|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Dorinko i Emilko - wszystkiego najlepszego
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, serdecznie dziękuję za pamięć i życzenia
Dorinko, dużo szczęścia, radości, miłości, nieustającego optymizmu i wkroczenia w nowy rok z fajnymi założeniami ------------- Bardzo mnie raduje pogoda dziś i jestem pozytywnie nakręcona! Wczoraj miałam przed-urodzinowy dzień, ale taki który sobie sama zorganizowałam: spacer, obiad, wino i kino A dziś wiem, że mam niczego na wieczór nie planować i nie gotować obiadu...czyli jakieś miłe Haniu, super, że wyjazd udany Dorinko - myśl nad grawerem Jakie masz propozycje?Sanetko, oddychaj Babami się nie przejmuj a remont... no chyba tylko spokój Cię uratuje .---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Aaaa... dziewczyny, muszę jakoś przetrwać do kolacji <właśnie wróciłam z pracy "instytucjonalnej, teraz trochę rzeczy w domu>, mam dorsza i bakłażana, trochę pomidorów i paprykę, co dobrego mogę wyczarować? |
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście radość z zakupów rekompensuje wszystko
![]() a co do remontu no cóż...oliwy do ognia dolewa babcia (ze względu na wiek głowa już nie ta) i ojciec ( wiadomo czemu)- ciągle latają, wyzywają, awanturują sie itp (mi za niewinność też się przy okazji obrywa). no ale nie dam się wyprowadzić z równowagi...
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czym byłaś w kinie?? Dorsza upiecz w piekarniku pokropionego oliwą, balsamico, posypanego bazylia i oregano a z warzyw zrób a la leczo- z bakłażana, cebuli, pomidorów i papryki- dopraw czosnkiem , tymiankiem ,ziołami prowansalskimi ![]() Cytat:
za utrzymywanie równowagi
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale był![]() Coś w ten deseń zaczęłam działać, ale dorsza usmażę na oliwie z oliwek. a bakłażan właśnie pozbywa się goryczy
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko dzięki wielkie
![]() Ehh dużo mam tych wersji na grawer, ale muszę wybrać coś najbardziej pasującego do mnie. Coś pozytywnego i dobrze komponującego się na biżuterii, muszę wziąć uwagę, że wszyscy będę mi próbowali to odczytać , wiec nie chciałam aby to było zbyt oczywiste no i nie miałam problemu to sobie sama wymyśliłam ![]() No nic, jakoś dam radę
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zjadła coś w ten deseń My dziś stołujemy się u brata- zaprosił na karpia
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, oglądałam "Jestem miłością" z Tildą Swinton.
Film do OGLĄDANIA, nie do obejrzenia. Piękne obrazowanie, jako sztuka wizualna -wspaniałe doznania. Fabularnie nie jestem zachwycona zakończeniem, ale to rodzaj filmu, który ogląda się nie dla fabuły i akcji... Na główną bohaterkę kiedyś nie mogłam patrzeć, w tym filmie ociepliła swoje oblicze. Piękne widoki Włoch. Cytat:
![]() Wiadomo, że jest to tylko quasi-problem, więc zastanawiaj się do woli |
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zaciągnąć i obejrzeć w samotności
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma nic wspólnego np. z "Małą Moskwą", ja bym się tą kategorią nie przejmowała. Naprawdę dla tych obrazów, kreacji głównej bohaterki, muzyki i ciekawego wglądu w model współczesnej mediolańskiej "arystokratycznej" rodziny warto. Jest na co patrzeć. I piękne, naprawdę piękne sceny erotyczne, z jakby nie było 50-letnią bohaterką w roli głównej. Ale właśnie to raczej niemęskie kino... Takie też głosy slyszalam w kinie. |
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dori, Emilko życzę wam spełnienia marzeń i dużo zdrowia.
![]() Butter, mamy takie same spojrzenie na zimę. wczoraj rozmawialiśmy z właścicielką mieszkania które wynajmujemy. i pytaliśmy czy tu czasem pada śnieg. i ona, że go nie widziała od 20 lat tutaj, żeby zobaczyć śnieg na żywo trzeba jechać w góry.Haniu fajnie, że weekend się udał. Dori, widzę, że wkręcasz się w charmsy od jednego się zaczyna.
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dori chyba nie w charmsy
![]() Mi koleżanka ostatnio podesłała linka z charmsami Pandory i spędziłam na tej stronie 2 godziny Cytat:
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pandorę można kupić za 99 i za 3500 (różnica w cenach srebrny i złoty aniołek :P) |
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak już chciałam zamówić, to okazuje się, że chwilowy brak produktu
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, cała mega sterta prasowania zalega....muszę się za to zabrać, ale kompletnie nie mam siły
![]() Niedawno wróciliśmy z TŻ do domu - zjedliśmy obiad w tajskiej knajpie - było pysznie Teraz TŻ poszedł z chłopakami na gokarty, a ja walczę z sobą czy oglądać nowego Dextera, czy prasować...
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dori koniecznie pokaż jaką biżu sobie wybrałaś
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-10-04 o 20:43 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyskładałam już całą stertę bielizny... Swoją drogą, gdzie ta sprawiedliwość: TŻ śmiga na gokartach, a ja się bawię w kurę domową
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dori, Emi, wszystkiego najpiekniejszego
A ja dzis znow dogorywam, dzis dla odmiany mialam 20min na obiad i nawet zdazylam wypic herbate w ciagu pierwszych 4 godzin, jest lepiej... Jestem nadal zalamana, a co za tym idzie... totalny brak checi na cokolwiek. TZ sie przerazil,ze mnie traci na rzecz firmy
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2010-10-04 o 21:01 |
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dori, Emilko sto lat!!! ![]() ![]() Dzisiaj miałam strasznie dużo roboty w pracy, więc dzień mi niesamowicie szybko minął Jutro wolne Cytat:
Byliśmy w weekend na grzybach z Tżtem no i wbił mu się kleszcz
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia
, ale dopiero mi to przyszło do głowy popijając szampana ![]() Dzisiaj słoneczko i zapowiada się miły dzień
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
od samego rana miły dzień, nie dość, że leje deszcz, to jeszcze pokłóciłam się z TŻ - nasza pierwsza małżeńska kłótnia ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nocko, Gosiu, dziękuję
Cytat:
Może z Tobą też tak będzie? A jak świętowanie urodzin TŻta się udało? Cytat:
Cytat:
![]() My do 00.00 siedzieliśmy w restauracji Magdy Gessler, niespodzianka TŻta i przyjaciół, było nas 8 osiem osób. Bardzo przytulnie, rozmownie i pysznie ![]() Cytat:
ale tak na poważnie poważnie, czy raczej sprzeczka?
|
||||
|
|
|
#4313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U fryzjera jak zwykle super Zrobiłam kolor ten sam od pół roku, tylko przewalczyła obcięcie końcówek niby a poszło ze 4 cm , bo faktycznie po lecie były zniszczone ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy w Garze w centrum, róg Sienkiewicza i Jasnej. Kuchnia włoska, ale czytałam, że co dwa lata zmieniają kręgi tematyczne jeśli chodzi o jedzenie. W środku jest pięknie - bardzo przytulnie, ale bez zadęcia, na ścianach wiszą zdjęcia włoski gwiazd, głównie ekranu, z lat 60.,70., zresztą zdjęcia które są na stronie świetnie klimat oddają: http://www.gar.com.pl/restauracja-gar/wnetrza Jedzenie bardzo dobre, większość przyjaciół zamówiła typowo włoskie dania, pizze, makarony, risotto, a my z mężem mięso kotlet cielęcy z szałwią w szynce parmeńskiej z grillowanymi warzywami, a mąż stek wołowy w occie balsamicznym. Dania bardzo sycące, większość z nas nie miała już miejsca na deser... Ale po jakimś czasie![]() Ceny są na stronce, możesz zerknąć. Jeśli chodzi o te dania "główne" to myślę, że ok. jak na tego typu miejsce. Desery za to bardzo małe, i to nie przystawało do cen. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jodie, cześć ![]() Trochę luźniej i spokojniej u Ciebie? |
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, to super, ze fryzjer udany. Ja ciągle mam fryzjerskie stresy i teraz mimo, że marzy mi się jakaś zmiana, nie potrafię się przemóc... Pewnie skończy się podcięciem włosów, może paroma refleksami... W gruncie rzeczy uwielbiam swoje długie włosy - bardzo mi się podobają, ale są bardzo kłopotliwe niestety...
Emilko, restauracja Magdy Gessler - super ![]() ![]() I jak wrażenia?? Fajna niespodzianka ![]() Kłótnia - no wiem, że zawsze musi być pierwsza...ale było super - sielanka, nie chciało nam się kłócić...i obawiam się, że ta kłótnia będzie takim przełomem i wszystko wróci do kłótniowej normy ![]() Właściwie pokłóciliśmy się o głupotę jakąś... ale ja miałam rację, TŻ zaczął się stawiać (chociaż sam wie,że miałam rację)... do tego korki, pośpiech do pracy...i afera gotowa... Mieliśmy iść dziś do kina, ale już mu napisałam, że ma spadać, że jadę sobie dziś sama na zakupy... |
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Butter coś czuję, że dziś wieczorem sie pogodzicie ![]() Dori fajnie mieć zaufaną fryzjerkę Emilko super niespodzianka ![]() ostatnio myślę o jakimś radykalnym cięciu ale na razie nie mam pomysłu. |
|
|
|
#4318 |
|
Rozeznanie
|
Haniu, Dorinko i Emilko spóżnione, najlepsze życzenia urodzinowe, dużo zdrówka, miłości, szczęścia i życiowego spełnienia!!!
Nocko, oby sytuacja w pracy szybko się zmieniła lub abyś szybko znalazł coś nowego! Gosiu, ja na Twoim miejscu zabrałabym TŻ-ta do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne. Dorinko lilou super sprawa, pokaż co wybrałaś. Ja wpadłam w pandorę i już tego bardzo żałuję... Biia ogromnie zazdroszczę Ci tego wyjazdu. Jak dla mnie Portugalia jest przepiękna Edit: Butter oglądałam Ugotowanych tak 5/10 i nawet spoko, choć szczególnie mnie nie zachwyciło. A Ty co sądzisz? Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2010-10-05 o 09:41 |
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź na zakupy, a później się przytulcie/przeproście/wyznajcie miłość ![]() Wrażenia z kolacji naprawdę fajne, wnętrza przytulne, że człowiek naprawdę od razu czuje się swobodnie i super Dostałam też książkę kucharską Magdy Gessler. Będę próbować jej dań
|
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad Waszym zdaniem na temat tego programu... Cytat:
![]() Za tydzień w Lidlu jest tydzień kulinarny i są fajnie wyglądające książki...jak na żywo będą równie fajne-może sobie kupię
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Jakie masz propozycje?
.

za utrzymywanie równowagi
, wiec nie chciałam aby to było zbyt oczywiste no i nie miałam problemu to sobie sama wymyśliłam