|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny macie już jakieś książki typu pierwszy rok życia dziecka? Które polecacie? Lubię czytać więc może być gruba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
powiedz jakie one są gatunkowo? dostałam odpowiedz tylko miętowe ![]() no trudno nie będize kolejnej różowej rzeczy haahah [QUOTE=pelnia1980;22480102]GRATULUJEMY KOCHANA!!!!!!! CIESZCIE SIE TERAZ SOBA W ZDROWIU I MILOSCI ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- APOLONIA wybacz Słońce mój sprzeciw co do tych ręczników ![]() proponuję od razu największe!!!!!!!![COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- widzisz nawet nie zwróciłam uwagi na wielkość ale ja mam tylko jeden ręcznik dosyć duży więc kupie te dwa małe a potem upoluję coś większego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/eisenberg-pierwszy...240909434.html Mnie się podobała i polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie wczoraj byłam w cerfurze na zakupach i stanęłam do kolejki pierszeństwa, przede mną bylo ok 4 osoby, ale myślę a nie bede sie juz pchac przed nimi, postoje, i nagle pani co siediz na kasie krzyczy do mnie- zapraszam pania do kasy
![]() ![]()
#4838 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Irsin , co konkretnie mówiła położna o tym wiesiołku??
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-04 o 17:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
irsin nie nie, do lykania ten wiesiolek przez cale zycie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam w tym szpitalu dzisiaj. Pomierzyli, powazyli mi dziecię z tym, że albo ktos sie pomylił w obliczeniach albo mała tak mało przybiera. Otóż miesiąc temu w pl mała miała 1860 a dzisiaj 2 kilo ![]() Także chyba jest ok.Poza tym personel przemiły. Ide jeść moją pizze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Martinixxx, to ty masz pare dni po mnie porod i juz 2cm szyjki? ciekawe ile ja mam.. niestety od tego lekarza sie penie juz nie dowiem. Chcialabym kolejnej wizyty nie doczekac ![]() mallinka, ![]() ![]() ![]() My zaraz zjemy z TZ kolacyjke (dzis cini minis i mleko), ale poki co ide sie kapac ![]() A swoja droga... kurczak wyszedl SUPER ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam sms od Weronisi:
Wyszłam ze szpitala na własne żądanie bo nie chcieli mnie wypuścić. Właśnie przyjechałam do Pascala. Dostaliśmy pojedynczy super pokój. Pascal jest mniejszy niż sobie wyobrażałam. I ciągle śpi. Jutro postaram się zajrzeć na forum to napiszę więcej. Pozdrowienia dla wszystkich.
#4843 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie przywiązujcie się tak do tych długości szyjek
![]() Ja już w 29 tygodniu miałam 2cm i gin powiedział, że wszystko OK, nawet nie kazał mi więcej wypoczywać ![]()
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
I dziękuję za gratulacje!
![]() to świętujemy ![]() ![]() ![]() zjedliśmy z TŻ całą maxi pizze z telepizzy ![]() ![]()
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Napisałam Weronisi że fajnie że już są razem i że mają opiekę a tu sms nr 2 od Weronisi:
Dla mnie tu nie ma lekarza. To jest klinika tylko dla dzieci. Jestem w kontakcie z położną. Będę dużo leżeć, mały dużo śpi. Mam nadzieję że nic mi nie będzie. A mleko się powoli już produkuje.
#4848 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- a ja nie znam dlugości szyjki, ale skoro gin nic nie sugeruje, więc chyba ok
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Weronisia- teraz przy Pascalku szybciej dojdziesz do siebie. ![]() Zjadalm kolejna miche mojej zupy dyniowo-kokosowej na ostro. Dalam wiecej dyni i nie wszystko zmiksowalam blenderem, bo lubie jak mi cos w zupie plywa. Pycha ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Biedna Weronisia... Dla niej i Pascala
![]() ![]() ![]()
#4851 |
Zakorzenienie
|
weronisia trzymam kciuki za ciebie i pascalka, obys jak najszybcej doszla do siebie i dbaj o was
![]() ![]() my juz mamy pierwsza noc za soba (ja nieprzespana ![]() ![]() ![]() ![]() ten tydzien mamy do d..., co dziennie do innego lekarza, jutro nawet do dwoch poradni musimy jechac a w piatek do katowic do kliniki okulistycznej na badania no coz, wiedzialam ze ze wczesniakiem trzeba co chwile na kontrole ale ze od razu w pierwszysm tygodniu taki bieganie, biedny michalek nie wiem jak wysiedzi w tym nosidelku taka dluga podroz, jest za maly na to nosidelko i tak dziwnie w nim siedzi.. nie wiem jak mu pomoc zeby mu bylo wygodniej ![]() dzisiaj sie biedny caly dzien z kupka meczyl, ale pomasowalam brzuszek i wymeczyl, od razu widac ze zmienil klimat bo w szpitalu sie tak nie meczyl biedaczek, ale juz jest znowu spokojny i zadowolony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Kootek czytałam że do fotelika dobrze dla noworodka podłożyć złożony kocyk-żeby miał bardziej plasko i twardo-może tak spróbuj...
![]() fajnie, że bez większych problemów minęła Wam noc ![]()
#4853 |
Zakorzenienie
|
mallinka, gratuluję zdanych egzaminów
![]() ![]() Weronisia, super, że jesteś z Pascalem ![]() ![]() mi się wydaję, że ważniejsze też od długości szyjki jest szybkość z jaką się skraca. Jeśli szybko się skraca to trzeba leżeć. No i to też zależy pewnie, który tydzień ciąży.
![]() |
#4854 | ||
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle zawsze Boże Narodzenie bardzo przeżywam - w sensie sprzatania, gotowania itp. A w tym roku jakoś tak dziwnie mi z tym, że nie będę specjalnie uczestniczyć w przygotowaniach. Szczerze mówiąc to już się rozglądam za prezentami. ![]() Kootekk, cudowne wieści. ![]() Weronisia, myślę, że to dobre posunięcie było, żeby się wypisać. Nie będziesz tęsknić a szybko się zmobilizujesz do lepszej kondycji. Życzę dobrego samopoczucia i powodzenia z mleczkiem. ![]() A ja dzisiaj zmęczona jakby po całym dniu ciężkiej pracy, chociaż nic specjalnie dzisiaj nie robiłam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u mnie noc paskudna i dzień także...w nocy miałam takie pragnienie, że wypiłam chyba ze 2 litry wody, no a wiadomo, że jak picie to i siusianie... i tak co godzinę się budziłam, bo to pić albo siku ![]() ![]() w czwartek mam wizytę u dentysty, a później u gina ![]() ![]() ![]() z dobrych wiadomości - to doszła dzisiaj do mnie karuzela ![]() ![]() dziewczyny jak Wy to robicie, że macie takie figury ![]() ![]() piekne te Wasze brzuszki ![]() mallinka - ![]() Weronisia - ![]() Kootekk - ale Wam fajnie... tulicie już Swojego synka ![]() ![]() aaa... ale było zdjęcie szarlotki ![]() szczepienia - ja nigdy nie miałam szczepienia przeciwko grypie i raczej się szczepić nigdy nie będę... ot tak... muszę dowiedzieć się o te liście malin... tylko gdzie... hmmm... u mnie chyba zielarskiego sklepu nie ma ![]()
![]() |
#4856 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz ważne aby nie zeszła ponizej 2 cm. w sumie to w ciągu miesiąca skróciła sie 7mm przy leżącym trybie życia i częściowo z kolegą gronkowcem. jestem dobrej mysli, jak mała będzie chciała wyleźć to i tak to zrobi Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martinixxx, on mnie dowcipnie tylk oze dwa razy badal na okolo 10 wizyt.. a ostatni raz w lipcu ![]() ![]() Weronisia, trzymajcie sie z Pascalem dzielnie! ![]() kootekk, no to super wiesci w sumie ![]() ![]() Dobra ide zrobic sobie kolacje, mial tz robic ale jak siedzi przed kompem to nie reaguje ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-04 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie kilka dni, bo zaraz po czwartkowej wizycie u lekarza wyladowalam w szpitalu, a to co dzisiaj przeczytalam troszke mnie zszokowalo, ze Weronisia ma juz maluszka przy sobie. Gratulacje, on jest slodziutki i taki malenki i nawet troszke podony do tej fotki z USG
W czwartek lekarz mi powiedzial, ze dzidzius jest za maly jak na ten tydzien, a bylo to 35 + 4 i mial 2600 dlatego mialam jechac do szpitala, zeby to sprawdzili, czy wszytko jest ok i powiedzial, ze napewno urodzi sie wczesniej prawdopodonie juz w przyslzym tygodniu, bylam w szoku, a moj Tz zrobil sie blady. Wrocilismy do domku, z nerwow dostalam biegunki, zrobilam obiadek i pozniej pojechalismy do szpitala. Doktorka powiedziala, ze mam bardzo malo wod, zaczeli sprawdzac, czy nie odplynely, a na CTG okazalo sie, ze mam regularne skurcze co 3 min, ktorych wogole nie czulam i skrucona szyjke. Za duzo tego wszystkiego razem bylo i musialam tam zostac. Dostalam tableki na skurcze i musialam lezec, az mnie kregoslup juz bolal. Wypisali mnie dzisiaj, bylo juz wszystko ok. W czwartek ide na kontrol wagi dzidziusia, jesli okaze sie nie malenstwo nie rosnie dalej, to pod noz.... Lozysko wyprodukowalo za malo wod i nie ma prawdopodobnie juz ochoty wpolpracowac z maluszkiem, wiec dostaje on za malo pokarmu, ale jak narazie widocznie mu to wystarcza, bo za kazdym razem na CTG ma dobre wyniki. Takze teraz rzeczywiscie juz niewiadomo, ktora z nas bedzie nastepna. A ja mialam termin dzien po Weronisi, dzisiaj zaczynamy 36 tyg i doktorka powiedziala, ze dzidzius juz nie jest uwazany za wczesniaka. Tak sie tam wynudzialam, jak nigdy, a jedzenie TRAGEDIA.... codziennie popoludniu wymykalam sie z mezulkiem do chinskiej restauracji ![]() Teraz czekam do czwartku i zobaczymy..... TZ tak sie przestraszyl, ze w pospiechu skladal kolyske, oblekł posciel dla dzidziusia i przygotowal dla niego rzeczy do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach i przyzna się wam,że już nie mam siły ganiac po sklepach
![]() Anecka dzięki za pomysł na marynatę,wypróbuję jutro ![]() kotek nie martw sie tak bardzo wymiarami maluszka,jeszcze jest sporo czasu i na pewno nadrobi ![]() ![]() rypka mam nadzieję,że jakoś wieczór przetrwałaś i nie denerwowałaś się zbytnio ![]() andziat śledzie i nutella brzmią nieźle ![]() ![]() sysunia mi ten brzuchol szybko teraz opadał,dlatego zaczęłam się martwić,ale połozna mnie uspokoiła ![]() ![]() mallinka gartuluję zdanych poprawek ![]() ![]() Beata batumi ja namiętnie czytam tą książkę http://wysylkowa.pl/ks530117.html, bardzo polecam. Mam wszystkie części: " W oczekiwaniu na dziecko", " Pierwszy rok z życia dziecka" oraz "Drugi i trzeci rok z życia dziecka". Dobrze zainwestowane pieniądze ![]() vickicullen ładnie cie potraktowała kasjerka ![]() ![]() Martinixxx oj to ty tez masz małą niuńkę,albo ja mam dużego synka ![]() Weronisia super,że już jesteś z Pascalkiem,pewnie psychicznie czujesz się lepiej ![]() ![]() kretencja zgadzam się z tobą,że nie ma co sugerować się tak bardzo długością szyjek,przyznam nawet,że ja nie mam pojęcia jaka długa jest moja i nie będę wiedziała do porodu,bo w UK poprostu tego nie mierzą ![]() De ale chamówa w tym H&M,ale niestety ja często spotykam sie z taką reakcją.ludzi goowno obchodzi,że jesteśmy w ciąży ![]() kootek zapomniała wam pogratulowac wyjścia ze szpitala ![]() ![]() ![]() Joanna ja też Boże Narodzenie inaczej przeżywam od czasu pojawienia się Milenki,a teraz będzie jeszcze inacze ![]() ![]() ![]() dzasta współczuję nocki,oby dzisiejsza była dla ciebie lepsza ![]() cdn... |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
ona,mam nadzieje, ze jeszcze dwa tygodnie w dwupaku wytrzymasz i ze jednak dzidz zacznie przybierac na wadze.
Dziewczyny, co ubieracie do leginsow?Ogolnie ich nie lubie, ale to jedyne w czym mi wygodnie. W domu to nie wazne, ale da sie w tym wyjsc do ludzi? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.