|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
a znajomi.. no coz... życie... już się o tym doskonale przekonałam i płakać nie będę... a prosze, a Kasieńka jechała na wesele gdzieś dalekooo ![]() Cytat:
nie zdziwiłabym się jakby cię nakręcili że przyjdą a w weekend.. coś im wypadło.. pamiętam o syt. z bratem.. mówiłaś o tym na poczekalni... ehsss czemu rodzice czasem tak "nierówno" traktują swoje dzieci... ooooo tak karmienie w wolnymi rękami daje dużżżżżżżżżo ;D może i ja ją mężowi kupie... a tu coś na poprawę humoru, właśnie przed chwilą w czasie czuwania na szybko (telefonem bo standardowo aparatu pod ręką nie miałam..) strzeliłam kilka takich fotek
|
|
|
#1023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Ja tylko na chwilę,bo zaraz karmienie ![]() Jestem wykończona.Mała w nocy dawała czadu,więc jestem niewyspana.Nie wiem co z nią jest,ale raczej brzuszek jej nie bolał,bo sprawdzałam i był miękki i bączki i kupka też szły.Za to jakaś strasznie pobudzona była,co tylko przysnęła,bo to po chwili zrywała sie z rykiem,jakby ją ktoś ze skóry obdzierał...W ogóle zauważyłam,że ona jakaś nerwowa jest...Martwi mnie to i nie wiem jak temu zaradzić... Też dostała wczoraj czopek Viburcol i trochę pomogło.Kupiłam te czopki jeszcze jak w ciąży byłam,bo slyszałam,że są dobre...Jakby nie to,to chyba wcale by nie spała.Ale i tak się martwię,bo przecież codziennie jej czopkami nie będę faszerować,więc muszę coś zaradzić na tą jej nadpobudliwość..Już zaczęłam mieć wyrzuty sumienia,że w ciąży za dużo kawy piłam... Po kąpieli też się strasznie drze.W wodzie jako tako,ale po wyjęciu masakra jest,ryk,że aż się krztusi,mimo,że ją opatulamy w ręcznik i wszystko delikatnie robimy.... Cytat:
Z pampersów 1 też średnio byłam zadowolona.Niby mięciutkie,ale przesiąkały mi...Nie wiem może moje dziecko ma jakieś ponadprogramowe kupy Do tej pory najbardzioej podpasiły mi Hugiessy Newborny.Innych jeszcze nie testowałam,ale jak tylko się te gówniane Happy skończą to czegoś poszukamy...Cytat:
Bordowa moja Garysia ulewa jak cholera...Nawet jak odbije,i poleży na brzuszku to i tak ulewa,zwraca...Nie wiem czemu tak jest.Czasem to rzyga jakim świeżym mleczkiem,a czasem już taką lekko przetrawioną papką...Wczoraj odciągnęłam sobie 100ml i ją karmię.Zjadła 50ml i jak mi pawia nie puści,Chyba wszystko co wypiła z niej uszło,bo wyglądało to jakby ktos hydrant odkręcił...Ubranie calutkie mokre.Dałam jej potem jeszcze to drugie 50ml,które zostało i tego już nie ulała,ale przeraziłam się.Pytałam już położnej o to,ale ta tylko karze obserwować i obserwować i tylko powtarza"a no właśnie,ano właśnie..",co za baba... Ech skomplikowane to wszystko jest... Co do jedzenia i diety.Ja staram sie jeść wszystko.Unikam tylko rzeczy smażonych na głębokim tłuszczu,ciężkostrawnych, pikantnych i wzdymających.Innnymi słowy unikam np miodu,grzybów,kapusty,ceb uli,czosnku,tłustych wędlin,chrzanu,musztardy, nadmiaru soli ,chili.Poza tym jem wszystko po trochu.Jem więcej drobiu,zwłaszcza indyka(przeze mnie zmniejszy się populacja tego gatunku ![]() Martucha ale śmieszek z tego Pata. Fajnie,że Młody już taki kontaktowy.Nie mogę sie doczekać,kiedy moja zacznie czaić,że mama to mama,ale tylko jakaś wielka poruszająca sie plama...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-10-07 o 10:33 |
||
|
|
|
#1024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Klarissa Ja jeszcze jeszcze nie obczailam jak mozna karmic, bez uzycia obu rąk, ale juz jedna potrafie uwolnic ![]() Cytat:
tez sie usmialam Martuś Twoj Pat to juz kawał chlopa... boze fajnie Ci... kiedy nasze bobasy beda takie duze ![]() a propos diety karmiacej, bardzo polecam ten artykul http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,3855207.html kasienka... widze, ze mamy takie same marzenia
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-07 o 10:49 |
||
|
|
|
#1025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kasieńko kochana to zapewne przejściowe. Pawełek ulewał przez kilka dni, już się chciałam wieszać ( tak mi Go żal było- do tego mega czkawki miał), ale nagle przeszło... Może spróbuj dawać mniej, a częściej przez kilka dni? wiem, że w przypadku karmienia piersią to bardzo ciężkie do zrealizowania... My jednej nocy przebieranki mieliśmy 5 razy ![]() I pocieszę Cię, że to szybko idzie Od jakiegoś dłuższego czasu mały nie tylko mnie wybitnie obserwuje, ale podąża główką za mną i zaczyna się uśmiechać na mój widok. Kurde, aż chce się żyć. Także ta plama szybko zamienia się w mamę- albo jak mawia mój mąż- o synku twoja mleczarnia idzie![]() ed: i jeszcze chciałam dodać, że już dawno z moją siostrą zauważyłyśmy, że dzieci ulewają jakby dwa razy tyle- ile wypiły ;D masakra! Marteczko super ten Wasz Synalek taki uśmiech urwisa się szykuje
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-10-07 o 11:11 |
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradźcie.
Który zestaw lepszy? ![]() http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...=5&idR=1&idW=7 http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...=5&idR=1&idW=7
|
#1027 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
boshe jak ja Wam tego laski zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
W pierwszej chwili pierwszy, ale ta wstawka przy staniczku wygląda jakby sprana była wg mnie więc biorę drugi
|
||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś zamówiłam dzisiaj tego "cudownego konika"
faktycznie tak pomaga przty zasypianiu? dzieci się nimi interesują? Kto jeszcze ma tego konika ? |
|
|
|
#1029 | |
|
BAN stały
|
Klari ja tez bym się zdecydowała na rozmowę z mamą, choć sądzę, że to było niefortunne ubranie w slowa tego, co myślała. Ale ten "nieprzyjazd" do szpitala to już było świństwo- sorry, ale każdy może sobie wyobrazić jak się czuje więzień szpitalny, czekający na kogoś z wolnego świata
![]() Powiedz Jej po prostu, że Tobie przykro ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Myślę, że pomaga. Małay jeszcze tak mocno na niego nie reaguje, ale jak gra, to szuka go, rozgląda się i potem sie go "wstydzi" tzn patrzy sobie na rączki![]() Na pewno naked go ma i Pomi ![]() Mi na pewno dostarcza (konik) wiele radości ;D ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- gabi Kinia ma już też ponad miesiąc szok!!!!
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niedawno czekalam na skurcze
|
|
|
|
|
#1031 | |||||
|
Zadomowienie
|
Lenka*, trzymam kciuki, żeby z serduszkiem się poprawiło
![]() ![]() A teściowa rozbrajająca. A jakbyś powiedziała, że nie może wpaść ? ![]() niuniuniau, no, to czekamy na Was ![]() Klarissa, Faktycznie, goście dali ciała. Też nie znoszę, jak ktoś zapowiada, że przyjdzie, a potem się okazuje, że d***. Mamie musisz powiedzieć wprost, jak się czujesz przez jej zachowanie. Może coś do niej dotrze. Mężowi też wytłumacz, że MUSISZ gdzieś wyjść, a rocznica, to najlepsza okazja. Chyba, ze chce mieć zeschizowaną żonę w domu ![]() Cytat:
"no, daj mu cyca", "o.. głodny jest", "nie nakarmisz go?". I najlepsze: "co? wstydzisz się?" Nosz k***a, raz, że skończył jeść 10 min przed jej przyjściem, dwa, dla mnie karmienie jest dość intymnym aktem i nie życzę sobie obecności teściowej przy tym, więc jak by był głodny to bym ją z pokoju wyprosiła.CO do ulewania, to Borys miał tak przez jakiś tydzień. Wydaje mi się, że się przejadał po prostu. W każdym razie samo przeszło. Cytat:
Najważniejsze, że dobrze wykorzystaliście wolny czas. No, i obyło się bez niespodzianek Cytat:
"no, ogolił byś się" A ja uwielbiam męża z kilkudniowym zarostem, więc mu powiem najwyżej, żeby się czasem nie golił ![]() Ciekawa książka. Muszę poszukać. A karmienie piersią- rewelacja ![]() Zdjęcia Patryka cudowne. Uśmiech od ucha do ucha ![]() Cytat:
Cytat:
A ja się dziś wyspałam jak nie wiem ![]() Także jakieś 4,5h pospałam i mi się nic nie chce. Rolety opuszczone, bo jacyś robotnicy nam pod oknem w chodniku grzebią i zaglądają (nienawidzę mieszkać na parterze - nawet na golasa pochodzić nie można ) Na spacer się dziś nie wybieramy bo nie ma nawet 10 stopni i piździ jak to w kieleckim Idę umyć włoski, bo mąż wróci z pracy za 3h i się przerazi ![]() Swoją drogą, bardzo mało nas się na tej odchowali udziela. Reszta chyba nie znajduje czasu ![]() A Pomi już od kilku dni nie ma. Chyba Tymek daje im w kość... |
|||||
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-07 o 12:33 |
|
|
|
|
#1033 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że szybciutko to minie... Cytat:
![]() a dzisiaj mama usmazyła racuszi i tak mnie korci spróbować że szok...chyba sie nie oprę pokusie ![]() Cytat:
ja mam taki leżaczek po Dominiku... leżaczek sam w sobie jest ok...Domiś mnustwo czasu w nim spędził i go uwielbia...ale te bujaki troszke mi sie skosiły...tzn..jeden taki krzywy sie zrobił... no ale jeszcze patrykowi spokojnie posłuzy.... A moi dwaj mężczyźni śpią.. oj..jak fajnie......tylko siory syn dzis cały dzien przesiaduje u nas i włączył bajki na full ale mnie wnerwia to chłopaczysko....
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-10-07 o 12:34 |
|||
|
|
|
#1034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa co do kontaktowości to już n apewno niebawem.. zobaczysz.. ja pamiętam jak czekałam na to jak na zbawienie.. teraz czekam aż zacznie celowo wyciągać rączki do zabawek... Cytat:
![]() no kawał chłopa czuć to w rękach ![]() niestety też to zauważyłam będzie zbój ![]() Cytat:
i tak mój jak na niego patrzy to się śmieje, lubi zasypiać przy graniu, a czasem jak wchodzimy to ma nosek przyklejony do świecącego brzuszka, albo kładzie na niego rączkę, tak pociesznie wygląda ![]() ciesze się że go kupiłam bo powoli staje się to obok bujaczka i maty fajna frajda dla niego a chwila oddechu dla mnie;DCytat:
wesoło ![]() i co wstydzisz się? hahahah sorki ale ten tekst mnie zabił buhahahhahah tak wstydze ![]() dziękuję za komplementy ![]() widze że mamusia się dziś wyspała to dobrze bardzooo dobrze, widać światełko w tunelu ![]() HALOOOO GAPY Pomi już chyba pojechała na to wesele ![]() albo się na nie szykuje my z Patrolem ugotowaliśmy biały barszcz, on leżał w bujaczku i się uśmiechał a ja mu śpiewałam gotując pewnie miał ubaw jak fałszuje ![]() no i zasnął
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do mam karmiacych butla. Na mleku pisze aby dawac 7 razy po 90 ml. Ile razy wy dajecie butle swoim malusza i w jakich ilosciach? My od jutra zaczynamy juz drugi miesiac.
Moj Dawid spi w nocy i ciezko mi go dobudzic, czy powinnam na sztucznym go wybudzac i dawac butle? Co to za konik o ktorym piszecie ze jakis fajny? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-07 o 13:42 |
|
|
|
#1036 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie zostało wywiezione na czas... Ech, czas chyba po prostu zacząć mieć wszystko w pupie... Cytat:
Zawsze sobie jakiś powód znajdą... do szpitala nie przyjechali bo tato dał błotniki do wyklepania - akurat w ten dzień. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo odkąd się córka urodziła tż był na pępkowym - ok, zgodziłam się, na grillu u kolegi, ok zgodziłam się, na spotkaniu naszego klubu motocyklowego, a teraz w sobotę idzie na koncert... a ja nawet ze śmieciami nie byłam. No tak chyba nie może być? Nie chodzi mi o to, żeby on nigdzie nie chodził, raczej o to, że ja też chcę gdzieś wyjść. Wiem, że teściowa chętnie zostanie z malutką i moglibyśmy wyjść na 2-3 godzinki do jakiejś knajpki. Szczerze mówiąc zamiast kolacji ze świecami to chciałabym pójść do pubu - nie byłam chyba całą ciążę. Po prostu tęsknię za normalnym życiem. ------------------------ Mnie się w końcu udało napisać tego posta chyba po godzinie pisania ale jakoś dzisiaj mi już lepiej. Wyryczałam się jeszcze do południa, sprzątnęłam, zrobiłam pranie, jeszcze jest prasowanie ale pierdziele, niech tż też coś poprasuje córuni, nie tylko ja a teraz jem 2-gi posiłek - kanapki bo nie miałam czasu zrobić obiadu, mojej małej coś się porobiło i ryczy jak szalona bo chce czas spędzać wisząc na piersi. Nie jest głodna, nie ma problemu z kupką itd. po prostu chce być przyklejona do mnie, ale wcale nie je... jedynie ewentualnie lulanie w zamian wchodzi w grę. Jak tak wrzeszczy to mam ochotę sprzedać ją na allegro ![]() ![]() Ale szkoda takiego ładnego dziecka
|
|
#1037 |
|
Rozeznanie
|
Kasienka- nasz tez mega ulewal przez dwa dni. Normalnie za jednym razem zalatwial siebie, kocyk, tetre pod glowa i wszystko dookola. Wygladalo to jakby wymiotowal mlekiem. Masakra. Przestraszylam sie bardzo. Pielegniarki w szpitalu uznaly, ze to moze byc przez podraznione gardlo (ciagle walczymy z katarem
) Przeszlo mu na szczescie, bo balam sie ze przestanie przybierac na wadze- a to dla nas wazne.Nikus- ja tez umiem karmic jedna reka A druga cos notowac albo sesa pisac. ![]() Co do karuzelek i innych grajacych- nasz Olo nie lubi Moze jeszcze mu przejdzie. Za to kocha kontemplowac ochraniacz na szczebelki ![]() Martucha- Pat wymiata i Boze jak on sie zmienil!!! Upasl sie slicznie na maminym cycu Nasz Okruszek usmiecha sie od pierwszego tygodnia zycia ale ciagle tak bezwiednie. Choc czasem jak o nim gadamy to usmiechem nas niezle podsumowuje.![]() Klari- niefajnie z tymi rodzicami... Ale ze niby moga wpasc, jak wnusia na chodzie jest? Bo co w tym zlego ze spi? popatrza i pogadaja z Toba wtedy, nie?Ycnan- zazdroszcze wyspania. ![]() Olek dal nam dzis tak popalic w nocy, ze padam. Ten jego katar nas wymecza wszystkich. Ryczy na okraglo jak mu skapuje, ciagle chcial cyca i nie mogl spac... Teraz spi po spacerze polgodzinnym i zaraz go wybudzam na obiadek ![]() Nasz Mały Robal skonczyl wczoraj 3 tygodnie i sama nie moge uwierzyc, ze to tak szybko minelo, jak i tego, ze to dopiero 3tyg, bo wydaje mi sie ,ze jest z nami od zawsze. ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Dziewczyny, MAlemu na glowie wyszedl taki jakby łupiez ![]() Czy to ciemieniuszka? Posmarowalam oliwka, wyczesalam, no i jest tego wiecej. Jest jeszcze jakis sposob? |
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że to ciemieniucha. Ja znam tylko taki sposób jak piszesz - wyczesywać często, smarować oliwką i unikać czapeczek.
|
|
#1039 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już pisałam, obraziłaby się ![]() schowałabym pilota do telewizora, na bank...
|
|
#1040 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pawełek dostajhe tak co 3h- sam się na to budzi- jeśli śpi. W nocy ma przerwę- z reguły od 1 do 6 i później do 10-10.30- nie budzę Go. W ciągu dnia zjada raczej regularnie co 3 h, chyba że uciekną mi z babcią na spacer Generalnie nie wybudzam Go na jedzenie i nie wmuszam. Wypija 160ml. Ja się wystrachałam w zeszłym tygodniu i pytałam lekarkę w zeszłym tygodniu i mówiła, że dziecku podaje się tyle, ile chce. Nawet na mleku masz napisane, że te wartości są orientacyjne i należy dostosowac porcje i częstotliwość podawania do dziecka ![]() Ja jak byłam mała, po powrocie ze szpitala- piłam 80, a powinnam niby 40
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lenka-moja Gabrysia ma podobnie z tym snem.W ciągu nocy śpi(pomijając ostatnią noc..),ale po karmieniu w okolicach 4 rano już ma taki płytszy sen.Coś marudzi sobie,popłakuje,charczy.. .i tak do około 8:00.Nie wiem dlaczego tak się dzieje,ale skoro piszesz,że Martynka ma podobnie,to może to normalne...
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co ja źle robię, ale ile razy przewijam mała albo mi się posika w trakcie albo posra. Wczoraj nasikała tż-towi na klatę jak ją brał na ręce przed kąpielą
a dzisiaj mi nasrała do ręki jak jej podcierałam pupę po poprzedniej kupie... Zaczęłam ją przykrywać pieluszką podczas zmiany pampika to chociaż ubranka 2x rzadziej zasikuje A właśnie w kwestii pieluszek - my kupiliśmy pampers premium care i fajne są, takie delikatne mieliśmy też zwykłe pampki oraz babydream z rossmanna - one też były fajne. Mam też DADA ale strasznie wielkie się wydają i jeszcze z nimi zaczekam.
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
Witam na odchowalni
Dopiero dzisiaj znalazlam czas zeby cokolwiek napisac ![]() Na poczatek prosba do Martuchy o male sprostowanie na liscie: Gabrysia urodzila sie 02.10.2010 z waga 3 kg Byla dwa razy owinieta pepowina ale po 5 minutach dostala juz 10 punktow wiec jest dobrze ![]() Ladnie je z piersi chociaz poczatki byly ciezkie, zwlaszcza pierwsze 3 noce ale wynikalo to tylko i wylacznie z mojego nieudolnego i zlego przystawiania jej Teraz jest juz w porzadku.Wstawiam kilka fotek i wracam do nadrabiania. Ps. wszystkie niunie cudne
|
#1044 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
ania13.03,martucha,klaris sa piękne dzieci
|
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Nie odzywam się ostatnio bo na wszystko brakuje mi czasu. Nie wiedziałam że zajmowanie się dzieckiem będzie aż tak skomplikowane Próbuję przyzwyczaić małego żeby między karmieniami były conajmniej 2 godziny przerwy i przez 2 dni było już super a dziś znowu mały cały czas chce do cycka i do tego je przez godzinę czasem nawet dłużej. Między karmieniami cały czas wymaga uwagi i w ciągu dnia bardzo mało śpi. Do tego w 1 piersi mam guzek i nie mogę się go pozbyć Czuję się winna że nie mam czasu zrobić nic w domu. Jak mam chwilę wolną to jem,biorę prysznic,ściągam pokarm albo sterylizuję butelki. Mąż sprząta,gotuje,robi prawie wszystko w domu bo ja nie mam czasu a do tego chodzi do pracy |
|
|
|
#1047 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WITAM TERAZ JUŻ JEST LEPIEJ,ALE ROZUMIEM O CZYM PISZESZ.JA MIAŁAM TO SAMO-GODZINY PRZY CYCU I DALEJ PŁACZ. ALE KRÓTKO KARMIŁAM,BO I JEDNEGO I DRUGIEGO TYLKO PO 3 M-CE.JAK SIĘ PRZERZUCIŁAM NA SZTUCZNE MLEKO OD RAZU MIAŁAM WIĘCEJ SPOKOJU,A ONI BYLI SZCZĘŚLIWSI ,BO NAJEDZENI ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
witam,jeśli macie pod ręką sklep carfur (nie wiem jak się to dokładnie pisze to polecam pieluszki wickiess nie są drogie a w rankingach są zaraz po orginalnych pampersachpolecam.co prawda ja kupuje już te największe,ale mam nadzieję,że już nie długo
|
||
|
|
|
#1048 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle nadrabiam po trochu od południa, i ostatecznie mąż niechcący wyłączył mi kompik i wcięło wszystkie zaznaczone cytaty.
Zaznaczyłam więc tylko to co pamiętam..... U nas dzisiaj była położna z drugą wizytą i wszystko jest ok. Naprawdę lubię te wizyty, kobieta przyjemna i zbadała po raz kolejny małą. Sprawdziła znowu wszystkie odruchy, obejrzała całą skórę, podpytałąm o krostki, sprawdziła tyłeczek i pępuszek (odpadł w 7 dobie, ale nadal lekko podkrwawia) i super, bo wiem że nic złego się nie dzieje. I dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze- całe 30 minut. Wyszłam z domu pierwszy raz od miesiąca! Bo wcześniej szpital ( od 7-go do 26-go września no i jeszcze siedzenie w domu po porodzie). A na jutro zapisałam się do fryzjera, dużo nie zrobię bo zapuszczam, ale co nieco fryzkę odświeżę. Cytat:
Nie znoszę gości, którzy odwołują wizyty jak tak można! Nie dziwię Ci, się że się wkurzyłaś. U nas spokój z odwiedzinami byli tylko rodzice i teście i brat męża z rodziną. Mój brat z żoną będzie za tydzień. A reszta grzecznie czeka na sygnał z naszej strony. Ja jeszcze nie czuję się na siłach więc nie zapraszam. Cytat:
wibracjami była wielce zdziwiona Cytat:
Mi się podoba ten drugi. Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciemieniucha Jeśli to wygląda jak łupież na całej główce to raczej to coś innego. A pamiętasz żeby główkę po myciu płukać inną wodą (czystą) a nie tą z wanienki? Bo ta z wanienki ma w sobie mydło i płyn do kąpieli i może powodować łupież właśnie. Witamy kolejną mamuśkę
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce mi sie pisac z polskimi znakami
![]() Widze, ,ze sporo mamus jest zadowolonych z pampersow premium care, wiec informuję, że od dziś są w promocji w realu - 41,95zł, różne rodzaje. Tych najmniejszych jest w paczce 78sztuk wiec wychodzi po jakies 0,54zł/szt. Dwójek jest w opakowaniu 72, wiec wychodza po 0,58zł/szt. Ja się nimi zachwyciłam i jutro lub w sobote smigam po dwie paczki Mam tylko nadzieje, ze rozmiar 2 tez jest tak fajny jak 1 ![]() Klarissa, ania13.03, dzieciaczki sliczne |
|
|
|
#1050 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja jem w zasadzie to samo co wcześniej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie dzieciaczki fajne ![]() A ja wrzucam tu pierwszy raz fotki naszej Olci- mniej więcej 2-tygodniowej na tych zdjęciach
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Wracaj tu do nas 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szok!!!!

- nawet na golasa pochodzić nie można 

Jak się potem okazało, Łukasz mówił jej, że skoro wyszłam to nie ma tam iść a ona i tak przylazła!
) Przeszlo mu na szczescie, bo balam sie ze przestanie przybierac na wadze- a to dla nas wazne.
A druga cos notowac albo sesa pisac.
Ale ze niby moga wpasc, jak wnusia na chodzie jest? Bo co w tym zlego ze spi?