|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() nie będę Miramejeczku pierwszy raz mi się zdarzyło i już mi się dostało hihihihi![]() oooo moja też nie lubi kozetek biedne te dzieci![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Jaaaaaaaa????? ![]() Unholy gdybyś tylko była facetem
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-06 o 15:17 |
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Super, ze oskrzela czyste Oby lek na AZS zadziałał ![]() Bidulek ![]() Masz ci jakie tłumy ![]() To ja poczekam w samotności
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie nie licz w tej kwestii
![]() Cytat:
![]() A dawałaś Jej się kiedyś pobawić fridą? Rozłożyć na czynniki pierwsze? Anula, policzyłam, że Martynka naprawdę sporo śpi, 15 godzin, jak 3-miesięczne dziecko , Ona tak zawsze miała? Pamiętam, że jak była maleńka, to nie mogliście Jej dobudzić, ale potem też tak było?
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miriam
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak będziesz tak pisać, to się pogodzę ![]() No, już dziesiąty Cytat:
![]() Ja tak od razu nie uwierzę w to AZS
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawałam i misiowi i lali też odciągaliśmy, a po złożeniu zaraz beeee
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Winny się tłumaczy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Na półmetku jesteście
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś mi nie daje spokoju, jakie suche miejsca, bo Maciuś ma ich mnóstwo Możesz mi opisać jak u Kuby wyglądają.
|
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak coś to przepraszam ![]() Spaliłam ziemniaki ![]() Amela z małżem wstali, do wieczora papa
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
A dajesz Jej coś do zabawy do rączki, gdy chcesz odciągnąć? Może kup jeszcze jedną fridę i Ona niech się bawi swoją, a Ty swoją oczyścisz nosek? Kuba np. bawi się Disnemarem, zakłada zatyczkę na paluszek itd.
Fajnie ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() Są szorstkie, trochę zaczerwienione, takie małe placki.
|
|
|
#431 |
|
Ola-Unhola
|
Ale Dziewczyny mnie rozbawiłyście.
Miramej, ja z chęcią tylko wtedy jak mnie w dupcie byś kopnęła. Bo wiesz jak Ty mnie byś nie chciała, to ja czekać nie będę
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl, że ja ze swoim Małżem jestem już 13 lat, a On nie jest taki dobry jak Ty
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka skrucha ![]() o raju będzie lanie od Małża Zu miała takie za uszkiem...ale kilka dni przy kąpieli masowałam jej oliwką i zeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zostawię, z Olą to co innego
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co...na dwa fronty? Olka co Ty na to?![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Uciekam do domku Dziewczyny do wieczorka
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś sama ![]() Cytat:
po pierwsze nie jest taki nieśmiały jak był, sam się nauczył bawić, chce sam się ubierać i sam jeść, zaczął sam sobie brać z talerzyka i do buzi, ma bardzo uregulowany tryb dnia i jest przez to spokojniejszy, ma dorosłą dietę urozmaiconą, bo w domu nie zawsze mógł jeść to co my i pewnie większość tygodnia jadłby słoiczki (jak znam życie) ogólnie stał się śmielszy, bardziej uśmiechnięty, śpi lepiej przez ten rytm dnia niby w domu też się starałam to wszystko robić, ale podejrzewam, ze wszystko trwałoby dłużej niż jak patrzy na rówieśników, a i trudniej w domu utrzymać taki rytm idealny, a to gość, a to pogoda itd... a tam nie ma zmiłuj się - jest jak w zegarku jeszcze jedno - w przedszkolu jest mnóstwo pojazdów, zabawek i takie mini place zabaw w sali i Tomek szaleje z tym wszystkim w domu tylko na palcu zabaw mógłby i pewnie zanim zainteresowałby się tym to więcej czasu by minęło oprócz tego tańczy, co chwilę nowe ruchy ma i wydaje mi się, ze z dnia na dzień więcej mówi (po swojemu) oczywiście nie wiem jak to by wyglądało bez żłobka, ale ja jestem bardzo zadowolona (pomijając ospę, którą też z przedszkola wyniósł )Cytat:
no nieźle - po kilku plamkach już rozpoznanie ![]() ja bym nie smarowała - popróbuj może czymś natłuszczającym, potem może coś przeciwgrzybiczego, a potem się będziesz martwić
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-06 o 16:01 |
|||
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz na 2 fronty ![]() Cytat:
, Xyzol.
|
|
|
#438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, sciskam was wszystkich mocno ![]() az sie poryczalam, jak sobie wyobrazilam przez co przeszliscie. Zycze wam, aby napady juz sie skonczyly raz na zawsze. Cytat:
Zdrowiej szybko ![]() Cytat:
Odzywaj sie jak najczesciej. Jaka Prażynka jest sliczna
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski moje
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- wczoraj przetrwałam pierwsze jazdy, dzisiaj miałam kolejne. Mam genialnego instruktora ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- widzialam ze Marysia sie pojawiła. Witaj śliczna twoja córeczka udzielaj się czesciejja pisze od małża z firmy, do domu jeszcze nie dotarłam. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- agga jak fajnie ze wrociliscie juz do domu!! p4w widac ze zlobek sluzy Tomusiowi. To dobrze. Oliwka tez sie rwie do dzieci, tylko gdzies zobaczy dziecko to od razu idzie do niego. Niestety na codzien nie ma mozliwosci zabawy z dziecmi bo w okolicy raczej nie ma znajomych. owszem jest dziewczyna niedaleko co ma dziecko w wieku Oliwki, ale jeszcze sie nie zaznajomiłysmy na tyle aby sie odwiedzać, czasem na dworze sie dzieciaczki spotkają i tyle. A jak zabieram Oli do domu to jest płacz. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- gdzie wy? ale tu zimno u męza, az mi rece skostniały. a w kurtce siedze Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-10-06 o 17:28 |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AZS? ![]() ![]() U nas 12 zębów już ![]() ![]() ![]() Zuzka jak wcześniej była przeziębiona to też pojawiły się suche placki, takie szorstkie i czerwone właśnie. Nasilały się jak za długo smoka miała. Teraz ładnie zeszło, praktycznie nie ma już. ![]() Mała biega i szaleje, choć nie tak jak zawsze ale odżyła trochę |
|
|
|
|
#441 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodzę koszmarnie niewyspana , o takim np. sprzątaniu w domu to w ogóle nie ma mowy , a najgorsze, że nie potrafię pracować w domu, a muszę i nie potrafię sobie tego zorganizować i co chwilę z czymś jestem "do tyłu" Ale co zrobić Najważniejsze, że Tymek za mną nie płacze tylko się bawi w najlepsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję nocek Tymek się w nocy jeszcze budzi na jedzenie i nie potrafimy tego wyeliminować, ale zaraz zasypia na nowo. W teście też nam wyszedł "zakłócony sen" ![]() .
|
|
#442 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
przyszedl dywan do przedpokoju ![]() i kupilam Marciemu buty takie na teraz, nie ocieplane za kostke za 49zl
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze podkrecic troche rutyne. Ja jestem konsekwentna, ale moj maz juz np nie. Chodzi o samodzielne jedzenie sztuccami, picie z kubka, siadanie na nocnik. Ze mna to wszystko robi, raz lepiej, raz gorzej, ale mezowi wygodniej po staremu . Licze, ze troche bardziej sie wprawi i maz nie bedzie mial wyjscia. Chce przesunac spacer na wczesniej, to znaczy po sniadaniu, a nie po obiedzie, a drzemke po obiedzie, a nie po sniadaniu. ![]() widze, ze mojemu dziecku sluzy rutyna, jest spokojniejszy, kiedy wie, co po kolei robimy. Do niani chodzi raz w tygodni, rzadko dwa razy, wiec mysle, ze jakos to nie bedzie nam zaburzalo niczego. Cytat:
Jakas szybka ta diagnoza ![]() Morska, ale Tymek jest sliczny
|
|
#444 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dłużej to znaczy? Martynka do dzisiaj tak super według tego planu nie sypia, dzisiaj np. też padła mi o 9 i otem jeszcze raz po południu, ale widzę, że już sobie to dość ładnie wyregulowała całe 8 i pół zęba ![]() Cytat:
![]() dobrze, ze już końcówka choroby - lekarstwa jeszcze bierze? A diagnoza AZS błyskawiczna Martynka ma takie placki jak piszesz właśnie przy swojej alergii, jak jest przeziębiona albo chociaż ma katar to zazwyczaj się pokazują idziecie jak burza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cykaj fotki zapomniałabym- Prażynka przeurocza ![]() Morska- Tymuś pierwsza klasa ![]() Karo zerkałam do twojego albumu, muszę Ci powiedzieć, ze twoja córcia taka "dorosła" mi wygląda, jeżeli wiesz o co mi chodzi..taka już dziewczynka, Martynka to taki trochę jeszcze dzidziuś
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-06 o 19:28 |
||||
|
|
|
#445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z całego nieszczęście i koszmarnego samopoczucia małej dobrze że to tylko grypa Jakoś zdalnie udało mi się postawić diagnoze.... jaki antyb Zu ma przepisany? Cytat:
podziwiam musisz być potwornie silna psychicznie.Ogromny ukłon!!!!! Cytat:
![]() a do lekarza ci nie po drodze? Anulo, na coś ty te okno jej otwierała?żeś ją sobie wybudziła Zawsze jej otwierasz do spania? zupka z dyni na słodko z kluseczkami Cytat:
Udaje jej się tak 1:5.Poozostałe razy powietrze buzią puszcza. Podejrzewam że nie mam kłopotu z fridą bo to nasza co dzienna kosmetyka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on poszedł do żłobka jak miał niecałe 11 miesięcy i owszem wkładał paluszki do jedzenia ale nie pamiętam, zeby świadomie tak jadł a teraz normalnie się najada rączkami i łyżeczką też prawdopodobnie bez żłobka też by to robił, ale ja te zmiany zauważyła niemal natychmiast po tym jak zaczął chodzić, więc wydaje mi się że wszystko się przyspieszyło bez nadopiekuńczości mamusi
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-06 o 19:39 |
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pięknie słoneczko u nas świeciło cieplutko było to chciałam, żeby oddychała świeżym powietrzem...jak tylko mam możliwość to otwieram, nawet jak jest nieco chłodniej To racja- dzieciaczki zaskakująco szybko przyzwyczajają się do takich rzeczy Wstawiłabyś jakąś fotkę Laurci, dawno jej nie widziałyśmy
|
|
#448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Ty masz większe porównanie bo jednak Tomaszek był starszy jak poszedł do żłobka, Zu za mała była (cały czas po cichu żal mi że musiałam ją tak wcześnie dać
) i nie wiem jakby to wszystko wyglądało jakby była w domu Mogę jedynie porównywać z innymi dziećmi i stwierdzam że Zu to klawa dziewuszka![]() Cytat:
![]() No a jak byś to nazwała? ![]() Dam radę...nie ma wyjściaCytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek usamodzielnił się i to dobrze Boskie zdjecie...prawie mozna uwierzyć jak mu źle ![]() ![]() Cytat:
"dorosła" a do tego naprawdę wszystko rozumie...zadziwia mnie każdego dnia...wczoraj np. jak się kąpała to zauważyła mój włos(tzn taki co mi to wcześniej wypadł ) no i pokazuje rączką więc jej powiedziałam ze to Mamy włos...i zapytałam a gdzie ma Mama włosy? a ona mnie pociągnęła za włosy skąd wiedziała że to włosy nie wiem, nie uczyłam jej...później zapytałam gdzie ma Zuzia włoski to też od razu pokazała na swoje![]() Dupa...chorobowe odpada teraz...po 1 mam niezbyt przyjemny obowiązek w pracy robienia sprawozdań do izby celnej...no i do 10 każdego miesiąca muszą być wysłane (bo inaczej kara), a tylko ja je potrafię zrobić drugiego powodu nawet nie powiem bo wstyd
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-06 o 20:34 |
||||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
No i wiadomość dnia...lepsza od wczorajszej
![]() MOJE DZIECKO MNIE ZASKAKUJE!!!! ![]() Wróciłam z pracy, wzięłam Zu i poszłyśmy na spacer...i tak idziemy, idziemy...Zu chciała na ręce coś mi pokazać, pokazuje i nagle wielki buziak i uśmiech od ucha do ucha...patrzę a tu mi zaświeciła lewa dwójka na dole wczoraj jej nie było![]() Ucieszyłam się, bo to na pewno powód maksymalnie ciężkich dwóch nocy.. ) smaruję z lewej do góry...czuć nową dwójeczkę smaruję na dole z lewej...czuć nową dwójeczkę Smaruję do góry z prawej....czuć nową czwóreczkę![]() ![]() Moje dziecko 2 dni temu miało 5 ząbków a dzisiaj ma 8![]() ![]() ![]() :eek : Trzy na raz wyszły![]() ![]() :eek :![]() Mamy winowajcówKONIEC
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-06 o 20:22 |
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
jasne.Właśnie wsadziłam akumulatory do gniazdka żeby się naładowały.
Jeszcze zapytam męża , może on jej coś pstrykał, a jak nie to jutro strzele jej kilka fot No Karola, ale zębów Zu narosło ![]() Takiego tempa to chyba żadne dzieciątko nasze nie miało Niezły hurt ![]() A co do słówek które mówi to nasunęło mi się po waszych włosach. Laura mówi "kłak" Nie wiem czy to poznańskie czy ogólnopolskie słowo Kłaki/włosy.Ja tak mówiłam do niej właśnie jak znajdywała pojedyncze i tak powtarza.A inne to mleko to meko chleb eb jajo jao oko koko nos nooo ucho uo tak kak nie ne kura kua i pewnie by mi sie cos jeszcze przypomnialo p4w wiesz moze czy moge sie wyinhalować sola fizjolog? na mój katar czy googlowac czy inhalator jakos szkodzi babką w ciąży?choc na zdrowy rozsadek jest bezinwazyjny.Tak mysle.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-06 o 20:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

pierwszy raz mi się zdarzyło i już mi się dostało hihihihi

NIE LUBIĘ TROLLI

, Ona tak zawsze miała? Pamiętam, że jak była maleńka, to nie mogliście Jej dobudzić, ale potem też tak było?

Możesz mi opisać jak u Kuby wyglądają.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Olka co Ty na to?

, a kąpiel o której? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)