Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 12:47   #3271
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Stysia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
śliczny brzusio

a to mój z wczorajszego wieczora czyli po kolacji
14t,5dz - strasznie widć rozstępy po poprzedniej ciąży, kurcze mam nadzieję, że mi ich nie przybędzie bo na wakacjach będę musiała w stroju jednoczęściowym paradować
Piękny brzusio
Ja tam żadnych rozstępów nie widzę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:49   #3272
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
iwaa sliczny brzusio i wcale rozstepow nie widac, gdybys nie wspomniala to nawet nikt by nie zauwazyl
oj widać widać, może na zdjęciu nie bardzo ale na żywo nie da się ich nie zauważyć
teraz smaruję się oliwką i mam nadzieję, że nie pojawi się ich więcej
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:50   #3273
87czarna
Zakorzenienie

Cenowo są przystępne,nie da się ukryć. Ja naprawdę odwiedziłam wiele sklepów i mnóstwo wymacałam,hehe Jumper jest stabilny,nie sztywny, a gondola jest głęboka (niektóre wózki wyglądają,jakby dziecko miało zaraz z niego wypaść!) Osobiście to mój numer 1,nie chcę już chodzić i zaprzątać sobie głowy innymi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:06   #3274
laseczkaa
Zadomowienie

Stysia -piękny brzuch i naprawdę mało przytyłaś gratulację wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

87czarna - zazdroszczę kopniaczków ja już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia a dziś zaczął mi się 13 tc więc jeszcze poczekam . a co do wymiotów -też jestem w grupie szczęściar które nie wymiotowały tylko 1 raz wiec jest ok

a teraz siedzę w domku i się nudzę naprawdę już nie mam co robić .... już ponad miesiąc na l4 i na przemian net telewizja książki ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:08   #3275
87czarna
Zakorzenienie

Można dostać do glowy,co? Ja umieram z nudów,dlatego tak się cieszę,że wracam już w sobotę do Polski!

Stary 2010-10-06, 13:31   #3276
kosmisia1985
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

A ja od jakiegoś tygodnia czuję ruchy mojego maleństwa. Wczoraj tak mnie mocno kopnęło, że aż zabolało

Dziś umówiłam się na II usg genetyczne. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie jak po maśle

Tak piszecie o tyciu w ciąży. Ja przytyłam 1 kg, a obecnie jestem w 18 tyg. Mam nadzieje, że dalej pójdzie tak gładko
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:36   #3277
ego_ego
Wtajemniczenie

Czarna tu też się będziesz nudzić w Polsce nie ma co robić
Stary 2010-10-06, 13:41   #3278
87czarna
Zakorzenienie

ego_ego,nie kracz! :P <nono>

Tutaj nie mam nawet z kim się spotkać,a w Polsce,w domu jednak zostawiłam swoich znajomych Mam nadzieję,że będzie się coś działo i nim się obejrzę będzie marzec

Stary 2010-10-06, 13:57   #3279
Agattek33
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki!!!

Stysia, gratulacje!!!

Blackrose, mnie tez tak w nocy raz zlapalo a raz w sklepie myslalam ze zemdleje. Tak z boku, z tylu, jakby nerka. Nie wiem co to.

Postanowilam rozpoczac kompletowanie wyprawki kupilam kocyk i dwa reczniczki z kapturkiem ale lista jest dluuugaaa. Na razie nei szaleje z rozowym na wypadek gdyby sie okazalo ze to jednak nie dziewczynka.

Czytam was czesto ale nie zawsze mam czas odpisac.

Czarna, fajnie ze juz wracasz do domu, do rodziny, zawsze tak jakos fajniej, a nawe jesli nuda to swojska

Czekam na mustele, mama mi przysle bo w Anglii nie ma a ja sie uparlam ze mustele wlasnie chce.

18 tydzien 2 kilo na plusie, nie wiem ile z tego ciazowy brzuszek a w jakim stopniu sie otluscilam, ale przynajmniej dzidziolkowi cieplo.

Dzis mam wizyte u poloznej, ciekawa jestem jak bedzie. Nastepne usg w 21 tygodniu, mam nadzieje ze to nie za pozno.

Trzymajcie sie dziewczyny

ps. Gossik, w ktorym ty tyg. ciazy jestes, bo mnie moj endo powiedzial ze tak do 18 to tsh moze niskie byc jeszcze. ale my pewnie mamy inne problemy tarczycowe. Trzymam kciuki zeby tylko ci sie wszystko wyrownalo.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:15   #3280
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ego_ego,nie kracz! :P <nono>

Tutaj nie mam nawet z kim się spotkać,a w Polsce,w domu jednak zostawiłam swoich znajomych Mam nadzieję,że będzie się coś działo i nim się obejrzę będzie marzec
Nie kracze, wiem wiem, że tu Ci będzie lepiej mimo, że bez ukochanego na co dzień, ale dacie radę Będę trzymać kciuki
Stary 2010-10-06, 14:28   #3281
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Mój też czasami jest twardy i taki tkliwy jakby obolały ale to właśnie chyba przez wzdęcia i jelita. Łykajcie espumisan, jest bezpieczny i pomaga
a mi nie pomaga espumisan i jeszcze na dodatek od paru dni tak mi się odbija że aż mi głupio nie mogę się powstrzymać

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie...czy wy jeszcze wymiotujecie...bo mnie to sie znowu dzis rano zdarzylo ....a z wami jak jest ????Na dodatek taka zmeczona jestem ze szok i obudzilam sie ze strasznym bolem glowy.....a jak wasze samopoczucie ....pozdrawiam
co do wymiotowanka to miałam szczęście bo nie wymiotowałam tylko mdłości straaaszne ja też jestem bardziej zmęczona teraz w II trymestrze właściwie już niż w I śpię do południa i właśnie codziennie mnie głowa boli a apap mi nigdy nie pomagał a to jedyne chyba co można brać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaaa! Zapomniałam Wam powiedzieć,dziewuszki...w czoraj moja dzidzia dała ładny popis umiejętności kopania...kiedy zasypiałam,położyłam się na plecach i czułam delikatne dotykanie z samego dołu.Kopniaczki były nieregularne,ale z około 15-ście poczułam
jeju jeju ja też już chcę już normalnie czekam z utęsknieniem na to narazie skończyłam 14 tydzień we wtorek i coraz bliżej czekam z niecierpliwością. strasznie fajne uczucie musi być

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki ja w sobotę zmieniłam stan cywilny i jestem już mężatką, dumną żonką heheheh jak będę miała zdjęcia od fotografa to wkleję jakieś. Jeśli chodzi o brzuchy to powiem Wam,że masakra. Jak zobaczyłam Wasze to normalnie jestem załamana, bo albo to Wy macie takie brzuszki albo ja mam taki wielki. Przytyłam 1,5kg, zaczęłam 18 tydzień ciąży, niedługo półmetek

Wklejam Wam zdjęcie mojego brzuchola, który przed ciąża był hmm.. idealnie płaski, a teraz...
gratulacje na nowej drodze życia kochana jeśli chodzi o brzuchol jest...przepiękny śliczny jest naprawdę zgrabny i taki okrąglutki

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
a to mój z wczorajszego wieczora czyli po kolacji
14t,5dz - strasznie widć rozstępy po poprzedniej ciąży, kurcze mam nadzieję, że mi ich nie przybędzie bo na wakacjach będę musiała w stroju jednoczęściowym paradować
ja nawet jak powiedziałaś o tych rozstępach nic nie widzę ale też masz fajniusi brzuch i okrągły zgrabny

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:32   #3282
trzyrazyi
Zadomowienie

Czarna uwazaj na siebie jak zamierzasz zime w polsce spedzic zapowiadaja sroga w tym roku...a ciekawe jaka tu bedzie.....hmhmhmh??????? ?
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:38   #3283
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość

Tak piszecie o tyciu w ciąży. Ja przytyłam 1 kg, a obecnie jestem w 18 tyg. Mam nadzieje, że dalej pójdzie tak gładko
kosmisia tylko pozazdroscic ze jestes w 18 tyg. i przytylas tylko 1 kg!

Ja niestety w pracy ...czasami zazdroszcze wam tego ze mozecie sie ponudzic w domu. Ja pracuje od 9 do 17. w domu jestem przed 18-sta, nim zrobie cos do jedzenia a potem ogarne chaos w domu jest juz osma
malo mam czasu na cokolwiek tak w ciagu tygodnia.
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:39   #3284
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Nie kracze, wiem wiem, że tu Ci będzie lepiej mimo, że bez ukochanego na co dzień, ale dacie radę Będę trzymać kciuki
Będzie ciężko,Kochana Ale to najlepsze w naszej sytuacji,tym bardziej,że chcemy jak najszybciej wrócić do kraju. Dobrze,że Was tutaj mam...

Eirene1987, zobaczysz,jaka będziesz dumna Już niedługo,dni szybko uciekają

trzyrazyi,jakoś muszę :P Nie będę się zapuszczać w teren,więc pewnie większośc czasu spędzę rodzinnie w domu Może aż taka sroga nie będzie i uda mi się gdziekolwiek wyjść

Stary 2010-10-06, 14:52   #3285
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja niestety w pracy ...czasami zazdroszcze wam tego ze mozecie sie ponudzic w domu. Ja pracuje od 9 do 17. w domu jestem przed 18-sta, nim zrobie cos do jedzenia a potem ogarne chaos w domu jest juz osma
malo mam czasu na cokolwiek tak w ciagu tygodnia.
Oj to ja prawie tak samo: wychodzę z domu o 6:15 a wracam o 17:15, zanim obiad, zanim ogarnę, często mnie drzemka łapie, to wtedy już całkiem noc ciemna
Stary 2010-10-06, 14:55   #3286
iweczka
Zakorzenienie

a czy czujecie juz ruchy Waszych maleństw??ja rozpoczęłam 18 tydzień i nic.....nie wiem czy już powinnam coś czuć, czy jeszcze za wcześnie....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:56   #3287
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Castia, i dobrze, powinnaś być zadowolona z Guzika Z tego co słyszałam, 3D/4D radzą robić właśnie od 24 tygodnia bo wtedy najładniej widać dziecko. Sama poprzednio w ogóle nie robiłam więc nie mam porównania. Ale ponieważ lekarz podczas badania może się w każdej chwili przełączyć to podejrzewam że jeśli poprosisz to Ci pokaże Nie nazwałabym Lepiarczyka niesympatycznym ale jest baardzo małomówny, nie lubię takich lekarzy bo zawsze chcę się jak najwięcej dowiedzieć Jak się czujesz, lepiej?

Monika267, ja mam ft4 w ng/dL i wynosiło ostatnio 0,68 (norma od 0,58 do 1,64). Czyli niziutko...i do górnej granicy daleko. Choć miesiąc wcześniej było 1,08 czyli nieco lepiej. A TSH 0,29 (norma od 0,34 do 5,60) ale moja endo dla odmiany twierdzi że w ciąży w ogóle się go nie sprawdza. Mam nadzieję ze samopoczucie mi się poprawi, jak na razie jest bez zmian ale to raptem kilka dni. A Ty spore dawki bierzesz

Aja, super że maluszek tak pięknie rośnie

Marsylia, a gdzie można znaleźć normy ft4 dla ciężarnych? Nie wiedziałam że są różne w kolejnych trymestrach. Ty masz ładne wyniki Współczuję problemów z żyłami, u mnie też są niewidoczne i ostatnio kobieta pobrała mi krew z wierzchu dłoni To był ból...chodziłam sina i spuchnięta przez dwa dni

87czarna, gratuluję kopniaczków

Stysia, śliczny duży brzucholek

Iweczka, ja robiłam PAPP-Ę bo miałam za darmo ale gdyby nie to nie chciałabym Teraz czekam na wynik i tylko się stresuję

Iwa00, też śliczny brzusio

Agattek, w tej chwili jestem w 14 tygodniu a badania tarczycy robiłam w 13. Ale w pierwszej ciąży też miałam bardzo niskie TSH (choć zawsze w normie) choć rzeczywiście na późniejszym etapie było coraz wyższe. Teraz po lekach pewnie też wzrośnie ale już nie będę badać, endo powiedziała że mam kontrolować wyłącznie ft4 i nic innego nas nie insteresuje.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 15:46   #3288
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki ja w sobotę zmieniłam stan cywilny i jestem już mężatką, dumną żonką heheheh jak będę miała zdjęcia od fotografa to wkleję jakieś. Jeśli chodzi o brzuchy to powiem Wam,że masakra. Jak zobaczyłam Wasze to normalnie jestem załamana, bo albo to Wy macie takie brzuszki albo ja mam taki wielki. Przytyłam 1,5kg, zaczęłam 18 tydzień ciąży, niedługo półmetek

Wklejam Wam zdjęcie mojego brzuchola, który przed ciąża był hmm.. idealnie płaski, a teraz...
śliczny i jak na 2 kg tylko do brzodu to super bo idzie Ci w maluszka a nie w Twoje boczki
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a czy czujecie juz ruchy Waszych maleństw??ja rozpoczęłam 18 tydzień i nic.....nie wiem czy już powinnam coś czuć, czy jeszcze za wcześnie....
Ja teraz właśnie Was czytam o ruchach w brzuszku a tu pierwszy raz 3 razy tak mi puk puk w brzuszku zrobiło ale mam banana, fajowe uczucie. Rozpięłam spodnie bo może go gniotą jak siedze hehe.

Wyprawka z M jak Mama:
Dla Ciebie:
  • 2-3 koszule bawełniane, umożliwiające karmienie piersią
  • szlafrok
  • kapcie, klapki pod prysznic
  • 2 pary skarpetek
  • 2 biustonosze do karmienia
  • wkładki laktacyjne do biustonosza
  • podpaski
  • przybory toaletowe, kosmetyki, chusteczki higieniczne
  • 2 ręczniki
  • 6-8 par majtek
  • telefon z ładowarką
  • odciągacz pokarmu
Dla dziecka:
  • 3-5 kaftaników, 3 body
  • 3-5 szt spochów lub pajacyków
  • 2 pary skarpetek, rękawiczki
  • 2 czapeczki bez wiązania
  • kocyk lub śpiworek
  • kosmetyki do kąpieli, ręcznik, chusteczki nawilżane
  • paczka pieluch dla noworodka
  • 2 flanelowe lub tetrowe pieluchy
Dokumenty:
  • dowód
  • numer NIP własny i pracodawcy
  • legitymacja ubezpieczeniowa
  • karta przebiegu ciązy
  • Wyniki badań:
  • grupa krwi, czynnik Rh
  • WR, HBsAg
  • cytologia
  • posiew z kanału szyjki macicy
  • GCT
  • USG
  • inne badania wykonywane w ciąży
  • do cc będą również potrzebne takie badania jak: układ krzepnięcia krwi (najpóźniej sprzed tygodnia), morfologia, elektrolity, badanie moczu, skierowanie ze wskazaniem do cc z zaświadczeniem uzasadniającym skierowanie do operacji

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:00   #3289
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam Dziewuszki wlasnie wrocilam z synkiem ze szkoly i po drodze wjechalismy do Mc Donalda tak mi sie jakos zebralo na hamburgera ;D.....jezeli chodzi o ft4 w ciazy to ono jest najwazniejsze Tsh skacze i nie ma sie co przejmowac a badania powinna zrobic kazada kobieta ktora chce dziecko lub jest w ciazy bo nie raz tarczyca nie daje zadnych objawow......dziewczynk i ja niby przytylam 2kg prawie 14tydz a wygladam jakbym z 5 przybrala ......masakra
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:01   #3290
niutka1
Wtajemniczenie

Kochane, dzis wielki dzień- usg

pamiętacie jak wam pisałam, że mi sie kilka razy synek śnił
ale teraz w ostatnim tygodniu mi sie dwa razy sniła dziewczynka
i w dodatku znalałam w domu kilka odłozonych ciuszków- całkiem nowych- rózowych
a do tego w ostatnim tygodniu zaczęły mi sie bardzo podobac wózki x-landera w kolorze fuksji

no i...

dzis miałam usg- dziewczynka

Ponoc ma usta jak Angelina Jolie i lekarz od razu wiedział, ze będzie girl, a potem ukazały sie te dolne usteczka, które dostrzegł najpierw mój małż, potem lekarz, a ja jakos nie mogłam zobaczyć i jak zapytałam na ile procent dziewczynka, czy moge inwestowac w rózowe ciuszki, to zaczał sie smiac, że na 2000 %

Dzidzia jest zdrowa, była grzeczniutka w czasie badania, więc spokojnie wszystko pomierzył...

dzis usg 18 TC i 2 dni, wielkośc dzidzi jest nieco większa tak na 18 TC i 6 dni, czyli cały czas duza mi rośnie

ale mam tez małe zmartwionko- łozysko jest na razie przodujące i jesli się to nie zmieni to jest wskazaniem do CC
To się nazywa ironia losu, są laski co marzą o cesarce i lekarze im nie daja skierowania, a ja marzę o drugim wspaniałym porodzie w domku, a tu nie wiadomo, czy sie uda. Tzn. lekarz powiedział, ze jest duża szansa, że łozysko przestanie przodować, bo niby tak sie dzieje w wiekszości przypadków, więc będę sie starała myslec pozytywnie
W 25 TC musze zrobic kolejne usg i wtedy będzie juz wiadomo, czy łozysko nadal przoduje, czy sie podniesie. na szczęscie mam je na tylnej ścianie, nie na przedniej, więc jest duża szansa.
A wiecie, ze kiedys miałam taka głupia mysl, ze pierwsze dziecko sn w szpitalu, drugie sn w domku, to jeszcze tylko cc brakuje mi do doświadczenia, no i nie wiem, czy nie wykrakałam
Tak więc laski, co chciałyście miec Cc możecie teraz miec satysfakcję ( nie, no sorki, tak sie troche wyzłosliwiam, bo mnie to zmartwiło, musze odreagowac )

no ale najwazniejsze, że zdrowa dziewczynka trudno, jak będzie musiała byc CC to jakos to przezyję, skoro to nie widzimisie, tylko taka konieczność, ale mam nadzieje, że uda sie normalnie.

No dobra zdradze Wam imię, będzie nazywała sie Franciszka
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-06 o 16:14
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:16   #3291
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Chcialam Wam pokazac moje brzusio ale mam problem z zaladowaniem pliku(zdjecia )i watpie zeby mi sie to udalo ;(

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Niutka1 gratuluje dziewczynki ....Boze jak ja bym chciala dziewuszke pomarzyc dobra rzecz bo jakos wszyscy mi mowia ze chlopca bede miec choc ja mam przeczucie ze dziewczynke-chociaz w I c tez tak mialam a chlopak sie urodzil hehe wiec z moimi przeczuciami to i teraz tak bedzie.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:26   #3292
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Kochane, dzis wielki dzień- usg

pamiętacie jak wam pisałam, że mi sie kilka razy synek śnił
ale teraz w ostatnim tygodniu mi sie dwa razy sniła dziewczynka
i w dodatku znalałam w domu kilka odłozonych ciuszków- całkiem nowych- rózowych
a do tego w ostatnim tygodniu zaczęły mi sie bardzo podobac wózki x-landera w kolorze fuksji

no i...

Ponoc ma usta jak Angelina Jolie i lekarz od razu wiedział, ze będzie girl, a potem ukazały sie te dolne usteczka, które dostrzegł najpierw mój małż, potem lekarz, a ja jakos nie mogłam zobaczyć i jak zapytałam na ile procent dziewczynka, czy moge inwestowac w rózowe ciuszki, to zaczał sie smiac, że na 2000 %

Dzidzia jest zdrowa, była grzeczniutka w czasie badania, więc spokojnie wszystko pomierzył...

dzis usg 18 TC i 2 dni, wielkośc dzidzi jest nieco większa tak na 18 TC i 6 dni, czyli cały czas duza mi rośnie

ale mam tez małe zmartwionko- łozysko jest na razie przodujące i jesli się to nie zmieni to jest wskazaniem do CC
To się nazywa ironia losu, są laski co marzą o cesarce i lekarze im nie daja skierowania, a ja marzę o drugim wspaniałym porodzie w domku, a tu nie wiadomo, czy sie uda. Tzn. lekarz powiedział, ze jest duża szansa, że łozysko przestanie przodować, bo niby tak sie dzieje w wiekszości przypadków, więc będę sie starała myslec pozytywnie
W 25 TC musze zrobic kolejne usg i wtedy będzie juz wiadomo, czy łozysko nadal przoduje, czy sie podniesie. na szczęscie mam je na tylnej ścianie, nie na przedniej, więc jest duża szansa.
A wiecie, ze kiedys miałam taka głupia mysl, ze pierwsze dziecko sn w szpitalu, drugie sn w domku, to jeszcze tylko cc brakuje mi do doświadczenia, no i nie wiem, czy nie wykrakałam
Tak więc laski, co chciałyście miec Cc możecie teraz miec satysfakcję ( nie, no sorki, tak sie troche wyzłosliwiam, bo mnie to zmartwiło, musze odreagowac )

no ale najwazniejsze, że zdrowa dziewczynka trudno, jak będzie musiała byc CC to jakos to przezyję, skoro to nie widzimisie, tylko taka konieczność, ale mam nadzieje, że uda sie normalnie.

No dobra zdradze Wam imię, będzie nazywała sie Franciszka

Gratuluję dziewczynki

zazdroszczę tez chce usłyszeć na 2 usg ze córeczka
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:52   #3293
Tity
Zakorzenienie

niutka gratuluję dziewczynki
A ja dzisiaj właśnie dostałam od okulistki wskazanie do cc. Ale zaskoczona nie jestem.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:58   #3294
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

niutka! to super gratulacje!
Frania mała prześliczne imię, bardzo mi się podoba

to możesz kupować różowe he he

same dziewczynki tutaj normalnie prawie, jeny kiedy mój maluszek się objawi w końcu! już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
niutka gratuluję dziewczynki
A ja dzisiaj właśnie dostałam od okulistki wskazanie do cc. Ale zaskoczona nie jestem.
Tity a jaką masz wadę wzroku?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:01   #3295
Eirene1987
Zakorzenienie

blackrose4u gratulacje pierwszych kopnięć
super ta wyprawka do szpitala już sobie druknęłam

Niutka1 gratulacje dziewczynki a nie wiem na pewno pisałaś ale nie pamiętam - masz parkę chyba już tak? czy to będzie trzecia dziewczynka? a co do cesarki no życzę ci aby jednak to łożysko wróciło na miejsce ale jeśli nie no to trudno - mus to mus

a co do snów to mi się dziś śniło że urodziłam chłopczyka i zasnęłam zaraz po porodzie na tydzień... po tygodniu jak się obudziłam to moje dziecko już mówiło, było takie jak powiedzmy roczne wyglądem i mówi do mnie "o mamusia, czekaj muszę kupę zrobić żebyś musiała posprzątać po mnie" tak mi na złość chciał zrobić a ja miałam taki żal do losu że przespałam ten tydzień kiedy moje dziecko rosło

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:18   #3296
iizabelaa
Zakorzenienie

Niutka1 gratuluję
kolejna dziewczynka na wątku

Kiedy ja się doczekam usg i informacji o płci
Do mojego gin idę za tydzień, ale wątpię, żeby płeć powiedział, to będzie 17tc

Dzisiaj umówiłam się na usg 4D, ale dopiero na 2 listopada był wolny termin, który mi odpowiadał
potem się okazało, że i tak robią od 20tc,
a ja akurat będę w 20tc,

i chyba dopiero wtedy poznam płeć

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

I muszę się wam pożalić,

zaczęło się śmiesznie, rano leżąc w łóżku w półśnie usłyszałam jak mój kto dobija się do domu,
i wystratowałam z łózka żeby mu drzwi otworzyć,

tylko, że noga mi strasznie zdrętwiała, i kiedy na nią stąpnęłam wylądowałam na podłodze,
co śmiesznie wyglądało,

ja wyskakująca z łózka i lądują na podłodze
choć mój tż się bardzo wystraszył, bo myślał, że zemdlałam czy coś

I w połowie dnia zaczęłam mnie boleć noga w kostce,
teraz bardzo mnie boli,
troszkę spuchła,
i nie mogę na nią stąpać
Stary 2010-10-06, 17:24   #3297
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

tylko, że noga mi strasznie zdrętwiała, i kiedy na nią stąpnęłam wylądowałam na podłodze,
co śmiesznie wyglądało,

ja wyskakująca z łózka i lądują na podłodze
choć mój tż się bardzo wystraszył, bo myślał, że zemdlałam czy coś

I w połowie dnia zaczęłam mnie boleć noga w kostce,
teraz bardzo mnie boli,
troszkę spuchła,
i nie mogę na nią stąpać
Iza, oj biednaś
a wiesz co? wyślij szybko TŻ po Altacet ale w żelu i rób okłady, opuchlizna zejdzie i pomoże, byle szybko wiesz?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:31   #3298
blackrose4u
Wtajemniczenie

niutka gratulacje dziewczynki nie pamiętam czy już masz wpisaną dziewczynke na pierwszej stronie ale jak coś to wpisać?

iizabelaa leż i tak jak pisze deneb wyślij męża po altacet

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:42   #3299
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Iza, oj biednaś
a wiesz co? wyślij szybko TŻ po Altacet ale w żelu i rób okłady, opuchlizna zejdzie i pomoże, byle szybko wiesz?
mam Altacet w domu, i posmarowałam już nim nogę,
ciekawe jak to będzie jutro

Czy wy macie problem z drętwieniem kończyn?
Stary 2010-10-06, 17:49   #3300
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

Niutka1 gratulacje dziewczynki a nie wiem na pewno pisałaś ale nie pamiętam - masz parkę chyba już tak? czy to będzie trzecia dziewczynka? a co do cesarki no życzę ci aby jednak to łożysko wróciło na miejsce ale jeśli nie no to trudno - mus to mus
Tak, mam parkę w sensie, ze mam dziewczynkę i chłopca, to będzie druga dziewczynka chłopiec jest środkowy.

Dziewczyny, nadzieja we mnie wstapiła, doczytałam na opisie, ze moje łozysko jest przodujące brzeżnie, czyli nie całkowicie przoduje, tylko kawałeczek i naprawdę jest duża szansa, że sie przesunie i podobno nawet jeszcze w 32 TC może sie przesunąc, tak że poród SN będzie mozliwy, więc trzymajcie za mnie kciuki

gratuluje kochane pierwszych ruchów dzidziusia

ale dzisiaj dobry dzien dla mnie, zaczynam się naprawdę bardzo cieszyc, że dziewczynka ( bo wczesniej to mi było wszystko jedno)

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
niutka gratulacje dziewczynki nie pamiętam czy już masz wpisaną dziewczynke na pierwszej stronie ale jak coś to wpisać?
tak, mozesz wpisac, tylko moze nie wpisuj imienia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mam Altacet w domu, i posmarowałam już nim nogę,
ciekawe jak to będzie jutro

Czy wy macie problem z drętwieniem kończyn?

iizabelaa - ojej, koniecznie altacet i obserwować, najwyżej na pogotowie podjedż, moze trzeba prześwietlic, czy nic sie nie stało

jesli chodzi o drętwienie kończyn, lub np mrowienie itd... to niedobory magnezu i potasu, w 2 trymestrze często wystepuja, mozna brac aspargin lub jakis dobry preparat magnez+wit B6
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości