3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 16:42   #4831
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Dziewczyny macie już jakieś książki typu pierwszy rok życia dziecka? Które polecacie? Lubię czytać więc może być gruba.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:45   #4832
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wziełam, ale to pomaga na chwilę

jest tylko jeden kolor zielony, ja tez mam te ręczniczki tylko że różowe tżta mama kupiła ^^

powiedz jakie one są gatunkowo?
dostałam odpowiedz tylko miętowe
no trudno nie będize kolejnej różowej rzeczy haahah

[QUOTE=pelnia1980;22480102]GRATULUJEMY KOCHANA!!!!!!! CIESZCIE SIE TERAZ SOBA W ZDROWIU I MILOSCI

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

APOLONIA wybacz Słońce mój sprzeciw co do tych ręczników ale odradzam ci tylko i wyłącznie z doświadczenia, bo starczają na krótko i kolejne ok 60 zł wydasz po 4-6 mies. (zalezy jak dł dziecko) na kolejne!!!
proponuję od razu największe!!!!!!!![COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

widzisz nawet nie zwróciłam uwagi na wielkość
ale ja mam tylko jeden ręcznik dosyć duży więc kupie te dwa małe
a potem upoluję coś większego
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:58   #4833
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Ty, faktycznie ja chce w połowie października, bo też mam tam giganta, sorry, Anankee nie czekamy !
No faktycznie, jakbyście miały na mnie czekać do początku grudnia to wasze dzieci byłyby największymi noworodkami na świecie heheh

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:59   #4834
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki chciałam Wam serdecznie podziękować za kciuki w czasie poprawek-jednak obie zdałam!!!!
Jestem w szoku że się udało
Stary 2010-10-04, 17:01   #4835
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już jakieś książki typu pierwszy rok życia dziecka? Które polecacie? Lubię czytać więc może być gruba.
ja pożyczałam od siostry tą ksiażkę:
http://allegro.pl/eisenberg-pierwszy...240909434.html
Mnie się podobała i polecam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:07   #4836
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki chciałam Wam serdecznie podziękować za kciuki w czasie poprawek-jednak obie zdałam!!!!

A Weronisi dziś nie widać-to chyba udało jej się przenieść do Pascalka

Jestem przeszczęsliwa... z tej okazji będzie pizza na kolację
Cytat:
Aha, zapomniałam dodać, mam link do e-booka na temat ciąży-napisała go mojej siostry sąsiadka-jeszcze nie czytałam ale ponoć fajny jakby któraś była zainteresowana to proszę :

http://taniaciaza.dragonsheart.eu/

gratuluje a co do ksiazki super ze podalas linka własnie zerknelam i powiem ze ksiazka jest ciekawa - zawiera fajne informacje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:14   #4837
vikicullen
Zadomowienie

Słuchajcie wczoraj byłam w cerfurze na zakupach i stanęłam do kolejki pierszeństwa, przede mną bylo ok 4 osoby, ale myślę a nie bede sie juz pchac przed nimi, postoje, i nagle pani co siediz na kasie krzyczy do mnie- zapraszam pania do kasy miło mi sie zrobiło ,pani kasjerka chyba sama niedawno była w ciązy bo zauważyłam, że tylko takie osoby to rozumieją, mój tż pracuej w banku i odkąd jestem w ciąży jak widzi kobiete w ciąży to tez woła ją odrazu żeby podeszła, a wcześniej nie zwracał na takie rzeczy uwagi

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 17:29   #4838
79 Marta
Wtajemniczenie

pokonałam zgagę przegryzlam parę migdałów i po zgadze ani sladu dostałam taka radę od koleżanki.DZIAŁA

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Słuchajcie wczoraj byłam w cerfurze na zakupach i stanęłam do kolejki pierszeństwa, przede mną bylo ok 4 osoby, ale myślę a nie bede sie juz pchac przed nimi, postoje, i nagle pani co siediz na kasie krzyczy do mnie- zapraszam pania do kasy miło mi sie zrobiło ,pani kasjerka chyba sama niedawno była w ciązy bo zauważyłam, że tylko takie osoby to rozumieją, mój tż pracuej w banku i odkąd jestem w ciąży jak widzi kobiete w ciąży to tez woła ją odrazu żeby podeszła, a wcześniej nie zwracał na takie rzeczy uwagi
super mnie się w sklepie NIGDY nie zdarzyło- a na brzuch sie ofkors gapią w autobusie chyba dwa razy mi starsza osoba zeszła

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
ja mam gigantyczne pudlo gazet dzieciowych od męża siostry. Przegladam czasem, multum informacji. Książki raczej nie kupuję.

Irsin , co konkretnie mówiła położna o tym wiesiołku??

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-04 o 17:31
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:41   #4839
kliwia
Zakorzenienie

irsin nie nie, do lykania ten wiesiolek przez cale zycie. to ze dziala tak podany dopochwowo to wiem
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:46   #4840
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dopochwowo po 38 tygodniu, ma pomoc rozluzniac miesnie macicy - mowila polozna, ze po nim dziewczyny przyjezdzaja z 8 cm rozwarciem do szpitala
Dopochwowo?? o kurcze o tym to nie słyszałam. Jak dociągne to spróbuje, bezpieczne są takie kombinacje??

Cytat:

A Weronisi dziś nie widać-to chyba udało jej się przenieść do Pascalka

Jestem przeszczęsliwa... z tej okazji będzie pizza na kolację
oby tak dalej

Cytat:
To się chwali. Mnie się jeszcze nie zdarzyło żeby ktos mnie przepuścił w kolejce ani ustąpił miejsca.

Byłam w tym szpitalu dzisiaj. Pomierzyli, powazyli mi dziecię z tym, że albo ktos sie pomylił w obliczeniach albo mała tak mało przybiera. Otóż miesiąc temu w pl mała miała 1860 a dzisiaj 2 kilo. Ale nieważne - wszystko w tej materii jest ok. Szyjka sie skraca, małpa jedna ma 2cm. Stwierdzili, ze jest ok jak na ten tydzień ciąży, rozwarcia nie ma, wiec leki nie sa potrzebne. mam dużo odpoczywać (ale nie ciągle leżeć) i zgłosic sie jak coś będzie niepokojącego(głównie skurcze brzucha)
Także chyba jest ok.Poza tym personel przemiły.
Ide jeść moją pizze

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:57   #4841
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dopochwowo po 38 tygodniu, ma pomoc rozluzniac miesnie macicy - mowila polozna, ze po nim dziewczyny przyjezdzaja z 8 cm rozwarciem do szpitala
hmm

Cytat:
To sie cieszyc tylko! Mnie tylko spotkala sytuacja ze baba mi drzwi po prostu otworzyla i tyle dzis tez stalam na poczcie i zas zero reakcji szkoda, nawet.. ostatnio beda w realu mysle sobie a to stane do kolejki pierwszenstwa, to ta kasa byla zamknieta, wiec podeszlam do innej a tam tez baba w ciazy przede mna juz z mega bebzonem, tez wkurzona.. oczywiscie na 30 kas 5 otwartych

Martinixxx, to ty masz pare dni po mnie porod i juz 2cm szyjki? ciekawe ile ja mam.. niestety od tego lekarza sie penie juz nie dowiem. Chcialabym kolejnej wizyty nie doczekac (26.10). Takze poprosze ojca o 100zl juz na urodziny i pojde prywatnie do ginekologa ale babki,co pracuje u nas w szpitalu.

mallinka, za zdanie

My zaraz zjemy z TZ kolacyjke (dzis cini minis i mleko), ale poki co ide sie kapac

A swoja droga... kurczak wyszedl SUPER a ziemiaczki.. i to bez tych torebkowych ulepszaczy smaku

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 18:00   #4842
mallinka
Zadomowienie

Właśnie dostałam sms od Weronisi:

Wyszłam ze szpitala na własne żądanie bo nie chcieli mnie wypuścić. Właśnie przyjechałam do Pascala. Dostaliśmy pojedynczy super pokój. Pascal jest mniejszy niż sobie wyobrażałam. I ciągle śpi. Jutro postaram się zajrzeć na forum to napiszę więcej. Pozdrowienia dla wszystkich.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:01   #4843
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie przywiązujcie się tak do tych długości szyjek To kwestia indywidualna.
Ja już w 29 tygodniu miałam 2cm i gin powiedział, że wszystko OK, nawet nie kazał mi więcej wypoczywać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:06   #4844
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
a to się bierze samemu czy z polecenia lekarza?
irsin nie przejmuj się szybko zgubisz jak urodzisz
z polecenia poloznej w SR
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:06   #4845
mallinka
Zadomowienie

I dziękuję za gratulacje!

to świętujemy :pije my:

zjedliśmy z TŻ całą maxi pizze z telepizzy pycha...dawno tak dobrze mi nie weszła

Stary 2010-10-04, 18:06   #4846
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, ale nie denerwuj sie bo nie warto.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

jak to dopochwowo, to jest jakiś specjalny do takiego stosowania?Ja mam kapsułki oeparol i mam zamiar łykać po 36tc.Ale tak jak napisałam myślałam, że trzeba je łykać a anie oddolnieto jakis specjalny ma być?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

no to super gratulacje
od 36 mozna lykac, a po 38 oddolnie je wkladac
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:13   #4847
mallinka
Zadomowienie

Napisałam Weronisi że fajnie że już są razem i że mają opiekę a tu sms nr 2 od Weronisi:

Dla mnie tu nie ma lekarza. To jest klinika tylko dla dzieci. Jestem w kontakcie z położną. Będę dużo leżeć, mały dużo śpi. Mam nadzieję że nic mi nie będzie. A mleko się powoli już produkuje.

Stary 2010-10-04, 18:17   #4848
79 Marta
Wtajemniczenie

Weronisia trzymamy kciuki, buziaki dla waszej dwójeczki

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie przywiązujcie się tak do tych długości szyjek To kwestia indywidualna.
Ja już w 29 tygodniu miałam 2cm i gin powiedział, że wszystko OK, nawet nie kazał mi więcej wypoczywać
a ja nie znam dlugości szyjki, ale skoro gin nic nie sugeruje, więc chyba ok
Stary 2010-10-04, 18:23   #4849
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzis w h&m stalam do kasy i zrobilo mi sie slabo.Pot mi sie lal z czola, jakies uderzenia goraca mialam. Stalam na stoisku dzieciowym do kasy, przede mna 8 kobiet. Zadna nie ustapila, a jak otworzyli druga kase, to wszystkie tam polecialy, wpychajac sie przede mna

Weronisia- teraz przy Pascalku szybciej dojdziesz do siebie.

Zjadalm kolejna miche mojej zupy dyniowo-kokosowej na ostro. Dalam wiecej dyni i nie wszystko zmiksowalam blenderem, bo lubie jak mi cos w zupie plywa. Pycha

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:24   #4850
kretencja
Zakorzenienie

Biedna Weronisia... Dla niej i Pascala

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:28   #4851
kootekk
Zakorzenienie

weronisia trzymam kciuki za ciebie i pascalka, obys jak najszybcej doszla do siebie i dbaj o was najwazniejsze ze sie jako tako czujesz i ze jestescie razem

my juz mamy pierwsza noc za soba (ja nieprzespana ) michałek duzo imprezuje w nocy a w dzien spi jak mops jest grzeczny, malo placze, prawie wcale jestem zmeczona ale szczesliwa, czekam na tz zeby isc sie wykompac

ten tydzien mamy do d..., co dziennie do innego lekarza, jutro nawet do dwoch poradni musimy jechac a w piatek do katowic do kliniki okulistycznej na badania

no coz, wiedzialam ze ze wczesniakiem trzeba co chwile na kontrole ale ze od razu w pierwszysm tygodniu taki bieganie, biedny michalek nie wiem jak wysiedzi w tym nosidelku taka dluga podroz, jest za maly na to nosidelko i tak dziwnie w nim siedzi.. nie wiem jak mu pomoc zeby mu bylo wygodniej

dzisiaj sie biedny caly dzien z kupka meczyl, ale pomasowalam brzuszek i wymeczyl, od razu widac ze zmienil klimat bo w szpitalu sie tak nie meczyl biedaczek, ale juz jest znowu spokojny i zadowolony

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:33   #4852
mallinka
Zadomowienie

Kootek czytałam że do fotelika dobrze dla noworodka podłożyć złożony kocyk-żeby miał bardziej plasko i twardo-może tak spróbuj...
fajnie, że bez większych problemów minęła Wam noc

Stary 2010-10-04, 18:39   #4853
Aliszcze
Zakorzenienie

mallinka, gratuluję zdanych egzaminów

Weronisia, super, że jesteś z Pascalem no i mleko ruszyło

mi się wydaję, że ważniejsze też od długości szyjki jest szybkość z jaką się skraca. Jeśli szybko się skraca to trzeba leżeć. No i to też zależy pewnie, który tydzień ciąży.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 19:17   #4854
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
to bez sensu-wcześniej najpierw wybieralam rozmiar i oglądałam sobie różne rzeczy i szukałam okazji-kończących się aukcji a teraz trzeba dużo naklikać...
Mnie też wkurza ta zmiana.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Z tego co czytam to większość z was chce się rozpakować wcześniej przed terminem. A ja mam nadzieję że moja dzidzia urodzi się w terminie albo nawet trochę po przede wszystkim dlatego, że 20 i 21 listopada mam jeszcze ostatni zjazd szkoleniowy w Katowicach i bardzo chcę go zaliczyć szkolenie jest super, finansowane przez unię i myślę, że przyda mi się w znalezieniu nowej pracy
a argument nr 2 jest taki, że jak dzidzia się urodzi w listopadzie to nie dostanę tysiaka z ubezpieczenia, bo musi minąć 9 miesięcy karencji, a ubezpieczyłam się od marca jak nie wiedziałam jeszcze ze jestem w ciąży. Tak więc zacisnę nogi i bedę trzymać do grudnia
A ja chciałabym, żeby malutka urodziła się w terminie, czyli 15.12 lub wkrótce po - tak, żebyśmy były na święta w domu.
W ogóle zawsze Boże Narodzenie bardzo przeżywam - w sensie sprzatania, gotowania itp. A w tym roku jakoś tak dziwnie mi z tym, że nie będę specjalnie uczestniczyć w przygotowaniach. Szczerze mówiąc to już się rozglądam za prezentami.

Kootekk, cudowne wieści. Rodzinka w komplecie a badania - no cóż jak trzeba to trzeba. Przynajmniej będziecie pewni, że wszystko z Michałkiem w porządku.

Weronisia
, myślę, że to dobre posunięcie było, żeby się wypisać. Nie będziesz tęsknić a szybko się zmobilizujesz do lepszej kondycji. Życzę dobrego samopoczucia i powodzenia z mleczkiem.

A ja dzisiaj zmęczona jakby po całym dniu ciężkiej pracy, chociaż nic specjalnie dzisiaj nie robiłam. Idę do łóżeczka, poczytam sobie jeszcze.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:26   #4855
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

u mnie noc paskudna i dzień także...w nocy miałam takie pragnienie, że wypiłam chyba ze 2 litry wody, no a wiadomo, że jak picie to i siusianie... i tak co godzinę się budziłam, bo to pić albo siku a w dzień nie miałam na nic siły... w pracy myślałam, że padnę jakoś paskudnie tak...

w czwartek mam wizytę u dentysty, a później u gina no i w końcu na zwolnienie pójdę po dzisiejszym dniu mam wszystkiego serdecznie dość

z dobrych wiadomości - to doszła dzisiaj do mnie karuzela i rzeczywiście jest w idealnym stanie... super zakup mi się trafił za połowę ceny

dziewczyny jak Wy to robicie, że macie takie figury
piekne te Wasze brzuszki

mallinka - za zaliczenie poprawek

Weronisia - za szybki powrót do zdrowia

Kootekk - ale Wam fajnie... tulicie już Swojego synka no a z tymi badaniami to rzeczywiście dużo tego

aaa... ale było zdjęcie szarlotki pychaaaa...

szczepienia - ja nigdy nie miałam szczepienia przeciwko grypie i raczej się szczepić nigdy nie będę... ot tak...

muszę dowiedzieć się o te liście malin... tylko gdzie... hmmm... u mnie chyba zielarskiego sklepu nie ma

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:30   #4856
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
hmm
Martinixxx, to ty masz pare dni po mnie porod i juz 2cm szyjki? ciekawe ile ja mam.. niestety od tego lekarza sie penie juz nie dowiem. Chcialabym kolejnej wizyty nie doczekac (26.10). Takze poprosze ojca o 100zl juz na urodziny i pojde prywatnie do ginekologa ale babki,co pracuje u nas w szpitalu.
No niestety. Dużo narozrabiał ten mój gronkowiec, dobrze , ze w porę go wykryli. Pocieszający jest brak rozwarcia który niemal zawsze towarzyszy rozwierającej sie szyjce. A bada cie dowcipnie przy kazdej wizycie? Bo jesli wyczułby skróconą szyjkę to powinien ją zmierzyć usg dopochwowym.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. W moim przypadku szyjka była długa ok 4cm no i sie skraca. Niektóre laski to w stanie wyjsciowym maja 2cm.
Teraz ważne aby nie zeszła ponizej 2 cm. w sumie to w ciągu miesiąca skróciła sie 7mm przy leżącym trybie życia i częściowo z kolegą gronkowcem.
jestem dobrej mysli, jak mała będzie chciała wyleźć to i tak to zrobi
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mallinka, gratuluję zdanych egzaminów

Weronisia, super, że jesteś z Pascalem no i mleko ruszyło

mi się wydaję, że ważniejsze też od długości szyjki jest szybkość z jaką się skraca. Jeśli szybko się skraca to trzeba leżeć. No i to też zależy pewnie, który tydzień ciąży.
Niektóre laski juz w 20 tyg maja 2cmm, to jest masakra. W 34 tyg to już takiej tragedii nie ma.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:41   #4857
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
[
a ja nie znam dlugości szyjki, ale skoro gin nic nie sugeruje, więc chyba ok
Ja tez nie znam :/

Martinixxx, on mnie dowcipnie tylk oze dwa razy badal na okolo 10 wizyt.. a ostatni raz w lipcu tylko tetno slucha dziecka i tyle ostatni raz jak bylam wpisal mi 34 t.c i nie zbadal wiec nie wiem :/

Weronisia, trzymajcie sie z Pascalem dzielnie!

kootekk, no to super wiesci w sumie a synus da radę po mamusi jest dzielny!

Dobra ide zrobic sobie kolacje, mial tz robic ale jak siedzi przed kompem to nie reaguje w ogole to sie poklocilismy juz. swietnie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-04 o 19:43
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 19:51   #4858
ona1010
Raczkowanie

Nie bylo mnie kilka dni, bo zaraz po czwartkowej wizycie u lekarza wyladowalam w szpitalu, a to co dzisiaj przeczytalam troszke mnie zszokowalo, ze Weronisia ma juz maluszka przy sobie. Gratulacje, on jest slodziutki i taki malenki i nawet troszke podony do tej fotki z USG

W czwartek lekarz mi powiedzial, ze dzidzius jest za maly jak na ten tydzien, a bylo to 35 + 4 i mial 2600 dlatego mialam jechac do szpitala, zeby to sprawdzili, czy wszytko jest ok i powiedzial, ze napewno urodzi sie wczesniej prawdopodonie juz w przyslzym tygodniu, bylam w szoku, a moj Tz zrobil sie blady. Wrocilismy do domku, z nerwow dostalam biegunki, zrobilam obiadek i pozniej pojechalismy do szpitala. Doktorka powiedziala, ze mam bardzo malo wod, zaczeli sprawdzac, czy nie odplynely, a na CTG okazalo sie, ze mam regularne skurcze co 3 min, ktorych wogole nie czulam i skrucona szyjke. Za duzo tego wszystkiego razem bylo i musialam tam zostac. Dostalam tableki na skurcze i musialam lezec, az mnie kregoslup juz bolal. Wypisali mnie dzisiaj, bylo juz wszystko ok. W czwartek ide na kontrol wagi dzidziusia, jesli okaze sie nie malenstwo nie rosnie dalej, to pod noz.... Lozysko wyprodukowalo za malo wod i nie ma prawdopodobnie juz ochoty wpolpracowac z maluszkiem, wiec dostaje on za malo pokarmu, ale jak narazie widocznie mu to wystarcza, bo za kazdym razem na CTG ma dobre wyniki.
Takze teraz rzeczywiscie juz niewiadomo, ktora z nas bedzie nastepna. A ja mialam termin dzien po Weronisi, dzisiaj zaczynamy 36 tyg i doktorka powiedziala, ze dzidzius juz nie jest uwazany za wczesniaka.
Tak sie tam wynudzialam, jak nigdy, a jedzenie TRAGEDIA.... codziennie popoludniu wymykalam sie z mezulkiem do chinskiej restauracji
Teraz czekam do czwartku i zobaczymy.....
TZ tak sie przestraszyl, ze w pospiechu skladal kolyske, oblekł posciel dla dzidziusia i przygotowal dla niego rzeczy do szpitala posprzatal w domku i nawet nasza posciel zmienil i pranie zrobil. W SZOKU bylam
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:09   #4859
ursull
Zakorzenienie

Byliśmy na zakupach i przyzna się wam,że już nie mam siły ganiac po sklepach

Anecka dzięki za pomysł na marynatę,wypróbuję jutro

kotek nie martw sie tak bardzo wymiarami maluszka,jeszcze jest sporo czasu i na pewno nadrobi Chociaż przyznaję,że dość malutka jest,bo mój już wazy 2kg,a jestesmy w tym samym tyg. ciąży. Zgadzam się,że teraz ciąża jest trudniejsza. Dlatego ja starma się na wszystko przez palce patrzeć i jak najmniej się stresować. Jesli mówią mi,że jest ok,to nie dociekam bardziej. Tak samo z radami z neyu,staram sie ich nie brać tak całkiem na serio,bo kazda ciąża inna,każda kobieta inna i każdy pród inny .

rypka mam nadzieję,że jakoś wieczór przetrwałaś i nie denerwowałaś się zbytnio

andziat śledzie i nutella brzmią nieźle . w pierwszej ciąży zarzyło mi się zjeść makrelę w pomidorach i zapić jogurtem truskawkowym,ale dzisiejsze menu pobiło wszystko

sysunia mi ten brzuchol szybko teraz opadał,dlatego zaczęłam się martwić,ale połozna mnie uspokoiła Na pewno poczujesz,że brzuch masz niżej,bo nagle zacznie ci się lepiej oddychać. A próbowałaś pić herbatę imbirową na zgagę? Można dostac wszędzie. Ja lubię imibirową z lemonką. Mi na zgagę pomaga tez duż ilość wody mineralnej niegazowanej i mleko,ale zimne. Teraz na szczęście rzadko mi się zdarza,ale z Milenką non stop miałam. Ponoć to znaczy,że dziecko będzie miało włosy i w moim przypadku się sprawdziło . Gavisonu nigdy nie używałam i szczerze nie wiem czy można go kupić bez recepty.

mallinka gartuluję zdanych poprawek Fajny ten e-book i zdolna sąsiadka

Beata batumi ja namiętnie czytam tą książkę http://wysylkowa.pl/ks530117.html, bardzo polecam. Mam wszystkie części: " W oczekiwaniu na dziecko", " Pierwszy rok z życia dziecka" oraz "Drugi i trzeci rok z życia dziecka". Dobrze zainwestowane pieniądze

vickicullen ładnie cie potraktowała kasjerka Ja jeszcze w tej ciąży nie spotkałam się z jakimkolwiek przejawem sympatii. Nie przepuszają mnie w kolejkach,nawet na poczcie ostatnio stałam pół godziny,mimo,że widać,że jestem w ciąży,a do tego miałam Mielnkę w wózku .

Martinixxx oj to ty tez masz małą niuńkę,albo ja mam dużego synka Jestem w 32 tyg i 4 dniu i synuś waży ponad 2kg. Ważne,że wszystko jest ok.

Weronisia super,że już jesteś z Pascalkiem,pewnie psychicznie czujesz się lepiej Dbaj o siebie

kretencja zgadzam się z tobą,że nie ma co sugerować się tak bardzo długością szyjek,przyznam nawet,że ja nie mam pojęcia jaka długa jest moja i nie będę wiedziała do porodu,bo w UK poprostu tego nie mierzą

De ale chamówa w tym H&M,ale niestety ja często spotykam sie z taką reakcją.ludzi goowno obchodzi,że jesteśmy w ciąży .

kootek zapomniała wam pogratulowac wyjścia ze szpitala Super,że jesteście już razem i cóż takie uroki macierzyństwa,że nocki nie przespane Trzymam za was kciuki

Joanna ja też Boże Narodzenie inaczej przeżywam od czasu pojawienia się Milenki,a teraz będzie jeszcze inacze j. Już myślę o prezentach,o tym co przygotuję na święta. Wiem,że będą niezapomniane . Ja będę już kilka tyg po porodzie,więc coś tam dam radę przygotować (taką mam nadzieję )

dzasta współczuję nocki,oby dzisiejsza była dla ciebie lepsza

cdn...

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:09   #4860
De28
Wtajemniczenie

ona,mam nadzieje, ze jeszcze dwa tygodnie w dwupaku wytrzymasz i ze jednak dzidz zacznie przybierac na wadze.

Dziewczyny, co ubieracie do leginsow?Ogolnie ich nie lubie, ale to jedyne w czym mi wygodnie. W domu to nie wazne, ale da sie w tym wyjsc do ludzi? No i co za buty ubrac?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości