|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część V
A jakiej wielkości byś chciała odlewkę?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najchętniej 10 ml ale jak nie ma takiej możliwości to chociaż 5 ml bym chciała. A masz może jakieś próbeczki Chloe ? Bo szukam wszystkich jakie są możliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --------------------------------------------------------- Rozważam oddanie Chance eau Fraiche - resztka we flakonie 50 ml za jakieś fajne próbki/odlewki = najchętniej za poszukiwane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Mogłoby byc nawet 10 ml tylko pokonczyly mi się atomki ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2106 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Mogę zrobić odlewkę Dolce Vity za coś super. Poza tym oddam odlewki:
Brit Summer Ck in2u Heat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszperam chetnie u siebie - bo chcialabym porzadnie Ch F potestowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Oddam:
A. Odlewki (brak atomizerów :/): 1. Ruffles, Oscar de la Renta - do 10 ml; 2. White Shoulders, E. Arden - do 10 ml; 3. Sunset Boulevard, G. Hayman - do 10 ml; 4. Armani - do 5 ml; 5. Byzance, Rochas - do 5 ml; 6. Boudoir - do 5 ml; 7. Trance, Ellen Betrix - do 3 ml. B. Próbki: 1. Estee, Estee Lauder; 2. Femme, Rochas; 3. Emeraude, Coty; 4. Talisman Eau Transparente, Balenciaga; 5. Oh la la, Azarro; 6. California, Dana; 7. Eau de Givenchy; 8. Fidji; 9. Cabochard, Gres; 10. Balmain de Balmain; 11. Intrusion, Oscar de la Renta; 12. Aliage, Estee Lauder; 13. Quelques Fleurs, Houbigant; 14. Ellen Tracy; 15. De Jardin; 16. Intoxication, D'Orsay; 17. Tigress, Faberge; 18. Cristalle EdP; 19. Le Parfum, Sonia Rykiel; 20. Woman EdP, Sonia Rykiel; 21. No. 5, Chanel; 22. Le Dix, Balenciaga; 23. Helmut Lang; 24. Angel, T. Mugler. Poszukuję: 1. Poeme; 2. Angel Rose i Peony; 3. Byzantine; 4. Montaigne, Caron; 5. Safari, Ralph Lauren; 6. Lipstick Rose; 7. Giorgio Beverly Hills; 8. Moulin Rouge, HdP. Ale wszelkie propozycje ponad w/w mile widziane... |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oprocze tego ostatniego ![]() Mam np. Miel de Bois SL (odlewka 10ml) moge zrobic odlewke Vanille Noire YR i oczywiscie wszystko z watku wymiankowego lub z ostatniej aktualizacji w watku kolekcyjnym. Jesli cos znajdziesz - to fajnie ![]() Jesli nie - bede szukala dalej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Przyczajenie
|
Witam.
Od lat nie mogę trafić na Jade ZOOM, a był delikatnie mówiąc...oszałamiający. Czy wiecie co się z nim stało, ewentualnie który z obecnie dostepnych zapachów jest maksymalnie zbliżony do ZOOM'a? Proszę o odpowiedź!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (i rozumiem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
Rozpaczliwie poszukuję Gucci Pour Homme, L'Artisan Tea For Two, Guerlain Shalimar, Armani Code, J.P. Gaultier Classique edt
![]() Jakiekolwiek ilości. Niestety dopiero zaczynam swoją przygodę z perfumami, także nie bardzo mam co zaoferować w zamian, mam jednak cichą nadzieję, że istnieje jakiś sposób na zdobycie w/w zapachów. Z odlewek mogę zaproponować jedynie Durbano Black Tourmaline, Kenzo Amour Le Parfum, Dior Hypnotic Poison, Versace Crystal Noir, Goutal Ambre Fetiche. A może ktoś chciałby wymienić odlewki za filtr Bioderma Photoderm Akn Mat SPF 40 (użyty 1x), krem Avene Diacneal (użyty 3x), krem SVR Lysalpha Active Creme (użyty 3x) ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
bardzo potrzebuję odlewkę Allure EDP - dostałam niedawno z wymianki i po pierwszym tescie fatalnie upadła na płytki w łazience...
![]() ![]() ![]() dotychczas znałam Allure EDT i nie zrobiła na mnie wrażenia, a w EDP po dwóch psikach chyba się zakochałam... z ciekawszych zapachów mogę w zamian zaproponować (ilości mierzone "na oko" ![]() Angel Liqueur - ok. 1,5 ml w samplerku, A'men Pure Cofee - ok.1,5 ml w samplerku, Patchouli Tonka - ok. 1,5 ml w samplerku, Jaisalmer - ok. 4-5 ml w ładnym czerwonym atomizerze, Dolce Vita w wersji sprzed reformulacji - ok,. 2 ml, próbka odpsikana do fiolki bez atomizera, miniaturkę starej wersji Jil Sander Jil - 4,5 ml; mam jeszcze trochę innych próbek ale muszę zinwentaryzować - w wolnej chwili uaktualnię; bardzo chętnie za to wszystko lub wybrane zapachy przygarnę adekwatną ilość Allure EDP; |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi podoba się u Ciebie likierowy Angel i A*men. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze Aire de Cabochard, jeśli chciałabyś ![]()
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
poszukuję próbek:
'Smakowych' odmien Angela- Rose, Lys, Peony ttp. + Likierowy Incense Normy Kamali zapachów Nasomatto zapachówPenhaligon's zapachów Perfumerie Generale zapachów Diptyque Lutensów Pałacowych zapachów F. Malle zapachów Etat Libre d'Orange zapachów fiołkowych i lawendowych [oczywiście z każdej kategorii nie wszystkich ![]() chętnie przyjmę odlewki: Musc Ravageur Cozumel Encens et Lavende L'Ombre dans L'Eau Black Violet Toma Forda Bois en Violet Lutensa Violetty Penhaligon's Lavenduli Penhaligon's Cuir Venenum PG W zamian mam: Perfumy: 2 szklane flakoniki na perfumy. Ozdobne, z dmuchanego szkła. Flakony Demeter: Hawaiian Surf 13/15ml Wisteria 6/15ml Riding Crop 3/15ml Lavender Martini 14/15ml Oriflame: Serene Blue-została 1/3 z 50ml. Zapach limitowany, dawno wycofany. Kolor płynu troche się zmienił ,ale zapach wydaje mi się ok] Bahia Twilight 13/15ml Avon: Pur Blanca w limitowanej gwiazdce 1/3 Passion Dance 1/3 Celebre w limitowanym flakoniku-prezencie [nieużywane. Flakon trochę podrapany] _________________________ ______________________ Odlewki: Jose Eisenberg 9ml IHP-In the Library 9ml Angel 9 ml Les Nez – Let me play the lion 2,5ml Robert Piguet - Bandit do 5ml Agent Provocateur-do ustalenia Heana Mori - Magical Moon -5ml Serge Lutens: Sarassins - 4ml 5 o'clock (...) -5ml Tubereuse Criminalle 4ml Lolita EDP -do ustalenia L de Lolita -do ustalenia S.Dali-Black Sun-10ml Demeter-Wet Garden-10ml Hermes-Ogródek Śródziemnomorski-9ml Obsession Night-ok. 5ml Paco Rabanne - Black XS Homme-do ustalenia Marilyn Glamour - do ustalenia Oriflame-Tsun Lai-10ml [zapach dawno wycofany] Moon nowe odlewka egipskiego olejku. Zapach: Kleopatra. Bezalkoholowy, więc można używać nawet 'na słońce' [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/all/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] _________________________ ______________________ Miniaturki: Bvlgari Omnia Cristalle Chanel Egoist Gres – Cabotine _________________________ ______________________ Próbki: Agent Provocateur Agent Provocateur Annick Goutal: Vanille Exquise Mandragore Cacharel Amor Amor Tentation Calvin Klein: Obsession Night 5ml Cartier: Smok EDP Cavalli Serpentine Just Cavalli Comme des Garcons: Avignon Kyoto CdG 2 Czech&Speake Oxford&Cambridge Dawn Spencer Hurwitz Tamarind Paprika Demeter: Hawaiian Surf Cinnamon Bun Riding Crop Wiesteria Fig Leaf Poison Ivy Wet Garden Ivy Chocolate Covered Cherries Freesia Creme Brulee Amber Donna Karan: Chaos [nowa wersja] Durbano: Amethyst Jade Turkus Etro Ambra Frederic Malle Lipstic Rose [na 1 test] Gabriela Sabatini: Devotion Gucci Gucci [damski] Envy Guerlain: Terracota Lavende Velours Heeley Esprit du Tigre Cardinal Fine Leather Hermes: Terre d’Hermes Ogródek śródziemnomorski EdM Hiris I Hate Perfume: Cedarwood Tea Jil Sander Jil Kilian Straight to Heaven L’Artisan Verte Violette Poivre Piquant Tea for Two L’occitane: Eau d’Iparie Lolita Lempicka: Lolita EDP L de Lolita Lolita Minuit Lutens: Gris Cliar Sa Majesta la Rose Daim Blond Serge Noire Bois et Musc Vetiver Oriental Bois Oriental A la Nuit Ambre Sultan 5 o’clock (…) Rousse Un bois Vanille Chergui [1,5ml] Maitre Parfumeum et Gantier Santal Noble [na 1 test] M.Micallef Printemps [wiosna] Molinard Habanita O.J.Perrin EDP Parfum d’Empire: Wazamba Cuir Ottoman Iskander Equistrius Penhaligon’s Lilly & Spice Ellenisia Elixir Paco Rabanne: Black XS Homme Parfums de Rosine Ecume de Rose Profumum Roma Thundra Profumi di Pantelleria Maestrale Rance: Laetitia Eugenie Robert Piguet Bandit Sonia Rykiel Belle en Rykiel EDT Twilight ‘słynne wycofane perfumy’ Twilight Versace: Crystal Noir EDP Crystal Noir EDT Voluspa: Cardamon Fig Capri Fig Frangipani Yves Rocher Pur desir de Liliac [bez] Bambus YSL Nu EDP Oriflame: Moon nowy Serene Blue Tsun Lai Cherries Sensoria Fire Bahia Twilight Life Circle-Leaf Glacier Atletic Avon: Passion Dance Pur Blaca Edytowane przez Hisoka Czas edycji: 2010-10-08 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z atomkami to jest tak, że mam jeden i do tego bez korka, więc lepiej byłoby poczekać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
PILNIE SZUKAM: Nina Ricci, Belle de Minuit
![]() Nazbierałam i znowu mam się czym dzielić i czego pozbyć ![]() No to lecimy... aż się boję, bo mam całe pudło ![]() Firmowe: - Amouage, Lyric - Amouage, Gold - Rance, Eau Empire - Rance, Eau de la Coronne - Annick Goutal, Ambre Fetishe - E. Coudray, Givrine - Kilian, Straight to Heaven, White Cristal - l'Artisan Parfumeur, Al Oudh - Paco Rabane, Black XS x3 - Etro, Shaal Nur - Boucheron, Jaipur Saphire, miniaturka - Issey Miyake, L'eau D'Issey - DKNY, Women x3 - DKNY, Be Delicious zielone x3 - Burberry, London - Helena Rubinstein, Wanted Odlewki: - Serge Lutens, Chene 20 ml - DKNY, Delicious Night 20 ml - Norma Camali, Ceremony 5 ml - Guerlain, Samsara 10 ml - Pro fumum Roma, Santalum ok 4 ml - Padparadsha, 5 ml - Jesus del Pozo, Halloween 5 ml - Paris, Rose des Verges ok 4 ml - w fiolce, bez atomizera Samplerki duże z atomizerem: - AP, Agent Provocateur - 3/4 - 10 Corso Como, 10 Corso Como - 3/4 - Demeter, Leather - 1/3 - Histories de Parfums, Marquis de Sade - Nina Ricci, Zielone Pomidorki - Lancome, Magie Noire - Lalique, Encre Noire por Elle - Molecule 02 Samplerki duże z koreczkiem: - Balenciaga, Cristobal - 1/3 - Guerlain, Shalimar Light - ponad połowa Samplerki malutkie i tyciutki: ![]() - A. Goutal, Duel - Etro, Messe de Minuit - Satellite, Padparadsha - Donna Karan, Labdanum - Bath & Body, Chocolate Amber - Villoresi, Incensi - l'Artisan Parfumeur, Passage d'Enfer - l'Artisan Parfumeur, Timbuktu - Diptyque, L'Eau Trois x2 - Diptyque, Essence of J. Galliano - Diptyque, Tam Deo - Costes, Costes - Parfumerie Generale, Harmatan Noir - J. Sanders, Pure - CSP, Amour de Cacao - Lulu Guinness, Lulu Guinness - Romea D`Ameor, The Great Empresses of Japan - Reminiscence, Sol La - Molecule 01 - E.Coudray, Ambre et Vanille - M. Micallef, Aoud gourmet - Parfum d'Empire - Ambre Russe Ta dam ![]() Myślałam, że nigdy nie skończę ![]() ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-08 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Na wymianę mam:
flaszki: Zen Shiseido 30ml, z kartonem, mały ubytek (chętnie na Dune) odlewki: Miss Dior Cherie edp - 4/8ml mogę zrobić próbki 1-2ml: Organza Eau Demoiselle HP Sensuelle Dior Prada L'or de Torrente Pure Poison Sensuous Noir Sensuous (będę miała w domu po weekendzie.) Gucci Guilty ( firmowa, został ponad 1ml) Be Delicious (firmowa,został ponad 1ml) SZUKAM próbek/ małych odlewek: flowerbomb la vie en rose stella/ stella rose bvlgari rose essentielle chance edp chanel no 19 code trouble lempicka edp lempicka midnight ogródki hermesa (oprócz nilowego) elixir des mervilles Angel Alien Cinema edp i inne słodziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Oddam bardzo chętnie:
*Ck in2u Heat ok 7 ml *YSL Elle ok 1,5ml *Brit Summer ok 3,5ml *Chanel No 5 Eau Premiere 2,5ml Próbki: *Nina Cherry Fantast 0,5ml *Zielone Les Belles 0,5ml *DKNY Be Delicious Night 0,5ml *Angel 1ml *Amber Elixir 0,5ml *Ori Nomadic 0,5ml] *Sephora Brown 0,8ml *Insolence 1ml *Le Baiser du dragon 1ml *Kenzo d'ete 1,8ml *The One D&G 1,6 *Rock Crystal 0,6ml Możliwość zrobienia odlewki Hot Couture edp za edt. |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2127 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładam jeszcze Angel Liqueur (3-4 ml) oraz Botrytis Ginestet (ok. 3 ml) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Głównie szukam kadzideł których nie znam
![]() Czyli najlepiej zapraszam na mój blog, tam lista kadzideł, i to co na czarno to szukam ![]() ![]() A jak nie, to poka co masz i ja coś pewnie wygrzebiem ![]() A, no i szukam Belle de Minuit, za to oddam połowę moich i jeszcze więcej ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-08 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.