|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Jeszcze chcialam dodac, ze ona mi od jakiegos miesiaca troche grymasi przyjedzeniu, tzn nie zawsze ma ochote na cycka. Np ze sniadaniem zeby zjadla, trzeba czasem czekac i czekac. Dzis np probowalam dawac jej juz dwa razy i jeszcze nie oproznila piersi. A jadla o 1 w nocy i o 6. Ide nas przewiac
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
i ja dołączam do niewyspanych... ![]() Hania nosek ma już czysty, ale jakaś flegma jej zalega w gardziołku i jak ssie to się dusi i dławi Więc pobudki w nocy liczne, a ja niewyspana. Szkoda mi bidulki strasznie, dziś idziemy do lekarza, może coś da na rozrzedzenie tej wydzieliny. Tak to jest ok, ma humor dobry, nie ma gorączki, kataru, czasami odkasłuje co tam jej spłynie, ale pójdziemy sprawdzić. Zresztą ja mam tak samo, tylko ja sobie jakoś odchrząkam , a ona jeszcze nie umie...KATAREK sprawdza się rewelacyjnie, dziś po nocy piękne smarki odciągnęłam w 3 sek Te co właśnie jedzą śniadanie później mi podziękują za dzisiejszy opis ![]() POP chyba jakaś decyzja się zbliża.... Ja myślę, że co nie zadecydujesz to będzie MĄDRE , bo po kim nasze dzieci mają tą MĄDROŚĆ? ![]() Machaj oj, niedaleko jabłko od jabłoni, oj niedaleko.... Lachonarium się powiększa A te oczyska!!! Uchh....Ferrou jak nie spróbujesz, to nie zobaczysz, taka zasada. Jak Wam to potrzebne, to jedź, a sama zobaczysz, czy wrócisz za pół dnia, bo nie wytrzymasz, czy za 2 dni. Idę, bo moje dziecko zbyt się podnieca paczką chusteczek hig. i właśnie ją roznosi na strzępy Ach, te zabawki... ![]() A! I moja też ostatnio mniej "mówi" , teraz postawiła na w-f, ćwiczy "pompki", raz główką, raz pupcią i do tyłu! "Raczkuje" jak prawdziwy rak A jak siedzi w foteliku, to czasami zapuści "motorek" i robi takie brrr, brrrr, brrrrrr, buuuu, brrrr,ffff,,,brrrr... a tak się spluje przy tym śmiejemy się z tż, że jedzie samochodem mała |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc. Chyba nasze maluchy się zmówiły ![]() Mały w dzień je co 4 godziny, bo częsciej nie chce a w nocy budził się co 2, i też pomiędzy tymi pobudkami kręcił się bo coś mu nie pasowało, np brakowało smoka A mało w nocy nie jadł, o 1 wytrąbił 180ml+6miarek, potem po 3 dałam mu pierś i też wytrąbił, no i po 5 też 180+6miarek. Dużo je a mimo wszystko się budzi...żarłok ![]() ![]() Cytat:
) trzeba sobie pozwolić na odrobinę romantyzmu Cytat:
![]() Cytat:
A Kuba dzisiaj trochę się rozgadał, coś tam piska i inne tego typu sprawy ![]() W ogóle, Kuba strasznie jest zainteresowany kotami. Daję go na matę, wpuszczam koty do pokoju i one tak krażą wokół niego, bo głupie się jego boją A on patrzy się, śmieje się do nich A jak go posadzę np koło kota i może dotknąć futra to cały w euforii jest Tylko że musze pilnować, bo kocurek to taka łamaga co się własnego cienia boi, a np kotka potrafi podgryźć jak jej się coś nie podoba, a ciąganie za futro napewno nie należy do najprzyjemniejszych pieszczot
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
spoznione zyczenia dla wszystkich dzieciaczkow! dusiaka powiem ci ze przerazilo mnie to co napisalas, ze ola ma juz pol roku wiec mozesz wyjsc na dluzej niz 1h! Kobito jakie ty masz nerwy? ja do fryzjera polecialam jak mala miala tydzien a z racji ze pracuja tam dwie moje koelzanki chyba z 4 godziny mnie nie bylo. Nie daj sie, co to ma byc.... niedlugo opiekunka do was przyjdzie i bedzie sie lepiej umiala zajac mala niz twoj maz. Do roboty! Juz cie nie ma! Wyłaź z domu, tz z mala i koniec!!! Aaaaa no i nie zapomnij wylaczyc telefonu a jak bedziesz chciala t zadzwonisz sama Pop ja i tak cie podziwiam bo ja bym tak na bank ani nie dala rady ani nie chciala. nadrobilam juz nie wiem jak co i komu. My pol roczku mamy jutro jak to zlecialo, az szkoda :P jeszcze tyle samo i pozniej bedziemy biegac za maluchami;Pweekend w szkole, jakos zlecialo.. tylko glowa mnie napierdziela 3 dni. A co do rodzin biednych i nie biednych strasznie irytujace jest dla mnie staczanie je na margines, bo brudno, bo dyf bo sro bo tamto. Ok , ja rozumiem ale jednak zegos takiego wrecz nie nawidze!! A jak czytam o jakiejs przymusowej sterylizacji to noz mi sie w kieszeni otwiera;/ Trzeba tez byc czlowiekiem, nie kazdy ma 3 000 na miesiac zabawki z fisher pricea i inne *******y. 3/4 z was nie raz pisalo jak to nie mozna przy jednym dziecku posprzatac a jak ma sie tyle to uwazacie ze jest to latwiejsze?;/ ja na to patrze inaczej, panstwo zamiast zabierac dzieci powinno pomagac. Co z tego ze je zabiora jak 3/4 dzieci z takich rodzin jednak potrafi wyjsc na prosta a w DD skoncza 18 lat dostana 200 zl i narka. Tak samo jak slucham ludzi o zamknieciu dopalaczy - co to da? wielkie nic !! ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- my mamy 17 pazdziernika rocznice, w ten sam dzien imieniny mojej mamy no i obiad imieninowy u tesciowej. Wieczor dla siebie, mala zostaje z moimi rodzicami a my jeszcze nie wiemy co bedziemy robic. Cos wymyslimy.
|
|
#2347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Miałam sobie odpocząć jak mały uśnie a na wizażu siedzę
![]() Ferrou u mnie z tym gaworzeniem tez tak jest jakieś 2 m-ce temu może nawet nie,byłam sama całymi dniami i on mi się ani razu nie odezwał przez kilka dni dopiero jak tż przychodził to coś tam sobie gaworzył troszkę aż się przestraszyłam,że coś mu się cofnęło,ale samo minęło,czasami więcej gaworzy czasami mniej ale sylab jeszcze też nie składa może taki etap Dusiaka ja też od 2 lisopada do pracy ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=minka26;22468251 ja też tylko mamie ufam w 100%, słucha wszystkiego co powiem i nawet jak ona zrobiłaby cos inaczej to i tak robi tak jak ja każę, mówi, że to moje dziecko i moja decyzja. Oczywiście radzi mi w niektórych sprawach, słucham jej, czasem ma rację, a jak się z czyms nie zgadzam to jej mówię i ona też mnie słucha [/QUOTE]bo masz boską mamę ja ją widziałam chwile i bym się nie bała z nią Danielka zostawić Dałam Danielkowi jabłko-banan-brzoskwinia i d...pa rumień komuś jeszcze wyskakuje rumień jako nietolerancja czegoś? Jutro spotkanie??? Darusia ja uważam,że dużo da zamknięcie dopalaczy nie będzie wszystko tak łątwo dostępne i mnie gów.....rzy będzie mogło to kupić Pop no właśnie miałam się zapytać czy robiliście jej badania jakieś gastrologiczne może jakiś refluks czy coś bo to nie jest normalne,że ona tak wymiotuje,ale już widze że napisałaś.Ciekawe co lekarz powie. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
a ja przez to,że co trochę ktos mówi,że Daniel gruby to aż mu wyliczam jedzonko Machaj urocza jest malutka!!! Ferrou wydaje mi się,że ostatni zdanie Twojej wypowiedzi daje Ci pełną odpowiedź,jedź kobieto i się nie przejmuj z tego co piszesz to wszystko będzie rewelacyjnie i Kubuś nawet nie zauważy chwilowej nieobecności rodziców a Wy wrócicie ze zdwojona siłą-jedź!!! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-04 o 12:11 |
||
|
|
|
#2348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak patrząc na wagę Basi to też chyba idze po tej najniższej krzywej. Cytat:
No też coś będzie mi tu z wiekiem wyskakiwać!!! . Ja cały czas uwielbiam wspólną kąpiel czy wylegiwanie się w łóżku. Cytat:
A co do tej mądrości to czasmi mam wątpliwości. No ale moje dziecko jest mądre więc to po mnie bo na pewno nie po ojcu ![]() . . JA mu często powtarzam: myśl, myśl bo u Ciebie to myślenie mam duuużą przyszłość.![]() ![]() Cytat:
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do metod troche innych usypiania niz Twoje- przeciez tu chodzi o jedna noc, nawet jesli zrobia po swojemu to nic mu nie bedzieJedzcie w cholere moim zdaniem akurat ![]() Cytat:
Cytat:
odnosnie dopalaczy to mnie bardzo cieszy ta ogolnokrajowa akcja, glowie dlatego, ze w szczycie naszego bloku jest/byl takie punkt wlasnie i jest zaplombowany i zamkniety i mam nadzieje ze na dobre, a patroli strazy i policji mamy na osiedlu pelno przez cala dobe-ciagle podjezdzaja albo przychodza i tak ma byc!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-04 o 12:06 |
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka kazdy oczywiscie moze miec swoje zdanie, tylko ze to jest tak jak z narkotykami, nie sa zalegalizowane a co sie dzieje?
jesli dopalcze zejda do podziemi bedzie jeszcze gorzej!! Beda dostepne tak samo jak teraz, w necie jest instrukcja konstruowania bomby to jak szybko znajdzie sie konstrukcja zmieszania za przeproszeniem gowna z lajnem i trawa i co? jest specyfik. W szpitalu w razie czego malo kto bedzie sie bal przyznac ze jest po dopalaczach pozniej bedzie ciagany od kogo kiedy co i jak . Wedlug mnie najlepszym wyjsciem bedzie to jak bedzie szedl sobie gosciu kupic dopalacz, przechodzi jego dowod przez karte chipowska( nie wiem jak to sie pisze ) jesli kupuje ilosc wieksza, sprzedawca ma dane i wszystko i za chwile puk puk puk do domu goscia..... ja uwazam ze zamkniecie nic nie da, bedzie jeszcze gorzej! Powinno to byc tak aby byla nad tym jak najwieksza kontrola. Oczywiscie to w gruncie rzeczy tez moze nic nie dac ale jak zejdzie na czarny rynek to sytuacja sie pogorszy.
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
strasznego mam dola z powodu powrotu do pracy (w polowie listopada).. nie sadzilam, ze tak bede to przezywac.. zaraz po porodzie, to wrecz nie moglam sie powrotu doczekac
a teraz? jak sobie pomysle, ze ominie mnie pierwsze "mama", pierwsze kroczki, pierwsze raczkowanie, to siedze i wyje cholera!nie wiem czy wracac na 7/8 etatu i pracowac 5 dni w tygodniu przez 6 godzin dziennie, czy na 4/5 i wtedy 7 godzin dziennie, ale 4 dni w tygodniu. jak lepiej? jak Wy wracalyscie? okazalo sie ze Tos budzi sie co godzine w nocy zwyczajnie z glodu. wrocilismy do nocnych karmien i budzi sie raz i przesypia do rana. dzisiaj bedziemy miec kanape!!!! nareszcie nie bedziemy gniesc dupy na meblach ogrodowych mala chyba zaczela reaowac na swoje imie.. to mozliwe? i powiedziala cos jakby "tata" kiedy TZ ja meczyl pol godziny swoim "powiedz tata" na odczepnego pewnie powiedziala mamy tez trzeci zabek! gorna dwojke mi tez tak podobno wychodzily gorne, najpierw dwojki, a potem jedynki. bylam kasownik i Tosia tez bedzie ![]()
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ale ja tu nie mowie o moim spokoju czy kogos....
dosc blisko nas tez jest taki punkt. I to jest takie fajne? non stop patrole do okola bloku, ja czasami po prostu nie kumam, ale tak jest w wiekszosci niestety " ja mam spokoj, reszta mnie nie interesuje" ( tu absolutnie nie mowie o tobie) ale zamkneli ten punkt a otworza inny, jesli te zamkna znajda znow cos innego by to otworzyc pod inna nazwa. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- aaaa no i gratuluje zabkow!! U nas nadal zadnego, ja juz nie wiem o co chodzi:P
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie,że może reagować czemu nie |
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie chcialam powrotu do pracy a czasami mam mysli ze moze byloby lepiej, tylko ze bez sensu bo zarobilabym albo na opiekunke albo jeszcze trzeba by bylo do niej dolozyc wiec .....
ale ogolnie ciesze sie ze mimo ze nie jest latwo jestem z mala, choc momentami najzwyczajniej na swiecie wyszlabym popracowala i wrocila. Jak juz wiem ze na pewno teraz tam nie wroce to sa momenty w ktorych zaluje. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- yonka oby bo jesli po mnie bedzie miala zeby to ja jej wspolczuje, ja mam ciagle problemy z zebami
|
|
#2356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie różnie to jest zależ o której je rano bo np jak je o 8-210ml to później ok 11-180ml bo jest drzemka ok 14 obiad-zupka ok 190g ok 16-17deserek lub mleczko i ok 19,30 180 mleka a jeżeli obudzi sie na jedzenie 5.30(czasami tak jest jak tz idzie do pracy)to wtedy je jeszcze ok 9 kaszkę 150ml i 11.3-12 mleczko na spanie w między czasie popija wodę,soku jeszcze żadnego mu nie dawałam czy to dużo? ale dzisiaj całkiem przyzwoita pogoda obudzi się i zmykamy na spacer Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-04 o 12:39 |
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to dzieci z wiekiem przybierają coraz mniej. Ja miałam "problem" z moją Zosią. Przybierała mało (przed 2 dawką szczepienia ok.6 tyg. 200 g) i pediatra nie powiedział nic, przed 3 dawką 300 gr (znowu 6tyg.) i inny lekarz nakazał dokarmianie. Nie zaszcepili mi małej bo stwierdzili ze za chuda. wg mnie wyglądała dobrze, była ruchliwa, kontaktowa itp. Nic niepokojącego się nie działo.Jak kazali dokarmiać tak dormiałam (mniej niż kazali). Jak po tuczeniu wróciłam i był nasz pediatra to stwierdził że nie zleciłby dokarmiania skoro mała się dobrze rozwija. Teraz karmię piersią na żądanie + 3xdziennie MM i zupki, soczki, owoce. Decyzja należy do Ciebie. Nie wszystkie dzieci tak samo szybko przybierają. Pisałam już kiedyś że ponad 2-letnia córka kleżanki dopiero teraz nie ma niedowagi. Taka uroda organizmu Cytat:
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jeszcze przypomnę Ci tę piosenkę którą suchałam na tydzień przed moim powrotem do pracy i ryczałam a Ty sie dziwiłaś i twierdziłaś ze cię nie rusza ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc
|
|
#2360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyczytalam gdzies, ze deserki trzeba dawac pomiedzy posilkami, a nie jako posilek i sie z tym zgadzam. tez jak zjam jablko to mnie ssie po 15 minutach. moja o 8 zjada mleczko, w miedzyczasie popija soczek jak ma ochote, dostaje pol deserku jakiegos, a o 12 sloiczek 190ml. potem o 16 mleko przed 19 druga polowe deserku, na noc ok 20 mleko. po 210ml. w miedzyczasie bulke w siateczce i jakis owoc w siateczce. i ona skonczyla niedawno 5 miesiecy, a Twoj 8. maluchy nie maja jeszcze zaburzonej samoregulacji jedzenia, ja jej ufam, ze zjada tyle ile potrzebuje ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() no piosenka jest wyjatkowo tandetna, ale fakt, ze jest cholernie trudno nawet mi sie nie chce na maile nian odpisywac, tak jakbym podswiadomie nie chciala zadnej znalezc...
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
moja wciagnela o 8 mleko, pozniej sloiczek, ( tz sie nia zajmowal ja spalam) i teraz ja karmie mleczkiem.
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka - rozumiem Cię bardzo dobrze. Kiedyś myślałam że dziecko da mi pełnięszczęscia. I tak częściowo jest ale też wiem że siedząc w pracy myśle o tym co ona tam robi. A gdy siedziałam z nią to też byłam nieszczęsliwa bo chciałam robić coś bardziej ambitnego od podcierania tyłka.
Teraz jeszcze doszła mi zazdrość. Bo ja jestem zazdrosna o TZ i o jego Matkę. O to że Oliwka będzie ich kochać bardziej. A ja chcę mieć monopol na jej miłość. Ja chcę zjeść ciastko i mieć ciastko!!!!!
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Laki jak dieta?
pisac kolejna? ja mam 6 mniej Najgorsze jest to ze tego po sobie nie widze, widze po spodniach ze wchodze w te w ktore nie wchodzilam wcale. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Pop a w Opolu nie masz mozliwosci czegos znalesc w miae szybko zebys byla na miejscu ?
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że trudno będzie wrócić do pracy a właściwie to zostawić dziecko ale trzeba się na coś zdecydować. Sama teraz szukam pracy i chyba by mnie szlag trafił gdyby ktoś po drugiej stronie powiedział że mu się nie chce odpowiadać albo ze mną rozmawiać. To tak w ramach solidarności z poszukującymi pracy
|
|
#2365 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do budzenia to kręcisz sobie film ![]() To też takie przyzwyczaje4nie żoładka tyle miesięcy dziecie je w nocy to i żoładek przywykł dlatego się budza zwykle o okreslonych porach to jak z nami jak jesz obiad o 14 to zwykle o tej porze jesteś już głodna . dlatego czasami się brutalnie oducza dając dziecku wode w nocy zamiast mleka itp . ale nasze dzieciaki jeszcze nie muszą tych nocy przesypiać . choć miło by było Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja się nie spiesze wkońcu niby po 6 się wogóle nowe jedzenie wprowadza więc nie mam ciśnienia za jakieś dwa tyg dam jej zupke na mięsku i dodam deser jeszcze . kaszke dostanie za pare miesięcy dopiero pewnie Cytat:
A co do biedy to cóż ale mozna być biednym i miec w domu czysto i nikt mi nie powie że jest inaczej jak ktoś żyje w brudzie to na własne zyczenie najczesciej . Podłoge można zmieść mimo biedy itp rzecz zrobić . Cytat:
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to ty jestes niesamowita.
Ja jak jestem caly dzien w szkole to ********* dostaje.... a ty caly tydzien, ja bym nie wytrzymala bez malej, powaznie! Wlasnie dlatego cie podziwiam. Wiecie co , my na prawde mamy PECHA! Piec sie wczoraj popsul;/ dzisiaj ma przyjsc gosciu patrzec czy sie da naprawic czy nowy.
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście żartuję sobie bo sama bym tak chciała
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-10-04 o 13:21 |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusia - no chyba w końcu będę musiała poszukać coś tam albo zabiorę Oliwkę do siebie . tylko to nie zmieni faktu że i tak nie będę mogła być jednocześnie i z nią i pracować. Bo ja z jednej strony chcę do ludzi i chcę oderwania od dziecka a z drugiej strony chcę być przy małej. A tego nie da sie pogodzić
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
POP ja Cie podziwiam
Witam po długiej przerwie w końcu zdecydowaliśmy że w najbliższyb czasie go ochrzcimy (bo jest kasa z handlu) tylko nie wiemy jeszcze gdzie i kiedy
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
ania i co to za wyjscie ? narkotyki nie sa zlegalizowane a co sie dzieje?
zamkniesz te sklepy i gowniarz sie nawet nie przyzna jesli trafi do szpitala od czego bo wie ze za tym pojda konsekwencje karne, bedzie jeszcze gorzej niz jest. Zamykajac pozwala na rozprowadzanie tego na lewo , a wtedy bedzie jeszcze gorzej. Jasne, calkowite zakazanie, posiadanie i tak dalej. I co z tego ? teraz nie jest zakazane posiadanie narkotykow? wejdz na 1 lepsza dyskoteke i popatrz to zobaczysz co sie dzieje. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Pop tyle ze gdybys miala ja na miejscu to mialabys o tyle lepiej ze po pracy bys ja miala a tak to kurcze siedzisz myslisz i tesknisz. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Więc pobudki w nocy liczne, a ja niewyspana. Szkoda mi bidulki strasznie, dziś idziemy do lekarza, może coś da na rozrzedzenie tej wydzieliny. Tak to jest ok, ma humor dobry, nie ma gorączki, kataru, czasami odkasłuje co tam jej spłynie, ale pójdziemy sprawdzić. Zresztą ja mam tak samo, tylko ja sobie jakoś odchrząkam
, a ona jeszcze nie umie...
A te oczyska!!! Uchh....

. Ja cały czas uwielbiam wspólną kąpiel czy wylegiwanie się w łóżku.
a teraz? jak sobie pomysle, ze ominie mnie pierwsze "mama", pierwsze kroczki, pierwsze raczkowanie, to siedze i wyje 

surowe to prosze bardzo,a typowa marchewka z groszkiem to jakis koszmar dla mnie jest-a ble!
w końcu zdecydowaliśmy że w najbliższyb czasie go ochrzcimy (bo jest kasa z handlu) tylko nie wiemy jeszcze gdzie i kiedy