|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cześć Mariolka
![]() Cytat:
Kuba wstaje teraz regularnie między 6.30 a 7.Ciekawe, co to? A czym smarujesz? Czyli już lepszy nastrój masz?
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Beznadziejne jest takie czekanie, człowiek sie denerwuje choćby nie wiem jak bardzo się starał o tym nie myślec Pozostaje trzymać kciuki, żeby to jednak było po infekcji![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Ja pomału godze się z tym, że mam niesforne dziecko, które nie da się łatwo "uczesać", taka jej uroda ![]() Jak byliśmy ostatnio u tych znajomych to byłam w szoku-ta ich Dominika (6 miesięcy) to istny anioł-śpi mało, ale tylko lezy i obserwuje, wydaje z siebie mało dźwięków, czasem tylko tak kontrolnie zapłacze. Wczoraj mój małż stwierdził, że 100 razy woli naszą Zośkę niż Dominikę, którą trzeba uszczypać, żeby w ogóle ruszyła głową i dała znak, że żyje ![]() No właśnie nie wiemy co to, pediatra wczoraj tez nie wiedziała, przepisała Beneocin i jeszcze jakąś maść, która wykupię dzisiaj i mamy smarowac tymi obiema dwa razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3 tyg. to dermatolog. Tylko mi to trochę pachnie eksperymentem, a przez te 3 tygodnie można by już coś innego zastosować ewentualnie, bo zakładam, że jednak dermatolog będzie miał większe pojęcie na ten temat. Poza tym przez trzy tygodnie może się znacznie pogorszyć ![]() Ja osobiście podejrzewam jakąś alergię, ale nie wiem na co i boję się, że to będzie jak szukanie w stogu siana. Proszku/płynu nie zmieniałam, je ciągle to samo...Tak
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-06 o 11:12 |
||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
nie drapie się
to taki puder w płynie i dość szybko zasycha ale na tułowiu i szyjce się wyciera od ubrań i tarcia Cytat:
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy któryś dzieciaczek ma jeszcze 2 drzemki? Baneocin miałam, jak Kubie zrobił się ropień na paluszku i szybko pomógł. Ja też bym poszła szybciej do dermatologa No i dobrze
|
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba trafiłam na gorszy dzień z obwieszczaniem nowości no co Ty![]() Kurtki nie biorę, licytuję, licytuję a końca nie widać...jakby okazyjnie poszła to bym wzięła, ale już wchodzi w normalne ceny więc odpuściłam ![]() Cytat:
![]() Oby już tak zostało ![]() Cytat:
Super
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-06 o 11:13 |
|||
|
|
|
#366 |
|
BAN stały
|
Miramejku, Amelka ma jeszcze 2 drzemki. zdarzy sie ze jedna ale to jak pozniej wstanie - ok 9 to spi po poludniu i potem juz na noc 20-21. a normalnie to wstaje ok 8, pierwsza drzemka 11-12 ok godziny i po poludniu miedzy 15-17 tez z godzinke i potem na noc juz 20-22 max juz spi
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za slowa pociechy
![]() Cytat:
Po co smarowac ja czyms co wcale moze nie pomoc I jeszcze czekac 3 tyg Oszalala chyba
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale z tego co słyszałam to dzieciom bardzo często się zmienia na różnych etapach rozwoju, raz jest lepiej raz gorzej, taka sinusoida. Więc Ci co maja teraz lepiej od nas tez nie mogą być do końca spokojni To nas pocieszyłam![]() Baneocin nam bardzo szybko pomógł na trądzik niemowlęcy, ale czy na to...? Cytat:
Karo ja tez wczoraj nie doczytałam o co chodzi
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mnie nie grozi to, że Kuba wstanie o 9., ba nawet nie grozi mi Jego wstanie o 8.
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stwierdziła tylko enigmatycznie, że to "zmiany skórne". Ekstra. Tyle to ja wiedziałam bez wizyty u lekarza
|
|
#371 |
|
Ola-Unhola
|
angy, wydaje mi się, ze butki bardziej chłopięce, ale kto co lubi.
One są grafitowo/oliwkowe, ale (no tak) przede wszystkim na rzepach maja napis "action boy" , to chyba je dyskwalifikuje ![]() Ja bym poszła do dermatologa, jeżeli sporo jest tych krostek
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o której Zosia idzie spać? *** Położyłam Kubę o 10. na drzemkę, bo marudził, że żyć nie dawał. Zasnął po 20 minutach, tak więc śpi już 7 minut ponad godzinę , może On potrzebuje jeszcze 2 drzemek, tylko o innych porach niż miał wcześniej? Robię rozeznanie
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uruchomiłam maszynę pt: "zapisujemy sie na wizytę" ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- o 19.30.
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio ucina sobie drzemke, ja chyba tez sie za chwile poloze.
P4w, trzymam kciuki, aby Tomek szybko wyzdrowial ![]() Szukalam u nas tej bazy i nie znalazlam, wiec bede poszukiwac czegos innego. Miramej, Antonio sam jeszcze nie chodzi. Potrafi chodzic za jedna reke, sam stac, robi sam kilka kroczkow (najdalej na szerokosc pokoju), jak go poprosze, aby przyszedl do mamy, to idzie. Generalnie jednak sie nie rwie i widze, ze sie jeszcze boi. Antonio budzie o 6-6.30, wypija mleko i zazwyczaj jeszcze pospi godzinke. Potem ma drzemke o 10-10.30. Do niedawna byly to 2-3 godziny, a teraz zazwyczaj 1-1.5. Czasami ma teraz jeszcze druga popoludniu, ale rzadko, wytrzymuje te 6-7 godzin do 19.19.15 kiedy to chodzi spac. U niani malo spi, zazwyczaj po 30 minut, nie chce tez tam jesc, a w domu je ladnie co 3 godziny i wszystko. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Angy, trzymam kciuki, aby wyjasnilo sie cos z tymi krostkami. Od piatku mam tydzien urlopu, wiec sprobuje wprowadzic troche zmian w rytmie dnia i zobacze, czy tak odpowiada Toskowi.
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki mariolko
ja zamierzam kupić w necie, bo w sklepie pewnie trudno byłoby mi znaleźć
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie-Tosiek
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Syla dzięki że pytasz Już lepiej dziś były dwie kupy dopiero takie bardziej zwarte i apetyt wraca, także już się nie martwie. 3mamy kciuki za zdrówko Lenki![]() Svinecko ile osób brakowało do zamowienia na te wojskowe butki ?Może bym przygarnęła 3 pary i ewentualnie jakoś je spieniężę, bo tak mi się podobają że szok
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
i Ty chcesz
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie to czekać
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
p4w, u mnie nie dostane niczego z Peggy Sage, bralam pod uwage tylko zakupy w sieci. Nic to, znajde cos innego.
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Wredna Afrodyto, ciesze sie, ze jest lepiej. A gdzie jest Marica? Ciagle remontuje?
|
#380 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja znow przelotem Unholy mnie sie podoba ta pomaranczowa kurtka sama ja sobie zapisalam w ulubionych ![]() co do butkow....no takie srednie w sumie - a po ile byly? ![]() no i jaka dl wkladki jest? Wredna ale ja juz je anulowalam wiec za pozno
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
idę czytać
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie kciuki ![]() ![]() ![]() Jestem. Zjadłam niedawno śniadanie. Od rana poza domem. Byliśmy u lekarza. Infekcja gardła i antybiotyk. Temp utrzymuje się - ok 12 miała 39.1 więc znów czopek. Widać, że jest osłabiona i meczy się. Najchętniej by się przytulała tylko. W poczekalni na rękach już mi zasypiała bo czekaliśmy ponad godz. Nasza doktorka na urlopie. Oby było tylko lepiej już. Ciekawe skąd to? Pewnie małż przyniósł ze szkoły
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Alan tylko zobaczył swoje łóżeczko to od razu zażądał żeby go tam włożyć i chyba zasnął bo cisza nastała. Wymęczył się biedulka mój w tym szpitalu. Przypięty do monitora kablami na 1m więc tylko wstawać mógł, a żebym mogła wziąć go na ręce to maksymalnie musiałam przytulić się do jego łóżka. Wszystko mu się rozregulowało, jedzenie, spanie Cały czas się złościł i próbował odpinać od siebie kabelki, a wenflon wyrwał sobie 2 razy, nie dopilnowałam go Nikomu nie życzę tego co przeszliśmy, a przez te 4 sekundy gdy po podaniu leku stanęło mu serduszko to myślałam że umrę. Dosłownie jak na filmach świat mi zwolnił. Mąż momentalnie zrobił się blady jak ściana. Ale już jest wszystko ok i mam nadzieję że to już nigdy się nie powtórzy. Na szczeście wszystkie badania wyszły ok, ekg, eeg(w poszukiwaniu różnych rzeczy w mózgu)super, echo serca trszkę nie bardzo ale już o tym wcześniej wiedzieliśmy bo miał to badanie. Tylko myślałam że może się poprawiło, ale niestety jest tak jak było. Na szczęście te amiany co ca w serduszku nie przeszkadzają mu w życiu i nie mają wpływu na napady. Mam straszny syf w domu, jak to po tygodniu nieobecności ![]() Będę do was wpadała co jakiś czas, ale na bieząco to racze napewno nie będę. Doskokiem wpadnę i powiem co ciekawego, bo tak co dzień to nuuuudy u nas Idę na herbatkę, wkońcu swoją , domową pyszną hmmmmm karta wypisowa ze szpitala liczy 6 stron!!!! Łącznie ze szczegółowym opisem zatrzymania akcji serca, ale tylko na to zerknęłam bo nie mogę tego czytać. ach Boziu jak ja głupia jestem, OCZYWIŚCIE BARDZO WAM DZIEKUJĘZA CIEPŁE SŁOWA, OTUCHĘ I KCIUKI, KOCHANE. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:15 |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co spowodowało ten cały incydent?
|
|
|
#385 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O kurczę to teraz jeszcze bardziej go będziesz męczyć tą maścią ![]() Cytat:
co Ty tam znów wymyślasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokaźna ilość, szkoda tylko że Maciulek tyle się namęczył.Przeca Na raty piszę. Rozłożyła mnie choroba ![]() Amelia dzisiaj tak płakała jak fridą ciągnęłam, że aż zwymiotowała
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że już wiecie o co chodzi...i że to "tylko" infekcja gardła Teraz tylko zdrowiejcie![]() Współczuję, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czułaś...mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej a ta sytuacja się nie powtórzy ![]() Na gg jest codziennie tylko do Nas nie zagląda...---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
ja? jajeśnica dobre Mnie też...od niedzieli gorączka, katar, kaszel ehhhhh jadę na red bullach i gripeksach...co za połączenie![]() to zdrówka dla Nas ![]() ![]() i dla Amelki
|
|
#387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybką poprawęCytat:
![]() Dobrze, że już w domku jesteście Cytat:
Boziu kiedy te choróbska się skończą
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedulka mój to się tak wyrywa, ze sama nie daje rady mu nic z noska odciągnąć
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Dawno mnie u Was nie było.... Patrzę a tu kolejna część wątku ![]() Staram się was czytać codziennie, ale jakoś tak weny na pisanie brak. Zresztą ciężko się tak wbić jak długo się nie pisze. Ja jak zwykle na nic nie mam czasu jeszcze teraz jak się zaczęła budowa to w ogóle. Wieczorami nie wiem jak się nazywam. U nas leci, mała rośnie jak na drożdzach coraz więcej kuma dużo gada. Ostatnio troszkę chorowała najpierw grypa żołądkowa, bardzo delikatna, później katar na szczęście bardzo szybko wszystko jej przeszło. Ostatnio intensywnie myślałam o drugim dzidziusiu (wszystkie koleżanki w pobliżu spodziewają się maleństw) Jednak jak pomyślałam co się teraz z nami dzieje to bardzo szyko mi przeszło. ![]() Pozdrawiam Was W załączeniu moja Prażynka
|
#390 |
|
Ola-Unhola
|
syla, dzięki za odpowiedź w sprawie kurtek.
Współczuję Ci tego czkania. Mam jednak nadzieję, ze za te 2 tyg będzie juz dobrze... agga, straszne to co piszesz, przytulam Was megi, zdrówka NO kurde ile tych chorowitków się porobiło... Svi, no wiesz jak mogłaś taka mi przykrośc sprawić... ![]() ![]() Butki kosztowały 49, a dł wkładki ok 14/14,5
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

), trudno cokolwiek w niej wyregulować, drzemki są w miarę regularne (około 13), ale już pory posiłków to wolna amerykanka
Wstaje tez różnie, raz o 6, raz o 7.00, raz o 7.30, chociaż chodzi spać o stałej godzinie. Reasumując-łatwo nie jest
I co gorsza chyba zaczęło ja to swędzieć.

Juz mi sie chce plakac bo nie moge patrzec jak moja corcia cierpi
Ona jeszcze wczoraj pokazywala mi raczke w miejscu pobierania krwi i mowila "nie nie"

i boję się, że to będzie jak szukanie w stogu siana. Proszku/płynu nie zmieniałam, je ciągle to samo...

, mnie nie grozi to, że Kuba wstanie o 9., ba nawet nie grozi mi Jego wstanie o 8. 
, może On potrzebuje jeszcze 2 drzemek, tylko o innych porach niż miał wcześniej? Robię rozeznanie 

pokaźna ilość, szkoda tylko że Maciulek tyle się namęczył.
Mnie też nie wszyscy zauważają