Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-07, 13:37   #2641
catro
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Catroooooo!!!! Uwielbiam Cię

Nie wiem jak się Tobie odwdzięczę
You're welcome

Niech Ci dobrze służą i wymaluj coś fajnego nam

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dzien dobry-ja tradycyjnie siedze z mala sama...no comments
szybka prosba-wklejcie dziewczyny linka do aukcji drcron na allegro, bom nie zapisala sobie i teraz zazdrAszczam czapeczek i tez chcemy

aaaa-DRCRON, widzialas moje pytanie o rekawiczki czy sie ukrywasz?
Właśnie miałam prosić o powtórzenie linka do aukcji drcron, wyprzedziłaś mnie
I dołączam do pytania o rękawiczki

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a propo zabkow ..... nam sie 2 jedynki na dole przebily....!!! wczoraj wylookalam...stukaja o lyzeczke...ale wystaja tak minimalnie
No gratuluję

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dla dwóch Olek (Catro i Ani)
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
catro dołączam się (twoja Ola mi gdzieś umknęła )
Dzięki dziewczynki Już za godzinkę przekażę małej

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
yoonka - idź do pracy to zobaczysz jak zatęsknisz za tymi chwilami
.
Ja tęsknię bardzo
Moja Oliwka też się popsuła i TZ chodzi do pracy niewyspany <dobrze mu tak>. Budzi się 2-3 razy w nosy i ten musi ją nosić na rękach. A w weekend jak jest mamusia to śpi ładnie całe noce. Moja kochana córeczka.
Też prawda - ja dzisiaj rano jak karmiłam małą, to przedłużałam jak mogłam - taka była wtulona we mnie a wcześniej to mnie denerwowało, że się bawi

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:57   #2642
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Moja ostatnio pozostawiona na macie zaraz znalazla sie na krzesle i wspinala sie, zeby zasiasc do komputera
No piekniezacznie chodzić nie po to żeby chodzić, ale żeby z mamusią w necie siedzieć

mloda1989 za ząbki, a my ciągle tylko zazdrościmy

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Do diety juz się chyba przyzwyczaiłam tym bardziej że chudnę regularnie co dzień to mniej , może nie tak szybko jak Darusia ale cóz wiek juz nie ten kiedyś też mi szybciej szło ale 2 kg w tydzień to i tak nie źle
jeju, jak super. Ja wlaśnie rosól gotuję

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:58   #2643
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
oszaleje z tym moim dzieckiem. robi mega cyrk godzinny zeby zasnac
podejrzenie 1- skok rozwojowy
podejrzenie 2-zębolki
podejrzenie 3- potrzeba bycia z mamą=na rączkach (ponoc dzieciaki koło 7 miesiąca tak mają i widze to po Gabrysce)
podejrzenie 4- coś innego, niezyidentyfikowanego na razie

Cytat:
Napisane przez megi-megi;22534854[B
]No i zębów brak, a ten mi gorączkuje. Już nie wiem - może do lekarza z nim pójdę. gorączka jest wieczorem i w nocy, innych objawów brak, no i zębów też.[/B]
to wlasnie moga byc zęby idące

ktoś (sorry, nie zacytowalam kto) pytał o @- ja karmie juz tylko w nocy i to tak juz od dobrego miesiąca, a @ nadal nie bylo-nie wiem jak to dziala

Baobabku, mam coś dla Ciebie do obejrzenia- momentami jest naprawdę genialne http://www.youtube.com/watch?v=dABo_DCIdpM
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 14:00   #2644
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Kurcze miałam jakieś takie ciężkie ostatnie dwa dni. Same spotkania, zebrania, nasiadówy. Mój prezes powiedział że może poszłabym jeszcze na jakieś macierzyńskie bo tak spokojnie było jak mnie nie było.
A chodziło o to że poprosiłam o dodatkowe 2 miliony PLN na wydatki w przyszłym roku.
Ale jutro już piątek i w domu będę o 19-tej
a właśnie się zaczynałam o Ciebie martwić, że coś nie ma, i nie ma

Stary 2010-10-07, 14:17   #2645
catro
Rozeznanie

Ale gapa ze mnie - AniuP - przekaż Oli życzenia na pół roczku od nas

Stary 2010-10-07, 14:28   #2646
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

AniuP i
catro
Wszystkiego naj z okazji pół rocza

Stary 2010-10-07, 14:55   #2647
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Serce rośnie, jak Was czytam - MOJE DZIECKO TEŻ SIĘ POPSUŁO!
Jak zasypia płacze, w nocy budzi się i płacze. A niedawno tak nie było! Budził się, ale dał znać, że nie śpi i trza coś z tym fantem zrobić, ale nie uruchamiał przy tym syreny na cały regulator.
No i zębów brak, a ten mi gorączkuje. Już nie wiem - może do lekarza z nim pójdę. gorączka jest wieczorem i w nocy, innych objawów brak, no i zębów też.
Typowe Polskie podejście. Nie ma to jak się pocieszyć, że u innych też jest źle.

Gorączka jest typowym objawem u ząbkujących dzieci. Za chilkę Igorek też będzie zębaty

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
a właśnie się zaczynałam o Ciebie martwić, że coś nie ma, i nie ma
Normalnie wzruszyłam się.

100 lat dla naszych 2 Oli.

AniaP - jak to miło słyszeć (Ja także pocieszam się podobnie jak Megi) że Ty też masz problemy z karmieniem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:15   #2648
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

a mogę ja też się załapac? tak bez okazji, ale imię to samo
Stary 2010-10-07, 15:56   #2649
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
podejrzenie 1- skok rozwojowy
podejrzenie 2-zębolki
podejrzenie 3- potrzeba bycia z mamą=na rączkach (ponoc dzieciaki koło 7 miesiąca tak mają i widze to po Gabrysce)
podejrzenie 4- coś innego, niezyidentyfikowanego na razie

to wlasnie moga byc zęby idące
cos mnie tknelo jak to napisalas i...
ona zaczyna 24 tydzien teraz, no i czytam: Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie.
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

skok...
Stary 2010-10-07, 16:30   #2650
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ona zaczyna 24 tydzien teraz, no i czytam: Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie.

skok...
no to mój ma 26 tyg

Ja dzisiaj z erwim poszłam do lekarza, w związku z tym katarem. No ale wcześniej obeszłam wszystkie pobliskie apteki, sklepy dzieciowe, i sklepy z art.medycznymi, nie mają katarka, i w hurtowniach też nie mają. ale mogę sobie w jednej przez net wyszukać, i zamówic to na jutro będzie.
U lekarza. Opieprzyła mnie delikatnie że nasiwil daję, bo przy tak małych dzieciach, to jak się podaje 7 dni, to przerwa nawet 2 mc, bo organizm się od niego uzależnia.a ja co któryś dzień na noc mu daję żeby mu katar w śnie nie przeszkadzał.
Dostalam skierowanie do laryngologa, no i już jesteśmy po wizycie. To on nie ma kataru, tylko opuchlizne alergiczną. Czyli wszystko w nosku opuchnięte, że takie wrażenie jakby miał zapchany nos, ale kropelki nic nie pomogą, i nic prucz fenistilu nie może dostac bo jest za mały.
Ludzie w poczekalni zachwyceni małym, bo jak czekaliśmy to sie do wszystkich uśmiechał, to z politowaniem komentowali, że za chwilę jak wejdzie do lekarki to mu przejdziea on: lekarka mu rozwierakami do noska, on nic, do uszu, on nic, do gardła też nic, i jeszcze się do niej uśmiecha. Jak wyszłam to tylko gadali że szok, tylko dziecka pozazdrościć(ale mnie duma rozpierała)
No to chyba tz namówię na wizyte nad morzem, tak na wekend,za tydzień, może zmiana otoczenia dobrze mu zrobi. No i na 100% odwiedzę madziwnię (tak na spacerek, bo remontowa)tylko niestety już torta pewnie nie ma

Stary 2010-10-07, 16:45   #2651
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Foteczki
1-wczorajszy torcik
2- po imprezie
3- za mało zupy dyniowej mama dała, i trzeba blatem zagryźć

Stary 2010-10-07, 16:59   #2652
P0P70
Zakorzenienie

Madzia_ mały to faktucznie taka chudzina. Ciekawe gdzie to jedzenie co mu TYYYLE dajesz sie mieści. A ten starszy to dopiero przystojniak. O torcie nie będę pisała bo ja też na diecie.

Stary 2010-10-07, 17:53   #2653
catro
Rozeznanie

Cytat:
AniuP i
catro
Wszystkiego naj z okazji pół rocza
Cytat:
Dziękujemy
Moja jubilatka padła wymęczona przez dziadków

Cytat:
no to mój ma 26 tyg

Ja dzisiaj z erwim poszłam do lekarza, w związku z tym katarem. No ale wcześniej obeszłam wszystkie pobliskie apteki, sklepy dzieciowe, i sklepy z art.medycznymi, nie mają katarka, i w hurtowniach też nie mają. ale mogę sobie w jednej przez net wyszukać, i zamówic to na jutro będzie.
U lekarza. Opieprzyła mnie delikatnie że nasiwil daję, bo przy tak małych dzieciach, to jak się podaje 7 dni, to przerwa nawet 2 mc, bo organizm się od niego uzależnia.a ja co któryś dzień na noc mu daję żeby mu katar w śnie nie przeszkadzał.
Dostalam skierowanie do laryngologa, no i już jesteśmy po wizycie. To on nie ma kataru, tylko opuchlizne alergiczną. Czyli wszystko w nosku opuchnięte, że takie wrażenie jakby miał zapchany nos, ale kropelki nic nie pomogą, i nic prucz fenistilu nie może dostac bo jest za mały.
Ludzie w poczekalni zachwyceni małym, bo jak czekaliśmy to sie do wszystkich uśmiechał, to z politowaniem komentowali, że za chwilę jak wejdzie do lekarki to mu przejdziea on: lekarka mu rozwierakami do noska, on nic, do uszu, on nic, do gardła też nic, i jeszcze się do niej uśmiecha. Jak wyszłam to tylko gadali że szok, tylko dziecka pozazdrościć(ale mnie duma rozpierała)
No to chyba tz namówię na wizyte nad morzem, tak na wekend,za tydzień, może zmiana otoczenia dobrze mu zrobi. No i na 100% odwiedzę madziwnię (tak na spacerek, bo remontowa)tylko niestety już torta pewnie nie ma
Uuuuu - alergia? Ale chyba jest jeszcze szansa, że przejdzie?
A Erwin grzeczny bardzo, rzeczywiście - pewnie też dlatego, że w szoku był, czym mu tam gmerają

A ja po pracy i mogę popisać, bo w pracy to ciągle ktoś przychodzi i przeszkadza
W ogóle w szoku jestem, że tak dobrze zniosłam powrót do pracy - co najmniej miesiąc przed ryczałam, jak tylko o tym myślałam, a teraz to tylko raz oczy mi się zaszkliły
I dołączam do Pop w zazdrości - bo Oli wyszedł dziś piąty ząbek i to teściowa wypatrzyła Niestety wkurza mnie, że ktoś obcy ją karmi, ktoś inny ma radość z tego, że mała się do niego uśmiecha -wiem, że to głupie, mam nadzieję, że to przejdzie
I w pracy mi obcięli premię - pensje mam teraz taką że hoho Byle do stycznia, bo wtedy mam mieć dodatkowe pieniądze.

Kurde dziewczyny - tyle miałam wam poodpisywać i zapomniałam

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

właśnie pl_madzia miałam pisać, że Twój starszy syn to niezły herbatnik Oj będziesz opędzać te niegodne go panny, oj będziesz
Zresztą młodszy idzie w jego ślady, więc roboty będziesz miała co niemiara

Stary 2010-10-07, 18:06   #2654
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

baobabek ciekawa jestem czy coś się ruszyło w sprawie tej rodziny?
tylko tyle, że do szkoły przyszło pismo z mopsu, że nie ma warunków w ich domu do prowadzenia lekcji. Byłam u niech dzisiaj, dałam zakupy - dzieci zachwycone, babka taka jakaś jakby obojętna-odebrałam to tak, jakby była przyzwyczajona że ktoś jej daje zakupy...nie wiem jakoś tak zero reakcji...ale dzieci dorwały się do....białego sera

Cytat:
Baobabk - a jak tam Twoi teściowe tęsknią za Tobą? Bo Ty to pewnie za nimi nie tęsknisz.
jeszcze jak nie odzywają się właściwie, my też nie, wczoraj się z teściową widziałam na mieście to tylko podziumdziała do małego i tyle. Zero pytań itp tak mi dobrze bez nich

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
gratuluje zebolka

a u nas na gorze sie wyrzyna zabek bo jest juz dziaselko rozprute a te dwa na dole to tylko z za dziaselka wychodza takie malusie
a jak u waszych dzieciaczkow ?? czy zabek jak rosl to odrazu byl taki duzy czy malutki bo u nas sa takie malusienkie ale sa i na gorze sie juz wyrzynaja

co do dania popalic to mam juz plana zaczne od odkurzania o 5 rano < Jula juz nie spi o tej godzinie > wiec jej nie obudze a nasz odkurzacz chodzi jak traktor pojade jeszcze do dziadka Tzta i sie mu wyzale ,dodajac jeszcze 3 grosze swoje > jaka to ja z Julka i Tztem jestem biedna jak nas wykozystuja i ponizaja i dziadek zrobi swoje hehe
dzisiaj na wiosce sasiadom tez powiedzialam jaka u nas sytuacja bo wszyscy mojego tescia uwazaja za swietego i takiego dobrego
on potrafil pojsc na wioske powiedziec ze kupil nam wozek ciekawe ktory bo jeden kupilismy my a na drugi kase dala moja mama wiec ja szybko prostowalam wszystko co mowil a wystarczylo pojsc tylko do jednej sasiadki najwiekszej plotkary w wiosce

tak tak mial sie do niej wyprowadzic no ale jej sie spodobal ten dom a ze ona ma dwie corki wiec ja sobie tak wyedukowalam ze jedna bedzie miala tamten dom co teraz ona mieszkala no a dla drugiej trzeba cos zorganizowac wiec trzeba nas sie pozbyc i ona bedzie tutaj z nimi mieszkala ale do tego dojdzie po moim trupie
a w ogole to dzisiaj zlozylam na nich doniesienie na policji o otrucie naszego psa dzisiaj przyszly wyniki sekcji no i wyszlo ze pies zostal otruty srodkiem ktory znajduje sie w trutkach na myszy i szczury nie pamietam jak sie to nazywalo

u nas tez jest ta tradycja
no nie psa otruli?????????ja już bym babsztyla sama otruła

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
aaaa Baobabek wczoraj byłam w Tesco i nie było tych kaszek zobacze w Realu
kurde, bo właśnie w tych 2 sklepach kupowałam w kielcach albo w krakowie a teraz nie ma

Cytat:
Baobabku, mam coś dla Ciebie do obejrzenia- momentami jest naprawdę genialne http://www.youtube.com/watch?v=dABo_DCIdpM

idę karmić małego póki drzemie, znowu mi kicha od 2 dni, ale glutków jako takich i kataru nie ma, więc nie wiem co to znowu się przypałętało

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 18:17   #2655
catro
Rozeznanie

mrowak - w końcu jesteś tylko troszkę starsza od naszych Ol, więc życzenia również jak najbardziej Ci się należą

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

No i właśnie tak mi się wszystko przypomina: Baobabek - wczoraj w realu u mnie patrzyłam i tam też nie było, dziś patrzyłam na ofertę Leklerka - też niedostępne. Może wycofali? Dzwoniłaś może na infolinię Nestle?

Stary 2010-10-07, 18:55   #2656
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
mrowak - w końcu jesteś tylko troszkę starsza od naszych Ol, więc życzenia również jak najbardziej Ci się należą
tylko ociupinkę
Stary 2010-10-07, 19:39   #2657
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
właśnie pl_madzia miałam pisać, że Twój starszy syn to niezły herbatnik Oj będziesz opędzać te niegodne go panny, oj będziesz
Zresztą młodszy idzie w jego ślady, więc roboty będziesz miała co niemiara
wychowam sobie synków, a przyjdzie taka w oczy zajrzy i stracony.
No bo trochę do mamy podobni (no i skromni)

Stary 2010-10-07, 20:34   #2658
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za linka

polecam siatki w oknach-to byla jedna z pierwszych rzeczy jaka zrobilismy po przeprowadzce bo nie wyobrazam sobie ich nie miec, pomijajac bezpieczenstwo kotow i juz niedlugo wspiajacej sie wszedzie Gabryski, to dzieki nim nie wiem co to mucha/komar/cma czy inny gad w mieszkaniu
A na dachowe okna też są? bo w sypialni mam dachowe i je otwieram a to zwykłe od ulicy i go nie otwieram bo musiałabym łóżko odsuwać
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Jakiego ja mam pieściocha-mówię Wam on uwielbia się wtulac przytulac,całowac,jak go zacznę cmokac to mi głowę trzyma żebym nie zabierała,a jak trzymam go na rączkach i całuje to mnie smyra po kitce.No i wszędzie ma łaskotki więc się chichra jak mu prykam w brzuszek,udko,dupkę cokolwiek
a już najbardziej uwielbiam jak się obudzi z dziennej drzemki biorę go na ręce a on się tak wtuli i dochodzi do siebie-wymiękam!!!
oj mój tez taki przytulaczek i pieszczoszek złapie mnie dwoma rączkami za szyję i aż szczypie z radości i się wtula
Cytat:
czy macie wiedze na temat:po jakim czasie od zaprzestania karmienia powinna się pojawic @ ????jak u Was było????
u mnie była po 2 miesiącach od całkowitego zaprzestania karmienia
Cytat:

już wiem o co chodzi z tym makaronem z mąką durum-jest zdrowszy to tak jak chleb pszenny i razowy-"Jest to specyficzna forma pszenicy, wyselekcjonowana spośród innych pszenic, wyrabia się z niej makaron"
orkisz też zdrowy jest i kaszka i mąka kupowałam kaszkę kiedyś w smaku się nie różni od zwykłej manny ale w cenie owszem tu coś znalazłam:
Zalety ziarna orkiszowego
Orkisz zawiera duże ilości niezbędnych składników odżywczych: białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Jest ich więcej, niż w jakimkolwiek innym pszenicznym ziarnie. Wykryto też w nim rodanid - substancję biologicznie czynną, będącą naturalnym antybiotykiem, która występuje w ślinie, krwi i mleku kobiecym. Chroni ona dzieci karmione piersią przed zakażeniami, wspomaga układ odpornościowy, jak również procesy krwiotwórcze. Zapobiega nieprawidłowemu przebiegowi ciąży oraz stabilizuje skłonność do chorób dziedzicznych.

Cytat:
Typowe Polskie podejście. Nie ma to jak się pocieszyć, że u innych też jest źle.
i to jeszcze jak typowe , cytat z Karguli:
"Że u Karguli myszy to i sprawiedliwie ale żeby u nas???"
Cytat:
jodu się nawdycha i może będzie mu lepiej
Cytat:
Foteczki
1-wczorajszy torcik
2- po imprezie
jakich masz pięknych chłopaków ( o torcie nie wspomnę)
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tylko tyle, że do szkoły przyszło pismo z mopsu, że nie ma warunków w ich domu do prowadzenia lekcji. Byłam u niech dzisiaj, dałam zakupy - dzieci zachwycone, babka taka jakaś jakby obojętna-odebrałam to tak, jakby była przyzwyczajona że ktoś jej daje zakupy...nie wiem jakoś tak zero reakcji...ale dzieci dorwały się do....białego sera
może było jej głupio i nie wiedziała jak się zachować
Ale aż serce ściska jak piszesz że dzieci się rzuciły na biały ser
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 20:59   #2659
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę ja też się załapac? tak bez okazji, ale imię to samo
Mrówka toż to Ty stara d..a jesteś. . Tobie to najwyżej mogę życzyć 80 lat.

Stary 2010-10-07, 21:04   #2660
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
AniaP - jak to miło słyszeć (Ja także pocieszam się podobnie jak Megi) że Ty też masz problemy z karmieniem.
Na szczescie na małą znajduje po mału sposoby - ona nie lubi wszystkiego nie lubi dań z hippa woli z bobowity dziś mi taki obiadek super zjadła musi być przemielone na mieł grudki narazie nie paszą .
Dziś bobowite mi zjadła w 10 min , moje jej nie smakowało . Czyli mała hrabinka mi rośnie .
Potem jabłuszko z morelką tez szybko zjadła

Cytat:
Foteczki
1-wczorajszy torcik
2- po imprezie
Piekne foty ten Twój małolat to naprawde chudzinka a starszy
Po kim oni taka cere mają ? eehh marzenie
Dobrze ze nie używam tego nasivinu jakoś mam ale zawsze szymkowi tym euphorbium czy jak tam im psikałam a to jest homeopatyczne

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

W nosie z tą babka ważne że dzieciaki się ucieszyły napewno sa ludzie co im pomagają , bo kto by nie pomógł widząc takie warunki . Może ta babka ma jakąś depresje czy coś że taka obojętna , w takich warunkach pewnie o to nie trudno

Mam do was pytanie co sądzicie albi czy styknełyście się z takimi przypadkami .
Ola śpi na zagiętych uszach , ja mam wrażenie że coraz bardziej odstające jej się te uszka robią . Wiadomo na co jej to wolałabym żeby takich radarów nie miała . Szukałam troszkę po necie , wiem że czasami zakładaja dzieciakom opaski takie bawełniane na dzień i te uszka się korygują w miesiąc czy dwa a dziecko potem śpi normalnie . Co o tym sądzicie . jeden lekarz mi powiedział że to nie ma wpływu jak ona spi na to jakie będzie miała uszy . A znowu mam kolezankę co tak spała i ma jedno odstające , bo spała na jednym .
I bądz tu mądry człowieku .
Czytałam jeszcze o mamach przyklejajacych swoim dzieciakom uszy plasterkami:hahah a:
Stary 2010-10-07, 21:22   #2661
aixa
Rozeznanie

Cytat:
a na tym ostatnim zdjeciu jej oczy mówią"więcej chamstwa nie zniesę" Śliczna córcia, po mamusi.
Cytat:
Aixa Lenka jak modelka pozowała , no może trochę się wkurzyła pod koniec ,patrzy w obiektyw jak w obrazek ja to swojego pół godz wołam żeby uchwycić spojrzenie
Cytat:
Aixa - Lenka na tym ostatnim zjęciu to mówi: "Matka jeszcze jedna czapka a normalnie przywalę" Cudne to zdjęcie
no tak wkurzona to ona była na to przymierzanie a drcron robi naprawdę piękne czapy polecam

Cytat:
yoonka - idź do pracy to zobaczysz jak zatęsknisz za tymi chwilami
.
Ja tęsknię bardzo
o tak tak ja też bardzo tęsknię za takimi akcjami

Cytat:

skok...
moja mała jak miała 24tż to była bardzo niegrzeczna, niespokojna i nieodkładalna to pewnie skok(u nas to trwało 2 tygodnie)

Cytat:
Foteczki
1-wczorajszy torcik
2- po imprezie
Twój Eryk jest takie ciasteczko małe jaką on ma ciemną karnacje torcik mniam a Erwinek słodki głodomorek
Cytat:

i to jeszcze jak typowe , cytat z Karguli:
"Że u Karguli myszy to i sprawiedliwie ale żeby u nas???"
hi hi hi
dobry wieczór
Kolejny dzień pracy minął a jutro już piątek jak się chodzi do pracy to docenia się niezwykle ten dzień tygodnia. U mnie w pracy dzisiaj numer miesiąca Koleżanka przyszła rano "nawalona jak stodoła"nikt nie mógł w to uwierzyć. Regionalna ją zobaczyła i dziewczynę zwolniła dyscyplinarnie. Prosiliśmy ją, żeby wzięła urlop i nie pokazywała się nikomu i szła do domu a ona się uparła, że wcale nie jest pijana. No i takie klocki szok akurat trafiła na zapowiedzianą odprawę z regionalnym w sumie żal mi jej ale jest dorosła i powinna ponieść odpowiedzialność za swoje czyny.

Moja Lenusia nadal zakatarzona ale nie podaję jej już tego nasivin bo się boję, że jej zaszkodzi ech..... mam kropelki homeopatyczne może pomogą.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:25   #2662
Ferrou
Zakorzenienie

Ja tak tylko na chwilkę bo coś sobie obmyśliłam i chcę czegoś spróbować

STO LAT DLA DWÓCH OLEK

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

PS; na tym jesiennym looku tez, przynajmniej na razie jestes najlepsza ; Zdjecia masz bardzo ladne, dlatego pytalam czy to profesjonalista robil, ladne oswietlenie, tlo; no i ladnie wygladasz (ale to zaleta urody i makijazu). A juz przedstawienie krok po kroku na zdjeciach oka jest mega profesjonalne, super . Juz nie o sam makijaz chodzi, ale o cale jego przedstawienie. Powinnas wygrac.
to się zobaczy żaden profesjonalista zdjęć nie robił tylko ja , oświetlenie z lampy przy aparacie poszło, a tło to ściana czasem coś powieszę jednolitego na drzwi i też jest tło. Aparat mam średniawy... jakoś się udaje, choć nie zawsze

Cytat:
You're welcome

Niech Ci dobrze służą i wymaluj coś fajnego nam

już dzisiaj użyłam i jestem w szoku efektu
Dziękuję Ci jeszcze raz

Cytat:
Foteczki
1-wczorajszy torcik
2- po imprezie
słodziaki I jaki śliczny tort
Stary 2010-10-07, 21:27   #2663
aixa
Rozeznanie

AniaP moja Lena też ma jedno bardziej odstające i widzę, że często jej się zagina to uszko. Sama myślałam nad zakładaniem jej w dzień opaski ale obawiam się, że będzie jej gorąco w uszy. Może ten plasterek to nie jest wcale taki głupi pomysł szkoda, żeby dziewczynka miała takie odstające uszka w przyszłości będzie jej to przeszkadzać

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:32   #2664
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dobrze ze nie używam tego nasivinu jakoś mam ale zawsze szymkowi tym euphorbium czy jak tam im psikałam a to jest homeopatyczne

Mam do was pytanie co sądzicie albi czy styknełyście się z takimi przypadkami .
Ola śpi na zagiętych uszach , ja mam wrażenie że coraz bardziej odstające jej się te uszka robią . Wiadomo na co jej to wolałabym żeby takich radarów nie miała . Szukałam troszkę po necie , wiem że czasami zakładaja dzieciakom opaski takie bawełniane na dzień i te uszka się korygują w miesiąc czy dwa a dziecko potem śpi normalnie . Co o tym sądzicie . jeden lekarz mi powiedział że to nie ma wpływu jak ona spi na to jakie będzie miała uszy . A znowu mam kolezankę co tak spała i ma jedno odstające , bo spała na jednym .
I bądz tu mądry człowieku .
Czytałam jeszcze o mamach przyklejajacych swoim dzieciakom uszy plasterkami:hahah a:
Też używałam tych homeopatycznych, lekarka mówiła że one nie uzależniaja, ale też nie wolno cały czas. Na codzień tylko wode morską.
Eryk jak był malusi miał miękkie uszka i takie duże, co chwila na nich spał tak podwiniętych, nawet jak czapkę mu się nakładało to mu się podwijały. Opaski nie chciał nosić(też wpadłam na ten pomysł) Nie ma odstających uszu. Ale pilnowalam, że jak spał to mu ukladałam
Ciocia kuzynce to takim plastrem chirurgicznych (żeby włosów nie wyrywał)skraweczkiem przyklejala uszy.

Dziękuję w imieniu moich chłopców

Jak mojemu tz powiedzialam o laryngologu, to chce mnie już w ten wekend na dmorze wyciągnąć. Zobaczę, ale raczej za tydzień.

Zapomnialam napisać że fotelik przestawiliśmy przodem do kierunku jazdy, i o niebo lepiej, bo teraz to leży. Ale mały i tak nie śpi, tylko przez okno patrzy, wcześniej nic nie widział to spał.
Przodem do kierunku jazdy do kombiaka sie nie nadaje, może jakby z przodu, lub na środku, ale za kierowcą, to siedzi pionowo.

Stary 2010-10-07, 22:13   #2665
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny jak u dziewczynki będą uszka od stawać to zawsze można włosami przykryć a u chłopaka, ale Ania może spróbuj z tą opaską do spania , bo mi się wydaje że jak ona tak zagina uszko to później może odstawać.
Ja swojemu tez jak zaśnie to wkładam rękę pod głowę żeby sprawdzić czy mu się nie zagieło bo czasami tak było ale nie że cały czas.

Pl Madzia a dlaczego do kombiaka za kierowcą się nie nadaje ,ale ze jak siedzi pionowo jak jest przodem do kierunku czy tyłem ,chodzi o to że mało miejsca za kierowcą? Ja tez mam kombiaka ale fotelik zawsze przypinam za pasażerem.
Stary 2010-10-07, 22:28   #2666
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
AniaP moja Lena też ma jedno bardziej odstające i widzę, że często jej się zagina to uszko. Sama myślałam nad zakładaniem jej w dzień opaski ale obawiam się, że będzie jej gorąco w uszy. Może ten plasterek to nie jest wcale taki głupi pomysł szkoda, żeby dziewczynka miała takie odstające uszka w przyszłości będzie jej to przeszkadzać
jakoś bym się bała ten plasterek nalepic

Cytat:
Też używałam tych homeopatycznych, lekarka mówiła że one nie uzależniaja, ale też nie wolno cały czas. Na codzień tylko wode morską.
Eryk jak był malusi miał miękkie uszka i takie duże, co chwila na nich spał tak podwiniętych, nawet jak czapkę mu się nakładało to mu się podwijały. Opaski nie chciał nosić(też wpadłam na ten pomysł) Nie ma odstających uszu. Ale pilnowalam, że jak spał to mu ukladałam
Ciocia kuzynce to takim plastrem chirurgicznych (żeby włosów nie wyrywał)skraweczkiem przyklejala uszy.

Dziękuję w imieniu moich chłopców

Jak mojemu tz powiedzialam o laryngologu, to chce mnie już w ten wekend na dmorze wyciągnąć. Zobaczę, ale raczej za tydzień.

Zapomnialam napisać że fotelik przestawiliśmy przodem do kierunku jazdy, i o niebo lepiej, bo teraz to leży. Ale mały i tak nie śpi, tylko przez okno patrzy, wcześniej nic nie widział to spał.
Przodem do kierunku jazdy do kombiaka sie nie nadaje, może jakby z przodu, lub na środku, ale za kierowcą, to siedzi pionowo.
Ja tych kropli tylko na katar używam ,na codzień nic nie stosuje bo nie ma potrzeby . a nasivin mi lekarka polecała ale jak jest bardzo gęsty katar dlatego ich nie uzywałam a mam .
Ona sobie nie da sprawdzić bo skubana jest taka czuła że jak coś robie to ona zaraz się budzi . zreszta jak mi jej się udało poprawic to ona za chwile machała głową i dalej tak spała
Stary 2010-10-07, 22:46   #2667
libra777
Zakorzenienie

Ania to ja mam inny problem Miko zasypia i śpi na prawym boku i naet jak go później w nocy przekręce , podczas przekręcania się nie budzi ale po paru mminutach leżenia na lewyb boku zaczyna się wiercić i albo się budzi albo próbuje się przekręcić na prawy i ląduje na plecach a tak się znowu boję żeby spał bo mógłby śliną się zakrztusić czy co więc go daję na ten prawy bok i śpi i co tu robić? w dzień tez tak spi , wtedy nawet go nie ruszam bo w dzień za płytko śpi .
Zeby później nie miał płaskogłowia z jednej strony ,będę chyba deskę przywiązywać z drugiej żeby się wyrównało

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Chociaż ja też wolę spać na prawym boku

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

I chyba właśnie idę się walnąć
Stary 2010-10-07, 22:48   #2668
koglus
Rozeznanie

witam wszytskie mamy,
Nie bylam na forum ze 2tygodnie, nie wiem czy nadrobie to wszytsko
Widze ze temat spadania z łózek....ja swoja zostawiam czasami na chwile na lozku oblozona poduszkami na okolo bo jest tez szybka w turlaniu sie, Raz kiedys tylko glowe odkrecilam na sekunde zeby siegnac po chusteczki a ona sie szybko przekrecila z brzuszka na plecy.Probowalam ja klasc na kocyku na podlodze , no ale jak opuszczala glowke to sie walnela o ta podloge, no bo tapczan miekki wiec nie ma takiego uderzenia a podloga twarda. Druga sprawa to Ala wali nogami 100 razy na dzien ma taka zabawe ze lapie sie za nozki i potem hukiem je opuszcza na tapczan wiec jak by wlanela o podloge to by sie bardzo potłukła. Na bujaki juz jej prawie nie sadzam bo jak sie chusta to wali nogami w rame bujaczka , szczerze nie moge sie doczekac jak juz zacznie siedziec. Teraz juz probuje sama siedziec podpiera sie lokciami , lub jak jest u mnie na kolankach to juz siedzi z minute bez mojej pomocy , ja tylko ja asekuruje, mam nadzieje ze za miesiac to juz siadzie
Dziewczyny czy wasze dzieci lubia kaszki? moja niestety jadla przez miesiac a teraz juz jej nie zje szkoda bo sie bardziej najadala, a tak to musze ja teraz karmic po kapieli i przed polnoca i w nocy raz i ogolnie je czesto a malo , max 140ml szok
My juz powoli przechodzimy na sztuczne mleko bo moje sie konczy , troche mi szkoda bo boje sie ze zacznie chorowac (odpukac do tej pory nie miala mawet katarku) a z drgiej strony chcialabym juz nie musiec jej tego mleka sciagac, bo z piersi to juz nie ciagnie od 2 tygodni.
Zakupila malej pizamki rozmiar 9-12miesiecy bo na 6-9 miesiecy to juz za male ciuszki , powinno starczyc na 3 miesiace. Wkurzlam sie bo dostala piekna pizamke rozmiar 74 i jej nawet nie zdarzyla zalozyc, no nic moze na druga niunie bedzie
Dzis zakupilam malakser , bede malej dania robic i zamrazac, bo do tej pory to bylam leniuch i tylko słoiczki wcinala. Powiedzcie mi ile wasze niunie jedza zupek lub dan na dzien, bo moja jakos chyba malało 1 sloiczek obiadku i jeden lub pół sloiczka owocków.
ogladam wasze zdjeca ,niunie macie przepiekne
lece bo mala wali nogami w materac juz sie przebudza na jedzonko

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 23:25   #2669
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania to ja mam inny problem Miko zasypia i śpi na prawym boku i naet jak go później w nocy przekręce , podczas przekręcania się nie budzi ale po paru mminutach leżenia na lewyb boku zaczyna się wiercić i albo się budzi albo próbuje się przekręcić na prawy i ląduje na plecach a tak się znowu boję żeby spał bo mógłby śliną się zakrztusić czy co więc go daję na ten prawy bok i śpi i co tu robić? w dzień tez tak spi , wtedy nawet go nie ruszam bo w dzień za płytko śpi .
Zeby później nie miał płaskogłowia z jednej strony ,będę chyba deskę przywiązywać z drugiej żeby się wyrównało

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Chociaż ja też wolę spać na prawym boku

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

I chyba właśnie idę się walnąć

Szymek jak się urodził miał dośc mocno skrzywioną głowe z jednej strony płaską a to przez to ze się zaklinował u mnie pod żebrem .
Jak zaczął siadać i się przemieszczać to potem po mału to zanikło w tej chwili nie ma po tym śladu więc się nie martw . Moje dzieciaki spały i nie raz śpią na plecach jakoś nigdy nic się nie stało . Ola spała tak ze dwa miechy bo tak lubiła teraz śpi różnie ale też dość czesto na plechach . zreszta już teraz jej nie mam co dyktować jak sama się obkreca jak chce
Stary 2010-10-07, 23:34   #2670
cigi
Rozeznanie

libra Ja mam kaszke orkiszowa dla cory; mam tez taka make, bardzo dobre nalesniki na niej sa;
tutaj mozna sporo produktow na bio z orkiszu kupic

aixa, fajna dziewuszka

Dolaczam sie do WSZYSTKICH zyczen , sorry ze tak ogolnie, ale sil brak, pora nie ta...

koglus "My juz powoli przechodzimy na sztuczne mleko bo moje sie konczy , troche mi szkoda bo boje sie ze zacznie chorowac"

Co Ty, porzuc to przekonanie. Siostra ma core, na cycku wisiala dlugo, choruje NON STOP, zadnej odpornosci nie ma, i to jak choruje, to pelna para. Nie ma takiej zasady, juz Ci kiedys dziewczyny pisaly. Moze sa wieksze szanse, ale jak ktos ma byc chorowity to bedzie, a jak organizm silny to i na modyfikowanym bedzie odporny;

"Dzis zakupilam malakser , bede malej dania robic i zamrazac, bo do tej pory to bylam leniuch i tylko słoiczki wcinala. Powiedzcie mi ile wasze niunie jedza zupek lub dan na dzien, bo moja jakos chyba malało 1 sloiczek obiadku i jeden lub pół sloiczka owocków.
"

Jak dla mnie mrozonki sa niedobre, nie ten smak; Zamrozilam malej ziemniaka, no berk normalnie bleee... Ja wkladalam gorace do sloiczkow. Chyba bede pasteryzowac i tak moze lepiej.
Moja je jeden maly sloik obiadku i tez niewiele deserku, chyba ze to banan to wtedy i calego by pewnie zjadla, ale daje pol. Tylko daje jej dopiero od miesiaca co innego niz cyc;

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Wlasnie, libra, tutaj zaleca sie dzieci klasc tylko i wylacznie na plecach jako pozycji najbezpieczniejszej; Ja klade na brzuszku i zawsze sie musze nasluchac i natlumaczyc ; A jak dziecku sie odbija, to mozna jakas plaska twarda podusie; Ale ja wole klasc moja na brzuszku; Jakby jej bylo zle, to by sie przekrecila, przeciez potrafi

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

mrowak, wiem ze to bylo do Baobabka, ale pozwolilam sobie obejrzec filmik, ale NIESAMOWITYYYYYYYY jest ten chlopaszek. Kurczak, skad on tak potrafi i zna te wszystkie akcenty???
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości