelek z czasów jak jeszcze robił tesciu i to sobie zalega i nikt tego nie pije bo ja takiego wina jakoś nie lubie . a sok Szymek pije i mała też bedzie piła .
Stary 2010-10-03, 21:06   #2307
libra777
Zakorzenienie

Ania ja mam taką znajomą co twierdzi że po co ona ma iśc do pracy skoro z opieki dostaje 600zł jej chłop oficjalnie nie pracuje na czarnucha gdzieś robi a jej się nie chce no bo po co? dostają taką zapomoge stałą czy jakos tak po 600 co miesiąc
Stary 2010-10-03, 21:07   #2308
catro
Rozeznanie

Kurde no, piszę tego posta już ponad 4 godziny

Cytat:

dzieki
a co do wagi to poltorra tygodnia temu wazyla 7320 (kurcze, cos niewiele chyba, nie?)
Jak martwi Cię waga Gabrysi, to może też spróbujesz Sinlacu? U nas sprawdził się świetnie w kwestii tuczenia Oli

Cytat:
chleb z gotowej mieszanki super wychodzi w maszynach ja wogóle chleba nie kupuje
I tak ci jada i obiad i deserek na raz ?
nie lepiej to rozłożyć ? Obiad i troche mleka ew soczek i potem deserek i mleko lub soczek ?
Ja tez jade na słoikach i tak do roku mam zamiar , a w nosie mam gotowanie

Nie raz już czytałam nawet na Szymkowym o takich zgrubieniach po szczepieniu nie raz się kilak tyg nawet to utrzymywało ale wiem że laski pytały lekarzy i nie było w tym nic groźnego .
Wiesz, taki układ jedzenia jest podyktowany moim powrotem do pracy - tak, żeby mała od rana do 15 wytrzymała bez mojego mleka. Wcześniej zupka była popijana właśnie piersią, a teraz w to miejsce owoce weszły.
Dzięki za odp nt tych zgrubień poszczepiennych.

Baobabek - super, że tak zareagowałaś. Naprawdę dzieci szkoda (mi tylko dzieci)
Mi to przypomina sprawę tej małej Róży - media zrobiły wielkie halo, że sąd dziecko rodzicom odebrał, a się okazało, że rodzice też swoje za uszami mają

Dusiaka - i przyjmij jeszcze życzenia od mojej Oli dla Twojej

Cytat:

A i pochwale się wyrżnął sie czwarty ząbek górna dwójka na razie taka mała kreseczka biała
cczyli praktycznie dwa na raz mu wychodziły
Gratuluję zębów
To może teraz Miko będzie mógł sypiać spokojniej (i dłużej )

Cytat:
klask i:
Bez przesady. Jeszcze dużo w nim niedoskonałości. Mojemu też dzisiaj się dostało bo nie przygotował mi śniadania i nie przyniósł do łóżka. Spał sobie smacznie a ja od 7 byłam na nogach razem z Oliwką.
Co prawda potem nadrobił bo nie umył pod prysznicem . TYLKO UMYŁ.
Powiem, Ci, że perfidna jesteś w stosunku (hehe) do TZ

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 21:14   #2309
libra777
Zakorzenienie

Catro no nie wiem czy on będzie lepiej sypiał górne 1 juz prawie na wierzchu ale prawie robi wielką różnicę
Stary 2010-10-03, 21:15   #2310
mrowak
Zakorzenienie

catro, waga Gabrysi chyba mnie az tak nie martwo, szczegolnie ze widze ze jest tu kilka innych dziewczynek w bardzo podobnym wieku i o zblizonej wadze, a i pediatra mowila, ze waga podwojona urodzeniowa + jeszcze 700gr to chyba jest OK. A nawet nie wiedzialam, ze ten sinlac tuczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości