|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Jak to fajnie brzmi: 'byłam z córą na spacerku...'
|
|
#3122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choc ja bardzo chce dziewczynke bo chlopca juz mam 7lat .....mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka choc tż ciagle mi mowi ze na pewno chlopiec no okaze sie za pare tyg po usg .......co do tarczycy tez ja mam ilecze sie od 7lat wyniki na poczatku byly ok teraz mi dawke podwyzszyli i poziom wzrosl wiec u Ciebie tez tak bedzie.A znajac zycie i tarczyce to do konca zycia na eutyroxie bedziesz.Najwazniejsze zeby brac tabl. to wszystko bedzie ok.
|
|
|
|
|
#3123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo będę wtedy dokładnie w 14t6d więc na płeć to wydaje mi się szybko ale chciałabym znów podglądnąć mojego maluszka i też mam przeczucie że chłopczyk no nie wiem jakoś tak a ty kiedy masz to usg? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może po prostu chodzi o to że skoro i tak widać przez brzuch to po co tam grzebać dodatkowo to problem a przez brzuch jest lekarzowi łatwiej chyba![]() [QUOTE=diatoma;22470871] I jeszcze mój mnie wkurzył. Rano wstawałam o 5:20, robiłam mu kanapki by miał gotowe jak wstanie, bo ja na pks szybciej. Wracam do domu a tu nic nie sprzątniete 3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyśja już nie zwracam na to uwagi naprawdę stwierdziłam że szkoda moich nerwów, faceci to faceci ile ja się nagadam zawsze do mojego a do niego i tak nie dociera... bo jak to mówią - mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, potem już tylko rosną... ![]() no fajnie fajnie mój też zawsze śmiać mi się chce bo nie pyta jak się czujesz tylko jak się czujecie, nie chcecie jeść, najedliście się? się wczuwa
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Same dziewuchy się tu będą rodziły ;P Mi się trafił chłopaczek ;D Od początku wiedziałam, że to będzie facet ;D
Więc mój przydział na dziewczynkę mogę komuś oddać hehe ;P
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
haha
no smiesznie, a moj Tz sie łapie na tym, że wstaje rano i mówi dzisiaj- Fifi koniec spania![]() ![]() no ale to kwestia przyzwyczajenia, mowilismy w koncu do niej 4 miesiace filip
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
A my mówimy Aleksander,hahhaha
Wątpię jednak,że będzie niespodzianka :P
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak np pokazuje usg w pracy i mówię: tu jest jego nóżka, tu jest jego główka, to szefowa na mnie krzyczy jaki on przecież ma być dziewczynka
Bo wszyscy mówią, że będzie dziewczynka i tż też chyba by wolał, a ja mówię, że będzie chłopak
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. orientowalam sie w google cenowo usg w Poznaniu i znalazlam w dbrym miejscu za 61 zl wiec nie jest zle .
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mysle ze moj TZ wolal chłopaka, nie wiem jakos tak czuje ze kazdy facet chcialby syna, ale on mowi ze sie cieszy z córci tak samo jakby sie cieszyl z syna. nam to obojetne. ja tez jakos nastawialam sie na synka, ale będzie córcia i równie mocno ją kocham i wyczekuje jakbym wyczekiwala syna. w koncu to nasze dziecko, owoc naszej miłosci tylko biedna nie ma imienia jeszcze ![]() Eirene hehe ja mówię do męża, że następne zaplanujemy na podstawie owulacji itp, ponoc mozna tylko musze o tym poczytac co i jak i kiedy strzelac na syna
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-04 o 15:54 |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ale miałam dziś fajny dzień
![]() mój mąż cały dzień w domku, to kazałam się wozić do sklepów i lumpeksów ![]() parę ciuszków kupiłam dla maleństwa ![]() fajne dwa bodziaki krótkie ale takie kolorowe z aplikacjami (zielono, niebiesko-kolorowe) plus jedno welurowe ze stópkami zieloniutkie i prześliczny sweterek taaaaki malusi z kapturem ![]() a zaczekajcie, zaraz Wam wkleję zdjęcia, a co ![]() a później byłam dwie godziny u kosmetyczki na pedicure i manicure wraz z kąpielą parafinową i jakimiś maseczkami mleko i miód jestem baaaaaaaaardzo zadowolona ![]() kupiłam kupon w GROUPON (nie wiem czy słyszałyście ale ja korzystam coraz częściej ) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko polecam bardzo ![]() a pytanko - szukam dobrego utwardzacza/utrwalacza na lakier do paznokci - taki co się stosuje na lakier aby długo się trzymał i nie odpryskiwał - może któraś z Was mi dobry jakiś poleci? |
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Eirene1987;22479546]idę na wizytę teraz 11 października ale nie wiem czy mi w ogóle usg zrobi może jak ładnie poproszę
bo będę wtedy dokładnie w 14t6d więc na płeć to wydaje mi się szybko ale chciałabym znów podglądnąć mojego maluszka i też mam przeczucie że chłopczyk no nie wiem jakoś tak a ty kiedy masz to usg? ![]() Ja idę jutro na wizytę ale chodzę nie prywatnie tylko do przyszpitalnej przychodni i mój lekarz nie zawsze robi usg. myślę że jutro mi nie zrobi, ale zobaczymy. czekam w zasadzie na usg połówkowe które mam 15 listopada i wtedy chciałabym się dowiedzieć płci. |
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i używa czegoś w sprayu z Inglota, ponoć lepsze niż wysokopółkowe kosmetyki
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu robiłam testy owulacyjne mam uregulowane miesiączki więc wiedziałam mniej więcej kiedy owulację mam a test to potwierdził. no i próbowaliśmy dwa razy - w dzień kiedy na teście wyszło mi że mam dziś owulację i na następny dzień i koniec i dlatego ciekawa jestem czy wyszedł chłopak czy wbrew tej owulacji będzie dziewucha ![]() deneb3 śliczne ubranka ja wczoraj chciałam coś kupić i na złość nic nie było ale była niedziela więc tylko w auchan patrzyłam ale do kitu wszystkie ubranka te twoje śliczne sąMegi2015 ja to bym usg mogła codziennie mieć i patrzeć na maluszka a co do płci to pewnie też dowiem się w połowie listopada na połówkowym jeśli dziecię będzie chciało współpracować
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, malo sie udzielam bo pracy mam niestety po uszy, ale caly czas was podczytuje oczywiscie
Montii i Wanilla gratuluje zgrabniutkich brzusiow ![]() U mnie juz ponad 14 tydzien i zaczal sie u mnie stan chronicznej spiaczki O godzinie 10 wieczorem jestem nieprzytomna i pare razy w ciagu dnia lapie mnie w pracy. Doslownie nie jestem w stanie wykonywac swojej pracy bo ciezko sie skupic a oczy sie same zamykaja. Najgorsze jest to, ze kawa teraz nie za bardzo mi smakuje, wiec nie mam czym sie pobudzic. A poza tym dziewczyny czy nie macie problemow z pamiecia? Ja zawsze bylam taka zorganizowana a teraz o wszystkim zapominam..normalnie skleroza mnie dopadla!!
|
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak sie sprawdzi u was to i ja spróbuje tej sztuczki ![]() ale to gdzies za 2 lata najwczesniej
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czego czego? ![]() widziałam Sally Hansen ale masakrycznie drogie, jest tu w galerii niedaleko mnie stoisko inglota, pójdę dopytam ![]() nienawidzę jak po 1-2 dniach lakier mi odpryskuje
|
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej lejdis ja po uczelni ciężko się przestawić ledwo wysiedziałam aż mnie tyłek bolał... nieprzychylne osoby tak gapiły się na brzuch jak zahipnotyzowane, masakra. pffff byłam u gin i wsio ok, jutro dzwonie na te prenatalne w końcu. mam wzdęcia i jestem balonem ![]() a gin do mnie ooo przytyło się ale poszło w cycki
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
deneb3 śliczny ten sweterek
Montti lekarz powiedział Ci, że Ci w cycki poszło czy to Twoje stwierdzenie?? bo jak lekarza to niezły z niego luzak |
|
|
|
#3141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego, co tam wyczytałam, to nie ma konieczności wyparzania, pierze się normalnie w pralce w 60 stopniach, niektórych otulaczy wręcz nie wolno prac w wyższych temperaturach, bo sie rozwarstwią. Jako wkłady stosuje sie mikrofibrę- wydaje mi sie, że tego nie wolno wygotowywac, żeby nie straciło swoich własciwości,lub wkłady bambusowe, konopne lub bawełniane i te pewnie mozna co jakis czas uprac w pralce w programie 75 lub 90 st. Mozna kupic specjalne proszki lub płyny sanityzujące i co jakis czas prac z ich dodatkiem. Cytat:
? Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
pati jego
że w cycki i w boczki, ale boczki są seksi haha no on jest bardzo wyluzowany aż za
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby mój tż usłyszał jak tak gin do mnie mówi to by mi kazał go zmienić albo na każą wizytę już by ze mną chodził zazdrośnik ale poważnie to masz fajnego lekarza
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
też go lubię
![]() Cytat:
i sam mówi mi ,że mam w porządku lekarza , tż sam go wypytuje o coś nie raz ogólnie fajna miła atmosfera oby mój poród przyjmował
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Montii faktycznie fajny lekarz haha. mój też jest w porządku, ale jeszcze takich haseł od niego nie słyszałam...
![]() Jutro napiszę jak po mojej wizycie
|
|
|
|
#3148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się zapisałam do citydeal i tam też są takie kupony ale jakoś nie mam odwagi pierwszy raz coś kupić ![]() Cytat:
a jutro na obiad będzie fasolka ze słoika![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej faktycznie będzie, jak się rozejrzysz na tym stoisku![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3150 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo miałaś niskie tsh, czy pomyliłam coś? Bo ja mam z natury wysokie tsh, które mi się obniża po euthyroxie właśnie i mam niedoczynność.Cytat:
A Z Facetami już tak jest, ja myślę, że im część odpowiedzialna za planowanie czasem nie dokońca się rozwinęła No ale ja jak gdzieś jadę kręcę mapą a mój trzyma prostoCytat:
tylko my to dopiero na genetyczne.Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

U mnie oki, na szczęscie nadal nie plamię
A ja piewszą ciążę przeszłam z takimi samymi wynikami jak teraz
Mówiła że ogólnie nie jest tak źle ale w ciąży tarczyca pracuje za dwoje więc nie powinnam bujać się na samym dole. Echh, mam nadzieję że teraz będzie lepiej a i może ja lepiej się będę czuć 
.......co do tarczycy tez ja mam ilecze sie od 7lat wyniki na poczatku byly ok teraz mi dawke podwyzszyli i poziom wzrosl wiec u Ciebie tez tak bedzie.A znajac zycie i tarczyce to do konca zycia na eutyroxie bedziesz.Najwazniejsze zeby brac tabl. to wszystko bedzie ok.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyś

wiec nie jest zle .

) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko

lepiej faktycznie będzie, jak się rozejrzysz na tym stoisku