|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
cześć dziewczyny
zaczynam dziś 16 tydź u mnie brzuch widać a może tylko ja go widzę chwalę się moją dziewczynką i moim brzuszkiem zdjęcie robione w tamtym tyg Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12 |
|
|
|
#3092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Wanili83 sliczny maluszek
a brzuszek fajny malutki![]() A my właśnie zaczynamy 17 tydzień
IGOREK 3.03.2011 ZĄBKI _______________________ Dukan start 14.05.2012 było 64 kg jest 55 kg ![]() faza III od 13.08.2012 Edytowane przez agus235 Czas edycji: 2010-10-04 o 09:37 |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia śliczna córcia
a brzuszka mało widać szczęściaro !Montii chyba za dużo zjadłaś na noc ciekawe co tam chowa
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój tż mówi ,że nawet niespodziankę by chciał...no way ]]]
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
albo nic nie zjadła dlatego jej się śniło
![]() zapomniałam dodać że na dzień dzisiejszy 3 kilo do przodu ( 16 tydz) idzie mi w brzuch cycki i pupę lecę się szykować bo spadam do dentysty, muszę sprawdzic czy coś tam do roboty jest a znając życie i moje słabe zęby to na pewno coś się znajdzie dzięki dziewczynki za pochwały ostatnio jestem spragniona komplementów bo czuję się jak wielka hipopotamica taka nalana bleeee |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia a idźźźźźźżeeeeee taka chudzina a o słonicy wyskakuje :[
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten czas tak leci, dopiero co narzekałam, że następne badanie za miesiąc, a tu już tydzień zleciał... ![]() Cytat:
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki,
ja od 7 w pracy jestem, ale nie mogę sie powstrzymać, żeby na wizaż nie zajrzeć ![]() Cytat:
![]() czas leci nieubłaganie, jeszcze trochę i mi stuknie połowa ciąży, SZOK co do pieluszek wielorazwych to sama nie wiem, na pewno poczytam, na tą chwile nie mam pojęcia o zadncyh, woięc podejrzewam, że na pampkach się skończy
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga dokładnie
on obstawia córę a ja chłopczyka ciekawe kto ma rację
|
#3101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Część dziewczynki
![]() Cały weekend mnie nie bylo, bo musielismy objechać całą rodzinę i znajomych z zaproszeniami na ślub i jeszcze przymiarkę sukni miałam ))GRATULACJE!!! Super, że zdrowiutkie dziecko ![]() U mnie tz też wybrał Oliwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRAWDA ![]() a za ile kolejne badanie?
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, nie było mnie trochę, nie miałam weny do pisania jakoś; w zeszły czwartek byliśmy na usg, wszystko ok, tyle że mąż wszystko sobie oglądał na ekranie, a ja nic nie widziałam, tak była leżanka ustawiona, wkurzyłam się strasznie. Tak to jest u państwowych lekarzy; następne usg mam już za 1,5 tygodnia prenatalne i spróbuję poprosić lekarkę, żeby ten ekran obróciła, jak nie, to prywatnie pójdę.
I niby już 12 tydzień, a mnie nadal trochę niedobrze i wcale nie mam jakoś dużo energii... A dzisiaj zaczynam zajęcia na studiach ![]() Cytat:
ach, i gratuluję tylu córeczek Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2010-10-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
za 2-3 tygodnie
prunelle ja też zaczynam jak byłam w zakopcu na usg to też monitor był w str lekarza i tż;/ jak lekarz poszedł odebrać tel to ja sobie go obróciłąm w swoją stronę lecę na uczelnie...:/ buziaki
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek strasznie zgrabniutki A dziewczynka śliczna pewnie po mamusi |
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę na uczelnie w środę w końcu ;D Już nie mogę się doczekać ;D Tęsknię za moimi znajomymi...
![]() Zaczynam jutro 17 tydz, koniec 4 miesiąca. Jak to szybko minęło Ale ogólnie to mi się czas jakos dłuży zawsze od września do końca roku a później leci jak szalony ;PLecę zaraz z moim yorusiem do weterynarza bo ma chyba straszna anginę :/ W ogóle nie je i nawet nie szczeka jak ktos wchodzi do domu, tylko popiskuje... Biedny malutek mój
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Przeczytałam wszystko, ale duuużo tego było. U mnie pomału leci, w pracy sporo roboty to i czasu mniej na pisanie i czytanie. Gratuluję wszystkim dzieciaczków, dziewczynek i brzuszków, nie wiem kiedy ja się zmobilizuję żeby wstawić swoje
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu mega wysyp ja i jeszcze niedawno moja siostra a u tż, jego 2 siostry oraz bratowa
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak macie terminy porodów? to Twoja teściowa ma fajnie, bo Twoja mama to 2 wnuków, a ona 4
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Megi2015, Diatoma,
no to tak jak ja dziewczyny jestem dokłądnie w 13t6d jutro kończę 14t zaczynam 15 właściwie a brzuchol wkleję jutro jak zrobię rano zdjęcie ![]() Cytat:
chłopiec to tu rzadkość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ty masz mały brzuch chyba tak jak ja - rano mały wieczorem jak balon on, już ci mówiłam hehe właśnie racja tak samo w ciąży- no dopiero się chwaliłyśmy dwoma kreseczkami a tu już tak leci... nie mogę uwierzyć ![]() Cytat:
ktoś by powiedział że to zaraźliwe hehe
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Eirene1987 To super
witaj w naszym gronie.... A wybierasz się na usg w najbliższym czasie. czekasz na płeć ????? Kurcze ja już nie umie się doczekać chociaż mam przeczucie że to chłopczyk zresztą jest mi to obojętne....
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny powiedzcie mi bo chce isc prywatnie na usg a caly czas mialam na NFZ ale niestety tam nie maja mozliwosci zrobienia mi zdjecia dzidziusia a chcialabym miec pamiatke dlatego planuje isc w 18 tc na usg (bo kolejne na NFZ mam po 20 tc tylko 3 mam -i niestety zdjec nie mozna ) i nie orientuje sie za bardzo w cenach usg normalnego nie chce miec 3D ani 4D tylko to zwykle wiecie moze w jakich cenach jest u was?
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płaciłam 200zł za usg z pomiarami w 12 tc, a normalne podobno 150zł. Ale ja byłam w dosyć dobrej chyba klinice i to jest Warszawa
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie oki, na szczęscie nadal nie plamię Powiedziała że przy takich wynikach powinnam leczyć się już od kilku lat A ja piewszą ciążę przeszłam z takimi samymi wynikami jak teraz Mówiła że ogólnie nie jest tak źle ale w ciąży tarczyca pracuje za dwoje więc nie powinnam bujać się na samym dole. Echh, mam nadzieję że teraz będzie lepiej a i może ja lepiej się będę czuć Czarna, u nas jest np Farmaceris na istniejące już rozstępy, no i oczywiście mustela, ona i zapobiega i rozjaśnia te które już powstaną. Ponoć takie świeże da się przynajmniej rozjaśnić a przecież bez ręcznego badania nie sprawdzisz np stanu szyjki. U nas to obowiązek, a usg dopochwowe miałam robione nawet i pod koniec ciąży w celu zbadania długości szyjki. Jak najbardziej można "grzebać" ![]() Iizabelaa, Apteka Rodzinna, nie wiem czy jest we wszystkich miastach, czy tylko u nas. Byłam w piątek ale nie mieli jeszcze tych dwupaków musteli po 58, kobieta powiedziała żeby pytać Aja, ooo nie, Tobie już dziewczynka nie przysługuje Ja ją chcę, ja...![]() Monika267, mój synek ma na imię Aleks, nie Aleksander i nie Aleksy. Nie było żadnych problemów z rejestracją ![]() Castia, gratuluję córci Montii, śliczny brzuszek Kejsza, witaj i gratuluję synka Wanilia, Twój brzusio to jeszcze nawet nie wzdęcie
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cenniki są różne,ale głównie spotykam się z ceną od 200-250 zł razem z płytką
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Pamiętam,że jak byłam na piewszym USG w Londynie,to babka badała mi szyjkę,bo chciała się dowiedzieć,skąd te ciągłe plamienia. Rzeczywiście masz rację-kontrola musi być przez całą ciążę. Jednak czytalam i słyszałam nie raz,że USG dopochwowe po 13 tygodniu nie powinno być wykonywane...sama już nie wiem dlaczego?
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
o jejku ale podrożało
ja kiedys kilka lat teu placilam prywatnie za usg 50 zl myslalam ze w granicach ok 100 zl sie zmieszcze . a Tu az tyle ... ja z Poznania jestem takze ceny u nas tez sa rozne .
|
|
|
|
#3118 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=diatoma;22470871] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Normalnie dzisiaj się wkurzyłam. Byłam w przychodni (tam gdzie mam gina) oddać krew na tego Coombsa, byłam tak 7:45. W puncie pobrań spuszczali chyba całą krew z ludzi bo każdy siedział 10-15 min. Porażka jakaś! O 8:40 wyszłam nawet nie oddając tej krwi do badania bo masa ludzi a ja musiałam na uczelnie jechać. Poszłam do mojej rodzinnej przychodni po 3 minutach wyszłam. Zapłaciłam te 17zł - trudno ale znowu musiałabym jechać i płacić pks by mieć teoretycznie za darmo te badanie ![]() I jeszcze mój mnie wkurzył. Rano wstawałam o 5:20, robiłam mu kanapki by miał gotowe jak wstanie, bo ja na pks szybciej. Wracam do domu a tu nic nie sprzątniete 3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyślą trochę. A potem mi mówi że się przemęczać nie mogę |
|||||
|
|
|
#3119 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochana jesteś ![]() Cytat:
trzymam kciuki za psiaka Cytat:
też bym tak chciała zawsze można się kogoś bliskiego o radę zapytać [QUOTE=blackrose4u;2247831 4]ooo widzisz, super że to wkleiłaś bo jak licze to mi się to z miesiącami nie zgadza. teraz już wiem że za chwile skończę 4 miesiąc bo mam 16tydzień i 2dni. Buziak dla Ciebie Cytat:
chyba 90 % facetów tak ma, mogłam się ożenić z kobietą miałabym spokój ![]() ja już po dentyście i nie było tak źle jak się spodziewałam, zrobiła mi jakiś mały ubytek i mam tylko jakieś dwie plamki które wg dentystki jeszcze nie wymagają zrobienia ale muszę je kontrolować |
||||
|
|
|
#3120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
już mówi do nas moje dziewczyny![]() ja też chciałabym sie pouczyc po prostu z nudów, ale jakos brak mi zapału ![]() cześć Montii Ty Łobuzie no teraz to brzusio widać, piękna mamuśka z Ciebie z kwadratową głową![]() u mnie najprawdopodobniej CÓRA!!! Cytat:
a najgorsze jest to ze moja garderoba sie kurczy a nic nie przybywa, chodze juz w jakichs resztkach ubran![]() Cytat:
![]() za to teraz znowu nadrabiam ![]() dziekuje to ja trzymam kciuki za zdrówko Twoje i wymarzoną córcięa Gosiu wiesz cos na temat lekarza Lepiarczyka? ja wybieram się na połówkowe za jakies 3 tyg i chciałam to 3d zeby pozniej juz nie isc i nie płacic, i Kowalski polecil mi Lepiarczyka, Guzika, Rogulę i Miska. i nie wiem gdzie isc ![]() tylko ze slyszalam ze ten lepiarczyk to sporo kasuje a nie chce wydac majatku na to ![]() a u nas dobrze byłam z córą na spacerku a teraz szukam imienia dla niej
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-04 o 14:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

!
]]]

przeciez dopiero co pisałaś, że sie urodził 

pewnie po mamusi
A ja piewszą ciążę przeszłam z takimi samymi wynikami jak teraz
Mówiła że ogólnie nie jest tak źle ale w ciąży tarczyca pracuje za dwoje więc nie powinnam bujać się na samym dole. Echh, mam nadzieję że teraz będzie lepiej a i może ja lepiej się będę czuć 
3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyślą trochę. A potem mi mówi że się przemęczać nie mogę