Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 22:51   #2191
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Czy najpierw psikacie coś do noska maluchowi? Plisss.... poratujcie...
Ja zawsze mojemu psikalam wodą morską, ale nie tą dla dzieci bo marny efekt, teraz mam Marimer i jest ok. I dopiero po około 15 min Frida sciągala. Teraz mialam zamówic katarek ale katar przeszedł.
No i nie wiem czy wiesz ale np u mojego malca pomogła bardzo bardzo maść majerankowaMożna tez starymi sposobami na łóżeczku dziecka przy główce powiesić taki woreczek zrobiony z gazy z majerankiem w środkudzieć nawet sie tym bawić może. Pomaga bardzo.
Na przeziebienia u dzieci pomaga(może to głupie ale sprawdzałam) smales gęsi wsmarowany przed snem w stópki, starszemu stosowalam, rozgrzewa na noc i przeziębienia szybciej schodzą, teraz smaruję mu wickiem jak coś się zaczyna dziać, ale u maluchów wicka nie można. takie babcine sposoby, ale skuteczne.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:52   #2192
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

He, he, wiedzialam , juz sie jedna odchudzajaca ucieszyla ;
Chyba sprobuje isc dzis wczesniej spac, wiec .. pa
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:56   #2193
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Libra znalazlam, zwie sie to Kombucza; Moze to faktycznie to toto ona ma; Opis napoju faktycznie by odpowiadal temu, co probowalam; Najlepiej jak sie jej zapytam, tylko kiedy ja ja zobacze... A pyszny jest ten napoj. Jak jakies mlode winko slodkie, cos w tym stylu.
O właśnie wygląda jak korzuch
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie wyobrażam sobie tego katarka .
zawsze mi frida wystarczała . Szymek na szczescie już sam dmucha nos a Ola nie miała nigdy kataru i oby szybko go nie miała

za to ja mam mega katar i zapchany nos oby tylko mała się nie zaraziła
Urodził mi się sąsiad na przeciwko . mają już jednego synka i teraz drugi wiem tylko że ma 52 cm .
ja też sobie nie wyobrażałam ale teraz przy fridzie to już wysiadałam może dlatego że sama katar miałam
No u mnie właśnie chyba mały się ode mnie zaraził , sama juz nie wiem bo najpierw ja miałam a zaraz on i też zaraz wyszedł ząb po tygodniu a na wcześniejsze nie miał kataru

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja zawsze mojemu psikalam wodą morską, ale nie tą dla dzieci bo marny efekt, teraz mam Marimer i jest ok. I dopiero po około 15 min Frida sciągala. Teraz mialam zamówic katarek ale katar przeszedł.
No i nie wiem czy wiesz ale np u mojego malca pomogła bardzo bardzo maść majerankowaMożna tez starymi sposobami na łóżeczku dziecka przy główce powiesić taki woreczek zrobiony z gazy z majerankiem w środkudzieć nawet sie tym bawić może. Pomaga bardzo.
Na przeziebienia u dzieci pomaga(może to głupie ale sprawdzałam) smales gęsi wsmarowany przed snem w stópki, starszemu stosowalam, rozgrzewa na noc i przeziębienia szybciej schodzą, teraz smaruję mu wickiem jak coś się zaczyna dziać, ale u maluchów wicka nie można. takie babcine sposoby, ale skuteczne.
Dobry sposób z tym woreczkiem warto zapamiętać a masć majerankową też sobie stosowałam i lepiej było tylko to chyba małe stężenie jest
A dlaczego wika nie mozna dla małych dzieci , ja smarowałam małemu
Ale pamiętam starszemu tez smarowałam od małego jak było trzeba dlatego teraz też zastosowałam i wydaje mi się że po tym wiku mu się lepiej oddychało przy katarze
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 22:59   #2194
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, fajne rady, a gdzie taki smalec gęsi dostać?
Ja od maści majerankowej zaczęłam, bo pamiętam z dzieciństwa ten zapach pod nosem
A dziś nabyłam coś takiego :
http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...-masc-20g.html
I posmarowałam odrobinkę Hanię, bardzo ładnie to pachnie
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:01   #2195
cigi
Rozeznanie

To ja jeszcze sobie cos przypomnialam jak czytalam o masciach majerankowych.
Na wyzynajace sie zebole i bol temu towarzyszacy podobno dziala zawieszenie dziecku na szyji naszyjnika z bursztynow.
Tutaj u nas sie to praktykuje. Dzis kolezanka mowila, ze jej znajomy przy dwojce dzieci metode ta, wielce na dodatek dekoracyjna, stosowal i dziala. Takze po bursztynki dziewczynki
Ja chyba jutro lub w poniedzialek lece do sklepu bio i kupie Basi; tam widzialam.
Stary 2010-10-01, 23:02   #2196
libra777
Zakorzenienie

A tak mi się przypomniało że w ciąży zaczęłam pić tego grzyba bo pomagał mi na moją mega zgagę a wcześniej się go brzydziłam ale już nic nie działało to spróbowałam grzyba i rewelka ja nie wiem co to zgaga , niestrawność, wzdęcia itp. no i przyspiesza przemianę materi na 100% więc polecam
Stary 2010-10-01, 23:02   #2197
cigi
Rozeznanie

O rany; na szyi (nie na szyji)
Stary 2010-10-01, 23:05   #2198
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od maści majerankowej zaczęłam, bo pamiętam z dzieciństwa ten zapach pod nosem
może od baby na targu
A tą maść też mam podobnie pachnie do wika ale jakoś właśnie myślę że wik lepszy
Cytat:
To ja jeszcze sobie cos przypomnialam jak czytalam o masciach majerankowych.
Na wyzynajace sie zebole i bol temu towarzyszacy podobno dziala zawieszenie dziecku na szyji naszyjnika z bursztynow.
Tutaj u nas sie to praktykuje. Dzis kolezanka mowila, ze jej znajomy przy dwojce dzieci metode ta, wielce na dodatek dekoracyjna, stosowal i dziala. Takze po bursztynki dziewczynki
Ja chyba jutro lub w poniedzialek lece do sklepu bio i kupie Basi; tam widzialam.
aż Ci się rymło
No bursztyny też mają różne właściwości lecznicze więc kto wie
Stary 2010-10-01, 23:06   #2199
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ale pamiętam starszemu tez smarowałam od małego jak było trzeba dlatego teraz też zastosowałam i wydaje mi się że po tym wiku mu się lepiej oddychało przy katarze
W wicku w instrukcji pisze że dla dzieci od lat 5z tego co wiem to chodzi o to że jak dzieci maja nie zdiagnozowaną astme, czy alergię oddechową, to moga mieć ostry napad duszności niebezpieczny dla życia.

Stary 2010-10-01, 23:06   #2200
cigi
Rozeznanie

O, tak? A ja na mega zgage ktora mnie meczyla pilam siemie lniane, Tez polecam, tylko trzeba sie tym opijac. Jejku, w ogole wredna jestem, wtedy was podczytywalam, ale nie pisalam i tam sie ze zgagami meczylyscie i jakies kosmiczne pomysly, a ja o lnie wiedzialam i tak mialam ochote napisac, ale jakos nie zdobylam sie na to.... Sorry

Taa, i ja mialam isc spac;
Stary 2010-10-01, 23:10   #2201
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ja smalczyk kupowałam na rynku w sklepie z podrobami, gdzie kaczki sprzedawali.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Dobrej nocy, u mnie tz świeczki zapalił , hehe to lece.

Stary 2010-10-01, 23:11   #2202
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
hehe pop fajnych byłych miałaś-zresztą fajnie jest miec taki kontakt z nimi jak Ty
mówisz szklanka wody yhmm nawet butelki malibu by nie pomogły...

dziewczyny spiralowe pl madzia wiem,że Ty zakładałaś,napisz proszę:ile trwało zakładanie?
bolało?
i czy hmm można jeszcze tego samego dnia wypróbowac jej działanie?;D
i jaką Ty masz?mirene?i ile płaciłaś?

bo ja pójde do ginki i się z nią umówię na zakładanie tylko nie wiem co ona ma w swojej ofercie,bo jak poszłam po porodzie do gina(innego)to mi zaproponował miedzianą,a w sumie ja nie wiem czym one się różnia...eeh
dziewczyno ale Ty napalona jesteś!!! No cóż to się nazywa MŁODOŚĆ

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać
Moja ze 2 tygodnie temu ważyła 7,2 więc może teraz waży jakieś 7,5 kg.

Cytat:
A jesli mozna zapytac , skoro byl to najlepszy gosciu w Twym zyciu, to czemu z nim nie jestes (jesli mozesz odpowiedziec)?
No i oby Twoj TZ tego nie czytal niedobra ; biedak
Pytać zawsze można i należy. Ja sobie nie wyobrażałam życia w Białorusi (w Mińsku) a on w Polsce. No i jeszcze różna wiara i oczywiście sposób zarabiania na życie.

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
hahhaha. to mi przypomniało mojego kota który kilka lat temu wlazł do wentylacji i trzeba było kuć ściane żeby ją wyciągnąć. ale jaja były. kot miauczy i nik nie umiał go znaleść a miałczenie w ścianie. zaklinowała sie między kominami.
biedna kicia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Pop- dołączam do niedyskretnego pytania Why?
I następna ciekawa.

fasolka73 - ja katarek używam tak. Najpierw kropię do noska sól fizjologiczną. Odczekam chwilkę i podstawiam Katarek. Glutki odciągam małej na leżąco. Czasami jak nic nie wychodzi a wiem że tam coś jest to zakrapiam drugi raz. Zawsze coś wyciągnę.
Nie wiem dlaczego Ci tak zwymiotowała tymi glutami ale wydaje mi się że to nie wina katarka tylok to musiało jej tam dość mocno zalegać. Musisz na spokojnie spróbować jeszcze raz.

Cytat:
Moja znajoma ma zdaje sie tego grzyba, ale juz b dlugo jej nie widzialam, wiec nie mam jak zapytac. Musze ja poprosic przy nastepnej okazji. Ale wiesz, ona robi nie taki kefir mleczny, tylko zdaje sie na wodzie. Nie wiem dokladnie jak, tez musze zapytac. Wychodzi z tego pyyyyszny napoj, lekko alkoholizowany. Na prawde pyszny i orzezwiajacy. Polecam.
A jak on sie rozmnaza, tak sam z siebie? Trzeba mu jakies warunki zapewnic? I kwasny jak jest ich za duzo w jednej kolonii tak?
Tak piszecie o tych grzybach a ja to znam też takie grzyby po których też się świetnie czułam. I nie mówię tu o pieczarkach

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:11   #2203
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
W wicku w instrukcji pisze że dla dzieci od lat 5z tego co wiem to chodzi o to że jak dzieci maja nie zdiagnozowaną astme, czy alergię oddechową, to moga mieć ostry napad duszności niebezpieczny dla życia.
O to mnie teraz zagięłaś , ale nic się nie działo i wydaje mi się że mu właśnie lepiej po tym było zapytam naszego lekarza przy następnej wizycie
Czytam ulotki ale tak jak pisałam stosowałam wcześniej to teraz też
ale zapytam dla pewności
Cytat:
O, tak? A ja na mega zgage ktora mnie meczyla pilam siemie lniane, Tez polecam, tylko trzeba sie tym opijac. Jejku, w ogole wredna jestem, wtedy was podczytywalam, ale nie pisalam i tam sie ze zgagami meczylyscie i jakies kosmiczne pomysly, a ja o lnie wiedzialam i tak mialam ochote napisac, ale jakos nie zdobylam sie na to.... Sorry

Taa, i ja mialam isc spac;
tak tak o siemiu tez wim mój mąż kiedyś pił na zgagę taki kisielek z siemia(czy siemienia)
Stary 2010-10-01, 23:12   #2204
cigi
Rozeznanie

dziekuje Aniu za info, juz znalazlam.

A Fasolka, moze te zelki to wlasnie ta Kambucza?

A zamiast tego smalcu to moze byc masc kamforowa, albo spirytus, ale nie wiem czy dla takich maluszkow, pewnie nie. Dla dzieci owszem, ja tak bylam leczona plus banki plus propolis i bylo niezle. I zdrowa (w miare ) jestem
Stary 2010-10-01, 23:19   #2205
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Tak piszecie o tych grzybach a ja to znam też takie grzyby po których też się świetnie czułam. I nie mówię tu o pieczarkach
osz Ty niegrzeczna

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Te krzyształki to pewnie to http://algimorskie.pl.tl/

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

nie no idę papa
Stary 2010-10-01, 23:29   #2206
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Dobrej nocy, u mnie tz świeczki zapalił , hehe to lece.
No, no... To sie bedzie dzialo...

Cytat:

Pytać zawsze można i należy. Ja sobie nie wyobrażałam życia w Białorusi (w Mińsku) a on w Polsce. No i jeszcze różna wiara i oczywiście sposób zarabiania na życie.
A to troche szkoda... Podobno niespelnione milosci najpiekniejsze.. Ale mi sie romantycznie zrobilo; Swieczki, Milosci...

Cytat:

No ladnie ladnie kolezanko, i czym sie tu chwalic? Matka to, a takie niepowazne ;
Ja kiedys skosztowalam bardzo dobrego ciasta, czekoladowo zielone bylo. Ale czulam sie po nim srednio...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Tiia, Libra, moze bysmy skonczyly? Planowalam sie wyspac...
Stary 2010-10-01, 23:31   #2207
ania p
Zakorzenienie

jest taka fajna maść dla dzieci pulmex baby tylko nie wiem od kiedy się stosuje ale ja Szymkowi smarowałam jak miał z pół roku bez recepty taka na bazie eukaliptusa i chyba kamfore też ma smarujemy tym dziecku plecki i stopki i klatke na noc taka rozgrzewajaca .
ja jeszcze uzywam olejku olbas i to używam dla siebie też i TZ stosuje ze dwie kropelki na poduszkę i super się oddycha po tym ale wiem że nie zalecaja s tosowania u maluszków olejków eterycznych ale ja przy Szymku to stosowałam jak miał tez z pół roku , wiec tego nie polecam albo jak kto woli . dolewałam tez go do nawilżacza.
chyba chodzi o jakies reakcje alergiczne dlatego nie polacają nie wiem . od roczku chyba dopiero , ale pewnie jakby Ola miała katar to bym użyła .

Pop - he he grzybki powiadasz he he
Stary 2010-10-01, 23:46   #2208
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
fasolka73 - ja katarek używam tak. Najpierw kropię do noska sól fizjologiczną. Odczekam chwilkę i podstawiam Katarek. Glutki odciągam małej na leżąco. Czasami jak nic nie wychodzi a wiem że tam coś jest to zakrapiam drugi raz. Zawsze coś wyciągnę.
Nie wiem dlaczego Ci tak zwymiotowała tymi glutami ale wydaje mi się że to nie wina katarka tylok to musiało jej tam dość mocno zalegać. Musisz na spokojnie spróbować jeszcze raz.
Jutro spróbuję, jak się wyśpi A odkurzacz dajesz na full?
W sumie, to dobrze, że te gluty z niej wyszły, na razie śpi spokojnie, a ja zamiast wypoczywać siedzę tu

Cytat:
A Fasolka, moze te zelki to wlasnie ta Kambucza?
Nie, to nie to, ale już znalazłam:
http://allegro.pl/algi-morskie-grzyb...239147373.html
to te kryształki japońskie

Cytat:
[/COLOR]Te krzyształki to pewnie to http://algimorskie.pl.tl/[COLOR="Silver"]
Tak, tak to te

Cytat:
jest taka fajna maść dla dzieci pulmex baby tylko nie wiem od kiedy się stosuje ale ja Szymkowi smarowałam jak miał z pół roku bez recepty taka na bazie eukaliptusa i chyba kamfore też ma smarujemy tym dziecku plecki i stopki i klatke na noc taka rozgrzewajaca .
ja jeszcze uzywam olejku olbas i to używam dla siebie też i TZ stosuje ze dwie kropelki na poduszkę i super się oddycha po tym ale wiem że nie zalecaja s tosowania u maluszków olejków eterycznych ale ja przy Szymku to stosowałam jak miał tez z pół roku , wiec tego nie polecam albo jak kto woli . dolewałam tez go do nawilżacza.
chyba chodzi o jakies reakcje alergiczne dlatego nie polacają nie wiem . od roczku chyba dopiero , ale pewnie jakby Ola miała katar to bym użyła .

Właśnie o niej pisałam, że nabyłam dziś,

jest świetna (może ona się też przyczyniła do tego odglucenia?), ona jest po6 miesiącu, więc trochę użyłam, A olejek olbas jest od 3 lat, tak mi powiedzieli w aptece,bo też pytałam dziś.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:51   #2209
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
podgrzybki?
kurki?
borowiki?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 23:58   #2210
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaka, domyslam sie, ze wiesz, tylko cos tam nie wychodzilo. Mozna wiedziec i robic, a wychodzic moze roznie; To byl bardziej taki zart.
Wiem, ze jestes juz doswiadczona mamusia (cenie sobie tez Twoje rady);
Mam nadzieje, ze nie wzielas tego bardzo serio i nie gniewasz sie?
Obym byla taka madra jak moja zacznie mnie dziabac... Moze tez bede tu wpadac z panika co robic...
No coś Ty, cieszę się, że mam Was i znalazłam tu wsparcie, a z problemme na szczęście sobie poradziłam.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Moja to juz DUSIAKA dołączam, przyszła dzisiaj kopertka( rozmawialysmy nad morzem ze mnie pewnie tez przyjdzie) 100zl 2 pkt w Białym Borze, predkosc przekroczona o 18. Dodam , ze to moj 1 mandat od prawie 5 lat:P
Witam w Klubie
szkoda, że dali nam max mandat przy naszym przekroczeniu - według taryfikatora mogli dać 50-100pln (przekroczenie o 11-20 km), dali oczywiście max
Cytat:
Bo albo ja jakaś nie teges, albo nie rozumiem już nic
Założyłam wszystko dobrze, odkurzacz mam dobry o mocy 360-1400 ale małej bardzo mało tego ściąga. Oddycha przez nos , jakby nic tam nie było, a jak ssie cyca, to ino furczy! A dziś jak już ją odessałam tym KATARKIEM , nakarmiłam to wpadła w taką histerię, że szok! I nie wiedziałam co robić..Nosiłam, pocieszałam, zagadywałam i nic, coraz gorzej było. W końcu zaczęłam ją rozbierać (myślę, może coś ubranko nie teges) i ta mi się zanosi i w końcu jak nie żygnie na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...
I nic nie rozumiem teraz... Takich glutów to ja się spodziewałam w tym odciągaczu , a tam było ich tyci.
Gluty - myślę, że lepiej, że wyszły z organizmu, niż by miały wejść na oskrzela lub w stronę uszu. I to raczej nie wina Katarka.

Cytat:
Stosujemy ten sam zestaw, maść majerankowa i pulmex baby ( na stopki i odrobinkę smarowałam plecyki).

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 00:06   #2211
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
No ladnie ladnie kolezanko, i czym sie tu chwalic? Matka to, a takie niepowazne ;
Ja kiedys skosztowalam bardzo dobrego ciasta, czekoladowo zielone bylo. Ale czulam sie po nim srednio...
Ja to się wcale nie chwalę. Tylko Wy tu ciągle o jakiś grzybkach piszecie to też chciałam się włączyć do konwersacji i pochwalić znajomością rzeczy. Bo ja generalnie to nie lubię zbierać grzybów a tu właśnie mamy sezon grzybowy i wszyscy ciągle o grzybach gadają.
A na pieczeniu też się za bardzo nie znam. Ale pierniczki z Holandii z takim listkiem zielonym to też mi są znajome. No i będąc w Indiach też mnie ktoś częstowała takim ciastem własnego wypieku.

A ja właśnie próbowałam zakupić bilet na pociąg w niedzielę i mi portal zamknięto do 1:30. Spróbuję jutro rano może będzie jeszcze moje miejsce wolne.

Muszę iść spać. Wczoraj w nocy małą 2 razy obudziła się z płaczem ale ja nie zdążyłam się podnieść a TZ już miał małą na rękach. On generalnie bardzo mocno śpi ale teraz się zrobił bardzo wyczulony na nią. Mówię Wam TZ też matka.

A i jeszcze nasza rozmowa z przed godziny:
ja: I jak tam znalazłeś sobie już jakąś młódkę?
on: Nie. A po co mi
ja: Wiesz ja stara, brzydka...
on: głupia jesteś!
ja: no i dupy ci nie daję
on: Fakt. Muszę jednak poszukać.

Stary 2010-10-02, 00:18   #2212
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Biszkopty nie rozpuszczają się,ja małej nie daje już czysto gładkiej papki do jedzenia,je z grudkami,no np.taki banan rozwalony widelcem,czy starte jabłuszko czy te biszkopty,albo zupke ze słoiczka z ziemniaczkiem rozwalonym widelcem-muszę jej słoiki mieszac,bo samych jeśc nie chcę..
a one nie mają w sobie cukru????
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A i jeszcze dziewczyny Mrowak i Pop - ile wasze kruszynki ważą? Bo pamiętam, że nasze szły jakoś tak w jednym tempie a moja wczoraj na szczepieniu była i wyszło, że ma 7700 i chciałam porównać
I łącze się w bólu z dziewczynami pracującymi - w poniedziałek wracam
Już od dawna siedzę i chlipię jak głupia
moja waży teraz 7500g a jest z 12.03
ja też wracam od poniedziałku cieszę się i nie cieszę

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziś była u mnie ta pani ktore będzie zajmowała się Wercią (hlip,hlip...). Rozmawiałysmy o wynagrodzeniu o tym co bedzie należalo do jej obowiazkow itp. Babka fajna, Wercia od razu ją polubiła- chyba za okulary Umówiłyśmy się na 5 zl za godzinę, bo ona będzie taka dochodząca. W weekendy nie, czasem w tygodniu też nie, tylko czasami od 8-17 a czasem tylko na godzinkę, dwie... Boże, przeraża mnie to

Moje dziecie cos przestalo ładnie sypiać w dzeń. Chyba dorasta Tak to sypiala co 2-3 godziny i potrafila nawet 3 godziny spac a teraz od wczoraj spi 2 razy i to po 30-40 minut no coz... damy radę
A jak ją znalazłaś Asiu??? Z ogłoszenia czy po znajomości??? 5zł za godzinę to ani mało ani dużo. U nas też tak biorą. Wercia dorasta i nie będzie już tak spała jak wcześniej

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
A wogóle to byłam dzisiaj u mojej kumpeli pierwszy raz od kilku lat bo zawsze ona do mnie przychodziła i jak weszłam to sie przeraziłam.
Ona mieszka wraz z mężem i dzieckiem w małym domu ze swoimi rodzicami którzy nic innego nie umią powiedziueć tylko ( ku..wa, c..j. i całą wiązanke łacińską)z jej braćmi i narzeczoną brata. ale to nie ważne bo można tak żyć ale jaki tam jest syfff. masakra. podłogi czarne z błota, pełno farfocli i czegoś dziwnego na podłodze, na stole 2 cm warstwa nie wiem czego. a najgorsze jest to ze tam jest roczne dziecko które wiadomo ze wkłada różne rzeczy do buzi, kolanka całe brudne. no mówie wam masakra. aha najlepsze moja Lenka zaczęła coś marudzić i ona jej dała takiego żółtego brudnego misia i jakąś grzechotke na której pełno kurzu. oczywiście wziełąm to młodej. o zapachu w tym domu nie wspomne.
kurde dziewczyny ja rozumiem ze można życ biednie i skromnie ale ku.wa ile kosztuje ta szmata i woda zeby te podłogi zetrzec i chociaż odkurzyć? szczególnie ze dziecko małe. ja bym nie umiałą tak żyć. nie myślcie sobie że ze mnie jakaś strażniczka porządku, co to to nie ale mam czysto, zawsze odkurzone, starte, gary umyte, no ku.wa nie kumam tego
aha najlepsze to jak wchodziłam to kazała mi buty zdjąć i już ich chyba nie dopiore. takich skarpetek to po tygodniu chodzenia po polu bym nie miała. hahha
obrzydliwość

Cytat:
No sama nie wiem tego razowego wychodzi mi na 50g na pzrykład 2 kromeczki a zwykłego 3 i po tych dwóch trochę pzrygłodnawa jestem albo będę mieszać

Tez mam taką koleżankę syf że masakra jak do niej idę raz na ruski rok to spodnie ubieram takie bylejakie bo nie wiem czy się do krzesła nie przykleję
A podłoga to samo jak on chodzi na boso to słychać jak jej się nogi przyklejają no masakra i dodam ze tez małe dziecko jest roczne a ona w domu siedzi nie pracuje nie mam pojęcia z kąd się tacy ludzie biorą bo to widać bałagan zrobiony w ciągu jednego dnia na przykład a w ciągu miesięcy nie sprzątane
Libra ciemne pieczywo lepsze i zdrowsze
co do syfiastych koleżanek słów brak

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Chwalę się - mamy zęba
brawo brawo

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a co do wagi to poltorra tygodnia temu wazyla 7320 (kurcze, cos niewiele chyba, nie?)
!
moja jest dwa dni młodsza i waży 7500g (normalna waga uważam)

Cytat:
Ale tez nie uwazam, zeby nie mozna bylo poprosic kogos aby zdjal buty.
Nie wyobrazam sobie, zeby komus wwalic sie na dywany po przejsciu miasta w sniegu lub w deszczu, a Wy? I uwazam wrecz za niegrzeczne ze gosc sam na to nie wpadnie, tylko stawia gospodarza w niezrecznej sytuacji ze ten musi go prosic. I jeszcze jak sa dzieci w domu?
Oczywiscie, nie w kazdej sytuacji. Jesli jest impreza i goscie przychodza w specjalnym obuwiu, oczywiscie, ze nie mozna ich o to prosic, ale wtedy i mieszkanie moze byc tez przygotowane. Tak samo, jesli nie ma dywanow w domu, to tez nie widze wiekszego problemu. jesli do mnie wpadaja znajomi na wieczor, nie wspominam o tym, ale nikt nie wchodzi na dywan (ktory jest maly). Latem tez, nie sprawia to problemu jesli ktos wejdzie w sandalkach.
Ale np jesli przyjezdzaja do mnie goscie na noc, lub dluzej, no nie wyobrazam sobie. Toz to dla ich wlasnego komfortu nawet. I tak samo, jak dziecko bedzie pelzalo po podlodze to juz na pewno kazdy, jesli sam sie nie domysli uslyszy, zeby zdjal obuwie. Noz, razem z ciaza i narodzinami dzieciucha staje sie coraz bardziej niegrzeczna ; Zakazy palenia, zakazy chodzenia w butach. Ehh...
Aha, np na Krymie wszyscy muzulmanie tamtejsi sciagaja przed wejsciem do domu obuwie z szacunku dla gospodarzy zdaje sie. I nikt nie musi ich prosic o to.
(ale wyobrazam sobie ze w zasyfionym mieszkaniu moze byc to niezbyt mile°)
Ogolnie rzecz biorac, uwazam ze to zalezy od sytuacji, i to gosc powinien na to wpadac sam. (Zdarza sie tez, ze gosc strudzony moze miec nieprzyjemny zapach w butach, lub... dziurawe skarpetki i sie wstydzi)
uważam tak samo jak ty

Cytat:
normalnie POP nic dodać nic ująć jesteś (że się tak wyrażę sloganem młodzieżowym) na maksa wyluzowaną debeściarą a love you

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
twój tż musi być niezłym gościem(ciekawe jak sobie jakąś młódkę znajdzie, którą dodatkowo Oliwka polubi) co ty wtedy na to Normalnie świadomie wpędzasz swojego faceta do łóżka obcej baby ale POP seks naprawdę jest przyjemny może mu w końcu daj taka pioseneczka jest "daj daj daj nie odmawiaj...."

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

ehh fajne jesteście idę spać dobranoc

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 00:28   #2213
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
podgrzybki?
kurki?
borowiki?
O a takich to nie znałam

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
twój tż musi być niezłym gościem(ciekawe jak sobie jakąś młódkę znajdzie, którą dodatkowo Oliwka polubi) co ty wtedy na to Normalnie świadomie wpędzasz swojego faceta do łóżka obcej baby ale POP seks naprawdę jest przyjemny może mu w końcu daj taka pioseneczka jest "daj daj daj nie odmawiaj...."
Może i ja też ją polubię
Tz jest przyzwyczajony do czekania. On za mną łaził przez 5 lat jak byłam z kimś innym. Mówię Wam (właściwie to piszę) czepił się mnie jak rzep psiego ogona. Nic go nie zniechęcało do mnie. Był na każde moje zawołanie. I w końcu mu uległam. Wiecie robiłam się już stara i akcje moje zaczęły spadać a nie chciałam dopuścić do krachu na giełdzie.
A teraz to postawiłam warunek (a że jak na prawdziwego bliźniaka przystało muszę dotrzymać słowa) musi dziad rzucić palenie. Bo czego jak czego ale papierosów nie znoszę.

Stary 2010-10-02, 00:42   #2214
cigi
Rozeznanie

Cytat:
J

Nie, to nie to, ale już znalazłam:
http://allegro.pl/algi-morskie-grzyb...239147373.html
to te kryształki japońskie

Tak, tak to te

Kobitki, to to samo; cytat: Kombucza – napój orzeźwiający ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany, inaczej grzybek japoński. Napój był popularny w Polsce do czasu wprowadzenia Coca-Coli i Pepsi-Coli. Galaretowaty „grzybek

Uzyskany napój jest słodkawy i lekko musuje

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Dusiaka- no to bardzo sie ciesze, bo troche sie obawialam; przez interneta czasem mozna zle zrozumiec intencje; nie ma to jak kontakt bezposredni

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Rany, Pop, jaka Ty podla jestes dla tego Twojego cudownego mezczyzny! Zaraz tam jade do Ciebie (po likendzie) Ci go odbijac (mlodsza jestem ) a Ty przyjezdzaj sobie mojego wychowywac:brzyda l:;

A ja bardzo lubie zbierac grzybki.. prawdziwki, kurki itd.
A tych ciast, to nie polecam, mozna latwo przholowac, bo dobre to

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

aaa, i w Indiach bylas................ zazdrosnam;

SPADAM
Stary 2010-10-02, 07:53   #2215
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie wygląda jak korzuch

ja też sobie nie wyobrażałam ale teraz przy fridzie to już wysiadałam może dlatego że sama katar miałam
No u mnie właśnie chyba mały się ode mnie zaraził , sama juz nie wiem bo najpierw ja miałam a zaraz on i też zaraz wyszedł ząb po tygodniu a na wcześniejsze nie miał kataru

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Dobry sposób z tym woreczkiem warto zapamiętać a masć majerankową też sobie stosowałam i lepiej było tylko to chyba małe stężenie jest
Wika nie można dla nszych maluchów,farmaceutka mi mówiła
Cytat:

tak ja mam pulmex właśnie,można już i nawet jak dziecko ma 1-2 miechy tylko w mniejszej ilości niż jest zalecane w ulotce.

Hehe co do ściągania butów,to mam w nosie czy to grzeczne czy nie -moim zdaniem jak ktoś mi się ładuje w buciorach do domu to to jest brak kultury i to jest niegrzeczne-dlatego ja się nie szczypię tylko jak już któs taki pcha się to mu mówię,że u nas jest czysto i buty ściągnąc możnaja tam nigdy do nikogo w butach bym nie weszła i tego samego oczekuję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 08:11   #2216
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
O to mnie teraz zagięłaś , ale nic się nie działo i wydaje mi się że mu właśnie lepiej po tym było zapytam naszego lekarza przy następnej wizycie
Czytam ulotki ale tak jak pisałam stosowałam wcześniej to teraz też
ale zapytam dla pewności
jak mu nic nie było to widocznie uczulenia nie ma i możesz sosować

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Izazula nasze dzieci z tego samego dnia i wy już zęba macie. Gratulacje

Ze ściąganiem butow jest tak, ja zawsze mówiłam nie ściagajcie, ale teraz pilnuje ściągania bo młody po pordłodze się turla i nie chce żeby coś zjadłAle mamy jednego kolege co nie ściąga butów i nikt mu tego za złe nie ma, bo jakby ściągnął to matko córko uciekać trzeba

Stary 2010-10-02, 08:22   #2217
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się wcale nie chwalę. Tylko Wy tu ciągle o jakiś grzybkach piszecie to też chciałam się włączyć do konwersacji i pochwalić znajomością rzeczy. Bo ja generalnie to nie lubię zbierać grzybów a tu właśnie mamy sezon grzybowy i wszyscy ciągle o grzybach gadają.
A na pieczeniu też się za bardzo nie znam. Ale pierniczki z Holandii z takim listkiem zielonym to też mi są znajome. No i będąc w Indiach też mnie ktoś częstowała takim ciastem własnego wypieku.

A ja właśnie próbowałam zakupić bilet na pociąg w niedzielę i mi portal zamknięto do 1:30. Spróbuję jutro rano może będzie jeszcze moje miejsce wolne.

Muszę iść spać. Wczoraj w nocy małą 2 razy obudziła się z płaczem ale ja nie zdążyłam się podnieść a TZ już miał małą na rękach. On generalnie bardzo mocno śpi ale teraz się zrobił bardzo wyczulony na nią. Mówię Wam TZ też matka.

no ja teraz chodzę najpózniej spac o 21wczoraj to już w ogóle równo o 20 z Niną,a jak tż wróci to co ja zrobię?będę siedziała z nim dłużej,ale on będzie wstawał do niej

te Twoje rozmówki z tż mnie rozbrajają.Nie ma ja wejśc rano i poczytac Pop
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
a one nie mają w sobie cukru????

moja waży teraz 7500g a jest z 12.03
ja też wracam od poniedziałku cieszę się i nie cieszę

A jak ją znalazłaś Asiu??? Z ogłoszenia czy po znajomości??? 5zł za godzinę to ani mało ani dużo. U nas też tak biorą. Wercia dorasta i nie będzie już tak spała jak wcześniej

obrzydliwość

Libra ciemne pieczywo lepsze i zdrowsze
co do syfiastych koleżanek słów brak

brawo brawo

moja jest dwa dni młodsza i waży 7500g (normalna waga uważam)

uważam tak samo jak ty

normalnie POP nic dodać nic ująć jesteś (że się tak wyrażę sloganem młodzieżowym) na maksa wyluzowaną debeściarą a love you

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

ehh fajne jesteście idę spać dobranoc
moja jest z 30.04 i 2 września ważyła 7200-to tak patrząc po waszych to trochę dużoale Nina w ogóle jest duża,wczorał już ledwo ją wcisnęłam w body na długi rękaw roz.74,dzisiaj musze pozamawiac nowe

aixa pewnie biszkopty cukier mają,ale bez przesady-dziecko też człowiek,a nie pakuje jej całej paczki na raz,zresztą to nie czekolada,nic naszym dzieciom od 2-3 biszkoptów nie będzie,easy

ej baby ja wiem,że jest sobota,że się tulicie do tżale dawac tu na forum,bo ja sama siedzę

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A dziewczyny,które mają storyczyki,mój właśnie zrzuca kwiaty-to normalne,tak?na wiosnę puści nowe?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 08:43   #2218
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
witam
My dalej walczymy z katarem
Zakupiłam ten wynalazek KATAREK , dałam za to całe 56,80 zł Pani w mojej aptece specjalnie po to dziś gdzieś jechała (ale swoją drogą, to szok, żeby kawałek rurki gumowej i plastiku tyle kosztowało ) , ale cóż, jak tak polecany jest i potrzeba taka... Na all wyszłoby podobnie z kosztami przesyłki, a się czeka, a mi toto potrzebne już.
Przyszłam ucieszona do domu, że moje dziecię nareszcie zaśnie spokojnie, zapoznałam ją z urządzeniem , oczywiście jak zaczęłam wyciągać to ryk był, bo już nosek ma podrażniony od gruszki przez te dni, ale ... i tu się zaczyna problem.

Bo albo ja jakaś nie teges, albo nie rozumiem już nic
Założyłam wszystko dobrze, odkurzacz mam dobry o mocy 360-1400 ale małej bardzo mało tego ściąga. Oddycha przez nos , jakby nic tam nie było, a jak ssie cyca, to ino furczy! A dziś jak już ją odessałam tym KATARKIEM , nakarmiłam to wpadła w taką histerię, że szok! I nie wiedziałam co robić..Nosiłam, pocieszałam, zagadywałam i nic, coraz gorzej było. W końcu zaczęłam ją rozbierać (myślę, może coś ubranko nie teges) i ta mi się zanosi i w końcu jak nie żygnie na przewijak. I takie ogromne gluty z niej wyszły...ale nie wiem skąd, czy z nosa, czy z żołądka (czy ona to połykała?). Aż ochrypła mi bidula od tych wrzasków...
I nic nie rozumiem teraz... Takich glutów to ja się spodziewałam w tym odciągaczu , a tam było ich tyci.

I mam pytanie do mam, które tego KATARKA używają.
Jak Wy to robicie? Jak dziecko układacie-leży, siedzi? Jak długo odsysacie, ile minut, sekund? Jaką moc ma odkurzacz? Ja swój dałam tak na 1/3 mocy, więcej się bałam Czy najpierw psikacie coś do noska maluchowi? Plisss.... poratujcie...

Narazie młoda śpi , umęczona. Ja zresztą też mam już dziś dość.
I słyszę, że w nosie jej dalej furczy , ehhh...
Dobrze że małej gluty opuściły ciałko. Pamiętaj żeby jej płasko nie układać i oklepuj lekko plecki (oskrzela) żeby te gluciska nie schodziły niżej bo będzie problem. Na wszelki wypadek idź z małą do lekarza żey ją osłuchał. A może ja panikuję.
Stary 2010-10-02, 09:27   #2219
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dusiaczku na minimalne mandaty liczyc nie mozna nigdy

Co do przytulania, nie przytulania, calowania, nie calowania, napalania i nie napalania ja jestem zdania ze przytulanki jednak zblizaja ludzi, jak bylam w ciazy i sie w ogole z tezetem nie kochalismy i po ciazy tez to mimo ze bylo ok miedzy nami to jednak przy zblizeniach jest inaczej nooo mam nadzieje ze kumacie o co mi chodzi:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:16   #2220
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Rany, Pop, jaka Ty podla jestes dla tego Twojego cudownego mezczyzny! Zaraz tam jade do Ciebie (po likendzie) Ci go odbijac (mlodsza jestem ) a Ty przyjezdzaj sobie mojego wychowywac:brzyda l:;

A ja bardzo lubie zbierac grzybki.. prawdziwki, kurki itd.
A tych ciast, to nie polecam, mozna latwo przholowac, bo dobre to
Super to jesteśmy umówione. . Zrobimy "zamianę żon".

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dusiaczku na minimalne mandaty liczyc nie mozna nigdy

Co do przytulania, nie przytulania, calowania, nie calowania, napalania i nie napalania ja jestem zdania ze przytulanki jednak zblizaja ludzi, jak bylam w ciazy i sie w ogole z tezetem nie kochalismy i po ciazy tez to mimo ze bylo ok miedzy nami to jednak przy zblizeniach jest inaczej nooo mam nadzieje ze kumacie o co mi chodzi:P
Ja to nie kumam zupełnie o czym Ty tu piszesz.

Ja od rana zrobiłam plac zabaw w kuchni. Postawiłam tam kojec 2na2 metry. Miał być w salonie ale babacia większość czasu spędza w kuchni więc na razie tam postawiliśmy. Ciekawe jak się małej ta zagroda spodoba. NA razie razem z TZ śpią na górze w sypialni.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości