"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 16:14   #2881
OYE
Zakorzenienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja noszę ciązowe tylko spodnie i spódniczki, góry żadnej typowo "na ciążę" nie kupiłam, poza płaszczem zimowym, bo w jesiennych przesunęłam tylko guziki- mam grzybki.\Ja chcę moje ołókowe spódnice i sukienki;-)
ja licze na to ze nie bede musiala kupowac zimowych kurtek i plaszczu
przed ciaza troche schudlam takze moja zimowe rzeczy sa luzne
w jesienne sie mieszcze, w marynarki garsonki itp jeszcze tez, takze mam nadzieje ze uda mi sie do konca, zobaczymy, spodnei i spodnice zapinam pod brzuszkiem
ale pewno sie przelicze

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-10-05 o 16:16
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:14   #2882
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
co do zgagi to ja jestem wielką fanką zwykłego mleka (właśnie popijam bo mnie męczy zgaga). Mi zawsze pomaga kilka łyków i po krzyku
właśnie zapijam sobie mleczko, bo to mi pozostało, ale nie jest to jakaś wielka ulga dla mnie
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:17   #2883
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Ja chcę moje ołókowe spódnice i sukienki;-)
o tak tak ja szukam jakichś fajnych spódnic ołówkowych ale nic przed ciąża nie mogłam znaleźć możesz polecić jakiś sklep, bo ja wiem allegro-sprzedawcę co ma fajne takie spódnice?? oczywiście nei ciążowe
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:20   #2884
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ja noszę ciązowe tylko spodnie i spódniczki, góry żadnej typowo "na ciążę" nie kupiłam, poza płaszczem zimowym, bo w jesiennych przesunęłam tylko guziki- mam grzybki.\Ja chcę moje ołókowe spódnice i sukienki;-)

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

gabishingdzięki
ja też mam tylko spodnie ciążowe, bluzki, kurtki itp zostały mi po moim odchudzaniu w większym rozmiarze i teraz jak znalazł pasują jak ulał

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Ja na szczęście zgagi nie mam, i mam nadzieję, że tak zostanie.
Lecę na jakieś zakupki, może coś się uda kupić małemu
a ja słyszałam, że jak jest zgaga to włosy dziecku rosną
Stary 2010-10-05, 16:26   #2885
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
tak wypróbowałam wszystkie możliwe niemedyczne sposoby, łącznie z wyrzuceniem z diety produktów, które mogą zaszkodzić
poczekam aż mąż wróci i wyślę go do apteki

dziękuję wszystkim za wsparcie
mnie palila zgaga jeszcze kilka dni temu i próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic dalej zionęłam ogniem..az któaś z zacnych naszych forumowiczek napisala ze rennie mozna brać więc zakupiłam i faktycznie na ulotce nie ma przeciwwskazań dla ciąży tylko nie należy przekraczać dawki... iii jak ręką odjął.. nic mnie już nie piecze..

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
o tak tak ja szukam jakichś fajnych spódnic ołówkowych ale nic przed ciąża nie mogłam znaleźć możesz polecić jakiś sklep, bo ja wiem allegro-sprzedawcę co ma fajne takie spódnice?? oczywiście nei ciążowe
że się tak wtrącę..

jak chcesz miec dobrze dopasowaną ołówkową spódnicę to najlepiej iść do krawcowej..lub uszyc jak umiesz (choc do tego wykroju za duzo naprawdę umieć nie trzeba tylko posiadać maszynę) ..wykrój naprawdę jest banalny i mozna miec wiele wariantów długości - kolorów- faktury materiału - wysokości stanu - położeniu i głębokości rozporka itp..
bo te co się kupuje są na standardowe manekiny i nie koniecznie dobrze beda leżeć..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:30   #2886
mysiopez
Zadomowienie

Co do koszul nocnych: z firmy "Dobranocka" sa koszule wyprofilowane pod biustem. np http://allegro.pl/sliczna-koszulka-d...250126034.html i są już w rozmiarze S, bo z Muzzy zaczynają się od M (tak mi pani w sklepie powiedziała). Nie polecam tego fasonu http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...242215658.html bo się strasznie na biuscie rozchodzi i całkiem przez przypadek może wam cycek wylecieć;D przymierzyłam ją w sklepie i zaraz podziekowałam..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:33   #2887
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
że się tak wtrącę..

jak chcesz miec dobrze dopasowaną ołówkową spódnicę to najlepiej iść do krawcowej..lub uszyc jak umiesz (choc do tego wykroju za duzo naprawdę umieć nie trzeba tylko posiadać maszynę) ..wykrój naprawdę jest banalny i mozna miec wiele wariantów długości - kolorów- faktury materiału - wysokości stanu - położeniu i głębokości rozporka itp..
bo te co się kupuje są na standardowe manekiny i nie koniecznie dobrze beda leżeć..

wtrącaj sie wtrącaj hymm w zasadzie to ty masz swietny pomysł bo ja tez figury psosągowej nei posiadam a od krawcowej to nawet taka spódnica moze ukryje jakies niedoskonałości figury
Stary 2010-10-05, 16:38   #2888
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

Louboutinka uważaj na ten smród. Lakier jest szkodliwy....
My kilka miesięcy temu robiliśmy podłogę i na noc chodziliśmy spać na dół domu, tak śmierdziało i dusiło, mimo, że lakier był wodny....

Przed ciążą jak zdarzały się gdzieś takie tematy, to mój mąż mówił, ze nie chce być przy porodzie. Bo po co?
Nie poruszałam tego tematu od początku ciąży, a ostatnio powiedział, jak rozmawialiśmy o przebiegu porodu, że nie mam się martwić bo on będzie przy mnie i potrzyma mnie za rękę albo rozmasuje plecy jak będę miała bóle krzyżowe
Zdziwiłam się, ale też bardzo ucieszyłam
wiem mariko że to szkodliwe wiec ile sie da tyle unikam i chodzę z koszulką na nosie..
ale niestety za dlugo remont sie przedłużał i oplacanie przez poltora roku mieszkania i remont domu niezle kasy nas pociagnął wiec w koncu trzeba bylo sie tu przeprowadzic po najwiekszych i najbrudniejszych remontach.. pociesza mnie to ze to juz koniec smrodliwych i kurzowych spraw a pozniej tylko jakies listwy meble itp.. no nielicząc pokoju dla malego bo tam to dopiero sie zacznie ale nie przewiduje juz takiego brudu i smrodu..
mam nadzieje ze malo tego wzionęłam organizmem i nic sie nie stanie.. na czwartek kiedy bedzie ostatnia warstwa lakieru kładziona idę do mamy ale tam znowu koty mi zagrażają :-( ehh

co do porodu z mezem czy bez.. sama nie wiem.. chyba wolala bym bez ..nawet na pewno ale maz twierdzi ze jak tam bedzie to lepiej sie mną zajmą.. czy ja wiem.. jakis chyba bedzie to dla mnie dyskomfort.. musze poczytac o tym i pomyslec czy go wpuszczę ze mną
ja na miejscu facetow chyba bym nie chciala tego widzieć

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
wtrącaj sie wtrącaj hymm w zasadzie to ty masz swietny pomysł bo ja tez figury psosągowej nei posiadam a od krawcowej to nawet taka spódnica moze ukryje jakies niedoskonałości figury
dokladnie..
jak jest dobrze skrojona do figury to lepiej wyglada..i lepiej by byla z niezbyt rozciagliwego/opinajcego materialu bo uwydatnia wszystko..
ja mam problem ze na biodrach mam doleczki.. nawet gdy mialam niedowagę..jakos tak miesnie mi sie ukladają ze kupne spodnice to uwydatniają jak są z rozciagliwej tkaniny a jak sobie uszylam sama to korygowalam materiałem..
Stary 2010-10-05, 16:44   #2889
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
dokladnie..
jak jest dobrze skrojona do figury to lepiej wyglada..i lepiej by byla z niezbyt rozciagliwego/opinajcego materialu bo uwydatnia wszystko..
ja mam problem ze na biodrach mam doleczki.. nawet gdy mialam niedowagę..jakos tak miesnie mi sie ukladają ze kupne spodnice to uwydatniają jak są z rozciagliwej tkaniny a jak sobie uszylam sama to korygowalam materiałem..

ech jak ja bym chciała umiec szyć... moze się na jakiś kurs kroju i szycia wybiorę mam tyle fajnych wykrojów z burdy
Stary 2010-10-05, 16:45   #2890
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Szkoda, że się nawet w XXL w cyckach nie zmieszczę... Bo koszulki niektóre ładne. Z drugiej strony - ja tam się wizyt nie spodziewam, więc myślę, że jakoś przeżyję z bocianem I jak znam życie potem już tych koszul nie założę...

Dzięki. Oj martwię się o nią.

A co do rozstępów - jakoś nigdy nie eksponowałam swojego cielska, ale chciałabym zacząć chodzić na basen i trochę mi to przeszkadza. Też trochę rozstępów mam z okresu dorastania i jakoś mi nie przeszkadzają, tylko te nowe są w bardziej widocznym miejscu

U nas szkoła rodzenia może pod koniec października. Ale tylko 4 spotkania to są, więc nie panikuję, że nie zdążymy.
ja właśnie się obawiam że ktoś wpadnie na głupi pomysł że zrobią mi surprise i wpadną na wizytę do szpitala...jakoś zbytnio nie preferuję wizyt w szpitalu

4 spotkania? ach..też chcę tak - u mnie przyspieszony kurs to 6 spotkań a zwykły 12
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:48   #2891
Louboutinka
Raczkowanie

co do koszul to ja jakis tam super specjalnych dla mam szukac nie bede bo są straszne.. poszukam z duzym dekoltem.. tak tez latwo cyca wyciągnąć..
i np cos w stylu tego bede szukać:

http://moda.allegro.pl/kobieca-koszu...231428481.html
Stary 2010-10-05, 16:55   #2892
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
ale mam ochotę na frytki z majonezem muszę dzisiaj zrobić
aaaaaaaaaa nie mów takich rzeczy bo zaraz pogwałcę TŻ żeby leciał po fryty
Stary 2010-10-05, 16:55   #2893
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
ech jak ja bym chciała umiec szyć... moze się na jakiś kurs kroju i szycia wybiorę mam tyle fajnych wykrojów z burdy
to naprawdę nic trudnego..sama krawcową nie jestem i nigdy mnie nikt nie uczyl..grunt to dobrze przerysowac wykrój na dobrze ulozony material (kierunek włókien) a reszta to zszywanie.. jedynie wszywanie zamków itp moze byc trudne ale to zawsze mozna kogos poprosic lub za kilka zlotych isc by dokonczyla krawcowa..
na początek najlepiej popróbować na jakis niepotrzebnych tanich materialach a później dopiero szyc z wlasciwego.. wtedy mozna miec dwie spodnice.. jedna cwiczebna bedzie do chodzenia po domu lub na szmatki do kurzu
Stary 2010-10-05, 16:59   #2894
cytrynka3002
Zadomowienie

Co do tych koszul, to ja mam 2 normalne - to tak przed porodem, a reszta odpinana u góry, żeby było łatwiej potem. No i dostałam też stanik do karmienia - b. wygodny jest, także przyda się dla mnie na pewno. Bo u nas w szpitalu podobno każą takie mieć. Miłego popołudnia!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:09   #2895
make_up_istka
BAN stały

MARIKA w mojej książce jest napisane, że w ciąży mogę wystąpić żylaki warg sromowych (uczucie ciężkości lub bólu zwłaszcza pod koniec dnia). Jest napisane, żeby nosić w ciągu dnia grubą podpaskę, unikać długiego stania i przykładać woreczek z lodem lub mrożonym groszkiem by złagodzić obrzęk.

Mój TŻ jak tylko ktoś go pyta czy będzie przy porodzie, z dumą mówi że to dla niego oczywiste. Często na ten temat rozmawiamy. Przyznam się że na początku miałam lekki problem z rozmową na ten temat, na temat samego porodu, ale teraz jakoś się otworzyłam, zwłaszcza po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jest coraz lepiej Ja przy porodzie najbardziej bałabym się właśnie samotności, braku bliskiej osoby, która zadba o moją intymność, będzie pośrednikiem między mną a lekarzem czy położną, która będzie mnie wspierać psychicznie i fizycznie. TŻ jest do tego bardzo chętny (im więcej czyta tym bardziej!), stara się dowiedzieć jak najwięcej by nie stać potem bezczynnie (już wie że ma przede wszystkim bronić mojej intymności i dopilnować aby mnie nie nacinali - no chyba że będą jakieś duże problemy - i abym mogła przyjmować dogodne dla siebie pozycje) Teraz szuka w internecie kulek do masażu kręgosłupa
Oboje stwierdzamy że TŻ to jedyna osoba przy której nie mam oporów, której reakcji sie nie boję i wiem - i on mnie w tym utwierdza - że poród to naturalna rzecz i nie ma powodów żebym miała się czymkolwiek przy nim krępować. On sam odbiera to naturalnie i mówi że gdybym go tam nie chciała, to pewnie próbowałby mnie na to mimo wszystko namawiać. Też chce jako pierwszy zobaczyc nasze rodzące się dziecko. Na moje pytania - co jak mi w wodzie nie dadzą nałożyć nic na siebie i będę zupełnie naga, "wszystko na wierzchu" - odpowiedział: "A co, personelu szpitala się będziesz krępować? Bo jak tylko wyjdziesz dam ci ręcznik i szlafrok "
Nie wie tylko czy będzie chciał przecinać pępowinę, bo bardzo by chciał, ale mówi że może zablokować mu urojone poczucie że robi nam tym krzywdę i sprawia ból

4 spotkania szkoły rodzenia to strasznie mało chyba... Jak się trafi na fajną szkołę to będziecie żałowały że tak krótko ja tam się kolejnych zajęć nie mogę doczekać. Po pierwszych zajęciach poczułam dużo siły, pewności siebie i trochę zaczął zmniejszać się mój lęk

Louboutinka - też myślałam nad takimi koszulami i choć jedną taką kupię na bank

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-05 o 17:12
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:14   #2896
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
powinny potem zblednąć

Ja ma "włoską rodzinę" więc trzeba ich trzymać w ryzach bo zawsze wszędzie hordą;-)

bociana nie założę;-)

Mnie najbardziej przeszkadza, że to takie wory, mogą być przeciezlekko wyprofilowane, albo odięte pod biustem Szkoda, że mało producentów myśli

Tak jak produkowanie 70 proc spodni ciązowych -bojówek. na co dzien to nie modne, a poza tym niektórzy pracują, nie muszą od razu w bojówkach i trekkingach

Zostały już tylko 3 miesiące brzuchowe;-) a potem witaj stara garderobo/ No może nie od razu... trzeba będzie co nie co zrzucić;-(
Kurczaczki, pogrubione mnie rozwaliło

No zbledną, ale ta świadomość, że tam są...

Ja mam jedne spodnie typowo ciążowe H&M. Jakieś legginsy, jakieś dresowe i dwie pary niskich biodrówek, w które się jeszcze mieszczę.
Też uważam, że większość ciązowych spodni jest do bani. I do tego króluje dres...

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
ja na szczescie jeszcze chodze w swojej nie ciazowej garderobie, ale to juz raczej ostatnie tygodnie
Ja mam sporo rzeczy luźnych w brzuchu, więc póki co tylko spodnie. Ale już w nich coraz mniej miejsca.

Cytat:
Jessy, mnie mąż namawia na tą poduchę, często jak już leżymy, to zakładam sobie nogi na niego, jakoś tak wygodniej albo wkładam normalna poduszkę między nogi, czuję ulgę, bo nie ma takiego nacisku na kręgosłup i brzuch.

Ja z kolei bym chciała, aby mąż był przy porodzie, będzie mi raźniej, będzie mnie trzymał za rękę, dla mnie to będzie olbrzymie wsparcie. Chcę, żeby w tym uczestniczył razem ze mną. Ale powiedziałam mu, żeby nie patrzył w dół, żeby się nie przeraził
A mój od początku chce przy tym być. I ja w sumie też chcę. Moja mama i teściowa jakoś do tego bez entuzjazmu podchodzą...

Cytat:
Ja na szczęście zgagi nie mam, i mam nadzieję, że tak zostanie.
Lecę na jakieś zakupki, może coś się uda kupić małemu
Zazdroszczę. Udanych łowów!

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Co do koszul nocnych: z firmy "Dobranocka" sa koszule wyprofilowane pod biustem. np http://allegro.pl/sliczna-koszulka-d...250126034.html i są już w rozmiarze S, bo z Muzzy zaczynają się od M (tak mi pani w sklepie powiedziała). Nie polecam tego fasonu http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...242215658.html bo się strasznie na biuscie rozchodzi i całkiem przez przypadek może wam cycek wylecieć;D przymierzyłam ją w sklepie i zaraz podziekowałam..
Mam dziwne wrażenie, że w te też bym się nie zmieściła w cycu. A biust jak w ładnym staniku to se może latać.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja właśnie się obawiam że ktoś wpadnie na głupi pomysł że zrobią mi surprise i wpadną na wizytę do szpitala...jakoś zbytnio nie preferuję wizyt w szpitalu

4 spotkania? ach..też chcę tak - u mnie przyspieszony kurs to 6 spotkań a zwykły 12
4 spotkania, koszt 50 zł. Jeszcze się nie cieszę, bo nie wiem, jaki poziom tych porad/ćwiczeń.

Możecie polecić jakieś wkładki laktacyjne? Ile będziecie kupować na początek?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:16   #2897
madelinem
Zadomowienie

Zanim zapomnę, to wrzucę. w biedronce będą body długi rękaw i rajstopki.
link:
http://www.biedronka.pl/oferta/inspi...olory/gazetka/
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:25   #2898
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Anka
ja kupiłam takie wkładki laktacyjne (4 op. )
http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkl...239848758.html

50zł za wszystkie 4?

U nas za 6 przyspieszonych / 12 zwykłych to 380zł ... ach!
Stary 2010-10-05, 17:30   #2899
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Też uważam, że większość ciązowych spodni jest do bani. I do tego króluje dres...

A mój od początku chce przy tym być. I ja w sumie też chcę. Moja mama i teściowa jakoś do tego bez entuzjazmu podchodzą...
Ja przed wczoraj kupilam sobie jeansowe spodnie ciążowe Happy Mum. Wydałam kupę kasy bo 210zł, ale są idealne, dopasowane, jak rurki, ale bardzo leciutko rozszerzane na dole, i rozmiar XXS Jeans taki wygodny jak dres, nic nie uciska, widać że dobrej jakości. Stwierdziłam ze ten jeden luksus mogę mieć żeby dobrze się czuć

A do porodu z mężem to najgorzej podchodzą moi teściowie czym jestem zniesmaczona Teść lekko się podśmiewa z nas zwłaszcza jak wracamy ze szkoły rodzenia, czy TŻ też uczył się oddychać i krzyczeć, a teściowa cały czas głośno podkreśla, ze poród jest tak obrzydliwy, ze ona by nie chciała nigdy więcej widzieć rodzącej kobiety, a już na pewno nie pozwoliłaby żeby jej mąż to widział! Że to nie miejsce faceta, bo po porodzie mężczyzna traci seksualne zainteresowanie kobietą i nie umie już z nią nie kojarzyć tego przerażającego i okropnego widoku. Mam to głęboko gdzieś co ona o tym myśli ale nie życzę sobie ciągłego gadania w ten sposób by nas w końcu do tego zrazić :
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:38   #2900
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
ja licze na to ze nie bede musiala kupowac zimowych kurtek i plaszczu
przed ciaza troche schudlam takze moja zimowe rzeczy sa luzne
w jesienne sie mieszcze, w marynarki garsonki itp jeszcze tez, takze mam nadzieje ze uda mi sie do konca, zobaczymy, spodnei i spodnice zapinam pod brzuszkiem
ale pewno sie przelicze
ja juz 28 tc, do 22 tez moglam pod brzuchem

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:39   #2901
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Anka
ja kupiłam takie wkładki laktacyjne (4 op. )
http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkl...239848758.html

50zł za wszystkie 4?

U nas za 6 przyspieszonych / 12 zwykłych to 380zł ... ach!
Kurczę, fajna cena (zawsze przebiegle patrzę, czy sprzedawca ma jeszcze coś, czego potrzebuję)

Dokładnie tak. Ale u nas mała mieścina, szpital ledwo zipie ( nie wiem, czy w styczniu jeszcze będzie funkcjonował...) więc nie wiem, jak z rzeczowością i aktualnością na wykładach.
Stary 2010-10-05, 17:41   #2902
muron
Zakorzenienie

Cytat:
co do koszul to ja jakis tam super specjalnych dla mam szukac nie bede bo są straszne.. poszukam z duzym dekoltem.. tak tez latwo cyca wyciągnąć..
i np cos w stylu tego bede szukać:

http://moda.allegro.pl/kobieca-koszu...231428481.html
ja muszę miec dł rekaw i pod szyje, ale nie planuje karmić raczej więc wrócę do piżam, bo koszul nie cierpię

Stary 2010-10-05, 17:44   #2903
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
link:
dzięki wielkie, będę polować
Stary 2010-10-05, 18:00   #2904
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, fajna cena (zawsze przebiegle patrzę, czy sprzedawca ma jeszcze coś, czego potrzebuję)

Dokładnie tak. Ale u nas mała mieścina, szpital ledwo zipie ( nie wiem, czy w styczniu jeszcze będzie funkcjonował...) więc nie wiem, jak z rzeczowością i aktualnością na wykładach.

No ja akurat zamawiałam kilka bajerów od tej osoby więc nawet mi się opłacało (bo byłam w naturze i te wkładki kosztują 18zł)

Ach...pójdziesz i zobaczysz u mnie w mieście rodzinnym jest SR za darmo...no ale co jak ja w innym mieście studiuję i nie dałabym rady tak wracać
Stary 2010-10-05, 18:21   #2905
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja akurat zamawiałam kilka bajerów od tej osoby więc nawet mi się opłacało (bo byłam w naturze i te wkładki kosztują 18zł)

Ach...pójdziesz i zobaczysz u mnie w mieście rodzinnym jest SR za darmo...no ale co jak ja w innym mieście studiuję i nie dałabym rady tak wracać
A ja u tego sprzedającego zamówiłam butle TT. Ale i tak tam była wysyłka za free.. Fajne rzeczy ma niektóre, co brałaś jeśli można wiedzieć? Korci mnie kupić ten ręcznik dla bobasa z kapturem 100x100. Pewnie jakieś pieluchy tetrowe/flanelowe kupię.

Moim skromnym zdaniem SR powinna być za free. Co taka młodociana matka wie o pielęgnacji czy porodzie jak co dopiero imprezy jej były w głowie. Jakoś tak czuję, że to pomaga się oswoić z tą sytuacją, nie dla każdego wymarzoną.
Stary 2010-10-05, 18:33   #2906
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

też tak myślę że w każdym mieście SR powinna być za darmo no ale cóż... oto Polska właśnie

ja u niego akurat kupowałam już rzeczy pod luty - typu szczotka do butelek, komplet do obcinania paznokci, podkłady poporodowe, pokrowiec na przewijak no i sam przewijak

o pieluchach myślałam ale chyba wolę jednak przebiec się do sklepu i "pomacać" sama i kupić nawet drożej ale wiedzieć że to nie będzie "na jeden raz";

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

ręczniki mam 2 no i trzeci moi rodzice mają, więc myślę że mi starczą

a u innego użytkownika (muszę przyznać że szalenie miła babeczka do mnie dzwoniła i poinformowała mnie że już pakuje zamówienie i pytaa czy coś tam może mieć inny kolor ... czy ma mi oddac pieniążki) zamówiłam sobie taki podkład - mam nadzieję że będzie dobry
http://allegro.pl/duzy-podklad-higie...242022123.html
no i skusiłam się na takie pieluszki tetrowe
http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...241767463.html

a resztę mam zamiar kupić białe w sklepie

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:37
Stary 2010-10-05, 18:34   #2907
MARIKA.S
Zadomowienie

make_up_istka kiedyś ludzie zupełnie inaczej podchodzili do wzajemnej intymności czy nagości....
Jakoś nie widzę swoich babć w takich sytuacjach jak nasze teraźniejsze...
Wątpię żeby któraś z nich pytała np. swojego męża czy mógłby obejrzeć jej wargi sromowe bo coś ją tam boli czy piecze
Być może i teraz są takie osoby, które zostawiają takie problemy dla siebie, ale moim zdaniem mąż i żona powinni być najbliższymi sobie ludźmi a przede wszystkim przyjaciółmi
Ja wiem, że mogę o wszystkim powiedzieć mojemu mężowi bo on najlepiej mnie zrozumie
Wiadomo, że niektóre babskie sprawy omawiam z psiapsiółką, ale raczej trudno rozprawiać z mężem na jego własny temat

Mnie jak ktoś wkurza swoim durnym gadaniem, po prostu go olewam albo mówię co na ten temat myślę i już.
Każdy ma swoje zdanie, ja uważam, że mąż przy porodzie być powinien i się go nie krępuję a jeśli teściowa uważa inaczej jak raz powie wystarczy

Znalazłam ostatnio na Allegro taką buteleczkę do leków i mam zamiar sobie (w sumie to Sarze ) sprawić

http://allegro.pl/nuby-butelka-do-po...243098554.html

A mnie naszła ochota na prasowanie Idę wyciągnąć z szafy ciuszki córci i zabieram się do pracy.
Do końcówki już niedaleko

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:35
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:40   #2908
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

a myślałyście o takich woreczkach ?

http://allegro.pl/woreczki-na-brudne...246185906.html

przyznam że paklanki chyba trochę mnie przerażają cenowo - bo 50szt kosztuje 6zł...
Stary 2010-10-05, 18:42   #2909
muron
Zakorzenienie

Marika

a o co chodzi z tymi majtkami poporodowymi?
Kurcze mnie zaczyna o przerażać. tym bardziej, że mama jak miała parę lat temu operację ginekologiczną, rana dokładnie jak po cc, wszystko przebiegło wzorowo, malusia blizna (ten sam szpital, Ci sami lekarze) to b długo dochodziła do siebie, może to że miała 45 a nie 30 lat? Strasznie się boję.
Poza tym ja mam tę fobię z karmieniem- że nie i koniec. A u nas w szpitalu prawie zmuszają. Tyle mnie ratuje, że pracuje tam moja położna. Czy to prawda że po cc jest się na diecieprzez 2 domy? Najpierw kropłowa, apitem kleik, sucharki etc? Czy krwawienie jest takie samo jak po SN.
I kiedy zobaczę swoje dziecko? Pokażą na sali operacyjnej?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
a myślałyście o takich woreczkach ?

http://allegro.pl/woreczki-na-brudne...246185906.html

przyznam że paklanki chyba trochę mnie przerażają cenowo - bo 50szt kosztuje 6zł...
ee to nieekologiczne, ja mam kosz w łazience mały i tak się zaraz wypełni, woreczki to może w czasie "wyjść" żeby komuś nie zasmrodzić etc

Stary 2010-10-05, 18:45   #2910
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
MARIKA w mojej książce jest napisane, że w ciąży mogę wystąpić żylaki warg sromowych (uczucie ciężkości lub bólu zwłaszcza pod koniec dnia). Jest napisane, żeby nosić w ciągu dnia grubą podpaskę, unikać długiego stania i przykładać woreczek z lodem lub mrożonym groszkiem by złagodzić obrzęk.

Mój TŻ jak tylko ktoś go pyta czy będzie przy porodzie, z dumą mówi że to dla niego oczywiste. Często na ten temat rozmawiamy. Przyznam się że na początku miałam lekki problem z rozmową na ten temat, na temat samego porodu, ale teraz jakoś się otworzyłam, zwłaszcza po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jest coraz lepiej Ja przy porodzie najbardziej bałabym się właśnie samotności, braku bliskiej osoby, która zadba o moją intymność, będzie pośrednikiem między mną a lekarzem czy położną, która będzie mnie wspierać psychicznie i fizycznie. TŻ jest do tego bardzo chętny (im więcej czyta tym bardziej!), stara się dowiedzieć jak najwięcej by nie stać potem bezczynnie (już wie że ma przede wszystkim bronić mojej intymności i dopilnować aby mnie nie nacinali - no chyba że będą jakieś duże problemy - i abym mogła przyjmować dogodne dla siebie pozycje) Teraz szuka w internecie kulek do masażu kręgosłupa
Oboje stwierdzamy że TŻ to jedyna osoba przy której nie mam oporów, której reakcji sie nie boję i wiem - i on mnie w tym utwierdza - że poród to naturalna rzecz i nie ma powodów żebym miała się czymkolwiek przy nim krępować. On sam odbiera to naturalnie i mówi że gdybym go tam nie chciała, to pewnie próbowałby mnie na to mimo wszystko namawiać. Też chce jako pierwszy zobaczyc nasze rodzące się dziecko. Na moje pytania - co jak mi w wodzie nie dadzą nałożyć nic na siebie i będę zupełnie naga, "wszystko na wierzchu" - odpowiedział: "A co, personelu szpitala się będziesz krępować? Bo jak tylko wyjdziesz dam ci ręcznik i szlafrok "
Nie wie tylko czy będzie chciał przecinać pępowinę, bo bardzo by chciał, ale mówi że może zablokować mu urojone poczucie że robi nam tym krzywdę i sprawia ból

4 spotkania szkoły rodzenia to strasznie mało chyba... Jak się trafi na fajną szkołę to będziecie żałowały że tak krótko ja tam się kolejnych zajęć nie mogę doczekać. Po pierwszych zajęciach poczułam dużo siły, pewności siebie i trochę zaczął zmniejszać się mój lęk

Louboutinka - też myślałam nad takimi koszulami i choć jedną taką kupię na bank
Mój mąż też od początku jest zdecydowany, że będzie mi towarzyszył. Ale on na razie o porodzie nie myśli - fajny ten Twój facet! Mój pewnie sądzi, że wejdziemy, chwilkę potrzyma mnie za rękę i już Mały mi wyskoczy z brzucha. Się zdziwi biedaczysko.

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
link:
Dzięki za info, właśnie szukałam rajstopek dla malucha. Bo tego mi brakuje w szafce.

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
make_up_istka kiedyś ludzie zupełnie inaczej podchodzili do wzajemnej intymności czy nagości....
Jakoś nie widzę swoich babć w takich sytuacjach jak nasze teraźniejsze...
Wątpię żeby któraś z nich pytała np. swojego męża czy mógłby obejrzeć jej wargi sromowe bo coś ją tam boli czy piecze
Być może i teraz są takie osoby, które zostawiają takie problemy dla siebie, ale moim zdaniem mąż i żona powinni być najbliższymi sobie ludźmi a przede wszystkim przyjaciółmi
Ja wiem, że mogę o wszystkim powiedzieć mojemu mężowi bo on najlepiej mnie zrozumie
Wiadomo, że niektóre babskie sprawy omawiam z psiapsiółką, ale raczej trudno rozprawiać z mężem na jego własny temat

Mnie jak ktoś wkurza swoim durnym gadaniem, po prostu go olewam albo mówię co na ten temat myślę i już.
Każdy ma swoje zdanie, ja uważam, że mąż przy porodzie być powinien i się go nie krępuję a jeśli teściowa uważa inaczej jak raz powie wystarczy

Znalazłam ostatnio na Allegro taką buteleczkę do leków i mam zamiar sobie (w sumie to Sarze ) sprawić

http://allegro.pl/nuby-butelka-do-po...243098554.html

A mnie naszła ochota na prasowanie Idę wyciągnąć z szafy ciuszki córci i zabieram się do pracy.
Do końcówki już niedaleko
Zgadzam się w 100% z tym, co napisałaś o związku. Ja i mój mąż jesteśmy dla siebie najlepszymi przyjaciółmi, a to moim zdaniem bardzo ważne w związku jest. Kiedyś znajoma mi powiedziała, że naszą miłość to widać na odległość i że jak patrzy w moje oczy, to widzi Michała, a w jego mnie - piękny to był komplement, do dziś mam go w sercu.

Ale z tym porodem rodzinnym to u nas nadal chyba jest jakaś nowość, bo dużo ciotek, wujków czy znajomych dziwnie reagowało, jak im mówiliśmy, że Michał ze mną będzie oczywiście. A niby czemu miałoby go nie być? Podobno niektóre dziewczyny nie chcą, żeby mąż zobaczył je rodzące, bo stracą na kobiecości (tak np. twierdziła przyjaciółka i rodziła sama), jak powiedziałam to mężowi odpowiedział, że by sobie nie darował, jakby nie był przy mnie w tak ważnym momencie. I że nic mi to kobiecości nie ujmie, a wręcz doda.

A ja właśnie prasować nie lubię - zaraz mnie plecy całe bolą...w weekend muszę się zabrać do roboty!

Miłego wieczorku Mamusie

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:48
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości