3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 08:09   #4891
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Weronisia trzymaj się
na zdjęciu naprawdę wygląda na dużego chłopca

-----------------------

Ja się zastanawiam nad śliniakiem i znalazłam specjalnie do do mleka dla maluchów z TT ale czy ot potrzebne?
chyba później kupie jeden sylikonowy bo te materiałowe nie wyglądają po użyciu atrakcyjnie hahah

--------------------------

Jestem juz w 30tc i tak stwierdziłam że za 6 mogę przecież urodzić
więc się przestraszyłam i zabieram się za pranie (mam bardzo ładną pogodę) jak pochodzę do terminu to najwyżej na początku grudia wypiorę jeszcze raz

naprawdę mam mało ubranek ale po segregacji wyszły 4 pralki!

Facet obiecał wystawić mi wieczorem aukcję z moja skórą owczą i nie wystawił a ja chce być już po tych wszystkich większych zakupach

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jeśli mozna to sie dołącze takze do was, choc jestem z watku wrzesniowo-październikowych, ale u nas juz tyle kobietek ma przy sobie swoje malenstwa, ale robi sie zbyt spokojnie na watku takze podczytuje was

Zapraszamy mi się też wydaje że zostanę sama do rozpakowania na tym wątku
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:09   #4892
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Witam
Termin mam na 20.10.2010
Chociaz mam nadzieje ze moze zlapie mnie wczesniej... nadzieja matką głupich hihi
Lat 21
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:11   #4893
ona1010
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Weronisia- trzymam mocno kciuki za Was, jak czytalam Twoj opis, to az lezka sie krecila. Maluszek da powoli sobie rade z cycem, a Ty uwazej i dbaj o siebie, bo przeciez to malenstwo Ciebie teraz najbardziej potrzebuje.

Ja tam sie za bardzo na porodowke nie pcham i z checia przepuszcze Ishke Zobaczymy co mi w czwartek powiedza, moze maluszek jeszcze przybierze troszke na wadze, ale to wszystko od lozyska zalezy, czy bedzie go chcialo karmic. Wszystko to takie skomplikowane. Az sie boje, ze moje malenstwo moze byc tez takie jak Werosini malutkie, bo przeciez te USG troche klamia. U lekarza przed poludniem mialam 2500 a po poludniu w szpitalu 2650 i komu tu wierzyc ?????????????????

Ide sie szykowac na CTG do szpitala,
A wogole to wreszcie przestalam pracowac.... HHUUURRRAAAAA, ale fajnie zjesc sniadanko w spokoju
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:16   #4894
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
-----------------------

Ja się zastanawiam nad śliniakiem i znalazłam specjalnie do do mleka dla maluchów z TT ale czy ot potrzebne?
chyba później kupie jeden sylikonowy bo te materiałowe nie wyglądają po użyciu atrakcyjnie hahah

--------------------------

Jestem juz w 30tc i tak stwierdziłam że za 6 mogę przecież urodzić
więc się przestraszyłam i zabieram się za pranie (mam bardzo ładną pogodę) jak pochodzę do terminu to najwyżej na początku grudia wypiorę jeszcze raz
HEJ KOCHANE
proponuje pieluche tetrowa do momentu jak nie zaczniesz podawac jabluszka etc... a potem rzeczywiscie plastikowy hehe mialam materialowe i non stop je odplamialam nie wyobrazalam sobie by paskudztwo dz. zakladac a ten plastik przetre i glanc pic

rzeczywiscie czas nas juz goni :/

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

ONA powodzenia w badaniu!!!!!!!!!!

pozostało mi 8,5 tyg. ehhh mówię sobie to sporo a to tuż tuż tak na prawdę!

paniki jakiejś nie mam, tyle, że zaczynam się smucić, iż nie mam przygotowanych różnych rzeczy, popranychm, poprasowanych etc...
ehhh

jedyne co muszę dokupić to po jednym komplecie welrkowym pajacyk spioszki i bluzeczka no i jeden bawelniany do kazdego rozmiaru tak by miec do lekarza... reszta po tosku jest, jeszcze kama teraz uzywa wiec w szafie nawet tego nie mam ale wszystko przyjdzie juz poprane i poprasowane wiec przynajmniej tyle dobrego z pozyczenia ciotce

tu macie linki do tych rzeczy co chce
sa sliczniusie jak dla mnie i nie takie drogie ...
http://allegro.onet.pl/koala-komplet...252994192.html

http://allegro.onet.pl/koala-pajac-w...259922505.html

i do teo tez mozna czapeczke kompletowa...

Z TOSKIEM nic lepiej mimo antybiotyku, w pt chyba postawie mu banki
A JA CHORA ;( zap. krtani mnie chwycilo popoludniu do lekarza ;( paskudztwo jedno nie moge pic jesc lykac mowic!
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:18   #4895
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witam z samego rana
Spałam całą noc i nadal jestem śpiąca.

Sanderinka głowa do góry

.

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Weronisia- trzymam mocno kciuki za Was, jak czytalam Twoj opis, to az lezka sie krecila. Maluszek da powoli sobie rade z cycem, a Ty uwazej i dbaj o siebie, bo przeciez to malenstwo Ciebie teraz najbardziej potrzebuje.

Ja tam sie za bardzo na porodowke nie pcham i z checia przepuszcze Ishke Zobaczymy co mi w czwartek powiedza, moze maluszek jeszcze przybierze troszke na wadze, ale to wszystko od lozyska zalezy, czy bedzie go chcialo karmic. Wszystko to takie skomplikowane. Az sie boje, ze moje malenstwo moze byc tez takie jak Werosini malutkie, bo przeciez te USG troche klamia. U lekarza przed poludniem mialam 2500 a po poludniu w szpitalu 2650 i komu tu wierzyc ?????????????????

Ide sie szykowac na CTG do szpitala,
A wogole to wreszcie przestalam pracowac.... HHUUURRRAAAAA, ale fajnie zjesc sniadanko w spokoju
CTG to to KTG ?

u mnie jeszcze do porodu duuuuuuuuuuzo czasu

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:20   #4896
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej... nie śpie od poł godziny mała kopie, tak ze mnie obudziła

zaczełą mi leciec siara i jak to teraz zrobić zeby nie leciało ??
usnęłam poźno, wstawałam chyba 4 razy do łazienki

w każdym razie mam noc pełną "przygód" usnęłam poźno i jeszcze tesciowa przyjedzie czyli kolejny chol**** dzien....

chce mi sie płakać
czemu sie wnerwiasz ze leci zamiast sie cieszyc??????? siara to cudna sprawa, mi maz czasem podchlipuje wieczorkami

noi caly czas przeciez ona nie leci - podniecenie, przygniecenie, emocje... a jak ci przeszkadza wsadz soie albo wkladke lakt. albo pol podpaski i z glowy
Stary 2010-10-05, 08:35   #4897
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc

Ja znowu miałam straszną noc, takie koszmary mi się śnią że normalnie masakra. Nie wiem skąd się biorą takie chore sny...

Zjadłam śniadanko i pasowałoby sie ogarnąc i ubrac bo w pidzamkach siedze Po południu jedziemy z tżtem na zakupy więc plan dnia na dzisiaj jest świetny... Oby tylko miała siły na to wszystko hehe bo moja kondycja do najlepszych juz nie nalezy...

Kootekk z dnia na dzien bedzie coraz lepiej Buziaczki dla waszej trójeczki

Weronisia Dzielna z Ciebie kobietka I gratuluje zaczętej produkcji mleczka
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:36   #4898
andziat
Zakorzenienie

ona powodzenia na badaniach
ja też chciałabym żeby córcia siedziała jak najdłużej się da
korzystaj ze słodkiego lenistwa już niedługo się skończy

pelnia1980 pajacyk śliczny ale w sumie z przesyłką wychodzi prawie 40 zł więc według mnie trochę drogo, co prawda jest welurowy więc można mu chyba wybaczyć
ja kupowałam bawełniane w tesco z cherokee i disney trójpak za 45 zł

Angelika16 to już niedługo
córcia czy synek?

apoolonia ja śliniaków jeszcze nie kupuje, przy kupnie ręczników dostałam 2 gratis ale specjalnie kupować nie będę, w razie co użyję pieluszki a potem kupię przy wprowadzaniu innych potraw niż mleko
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:46   #4899
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ona powodzenia na badaniach
ja też chciałabym żeby córcia siedziała jak najdłużej się da
korzystaj ze słodkiego lenistwa już niedługo się skończy

pelnia1980 pajacyk śliczny ale w sumie z przesyłką wychodzi prawie 40 zł więc według mnie trochę drogo, co prawda jest welurowy więc można mu chyba wybaczyć
ja kupowałam bawełniane w tesco z cherokee i disney trójpak za 45 zł

Angelika16 to już niedługo
córcia czy synek?

apoolonia ja śliniaków jeszcze nie kupuje, przy kupnie ręczników dostałam 2 gratis ale specjalnie kupować nie będę, w razie co użyję pieluszki a potem kupię przy wprowadzaniu innych potraw niż mleko

ojjj to prawda Andzia z przesylka drozej ale kupowalabym na 3 rozmiary od razu po jednym wiec sie zwroci
patrzylam w sklepach nie schodza ponizej 30 zl
welurki niestety zawsze w cenie
same spioszki potrafia 20 zl kosztowac...

fakt, mialabym za jeden komplet dwa komplety bawelanianych ale musze miec cos cieplejszego pod kombinezon, nie wyobrazam sobie by nie miec welurka przynajmniej jednego chocbyw przychodni do lekarza jak sie czeka, w abwelence za zimno nawet jak dwie wastwy, a z kolei w dresikach gumki sa rozne... a jak ubiore polarkowe ubranko to za cieplo...
ale ok 200 stow na to pojdzie :/

za to obczailam w legnicy oobe ktora sprzedaje pampersy za 35 zl 1 i 6 i zamowilam u niej ostatnie paczki wiec przynajmniej tyle zaoszczedze
Stary 2010-10-05, 08:47   #4900
Aliszcze
Zakorzenienie

Angelika, witam

Weronisia, trzymam kciuki, by czas w szpitalu szybko minął i Pascal szybko znalazł sie w domu fajnie, że jednak udało Ci się "uruchomić" piersi

kretencja, jak mnie łapał skurcz łydki to natychmiast stawiałam nogę na podłodze i jak tylko mogłam to przyciskałam ją do podłogi całą stopą, mi to pomagało. A w ciąży na razie nie mam skurczy, biorę 3 razy po 1 tabletce asparaginianu extra. To magnez i potas. Bardzo potrzebne w ciąży.

Pelnia, życzę zdrówka, dla Ciebie i synka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:49   #4901
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc

Ja znowu miałam straszną noc, takie koszmary mi się śnią że normalnie masakra. Nie wiem skąd się biorą takie chore sny...

Zjadłam śniadanko i pasowałoby sie ogarnąc i ubrac bo w pidzamkach siedze Po południu jedziemy z tżtem na zakupy więc plan dnia na dzisiaj jest świetny... Oby tylko miała siły na to wszystko hehe bo moja kondycja do najlepszych juz nie nalezy...

Kootekk z dnia na dzien bedzie coraz lepiej Buziaczki dla waszej trójeczki

Weronisia Dzielna z Ciebie kobietka I gratuluje zaczętej produkcji mleczka
jejus mnie tez same głupoty tzn. rzeczy straszne zwiazane z ciaza ze to juz ...mam dosc tych snów.
chyba za duzo mysle o tym.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:49   #4902
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, dzięki, wypróbuję następnym razem I muszę gina podpytać na najbliższej wizycie o potas. Jem sporo bananów, więc tego nie powinno mi brakować... No ale może warto pobrać.

No, a mnie idzie 32tc Też za miesiąc mogę się rozpakować Czas chyba się wziąć za pranie ciuszków i pościeli. Lepiej żeby poleżało (przykryję czymś), niż żeby było nie gotowe.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-05 o 08:51
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:51   #4903
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ojjj KOOTKU oby na wizytach okazalo sie wszystko w porzadku i zadnych terapii nie bedzie trzeba stosowac... okulista u najmnijszego dziecka jest jeszcze do przezycia - gorzej juz z ponad rocznym dzieckiem

a nocki no coz - dla niektorych z nas to bedzie meczarnia, a inne maluchy blogo beda spac po nockach za to w dzien harcowac tż jest w nocy - moze sie wymieniajcie?

WERONISIA całkowicie sie z Toba zgadzam, lepiej niech siedza maluszi jak najdluzej!!!!!!!!!!!! potem tylko latanie po lekarzach, wieczny lek o rozwoj dziecka, w przyszlosci nauke etc...
z pokarmem juz lepiej jak 75 odcuiagnelas to sukces GRATULUJE!
pobyt przy dziecku i przystawianie maluszka swoje robi no i twe checi - podziwiam cie za wypisanie sie ze spzitala...
jak rana ci krwawi moze udaj sie na wizyte do gina...

z tego co piszesz to przez zrosty - a kazda z nas po 1 cc je ma??????????

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

ALI dziękuję ci bardzo - ide lezxec bo padam z wyczerpania ;( obym wytrzymala z Toskiem do 16 wtedy tż mnie wybawi , ledwo siedze ;(

buzka dl awszystkich, pa
Stary 2010-10-05, 08:58   #4904
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
czemu sie wnerwiasz ze leci zamiast sie cieszyc??????? siara to cudna sprawa, mi maz czasem podchlipuje wieczorkami

noi caly czas przeciez ona nie leci - podniecenie, przygniecenie, emocje... a jak ci przeszkadza wsadz soie albo wkladke lakt. albo pol podpaski i z glowy
dziwne ma zboczenie ten Twoj maz
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:04   #4905
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny clotrimazol można stosować w 3 trymestrze? bo nie mam ulotki... czy którejś z Was gin polecił to na swędzenie? dziś jest tragedia-i to nie pochwa a na samej górze-na początku warg-przepraszam za szczegóły ale już nie mogę wytrzymać... i tantum rosa może przynieść ulgę?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:05   #4906
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

??

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość

noooo chyba ze ja o czyms nie wiem i tak sie robi

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny clotrimazol można stosować w 3 trymestrze? bo nie mam ulotki... czy którejś z Was gin polecił to na swędzenie? dziś jest tragedia-i to nie pochwa a na samej górze-na początku warg-przepraszam za szczegóły ale już nie mogę wytrzymać... i tantum rosa może przynieść ulgę?

na necie można znalesc ulotke kazdego leku

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:06   #4907
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, mnie gin pozwolił clotrimazol, ale krem.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 09:13   #4908
andziat
Zakorzenienie

pelnia1980 no wiem, wiem, że są potrzebne, ja też mam parę sztuk - na szczęście dostałam mnie czasami przerażają te ceny z kosmosu ale pewnie jak bym nie dostała to tez bym musiała kupić jeśli chodzi o dresiki i spodenki to też się ich trochę obawiam żeby te gumki nie uciskały brzuszka dlatego postawiłam na body i pajace

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
cytat z ulotki kremu:

"Poinformuj lekarza:Gdy masz nadwrażliwość na klotrimazol. Gdy stosujesz miejscowo inne leki przeciwgrzybicze. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią."

ja w takich sytuacjach biorę lactovaginal, lekarka pozwoliła.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-10-05 o 09:15
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:15   #4909
mallinka
Zadomowienie

No znalazłam ulotkę i się przeraziłam... ale skoro Tobie Kretencja pozwolił to lecę smarować-bo zaraz tu padnę... a wizytę mam za 3 tyg i nie chciałabym teraz się umawiać bo to 100zł w plecy

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziękuję za pomoc

Stary 2010-10-05, 09:16   #4910
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, ale tylko na zewnątrz! Nie ładuj do środka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 09:24   #4911
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mallinka, ale tylko na zewnątrz! Nie ładuj do środka
Wiem, wiem, ale obejrzałam się w lusterku i jednak pojadę do lekarza... zaraz zadzwonie. mam zaczerwienione i nie wiem czy nie mam jakiejś narośli-wielkości groszku-sama nie wiem, bo dawno się tam nie oglądałam zdenerwowałam się i wolę żeby mnie lekarz obejrzała.

Stary 2010-10-05, 09:27   #4912
kretencja
Zakorzenienie

No pewnie, lepiej sprawdzić, infekcje mogą być groźne dla nas.

Mallinko, a Ty masz już tytuł kolejnej części? Bo zaraz trzeba będzie się przenosić

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 09:29   #4913
kliwia
Zakorzenienie

melabn nie raz w tv slyszalam, ze maz to najefektywniejszy laktator na swiecie. Ale bardziej chodzi o rozkrecenie laktacji niz pozniejsze odciaganie pokarmu
Moj powiedzial ze raczej nie wezmie cyca do ust jak cos z niej bedzie lecialo. Haha zobaczymy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 09:32   #4914
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie, lepiej sprawdzić, infekcje mogą być groźne dla nas.

Mallinko, a Ty masz już tytuł kolejnej części? Bo zaraz trzeba będzie się przenosić
znam i nie wiem znowu co zrobic, bo tu jeszcze nie koniec a ja juz chce jechac do lekarza...
piszcie szybko do 5000 postów albo zaczekajcie aż wrócę ok13

Stary 2010-10-05, 09:32   #4915
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Synek

Na imie Kasjan
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:33   #4916
rypka85
Zakorzenienie

Hej Kochane A ja się nie odzywałam bo mam mega doła.
Wczoraj jednak przyjechal ten cham Mój mąż zaraz do nich polecial bo był wujek i nie wypadało żeby zostać, a ja siedziałam sama Tylko teściowa czasem wpadała posiedzieć trochę ze mną
A więc jednym słowem TŻ mnie olał, a potem urządził mi prelekcje na temat tego jak mu było przykro że z nimi nie siedziałam.
Więc teraz prawie wcale nie odzywam się do TŻ

Dzisiaj byłam u lekarza i malutka się przekręciła więc nie bedzie CC tylko poród naturalny.

A już sobie przetłmaczyłam że przeżyje CC więc teraz muszę się nastawić na SN.

Dzidzia waży już prawie 2500gram a to 32 tydzień
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:34   #4917
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, załóż nowy i nie podawaj linka, jak dojdziemy do końca to sobie poszukamy

Mój mąż na laktator chyba się nie nada. Mówi, że próbował mleka kobiecego jak jego siostra była malutka (15 lat temu) i twierdzi, że jest ohydne

Rypka, ale Ci zazdroszczę sn...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 09:39   #4918
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
heh no wiesz co
mi to sprawia przyjemnosc... w 1 c. sie brzydzil mleczka a teraz mniam mniam dzieki niemu mam brodawki sterczace nie to co z T. ehh moze dzieki temu bedzie lepiej z karmieniem

KLIWIA w 1 c. tez tak bylo teraz ulalla musze mowic przestan hehe

MALLINKA ja tam zawsze polecam lekarza bo nawroci ci sie... mi sie 2 tyg, trzyma, smaruje clotrimazolum wlasnie ale tylko wargi, a zap. i tak pojdzie ci do srodka w gora tydzien, napary z kory debu sa super, ale mnie piecze po nich bardziej choc tylko pare ghodzin potem wyrazna ulga
na szczescie ja lekarza mam za tydzien wiec wytrzymam...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
znam i nie wiem znowu co zrobic, bo tu jeszcze nie koniec a ja juz chce jechac do lekarza...
piszcie szybko do 5000 postów albo zaczekajcie aż wrócę ok13
wklej MALINKO przekazemy sobie
wybacza ci dziewzeta na wzglad problemow z zap.
niech to co ci przepisze pomoze

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Mallinka, załóż nowy i nie podawaj linka, jak dojdziemy do końca to sobie poszukamy

Mój mąż na laktator chyba się nie nada. Mówi, że próbował mleka kobiecego jak jego siostra była malutka (15 lat temu) i twierdzi, że jest ohydne

Rypka, ale Ci zazdroszczę sn...
na ogol mleko jest slodziutkie wiec dziwne ze nie smakowalo ale od okogo on probowal tego nmleka majac ile lat??? hmm gdzies 12-15??? SZOK
Stary 2010-10-05, 09:40   #4919
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

De ja noszę legginsy do długich swetrów i z reguły z baletkami-kupiłam takie 3 swetrowe tuniki w H&M i mam nadzieję że do końca ciąży mi starczą

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja noszę długie swetry i tuniki. Z butów jak jest ciepło to balerinki a tak jak teraz to botki. Bardzo lubię je nosić.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

.
Jakies foto? W baletkach nie chodze juz bo mi za zimno, ale botki jak najbardziej.

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
De28 a to baby!!! Pewnie jakby stał jakiś chłop to by Cię przepuścił. Wydawało by się,że kobieta kobietę zrozumie i będzie wyrozumiała,ale tak nie jest.Niestety.
Co mnie dziwi- to byly kobiety z dziecmi, a wiec kiedys same byly w ciazy

Weronisia- podziwiam, ze sie wypisalas. Gratuluje produkcji mleka i ze maly cie ssie. To jedno z moich obaw- czy karmienie piersia sie nam uda.
Kretencja- sprobuj brac magnez jeszcze bezsposrednio przed spaniem.On sie nie magazynuje na dlugo w organizmie i stad te skurcze. Ja narazie odpukac nie mam, odkad biore jeszcze dodatkowo przed samym spaniem. A bananow i orzechow jem naprawde duzo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:40   #4920
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Byliśmy na zakupach i przyzna się wam,że już nie mam siły ganiac po sklepach

Anecka dzięki za pomysł na marynatę,wypróbuję jutro

kotek nie martw sie tak bardzo wymiarami maluszka,jeszcze jest sporo czasu i na pewno nadrobi Chociaż przyznaję,że dość malutka jest,bo mój już wazy 2kg,a jestesmy w tym samym tyg. ciąży. Zgadzam się,że teraz ciąża jest trudniejsza. Dlatego ja starma się na wszystko przez palce patrzeć i jak najmniej się stresować. Jesli mówią mi,że jest ok,to nie dociekam bardziej. Tak samo z radami z neyu,staram sie ich nie brać tak całkiem na serio,bo kazda ciąża inna,każda kobieta inna i każdy pród inny .

rypka mam nadzieję,że jakoś wieczór przetrwałaś i nie denerwowałaś się zbytnio

andziat śledzie i nutella brzmią nieźle . w pierwszej ciąży zarzyło mi się zjeść makrelę w pomidorach i zapić jogurtem truskawkowym,ale dzisiejsze menu pobiło wszystko

sysunia mi ten brzuchol szybko teraz opadał,dlatego zaczęłam się martwić,ale połozna mnie uspokoiła Na pewno poczujesz,że brzuch masz niżej,bo nagle zacznie ci się lepiej oddychać. A próbowałaś pić herbatę imbirową na zgagę? Można dostac wszędzie. Ja lubię imibirową z lemonką. Mi na zgagę pomaga tez duż ilość wody mineralnej niegazowanej i mleko,ale zimne. Teraz na szczęście rzadko mi się zdarza,ale z Milenką non stop miałam. Ponoć to znaczy,że dziecko będzie miało włosy i w moim przypadku się sprawdziło . Gavisonu nigdy nie używałam i szczerze nie wiem czy można go kupić bez recepty.

mallinka gartuluję zdanych poprawek Fajny ten e-book i zdolna sąsiadka

Beata batumi ja namiętnie czytam tą książkę http://wysylkowa.pl/ks530117.html, bardzo polecam. Mam wszystkie części: " W oczekiwaniu na dziecko", " Pierwszy rok z życia dziecka" oraz "Drugi i trzeci rok z życia dziecka". Dobrze zainwestowane pieniądze

vickicullen ładnie cie potraktowała kasjerka Ja jeszcze w tej ciąży nie spotkałam się z jakimkolwiek przejawem sympatii. Nie przepuszają mnie w kolejkach,nawet na poczcie ostatnio stałam pół godziny,mimo,że widać,że jestem w ciąży,a do tego miałam Mielnkę w wózku .

Martinixxx oj to ty tez masz małą niuńkę,albo ja mam dużego synka Jestem w 32 tyg i 4 dniu i synuś waży ponad 2kg. Ważne,że wszystko jest ok.

Weronisia super,że już jesteś z Pascalkiem,pewnie psychicznie czujesz się lepiej Dbaj o siebie

kretencja zgadzam się z tobą,że nie ma co sugerować się tak bardzo długością szyjek,przyznam nawet,że ja nie mam pojęcia jaka długa jest moja i nie będę wiedziała do porodu,bo w UK poprostu tego nie mierzą

De ale chamówa w tym H&M,ale niestety ja często spotykam sie z taką reakcją.ludzi goowno obchodzi,że jesteśmy w ciąży .

kootek zapomniała wam pogratulowac wyjścia ze szpitala Super,że jesteście już razem i cóż takie uroki macierzyństwa,że nocki nie przespane Trzymam za was kciuki

Joanna ja też Boże Narodzenie inaczej przeżywam od czasu pojawienia się Milenki,a teraz będzie jeszcze inacze j. Już myślę o prezentach,o tym co przygotuję na święta. Wiem,że będą niezapomniane . Ja będę już kilka tyg po porodzie,więc coś tam dam radę przygotować (taką mam nadzieję )

dzasta współczuję nocki,oby dzisiejsza była dla ciebie lepsza

cdn...
Hej Kochana moja Niestety mam stres przez wczorajszy wieczór i czuje się beznadziejnie
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości