Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 2009 cz.6 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 21:45   #1351
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Ursull

to dzien minal Wam milo - z wyjatkiem niekoniecznie milego zakonczenia Pamietasz jak pisalam o 4 przecietych oponach ? Ludzie niemal zdjecia robili jak tz jechal na 4 flakach na lawete

Cudny wielorybek z Ciebie

a macie u siebie zimowki ? Bo tutaj chyba nie ma, tzn. nic mi nie wiadomo zeby byly i nikt nie zmienia, choc po ubieglorocznej zimie i sniegu to sie moze zmienic.

My, jak wiesz, mamy psa, Olek jest nim zachwycony od poczatku, ogolnie chlopaki dobrze sie dogaduja, choc Olus ostatnio nauczyl sie grozic psu palcem i do tego krzyczy "no no no "

Seonka
dzieki

Mellka
witam Cie wieczornie Paskudo

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:50   #1352
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ursull

najwypasniejsza to bedzie zawsze ta, ktorej premiera byla najdalej tydzien temu

a tak jak juz o "najkach" i komorach mowa... obserwuje tu od jakiegos czasu dziwna rzecz - Polacy idacy pieszo do miasta obowiazkowo przez pol drogi trzymaja komore przy uchu... a jak juz zobaczylam pare i i ona i on szli obok siebie z komorkami, to malo nie padlam No i wiekszosc w najkach a wiekszosc wiekszosci w najkach jeszcze sie buja jakby ze statku dopiero zeszli i miny maja groooooozne, ze az strach sie bac

ide spac

przysnie Ci sie gola
ale polewałam z tego opisu dresów Szczególnie z tego bujania,jakby ze statku dopiero wysiedli W sobotę w Tesco takich widziałam,dwóch groźnych,że ho,ho... Typowe karki w spodniach najki lub inne ahidasy przynajmniej z pięcioma paskami (bo mniej pasków to mniejszy prestiż ),powiedzmy,że napakowani,przynajmniej tak się pręzyli jakby byli. A brzuchole się spod tych obcisłych koszulek na ramiączkach wylewały. Obaj z komórami przy uchu i wiesz co? Wsiedli do Golfa A,oczywiście nie obeszło się bez kilku "kur...a",ja "pier...ę" i "...ujów". Uwielbiam obraz Polonii na obczyźnie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość

A wiesz takie brzuszkowo, kupkowo, jelitowo, odparzeniowo-jedzeniowe być może ząbkowe ciężko wyczuć, teraz jest trochę lepiej ale dalej jest na lekkiej diecie, boję się jej coś normalnego podać żeby jej nie przeczyściło. wybieram się do gastrologa bo dawno nas nie było ale ja mam tylko dwa dni opieki i tak celuje zeby dobrze było ale kolejki długie... A tak poza tym to oki, jest draniuch z niej Mały, kłóci się z nami, nie chce spać w dzień, powiedziałabym norma...
to na kiedy ten gastrolog mniej więcej? Buziaczki dla Kalusi To u nas tez norma z tym kłóceniem i awanturowaniem

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Ursull, żadnych krwawień nie miała, inaczej dawno znalazłaby się w szpitalu. Wiem że u Was są właśnie takie zwyczaje, ale tutaj jednak rzadko, no nawet po poronieniu przeważnie jednak czyszczą. A po tylu tygodniach to aż strach co mogło się stać boję się właśnie tego że te plamy to już jakieś zaczątki zakażenia organizmu Oby tylko było wszystko ok...
W UK po poronieniu tez czyszczą,ale do 8tyg nie walczą o życie płodu,zdają się na naturę. Nie wiem czy to dobrze czy źle,nie mnie to oceniać,odpukać moje obie ciąże przebiegały prawidłowo . Jak będziesz wiedziała coś więcej o stanie zdrowia koleżanki to daj znać. Ja strasznie przeżywam takie historie,szczególnie teraz

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Hej!

Dzisiaj jesiennie a fuj!

Bedziecie kupowały spiworki do wozkow?
Ja mysle nad kupnek jakiegos uniwersalnego, bo zeszłoroczny mi nie pasuje kolorem do tego wozka.
Niby nasze dzieci to juz nie niemowlaki, ale chyba lepszy spiwor niz jakies owijanie kocami...

Dlaczego zablokowali Gabriele?
Ja mam śpiworek od wózka,a do spacerówki nie będę specjalnie kupowała. Jak znam Milenę to i tak by się wściekała,gdybym próbowała ją w niego włożyć . Kupiłam jej kombinezon i w nim będzie śmigała

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Ursull - a Ty pewnie wycieczkujesz co? a miała byc oszczędnośc paliwka . Powodu śmierci nadal nikt z rodziny nie zna. A w ta Twoja stara skórę nie wierze . Uuuuulalaaaa to powiadasz że nocami Ci się śnie? pewnie robie Ci jakieś masaże, sprzatam i gotuje cio? . Wiem że Igorek to kawałek klocka, bo ja czuję te jego kg.

.
Ano zgadłaś kochana,wybylismy w teren dzisiaj Będizemy oszczędzać jak przyjdzie pora deszczowa i Aaronek się urodzi. Oj snisz mi się,śnisz kochana,ale nie dzisiaj...Dziś śnił mi się jakiś zaczarowany świat,jak z "Avatara" i mój były szef z Polski jeszcze,w roli zakochanego we mnie amanta Uwielbiam sny w ciąży Dodam,ze z szefem się nieznosiliśmy i kompletnie nie był w moim typie
Cytat:
Napisane przez Angel_1232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam.

Ursull Mariczko
dzięki

Malutka to masz zaraz po mnie bużki na urodzinki

Ursull
przypomiało mi się panieńskiesorki za to, ale to może ostatni raz ktoś tak napisze, spodziewaj się za 3-5 dni
Dzięki ma boska i coś tak ekspresem nas załatwiła? Gdyby nie wasz blog to bym wogóle nie wiedziała czy żyjesz

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:57   #1353
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Ursull ale mieliście przygodę ale dobrze że szybko udało się naprawić i wrócić do domku
oj tak szybko to to nie było,dwie godzinki na stacji spędziliśmy,ale się udało
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ursull

to dzien minal Wam milo - z wyjatkiem niekoniecznie milego zakonczenia Pamietasz jak pisalam o 4 przecietych oponach ? Ludzie niemal zdjecia robili jak tz jechal na 4 flakach na lawete

Cudny wielorybek z Ciebie

a macie u siebie zimowki ? Bo tutaj chyba nie ma, tzn. nic mi nie wiadomo zeby byly i nikt nie zmienia, choc po ubieglorocznej zimie i sniegu to sie moze zmienic.

My, jak wiesz, mamy psa, Olek jest nim zachwycony od poczatku, ogolnie chlopaki dobrze sie dogaduja, choc Olus ostatnio nauczyl sie grozic psu palcem i do tego krzyczy "no no no "

Seonka
dzieki

Mellka
witam Cie wieczornie Paskudo
jak sie okazuje,można w UK dostać zimówki,ale są mało chodliwe i dość drogie,ze względu na aurę jaką tu mamy. Ja dzielę pory roku w UK na dwie: deszczową i bardziej deszczową . A serio to w zimie może z kilka dni śniegu było,wtedy ludzie wogóle na ulicę nie wyjeżdżają,a szkoły są zamknięte . My mamy jednak zimówki,bo kumpel przezornie je zakupił. Teraz wymienimy więc letnie na zimowe i będziemy w nich śmigać,a na wiosnę kupi się dwie nowe (bo dwie tylne,letnie są nówki,a te przednie do wymiany). Milka też grozi palcem i mówi "no,no,no" ale do mnie. My nie mozemy trzymać psa ani kota,takie warunki wynajmu chaty. Myślałam o chomiku,ale Milka by go zadusiła z miłości,wpadąłm więc na pomysł z akwarium,takiem małym z kilkoma rybkami. Rybki ona tez lubi i ptaki,więc może papugę jej sprawię

Stary 2010-10-06, 22:22   #1354
malutka_24
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe

Gosia robiłam sobie badanie moczu, ob, krew, jonogram, glukozę, magnez i htsh II i wszystkie badania mam w normie, więc nie wiem już od czego to Jak byłam u internisty to kazała mi brać tylko magnez. Ginekolog robił mi usg i też ok

Mell ja nie kupuję żadnego śpiworka, bo w spacerówce jest do kompletu okrycie na nóżki

Eve gratuluję zakorzenienia

Ursull my nie mamy żadnego zwierzątka. Nam kiedyś spuścili paliwo w aucie, ale tak, że musieliśmy wymieniać cały wlew paliwa Ja bez słodzenia i tak Ci powiem, że ślicznie wyglądasz i widać, że ciąża Ci bardzo służy
Stary 2010-10-06, 23:12   #1355
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

blondi - a na obiad rybka z ziemniaczkami i buraczkami.

Angel - bawisz sie w Św. Mikołaja? jak tak to ja też będę zaglądała pod poduchę .

Ewcia - co sobie kupiłaś na pocieszenie? Zakorzeniłaś się bos stara . A próbujesz się leczyc domowymi sposobami?

Ursull - ja nie mam ziwerzaczka i nie zamirzam miec. Bo kto by sie njim zajmowal? Ja sie boję chyba każdego zwierzaka więc ten argument przeważa na NIE. ale mieliscie przygodę. Ale Twój urok osobisty i brzuszek zadziałały. Igor tez ma juz nowy kombinezon, co prawda prezent od moich rodziców na Mikołaja ale juz jest u nas w domku. AJ kiedyś (jakieś 13 lat temu śniłam o moim proboszczu, który wcale nie był ładny i młody ). Zazdroszczę wam tych częstych wycieczek. Nie jedna z nas w ciągu roku tyle nie zalicza .

Seonka -

malutka - nam też spuścili paliwo ale tak świńsko że przedziurawili wiertarą bak, to dopiero ciule. Tz patrzy a tam rezerwa, a dzień prędzej tankował za 150zł, pojechał więc na stacje zatankowac i ledwo ruszył i zas rezerwa. Ale się wkurzył. Fajnie że badania ok

Dobranocccc
Stary 2010-10-06, 23:15   #1356
Eve1603
Zakorzenienie

Malutka
dziekuje, a Ty ciesz sie ostatnia godzina urodzin

Ursull
ubiegla zima to byl totalny paraliz ... Oczywiscie tz MUSIAL byc w pracy, wiec jezdzil na letnich po lodzie i to doslownie, bo tu ani piaskarek, ani plugow, nic i nie wiedza co robic w takiej sytuacji, wiec drogi byly skute lodem przez kilka dni, podobno piach z plaz zwozili i jak juz sie dowiedzieli, ze sol rozpuszcza, to uzywali siewnikow
Wielkiego mrozu oczywiscie nie bylo, ale tu -5 to juz katastrofa i nawet rury z woda zamarzaly, my przezornie mielismy odkrecony jeden z kranow, tak "kap, kap", ale ludzie odkrecali na pelna pare i w rezultacie po ilus dniach okazalo sie, ze zapasy wody sie koncza i chwilowo odcinali ludzi od wody...
Sniegu bylo sporo jak na Irlandie, kazda kolejna zima jest tu ostrzejsza, ale i lato cieplejsze z roku na rok i coraz mnie pada.

Widze, ze spotkalas kolegow moich sasiadow a ich kolezanek z bialymi suchymi wlosami nie bylo ? No, albo z kruczo czarnymi, bo ten typ albo sie tleni na bialo albo robi sie na czarnidlo.

Chomika Ci odradzam bo sama sobie dodatkowa prace zrobisz, a poza tym chomiki sa aktywne w nocy. Rybki ok, papugi - nie nadazysz ze sprzataniem i wszedzie beda piora - uwierz mi na slowo.

Ide spac...

Stary 2010-10-07, 09:25   #1357
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Hejka
Wpadam do was na chwileczke, żeby Ursull nie miała wątpliwości. Napisała ze zajrzę znowu za rok, czy coś tam
Pisze z pracy, wiec wpadam tylko na chwileczkę. Ale wiedzcie, że myślę o was przynajmiej raz w tygodniu. Buziaki pa!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

ps. jak bede miała chwilke to dodam fotki dziewczynek, ale chyba nie dziś.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:44   #1358
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Mell, ja nie kupowałam śpiworka i teraz też nie będę.

Marika, ładnie Igorek mierzy więc waga jest proporcjonalna do wzrostu

Eve, pewnie tak jest...była na tym samym etapie ciąży co ja, a to podwójnie boli...

Ursull, niezła przygoda...Fotki super A Tobie zatrzymuje się woda?

Malutka, to może zrób sobie jeszcze na wszelki wypadek ft3 i ft4? Ale w sumie wybadałaś się nieźle. Ale z wynikami tak to jest, ja w czasach kiedy prawie nic nie jadłam a organizm miałam wyniszczony na maksa robiłam sobie morfologię i wszystko było pięknie...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 10:04   #1359
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć paskudki

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 10:20   #1360
Eve1603
Zakorzenienie

To ja... zdechlak - chorowitek... dzisiaj juz troche lepiej, ale slabiutka jestem...

Buziole dla Was

Stary 2010-10-07, 10:43   #1361
ursull
Zakorzenienie

Bry...
wstałyśmy o 8:30

U nas,piękna,złota,polska jesień w UK,a ja już nie ma sił się zbytnio toczyć,a już szczególnie biegać za małą po parku . TŻ w pracy. Muszę iść na jakieś zakupy,ale tak mi się nie chcę na miasto wychodzić. Nie lubię,bo zawsze spotkam jakąś ciekawską,polską plotkarę i wogóle ludzie się na mnie patrzą jak na dziwadło . Pewnie myślą,że jestem jak ta reszta,co tylko dzieci rodzi,aby benefity dostawać od państwa .
Coś humorek mi nie dopisuje dzisiaj .

Malutka a planujecie mieć kiedykolwiek jakiegoś zwierzaka? Cały wlew paliwa? To tylko w Polsce możliwe

Marika a co ty masz jakąś fobię na punkcie zwierząt? Wszystkich? Nawet malutkich,słodkich króliczków i koteczków i szczeniaczków? Przyznam,że w ciągu miesiąca zwiedziłam tutaj więcej,niż w ciagu pięciu lat,które tu jestem. Dla mnie te wycieczki to ucieczka od tego miasta i głupich ludzi,których tak nienawidzę,że szok . Lubię przyrodę i chętnie przebywam na jej łonie. Dla Milci to też dobre. Tylko trochę droga impreza .

Eve w UK jak śnieg spadnie to też panika,szkoły zamykają,często sklepy i drogi. Tu też z roku na rok zima coraz ostrzejsza,ciekawe co czeka nas w tym roku . Co do chomików,to moja kochana jestem specjalistą od gryzoni domowych. Kilka lat byłam posiadaczką 9myszek,2 chomików i 2 szczurów w jednym czasie. W UK też miałam chomiczka. Słodką Sari To fajne zwierzątka,ale trochę zachodu z nimi jest i myślę,że Milucha jest jeszcze za mała na nie. Papugę tez miałam,falistą,błękitną. Mądra taka i słodka. Lubię ptaki. Podobają mi sie zeberki. Za rybami nie przepadam,ale Milusia lubi na nie patrzeć. Na początek chyba kupię jedną welonkę czy coś w tym stylu i malusie akwarium. Zobaczymy jaka będzie Milci reakcja
Co do koleżanek "karków" to nie dość,że suchy blond lub sucha czerń to jeszcze białe kozaczki na szpilce, obcisłe jeansy,lub miniówka czasem różowy lub turkusowy dres najki,obcisły półtop najlepiej róż lub biały i kurtka z futerkiem na kołnierzu. Makijaż dzienny jak na dyskotekę,mocna błyszczący róż na ustach, rózowe lub turkusowe powieki,rzęsy posklejane tuszem. Oczywiście komórka z diamencikami,lub biało-różowa i ciagle przez nią gadają. Pewnie dzwoni do swojego chłopaka,który idzie dwa kroki przed nią,także z komóra przy uchu. Słownictwo w ustach tych pań niewybredne i w niczym nie ustępujące ich facetom. Zapomniałam o solarium,gdzie chyba lampy za bardzo grzeją i laski wychodzą popalone i wysuszone .
Lecz się,a Oluś jeszcze nie podłapal od ciebie?

Anulka koniecznie wrzuć fotki. Zapomniałam dodać,że małe mają już cudne włoski,szybko im urosły

Gossik co masz na myśłi pytając o zatrzymywanie wody? Czy w organiźmie mi się zatrzymuje? Jeśli o to chodzi to tak,zatrzymuje się i wyglądam jak spuchnięta. Myślę,że spkojnie z 3kg to sama woda. Jak byłam na Dukanie to przy fazie uderzeniowej zeszło mi 2,5kg własnie tej ,cholernej wody

Katrin1 aleś się rozpisała,aż nie wiem co ci odpowiedzieć

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Acha,jesień przyszła,bo mojemu storczykowi kwiatki opadają .

Idę się zmusić,aby wyjść z domu

Stary 2010-10-07, 11:25   #1362
Eve1603
Zakorzenienie

Ursull

piekny opis panienek zapodalas ja bym jeszcze dodala, ze tenze cudowny makijaz czesto przykrywa twarz pelna ropiejacych wykwitow skornych - wczoraj taka na poczcie widzialam... fuj...

Olek zdrowy, mial katar kilka dni wczesniej, a ja to chyba jakies zapalenie gardla mam...

Matko, Olek dzisiaj konczy 17 miechow

Moje storczyki tez prawie gole...
i tez mam sliczna pogode, choc 2 godziny temu nic na to nie zapowiadalo, u Was tez sa takie zmiany pogodowe ? Bo tu co pol godziny co innego i wcale nie zartuje

Stary 2010-10-07, 12:12   #1363
Mell_xx
Wtajemniczenie

Hej przystojniachy

Dzieki za odpowiedzi na temat spiworkow, teraz juz sama nie wiem czy kupic, czy aleks nie za duzy, bo w tamtym roku byłam bardzo zadowolonai dla drugiego malucha na 100% bym kupila. Było wygodnie i cieplutko, ja mialam pewnosc, ze nic mu tam nie podwiewalo, nie musialam go jakos strasznie grubo ubierac...
Musze pomyslec, czy kupic na ta zimę...

Eve i Ursull hahahah pięknie opisałyscie polskich osiłkow i ich lale
Tutaj takich nie spotykam, ale w Pl czesto
Mowicie, ze nike kroluje? w zyciu nie kupilabym rozowego dresu.

Angel gdzie Ty bylas tyle dni???

Anulka hej! Czekamy na fotki Twoich Cukiereczkow

Katrin no ruszylas palcem po klawiaturze w koncu
Stary 2010-10-07, 13:43   #1364
Seona
Zakorzenienie

Ursull, opis dziewczyn "karków" idealnie pasuje do mojej koleżanki z liceum Jestem w szoku jak ona strasznie się zmieniła To była piękna, rozsądna dziewczyna, inteligentna, ubierała się ze smakiem i miała świetny styl. Jak teraz oglądam zdjęcia na NK to jestem w szoku Tzn. nadal jest bardzo zgrabna, ale te ciuchy, kolor włosów i jej znajomi wyglądają dokładnie jak z Twojego opisu.

A ja nie chcę Ci słodzić, ale wyglądasz jak kobieta w końcówce ciąży poprostu A że ja mam sentyment i podobają mi się ciężarówki, to nic nie poradzę, że zdjęcia są przeurocze

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:59   #1365
Eve1603
Zakorzenienie

Mell

nie wiem jak w innych krajach, ale tu Nike to taniocha i szanujacy sie Irlandczyk go nie nosi bo obciach...
Natomiast Polacy i Ruscy kochaja go nad zycie i chyba w ogole z siebie nie zdejmuja, do tego obowiazkowy plecak i reklamowka w kwiaty albo z Lidla... No i napis na dresie musi byc widoczny odleglosci kilometra
jest na co popatrzec

Ja mam 2 dresy nikowe oba kupione na samym poczatku pobytu, kiedy to namietnie biegalam, ale nie nosilam ich "do kosciola", a... i jeden rozowy tez mam, ale "no name" i powiem Ci, ze jak bylam szczuplusienka i opalona, to ladnie mi w nim bylo

Wlasnie tak sobie pomyslalam, ze moze czas sie z nimi rozstac ? Ja mam tendencje do trzymania ciuchow "mimo wszystko"

Stary 2010-10-07, 14:22   #1366
ursull
Zakorzenienie

Milka śpi,wybrałam sie w końcu na spacer i na szczęście szwagier sie napatoczył to pomógł mi Milkę po parku ganiać. Mała jak dojrzała gołębie to biegiem za nimi. Umorusała sie przy tym nawet na buzi. Kilka razy upadała na mokrą trawę,więc do domu wróciła czarna i mokra. Ważne,że miała frajdę,co do gołębi to wątpię czy były szczęśliwe
Zaraz biorę się za obiad,ale musiałam tu wleżć na moment.

Eve zapomniałam o tej cerze. Masz rację. U nas jest taka jedna co to już nic tych wyprysków nie przykryje. Tapety dziewczyna łąduje,że szok,co tylko pogarsza sprawę . dla małego solenizanta . U nas bywają też takie zmiany pogodowe. W ciagu paru minut może przyjść deszcz i po kilku minutach minąć. Wczoraj tak mięliśmy w zoo,ni z tego ni z owego zaczęło lać,aż przez dwie minuty,a potem piękne słońce Dokładnie Nike to taniocha,troszkę wyższa półka to Puma,popularne jeszcze są Lonsdale (czy jakoś tak) . I te reklamówki u nas króluje Tesco,Asda i Morissons I każdy "szanujący" się Polak nie nosi ze sobą toreb wielorazowego użytku,tylko za każdym razem bierze reklamówki w sklepie,nawet jak tylko jedno piwo kupuje. A jak wyglądają zakupy takowych ewenementów: zgrzewka najtańszego piwa, chipsy,najtańszy chleb i najatńsze parówki w puszce (wręcz niejadalne).
Ja dresów nie mam,znaczy mam spodnie,ale no name,szare i do ganiania po domu. A z różowych ciuchów to dwie bluzki ciążowe i wsio. Dresu to bym na pewno nie włożyła

Mellcia odpowiedz sobie najpierw na pytanie czy Aleks będzie chciał w tym śpiworku siedzieć? Moja Milka na pewno nie,ona nawet folii przeciwdeszczowej nie lubi "Nike" moja droga to blichtr,lans i prestiż...ale tylko dla wsioków I tak jak Eve napisała,im większy napis tym lepiej. Tu jest taka marka Bench,dość dobre jakościowo i dość drogie ciuszki. Oni też robią wielkie napisy firmowe na ubraniach,ale to zupełnie inna półka,w tych ciuchach chodzą wsioki Anglicy. Przyznam jednak,że ja tez kilka mam ubranek tej firmy,bo fajnie się noszą

Seonka biedna koleżanka,tak się dała "nawrócić" Też znam kilka takich panienek co kiedyś wydawały się całkiem na poziomie. Nie wiem czy to taki trend w modzie . Najgorsze,że sporo z nich to całkiem mądre i fajne laski tylko udają zupełnie kogoś innego Dziękuję za komplement,ale ja naprawdę czuję się wielka i napuchnięta. Nie lubię końcówki ciąży

Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie komplementy i komentarze,mimo,żeście jednak poszalały ze słodzeniem .

Caro nie tylko buty mam fajne na tym zdjęciu,bo jeszcze Milenkę

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-10-07 o 14:26
Stary 2010-10-07, 14:22   #1367
Mell_xx
Wtajemniczenie

Eve

zapomnialam o najwazniejszym "reklamowka"!!! hahahah
Reklamowka to podstawa!
Tutaj Polaka rozpoznasz jak wraca z pracy w jednej ręce piwo, w drugiej reklamowka Lidl, lub tu Alberhijn

Aleksior sie obudzil i cichutko bawi sie w lozeczku, wogole mnie nie woła. Podglądałam go
Stary 2010-10-07, 14:50   #1368
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My dzisiaj pierwszy raz byliśmy w butkach zimowych na dworze mały śmiesznie w nich chodził.
Ponoć od przyszłego tyg ma być już mocno zimno.

w albumie dodałam 3 zdj jesienne zdj Olusia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 15:01   #1369
gosikk_s
Zakorzenienie

Ursull, własnie o to mi chodzi. Bo jak patrzę na Twoje fotki to bardziej wygląda mi na opuchliznę niż kilogramy. Jeszcze parę tygodni i zejdzie Hehe, ja chociaż nie będę mieć takiego problemu, raczej nikt normalny nie będzie podejrzewał że machnęłam sobie drugie dziecko żeby dostać 1000zł becikowego

Eve, buziaki dla Olka U nas pogoda piękna, od kilku dni słońce i idealnie niebieskie niebo ale jest tak zaj... zimno

Stary 2010-10-07, 16:10   #1370
Angel_1232
Raczkowanie

Dzień Dobry
Piękna pogoda w Londynku, ale ma to swoje minusy, ponieważ dziciaczki przedszkolne zostały wypuszczone do ogrodu, fajna zabawa, ale młody cały mokry łącznie z przemoczonymi skarpetkami, do tego po 2 dniach chodzenia do przedszkola znów przyniósł katar. Mam nadzieję, że ta dzisiejsza przygoda ogródkowa nie rozłoży go. Ja dzisiaj cosik zmęczona jestem dobrze, że jutro piątek i wolne 2 dni więc tak szybciutko:

Mariczko
św Mikołaj?przed nami dopiero Andrzejki
Przykro mi z powodu Twojej kuzynki

Ursull
Tam gdzie mieszkasz jest dużo Polaków, ja mam wrażenie, że Anglia jest piękna ale poza Londynem między innymi dlatego, że nie ma za dużo polaczków. Dużo masz pl znajomych, że tak trafiacie na siebie?
A do opisu kobietek dodałabym tipsy, pod którymi kryją sie zagrzybiałe paznokcie. Już nie raz słyszałam, że właśnie grzybicę specjalnie przykrywaja tipsami, a później są już w takim stanie, że nie mogą wyjść z normalnymi paznokciami.
Ostatnio chciałam sobie kupić storczyka były takie śliczne, tylko ja za bardzo nie mam ręki do kwiatków, moja Mama odratowała mi 2, powinna przyjeżdżać chyba co kilka miesięcy. Storczyk jest trudny w utrzymaniu?

Nio to możesz sobie wyobrazić Jaśka który pewnie kilka godzin tak się bawi, jak Mila dzisiaj w parku, tylko jak go odbieram to niestety nie jest mi do śmiechu, dobrze, że zawsze jest przebierany w suche ciuchy i szczerze to wolałabym żeby już się skończyły ekscesy gardenowe. Tż twierdzi, że nic mu nie będzie, skoro On będąc małym bawił się na mrozie z gołymi plecami, to i Jaśkowi nic się nie stanie.

Mell
nio właśnie już sama nie wiem gdzie byłam i robiłam ten czas tak szybko leci....a wiem zachwycałam sie Twoimi zdjęciami z wakacji
Przed zakupem sprawdż sobie czy Aleksio się zmieści to śpiwora, by mamy w komplecie do wózka taki a la śpiworek i Jaśkowi ledwo nóżki się mieszczą i zaczął ściągać go kopiąc.
Moją ububioną torbą zakupową jest lniana torba z Tesco, a w torebce noszę taka śmieszną, awaryjną, materiałową,którą się zwija i zakręca w swój własny śpiworekwygląda jak mała piłeczka

Gosikk
jak się czujesz?

Blondynka
cześć, a butki wysokie ma Oli, że chodzi śmiesznie, ja właśńie zastanawiam się do jak wysoki kupić Jaśkowi, co myślisz?

Seonka
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:19   #1371
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Angel takie kupiliśmy ona są za kostkę i troszkę duże i wiadomo że dziecko się musi przyzwyczaić
Angel właśnie takie są uroki przedszkola ja się zast czy Olusia zapiszę w przyszłym roku.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 16:34   #1372
Angel_1232
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Angel takie kupiliśmy ona są za kostkę i troszkę duże i wiadomo że dziecko się musi przyzwyczaić
Angel właśnie takie są uroki przedszkola ja się zast czy Olusia zapiszę w przyszłym roku.
Ale superowe, fajne buciki, ja myślałam o krótszych nieco...
Nio właśnie takie są mankamenty, tylko że wiem , ze Polskie przedszkola są dużo dużo lepsze dlatego też go zapisałam do pl-ang, myśląc, że będzie idealne...w Polsce jest inaczej jest inne podejście i jak najbardziej jestem za przedszkolami, ale i tak wszystko zależy od opiekunów, którzy prowadzą takie placówki. Nie oddałabym Jaśka na cały dzień, ale te kilka godzin to powinno być dla Niego świetną zabawą. Rozgadał się Jaśko bardzo i to mówi że można go juz często zrozumieć, uwielbia dzieci i trochę smutno mi bedzie jak przestałby chodzić tam, ale z drugiej strony zdrowie jest ważniejsze.
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 19:29   #1373
Seona
Zakorzenienie

Ciekawe jak Rozaliontka daje sobie radę? I jak mała Dobrusia wygląda

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 19:38   #1374
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

hejka

URodzilam nie wiem czy tu pisalam wam jesli tak to....

dziekuje za zyczonka

U mnie jakos lec...mala przywyczaja sie do Nas do domku a MY do niej...:rolleye s: Mala jak narazie jest spokojna....Stas juz ja pokochal a ja jeszcze bardziej wreszcie mam Coreczke!!

Jesli chodzi o Porod....obudzilam sie....odrazu wstalam i polalo sie ze mnie.....:brzydal : i do Szpitala....a tam w dosc szybkim tempie....urodzilam mala....Porod dobry szybki i mniej bolalo niz przy Stasku

a to moja Mala....
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 19:51   #1375
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
hejka

URodzilam nie wiem czy tu pisalam wam jesli tak to....

dziekuje za zyczonka

U mnie jakos lec...mala przywyczaja sie do Nas do domku a MY do niej...:rolleye s: Mala jak narazie jest spokojna....Stas juz ja pokochal a ja jeszcze bardziej wreszcie mam Coreczke!!

Jesli chodzi o Porod....obudzilam sie....odrazu wstalam i polalo sie ze mnie.....:brzydal : i do Szpitala....a tam w dosc szybkim tempie....urodzilam mala....Porod dobry szybki i mniej bolalo niz przy Stasku

a to moja Mala....
Jeszcze raz gratuluje
Kurcze już zapomniałam jakie maleńkie są noworodki

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Carolajna
Żyjesz ??? odezwij się do nas
Jak twoja mała studentka mój uczeń na razie więcej choruje niż się uczy.

Mój Antek jest chory ma od 2 dni biegunkę gorączkował byłam u 3 lekarzy i każdy co innego mówiłostatni stwierdził ,że mały załapał rotawirusa najprawdopodobniej , ale bardziej to wynik 3 które mu wychodzą to zęby trzonowe i bardzo bolesne przy wychodzeni.
Chyba miał racje bo po lekach od niego wszystko wraca do normy.

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 20:53   #1376
kuroikaze
Wtajemniczenie

Rozaliontka sliczności ale malenstwo
Stasiu jak reaguję na siostrzyczkę? pisz do nas czasami jak sobie radzicie

ja też bym chciała drugie

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:01   #1377
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość

ja też bym chciała drugie

To do dzieła hehe...

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:19   #1378
kuroikaze
Wtajemniczenie

Bercia Kochana to nie takie proste... po pierwsze mam trudną sytuację życiową (a co sie z tym wiąże brak kasy na drugie) pozatym nie chce drugi raz grubnąć i choć ciąża jest wspaniałym stanem to na razie napewno nie jestem na to gotowa (z różnych względów) do tego wszystkiego mam studia ( a stanie 10 godzin przy sztaludze w ciąży )
sama widzisz
chciałabym bo wiem ze dwójka dzieci w podobnym wieku to super sprawa

Dużo zdrówka dla Antka, czemu aż 3 diagnozy mam nadzieje ze to "tylko zęby"

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Blondynka czy forum powróciło na swój wysoki poziom?

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2010-10-07 o 21:20
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 21:33   #1379
gosikk_s
Zakorzenienie

Rozaliontka, jaka maleńka...jeszcze raz gratuluję wreszcie się doczekałaś córeńki

Angel, czuję się ok, jak na razie nie plamię więc nie jest źle Ale ciążę odczuwam, praktycznie odkąd tylko zaszłam już mam duszności schiza po pierwszej...

Blondi, śliczne te butki one są coś ocieplane w środku?

Stary 2010-10-07, 21:43   #1380
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Dobryyy

Ewcia - wiem że nie powinnam ale właśnie zawsze chce mi się śmiac z anglików i irlandczyków podczas zimy. Bo tak panikują i są takimi ciamajdami, nie wiedza co czynic . Wiem że tam zima to mało kiedy ale przecież jakis sztab antykryzysowy powinien działac i wiedziec co robic. Mój za tydzień będzie miał 17 miechów, ale ten czas leci . A ja tam lubie nike, szczególnie buciki.

anulka anulka - szkoda że już nie masz czasu z nami plotkowac i nas upijac .

katrin - to się rozpisałaś

Mellcia - w zeszłym roku byo warto kupic śpiworki bo dzieci praktycznie siedziały lub leżały a teraz bynajmniej u nas wózek jest potrzebny tylko w ostateczności bo Igor by cały czas łaził. A jeśli Aleksiu lubi siedziec w wózku to warto.

gosikk_s - jak się czujesz? Kiedy najprawdopodobniej poznasz płec? To bytu geox więc cena super .

Ursull - my też tak wstaliśmy . No ja nie wiem ale od zawsze boję sie zwierzaków począwszy od chomików a końca nie widac tych przerażających mnie stworków. Jak byłam mała i mama mnie wiozła na sankach to ponoc skoczył na mnie owczarek niemiecki i mnie przewrócił łącznie z sankami (ponoc ze szczęścia ale mi uraz pozostał do dziś). Boje się wziąśc nawet te zwierzaczki do ręki . Jak tam poszukiwania nowej chatki? rozglądacie się juz tak konkretniej? Ja tez mam taką PINK znajomą, ale raczej sie do niej nie przyznaję. Nie mogę ścierpiec jej twarzy i ubioru. Włosy białe, pomarańczowa po solarce, chuda masakrycznie, i zawsze jest różowa, no do przesady dziewczyna wykorzystuje ten kolor .

Angel - ale ja Cię skojarzylam z Panią Mikołajową a że byłam grzena to liczę na ładny prezent . Kurcze to jak Ci opiekunowie pilnuja dzieci skoro biedna takie poprzemakane, przecież wiadomo że się dziecko pochoruje, tym bardziej że to juz nie jest letnia aura.

blondi - fajne te butki, tez się nad takimi zastanaiwałam ale w innym kolorku. Ile u was kosztują? U nas ok. 220zł.

Rozalka - ale wam fajnie, a Dobrusia jest . Powodzenia mamusiu . To faktycznie poród ekspresowy .

Bercia - u nas tez niestety zęby atakuja i to mam wrażenie że wszystkie chciałyby się juz wykluc . Jak była przerwa ponad półroczna to teraz wychodzą jak grzyby po deszczu.

Kurka - mi tez się udzieliło po zobaczeniu Dobrusi .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości