|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Vcelka, piękny brzuś i jakie nieduże, zgrabne piersi
Ishka, łączę się w bólu zaplanowanej cesarki... Bardzo się boję, że będzie mnie tak bolało po, że nie będę mogła przez kilka dni małym się zajmować... No ale trzeba być dobrej myśli. No i wytrzymaj kochana do planowanego terminu jednak, żeby Cię nie cięli na chybcika Viki, wszystkie to nie Ja obstawiam, że Lutien nam się rozsypie naturalnie i to już niedługo I pewnie Irsin też Ja w sumie od zawsze liczyłam się z możliwością cesarki, bo wzrok mam słaby od dziecka i niestety przez wiele lat sukcesywnie mi się pogarszał... Miałam po prostu nadzieję, że mimo sporej wady siatkówka będzie OK... No ale niestety...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-04 o 11:41 |
|
|
|
#4682 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
też mam dziś wizytę ale bez usg, usg pewnie już ostatnie w czwartek a w ogole to jestem już zmęczona tym bieganiem co chwila na wizyty, albo do lab |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
vcellka, mamy identyczne brzuchy i figure w ciazy
Mam dokladnie taki sam brzuchCytat:
Masakra jakas. Wczoraj sie wyspalam.Dzis od 3 nad ranem jestem na nogach a teraz mi sie oczy zamykaja. Tyle dobrego, ze w ncoy wzielam sie za porzadkowanie akwarium,znow moge wystawic na ebayu mase roslin Ryby maja znow miejsce do plywania![]() Ale teraz po dwoch kawach z mlekiem, nadal zasypiam przed kompem. Zrobilam juz dwa prania,zaraz ide odkurzac. Musze wywlec sie na miasto po zakupy ale mi sie nie chce A musze zakupic mleczko kokosowe do mojej dyniowej zupy![]() Spaaaacccccccc |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Vcelka ależ zgrabna jesteś i brzuś śliczny
![]() De podziel się przepisem na zupę dyniową-wczoraj dostałam dynię od siostry a mleko kokosowe też mam w domu to może i ja taką zrobię...
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
Znasz niemiecki? Jak nie to przetlumacze
http://www.chefkoch.de/rezepte/65765...rry-Suppe.html |
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Ishka nie masz szans żeby się w tej części rozpakować...
ale nie rozumiem czemu możesz sobie chodzić z rozwarciem, czy może mi to ktoś wytłumaczyć? ja sądziłam, że jak już się coś dzieje to trzeba to monitorować... hmm...---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- De tylko umiem się przedstawić proszę o tłumaczenie
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
A mi dzis rece opadly az sie poryczalam. Znowu nasilila mi sie infekcja i musze leciec go ginka. Ile razy mozna brac globulki w ciazy
brak slow i do tego niepotrzebny stres
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() popijając herbatkę zaglądam do was ![]() brzyszki piękne po raz kolejny sobie ponarzekam ze wstawalam chyba 100 razy w nocy a tz "to normalne?"
|
|
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Apoolonia daj linka ![]() Vcelka ładna piłka ![]() ![]() Weronisia za przeniesienie do PascalkaKretencja przykro mi z powodu cc, bo wiem jak bardzo zależało Ci na naturalnym porodzie W ogóle jakoś strasznie dużo tych cesarek u nas
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka, zazdroszczę figury
![]() no ja jestem ciekawa, czy będę mieć cc czy sn się uda mieć bo u mnie na dwoje babka wróżyła![]() mój mąż zaczął (w końcu) interesować się przygotowaniami do przyjścia na świat dziecka wczoraj sam z własnej nieprzymuszonej woli oznajmił, że jedzie do Praktikera kupić rolety, karnisze i będzie montować je by okna już były gotowe na firanki w Kubusia Puchatka w tygodniu teść ma przywieźć kosz wiklinowy, w którym będzie przez pierwsze miesiące spała Asia nareszcie coś się ruszyło
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Mallinka no mnie i moją mamę też dziwi że wypuścili mnie z takim rozwarciem i jeszcze przed badaniem przed wypisem mówiłam na obchodzie że czop mi wyleciał tym razem z krwia a i tak mnie wypisali...no w sumie sie zapytał lekarz czy chce poczekać w szpitalu na rozwiązanie czy w domu no i rzecz jasna wybrałam że chce w domu poczekać
![]() A czy sie rozpakuje jeszcze w tej części to tylko ten u góry wie... no i ja bede może coś bliżej wiedzieć w piątek...może sie lekarz nademną zlituje bo naraz dopadło mnie tyle dolegliwości że normalnie szok...nie dość że od 5 dni mam nogi tak popuchnięte jak u shreka do tego dłonie aż mnie tak szczypią dziwnie...do tego ciśnienie i po badaniu moczu okazało sie że jakaś infekcja...no i dodatkowo ten ból spojenia kuź.... przez który ledwo co sie ruszam normalnie stara baba ze mnie juz i sie rozsypuje
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
800 g dyni
1 cebula ca. 4 cm imbiru 1 lyzka oleju sezamowego 1 lyzka Currypasty, czerwonej (nie wiem czy w Polsce dostepna,zastapic mozna curry,papryka ostra) 700 ml bulionu 400 ml soku pomaranczowego 400 ml mleczka kokosowego sol,pieprz szczypta cukru Dynie, inbir i cebule pokroic w kostke (dynie hakaido razem ze skorka) Rozgrzac olej sezamowy, zeszklic cebule, dodac dynie i imbir.Dodac czerwona paste chilli, podgrzewac 1 min. Dolac bulionu, zmniejszyc plomien i 20 min gotowac. Wszystko zmiksowac blenderem, dodac sok pomaranczowy i mleczko kokosowe. Przyprawic sola, pieprzem i odrobina cukru. W razie koniecznosci odac jeszcze curry pasty, ale ostroznie, poniewaz moze byc za ostre. Smakuje egzotycznie, owocowo. |
|
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
Witam moje dziewczynki kochane
Nie bylo mnie przez weekend a tu tyle wiadomosci. Weronisia synus przeslodki.A z ciebie dzielna kobietka jest...jestem pelna podziwu.Zycze szybkiego powrotu do zdrowka i ucaluj Pascalka od "cioci" ![]() Kootek super ze Michalek juz w domku.Teraz to dopiero bedzie rosl jak na drozdzach.Nie ma to jak w domu Prosimy o fotki.Vcelka sliczny brzusio,taka pileczka.I jaka ty zgrabniutka. Ishka nie mow hop moze sie juz lada dzien wszystko rozkoluje i ani sie nie obejrzysz bedziesz przytulala swoja dzidzie.Agas nie martw sie.Ja praktycznie cala ciaze mam infekcje.W koncu zapisal mi lekarz globulki ktore biore raz na tydzien i jest wszystko ok.Bo takie leczenie chwilowe nic nie dawalo. Wczoraj bylam na festynie z rodzinka i mala tak mnie kopala ze masakra.Az brzuch mnie bolal...nie widzialam ze jest to mozliwe.Chyba halas jej przeszkadzal.W nocy tez sie bardzo ruszala i od rana tez.Cos ruchliwa sie ta moja niunia zrobila. |
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
Aliszcze to brawo dla męża. A mnie jakoś ostatnio odpuścił instynkt wicia gniazda, ciekawe co to znaczy
no ale w sumie to już mamy gniazdko uwite
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Agas ja od początku ciąży mam ciągłą grzybicę
dzięki dziewczyny za wsparcie ja oczywiście całą noc nie spałam bo się nakręcam negatywnie - dziś idę do ogólnego zobaczymy wyniki moich badań odnośnie wątroby - ehh jeszcze to jakbym mało miała problemów, i wypytam go odnośnie tej tarczycy. facet jest kontaktowy i wydaje się rozgarnięty - jako jedyny z ostatnio mi poznanych, mój gin to porażka - więc zobaczę czego się dowiem. ja ze swoją cc się pogodziłam już dawno choć wątpliwości wiadomo są jest to operacja a nie spacerek po parku jednak jak mus to mus. Szpital wybrałam bardzo dobry i polecany w tej kwestii więc wierzę że wsio będzie ok. kurczę tak czuję się podle w tym III trymestrze że też bym chciała się rozpakować wcześniej - jeśli dobrze pójdzie to w 38 tc bo tak podobno tną w Pyskowicach, no a wg Usg 37 kończę jutro choć oni będą patrzeć pewnie na OM czyli jeszcze 3 tygodnie niepewności |
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas musze wychodzic z inicjatywa, bo moj mezulek wszystko zostawil mnie i sie boi wtracac Zazdroszc ze inicjatywy tzetaDziewczyny, chce by maly pierwsze tygodnie w nocy spal w wozku obok lozka. Czy rozek plus nieprzemakalny podklad wystarczy,czy musze jakis materacyk kupic? Mielismy miec kolyske obok lozka, ale po zlozeniu jej, oddalismy ja, bo masywna i ogromna jak lozeczko 120x60 W dzien maly bedzie w swoim lozeczku ale w nocy wolalabym miec go obok siebie.
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak wy to robicie ze suwaczek macie podpisany np. imieniem swojego dzidziusia?!
|
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
De dziękuję
Ishka i tak bardzo dzielnie to wszystko znosisz ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Zenia poczytaj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115231
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
Zenia2211, Sereniti to pocieszajace ze nie jestem sama. Juz sie tak bardzo tym faktem nie stresuje jak na poczatku ciazy. Moj gin uwaza ze to normalne i bez znaczenia w ciazy takie ma lajtowe podejscie. Mnie ta ciagla infekcja po prostu meczy a po odejsciu wod plodowych Weronisi im jestem wyzej w ciazy tym bardziej o niej mysle bo nie chcialabym sie rozpakowac przed terminem bo moj maz przyjedzie do mnie dopiero na dzien przewidzianego przez lekarza rozwiazania takie zycie
wiem ze i tak to loteria ale brak infekcji=wieksze prawdopodobienstwo
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie,mały jest ułożony prawidłowo
) . Położna potwierdziła,że brzuch mam bardzo nisko i mogę urodzic wcześniej,ale nie muszę. Przewiduje,że do 38 tyg. spokojnie donoszę |
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Mallinka dziękuję za słowa otuchy
nic mi innego nie pozostało jak czekać na swoją kolej poprostu Jakby to wszystko poszło niespodziewanie szybko i z zaskoczenia to oczywiście że Ty sie dowiesz pierwsza ![]() heh
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
De28 mysle ze wsyatrczy, musisz reka pomacac na wozku czy jest super twardo. Jak nie to moze kocyk podlozysz? bo cala noc w rozku to chyba nie za dobrze dla malucha
|
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
a czy ktoś moze dzis mi udzieli jakis info na temat tej bakteri e.coli?
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
vikicullen był watek... może jakieś info sie przyda...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140686 |
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ursull;22476830]Ja już po wizycie,mały jest ułożony prawidłowo
) . Położna potwierdziła,że brzuch mam bardzo nisko i mogę urodzic wcześniej,ale nie muszę. Przewiduje,że do 38 tyg. spokojnie donoszę Ursull cieszą takie dobre wieści
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, wspaniale
Cieszę się z Tobą
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vcelka ślicznie wyglądacie
a figura jak marzenie, ja to przy was jak słonica się czuję ![]() kotek81 skoro ty masz termin na 22 listopada i zaczęłaś 34 tydzień to chyba ja też powinnam zacząć 34 bo mam termin na dzień później niż ty czyli 23 listopada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ursull super, że wszystko w porządku po wizycie
|
||
|
|
|
#4709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj spałam tylko 3 godziny. Bolą mnie zęby, chociaż nigdy nie miałam z nimi problemu, głowa i w ogóle do dup... :/Cytat:
chyba go u mnie nie ma ![]() Cytat:
Weronisia ![]() nadrabiam was dalej kochane
|
|||||
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reklamowka - kapuje M. poprostu spytaj czy twe miesniaki sa wskazaniem powie zapewne ze nie ![]() wypinanie normalka u nas... 13 KG JUZ ODPISYWALAM moj ma 19 mies i wazy 12,5od 8 mies siedzial juz w foteliku siedzacym nie tym od 0-16czasem tojest norma UE dla tych dzieci ktore sa giogantami wagowymi a jeszcze niemowletami! jak nie macie auta to odradzam zwlaszcza jesli bedziecie miec np lezaczek bujaczek... i mieszkacie na parterze z tego co pamietam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Ja obstawiam, że Lutien nam się rozsypie naturalnie i to już niedługo 

Mam dokladnie taki sam brzuch

W dzien maly bedzie w swoim lozeczku ale w nocy wolalabym miec go obok siebie.

normalnie prawie na pare cm mi sie brzuuch podniosl w jednym punkcie, auć.
dzisiaj spałam tylko 3 godziny. Bolą mnie zęby, chociaż nigdy nie miałam z nimi problemu, głowa i w ogóle do dup... :/