Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 09:10   #2551
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Laski,
ja Was podczytuję, ale nie mam zbytnio czasu ostatnio, żeby pisać.
Tylko chciałam donieść, że u nas zębów dalej 0 słownie: zero.

I my jeszcze nie chrzciliśmy. Tak ciężko mi się zebrać do kościoła. No i mam teraz dylemat, żeby mały nie zmarzł, jak będzie chrzczony zimą.
A myślicie, że przez telefon da radę załatwić chrzest? Chciałabym, żeby był ochrzczony w Koszalinie.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ANAKAZAR - nie bój się, działaj - włosy odrastają. Ja właśnie ciachnęłam się na krótko, a co tam - raz się żyje.

Ferrou - ten konkurs to żenuła normalnie. Aż dalej nie będę się wypowiadać.
Megi my też jeszcze nie chrzciliśmy i też juz pora się za to zabrac-planujemy na grudzień,ale nie wiem czy ostatecznie nie padnie na luty.Teraz z tżtem musimy isc pogadac z księdzem.Dzięki Megi,ale ja to z tych strachliwych pod tym względem.Ja nie jak nasze dziewczyny(Darusia czy Drcron)

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:22   #2552
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Mysle, ze nic sie nie powinno wydarzyc; no bo jak by to sie moglo stac ?; jeszcze jakby to na gumce bylo, to tak
no nie moge

wlozy w niego paluszki albo i cala reke pociagnie i sie zacznie dusic? chcesz, to zostaw, ale ja bym rano zawalu dostala zagladajac w lozeczko - udusila sie tej nocy, czy nie? no ale ja jestem neurotyczna..
Stary 2010-10-06, 09:27   #2553
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no nie moge

wlozy w niego paluszki albo i cala reke pociagnie i sie zacznie dusic? chcesz, to zostaw, ale ja bym rano zawalu dostala zagladajac w lozeczko - udusila sie tej nocy, czy nie? no ale ja jestem neurotyczna..
Też jestem neurotyczna i w dodatku panikara
Stary 2010-10-06, 09:31   #2554
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też jestem neurotyczna i w dodatku panikara
no mi od razu mysli kraza wokol czarnych scenariuszy..

wczoraj prawie na zawal padlam, bo Toś tak mocno spala, ze nie ruszała sie zupelnie, a monitor oddechu miala wylaczony i oczywiscie spanikowalam gdybym nie miala tej niani, to ja nie wiem. chyba bym nie spala!
Stary 2010-10-06, 09:33   #2555
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Asiulek, to Wercia leży na płasko i wcina mleko z butli? tak sie dopytuje, bo mi weszło w krew, że na leżąco to, ale właśnie już sama nie wiem, bo niby można się zakrztusic
Leży na łóżku z główką na naszej poduszce czyli trochę wyżej.. ale zdarza się, że i całkiem na płasko pije... ona w ogóle to ma taki nawyk, że jak tylko dostanie butle to buzi to kładzie się boczkiem (znaczy główkę) bo tak przeważnie zasypia... nie jest to zbyt wygodne jesli chodzi o trzymanie butelki ale co zrobić

A my wróciłysmy z pobierania krwi. Mała była bardzo dzielna. Pani chciała zeby chwilkę popłakała bo wtey lepiej leci krew a tak to musiały cisnąć rączkę i czekac, a ona nic... leżała i się śmiała dzielna, MĄDRA dziewczynka. Ja też oddałam krew i siuśki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:40   #2556
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no mi od razu mysli kraza wokol czarnych scenariuszy..

wczoraj prawie na zawal padlam, bo Toś tak mocno spala, ze nie ruszała sie zupelnie, a monitor oddechu miala wylaczony i oczywiscie spanikowalam gdybym nie miala tej niani, to ja nie wiem. chyba bym nie spala!
Ulżyło mi ...
Nie mam elektronicznej niani ani monitora oddechu. Jak mocno śpi to delikatnie kładę rękę na klatce piersiowej i brzuszku. Zdażyło mi się wybudzić dziecko ze strachu

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Leży na łóżku z główką na naszej poduszce czyli trochę wyżej.. ale zdarza się, że i całkiem na płasko pije... ona w ogóle to ma taki nawyk, że jak tylko dostanie butle to buzi to kładzie się boczkiem (znaczy główkę) bo tak przeważnie zasypia... nie jest to zbyt wygodne jesli chodzi o trzymanie butelki ale co zrobić

A my wróciłysmy z pobierania krwi. Mała była bardzo dzielna. Pani chciała zeby chwilkę popłakała bo wtey lepiej leci krew a tak to musiały cisnąć rączkę i czekac, a ona nic... leżała i się śmiała dzielna, MĄDRA dziewczynka. Ja też oddałam krew i siuśki
Zuch dziewczyna.
A mamusia już swoje badania zrobiła
Stary 2010-10-06, 09:47   #2557
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Cigi gratuluje zębolka
dziekujemy

Witam tak w ogole. Tez mam dziewczyny mieszane uczucia co do tego naszyjnika ; (ale staram sie nie panikowac ); Zdjelam jej przy pierwszej pobudce. Mala spi spokojnie, wierci sie kiedy sie przebudza, a wtedy przebudzam sie razem z nia, wiec jest pod kontrola; Nie wiem czy bede jej na noc zakladac, choc takie jest tez przeznaczenie jego i producent twierdzi, ze mozna ;( ale roznie to bywa z producentami)
Fakt faktem, ze mimo, ze sznureczek jest krotki, to jednak jakby sie bardzo postarala to "raczke moglaby wlozyc".
Nie jest to rzecz cienka i wzynajaca sie jak lancuszek; koraliki sa milutkie, sladu na szyjce nie zostawiaja.

Natomiast, moze to za wczesnie twierdzic, ale mala dzis mi duuuzo lepiej spala. Obudzila sie na jedzonko o 2. Nie bylo wybudzan W OGOLE w miedzy czasie , i dopiero rano, przed 8. Suuper; czy to naszyjnik czy inne powody? Nie wiadomo na razie...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:56   #2558
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mrowak kupiłaś już któryś z tych kosmetyków?
jeszcze nie-JESZCZE

a kolor zmieniaj jak najbardziej!

Cytat:

ANAKAZAR - nie bój się, działaj - włosy odrastają. Ja właśnie ciachnęłam się na krótko, a co tam - raz się żyje.

.
pokazuj sie!

Cytat:
a ona nic... leżała i się śmiała dzielna, MĄDRA dziewczynka. Ja też oddałam krew i siuśki

a Ty płakałaś?

idę z Gabulcem na 3 kontrole do ortopedy-pewnie bedzie dumny ze swojej "kuracji" szerokim pieluchowaniem, ktore juz kazal odstawic co prawda, ale na pewno dzieki niej wszystko jest OK
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:05   #2559
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
PIERWSZY ZEBUCH ;

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
ja zawsze marzyłam o wadze 60 kg... i tak marzę sobie o tym od liceum...
oj tyle to juz bym nie chciała za chuda bym była

Cytat:
Dziewczyny pomozcie prosze. Jak sie wstawia taka mordke z zebami u dolu w podpisie? Powiedzcie mi prosze, nie mam zielonego pojecia, bom zielona na forum;
nie wstawisz takiej mordki nie wszystkie kody są włączone możesz wstawić linka do mordki
Cytat:

Jak chcesz to wieszaj. Ja bym nie zawiesiła. U nas był przypadek ze smoczkiem na łańcuszku. Mama przypinała smoczek bo mały wyrzucał go cały czas. Jak spał to smoczek wypadł z buzi i spadł obok, mały przywrócił się na boczek. Coś ucisnęło tętnicę i zanim matka zauważyła to już nie oddychał. Przez kilka miesięcy leżał w śpączce. Zamrł

boże nie pisz takich rzeczy ja tez panikara jestem jeśli o to chodzi

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Anakazar ja też farbowałam na różne kolory i pasemka i czerwone i blond i rude ale i tak zawsze wracam do czarnego jakos tak sie najlepiej czuję
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:11   #2560
cigi
Rozeznanie

chwale sie; zakupilam komplet skarpetek dla matki i corki
no po prostu nie moglam sie powstrzymac,
Oto jak wygladamy

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

cos mi sie nie chce zaladowac; dlaczego? pozniej sprobuje
Stary 2010-10-06, 10:21   #2561
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ulżyło mi ...
Nie mam elektronicznej niani ani monitora oddechu. Jak mocno śpi to delikatnie kładę rękę na klatce piersiowej i brzuszku. Zdażyło mi się wybudzić dziecko ze strachu
siostro!! hehe
Stary 2010-10-06, 10:29   #2562
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ulżyło mi ...

Hmmm... znam to. Ja jak Wercia zbyt długo się nie rusza gdy śpi (bo przeważnie jest ruchliwa) to podchodzę i dluuuugo sie przygladam czy oddycha. Już nie raz tż patrzył na mnie jak na dinozaura pytajac- "co Ty robisz..." A jak nie mogę zauwazyć czy klatka się unosi to podbiegam, cała spocona, oblana zimnym potem i dotykam jej (też ja raz wybudzilam). Wtedy oddycham z ulgą... ech... my matki Tez nie mam niani ani monitora....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:36   #2563
cigi
Rozeznanie

no ja przez ten naszyjnik tak wczraj latalam;
cos nie moge zaladowac foty; blad wyskakuje

libra, a gdzie te gebulki? jak wstawic linka? dzieki za gratki; dumna jestem z cory (jakby bylo zczego; ; zeby rzecz normalna...) dzis juz zabka widac
Stary 2010-10-06, 10:36   #2564
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

boże nie pisz takich rzeczy ja tez panikara jestem jeśli o to chodzi
Przepraszam ale to tylko ku przestrodze.
Stary 2010-10-06, 10:43   #2565
yoonka
Rozeznanie

hehe Zwitkowski w DDTVN sie nawrocil i zacheca do chust. no coz, tylko krowa nie zmienia zdania
Stary 2010-10-06, 10:50   #2566
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
hehe Zwitkowski w DDTVN sie nawrocil i zacheca do chust. no coz, tylko krowa nie zmienia zdania
Nawrócił ? Ja już kiedyś oglądałam program z nim i gorąco zachęcał do chust ale może też mnie coś wcześniej ominęło
Stary 2010-10-06, 10:58   #2567
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Nawrócił ? Ja już kiedyś oglądałam program z nim i gorąco zachęcał do chust ale może też mnie coś wcześniej ominęło
Ja tak samo, zachecal juz dawno
Stary 2010-10-06, 11:34   #2568
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a ja zaszalałam na całego-rozwód mam murowany i zapowiedziany przez męża...
byłam na hennie brwi i tak mnie naszła ochota na zmianę koloru włosów i umówiłam się na jutro z moją fryzjerką na farbowanie na kolor rudy!!ale taki brąz-rudy,bo zawsze mi się podobał,a nigdy nie miałam odwagi-zawsze tylko brąz lub mega ciemny brąz.
Powiedziałam tż-a on kocha ten mój kolor i zawsze powtarza,żebym nigdy nic nie zmieniała,bo tak jest super i że mnie nie widzi w innym kolorze.
No i zapowiedział mi,że jak wróci i nie zastanie w domu brunetki to mnie wyrzuca z domu i mam nie wracac póki nie będę w swoim kolorze;D
Eee pewnie myśli,że się nie odważe,sama też się cykam co to wyjdzie i jak mi w tym kolorze będzie i rany taka zmiana,ale co tam żyje się raz.
jak się nie będziesz czuła w nowym kolorze, to kupisz szamponetke i wrócisz do swojego koloru

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

megi megi może już ze chrzcinami do świąt poczekaj Mały będzie większy i jak ubierzesz polarkowy komplet to na pewno nie zmarznie, a przez 10 sek bez czapki w kościele nic mu nie będzie.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Ulżyło mi ...
Ja zawsze tak raz jeden lekko chrząkammały ma czujny sen, i przeważnie wtedy dygnie mu rączka

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Natomiast, moze to za wczesnie twierdzic, ale mala dzis mi duuuzo lepiej spala. Obudzila sie na jedzonko o 2. Nie bylo wybudzan W OGOLE w miedzy czasie , i dopiero rano, przed 8. Suuper; czy to naszyjnik czy inne powody? Nie wiadomo na razie...
Może wkladaj ten naszyjnik pod prześcieradło na noc, tak by dziecku nie przeszkadzał, a dotykal ciałka, i nie byłoby możliwości zrobić sobie nim krzywdy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:35   #2569
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

100 lat dla Oli

Ferrou może Ty źle przeczytałaś może to był konkurs na najgorzej umalowaną laskę?

Cytat:

To ja sie pytalam
No to ja kurcze opozniona z tym glutenem, bo moze tydzien temu pierwszy raz podalam a 6 miesiecy skonczone 29;
Myslicie, ze to bardzo zle, cholewcia???? I to jeszcze jej cala lyzeczke podalam, zamiast pol. Pozniej doczytalam;

Moja mama na przyklad twierdzi, ze mozna podawac pomidora od poczatku, a alergizowac moze moga pestki, wiec przetartego. Ale moja chyba tez kiepsko reagowala jak ja jadlam pomidory, lecz pewna nie jestem.
A moze one alergizuja, ale jak pryskane i te chemikalia, bo pomidory czesto napedzane.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A jak u niego widac bylo ta alergie na brzoskwinie? Bo moja tez ma czesto jakies malutkie krosteczki, lub taki piaseczek. I nie wiem jak alergie rozpoznac. Chyba musi to byc jakas silna wlasnie reakcja, prawda?

No nie, Twoj to je jak zaden inny dzidziol tutaj ; Taka urode ma pewnie. Moja tez szczupla dosc, a w tym miesiacu niewiele bardzo przybrala na wadze (ale tyle nie je).
pewnie,że nic się nie stało kiedyś podawali gluten dopiero po 10 m-cu

tak,widac od razu przynajmnie u Daniela są szorstkie i przesuszone policzki,występują też na nich krostki,muszę mu więcej nawilżac nawet czasami mu posmaruję bephantenem,czasami ma rumień,najgorzej,że to od razu wyskakuje a długo schodzi

z tymi pomidorkami to pewnie masz rację

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
sasiadka odebrala mi wyniki badan malej, okazalo sie ze juz dzisiaj byly.
Morfologia ok, i SKAZY NIE MA;P

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
Bywam, bywam!
Ale ja dziewczyny za Wami kompletnie nie nadążam! Podczytuję często wieczorem ale po całym dniu z moją dwójką maluchów zazwyczaj nie mam już siły pisać. I głupio mi tak wyskoczyć z jakimiś "mądrościami" np. raz na miesiąc...
Starszemu teraz rosną piątki i wyje mi całymi dniami o wszystko. A mały ma skok i też daje popalić. Jest 'nieodkładalny' że tak powiem.

Ale jeśli choć trochę mnie kojarzycie to postaram się czasem do Was pisać.

Bo fajnie jest tu z Wami, takie pozytywne jesteście
no to proszę mi tu pisac a nie ściemniac
fajnie,że u Was dobrze a ząbki szybko wyrosną i będzie ok

właśnie mnie to intryguje,że one tak szybko rosną nie ma nic a po kilku dniach już tak bardzo wystaje.

Mrowak ja też karmię na leżąco to raczej jak byli tacy mali to chyba było parcie żeby nie,ale nawet jak karmiłam piersią to on leżał na boczku na płasko

czytam dalej....jakoś brak mi czasu

aaaa Baobabek wczoraj byłam w Tesco i nie było tych kaszek zobacze w Realu
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:36   #2570
megi-megi
Zakorzenienie

Może poczekam z tym chrztem do wiosny. A spotkałyście się z chrzczeniem takiego dużego dziecka? Obawiam się, żeby mi nie nawiał przed księdzem.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:43   #2571
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Witam

a ja zaszalałam na całego-rozwód mam murowany i zapowiedziany przez męża...
byłam na hennie brwi i tak mnie naszła ochota na zmianę koloru włosów i umówiłam się na jutro z moją fryzjerką na farbowanie na kolor rudy!!ale taki brąz-rudy,bo zawsze mi się podobał,a nigdy nie miałam odwagi-zawsze tylko brąz lub mega ciemny brąz.
Powiedziałam tż-a on kocha ten mój kolor i zawsze powtarza,żebym nigdy nic nie zmieniała,bo tak jest super i że mnie nie widzi w innym kolorze.
No i zapowiedział mi,że jak wróci i nie zastanie w domu brunetki to mnie wyrzuca z domu i mam nie wracac póki nie będę w swoim kolorze;D
Eee pewnie myśli,że się nie odważe,sama też się cykam co to wyjdzie i jak mi w tym kolorze będzie i rany taka zmiana,ale co tam żyje się raz.

Pewnie dla was to śmieszne,ale dla mnie to zmiana ogromna.

Jeju uciekam ,bo robota pali mi się w rękach,ale postaram się zajrzec jeszcze dzisiaj.
A swoją drogą to niesamowite,że ws.Iwony Wieczorek nic kompletnie się nie ruszyło,minęło już tyle czasu i nic,żadnych śladów-dziewczyna jakby zapadła się pod ziemię...;/
no pewnie,że farbuj,zawsze można zmienic kolor a nóż widelec będzie rewelacja!!!

Cytat:
Hmmm... znam to. Ja jak Wercia zbyt długo się nie rusza gdy śpi (bo przeważnie jest ruchliwa) to podchodzę i dluuuugo sie przygladam czy oddycha. Już nie raz tż patrzył na mnie jak na dinozaura pytajac- "co Ty robisz..." A jak nie mogę zauwazyć czy klatka się unosi to podbiegam, cała spocona, oblana zimnym potem i dotykam jej (też ja raz wybudzilam). Wtedy oddycham z ulgą... ech... my matki Tez nie mam niani ani monitora....
dobra jesteś

Cytat:
Może poczekam z tym chrztem do wiosny. A spotkałyście się z chrzczeniem takiego dużego dziecka? Obawiam się, żeby mi nie nawiał przed księdzem.
no pewnie,już chodzące dzieci chrzczą,najwyżej nawieje

Minka no właśnie tak sie zastanawiałam nad makaronem bo ja daję gerbera jarzynową z kluseczkami bardzo ją lubi i nie wiem w sumie od kiedy może jesc normalny makaron?bo tam jest napisane,że to z jakiejś mąki durum
chciałam sama taka zrobic z tym malutkim makaronem
a spagetti z jakim makaronem było?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:48   #2572
ania p
Zakorzenienie

Megi - ja się spotkałam chrzciłam SZymka jak miał ponad rok i już łaził siedział cała msze w wózku i pasłam go biszkoptami żeby był grzeczny bo tez przegapiłam jakoś a potem moja kuzynka rodziła i nie chciałam jej wozić z brzuchem 300km do mnie i tak się odwlekło

Cytat:
Ale się uśmiałam Dziewczyny, jesteście boskie, przy ostatnim komentarzu o imprezce choinkowej w podstawówce to aż oplułam monitor No ale co zrobić, trzeba przyjąć jak jest

Teraz jest tam kolejny konkurs, na jesienny look i właśnie tworzę opis Teraz niby samo jury ma oceniać no ale się zobaczy

ja zawsze marzyłam o wadze 60 kg... i tak marzę sobie o tym od liceum...

Gratuluję ząbków
Kurcze, może mój też przez to nie śpi, bo mu zęby idą... Ja mu codziennie w paszczę zaglądam i nic nie widzę, żadnego zaczerwienienia, podrażnienia itp itd, pod łyżeczką też nie słychać.

Aniap. no wiem czego unikać, bo kiedyś tak zrzuciłam prawie 15kg - nie jeść ziemniaków, nie obżerać się chlebem, słodyczami, zrezygnować z żółtego sera, majonezu. to ja to wiem.. gorzej z wykonaniem Mimo że prawie na siebie patrzę z obrzydzeniem, dupsko codziennie rośnie to jakoś nie czuję się na siłach Skonczy się placek śliwkowy to zacznę działać
ja ważyłam kiedyś 60 przy wzroście 175

Cytat:
No u mnie jakby Eryk był w domu to by była sielanka, on już jest w tym wieku że pomaga zająć się małym.Tak to rano musze małego obrobić i jednego i drugiego, z Erykiem do szkoły lece, plecak uwieszony na wózku, w szkole brak podjazdu, to z erwinem i plecakiem idziemy eryka odprowadzic pod klase. W szkole ma 4-5 lekcji, więc tylko dojdę z zakupami do domu i zrobię obiad, a już muszę po eryka iść spowrotemA jak już jesteśmy po szkole w domu to erwina usypiam żeby erykowi w lekcjach pomóc. a jak emil o 17 przychodzi to daję mu obiad( oczywiście co innego niż ja bo on bezmięsny) i wtedy już strajkuję i nic nie robieon po obiedzie przejmuje wszystkie obowiązki, prucz karmienia piersią

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

ja niestety tez z tych co zjadają żeby się nie marnowało(dobra wymówka)

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

No ja nie mogęale się dziwczę postarało. Tak to ja też mogę w takich konkursach brać udzieł, i może coś wygram

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cigi gratuluje zębolka
minka26 mój brzoskwini tez nie może, perypetie brzuszkowe potem ma

fajne te naszyjniki
No tak bo to szkoła z przedszkolem raczej lepiej bo dziecko tam spedza cały dzień i ja bym nie musiała rano taszczyć Oli ze sobą bo mam teściową

Cytat:
Ja tak samo, zachecal juz dawno
pewnie jak miałam z nim zajęcia i dostaliśmy takie jeden z pierwszych jego filmów to już polecał nawet nam na SR pokazywał jak wiazać a to było ponad dwa lata temu .

cigi zrobisz jak uważasz pisac sobie mogą ale zawsze to jest sznurek na szyjce i tyle . jakie by to nie było , jakie by nie były koraliki itp.
Stary 2010-10-06, 13:22   #2573
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za kolejny, miejmy nadzieję, że SPRAWIEDLIWY!!
u nas tez zębów brak, dzis pediatra sprawdzała i powiedziała, że jeszcze troooooooochę

ja mam 161cm (a tak sero to jakieś 159, ale to głupio brzmi i wygląda, więc oficjalnie podaje 161), ważę teraz jakieś 55-56 i od zawsze marzy mi się 50 najbliżej byłam jakies 3 lata temu, doszłam do 52, na diecie south beach. Kurde, żeby te wszystkie dobre rzeczy były zdrowe a przede wszystkim nie tuczące
wczoraj wieczorem wysłałam zgłoszenie
http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/157/jesienny-look
ten makijaż też wrzuciłam na wizaz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473010
No zobaczymy jak teraz będzie, bo teoretycznie jest napisane, że jury podejmuje decyzję, ale jak w rezultacie będzie to sie zobaczy pod koniec miesiąca

Ja to tylko stosowałam dietę: MNIEJ ŻREĆ

Cytat:

Ferrou - ten konkurs to żenuła normalnie. Aż dalej nie będę się wypowiadać.
noooo....... żenua

Cytat:

Anakazar, ty tam męza się nie bój i farbuj jak Ci się nie spodoba to zawsze bedziesz mogła się przefarbować

Buziaki dla dzisiejszych półroczniaków Erwina, Zosi i Oli

Dostałam własnie PW, ze jestem jedną z 10 laureatek tego konkursu o farbowaniu
No i znalazlam kolejny konkurs makijażowy, tylko kurcze zimno mi wyskoczyło... Dobrze że jest PhotoShop

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Catroooooo!!!! Uwielbiam Cię

Nie wiem jak się Tobie odwdzięczę

Stary 2010-10-06, 14:26   #2574
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Eryka chrzciny były razem z jego pierwszymi urodzinami.
W sumie u mojego brata wszystkie jego dzieci też miały razem z roczkiem, i nikt nie nawiał. Brata synek biegał po kościele jak msza byla, ale do samego namaszczania i lania wodą to mama go trzymała.
U mnie Eryk zasnął, i się obudził go go wodą zlali

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Minka no właśnie tak sie zastanawiałam nad makaronem bo ja daję gerbera jarzynową z kluseczkami bardzo ją lubi i nie wiem w sumie od kiedy może jesc normalny makaron?bo tam jest napisane,że to z jakiejś mąki durum
chciałam sama taka zrobic z tym malutkim makaronem
a spagetti z jakim makaronem było?
Ja erykowi kupowalam taką zacierkę, albo taki makaron z mąki durum w kształcie ryżu chyba 77 go zwą.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
wczoraj wieczorem wysłałam zgłoszenie
http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/157/jesienny-look
ten makijaż też wrzuciłam na wizaz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473010
No zobaczymy jak teraz będzie, bo teoretycznie jest napisane, że jury podejmuje decyzję, ale jak w rezultacie będzie to sie zobaczy pod koniec miesiąca

Śliczny makijaż dla mnie bomba

I dziekujemy za życzenia

Stary 2010-10-06, 14:41   #2575
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

megi megi może już ze chrzcinami do świąt poczekaj Mały będzie większy i jak ubierzesz polarkowy komplet to na pewno nie zmarznie, a przez 10 sek bez czapki w kościele nic mu nie będzie.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ja zawsze tak raz jeden lekko chrząkammały ma czujny sen, i przeważnie wtedy dygnie mu rączka
Pewnie nic dziecku się nie powinno stać ale właśnie mój siostrzeniec był chrzczony w święta Bożego Narodzenia i wylądował w szpitalu bo się księdzu za bardzo polało główkę i poleciało na plecki..

Zosia jak mocno śpi to chrząkanie jej nie rusza niestety.

Cytat:
Mój były niedoszły miał 5 lat jak był chrzczony a jak byłam na naukach przed chrztem Zosi to byli rodzice którzy robili chrzciny razem z roczkiem

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
cigi zrobisz jak uważasz pisac sobie mogą ale zawsze to jest sznurek na szyjce i tyle . jakie by to nie było , jakie by nie były koraliki itp.
Święta racja

Cytat:

Dostałam własnie PW, ze jestem jedną z 10 laureatek tego konkursu o farbowaniu
No i znalazlam kolejny konkurs makijażowy, tylko kurcze zimno mi wyskoczyło... Dobrze że jest PhotoShop

Dziękujemy i ...

Gratulujemy no i oczywiście życzymy powodzenia w kolejnym konkursie
Stary 2010-10-06, 14:56   #2576
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
1

pewnie,że nic się nie stało kiedyś podawali gluten dopiero po 10 m-cu

tak,widac od razu przynajmnie u Daniela są szorstkie i przesuszone policzki,występują też na nich krostki,muszę mu więcej nawilżac nawet czasami mu posmaruję bephantenem,czasami ma rumień,najgorzej,że to od razu wyskakuje a długo schodzi

właśnie mnie to intryguje,że one tak szybko rosną nie ma nic a po kilku dniach już tak bardzo wystaje.

Mrowak ja też karmię na leżąco to raczej jak byli tacy mali to chyba było parcie żeby nie,ale nawet jak karmiłam piersią to on leżał na boczku na płasko
Dzieki, pocieszylas mnie; ; to i tak ma wprowadzony wczesniej;

Moja ma pare krostek ale zaczerwienienia nie ma, suche tez bardzo nie sa; i czolko w takich drobniutkich, piaseczku.

Co do zabkow, to u nas byly dlugo spuchniete dziaselka; Przedwczoraj cos stukalo o lyzeczke, wczoraj wyczuwalam palcem ale nie bylo bardzo widac, a dzis juz widac bialy paseczek ; zabek jest malusi;

Ja tez karmie Basie na lezaco od urodzenia, w nocy i przed usnieciem. Wczesniej lezala na plasko, ale zaobserwowalam dziwna rzecz- czasem jej mleko nosem kapalo ; Czyli jakos musialo jej sie wlawac w ten kanalik nosowy; I od tego czasu, ma glowke na podusi i tak je i jest ok.

Cytat:
Chociazby Darusia pisala, ze u niej w rodzinie tak byly chrzczone dzieci. I ja tez bede moja pewnie duza juz chrzcila; No problem;

A jak beda uciekac, to moze znaczy, ze same wybraly i nie chca byc mlodymi katolikami???

Wszystkiego naj dla dzisiejszych polroczniaczkow;

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Może wkladaj ten naszyjnik pod prześcieradło na noc, tak by dziecku nie przeszkadzał, a dotykal ciałka, i nie byłoby możliwości zrobić sobie nim krzywdy
Moze to i dobry pomysl ;
Tylko widze jeden problem; w ktore miejsce go podlozyc, skoro ona spaceruje we snie? Choc teraz mniej; tylko czy wtedy taka gorka nie bedzie jej upychac, bo tak to chowa sie w faldeczce szyjki i jest ok;

Najwyzej bede jej wkladala na chwilke, poki nie spi; albo sprobuje tylko za dnia i moze i w nocy, bez naszyjnika, tez bedzie ok;

kurka, nie moge skarpetek wrzucic, co za pieron? za duzy plik? ale wczesniej nie bylo problemow
Stary 2010-10-06, 15:15   #2577
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Ci powiem,że za radą dziewczyn też się zastanawiam czy z zimy nie przełożyc na wiosnę.A jakoś się nawet nie zastanawiam czy będzie na to za duża...dużo dzieci jest chrzczonych po roku.Gorzej jakbyśmy poszły ochrzcic dzieci przed komunią-bo i takie przypadki są.

Ja niedługo do domku lece,mam w pracy taki fotel niewygodny,że plecy tak mnie bolą,to może jak się przejdę to do siebie dojdę.

Mój kot biedny osierocony,jutro z chaty mnie wyrzuci za to,że ją zostawiłam,a powiem wam,bo mój dziadek do mnie przychodzi i kota mi karmi i wczoraj do niego dzwonie i mówię mu,że jak mu się kocie żarło z pudła skończy to niech z paczki przesypie i dziadek mówi"ja wiem dziecko,to koło szafy stoi worek z narysowanym kotem to jej sypne,a tam stoi worek owszem,ale ze żwirkiemjezu mój kot by się już z rozpaczy chyba powiesił

eno zobaczymy jutro po fryzjerze czy klapa czy będzie ok-dam znac

ferrou gratulacje za konkurs,a tamta wygrana to jakaś pomyłka...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-10-06 o 15:19
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 16:00   #2578
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To moja pół-solenizantka

2 mała rozrabiaka
1 w nowej czapeczce
Stary 2010-10-06, 16:32   #2579
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
To moja pół-solenizantka

2 mała rozrabiaka
1 w nowej czapeczce
ale śliczna

Stary 2010-10-06, 16:37   #2580
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ale śliczna
Dziękujemy
Wszystkiego naj dla Twojego pólroczniaka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości