Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 849 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-07, 14:17   #25441
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
właśnie ten nawet specjalnie intensywnie go nie zmywałam, duuużo wody+ odrobina Fitomedu
próbuj próbuj, może drugie podejście okaże się strzałem w dziesiątkę

masz na myśli opis na helfach? no niby napisali że "zwalcza efekty łysienia", chociaż brzmi to dość hardkorowo
jeszcze trochę mi włosów wypadnie to będę szukała środków zwalczających efekty łysienia
choć jak na razie brzmi to co najmniej dziwnie wyobrażam sobie już jak tata smaruje zakola tym cudeńkiem

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:21   #25442
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
aminokwasy kupilam w dziale dla pakowaczy czyli trenujacych na silowni, mam zestaw tych podstawowych ktorych czlowiek nie umie sam wytworzyc 7 czy 9 (w zaleznosci od opracowania naukowego) plus te ktore nasz organizm potrafi wytworzyc, czy dziala nie wiem ale na razie zamierzam kontynuowac kuracja (czuje pod palcami ze wloski 'zgrubly')
pracuję w firmie, która produkuje właśnie takie rzeczy dla pakerów... aminokwasy w swojej ofercie też mamy... Chyba tez się skuszę skoro mówisz, że "zgrubły". A miałam już nic nie kupować do włosów

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:22   #25443
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
jeszcze trochę mi włosów wypadnie to będę szukała środków zwalczających efekty łysienia
choć jak na razie brzmi to co najmniej dziwnie wyobrażam sobie już jak tata smaruje zakola tym cudeńkiem
kropciu nie przesadzaj, popatrz na statystyki:

na głowie człowieka znajduje się od 100-150 tys. włosów.
Na 1 cm kwadratowy przypada od 150-500 włosów ciemnych i od 180-750 włosów jasnych. Włosów jasnych jest więcej, ponieważ są cieńsze od włosów ciemnych

masz ich mniej niz jasnowlose ale i tak sporawo, pamietaj ze wlos po osiagnieciu maksymalnej dlugosci wisi sobie jakis czas i potem wypada aby zrobic miejsce kolejnemu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:22   #25444
agison
Zakorzenienie

Cytat:

mi też ostatnio włosy wypadają teraz chyba trochę przystopowały, mam przynajmniej taka nadzieję

a wiesz, kiedyś na wątku palomowym jedna z dziewczyn pisała że codziennie smarowała tacie Palomą łysy placek na środku głowy i po jakimś czasie odrosły mu tam włosy
chciałam to sprawdzić na TŻcie, ale się nie zgodził - celowo goli się na łyso, więc kuracja mijałaby się z celem no i teraz nie ma już Palomy, niestety

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:26   #25445
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
pracuję w firmie, która produkuje właśnie takie rzeczy dla pakerów... aminokwasy w swojej ofercie też mamy... Chyba tez się skuszę skoro mówisz, że "zgrubły". A miałam już nic nie kupować do włosów
ja chcialam je wzmocnic, szukalam informacji co wlosy lubia najbardziej i amino byly na liscie
biore na razie 2 albo 3 tygodnie ale zauwazam juz roznice, oczywiscie nie biore jak pisze na opakowaniu (3x3 i 3 po treningu) bo ja nie trenuje, biore 1 porcje dziennie - 3 tabletki po sniadaniu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 14:42   #25446
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe zamierzam nabyc malutkie probne opakowanie i sprobowac, obiecuje wstawie fotki i ocenisz
O tak Ocenię

Cytat:
a jest tam jakis kontakt do niej w tym artykule?
Niestety brak
Cytat:
szkoda tylko ze musze oszczedzac w innych dziedzinach ciuchy kupuje teraz duzo rzadziej, choc maz ledwo sie trzyma jak patrzy na moje zapasy wlosowe
Obserwuję pewne podobieństwo
Cytat:
Powiedz sobie, że to dla całego ciała, a nie dla włosów Wszystko na tym skorzysta
No i możesz trenować Wówczas na pewno nie będzie wyłącznie dla włosów
Cytat:

mi też ostatnio włosy wypadają teraz chyba trochę przystopowały, mam przynajmniej taka nadzieję
to na pewno jesień, osłabienie tą wredną porą roku (wszystkie są wredne prócz zimy ) albo przyplątało się jakieś choróbsko

U mnie po Palomie i Jantarze pojawiło się sporo włosków w zakolach Nadal stosuję więc mieszankę, ale bezpalomową Mam teraz żelik Jumaattowy ()

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-07 o 20:37
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:49   #25447
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
O tak Ocenię
ale moze palke odstawisz jak bedziesz oceniac? a jak mi skreci bardziej to bede mogla kupic duze opakowanie?

Cytat:
Obserwuję pewne podobieństwo
no przeciez my siostry duchowo-emocjonalne wiec to mnie nie dziwi, troche zaskakujace ze udalo nam sie takich samych mezow znalezc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 14:50   #25448
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Dziewczynki, źle ze mnąpoliczyłam dzisiaj odżywki ds bs i maski. Spokojnie najbliższe 2 lata mogę z tym arsenałm spędzić na wyspie bezludnej i moje włosy będą regularnie pielęgnowane Oleje wykorzystuję również na twarz, ale październik miesiącem oszczędzania i żadnych zakupów. A myślałam, że pielęgnacja kręciolków wedle wizazowych przykazań to mnie wyleczy z zakupoholizmu
no co Ty nie powiesz ja myślałam, że mam dużo kosmetyków, tydzień po lekturze tego forum miałam ich już 3 razy więcej i ich ilość rosła w postępie geometrycznym. Teraz trochę przyhamowałam, uff.

Cytat:
Ja jestem na odwyku do Bożego Narodzenia Kolejne zamówienie jedzie i to właśnie ono doprowadziło do postanowienia o odwyku. Kupie tylko Delię, bo ta, która mam po poprzednim sezonie się kończy i na tym koniec
Już płaczę
A jak pojawi się coś nowego i fajnego? Liczę więc na Was - raportujcie nowości, niech Wam służą - tyle będzie mojej radości
Ja też sobie obiecuję - już nic nie kupię. Ahaaaa z pewnością

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
No nie wiem...coś mi się obiło o ucho, że jeszcze pokrzywkę popijasz w pracy Tak czy inaczej myślę poważnie o zakupieniu aminokwasów (wszystko Twoja wina )...tyle tylko, że na tą chwilę nie widziałam takiego podstawowego zestawu, wszystkie takie mocno rozbudowane
właśnie mi przypomniałaś, że zapomniałam kupić pokrzywę, skrzyp i drożdze

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Eloe wybacz ale...
Jesteś BOSKA I zdecydowanie uzależniona
Skąd ja znam to "Kupię tylko"
Cytat:
Ja się zgadzam z Wirly, ale to, co cenne jest w tym specyfiku w zasadzie po zapachu, czyli w ilościach śladowych. Gliceryna na początku i panthenol. Poza tym same polimerki.
Acha - to przed zapachem to nie jest mocznik.

Hmm... jestem na odwyku, więc pewnie nie zakupię, ale wiedzieć warto. Tylko, że gdy sam szampon wart uwagi, to nie wiem, czy warto próbować. Muszę to obejrzeć w TBSie.
nie? Właśnie mocznik mi cos nie pasował w taki produkcie ale tam było urea cośtam

szampon jest super, jeśli ktoś z zasady nie lubi bezsl(e)sowców i nie wiem, czy mu przypasuje, to taki zestaw się przyda. Grzebień też jest udany. Odżywka sprawdza się jako b/s ładnie, masło też ale moje włosy są dziwne, lubią lub nie lubią innych rzeczy często niż wasze

Cytat:
aminokwasy kupilam w dziale dla pakowaczy czyli trenujacych na silowni, mam zestaw tych podstawowych ktorych czlowiek nie umie sam wytworzyc 7 czy 9 (w zaleznosci od opracowania naukowego) plus te ktore nasz organizm potrafi wytworzyc, czy dziala nie wiem ale na razie zamierzam kontynuowac kuracja (czuje pod palcami ze wloski 'zgrubly')
przestań pisać o tych aminokwasach bo pójdę do sklepu dla pakerów...

Ja się powinnam leczyć na jakieś skłonności do zachowań kompulsywnych, ostatnio w 5 sekund kupiłam sobie perfumy a teraz widząc w naturze rudy ten balsam delli z henną cap, do koszyka. I wczoraj umyłam barwą, uczesałam, nałożyłam kolor chna - ładne refleksy mi się zrobiły rude na włosach a żeby zobaczyć czy kolor wyszedł to spłukałam farbę i wysuszyłam włosy prostując je palcami, kurcze, długie są, i podatne bardzo bo dały się ładnie ułożyć nawet chociaż 5 minut i końce zaczęły się wywijać ale zmoczyłam i nałożyłam maskę ukręconą z lorysa aloesowego, łyżeczki shea, łyżeczki kokosa, łyżeczki miodu. I ta maska jakby mi nie chciała zejść z włosów nie chciałam ich traktować szamponem więc pomyślałam, że może to jakoś będzie i nie męczyłam ich, ale po stylizacji (psikadło keratynowe, nivea fc i kapka żelu lnianego) włosy były zwyczajnie tłuste, jakbym je kokosem potraktowała. Dlatego dzisiaj do sklepu je w koka złapałam.
A w sklepie kupiłam kolejny ten balsam, tym razem miedź szaleję, ale wczoraj po tej farbie skręciły mi się same ładnie już po odżywce b/s a chcę jeszcze trochę ten kolor podrasować, zamówiłam już hennę do włosów i je zahennuję
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:52   #25449
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Powiedz sobie, że to dla całego ciała, a nie dla włosów Wszystko na tym skorzysta
No i możesz trenować Wówczas na pewno nie będzie wyłącznie dla włosów
Z tym trenowaniem to nawet siebie nie oszukam ale spróbuję sobie wmówić, że to dla całego ciała (tak samo sobie wmawiam w przypadku tranu, oleju z wiesiołka i pokrzywy )
a z wypadaniem też się ostatnio męczyłam. Na szczęście problem dosyć szybko zażegnałam za pomocą kuracji z Rzepy Joanny.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:54   #25450
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale pomyśl - dokarmiają też darmowo. A jak wiedzą, co lubisz, to same smakołyki dostaniesz

A zamieścisz jakieś zdjęcia włosowe?
Mówisz,że dzieci będą wiedzialy,że ja humektantów i emolientów potrzebuję?

Zamieszczę zdjęcie wlosowe,tylko muszę jakiś obiekt porównawczy znaleźć

Za to mam fotkę specjalnie dla Ciebie-jak każdy może stać się właścicielem afro

Edytowane przez polelavendove
Czas edycji: 2010-10-08 o 09:32
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:55   #25451
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość

przestań pisać o tych aminokwasach bo pójdę do sklepu dla pakerów...
(chcialam tylko wyjasnic sprawe dopalaczy)

kurcze teraz to tutaj juz wszyscy machaja palami

Cytat:
Ja się powinnam leczyć na jakieś skłonności do zachowań kompulsywnych, ostatnio w 5 sekund kupiłam sobie perfumy a teraz widząc w naturze rudy ten balsam delli z henną cap, do koszyka. I wczoraj umyłam barwą, uczesałam, nałożyłam kolor chna - ładne refleksy mi się zrobiły rude na włosach a żeby zobaczyć czy kolor wyszedł to spłukałam farbę i wysuszyłam włosy prostując je palcami, kurcze, długie są, i podatne bardzo bo dały się ładnie ułożyć nawet chociaż 5 minut i końce zaczęły się wywijać ale zmoczyłam i nałożyłam maskę ukręconą z lorysa aloesowego, łyżeczki shea, łyżeczki kokosa, łyżeczki miodu. I ta maska jakby mi nie chciała zejść z włosów nie chciałam ich traktować szamponem więc pomyślałam, że może to jakoś będzie i nie męczyłam ich, ale po stylizacji (psikadło keratynowe, nivea fc i kapka żelu lnianego) włosy były zwyczajnie tłuste, jakbym je kokosem potraktowała. Dlatego dzisiaj do sklepu je w koka złapałam.
A w sklepie kupiłam kolejny ten balsam, tym razem miedź szaleję, ale wczoraj po tej farbie skręciły mi się same ładnie już po odżywce b/s a chcę jeszcze trochę ten kolor podrasować, zamówiłam już hennę do włosów i je zahennuję
klask i:kla ski:k laski:
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 15:02   #25452
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
hm.. robie zawsze zakupy dobre jakosciowo..... w duzej ilosci

ja nie twierdze ze silikony to zlo, juz nie ale akurat w tym serum to jakos zle dobrali

odzywki i maski ktore teraz uzywam maja silikony ktore sie swietnie sprawdzaja, jestem mega zadowolona

Jednym słowem zakupujesz hurtowo

Oglądalam te Twoje cudeńka i niestety też mnie kręcą

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Lavendo, co do klatki to cóż ... myślę że znalazłoby się mnostwo chętnych którzy by Cię pooglądali pod warunkiem że byś w niej tańczyła
ale co ja piszę, nie ma jeszcze 20tej
A mówiłaś,że te środki co łykasz to na wypadanie wlosów są...i jak Ci tu wierzyć?
Stary 2010-10-07, 15:03   #25453
PATII12
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie.
Od razu proszę o wybaczenie jeśli umieszczę pytanie nie tu gdzie trzeba...
ale się pogubiłam już....
Włosy prostowałam prostownicą od ok 8 - 9 lat z niewielkimi przerwami w lecie, gdy się kręciły jak chciały
Niedawno trafiłam właśnie na Wasze wątki dotyczące włosów kręconych.
Czytałam czytałam, ale im więcej czytam tym mniej wiem
no i teraz tak:
dwa tygodnie temu zaczełam odstawiać wszystkie produkty jakie miałam, (wiadomo wszystko do prostowania włosów )
Umyłam na wieczór * Rzepą Joanny następnie rano umyłam *Mr. Potters odżywką bez spłukiwania, nałożyłam odżywkę *L'oreal nutri blask light i znowu nałożyłam *Mr.Pottersa bez spłukiwania ( tylko takie produkty miałam w domu ) i włoski wyszły mi super takie lekkie i gęste jak na pierwszym zdjęciu.
Ateraz mam problem poratujcie
Myję włosy balsamem Mr. Potters, ( z aloesem )nakładam Biovax do wl. suchych i zniszczonych, po 20 min. spłukuję i nakładam Poterrsa b/s ( z aloesem )w między czasie nakładałam olejek ze słodkich migdałów na noc.
Do stylizacji miałam piankę Nivea, ale zrezygnowałam bo myślałam że skleja mi włosy mam też krem Nivea ( wszystko curls flexible )
i mimo że się staram włosy są w gorszym stanie wizualnym tzn mam wrażenie że to pierwsze mycie ( 2 tyg. temu ) przyniosło najlepsze efekty, a teraz po myciu włosy są jakby rzadsze, jest ich mniej i słabiej się kręcą takie strąkowate mi się wydają i już nie wiem co zrobić zdjęcie drugie.
Poradzcie coś proszę bo już nie chcę używać prostownicy ( odwyk 2 tygodnie )
jeszcze raz proszę o wybaczenie jeśli zamieszczam posta nie tu gdzie trzeba

zdj. nr 1
zdj nr 2
PATII12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:08   #25454
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
A mówiłaś,że te środki co łykasz to na wypadanie wlosów są...i jak Ci tu wierzyć?
ja po prostu sercem ciągle jestem u navy, w Ams, stąd te klimaty
a środków nie łykam ... kolekcjonuję

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:12   #25455
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jednym słowem zakupujesz hurtowo

Oglądalam te Twoje cudeńka i niestety też mnie kręcą

sa fajne, uwierz mi, jak paczka przyszla zaraz ja pod biurkiem rozpakowalam (zamawiam na adres do pracy bo inaczej bym miala problem odebrac), obwachalam i sie zrazilam, zapach taki nie teges, postawilam na polke i dopiero po 2 tygodniach stwierdzilam ze sprobuje zeby choc opinie miec, mialam tylko to do mycia i ds, okazaly sie super, to zamowilam rapid, jak sie i to okazalo swietne to zamowilam super sweetback, zapachy masek sa fajniejsze, teraz juz sie przyzwyczailam i podobaja mi sie wszystkie choc w przypadku odzywki ds czuc troche 'chemii' (pierwszy raz jak nalozylam to mialam wrazenie ze jestem w murzynskim salonie i mam robiona trwala), ale swoim dzialaniem powalaja mnie tak ze uwiebiam je i zapachy juz tez zaakceptowalam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 15:18   #25456
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
ale moze palke odstawisz jak bedziesz oceniac? a jak mi skreci bardziej to bede mogla kupic duze opakowanie?
Jak się skręci bardziej, to tak, pozwalam
Cytat:
no przeciez my siostry duchowo-emocjonalne wiec to mnie nie dziwi, troche zaskakujace ze udalo nam sie takich samych mezow znalezc
właśnie to jest podejrzane
Cytat:
Ja też sobie obiecuję - już nic nie kupię. Ahaaaa z pewnością
Cytat:
właśnie mi przypomniałaś, że zapomniałam kupić pokrzywę, skrzyp i drożdze

Cytat:
nie? Właśnie mocznik mi cos nie pasował w taki produkcie ale tam było urea cośtam
Dokładnie o to chodziło
Cytat:
szampon jest super, jeśli ktoś z zasady nie lubi bezsl(e)sowców i nie wiem, czy mu przypasuje, to taki zestaw się przyda. Grzebień też jest udany. Odżywka sprawdza się jako b/s ładnie, masło też ale moje włosy są dziwne, lubią lub nie lubią innych rzeczy często niż wasze
Wiesz co... tak myślę, czy by tego zestawu na prezent nie kupić. Powinnam sprezentować coś ekstra, a skoro jest sympatyczny grzebień i niekłopotliwe produkty, to powinno się nadać. Tylko co do tego?
Cytat:
zmoczyłam i nałożyłam maskę ukręconą z lorysa aloesowego, łyżeczki shea, łyżeczki kokosa, łyżeczki miodu
Masakrator... Emolienty, parafina...
Cytat:
(tak samo sobie wmawiam w przypadku tranu
Dla odporności
Cytat:
oleju z wiesiołka
Dla pamięci i oczu
Cytat:
i pokrzywy
Dla prawidłowego funkcjonowania pęcherza moczowego
Cytat:
Mówisz,że dzieci będą wiedzialy,że ja humektantów i emolientów potrzebuję?
A fistaszki? Chrupki?
Cytat:
Za to mam fotkę specjalnie dla Ciebie-jak każdy może stać się właścicielem afro
Cudowna (choć załącznik się nie otwiera )
Muszę znaleźć podobne miejsce Tylko, że w naszym kraju będę mieć trójkątne to afro

Edit: jest nowe... Cóż za cudowne miejsce. Co to za arabski kraj?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-07 o 15:19
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:35   #25457
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
ja po prostu sercem ciągle jestem u navy, w Ams, stąd te klimaty
a środków nie łykam ... kolekcjonuję
Kolekcja w żołądku,nosie i płucach...a Ty się zastanawiasz dlaczego Ci włosy wypadają...wszystko przez to zbieractwo

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
sa fajne, uwierz mi, jak paczka przyszla zaraz ja pod biurkiem rozpakowalam (zamawiam na adres do pracy bo inaczej bym miala problem odebrac), obwachalam i sie zrazilam, zapach taki nie teges, postawilam na polke i dopiero po 2 tygodniach stwierdzilam ze sprobuje zeby choc opinie miec, mialam tylko to do mycia i ds, okazaly sie super, to zamowilam rapid, jak sie i to okazalo swietne to zamowilam super sweetback, zapachy masek sa fajniejsze, teraz juz sie przyzwyczailam i podobaja mi sie wszystkie choc w przypadku odzywki ds czuc troche 'chemii' (pierwszy raz jak nalozylam to mialam wrazenie ze jestem w murzynskim salonie i mam robiona trwala), ale swoim dzialaniem powalaja mnie tak ze uwiebiam je i zapachy juz tez zaakceptowalam
Jeszcze się powstrzymuję przed czytaniem czy wysyłają do Polski...ale chyba już przepadlam,zwlaszcza te zapachy
Chemicznie bardzo pachną jak na mój gust kosmetyki Deva i to mnie trochę denerwuje.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:

A fistaszki? Chrupki?
Boję się,że przy moim szczęściu z orzeszkow to by mi się trafił ...kokos
Cytat:
Cudowna (choć załącznik się nie otwiera )
Muszę znaleźć podobne miejsce Tylko, że w naszym kraju będę mieć trójkątne to afro

Edit: jest nowe... Cóż za cudowne miejsce. Co to za arabski kraj?
Coś tamten zalącznik fixował.
Maroko.Olej arganowy na każdym kroku
Stary 2010-10-07, 15:42   #25458
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropciu nie przesadzaj, popatrz na statystyki:

na głowie człowieka znajduje się od 100-150 tys. włosów.
Na 1 cm kwadratowy przypada od 150-500 włosów ciemnych i od 180-750 włosów jasnych. Włosów jasnych jest więcej, ponieważ są cieńsze od włosów ciemnych

masz ich mniej niz jasnowlose ale i tak sporawo, pamietaj ze wlos po osiagnieciu maksymalnej dlugosci wisi sobie jakis czas i potem wypada aby zrobic miejsce kolejnemu
to moje jakoś wyjątkowo ostatnio ustępują tym nowym
mi przy myciu wypada około 150 włosów- myję co 3 dni

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:

a wiesz, kiedyś na wątku palomowym jedna z dziewczyn pisała że codziennie smarowała tacie Palomą łysy placek na środku głowy i po jakimś czasie odrosły mu tam włosy
chciałam to sprawdzić na TŻcie, ale się nie zgodził - celowo goli się na łyso, więc kuracja mijałaby się z celem no i teraz nie ma już Palomy, niestety
mam palomę tylko nie wiadomo czy taka przeterminowana się nada

Stary 2010-10-07, 15:44   #25459
malgosia86
Zadomowienie

i_lonka No to wyjaśniła się sprawa odzywek Isany
Jak pisałam wcześniej, dla mnie porównanie cena/jakość nie wypada zbyt korzystnie
Po rozważaniu, czy by nie nabyć odzywek Isany miałam sen, w którym nakładałam coś z (lekkimi) silikonami

Eloe O jaki artykuł, który miałabym napisać, Ci chodziło?
Bo Rybiorek przejęła moje tłumaczenia

Chyba że o PVP? Nie wiem, czy będę miała czas
Może być tak, że jak już zdobędę artykuł, o który mi chodzi, to zapytam na forum, czy nie znajdzie chętny na opracowanie całości

Ale mi narobiłyście ochoty na brytyjskie produkty
Ale pilniejszą potrzebą jest u mnie fryzjer. Włosy mi znowu tak urosły(przeszka dzają mi już i nie najlepiej sobie z nimi radzę)
Po moich samodzielnych cięciach straciły jakiś sensowny kształt, także fryzjer jest jak najbardziej wskazany, ale nie wiem, kiedy uda mi się do niego iść

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:50   #25460
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cascada- obszerny wpis
Podoba mi się

Coś jednak ze mną ostatnio nie tak, bo Twoje włosy podobają mi się najbardziej na...2- gim zdjęciu

Chyba muszę zacząć rozczesywać na gładko po myciu etc...
Albo prostować ;P
Bo jakoś mi się nudzą moje ostatnimi czasy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:59   #25461
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze się powstrzymuję przed czytaniem czy wysyłają do Polski...ale chyba już przepadlam,zwlaszcza te zapachy
Chemicznie bardzo pachną jak na mój gust kosmetyki Deva i to mnie trochę denerwuje.

kochana, devacurl one conditioner przy miss jessie's to w ogole nie porownanie, zamowilam deve wczesniej i..... jedzie teraz do Syrenki i Eloe, na CM znalazlam (ale to juz jak zakupilam) opinie jednej babki, cytuje 'they [one conditioner & no-poo] smell like wet dogs'

nie dalam rady uzywac tej odzywki, przy niej miss jessie's to ptasie mleczko no ale podobno swietne skladowo wiec oddaje w dobre rece

za to Set It Free serum devy jest boskie, i z dzialania i zapachu, potrafi momentalnie skrecic mi nawet suche wlosy

jednak do mycia i odzywiania na razie dla mnie No1 jest miss jessie's, za miesiac kupie malutkie opakowania stylizatorow, a co mi tam, w koncu raz sie zyje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 16:11   #25462
201605090958
Konto usunięte

Dziewczynki,
a propos wypadania włosów-garść rodzinnych historyjek.
Mojemu Tatusiowi regularnie wypadały włosy, stanęły, jak miał taki 3cm paseczek nad szyją. Za namową Córeczki zaczął łykać wapno, magnez i ziołowy srodek na trawienie. I tak przez rok, po roku zaczęły się przebijać włoski, na początk myślałam, że ma zapalenie mieszków włosowych, ale potem zaczęły się pojawiać włosy. Odrosły-nie wszsytkie ale odrosły i to naprawdę imponująco.
Mam takie włosy, że z 1 cebulki wyrastają 2. Wprawdzie cienkie i delikatne ale dwa. Minusem jest to, że naprawde mocno wypadają, każdy fryzjer mówi mi, że tracę sporo włosów. Przyzwyczaiłam sie, ale latami w początku wiosny i początku jesieni dramat był. Z rzeczy sprawdzonych lotiony Inter Fragrances Seboradin to numer 1, ale każdy zasługuje na rekomendację, najnowsze odkrycie Amla. I galaretka owocowa do jedzenia. I sama wiem po sobie...trzeba szukać, bo lista specyfików, które sie u mnie nie sprawdziły jest dużo dłuższa /i tutaj wpisałabym całą suplemetację lekami typu skrzypo-drożdżo coś tam
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:12   #25463
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się skręci bardziej, to tak, pozwalam
i tak bedzie

Cytat:
to moje jakoś wyjątkowo ostatnio ustępują tym nowym
mi przy myciu wypada około 150 włosów- myję co 3 dni

to 50 na dzien Kropciu, nie masz sie czym przejmowac, podobno nawet i do 100 dziennie nie mozna nazwac stanem chorobowym, poprostu natura, popatrz na skalp, widzic miejsca gdzie wlosow jest mniej, nie sadze

masz dlugie wlosy i to moze byc powodem, wiekszosc mogla osiagnac swoja maksymalna dlugosc i dlatego po okresie spoczynku wypada bo nowy wlos wypycha ten ktory swoje odlezal

skup sie na wzmacnianiu a bedzie dobrze, wyczytalam gdzies ze aby zapuscic bardzo dlugie powinno sie oprocz zazywania preparatow, deliaktnej pielegnacji pomagac wlosom zawiazujac je przez ok 50% czasu, mowimy oczywiscie o delikatnym a nie ciasnych kucykach czy warkoczach, wlos niszczy sie pod wplywem wiatru, deszczu, ocierania o ubrania (nie wiem na ile to prawda ale jak wlosy mi podrosna zamierzam tak robic, amino zadzialaly a to bylo w jednym artykule)

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Eloe O jaki artykuł, który miałabym napisać, Ci chodziło?
Bo Rybiorek przejęła moje tłumaczenia
pracuje nad nimi, przepraszam za wolnosc ale to nie moje artykuly i doczytuje rozne rzeczy jeszcze zeby moc zrobic naprawde aurskie dzielo (ale spokojnie Malgosiu, podpisze w naszym wspolnym imieniu bo w koncu bedzie to nasze wspolne dzielo)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 16:21   #25464
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak bedzie

to 50 na dzien Kropciu, nie masz sie czym przejmowac, podobno nawet i do 100 dziennie nie mozna nazwac stanem chorobowym, poprostu natura, popatrz na skalp, widzic miejsca gdzie wlosow jest mniej, nie sadze

masz dlugie wlosy i to moze byc powodem, wiekszosc mogla osiagnac swoja maksymalna dlugosc i dlatego po okresie spoczynku wypada bo nowy wlos wypycha ten ktory swoje odlezal

skup sie na wzmacnianiu a bedzie dobrze, wyczytalam gdzies ze aby zapuscic bardzo dlugie powinno sie oprocz zazywania preparatow, deliaktnej pielegnacji pomagac wlosom zawiazujac je przez ok 50% czasu, mowimy oczywiscie o delikatnym a nie ciasnych kucykach czy warkoczach, wlos niszczy sie pod wplywem wiatru, deszczu, ocierania o ubrania (nie wiem na ile to prawda ale jak wlosy mi podrosna zamierzam tak robic, amino zadzialaly a to bylo w jednym artykule)
no tylko ze oprócz tego codziennie "wyciągam z głowy kilkanaście włosów no i pierwszy raz od wielu lat mam takie długie włosy. Najmniej włosów mam nad uchem przy samej twarzy, nie wiem czy w tym miejscu są cieńsze niż reszta czy jak

Stary 2010-10-07, 16:24   #25465
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
(chcialam tylko wyjasnic sprawe dopalaczy)

kurcze teraz to tutaj juz wszyscy machaja palami

klask i:kla ski:k laski:
bo kiedy ja jestem spłukana to Ty albo o dopalaczach, albo o zagranicznych cudach...

ano, pałowanie tutaj na całego

ale za co oklaski w sumie? Za hennę, kompulsy, farbowanie dzień po dniu...?

Cytat:
Napisane przez PATII12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie.
Od razu proszę o wybaczenie jeśli umieszczę pytanie nie tu gdzie trzeba...
ale się pogubiłam już....
Włosy prostowałam prostownicą od ok 8 - 9 lat z niewielkimi przerwami w lecie, gdy się kręciły jak chciały
Niedawno trafiłam właśnie na Wasze wątki dotyczące włosów kręconych.
Czytałam czytałam, ale im więcej czytam tym mniej wiem
no i teraz tak:
dwa tygodnie temu zaczełam odstawiać wszystkie produkty jakie miałam, (wiadomo wszystko do prostowania włosów )
Umyłam na wieczór * Rzepą Joanny następnie rano umyłam *Mr. Potters odżywką bez spłukiwania, nałożyłam odżywkę *L'oreal nutri blask light i znowu nałożyłam *Mr.Pottersa bez spłukiwania ( tylko takie produkty miałam w domu ) i włoski wyszły mi super takie lekkie i gęste jak na pierwszym zdjęciu.
Ateraz mam problem poratujcie
Myję włosy balsamem Mr. Potters, ( z aloesem )nakładam Biovax do wl. suchych i zniszczonych, po 20 min. spłukuję i nakładam Poterrsa b/s ( z aloesem )w między czasie nakładałam olejek ze słodkich migdałów na noc.
Do stylizacji miałam piankę Nivea, ale zrezygnowałam bo myślałam że skleja mi włosy mam też krem Nivea ( wszystko curls flexible )
i mimo że się staram włosy są w gorszym stanie wizualnym tzn mam wrażenie że to pierwsze mycie ( 2 tyg. temu ) przyniosło najlepsze efekty, a teraz po myciu włosy są jakby rzadsze, jest ich mniej i słabiej się kręcą takie strąkowate mi się wydają i już nie wiem co zrobić zdjęcie drugie.
Poradzcie coś proszę bo już nie chcę używać prostownicy ( odwyk 2 tygodnie )
jeszcze raz proszę o wybaczenie jeśli zamieszczam posta nie tu gdzie trzeba

zdj. nr 1
zdj nr 2
celujesz w czyste CG? Pewnie masz kryzys włosowy, to normalne, żeby wiedzieć, co stosować, patrz do wątku analizowego i codziennika, żeby podbudować morale do dziennika

Cytat:
Wiesz co... tak myślę, czy by tego zestawu na prezent nie kupić. Powinnam sprezentować coś ekstra, a skoro jest sympatyczny grzebień i niekłopotliwe produkty, to powinno się nadać. Tylko co do tego?
Masakrator... Emolienty, parafina...
Co do tego? Może... bananka tbsowego? skoro jesteśmy w klimacie

Właśnie ta maseczka mi fajnie wychodziła zawsze a nawet więcej olejów dawałam do niej, parafina chyba mi nie straszna ale lorysów więcej nie kupię raczej, szału nie robią a kallosa też można wzbogacać i zapach nigdy się nie nudzi

Cytat:
ja też tam nie wchodzę bo następną stroną byłaby strona banku i dział kredytowy

Cytat:
kochana, devacurl one conditioner przy miss jessie's to w ogole nie porownanie, zamowilam deve wczesniej i..... jedzie teraz do Syrenki i Eloe, na CM znalazlam (ale to juz jak zakupilam) opinie jednej babki, cytuje 'they [one conditioner & no-poo] smell like wet dogs'

nie dalam rady uzywac tej odzywki, przy niej miss jessie's to ptasie mleczko no ale podobno swietne skladowo wiec oddaje w dobre rece

za to Set It Free serum devy jest boskie, i z dzialania i zapachu, potrafi momentalnie skrecic mi nawet suche wlosy

jednak do mycia i odzywiania na razie dla mnie No1 jest miss jessie's, za miesiac kupie malutkie opakowania stylizatorow, a co mi tam, w koncu raz sie zyje
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:27   #25466
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Coś w tym jest...
Ja użyłam no-poo i myśle co za smród,może odżywka będzie ok a faktycznie one condition to samo...z jakim ja lękiem brałam angel
W sumie jednak AnGel i Set it free mają już normalne zapachy,akceptowalne zupełnie.

Ale zapach ciasteczkowy to by było coś
Stary 2010-10-07, 16:31   #25467
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no tylko ze oprócz tego codziennie "wyciągam z głowy kilkanaście włosów no i pierwszy raz od wielu lat mam takie długie włosy. Najmniej włosów mam nad uchem przy samej twarzy, nie wiem czy w tym miejscu są cieńsze niż reszta czy jak
a jak to ocenilas?

ja bym pomyslala o bezpiecznym upieciu na 4 dni w tygodniu plus cos na wzmocnienie, a moze bys sie dala namowic na zakup tych aminowkasow i oleju lnianego i z wiesiolka, moze poprostu cebulki sa za slabe zeby utrzymac tak dlugie wlosy ktore, chocby nie wiem jak cienkie, w sumie dla biednej cebulki stanowia powazny wysilek fizyczny

a ze zwyklych rzeczy polecam - minimalna dawka dzienna 1 jablko i garsc orzechow (ja wcinam na zmiane, jeden dzien orzechy z makadamii, jeden dzien orzechy nerkowca)

i ostatnio cos mi sie krewetki zasmakowaly, a owoce morza tez podobno sa rewelacyjne na wlosy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 16:32   #25468
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Cascada- obszerny wpis
Podoba mi się

Coś jednak ze mną ostatnio nie tak, bo Twoje włosy podobają mi się najbardziej na...2- gim zdjęciu

Chyba muszę zacząć rozczesywać na gładko po myciu etc...
Albo prostować ;P
Bo jakoś mi się nudzą moje ostatnimi czasy
kurcze a mi sie podobaja z 1 fotosa czyli tez proste gladkie nic mi nie sterczalo wtedy ..tylko ta prostownica i jej skutki mogly by byc oplakane
to tylko w skrocie strescilam i tak swoja przygode wlosowa bo ona jest znacznie dluzsza......
Stary 2010-10-07, 16:33   #25469
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

ale za co oklaski w sumie? Za hennę, kompulsy, farbowanie dzień po dniu...?

oklaski za wlosowe szalenstwo w oczach i czynach jak dobrze wiedziec ze nie jestem jedyna wlosowa wariatka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-07, 16:34   #25470
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też tam nie wchodzę bo następną stroną byłaby strona banku i dział kredytowy
a na wniosku kredytowym można napisać-cel odżywki?
W sumie jakby to dobrze umotywować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości