|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() Leginsy tylko latem ubieralam zeby troche nogi odslonic po nosilam 3/4. ona1010, ale przynajmniej ciaza juz donoszona w rezultacie, wiec nie ma sie czym martwic ![]() Szykuje sie chyba wyscig do porodów ![]() Ciekawe jak tam Artystka?
![]() |
#4862 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
ona oj to zdecydowanie ty następna,oby obeszło się bez cc. Trzymam za was kciuki
![]() De ja nie nosze legginsów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Rozeznanie
|
Kupujecie śliniaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie i Twoje maleństwo kciuki, oby wszystko skończyło się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Mam ich już chyba z 20 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Ona1010 mam nadzieję że jeszcze trochę wytrzymacie w dwupaku
![]() ![]() ![]() ![]() i rzeczywiście coraz goręcej u nas na wątku... ![]() De ja noszę legginsy do długich swetrów i z reguły z baletkami-kupiłam takie 3 swetrowe tuniki w H&M i mam nadzieję że do końca ciąży mi starczą ![]() spadam już w kimono-do jutra! spokojnej, przespanej nocy Wszystkim ![]()
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nikt prawie nie przepuszcza, na poczcie, w urzedach ![]() ostatnio w h&m jedna Pani mnie przepuscila przed siebie w kolejke. w ogole jestem juz jak hipopotam wielki, ruszam sie na boki, kiwam sie ![]() ciezko mi, kluje mnie pochwa, mam do du*** nastroj dzisiaj jakis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam jeden ale taki silikonowy dla wiekszego dziecka. Materiałowych nie kupowałam żadnych. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- irsin dzień się juz kończy, jutro bedzie lepiej ![]() ja latam cały czas w legginsach ![]()
"Chwyć mnie i nieś, niech niebo bliżej będzie, Tak bardzo chcę w ramionach skryć się Twych." Edytowane przez Martinixxx Czas edycji: 2010-10-04 o 21:40 Powód: literówka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
hej... nie śpie od poł godziny
![]() ![]() zaczełą mi leciec siara ![]() ![]() usnęłam poźno, wstawałam chyba 4 razy do łazienki ![]() w każdym razie mam noc pełną "przygód" usnęłam poźno i jeszcze tesciowa przyjedzie czyli kolejny chol**** dzien.... chce mi sie płakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jeśli mozna to sie dołącze takze do was, choc jestem z watku wrzesniowo-październikowych, ale u nas juz tyle kobietek ma przy sobie swoje malenstwa, ale robi sie zbyt spokojnie na watku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ja tez pewnie niedługo wyląduje u mamuś styczen-luty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja nie mam ostatnio jakos sil na siedzenie przy kompie, odpisuje w wielkim skrocie: ona ![]() weronisia oby wszystko ladnie sie u Ciebie zagoilo i buziaki dla Pascalka ![]() kotek ja wczesniaka nie mam a tez co chwila do lekarza trzeba isc...uroki macierzynstwa ![]() apolonia teraz nie kupuje bo uwazam ze nie potrzebuje na sam poczatek sliniaka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
apolonia ja dostalam od siory caly worek sliniakow. Uwazam ze sie przydadza jak dziecko ulewa, a potem jak zabkuje i sie slini. Ale na poczatek zamiast sliniakow mozna wykorzstac pieluche tetrowa, zeby np u znajomych czy u lekqrza dziecko nie zapaskudzilo nowego wyjsciowego ubranka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry wszystkim ![]() ja dziś po zakupy się wybieram, ale też nie mam wcale ochoty bo bardzo szybko się męczę i nie cieszy mnie taki wypad-nigdy nie sądziłam że mogę nie mieć ochoty na zakupy... ![]() ![]() ![]() i do mnie się jakaś infekcja TAM przyplątała ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Angelika, witaj
![]() Sanderinka, nic na siarę się nie poradzi. Ja już mam od jakiegoś czasu, ale nie jest to kłopotliwe u mnie, bo tylko kilka maluśkich kropelek poleci od czasu do czasu. Jak Ci dużo leci, to może używaj wkładek? Ja miałam ciężką noc, bo skurcze nóg mi się zaczęły. Już kilka dni temu miałam w prawej stopie (też w nocy), ale myślałam, że to incydentalne. Wczoraj wieczorem znów mnie tak w stopie złapało, że myślałam, że się popłaczę z bólu, a nad ranem w tej samej nodze - łydka. Masakra, do tej pory mnie boli ![]()
#4877 | |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Cytat:
![]() Ona, trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się gładko, bez komplikacji. ![]() A swoją drogą - ciekawe kto pierwszy - Ishka czy Ona? A co do śliniaków, to mam aż jeden w najmniejszym rozmiarze. ![]() Mallinka, ja też dzisiaj jadę na zakupy i bardzos ię cieszę, bo w końcu trochę wyjdę z domu. ![]() ![]() Kretencja, ja przeczekałam i przeszło. ![]() Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-10-05 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę, żeby cos naskrobac. Wybaczcie, że nie wiem co się dzieje tu na wątku. Może poczytam jak uda mi się nabrać trochę sił.
Wczoraj rano pojechałam z mężem do Pascalka. Jak go wczoraj zobaczyłam, nie uwierzyłam, że to on, mysłałam, że mąż podszedł do innego dziecka. Jego wielkość, a właściwie małość przekroczyła moje wyobrażenia. Na zdjeciach wyglądał na normalne dziecko, a on jest taki mały! Ryczałam jak bóbr, nie umiałam się uspokoic. Wytrzymałam u niego godzinkę. Rana potwornie mnie bolała. Gdy miałam już wychodzić okazało się, że będą go przenosić z intensywnej terapii, na oddział dla wcześniaków. Od razu spytałam o miejsce dla mnie. Okazało sie, że mogą zmienić mu pokój i trafi do pokoju z łóżkiem dla matki, bo po południu ma się zwolnic. Warunkiem było, ze na 100% tam przyjdę, bo inaczej pokój dostanie inna mama oczekujaca. Ani chwili sie nie zastanawiałam. Pojechałam do mojego szpitala na rozmowę z lekarka. Wyjaśniła mi, ze moja operacja była bardzo skomplikowana. Musieli mi wyciąć bardzo dużo starych zrostów, a krwi straciłam więcej niz przy przeciętnej cesarce, a moje wyniki są słabe. Powiedziała, że jak dobrze pójdzie, to wypuści mnie najwcześniej w czwartek. No ale miejsce u Pascala było wolne tylko wczoraj do 18.00 Wypisałam się na własne żadanie, bo przebywanie z Pascalkiem było dla mnie ważniejsze. Nie żałuję, bo warunki mamy tu świetne. Wieczorem jednak zauważyłam krew na majtkach, tam gdzie dotykały rany. Bardzo się przestraszyłam. Byłam bardzo zmęczona, bo spałam tylko 4 godziny, potem jeżdżenie od szpitala do szpitala, stres. Mały jak na złość spał cały dzień, a wieczorem nagle obudził się w nim instynkt ssania i nie mógł spać. Prężył się, zwalił rzadką kupkę, puszczał bączki - to chyba po mleku, które mu dali. byłam wykończona. Zabroniłam im dawać mu mleko. Mają mu dawać tylko moje. O 1 w nocy juz do niego nie wstałam, bo nie dałam rady. Brzuch za mocno bolał a rana paliła.. Pielęgniarka się nim zajęła i podała mu moje mleczko. Udało mi się wczoraj odciągnąć 20 ml, a to mu wystarcza. O 6 rano sie obudził i chciał jeść ![]() Przystawiłam go do piersi i ciamkał, nie wiem ile. Dostał tez butelke i wypił 20 ml. A teraz pięknie śpi. A mi dzisiaj zaczęła się produkcja. Odciągnęłam 75 ml ![]() Wszystko układa sie dobrze. Pascalek schudł 200g, ale teraz jak nauczył się ssać, to pewnie przytyje. Oby tylko moja rana to wszystko wytrzymała. Leżę ile się da, nie chodzę jak nie muszę. Mam nadzieję, że bedzie dobrze. Może wieczorkiem mąż mi prześle zdjęcia z aparatu, to wam pokażę jaki on jest maleńki. Ja jestem w szoku. Takiego małego dziecka nie widziałam nigdy na żywo, ewentualnie w TV i nigdy takiego małego człowieczka nie trzymałam na rękach. Moja pierś jest większa od jego główki, a otoczka większa od jego twarzy ![]() ![]() Dziewczyny zaciskajcie nogi, żeby wasze dzieci nie urodziły się takie małe. Jak tak miałam już dosyć tej ciąży. Było mi tak ciężko i ten ból nerek i krzyża mnie wykańczał. Teraz wolałabym cofnąć czas niz to wszystko przechodzić. Ten stres, strach nie są tego warte. Trzymam kciuki za was wszystkie, szczególnie za te zagrożone. Mam nadzieje, że uda się wam urodzic zdrowe dzieci ![]() A teraz lecę na śniadanko póki mały śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zadomowienie
|
Weronisia to super że Pascal ładnie je
![]() ![]() ![]() ![]() oby teraz Twoja rana ładnie się zagoiła i nie było żadnych rewelacji, trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]()
#4880 | ||
Zakorzenienie
|
aaa i dobrze wiedzieć, jak doczekam to na pewno spróbuję
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, łzy mi w oczach stają jak czytam co napisałaś. Jesteście bardzo dzielni. Dużo, dużo dobrej energii dla Ciebie i Pascala
![]() ![]() ![]()
#4882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy my tu jesteśmy jakieś specjalnej troski? ![]()
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tylko raz niedawno zlapał skurcz w łydkę nad ranem ze sie poplakałam ![]() ![]() weronisia trzymaj sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- ja mam jeden tyci materiałowy, jeden gumowy taki z TT chyba ale juz na później i jeden gratis dostałam z apteki z takiej ja wiem ceratki czy czegoś. Ale na poczatek i tak tetra.
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Ja noszę legginsy tylko po domu. Jak wychodzę to dżinsy ciążowe - od miesiąca w kółko te same i chyba już do końca tak będzie, bo nie zamierzam na ostatnie 6 czy 8 tygodni kupować kolejnych. Butki Martensy nad kostkę jak jest taka pogoda
![]()
#4886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Angelika16, witaj
![]() kretencja, ja nic nie biorę na skurcze a ostatnio miewam prawie codziennie w nocy w trakcie zmiany pozycji lub przeciągania się, wtedy palce stopy zadzieram do góry, napina się łydka i skurcz odpuszcza, muszę tak poruszać kilka razy i jest ok. Mi lekarka powiedziała, że jak będą bardzo męczące i będą często się powtarzały to wtedy coś mi przepisze bo jeśli mogę wytrzymać to nie ma co faszerować się lekami. Może lepiej zamiast leków popijać kakao i jeść orzechy ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...rwy_35514.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Witam z samego rana
![]() Spałam całą noc i nadal jestem śpiąca. Ona widzę,że kolejna szykuję się do rozpakowania ![]() ![]() Angelika witaj i napisz coś o sobie ![]() Weronisia ale silna z Ciebie kobitka ![]() Sanderinka głowa do góry ![]() Stokrotka tak jak opisujesz ten poród to wolałaby mieć normalną cesarkę , niż żeby mi młodego kleszczowo wyciągali. Wolałbym pocierpieć, a wiedziałabym,że wszystko było by ok. Po kleszczowym róźnie bywa. De28 a to baby!!! Pewnie jakby stał jakiś chłop to by Cię przepuścił. Wydawało by się,że kobieta kobietę zrozumie i będzie wyrozumiała,ale tak nie jest.Niestety.
![]() |
#4889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz mały jest w ogólnym stanie dobrym, więc pewnie szybko przybierze na wadze i juz nie będzie taka kruszynką. Trzymajcie się i uważaj na siebie! ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, trzymam kciuki za twój szybki powrót do zdrowia i bardzo się cieszę, że już jesteś z Pascalkiem i że laktacja idzie pełną parą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.