![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
No to jestem po "włożeniu". Nie powiem, łatwo nie było
![]() ![]() ![]()
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22430816]POWIEDZ MI JAK MOŻESZ WEPCHNĄC ZA GŁĘBOKO?
ja używam tamponów i jest ok. mozesz go wyjąc na 3 godz tak jak pisze w uotce.[/QUOTE] No wydawalo mi się ze on jest... mniejszy i moze byc potem problem z wyjęciem,ale mimo wszelkich akrobacji nie udalo mi się go wepchnac tak żeby nie czuć palcem więc sie uspokoiłam. To wyczytałam,ale zastanawiam się... jak często mogę go wyciągać na te 3 godziny. Np jeżeli bym chciala codziennie współżyć i za kazdym razem wyciągac krążek na 1-2 godzin to będzie ok? Albo moje czytanie ze zrozumieniem jest bardzo słabe,albo w ulotce nie sprecyzowali tego. ![]() Cytat:
![]() Mam dziwne wrazenie że nie jest ułożony równo. Jest mi wygodnie,ale to nie jest tak jak na rysunku. Sprawdzę jutro co u niego słychać. Ogólnie jeżeli faktycznie nie wypada i tak sobie we mnie będzie przez 3 tygodnie to chyba go pokocham... No... chyba że wystąpią jakieś skutki uboczne... Miłych snów ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
ja sobie raz wyciagnelam razem z tamponem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie mam problemów z włosami... ale też nigdy nie miałam. przy poprzednich hormonach [yasmin] też było ok, więc może moje włosy jakieś nieczułe są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
a jeszcze do zielonej87, albo widzialam to w ulotce albo gin mi powiedziala, ale chodzi o to, ze w ciagu kazdych kolejnych 24h mozesz wyjmowac na max 3h. Chociaz dla mnie byloby przesada takie codzienne wyjmowanie... zaczelabym sie martwic ze oslabie dzialanie krazka, poza tym im czestsze wyjmowanie tym wieksze ryzyko zapomnienia ponownego wlozenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
felisiti-> na ulotce tego nie ma,więc pewnie usłyszałaś
![]() Mam nadzieję że się jakoś do niego przyzwyczaję ![]() Chcę go wyciągać tylko raz na jakis czas.
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Przyczajenie
|
naruszenie regulaminu
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-10-04 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
czytałaś regulamin forum? Nie wolno sprzedawać środków wypisywanych na receptę.
![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-10-04 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tylko przez włosy to może zastanów się nad odstawieniem. To jednak wygoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko że ja czuję że to właśnie przez hormony i boję się że dopiero po ich odstawieniu włosy przestaną wypadać, ostatnio przy yazie też tak miałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Xexaa pomaga ci skrzyp? zazdroszcze... ja probowalam baaardzo wielu rzeczy i nic. Dermeny tez probowalam, ok troche przestaly wypadac ale tylko troche i nie odrastaja tak jak obiecuje producent. Ogolnie to nic mi nie chce pomoc i wpadam w panike jak tylko przeczytam ze NR powoduje wypadanie wlosow. U nie na pewno nie spowodowal bo dopiero zaczelam stosowac, ale oby nie nasilil
![]() ![]() ![]() A tak zmieniajac temat... okres mam juz 9 dzien i szalu zaczynam dostawac... powiedzcie ze przy drugim krazku bedzie juz ok bo potrzebuje sie wzmocnic psychicznie zeby to przetrwac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22514825]45-55zł za szt.[/QUOTE]
ja znalazłam najtaniej za 37 zł |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pod koniec m-ca idę do mojej gin więc zapytam co robić, bo jestem zrozpaczona - wyglądam jak wyliniały kot ![]() Jeśli chodzi o krwawienie przy pierwszym krązku to jasne że może tak być, ja w sumie zawsze mam odwrotnie, że przy pierwszym zażyciu tabletki czy założeniu NR okres mi sie zatrzymywał, ale przy kolejnych wszystko wraca do normy, większość dziewczyn natomiast ma plamienia. ech ja to jakiś ewenement jestem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
Kaja83, na Twoim miejscu pędem leciałabym do lekarza. Inaczej jeśli wypadają włosy i inaczej gdy lecą garściami. Moja kuzynka jakiś rok temu biegała po wszystkich możliwych lekarzach, bo straciła połowę włosów. Psycholog, internista, dermatolog, jacyś specjaliści od włosów i takie tam. Powody mogą być różne. Na przykład zbyt wysoki poziom żelaza (co jest bardzo niebezpieczne!). Na przykład jakiś silny stres, nawet taki sprzed miesięcy! I najczęściej zaburzenia hormonalne. Idź do lekarza, żebyś sobie nie zrobiła krzywdy.
I kurka, na chłopski rozum - jeśli już na ulotce NR jest napisane, że włosy mogą wypadać to coś musi być na rzeczy. PS. A włosy nie odrosną tylko wtedy, gdy wypadną z cebulkami (co wcale nie jest częste). |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22530738]w jakiejś aptece sieciówce?[/QUOTE]
nie jestem pewna co to za apteka, ale wydaje mi się, że nie była to sieciowa. jak następnym razem tam będę to zapamiętam nazwę ![]() tak czy siak dobrze jest robic maly rekonesans przed kupieniem i jak apteka ma jakąś promocję czy coś [promocje też się zdarzają w tych małych aptekach] kupować od razu 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.. pisze do was poniewaz nie wiem co mam o tym myslec. Dostalam okres w niedziele i w ten dzien wlozylam pierwszy raz Nuvaring. W poniedzialek moj okres byl bardzo skąpy. We wtorek był natomiast bardzo intensywny a w środe juz go nie było. Dzis przychodzi do mnie chłopak i nie wiem czy jestem zabezpieczona. Jak myslicie?? Prosze o odpowiedz
![]() ![]()
#1220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
niektozi mowia ze przez pierwsze 8 dni powinno sie jednak dodatkowo zabezpieczyc wiec nie jestem pewna czy powinnas ryzykowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Opiszę swój problem w skrócie .. może komuś się przytrafiło.. bo się jakoś boję
![]() Stosuję nuvaring od roku, wiadomo w pierwszym miesiącu było plamienie ale potem wszystko ok. Krążek wyciągam dopiero w czwartek (za tydzień) a dostałam okres ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy
![]() Zrobiłam sobie na wakacje przerwę w stosowaniu krążka. Taką trzy, czy cztero cyklową. I teraz, podczas najbliższego okresu, miałam włożyć pierwszy po przerwie. Okres miałam dostać NAJWCZESNIEJ za jakis tydzien, tak mi wychodzilo z wyliczen. Ja wiem, że cykle sa nieregularne po stosowaniu krążka, ale moję były nieregularne w granicach 2-3 dni, dotąd... Przyjechałam wczoraj wieczorem do domu. Jestem 300 km od Gdańska, gdzie w akademiku została recepta na krążki, którą planowałam zrealizować jutro, a tu... dzisiaj dostałam okres! Do gda wracam jutro więc dopiero jutro będę mogła go włożyc.. No chyba na złość. Jeden jedyny dzien w miesiacu kiedy jestem w domu.. ![]() Używam hormonów 3 rok i nigdy żadnych problemów, a teraz taka niespodzianka... Wiem, że ulotka mówi, że można krążek założyć drugiego dnia.. Tylko potem co? Nie pamiętam jakie sa konsekwencję tego, i czy w ogóle jest sens to robić i czy nie lepiej poczekać kolejny cykl.. Może któraś sie orientuje? Nie mam ulotki przed nosem i kompletnie nie wiem co mam robić.. Ja wiem, że problem wydaje się błahy, ale mi strasznie zależało, żeby go teraz włożyć, bo oprócz wiadomych celów już mam dosyć problemów z cerą i bólów miesiączkowych ![]() Od razu mówie, że z powodów ekhm.. rodzinnych prośba pani farmaceutki i doniesienie/dosłanie recepty nie ma racji bytu... ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak wyjmę krążek w mój dzień to już nie dostanę krwawienia ?
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
W sobotę wieczorem włożyłam mój pierwszy krążek, z włożeniem problemów nie miałam. Myślałam, że on jest mniejszy. Początkowo miałam wrażenie, że mi się wyślizgnie ponieważ był wyczuwalny u samego wejścia do pochwy. Ale teraz jest już dobrze. Samopoczucie też ok. Póki co mam okres, ciekawa jestem jak będzie podczas seksu
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.