![]() |
#2701 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Boszsz.... zupelnie, ale to zupelnie nie mam czasu na wizaz....
![]() Moze jakos uda mi sie choc troche poczytac dzis wieczorem.... ![]() Pozdrowienia od braci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Gino to ma czuprynę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Wtajemniczenie
|
Oj, chyba nic z tego, fajny film sie zaczyna na francuskiej 2. Malz wino przyniosl. Ide. Moze jutro sie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
paulette śliczne dzieciaczki
![]() gino ma fajną fryzurkę\ a ten młodszy to wydaje mi się że jest do ciebie podobny Karolek już dawno pije ze szklanek i jeszcze żadnej nie rozbił częściej pije z kubków porcelanowych bo szklankę boję się trochę dawać żeby jej przy zabawie nie ugryzł kubki plastykowe też ma 2 ale to bardziej dlatego że są takie bajeczne, jeden z kubusiem puchatkiem a drugi z jakimś tam słonikiem i czymś tam jeszcze z butelki to pił krótko jako niemowlę herbatkę mleka wcale nie pił z butelki miałam dziś okazję ponosić i pobawić maleńką Zuzie co ma 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
fiu fiu Poulette samczyki na spacerze, cudny widok, a jaki James już duży
![]() ![]() ![]() ![]() a własnie miałam pytać jakie puzle teraz na tapecie, dzięki Jowiszku za podpowiedzi ostatnio kupiłam własnie drewniane http://allegro.pl/super-puzle-drewni...243979992.html w jakimś sklepiku w meblowym, ale jest jeden problem, dla Mikiego za dużo szczegółów jeszcze dla oczu, ale drewniane to tylko taka dla niego forma, bo inne wygina ![]() więc na razie w kółko układa tylko te lidlowe 4 pojazdy ![]() http://allegro.pl/puzzle-2-3-4-4-bab...246581767.html Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-10-03 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
anka Karolek dopiero układa te puzzle figurki co się wkłada w miejsce z odpowiednią naklejką //np. puzzel kotka na kotka /
mamy jeszcze takie duże puzzle Kubusia puchatka /muszę mu je wyciągnąć by sobie poukładał ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- ja mam jeszcze takie pytanie bo ta dziewczyna co ma tą małą Zuzię to jest siostrzenica tz i tak /napisze pokolei/ pracowała jak była w ciąży chyba do 8 miesiąca /i studiowała zaocznie / no i pracodawczyni jej się pytała co chce zrobić jak urodzi czy wróci do pracy /aa pracowała jako niania dla dwójki dzieci, choć w papierach miała napisane że urzędnik biurowy , czy jakoś tam/ a ona szczerze jej odpowiedziała że chciałaby iść na macierzyński potem na wychowawcze i że do pracy już nie wróci//no bo woli zająć się swoją córeczką i dalej studiować, choć tego jej nie powiedziała, tylko pomyślała// na to jej pracodawczyni że w takim razie to ona jej trzymać nie będzie że po macierzyńskim ją zwolni, bo się jej nie opłaca trzymać i że nie będzie zajmować komuś miejsca a teraz pytanie czy pracodawczyni ponosi jakieś koszty mając pracownika na wychowawczym ?? i czy prawo nie chroni takiej matki, może ją od tak zwolnić po macierzyńskim ?? aa i ile dokładnie jest teraz macierzyńskiego ??? gdyby ktoś kto się zna, orientuje w tym temacie miał chwilę i odpisał mi to bym była bardzo wdzięczna ![]() ![]() ![]() aaa dodam że ma umowę o pracę chyba do 2013 roku |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Kristi już przecież pisałam
, że nie można zwolnić pracownicy na urlopie macierzńskim i wychowawczym, chyba że firma upadnie lub jakies zwolnienia grupowe,czy coś w tym stylu a macierzyński to sprawdź w necie ile obecnie, bo to różnie bywa co jakiś czas, no i teraz jest chyba jakiś też macierzyński dodatkowy wychowawczy 3 lata, mogą być przerwy, to wtedy do 4 roku dziecka http://www.gazetapodatnika.pl/artyku...czy-a_7119.htm tylko trzeba pamiętać, żeby złozyć podanie w odpowiednim czasie, bo inaczej to może zwolnić ją pracodawczyni pracodawca na wychowawczym nic nie traci, bo nic nie płaci, zus płaci składki tu forum z podpowiedziami w razie co http://forum.gazeta.pl/forum/f,584,P...pieniadze.html jak nie ma żadnych dochodów to powinna się starać o zasiłek na wychowawczym urlopie i drugie becikowe to załatwia się w miejskim ośrodku pomocy rodzinie , MOPR, czy jak tam u Was to sie zwie Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-10-03 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
anka dzięki
wiem że już kiedyś pytałam o to, ale chciałam jeszcze raz wiedzieć na 100% mówisz że jak są zwolnienia grupowe to ją może zwolnić?? czy można tylko tak powiedzieć że są zwolnienia grupowe i zwolnić np. tylko ją, czy to musi być udokumentowane i ile wcześniej musi złożyć to podanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
podanie o urlop wychowawczy najpóźniej na 2 tygodnie przed rozpoczęciem urlopu koniecznie trzeba pamiętać i mieć pokwitowanie o złożeniu go, bo różnie bywa dzisiaj
![]() jeśli firma upada to wszyscy na bruk, a tak to o co sie martwi, przecież nie może jej zwolnić od tak sobie ![]() pracodawca nic za nią nie płaci ![]() może ta kuzynka czegoś nie zakumała ? ![]() ![]() urlop wychowawczy tylko na tyle może wziąć max do kiedy jest tam zatrudniona, ps, może podzielić urlop na części, nie musi od razu na 3 lata wypisywać, ale jak wypisze na całość, to w razie co może i tak w każdym momencie złożyć podanie o wstrzymanie urlopu i wrócić, jakby już wtedy chciała, żeby pracodawca ją zwolnił, to do zasiłku dla bezrobotnych np. http://www.podatki.biz/artykuly/18_284.htm http://www.podatki.biz/artykuly/18_284.htm ps. ubezpieczeniem w razie co jest obniżenie etatu, tzn, kuzynka np. chce pracować na 7/8 etatu i pracodawca też jej nie może zwolnić przez rok http://wypowiedzenie.wieszjak.pl/zwo...howawczym.html http://www.goldenline.pl/forum/15020...-wychowawczego Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-10-03 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
anka ona nie żeby była nie kumata tylko po prostu jak się nie zna prawa i przepisów to o czym tu dyskutować
ona myślała że pracodawczyni będzie ponosić jakieś koszta za nią /bo jak jej tak powiedziała / a charakter to ma taki że wolała by komuś oddać swoje niż żeby jemu się krzywda działa, wolała by się w język ugryź niż urazić kogoś,rozumiesz co mam na myśli taka istotka do rany przyłóż a druga sprawa to ona nie wiedziała/ nie byłą pewna czy ma jakąś ochronę przed zwolnieniem wiedziała że ma pełne prawo iść na macierzyński jeszcze raz ci dziękuję muszę ją jeszcze trochę oświecić w tym temacie, by się pewnie czuła żeby nie rezygnowała |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
może zadzwonić i podpytać w Waszej okolicznej inspekcji pracy o poradę
![]() bo ten ostatni link był troszkę dziwny do zrozumienia, niby nie wolno zwalniać, ale jest tam jakis przepis, że po 3 miesiącach można niby ? ale nie słyszałam żeby ktoś to stosował mnie jeszcze nie wykopali bynajmniej i oby nie http://msp.money.pl/wiadomosci/kadry...,0,204720.html może to uspokoi ją troszkę i niech napisze to podanie o urlop wych., wzór w necie znajdzie Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-10-03 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm... od wczoraj żadna nie zaglądała? Skandal
![]() ![]() Marticia, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ![]() ![]() Poulette, bracia uroczy ![]() ![]() Mati ostatnio pije tylko ze szklanek i kubeczków. Super się sprawdzają te naczynia co wygrałam w konkursie ![]() ![]() ![]() ![]() Weekend udany, pogoda dopisała... co prawda dość chłodno, ale słoneczko czarowało i czaruje nadal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
witam kobitki '
u nas słoneczko też czaruje przez okno wydaje się że lato, ale jak się tylko wychyli nosa to czuć ten chłodek jesienny pytanie czy orientuje się ktoś po jakim czasie można zrobić testy alergiczne po clemastinum wiem że minimum to 7 dni, ale chciałabym by te testy były dość wiarygodne, i czy te 7 dni nie jest za mało ??? Cestia Mati jest prześliczna a szczegulnie oczarowało mnie to pierwsze zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() u nas też słoneczko cały dzionek, ale ponoć chłodno mimo to...rano jak wychodziłam to only 5 stopni było ![]() Poulette - pięknych masz synów ![]() ![]() ![]() Cestusia - jestem chora z zazdrości jak widzę takie piękne zdjęcia Mati ![]() ![]() ![]() ![]() nie zdziw się jak kiedyś tam do Ciebie wpadnę na małą sesyjkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha to samo sobie pomyślałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Maluśna całkowicie się z Tobą zgadzam, cud foteczki wychodzą Cestuni!!! Mati śliczności!!!
Baby u nas też słoneczko i całkiem ciepło jest, otworzyłam okno na oścież. Wczoraj było sporo chłodniej, trzeba korzystać bo to już pewnie ostatnie podrygi ciepła ![]()
#2718 |
Zakorzenienie
|
zasiadłam z kubkiem kawy,mmmmm
rodzina ma drzemkę ![]() po południu obowiązkowy spacer i wizyta pepco. psióła w sobotę kupiła tam sobie czerwoną podkładkę filcową (nawet estetyczną, jak wycinanka wygląda) i maila mi napisała,że mam jej jeszcze 3 sztuki dokupić ![]() sama chyba sobie wezmę (całe 5zł) bo się przyda jako dekoracja na obrus na święta, pod taką gwiazdę w doniczce czy cuś.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ![]() super zdjęcia, Poulett, ale ma włoski kręcone , fajne ![]() Mati oczywiscie prawdziwa gwazda i prawdziwa sesja, sliczne zdjęcia ![]() Wiki układa takie właśnie puzzle po 15-20 elementów, czasem sie zastanawiam czy jej nie kupic wiekszych bo tak trzaska ![]() ![]() idziemy na spacerek, 2 raz, slicznie jest
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2010-10-04 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
u Was taka pogoda?
![]() ![]() Matylda ma śliczny sweterek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
hello
u nas na wschodzie widać bardziej wieje Wersta ![]() słońce było jak sie patrzy,ale włosy związane w kitkę i tak mi wytarmosiło, a poszłam tylko do lidla po toster tefala dla mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
u nas ciepło, tzn teraz juz nie ale w południe było mi za ciepło w polarowej bluzie. Wiatru nie ma
![]() ale załuje ze nie wzięłam kamery na ogród, potem juz było za pozno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2724 |
Zakorzenienie
|
nabyłam w pepco Igusiowy kubek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Jesteśmy ![]() Kupiliśmy fotelik http://allegro.pl/cybex-solution-x-f...241405825.html super w testach i Tymek jest na tyle wysoki że na najniżyszym poziomie był już do niego lekko za duży, więc oparcie podnieśliśmy o jeden stopień. Teraz wsiadanie do samochodu to sama przyjemność ![]() Pozatym niedługo do pracy lecę. Nadrobię jutro Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-10-04 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Judi fotelik super! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny, przekaze chlopaka, ze sie na forum podobaja.
U nas pogoda byla jak w lecie przez caly week end 24 stopnie., Dzis zaczelo padac, wiec chyba sie prawdiwa jesien zaczyna, ale nadal cieplo, bo 18 stopni. W pracy mam przechlapane. Takich mam wkurzajacych rodzicow w tym roku, ze normalnie mam ich juz dosyc, a to dopiero poczatek roku. ![]() Poza tym nie mam jak zwykle na nic czasu. Normalnie szok. Za 6 tygodni przeprowadzka, nie wiem jak my sobie poradzimy i kiedy sie bede pakowac, chyba nocami..... ![]() Mati jest slodka jak cukiereczek. ![]() Marti, z postow dziewczyn doszlo do mnie, ze Mario zaliczyl pobyt w szpitalu. Mam tylko nadzieje, ze juz jest OK. Duzo buziakow dla malego makaroniarza ! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Idze zaczyna się katar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
o la la Igusiowa
![]() Miki ma nadal zakitolony nos, wyciągarka na topie bo jednak coś ostatnio mało się mu wydmuchuje ![]() o Judi faktycznie fajny fotelik i on jest dla niższych maluchów ![]() ja dla mojego pulpeta jak sie nie bedzie już mieścił w recaro to kupię taki http://allegro.pl/besafe-izi-up-x2-k...241755797.html bo on nie ma tych poręczy ograniczających boczki ![]() no ale to jeszcze jeszcze ![]() faktycznie pasy fotelikowe są do 18 kg, ale w naszych recaro sie je demontuje więc spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
uuuuuuuu to nie fajnie. Posmaruj mascią majerankową i od razu daj otrvin to moze zdusisz w zarodku tak jak mi sie udało
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.