|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
cigi dziekujemy za życzenia
izazula wszystkiego naj dla pol solenizantki jezdys ten moj synio mi w kosc daje, teraz mam go na rekach, i mi pierdziochy na szyji robi. noc nieprzespana, w dzien spal dzis tylko godzine
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to ząbki. Zosia też kazała się nosić przd swoim pierszym
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jestem koszmarnie spiaca... ; mala karmilam i tak mnie naszlo; a ta nie zasnela, na zlosc mamusi i sie slaniam; chyba pojdziemy na spacer, zeby swiezego powietrza zlapac...Ja tak od 2 mieisecy okolo planuje isc potanczyc; wczesniej chodzilam regularnie, a teraz sil brak ... Po usypianiu juz jestem sama taka spiaca; tylko na forum sie nadaje
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
coś to maciezynstwo wykancza
![]() myslalam ze to przez katarek, ale cos za bardzo marudzi. co go odloze to sie drze, juz mi ochota na torta przeszla, moze szampan mi sily doda
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak.Zjedz torcik, popij szampanem a nabierzesz sił i mocy supermamy
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko sie chwale i bede wieczirem bo juz mąz dzwoni musze podjechac po kalmki do drzwi.. ach ten remont!!1
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodka...
Cytat:
)
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna panienka
ehh a my bylysmy u lekrza z wynikami i jednak malenka skaza jest! cholera nooo, a wyniki w normie tylko jeden cos tam i dupa.... no nic bedziemy dalej bawic sie w nutramigen, kaszki na mleku, zadnych jogurtow ani nic... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- mloda dzisiaj dostala od jednej babci 2 zabawki i sloiczki a od drugiej czape fajnutka i buciki
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia ale Michasia to normalnie ach ach, lalunia niezła z niej będzie.
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- erwinowi podałam nurofen, poszedł wkońcu spać. normalnie w dzień śpi około 5 godzin, a dzisiaj niecałą godzinę
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim
Cytat:
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie.
nie miałam czasu czytac ani pisać ale napewno nadrobie. Madziwnia przecudna ta Twoja córeczka, Asiulek_23 laska po mamusi nie ma co. I wszystkie te Wasze dziciaczki najładniejsze z całego wizazowego forum U mnie jak zwykle roboty po pachy. A najgorsze jest to ze Lenka mi wczoraj spadła z łóżka na kolanka i przywaliłą brodą. Troche ma zadrapaną ale już dzisiaj lepiej to wygląda. Mówie Wam to była chwila. Poszłam umyś butelke, ona lezała na moim łóżku na środku i nagle wielkie buuum i płacz. Naszczescie nic sie nie stało. Szybko sie uspokoiła. Błagam dziewczyny nie róbcie takich głupot jak ja. Kurde mi sie wydaje ze czas stoi w miejscu i ona dalej taka malutka i ze nie potrafi tak sie przekrecac mi sie wydaje a tu prosze. Codziennie robi postepy aż sie stało. Biedulka. I to przez głupote matki. Aha i gratuluje pierwszych ząbków (aż zazdroszcze) ![]() No i przede wszystkim buziaki dla półrocznych solenizantów |
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
na jutro??? a dietka;D
rozumiem, ze od piatku
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To straszne co piszesz. Tak uważamy a i tak upadki (spadki) się zdażają
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala juz spi a ja zaraz uciekam na film, cos kiepsko z wena na pisanie u mnie wiec bede chyba bardziej podczytywac co u was.
|
|
#2597 |
|
Rozeznanie
|
ale śliczne te nasze królewny!! i mądre
ja tez chce tę czapke z uszami z HM!! czy Wasze dzieciaczki tez masz juz swoje powiedzonka?? bo moja ciagle powtarza "bu bu be" róznym tonem i rózne rzeczy to oznacza... czasem krzyczy bu!bu!be! a czasem tak zalosnie wola buuubuubeee a czasem jak sie bawi to jest takie szubkie i mimochodem bubube. mowi jeszcze GI na smoczek i GE na bekniecie (to odkad miala 1,5 miecha) czy to jest normalne? no o AaAaA jak jest spiaca nie wspomne...
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!1
Dziekuje za taaak miłe słowa!! Że dziecko lachon to wiem ![]() ale prosze przestańcie ja mam taakie kompleksy .. buuuuu sukienke kupiłam w 30 inut w CH z bluzka i koralami! masakra jakas wyskoczyłam ze szpitala na chwile a T z miska został.. włosy masakra przeswity mam jak jasna cholera!!!! i cały czas te 80 kg i nic w dół!!!! Michasia podobnie jak w szpitalu tak i w kościele Anioł!!!! do ksiedza sie usmiechała non stop usmiech na buzi! Bóg obdarzył mnie Złotym dzieckiem! Jak widac komplecik zamówiony na allegro odebrany osobiscie w czwratek jak ze szpitala wychodzilismy przymierzony w sobote rano kilka godzin przed chrztem ale na szczescie był ok!! Rozmiar podawałam swój ale babeczka mówiła że rzeczywiscie mam duze dziecko bo to 74-80 a rekawek 86.. Niedługo wystawie to na allegro może sprzedam bo to takie zimowe z płąszyczkiem ciepłym Impezka sie udała szczegolnioe dywan na srodku sali jako plac zabaw dla dzieci Oczywiscie nie mam czasu an kompa mieszkam nadal u tesciów, ale juz nie moge sie doczekac az do domku wróce gdzie bedzie juz ciepło bo pali sie w piecu.. bedzie normalna kuchia... W sobote zaczynam studia jade na 10 .. buuuuuuu
|
|
#2599 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dal półroczniaków
![]() Cytat:
http://pierwszezabki.pl/ Cytat:
![]() jaka słodziutka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swojego to już nie mogę nawet na podłodze zostawić bo tak się czołga że aż kurzy się za nim |
||||||
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Ach zapomniałam!!!
1 paździenrika misia skonczyła pół roku dzis 6 października mija nam 3 lata od slubu!!!! nawet nie spimy razem ;p bo ja tu tmek w domku bo do późna pracuje!
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia gratulacje
![]() |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
nutramigen moze byc non stop tak jak inne mleka, no na szczescie ma minimalny stopien dopiero jak sie dokladnie badaniom przyjrzala to stwierdzila chociaz dziwne bo teraz od ponad miesiaca je normalne mleko i nic jej nie wychodzi nigdzie.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- przechodzilam dzis obok sklepu( jeszcze nie otwartego) i bylo ogloszenie o prace, wzielam telefon i mialam zadzwonic i nagle STOP mowie oooo nie jeszcze nie teraz spojrzalam na Oliwke w wozku i stwierdzilam ze obojetnie jak ale bedzie dobrze! Nie chce zeby polowe dziecinstwa mloda ktos wychowywal, czy nawet mialby to moj tata byc.... chce ja:P doszlo do mnie ze nie chce po prostu isc jeszcze do pracy i jej zostawiac i jest mi z tym dobrze bo mialam rozne mysli ale kiedy moglam zadzwonic sama tego nie zrobilam i od 12 do 17 na spacerku bylysmy dzisiaj![]() jestem dumna z tej decyzji bo nie byla latwa ale jednak juz sama sie dowiedzialam czego chce ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- madziwnia nadrobicie;D ................ braciszkiem dla Miśki ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- wlasnie byl pan od pieca juz 2 dzien z rzedu czy nawet 3 i raczej dupa blada;/ nowy piec..... niestety my do niego sie nie dolozymy bo najzwyczajniej nie mamy az tyle kasy ;/ kurdeee;/wrrr
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że chrzciny się udały Oj, jak ja Ciebie rozumiem z tymi kompleksami, też takowe mam, raz jest lepiej raz gorzej, ale naprawdę śliczna z Ciebie dziewczyna
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piekna czapa ja mam bluze z takim kapturkiem jak ta czapa właśnie http://allegro.pl/h-m-hello-kitty-bl...257115030.html a młoda wyglada super Cytat:
Cytat:
Byłam z małym na rytmice stanełam nie tam gdzie trzeba i bach mandat 100zł i jeden punkt szlag by to
|
|
#2605 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
anakazar (mam nadzieje, że dobrze napisałam
) zawsze można wrócić do poprzedniego koloru obcięłam jaszcze krócej, ale na razie musze pozostac z tym rudy, może następnym razem wyjdzie blond ale awaryjnie pół ciemnej farby mam ![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście zagłosowałam i trzymam kciuki !! śliczności Cytat:
te jej oczyska, aż by się chciało zjeść ![]() Cytat:
Ja na upadki jestem przewrażliwiona, bo bratu mojego dziadka spadła córeczka 9-miesięczna z łózka, nie przeżyła ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() hehe moja tez mówi koj koj koj, ale jak jest zmęczona i płacze, wkładamy jej wtedy smoczek, a ona koj koj koj
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Minka, dziękuję za głos
![]() I przerażająca jest ta historia... to dowód że trzeba mieć oczy dookoła tyłka, a rękę zawsze na dziecku. A w miarę najbezpieczniejsza dla dziecka jest podłoga. W ogóle będę musiała już obniżyć łózeczko, bo mój maluch odkrył że może się podciągać - robi to skutecznie na leżaczku, coś dzisiaj próbował w wózku, pewnie lada dzień załapie że można też w łóżeczku
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie przezyła
Ty nas nie strasz kobieto może uderzyła się w skroń?Ja swojego teraz jak musze iść do łazienki czy spiżarki czy gdziekolwiek do innego pomieszczenia to już muszę zostawiać tylko w łóżeczku-kojcu tym turystycznym , bo dzisiaj pełzał z prędkością światła no szok dosłownie i to tak z dnia na dzień się stało. Wcześniej też pełzał ale np. do pilota albo komórki trzeba go było zmotywować bo mu się nie chciało a dzisiaj szok zostawiłam go w pokoju , poszłam do łazienki zanieść pranie a on już w korytarzu perszing dosłownie. Ale nie raczkuje tylko czołgiem sunie a na kolankach do tyłu tylko. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ferrou ja też myślałam że podłoga bezpieczna a tu zonk dzieci jakoś tak nowe umiejętności nagle zdobywają nie ma nie ma i nagle ciach i jest |
|
|
|
#2608 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim, ktorym nie dziekowalam za gratki za zabka
Cytat:
( a tutaj guzik Cytat:
Cytat:
A TZ nie rzucil w zapomnieniu zelazka i nie schajcowal chaty?? Madziwnia ladniutkie zdjecia, malenka piekna, Ty masz takie "zywe, wibrujace" oczy; To ubranko naprawde sliczne ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Libra dzieki za info co do gebulki ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Dobra dziewczyny, teraz moge Wam juz chyba powiedziec, nie zapesze; Otoz, Basia sie nie przebudzila ani razu odkad ja pokarmilam po kapieli. SPI!!! Chcialam przypomniec, ze od 2 tygodni bylo kiepsciutko, przebudzala sie po karmieniu ok 3 razy, potem jadla i jeszcze ze 2 razy lub raz w nocy na jedzenie. Rosl jej zabek Teraz ma spuchniete dziaselka u gory, a od wczoraj, czyli od kiedy wlozylam jej naszyjnik z bursztynow ladnie spi. Wczoraj raz w nocy sie obudzila na karmienie. No dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okolicznosci, czy... NASZYJNIK; (jest tez mozliwosc, ze moze te dziaselka jej jeszcze nie bola) Po drugie, czy ktoras ma pomysl, dlaczego nie moge zaladowac fotki do posta??? |
|||
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
cigi - ano tak robi nie wiem jak ale robi . I dokładnie brzmi to koj koj .
Mój mąż podobno robił kaj kaj he he pewnie ma to po nim . ferrou - zaraz będę głosować . Drcron - szalik jest możliwy do tych czapek za 20 zeta bo kolezanka pyta .
|
#2610 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapytał księdza czemu ma taką długą spódnicę i podziękował za chrzest"dziękuję, że mnie ochrzciłeś"śliczna ta twoja rozrabiaka(czapa ekstra) Cytat:
Cytat:
a jak płacze to słodko mówi mamamama i jak marudzi to też mamuamamuaCytat:
jestem uzależnina od naszego forum. Oczy mam na zapałkach taka jestem zmęczona ale czytam dalej w pracy jak tylko mogę też Was podczytuję![]() Jak wracam z pracy do domu to jestem taka stęskniona za Lenusią muszę ją tradycyjnie pół godziny wycałować potem noszę na rękach kolejne pół i bawimy się do kąpieli a potem to czas dla tż lub wizaż mam wybór
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

; mala karmilam i tak mnie naszlo; a ta nie zasnela, na zlosc mamusi i sie slaniam; chyba pojdziemy na spacer, zeby swiezego powietrza zlapac...

dzieki za gratki;
Dobrze że jest PhotoShop 
Ty nas nie strasz kobieto może uderzyła się w skroń?