|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia trzymaj się
![]() na zdjęciu naprawdę wygląda na dużego chłopca ![]() ----------------------- Ja się zastanawiam nad śliniakiem i znalazłam specjalnie do do mleka dla maluchów z TT ale czy ot potrzebne? chyba później kupie jeden sylikonowy bo te materiałowe nie wyglądają po użyciu atrakcyjnie hahah -------------------------- Jestem juz w 30tc i tak stwierdziłam że za 6 mogę przecież urodzić ![]() więc się przestraszyłam i zabieram się za pranie (mam bardzo ładną pogodę) jak pochodzę do terminu to najwyżej na początku grudia wypiorę jeszcze raz naprawdę mam mało ubranek ale po segregacji wyszły 4 pralki! Facet obiecał wystawić mi wieczorem aukcję z moja skórą owczą i nie wystawił ![]() Cytat:
Zapraszamy mi się też wydaje że zostanę sama do rozpakowania na tym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() Termin mam na 20.10.2010 ![]() Chociaz mam nadzieje ze moze zlapie mnie wczesniej... nadzieja matką głupich hihi ![]() Lat 21 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia- trzymam mocno kciuki za Was, jak czytalam Twoj opis, to az lezka sie krecila. Maluszek da powoli sobie rade z cycem, a Ty uwazej i dbaj o siebie, bo przeciez to malenstwo Ciebie teraz najbardziej potrzebuje.
Ja tam sie za bardzo na porodowke nie pcham i z checia przepuszcze Ishke ![]() Ide sie szykowac na CTG do szpitala, A wogole to wreszcie przestalam pracowac.... HHUUURRRAAAAA, ale fajnie zjesc sniadanko w spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() proponuje pieluche tetrowa do momentu jak nie zaczniesz podawac jabluszka etc... a potem rzeczywiscie plastikowy hehe mialam materialowe i non stop je odplamialam nie wyobrazalam sobie by paskudztwo dz. zakladac a ten plastik przetre i glanc pic ![]() rzeczywiscie czas nas juz goni :/ ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- ONA powodzenia w badaniu!!!!!!!!!! ![]() pozostało mi 8,5 tyg. ehhh mówię sobie to sporo a to tuż tuż tak na prawdę! paniki jakiejś nie mam, tyle, że zaczynam się smucić, iż nie mam przygotowanych różnych rzeczy, popranychm, poprasowanych etc... ehhh jedyne co muszę dokupić to po jednym komplecie welrkowym pajacyk spioszki i bluzeczka no i jeden bawelniany do kazdego rozmiaru tak by miec do lekarza... reszta po tosku jest, jeszcze kama teraz uzywa wiec w szafie nawet tego nie mam ale wszystko przyjdzie juz poprane i poprasowane wiec przynajmniej tyle dobrego z pozyczenia ciotce ![]() tu macie linki do tych rzeczy co chce ![]() sa sliczniusie jak dla mnie i nie takie drogie ... http://allegro.onet.pl/koala-komplet...252994192.html http://allegro.onet.pl/koala-pajac-w...259922505.html i do teo tez mozna czapeczke kompletowa... Z TOSKIEM nic lepiej mimo antybiotyku, w pt chyba postawie mu banki A JA CHORA ;( zap. krtani mnie chwycilo popoludniu do lekarza ;( paskudztwo jedno nie moge pic jesc lykac mowic! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie jeszcze do porodu duuuuuuuuuuzo czasu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() noi caly czas przeciez ona nie leci - podniecenie, przygniecenie, emocje... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Czesc
Ja znowu miałam straszną noc, takie koszmary mi się śnią że normalnie masakra. ![]() ![]() Zjadłam śniadanko i pasowałoby sie ogarnąc i ubrac bo w pidzamkach siedze ![]() Kootekk z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ![]() ![]() Weronisia Dzielna z Ciebie kobietka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
ona powodzenia na badaniach
![]() ja też chciałabym żeby córcia siedziała jak najdłużej się da ![]() korzystaj ze słodkiego lenistwa już niedługo się skończy ![]() pelnia1980 pajacyk śliczny ale w sumie z przesyłką wychodzi prawie 40 zł więc według mnie trochę drogo, co prawda jest welurowy więc można mu chyba wybaczyć ![]() ja kupowałam bawełniane w tesco z cherokee i disney trójpak za 45 zł ![]() Angelika16 to już niedługo ![]() córcia czy synek? apoolonia ja śliniaków jeszcze nie kupuje, przy kupnie ręczników dostałam 2 gratis ale specjalnie kupować nie będę, w razie co użyję pieluszki a potem kupię przy wprowadzaniu innych potraw niż mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjj to prawda Andzia ![]() patrzylam w sklepach nie schodza ponizej 30 zl welurki niestety zawsze w cenie ![]() same spioszki potrafia 20 zl kosztowac... fakt, mialabym za jeden komplet dwa komplety bawelanianych ale musze miec cos cieplejszego pod kombinezon, nie wyobrazam sobie by nie miec welurka przynajmniej jednego ![]() ale ok 200 stow na to pojdzie :/ za to obczailam w legnicy oobe ktora sprzedaje pampersy za 35 zl 1 i 6 i zamowilam u niej ostatnie paczki wiec przynajmniej tyle zaoszczedze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Angelika, witam
![]() Weronisia, trzymam kciuki, by czas w szpitalu szybko minął i Pascal szybko znalazł sie w domu ![]() ![]() kretencja, jak mnie łapał skurcz łydki to natychmiast stawiałam nogę na podłodze i jak tylko mogłam to przyciskałam ją do podłogi całą stopą, mi to pomagało. A w ciąży na razie nie mam skurczy, biorę 3 razy po 1 tabletce asparaginianu extra. To magnez i potas. Bardzo potrzebne w ciąży. Pelnia, życzę zdrówka, dla Ciebie i synka ![]()
#4901 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba za duzo mysle o tym.
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze, dzięki, wypróbuję następnym razem
![]() No, a mnie idzie 32tc ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-05 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
ojjj KOOTKU oby na wizytach okazalo sie wszystko w porzadku i zadnych terapii nie bedzie trzeba stosowac... okulista u najmnijszego dziecka jest jeszcze do przezycia - gorzej juz z ponad rocznym dzieckiem
![]() a nocki ![]() ![]() WERONISIA całkowicie sie z Toba zgadzam, lepiej niech siedza maluszi jak najdluzej!!!!!!!!!!!! potem tylko latanie po lekarzach, wieczny lek o rozwoj dziecka, w przyszlosci nauke etc... z pokarmem juz lepiej jak 75 odcuiagnelas to sukces ![]() pobyt przy dziecku i przystawianie maluszka swoje robi ![]() jak rana ci krwawi moze udaj sie na wizyte do gina... z tego co piszesz to przez zrosty - a kazda z nas po 1 cc je ma?????????? ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- ALI dziękuję ci bardzo - ide lezxec bo padam z wyczerpania ;( obym wytrzymala z Toskiem do 16 wtedy tż mnie wybawi , ledwo siedze ;( buzka dl awszystkich, pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny clotrimazol można stosować w 3 trymestrze? bo nie mam ulotki... czy którejś z Was gin polecił to na swędzenie? dziś jest tragedia-i to nie pochwa a na samej górze-na początku warg-przepraszam za szczegóły
![]()
#4906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? ![]() noooo chyba ze ja o czyms nie wiem i tak sie robi ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
na necie można znalesc ulotke kazdego leku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, mnie gin pozwolił clotrimazol, ale krem.
#4908 | |
Zakorzenienie
|
pelnia1980 no wiem, wiem, że są potrzebne, ja też mam parę sztuk - na szczęście dostałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
"Poinformuj lekarza:Gdy masz nadwrażliwość na klotrimazol. Gdy stosujesz miejscowo inne leki przeciwgrzybicze. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią." ja w takich sytuacjach biorę lactovaginal, lekarka pozwoliła. Edytowane przez andziat Czas edycji: 2010-10-05 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
No znalazłam ulotkę i się przeraziłam... ale skoro Tobie Kretencja pozwolił to lecę smarować-bo zaraz tu padnę...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Dziękuję za pomoc ![]()
#4910 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, ale tylko na zewnątrz! Nie ładuj do środka
![]()
#4911 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, ale obejrzałam się w lusterku i jednak pojadę do lekarza...
![]() ![]()
#4912 |
Zakorzenienie
|
No pewnie, lepiej sprawdzić, infekcje mogą być groźne dla nas.
Mallinko, a Ty masz już tytuł kolejnej części? ![]() ![]()
#4913 |
Zakorzenienie
|
melabn nie raz w tv slyszalam, ze maz to najefektywniejszy laktator na swiecie.
![]() ![]() Moj powiedzial ze raczej nie wezmie cyca do ust jak cos z niej bedzie lecialo. Haha zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() piszcie szybko do 5000 postów ![]() ![]()
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
|
Synek
![]() Na imie Kasjan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Wczoraj jednak przyjechal ten cham ![]() ![]() ![]() A więc jednym słowem TŻ mnie olał, a potem urządził mi prelekcje na temat tego jak mu było przykro że z nimi nie siedziałam. Więc teraz prawie wcale nie odzywam się do TŻ ![]() Dzisiaj byłam u lekarza i malutka się przekręciła więc nie bedzie CC tylko poród naturalny. A już sobie przetłmaczyłam że przeżyje CC więc teraz muszę się nastawić na SN. Dzidzia waży już prawie 2500gram a to 32 tydzień |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, załóż nowy i nie podawaj linka, jak dojdziemy do końca to sobie poszukamy
![]() Mój mąż na laktator chyba się nie nada. Mówi, że próbował mleka kobiecego jak jego siostra była malutka (15 lat temu) i twierdzi, że jest ohydne ![]() Rypka, ale Ci zazdroszczę sn...
#4918 | ||
Zadomowienie
|
heh no wiesz co
![]() ![]() mi to sprawia przyjemnosc... w 1 c. sie brzydzil mleczka a teraz mniam mniam ![]() ![]() KLIWIA w 1 c. tez tak bylo teraz ulalla musze mowic przestan ![]() MALLINKA ja tam zawsze polecam lekarza bo nawroci ci sie... mi sie 2 tyg, trzyma, smaruje clotrimazolum wlasnie ale tylko wargi, a zap. i tak pojdzie ci do srodka w gora tydzien, napary z kory debu sa super, ale mnie piecze po nich bardziej choc tylko pare ghodzin potem wyrazna ulga na szczescie ja lekarza mam za tydzien wiec wytrzymam... ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() wybacza ci dziewzeta na wzglad problemow z zap. niech to co ci przepisze pomoze ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Weronisia- podziwiam, ze sie wypisalas. Gratuluje produkcji mleka i ze maly cie ssie. To jedno z moich obaw- czy karmienie piersia sie nam uda. ![]() Kretencja- sprobuj brac magnez jeszcze bezsposrednio przed spaniem.On sie nie magazynuje na dlugo w organizmie i stad te skurcze. Ja narazie odpukac nie mam, odkad biore jeszcze dodatkowo przed samym spaniem. A bananow i orzechow jem naprawde duzo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.