|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
.No i nie wiem czy wiesz ale np u mojego malca pomogła bardzo bardzo maść majerankowa Na przeziebienia u dzieci pomaga(może to głupie ale sprawdzałam) smales gęsi wsmarowany przed snem w stópki, starszemu stosowalam, rozgrzewa na noc i przeziębienia szybciej schodzą, teraz smaruję mu wickiem jak coś się zaczyna dziać, ale u maluchów wicka nie można. takie babcine sposoby, ale skuteczne.
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
He, he, wiedzialam
, juz sie jedna odchudzajaca ucieszyla ;Chyba sprobuje isc dzis wczesniej spac, wiec .. pa |
|
|
|
#2193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No u mnie właśnie chyba mały się ode mnie zaraził , sama juz nie wiem bo najpierw ja miałam a zaraz on i też zaraz wyszedł ząb po tygodniu a na wcześniejsze nie miał kataru ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
A dlaczego wika nie mozna dla małych dzieci , ja smarowałam małemu ![]() Ale pamiętam starszemu tez smarowałam od małego jak było trzeba dlatego teraz też zastosowałam i wydaje mi się że po tym wiku mu się lepiej oddychało przy katarze |
|||
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od maści majerankowej zaczęłam, bo pamiętam z dzieciństwa ten zapach pod nosem ![]() A dziś nabyłam coś takiego : http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...-masc-20g.html I posmarowałam odrobinkę Hanię, bardzo ładnie to pachnie
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
To ja jeszcze sobie cos przypomnialam jak czytalam o masciach majerankowych.
Na wyzynajace sie zebole i bol temu towarzyszacy podobno dziala zawieszenie dziecku na szyji naszyjnika z bursztynow. Tutaj u nas sie to praktykuje. Dzis kolezanka mowila, ze jej znajomy przy dwojce dzieci metode ta, wielce na dodatek dekoracyjna, stosowal i dziala. Takze po bursztynki dziewczynki ![]() Ja chyba jutro lub w poniedzialek lece do sklepu bio i kupie Basi; tam widzialam. |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
A tak mi się przypomniało że w ciąży zaczęłam pić tego grzyba bo pomagał mi na moją mega zgagę a wcześniej się go brzydziłam ale już nic nie działało to spróbowałam grzyba i rewelka ja nie wiem co to zgaga , niestrawność, wzdęcia itp. no i przyspiesza przemianę materi na 100% więc polecam
|
|
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
O rany; na szyi (nie na szyji)
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tą maść też mam podobnie pachnie do wika ale jakoś właśnie myślę że wik lepszy Cytat:
![]() No bursztyny też mają różne właściwości lecznicze więc kto wie |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to chodzi o to że jak dzieci maja nie zdiagnozowaną astme, czy alergię oddechową, to moga mieć ostry napad duszności niebezpieczny dla życia.
|
|
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
O, tak? A ja na mega zgage ktora mnie meczyla pilam siemie lniane, Tez polecam, tylko trzeba sie tym opijac. Jejku, w ogole wredna jestem, wtedy was podczytywalam, ale nie pisalam i tam sie ze zgagami meczylyscie i jakies kosmiczne pomysly, a ja o lnie wiedzialam i tak mialam ochote napisac, ale jakos nie zdobylam sie na to.... Sorry
![]() Taa, i ja mialam isc spac; |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja smalczyk kupowałam na rynku w sklepie z podrobami, gdzie kaczki sprzedawali.
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Dobrej nocy, u mnie tz świeczki zapalił , hehe to lece.
|
|
#2202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Ja sobie nie wyobrażałam życia w Białorusi (w Mińsku) a on w Polsce. No i jeszcze różna wiara i oczywiście sposób zarabiania na życie.Cytat:
I następna ciekawa. fasolka73 - ja katarek używam tak. Najpierw kropię do noska sól fizjologiczną. Odczekam chwilkę i podstawiam Katarek. Glutki odciągam małej na leżąco. Czasami jak nic nie wychodzi a wiem że tam coś jest to zakrapiam drugi raz. Zawsze coś wyciągnę. Nie wiem dlaczego Ci tak zwymiotowała tymi glutami ale wydaje mi się że to nie wina katarka tylok to musiało jej tam dość mocno zalegać. Musisz na spokojnie spróbować jeszcze raz. Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam ulotki ale tak jak pisałam stosowałam wcześniej to teraz też ale zapytam dla pewności Cytat:
![]() )
|
||
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje Aniu za info, juz znalazlam.
![]() A Fasolka, moze te zelki to wlasnie ta Kambucza? A zamiast tego smalcu to moze byc masc kamforowa, albo spirytus, ale nie wiem czy dla takich maluszkow, pewnie nie. Dla dzieci owszem, ja tak bylam leczona plus banki plus propolis i bylo niezle. I zdrowa (w miare ) jestem
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Te krzyształki to pewnie to http://algimorskie.pl.tl/ ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- nie no idę papa |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Rozeznanie
|
No, no... To sie bedzie dzialo...
Cytat:
Ale mi sie romantycznie zrobilo; Swieczki, Milosci...Cytat:
Matka to, a takie niepowazne ;Ja kiedys skosztowalam bardzo dobrego ciasta, czekoladowo zielone bylo. Ale czulam sie po nim srednio... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Tiia, Libra, moze bysmy skonczyly? Planowalam sie wyspac... |
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
jest taka fajna maść dla dzieci pulmex baby tylko nie wiem od kiedy się stosuje ale ja Szymkowi smarowałam jak miał z pół roku bez recepty taka na bazie eukaliptusa i chyba kamfore też ma smarujemy tym dziecku plecki i stopki i klatke na noc taka rozgrzewajaca .
ja jeszcze uzywam olejku olbas i to używam dla siebie też i TZ stosuje ze dwie kropelki na poduszkę i super się oddycha po tym ale wiem że nie zalecaja s tosowania u maluszków olejków eterycznych ale ja przy Szymku to stosowałam jak miał tez z pół roku , wiec tego nie polecam albo jak kto woli . dolewałam tez go do nawilżacza. chyba chodzi o jakies reakcje alergiczne dlatego nie polacają nie wiem . od roczku chyba dopiero , ale pewnie jakby Ola miała katar to bym użyła . Pop - he he grzybki powiadasz he he
|
#2208 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie, to dobrze, że te gluty z niej wyszły, na razie śpi spokojnie, a ja zamiast wypoczywać siedzę tu ![]() Nie, to nie to, ale już znalazłam: http://allegro.pl/algi-morskie-grzyb...239147373.html to te kryształki japońskie ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...-masc-20g.html jest świetna (może ona się też przyczyniła do tego odglucenia?), ona jest po6 miesiącu, więc trochę użyłam, A olejek olbas jest od 3 lat, tak mi powiedzieli w aptece,bo też pytałam dziś. |
|||
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurki? borowiki?
|
|
#2210 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() szkoda, że dali nam max mandat przy naszym przekroczeniu - według taryfikatora mogli dać 50-100pln (przekroczenie o 11-20 km), dali oczywiście max Cytat:
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Bo ja generalnie to nie lubię zbierać grzybów a tu właśnie mamy sezon grzybowy i wszyscy ciągle o grzybach gadają.A na pieczeniu też się za bardzo nie znam. Ale pierniczki z Holandii z takim listkiem zielonym to też mi są znajome. No i będąc w Indiach też mnie ktoś częstowała takim ciastem własnego wypieku. ![]() ![]() A ja właśnie próbowałam zakupić bilet na pociąg w niedzielę i mi portal zamknięto do 1:30 Muszę iść spać. Wczoraj w nocy małą 2 razy obudziła się z płaczem ale ja nie zdążyłam się podnieść a TZ już miał małą na rękach. On generalnie bardzo mocno śpi ale teraz się zrobił bardzo wyczulony na nią. Mówię Wam TZ też matka. ![]() ![]() A i jeszcze nasza rozmowa z przed godziny: ja: I jak tam znalazłeś sobie już jakąś młódkę? on: Nie. A po co mi ja: Wiesz ja stara, brzydka... on: głupia jesteś! ja: no i dupy ci nie daję on: Fakt. Muszę jednak poszukać.
|
|
#2212 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też wracam od poniedziałku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do syfiastych koleżanek słów brak ![]() brawo brawo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) na maksa wyluzowaną debeściarą a love you![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
) co ty wtedy na to Normalnie świadomie wpędzasz swojego faceta do łóżka obcej baby ale POP seks naprawdę jest przyjemny może mu w końcu daj taka pioseneczka jest "daj daj daj nie odmawiaj...."---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- ehh fajne jesteście idę spać dobranoc
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
O a takich to nie znałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tz jest przyzwyczajony do czekania. On za mną łaził przez 5 lat jak byłam z kimś innym. Mówię Wam (właściwie to piszę) czepił się mnie jak rzep psiego ogona. Nic go nie zniechęcało do mnie. Był na każde moje zawołanie. I w końcu mu uległam. Wiecie robiłam się już stara i akcje moje zaczęły spadać a nie chciałam dopuścić do krachu na giełdzie. ![]() ![]() ![]() A teraz to postawiłam warunek (a że jak na prawdziwego bliźniaka przystało muszę dotrzymać słowa ) musi dziad rzucić palenie. Bo czego jak czego ale papierosów nie znoszę.![]()
|
|
#2214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uzyskany napój jest słodkawy i lekko musuje ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Dusiaka- no to bardzo sie ciesze, bo troche sie obawialam; przez interneta czasem mozna zle zrozumiec intencje; nie ma to jak kontakt bezposredni ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Rany, Pop, jaka Ty podla jestes dla tego Twojego cudownego A ja bardzo lubie zbierac grzybki.. prawdziwki, kurki itd. A tych ciast, to nie polecam, mozna latwo przholowac, bo dobre to ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- aaa, i w Indiach bylas................ zazdrosnam; SPADAM |
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe co do ściągania butów,to mam w nosie czy to grzeczne czy nie -moim zdaniem jak ktoś mi się ładuje w buciorach do domu to to jest brak kultury i to jest niegrzeczne-dlatego ja się nie szczypię tylko jak już któs taki pcha się to mu mówię,że u nas jest czysto i buty ściągnąc można ja tam nigdy do nikogo w butach bym nie weszła i tego samego oczekuję
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Izazula nasze dzieci z tego samego dnia i wy już zęba macie. Gratulacje Ze ściąganiem butow jest tak, ja zawsze mówiłam nie ściagajcie, ale teraz pilnuje ściągania bo młody po pordłodze się turla i nie chce żeby coś zjadł Ale mamy jednego kolege co nie ściąga butów i nikt mu tego za złe nie ma, bo jakby ściągnął to matko córko uciekać trzeba
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to już w ogóle równo o 20 z Niną,a jak tż wróci to co ja zrobię?będę siedziała z nim dłużej,ale on będzie wstawał do niej![]() Cytat:
ale Nina w ogóle jest duża,wczorał już ledwo ją wcisnęłam w body na długi rękaw roz.74,dzisiaj musze pozamawiac noweaixa pewnie biszkopty cukier mają,ale bez przesady-dziecko też człowiek,a nie pakuje jej całej paczki na raz,zresztą to nie czekolada,nic naszym dzieciom od 2-3 biszkoptów nie będzie,easy ![]() ej baby ja wiem,że jest sobota,że się tulicie do tż ale dawac tu na forum,bo ja sama siedzę---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- A dziewczyny,które mają storyczyki,mój właśnie zrzuca kwiaty-to normalne,tak?na wiosnę puści nowe?
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaczku na minimalne mandaty liczyc nie mozna nigdy
Co do przytulania, nie przytulania, calowania, nie calowania, napalania i nie napalania ja jestem zdania ze przytulanki jednak zblizaja ludzi, jak bylam w ciazy i sie w ogole z tezetem nie kochalismy i po ciazy tez to mimo ze bylo ok miedzy nami to jednak przy zblizeniach jest inaczej nooo mam nadzieje ze kumacie o co mi chodzi:P
|
|
#2220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() .Ja od rana zrobiłam plac zabaw w kuchni. Postawiłam tam kojec 2na2 metry. Miał być w salonie ale babacia większość czasu spędza w kuchni więc na razie tam postawiliśmy. Ciekawe jak się małej ta zagroda spodoba . NA razie razem z TZ śpią na górze w sypialni.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

poratujcie...
.
, juz sie jedna odchudzajaca ucieszyla
;

.
; biedak 

na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...

a love you
dobranoc
ale dawac tu na forum,bo ja sama siedzę