|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
niutka gratuluję córeczki
oj coś dużo tych dziewczyn na naszym wątku i czuję, że teraz czas na chłopaków a ja chcę córę ![]() no ale to zapewne w połowie listopada się dowiem a ja biorę 2 razy dziennie po 2 tabletki asmagu i nie mam żadnych mrowień ani drętwień
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niutka1,nasze też ma takie usteczka...! ![]() ![]() Gratuluję córci,pewnie chodzisz w chmurach ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Kurcze,kochaliśmy się niedawno z TŻ i jak szłam do ubikacj,to było toszkę krwi(jednorazowo),chyba troszkę za mocno
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
a dla mnie nadal sex mógłby nie istnieć
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wózki różowe oglądam co do kochania się, to szyjka jest wrazliwa w ciąży, trzeba uważać, nie szaleć a ja przy przodującym łozysku musze w ogóle sie ograniczać, ale mój małz i tak odkąd dzidzia sie rusza niespecjalnie ma ciagoty ( tak miał i przy poprzednich) bo jak sam mówi, boi sie uszkodzic i do tego dzidzia tam w trakcie macha łapka ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- no w sumie dla mnie nadal może istniec, ale nie musi jakos często, raz w mscu mi wystarczy
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3305 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za spisanie wyprawki, to jest z najnowszego numeru ? może sobie kupie bo nie chce mi się przepisywać niutka serdeczniegratuluje, dziewczynki żądzą nie martw się może nie będzie tak źle i nie będziesz mieć cesarki ( tego ci życzę z całego serca ) Cytat:
![]() Cytat:
hmm dla mnie też nie aż mi głupio przed mężem taki biedak wyposzczony ![]() Cytat:
a mi dziś znowu straszny ból w plecy wszedł (tak ciut powyżej miednicy), straszne uczucie i nie wiem z czego się bierze, byliśmy wybierać pralkę a mnie tak połamało w pewnym momencie że chodziłam jak staruszka trzymając się sprzętu i pólek w sklepie
|
|||||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak na psychikę to działa
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
- 9, ale to nie ze względu na wadę, bo z tym można rodzić, tylko miałam z jednego oka zdejmowaną wadę i na tyle dużo mi zdjęli, że mam dość cienką rogówkę i trochę strach się napinać. Ale jak się okazuje, kobiety nawet po zabiegach korekcji wzroku mogą rodzić naturalnie pod warunkiem odpowiedniej grubości rogówki.
izabela no to się załatwiłaś...a drętwienia kończyn jeszcze nie mam. Póki co leczę hemoroidy i to na razie moja jedyna dolegliwość poza bólami głowy od czasu do czasu. |
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
wanilia to jest aktualny numer 10 (październik) zamówiłam sobie prenumeratę 6 wydań. Kupiłam pierwszy raz ten magazyn ale bardzo mi się spodobał i stwierdziłam że zaprenumeruję sobie
Tity witaj w klubie też już tyle mam
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose po porodzie trzeba z rok odczekać. U mnie bardzo długo oko dochodziło do siebie. Ok pół roku. A i tak nie jest idealnie, ale to podobno dlatego, że mam szerokie źrenice. Niby wszystko się ładnie zagoiło, ale pani doktor pocieszyła mnie, że z wiekiem źrenice się zwężają i powinno być lepiej. A po samym zabiegu ból był przez kilka dni okropny, jechałam na czopkach z pyralginy, ale już po tygodniu byłam w stanie pojechać na zajęcia. Okazało się, że soczewka opatrunkowa mi tak mocno przeszkadzała. Po zdjęciu była duża ulga. Nie wiem czy zdecyduję się na drugie oko. Dużo stresu mnie to kosztowało. Jeśli poprawi się widzenie na tyle, że będę w pełni usatysfakcjonowana to wtedy zrobię drugie. Na razie nie planuję.
|
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
ja słyszałam że nie można ruszać okiem w ogóle, że to nowoczesny zabieg ale i niebezpieczny. Ja mam dodatkowo astygmatyzm. A jaką miałas wade na tym drugim oku? z ilu do ilu zmiejszyli?
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ;*
stysia wszystkiego naj na nowej drodze życia...;-)))) niutka gratuluję córci, będzie miała śliczne usteczka to ja ją zaklepuje dla mojego synka ( o ile moje przeczucia są prawdziwe ) ![]() ![]() ![]() jha jestem padnieta po uczelni na dodatek mam wzdęcia jak świnka!!!! masakra espumisan nawet nie pomaga...
|
#3312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie jest dużo opini na jego temat. całę forum. Ale na temat jedo fyn bp tylko ten wydaje sie ciekawy. ALe tako też jest niczego sobie
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sam zabieg nie jest taki straszny, chociaż mocno się napinałam, żeby nie ruszać tym okiem, a i tak wydawało mi się, że lekko ruszałam, ale pani mnie pochwaliła, że było dobrze Poza tym sprzęt się podobno sam wyłącza jeśli pacjent rusza okiem, więc jest zabezpieczony. Zabieg to nic w porównaniu z tymi kilkoma dniami po. Oczywiście zależy jaką metodą, mnie zakwalifikowali na LASEK. Inne metody są podobno mniej bolesne i szybko się dochodzi do siebie.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-10-06 o 20:33 |
|
|
|
|
#3314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze wieki, czyli jakiś miesiąc![]() Ja też ani razu nie wymiotowałam, i jestem z tego bardzo dumna, choć dziś endo mi powiedział ze to przez to że mam wyższe tsh, najczęściej się ma między 10 a 15 tyg mniej niż 1 a ja mam ponad 3... Cytat:
A brzuszek jest piękny i bardzo widoczny Cytat:
) i też wchodzę w swoje rzeczy, kilogram na plusie jak na razie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co ja zrobię jak czuję że to musi być Franio ?Cytat:
A u nas bez zmian, choć faktycznie działamy ostrożnie, ale trzymamy się wymiaru 2/tydz Ciekawe jak mąż zareaguje na ruchy. Ostatnio zaczyna mówić do brzucha.
|
|||||||
|
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he, he, a my dla chłopca szykowalismy inne imię, ale dziewczynka bardzo mi sie jakos tak Franka spodobała, jak powiedziałam męzowi, ze może takie, to az zaczęła kopać
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik a jeżeli chodzi o te normy dla ciężarnych ft4 to miałam je raz na wynikach były normalne i obok dla trymestrów, jak chcesz mogę wypisać, ale my mamy wyniki w różnych jednostkach. Ale bynajmniej orientacyjnie można zobaczyć. Ja dziś byłam u endo, i zwiekszyl mi dawkę do 37,5 z 25, a za 4 tygodnie mam zadzwonic i powiedziec jakie mam wyniki to moze zwiekszymy do 50 euthyroxu.
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia,no kurcze,widzisz...a zawsze staramy się być ostrożni
Na szczęście nic już nie leci i dzidzia dała o sobie znowu znać (chyba pokiwała mi paluszkiem![]() )
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka gratuluję córci
![]()
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
a na pierwszej stronie wypisane tylko 4 a chłopców 3 więc nie ma dużej przewagi
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
witam, byłam wczoraj w kinie, film był beznadziejny , co mnie jeszcze bardziej utwierdziło w tym że polskie filmy są bee.
ale cały film mnie z prawej strony może nie bolał ale przechodził taki dreszcz, może to był ból ale króciutki , i to było praktycznie do momentu aż nie zasnełam. zgoniłam to na rozciąganie się macicy. ale przed kinem byliśmy na jedzonku , wziełam penne ze szpinakiem. w ogóle uwielbiam szpinak
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Super, Gratulacje! Ciekawe, bo mi sie ostatnio pierwszy raz przyśniło coś o dziecku i to była dziewczynka, ja ciągle chodze i mowię, że będzie chłopak, ale jaka będzie niespodzianka jak się okaże, że też dziewczynka, bo tu taki urodzaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Niutka Gratulacje !!
Kolejna dziewczynka na forum - niesamowite...... Gdzie ci mężczyźni... :brz ydal: Kurcze dziewczyny właśnie słyszałam pogodę i podobno 13 lub 14 października ma padać śnieg hahha dobre nie ???? |
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- megi wcale nie takie dobre, bo ja za dwa tyg mam swój ślub
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Ego_ego jak zamówiłaś pogodę tam na górze to będziesz miała - bo wiesz - kobietom w ciąży się nie odmawia
życzę ci kochana tej pogody.My byliśmy na ślubie u znajomych 2 lata temu pod koniec października i normalnie pogoda była extra - słoneczko świeciło - wszyscy byli w szoku.... A stresik masz?????? Bo ja przed swoim ślubem nie miałam i mało osób które znam też mówiły że się nie stresowały w ogóle... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ego_ego jak zamówiłaś pogodę tam na górze to będziesz miała - bo wiesz - kobietom w ciąży się nie odmawia życzę ci kochana tej pogody.My byliśmy na ślubie u znajomych 2 lata temu pod koniec października i normalnie pogoda była extra - słoneczko świeciło - wszyscy byli w szoku.... A stresik masz?????? Bo ja przed swoim ślubem nie miałam i mało osób które znam też mówiły że się nie stresowały w ogóle... |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Ego specjalnie dla nas zarezerwowałam dwa weekendy pięknej złotej jesieni, zobaczysz
a nawet jeżeli to nie marzyłaś nigdy o pięknej zimowej scenerii?
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Wy mnie nawet nie straszcie...ja tu wracam do kraju i zaraz śnieg?
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
myślałam że przyjdzie mi ochota na przytulanki a tu nic. Mam jedynie sny trochę erotyczne
ale na tym się kończy ![]() jak brałam ślub też się nie stresowałam chodziłam jak nakręcona od rana z lolem na twarzy jakbym coś wzięła dla mnie to było więcej radochy niż stresu
|
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tez hehheheh
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- 87 CZARNA a ty zamierzasz rodzic w polsce????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Tzn. lekarz powiedział, ze jest duża szansa, że łozysko przestanie przodować, bo niby tak sie dzieje w wiekszości przypadków, więc będę sie starała myslec pozytywnie
( nie, no sorki, tak sie troche wyzłosliwiam, bo mnie to zmartwiło, musze odreagowac ) 

Alez Ci zazdroszcze.....ehhhhh