|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
jak również włosy wydają się grubsze i objętości trochę więcej.
|
|
|
|
|
#25262 |
|
Zakorzenienie
|
Po wyschnieciu bez zelu, pianki itd troszke sie rozkrecily
|
|
|
|
#25263 |
|
Zakorzenienie
|
Co myslicie? Zostawiac fale czy prostowac?
|
|
|
|
#25264 |
|
Zadomowienie
|
Masz ładne, regularne fale
Pianka to raczej nie jest najlepszy pomysł, zwłaszcza na początek. Ale żel (np. lniany) czy np. balsam Nivea Flexible Care (lub jakiś inny balsam) warto wypróbować. Dzięki nim z włosów wydobędzie się skręt i utrwali. Poza tym, np. żele ograniczają puszenie się włosów (ale trzeba znaleźć odpowiedni dla siebie żel). Zostawiać!!! ![]() Szkoda takie ładne fale prostować! |
|
|
|
#25265 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie czytalam i o Nivea i o zelu lnianym ale ja mieszkam w UK i nie moge nigdzie znalezc
Musze popytac Rybiorka o ta strone co mi dala. Czy tam jest jakis stylizator i jelsi jest to jaki poleca. A macie jakies typy, ktore sa dostepne w Uk? |
|
|
|
#25266 |
|
Zakorzenienie
|
w zadnym wypadku nie prostowac
![]() masz podatne wlosy do krecenia wiec dbaj dalej o fale ja tez jestem na etapie poszukiwania jakiegos stylizatora nivea u mnie odpada bo powoduje susze na wlosach dobra jest odzywka bs z pantene do fal i lokow ale strasznie silikonowate siemie mnie kusi ale u mnie w brukselii nie moge go znalezc nigdzie
|
|
#25267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małgosia mówi o tej nowej serii Isany- PROFESSIONAL, a i.lonka mówi o zwyklej Isanie do mycia. Małgosiu- do 7. 10 te duze ISANY PRO są w promocji za 7,99 bodajze. Dziewczyny z wątku o rossmannie- chwalą te odzywki, więc możnaby wyprobowac
|
|
|
|
|
#25268 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie się narażę, ale mi bardziej podobały się proste
Miały piękny połysk i bardzo zdrowy wygląd
|
#25269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krecone natomiast to jak stluczone lusterko nie odbija tak pieknie ..aczkolwiek mysle ze to tez zalezy od koloru napewno lepiej blyszcza wlosy ciemne niz np blond
|
|
|
#25270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt- są ciemne. Jednak koleżanka z roku ma loczki jasny blond i połysk niewiele odbiega od mojego ![]() Mi po prostu na tej długości lepiej widzą się u Jennifer proste- taka jest moja opinia. Prawdopodobnie wraz ze wzrostem lepiej będą się prezentować kręcone- ale na tym etapie jednak zdania nie zmienię.
|
|
#25271 |
|
Zakorzenienie
|
Indios Bravos nie narazisz sie
Mi tez sie wydaje, ze jak byly proste to wygladaly na zdrowsze, i jakies takie.... ladniejsze? ![]() Hehehe no tak ale jak teraz bede prostowac to pozniej bede bardziej walczyc o skret Mam racje?
|
|
|
|
#25272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro scialas to po co znow palic
|
|
|
#25273 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzilo mi o prostowanie prostownica!
![]() Moje zdjecia w prostych (te po scieciu) tez nie byly po prostownicy. Edytowane przez Jennifer85 Czas edycji: 2010-10-04 o 14:17 |
|
|
|
#25274 |
|
Rozeznanie
|
Jennifer85, a czy jak prostowałaś, to użyłaś tych samych kosmetyków, co uzywasz teraz? Bo może połysk wtedy się wziął od silikonów?
Ja widzę po swoich, że kręcone też się mogą błyszczeć. Szczególnie po jedwabiu hydrolizowanym, soku z aloesu, emolientowe odżywki też im dają połysk. Edit: A czym prostowałaś?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25275 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee jak prostowalam to mialam kosmetyki od fryzjera ale zabij nie wiem jakie.
A jak juz mylam glowe w domu to uzylam Dr. Organisc Aloes - szmapon i odzywka. Myslisz, ze to przez to? |
|
|
|
#25276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj im szansę się pokręcić naturalnie. Jestem przekonana, że jak dasz im jeść i będziesz delikatnie traktować, to też będzie zdrowo i błyszcząco ![]() W końcu co szkodzi spróbować ![]() Nie wiem, czy u Ciebie się też sprawdzi ten schemat, ale powiem Ci jak było u mnie ![]() 1 miesiąc - widać zmianę, włosy odżyły, jestem bardzo zadowolona z pielęgnacji, kupuję wszystko o czym dziewczyny wspomną na forum, potem to wszystko nakładam na głowę - szaleństwo ![]() 2 miesiąc - bunt włosowy, jakieś puchy, jakieś antenki, raz się kręcą, raz nie - to co na FAQ jest opisane jako kryzys, tylko imho przyczyną nie jest przyzwyczajanie się włosów (albo nie tylko to), a raczej chaotyczna pielęgnacja wylałam więc wiadro zimnej wody na głowę (z octem ) i zrobiłam tak:1. trzeba znaleźć kombinację kosmetyków, która działa (jak użyłam do mycia X, odżywiania Y, zabezpieczenia Z - to było ok) 2. w kolejnych myciach nie zmieniać w zwycięskiej kombinacji więcej niż 1 produktu na raz - dzięki temu sprawdzam, jak co na mnie działa To takie moje przemyślenia po 2 miesiącach ![]() podobnie jak przy alergii u dzieci - zaczynamy od ubogiej diety, powoli dodajemy nowe składniki i sprawdzamy reakcję; dzięki temu wiadomo, że wysypka jest po pomidorach, jeżeli ta sama zupka bez pomidorów nie powodowała zmian.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25277 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wlasnie teraz mam jeden szampon i jedna odzywke do kreciolkow :P Dr. Organics.
|
|
|
|
#25278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#25279 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, ale ja skorzystam jak najbardziej z tej rady. Do tej pory zmieniałam kosmetyki co tydzień, ale wszystkie, teraz spróbuję powoli. No i tak jak Ty kupowałam wszystko jak leci .
|
|
|
|
|
#25280 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz sprobuje jeszcze jakis zel albo cos innego aby utrzymac skret
|
|
|
|
#25281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już wszystko jest jasne. A ja myślałam, że Rossmann przecenił odżywki z 9 zł na 3 zł ![]() Jednak 9 czy 8 zł za odżywki Isana PRO wydaje mi się trochę za dużo. Fakt, że odżywka ma pojemność 500 ml, ale jednak składem nie powala. Za te pieniądze (lub nawet mniej) wolę mieć np. Garnier Karite Cytat:
Też czasem bym takie chciała, ale jednak prostownica nie wchodzi w grę (a na szczotce nie umiem sobie wyprostować). Jednak ja bym wybrała Ciebie w falach, a to dlatego, że proste włosy może mieć praktycznie każdy,a zdrowe fale i loki są rzadkością ![]() Pomijając już fakt, że nie znajdzie się dwóch osób z takimi samymi falami czy kręciołkami, a proste włosy wydają mi się podobne jedne do drugich (różnią się tylko długością). Dbanie o kręciołki to jednak fajna przygoda i przychylam się do zdania, że warto tego spróbować; daj sobie i włosom czasa jak nie będziesz zadowolona z efektów, to wrócisz do prostych włosów |
||
|
|
|
#25282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie proste wlosy mozna bardzo latwo osiagnac Nie musze uzywac prostownicy Nie musze ich nawet suszyc suszarka, wystarczy, ze jak schna co jakis czas bede je lekko ciagnac w dol i rozplaszczac w dloniach ![]() Juz tak robilam ![]() Wlasnie dlatego mysle, ze trudno mi bedzie uzyskac piekne loki - bo moje wlosy latwo sie prostuja. Edytowane przez Jennifer85 Czas edycji: 2010-10-04 o 17:33 |
|
|
|
|
#25283 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie znalazłam chwilę czasu i wybrałam się na zakupy. Kupiłam sobie odżywkę Isana Połysk jedwabiu i szampon Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się. I mam pytanie. Jeśli myję włosy odżywką, lub metodą OMO to jaką odżywkę nakładać po umyciu włosów? Wiem, że taką treściwszą, bardziej odżywczą, ale czy macie jakieś przykłady?
|
#25284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Np. Garnier karite, maski Wax L'biotica, odżywki i maski Dolivy, odzywki Urtekram, Alverde, The Body Shop, Seboradin, Fructis bez silikonów itd, itp. |
|
|
|
|
#25285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę sama spróbować i zobaczyć jak będą wyglądały Ja jednak ciągle uważam, że Twoje włosy mają potencjał. Widziałaś nasze zdjęcia z Dziennika? Kiedyś miałam włosy podobne do Twoich (w wersji prostej) i miesiące pielęgnacji, dobre cięcie i stylizacja dały efekt. Coś jednak sprawia, że Twoje włosy się falują Jak dołożyć do tego choćby stylizację to może fale będą bardziej trwałe. I moim zdaniem na bardziej zdrowe wglądają jednak Twoje włosy, kiedy są pofalowane. |
|
|
|
|
#25286 |
|
Zakorzenienie
|
Sprobuj
Ja sie zdziwilam, ze mi sie udalo to tak latwo osiagnac
|
|
|
|
#25287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spróbuję tego Fructisa Karite, jest łatwo dostępny, czy tylko w jakimś wybranym sklepie?
|
|
#25288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#25289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Małgosiu- nie zgodzę się z Tobą całkowicie. Pięknych, idealnie prostych naturalnie a zarazem zdrowych i lśniących jak tafla włosów też nie ma każdy Przypatrz się chociażby profilowi Narka
|
|
#25290 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki mam do Was pytanie. Używała któraś z Was serii bananowej z The Body Shop? Bo właśnie sobie zamówiłam i się teraz zastanawiam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 29 (0 użytkowników i 29 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

a zdjęcia jakieś wrzucałaś? Kurczę, boję się strasznie rozjaśniania, boję się, że rozwalę sobie strukturę kręciołów, chociaż niby miałam platynowy blond i się kręciły ale boję się
w sumie dość mocno wypłukuje mi się kolor, bym raz zafarbowała jeszcze ale szamponetką (mam jedno spotkanie i muszę jak ludź wyglądać) a potem bym wyprała kolor i zaczęła nakładać np. delię z henną? Wiem, że mogę mieć nierówny kolor ale na lokach nie powinno tak widać, najwyżej będę podpinać, opaskę zakładać etc. Nie wiem, wydaje mi się że tak najlepiej będzie 

Musze popytac Rybiorka o ta strone co mi dala. Czy tam jest jakis stylizator i jelsi jest to jaki poleca.
nivea u mnie odpada bo powoduje susze na wlosach
dobra jest odzywka bs z pantene do fal i lokow ale strasznie silikonowa