Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 18:49   #3241
Juliszka
Rozeznanie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Cocos Nucifera- olej kokosowy, a nie "trudno powiedziec co zrobili", świetnie nawilża.
Bardzo dzieki za wszelkie uwagi - jestem z wyksztalcenia biochemikiem, ale biochemia kosmetyczna interesuje sie dopiero od niedawna - nigdy nie mialam kontaktu wiekszego z przemyslowymi sprawami, raczej ze scislym r&d, a kosmetologia mnie po prostu bardzo interesuje...

Dlatego mam takie glupie pytanie - to ze Cocos nucifera oznacza w skladzie olej kokosowy a nie cokolwiek innego (jakistam wyciag) mnie wiesz z doswiadczenia (tzn tak jest typowo w skladzie kosmetykow do wlosow), czy jest to zasugerowane w jakis inny sposob?
Stary 2010-09-27, 19:11   #3242
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Bardzo dzieki za wszelkie uwagi - jestem z wyksztalcenia biochemikiem, ale biochemia kosmetyczna interesuje sie dopiero od niedawna - nigdy nie mialam kontaktu wiekszego z przemyslowymi sprawami, raczej ze scislym r&d, a kosmetologia mnie po prostu bardzo interesuje...

Dlatego mam takie glupie pytanie - to ze Cocos nucifera oznacza w skladzie olej kokosowy a nie cokolwiek innego (jakistam wyciag) mnie wiesz z doswiadczenia (tzn tak jest typowo w skladzie kosmetykow do wlosow), czy jest to zasugerowane w jakis inny sposob?
o ile dobrze rozumiem pytanie to:

Cocos Nucifera może być oznaczony też Coconut Oil- oznacza to zawsze, że jest to olej. Jeśli wyciąg to ekstrakt czyli informacja w składzie pod nazwą: Cocos Nucifera (Coconut) Extract.

Jeśli jesteś biochemikiem to w mig wszystko z analizy składów kosmetyków opanujesz Ja póki co interesuje się tylko składami kosmetyków do włosów, szczególnie tych do pielęgnacji
Stary 2010-09-27, 19:14   #3243
Juliszka
Rozeznanie

Jestes swietna! Dokladnie o to mi chodzilo!
Stary 2010-09-27, 19:34   #3244
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Jestes swietna! Dokladnie o to mi chodzilo!
Więc cieszę się, że mogłam pomóc
Stary 2010-09-28, 14:23   #3245
kocurzyca
Zakorzenienie

James Brown London
Moisture Mask
for Hair

water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl esters, glycerin, aloe barbadensis leaf juice, brazil nut oil, dicaprylyl carbonate, carrageenan extract, chlorella vulgaris extract, hydrolised algin, sea water, parfum, isopropyl alcohol, citric acid, sodium hydroxide, magnesium nitrate, magnesium chloride, cetrimonium chloride, phenoxyethanol, benzyl alcohol, sodium benzonate, potassium sorbate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, methylparaben, buthylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:08   #3246
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
James Brown London
Moisture Mask
for Hair

water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl esters, glycerin, aloe barbadensis leaf juice, brazil nut oil, dicaprylyl carbonate, carrageenan extract, chlorella vulgaris extract, hydrolised algin, sea water, parfum, isopropyl alcohol, citric acid, sodium hydroxide, magnesium nitrate, magnesium chloride, cetrimonium chloride, phenoxyethanol, benzyl alcohol, sodium benzonate, potassium sorbate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, methylparaben, buthylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben
Piękny składzik Na zielono emolienty, antystatyk, gliceryna, sok z aloesu (), olej z orzecha brazylijskiego, zmiękczacz, ekstrakt z karageny (o ile się nie mylę powstaje z czerwonych alg), wyciąg z alg, morska woda.

Polecam, świetne nawilżacze wysoko w składzie
Stary 2010-09-30, 08:52   #3247
Agamtb
Raczkowanie

Witam,

jestem na etapie zmian w pielęgnacji włosów. Jako, że jeszcze nie czuję się pewnie w analizie składów, mam prośbę... Wiem że poniższe serum (Joanna z apteczki babuni - serum na końcówki) ma silikony i niektóre są ciężko zmywalne.
Oto skład (czy dobrze zaznaczyłam silikony?):

aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, isopropyl myristate, propylene glycol, dimethiconol, polyquaternium-37, phenyl trimethicone, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polyquaternium-10, ppg-1 trideceth-6, mel extract, hydrolyzed milk protein, panthenol, hydroxyethylcellulose, triethanolamine, disodium edta, parfum, coumarin, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole

Czy szamponem zawierającym SLS zmyję te wszystkie silikony?
Używam szampony Timotei - Intensywna Odbudowa:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (lub) Sodium C12-13 Pareth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Persea Gratissima Oil, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Carbomer, Sodium Hydroxide, Citric Acid, TEA-Sulfate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Triethanolamine, Propandediol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Pistacia Vera Seed Extract, Parfum, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Mica, Glycerin, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, PPG-12, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, CI 42051, CI 47005, CI 77891

Niestety próbowałam już kilku szamponów bez SLS, ale mam po nich koszmarnie szorstkie włosy i nawet użycie po myciu odżywki nie pomaga na tyle, aby włosy dobrze wyglądały...
Agamtb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 10:24   #3248
asmenaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a co powiecie o tym rekonstruktorze?

Original ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor

Water (Aqua, Eau), Glycerin, Stearalkonium Chloride, Cetyl Alcohol, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum, Huile Minerale), Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Hudrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trimethysiloxyamodimethic one, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Panthenol, Tocopheryl Chloride, Polyquaternium-10, Trideceth-12, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Arachidonic Acid, Linolenic Acid, Linoleic Acid, Stearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, DMDM Hydantion, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 15:51   #3249
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agamtb Pokaż wiadomość
Witam,

jestem na etapie zmian w pielęgnacji włosów. Jako, że jeszcze nie czuję się pewnie w analizie składów, mam prośbę... Wiem że poniższe serum (Joanna z apteczki babuni - serum na końcówki) ma silikony i niektóre są ciężko zmywalne.
Oto skład (czy dobrze zaznaczyłam silikony?):

aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, isopropyl myristate, propylene glycol, dimethiconol, polyquaternium-37, phenyl trimethicone, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polyquaternium-10, ppg-1 trideceth-6, mel extract, hydrolyzed milk protein, panthenol, hydroxyethylcellulose, triethanolamine, disodium edta, parfum, coumarin, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole
Dobrze zaznaczyłaś silikony. Jednak jeśli chodzi o serum na końce to one są jak najbardziej pożądane, zabezpieczają końcówki. Więc nie ma problemu w tym przypadku.
Stary 2010-10-01, 15:56   #3250
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agamtb Pokaż wiadomość

Czy szamponem zawierającym SLS zmyję te wszystkie silikony?
Używam szampony Timotei - Intensywna Odbudowa:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (lub) Sodium C12-13 Pareth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Persea Gratissima Oil, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Carbomer, Sodium Hydroxide, Citric Acid, TEA-Sulfate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Triethanolamine, Propandediol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Pistacia Vera Seed Extract, Parfum, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Mica, Glycerin, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, PPG-12, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, CI 42051, CI 47005, CI 77891

Niestety próbowałam już kilku szamponów bez SLS, ale mam po nich koszmarnie szorstkie włosy i nawet użycie po myciu odżywki nie pomaga na tyle, aby włosy dobrze wyglądały...
Tak, ten szampon zmyje je (ma SLES, nie SLS), ale on też ma silikon w sobie jak zaznaczyłaś nawet

Czy to na pewno brak Sulfates powoduje taki efekt u Ciebie na włosach? Czy przypadkiem po prostu brak silikonu w takim szamponie?
Stary 2010-10-01, 19:55   #3251
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asmenaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co powiecie o tym rekonstruktorze?

Original ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor

Water (Aqua, Eau), Glycerin, Stearalkonium Chloride, Cetyl Alcohol, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum, Huile Minerale), Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Hudrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Trimethysiloxyamodimethic one, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Panthenol, Tocopheryl Chloride, Polyquaternium-10, Trideceth-12, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Arachidonic Acid, Linolenic Acid, Linoleic Acid, Stearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, DMDM Hydantion, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate
Gliceryna zaraz za wodą, dobrze nawilża. Dalej nawilżajace emolienty.
Pogrubiona keratyna, co do następnej substancji nie jetem pewna czy jest odżywcza czy kondycjonująca. Dalej
silikon, olej buriti, olej avocado, olej z kiełków pszenicy,nawilżacz, wit B5. Na pomarańczowo parafina, która może obciążyć.

Wygląda całkiem konkretnie

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-10-03 o 08:41
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 09:28   #3252
asmenaa
Zakorzenienie

Dziękuję kurcze, własnie unikam silikonów

a jak prezentuje się ta odżywka??

APHOGEE TWO-STEP PROTEIN TREATMENT

Deionized Water, Hydrolyzed Animal Protein, Magnesium Sulfate, Citric Acid, Ethylene Urea, Dimethylol Urea, Cocamidopropyl Betaine, Magnesium Carbonate, DMDM Hydantoin, Fragrance.

oraz ta:

Aphogee Balancing Moisturizer

Water, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, PEG 100 Stearate, Glycerine, Stearalkonium Chloride, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Mineral Oil, Oleytl Alcohol, Squalene, Acetamide MEA, Panthenol, Silk Amino Acids, Allatoin, Collagen Amino Acids, Hydrolyzed Elastin, Cyclomethicone, PEG 150 Stearate, Polysorbate 60, Steareth 20, Proline, Alanine, Tryptophan, Sage Extract, Chamomile Extract, Rosemary Extract, Citric Acid, Methyparaben, Propylparaben, Fragrance.,
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Stary 2010-10-02, 14:06   #3253
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Aphogee Balancing Moisturizer

Water, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, PEG 100 Stearate, Glycerine, Stearalkonium Chloride, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Mineral Oil, Oleytl Alcohol, Squalene, Acetamide MEA, Panthenol, Silk Amino Acids, Allatoin, Collagen Amino Acids, Hydrolyzed Elastin, Cyclomethicone, PEG 150 Stearate, Polysorbate 60, Steareth 20, Proline, Alanine, Tryptophan, Sage Extract, Chamomile Extract, Rosemary Extract, Citric Acid, Methyparaben, Propylparaben, Fragrance.,
Sporo emolientów, które będą odzywiać i wygłądzać, gliceryna wysoko- też super nawilża. Związek organiczny z oleju z wątroby rekina, wit B5.
Acetamide MEA - dodaje blasku. Aminokwasy jedwabiu, kolagenu, elastyna. Dalej silikon. Jeszcze są amonokwasy, ekstrakty z szałwi, rozmarynu i rumainku, ale już nisko.

Dośc dobry skład, ale też jest silikon (chociaż nie jest wysoko) i emolienty, które moga obciążyć.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-30 o 10:18
Stary 2010-10-02, 14:59   #3254
Jennifer85
Zakorzenienie

Poprosze o analize

Professional Sebastian
Taming Elixir

Water/Aqua.Eau, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cyclomethicone, Phenoxyethanol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Panthenol, Cetrimonium Chloide, Quaternium-80, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Methylparaben, Tocopheryl Aceate, Fragnance/Parfum, Disodium Edta, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Linalool, Coumarin, Geraniol.

Ufffff..... masakra

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:10   #3255
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Poprosze o analize

Professional Sebastian
Taming Elixir

Water/Aqua.Eau, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cyclomethicone, Phenoxyethanol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Panthenol, Cetrimonium Chloide, Quaternium-80, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Methylparaben, Tocopheryl Aceate, Fragnance/Parfum, Disodium Edta, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Linalool, Coumarin, Geraniol.

Ufffff..... masakra
Początek to emolienty (nawilzaja)i silikon.I konserwant... Reszta skłądników to już w śladowej ilości: olej avocado, wit. B5, antystatyk wit.E, kondycjoner.
Baardzo średnio przez ten konserwant.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-30 o 10:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 15:25   #3256
Jennifer85
Zakorzenienie

Nie unikam Dziekuje bardzo

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 15:31   #3257
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo emolientów, które będą nawilżać, gliceryna wysoko- też super nawilża. Związek organiczny z oleju z wątroby rekina, wit B5.
Acetamide MEA - dodaje blasku. Aminokwasy jedwabiu, kolagenu, elastyna. Dalej silikon. Jeszcze są amonokwasy, ekstrakty z szałwi, rozmarynu i rumainku, ale już nisko.

Dośc dobry skład, ale też jest silikon (chociaż nie jest wysoko).

Pierwszego składu nie będę opisywać, bo nie jestem pewna czy zrobiłabym to dobrze (ekspertem nie jestem w analizach, a nie chce wprowadzić Cię w błąd.
dziękuję a w tym pierwszym są silikony?
na twe wierne serce
potarmosić uszy
Lecz dziś sobie śnij

Stary 2010-10-02, 16:45   #3258
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję a w tym pierwszym są silikony?
nie ma
Stary 2010-10-04, 08:02   #3259
Juliszka
Rozeznanie

Burt's Bees Shampoo & Wash:

Ingredients: aqua (water, eau), decyl glucoside, coco-betaine, lauryl glucoside, sucrose laurate, glycerin, betaine, coco-glucoside, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, parfum (fragrance), glyceryl oleate, sodium chloride, xanthan gum, glucose, citric acid, glucose oxidase, lactoperoxidase, benzyl benzoate, geraniol, linalool

Czy nadaje sie do CG? Ta guma mnie troche "przeraza"... Cos jeszcze nie tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 13:37   #3260
astra85
Zakorzenienie

bardzo prosze o analizę

Farouk,Biosilk hydrating conditioner

Skład: Water, Ceterayl Alkohol, Dicetyldimotrium chloride, Ceteraeth-20, Stearyl Alkohol, Mineral Oil, Acetamide MEA, Hydrolyzed Barley Protein, Sorbitol, Sodium Cocyl Collagen Amino Acid, Cocoyl Sarcosine, Wheat Germ Acid, Triticum Vulgare Germ Oil, Linolenic Acid, Linoleic Acid, Sulfur, Polysorbate 80, Oleth-10, Simmondsia Chinenis (jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Cythomethicone, Dimethiconol, Rosa California Flower Water, Sodium PCA, Panthenol, Triticum Vulgare (Wheat) Gluten, Lauryl Methyl Gluceth-10 Hydroxypropyldimonium Chloride, Sympythum Officinale Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Menthia Piperita (pepermint) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Salvia Sclarea Extract, Hydrolyzed Silk, Phytantriol, Polysilicone-15, Olea Europaea Fruit Oil, Mentha Piperita Oil, Menthol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino Ne, Methylisothiazoline, Parfum, Hexyl, Cinnamic Aldehyde, Benzyl Benzoate, Linalool, Gamma Methyl Ionone, Citronellol, Lilial, Hydroxy Citronellol, Geraniol, Eugenol
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:10   #3261
olliwka
Przyczajenie

czy mogłabym prosić o analizę składu szamponu:
Wella SP Volumize Shampoo

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Citric Acid, PPG-2 Hydroxyethyl Coco/Isostearamide, Sodium Chloride Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Sodium Benzoate, Creatine, Glycerin, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Polyquaternium-16, Methyloparaben, Polyquaternium-10, PVP, Limonese, Benzyl Salicylate, Linalool, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, CI 19140.

Fryzjer zapewniał, że świetnie pielęgnuje delikatne włosy, że dodaje objętości. Mnie zależy na tym żeby nie wysuszał i nie podrażniał. Czy to jest dobry kosmetyk? Czy ma silikony w składzie albo składniki które obciążałyby włos?
olliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:38   #3262
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Poprosze o analize

Professional Sebastian
Taming Elixir

Ufffff..... masakra
Cytat:
Początek to emolienty (nawilzaja)i silikon. Cudowny olej avocado, wit. B5. Dalej antystatyk, quaternium-80 - zapobieganie elektryzowaniu, odżywia włosy. Emolient, wit.E - nawilża, odbudowuje.

Jeśli nie unikasz silikonów to składzik bardzo ładny
Zadna masakra
Chciałabym wtrącić się Proszę o zwrócenie uwagi gdzie są konserwanty i ze przed nimi nic szczególnego nie ma

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-04 o 20:39
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:20   #3263
bernadka20
Wtajemniczenie

Lady Madalena o konserwantach Shawtty nie napisala w tym poście ?
A konserwanty to parabeny widze methyl i propyl...
Źle chyba sobie posta skopiowalas :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:40   #3264
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Posta poprawiłam aby było czytelnie. Pomijając parabeny to mówiłam o phenoxyetanolu, który nie wiem jakie ma maksymalne stężenie ale przypuszczam, że wszystko co po nim się znajduje w składzie ma znikome znaczenie

Moja fragrantica
Stary 2010-10-04, 20:57   #3265
bernadka20
Wtajemniczenie

LadyMadalena
Nie przesadzajmy fakt, ze po konserwancie masz ten olejek avocado, ale znajduje się w dobrym miejscu składowym. Moje zdanie...:P
Byly by znikome za połowa składu...Tam, gdzie jest umiejscowione avocado jest ok. Tak mi sie wydaje bynajmniej moge sie mylić :P
Stary 2010-10-04, 21:20   #3266
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Za źródło moich przypuszczeń podaję analogiczną analizę kosmetolog1 - 927

Moja fragrantica
Stary 2010-10-04, 21:35   #3267
bernadka20
Wtajemniczenie

No wiesz skład szamponu a odzywki się rózni...
A jak już chcesz porównywać to na dalszym miejscu jest konserwant.
W ogóle to wiesz skład szamponu się różni i szampon jest tylko do mycia...nawet jesli by były składniki odzywcze wyzej od konserwantow to przeciez i tak się splukuja bo w koncu na tym polega mycie włosów szamponem no chyba, ze przytrzymamy, ale i tak to nie to samo co przetrzymywanie odżywki na włosach.
Takze troszkę złe porównanie...a na tamtym kremie nie widze phenoxyetanolu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 21:36   #3268
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Chciałabym wtrącić się Proszę o zwrócenie uwagi gdzie są konserwanty i ze przed nimi nic szczególnego nie ma
Chyba logiczne, że konserwanty też sa. Ale większość na koncu. Phenoxyethanol jest wysoko, ale nie jest to groźny konserwant. Więc nie wiem jaki masz problem z moją analiza, zrób ją po swojemu.
Stary 2010-10-04, 21:50   #3269
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
No wiesz skład szamponu a odzywki się rózni...
A jak już chcesz porównywać to na dalszym miejscu jest konserwant.
W ogóle to wiesz skład szamponu się różni i szampon jest tylko do mycia...nawet jesli by były składniki odzywcze wyzej od konserwantow to przeciez i tak się splukuja bo w koncu na tym polega mycie włosów szamponem no chyba, ze przytrzymamy, ale i tak to nie to samo co przetrzymywanie odżywki na włosach.
Takze troszkę złe porównanie...a na tamtym kremie nie widze phenoxyetanolu.
Nie mówiłam o szamponie a o kremie Garnier, bo ten owszem, phenoxyetanol ma i to wysoko w składzie.

Moja fragrantica
Stary 2010-10-04, 21:52   #3270
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olliwka Pokaż wiadomość
czy mogłabym prosić o analizę składu szamponu:
Wella SP Volumize Shampoo

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Citric Acid, PPG-2 Hydroxyethyl Coco/Isostearamide, Sodium Chloride Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Sodium Benzoate, Ceratine, Glycerin, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Polyquaternium-16, Methyloparaben, Polyquaternium-10, PVP, Limonese, Benzyl Salicylate, Linalool, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, CI 19140.

Fryzjer zapewniał, że świetnie pielęgnuje delikatne włosy, że dodaje objętości. Mnie zależy na tym żeby nie wysuszał i nie podrażniał. Czy to jest dobry kosmetyk? Czy ma silikony w składzie albo składniki które obciążałyby włos?

Masakra. Konserwanty, zapach, sól - wszystko przed keratyną i gliceryną.
Bardzo słabo.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-30 o 10:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości