|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Ania wspolczuje nocek mam nadzieje, ze sie poprawi moze po odstawieniu kaszki
Moja zaspia po 22 dopiero i je o 1, 4, 7, 10, 13 |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
agravko - mordodarcie mu tfu tfu przeszło
![]() Teraz drze mordziaka jak ja nie wiem o co mu chodzi ![]() Boże.. rośnie mi jakiś mały Armani
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niemoge z tymi Twoimi tekstami ))
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
wiolek super, że okej.
niezawsze, agamarcio - dzięki, futerał tez może być, ja po prostu nie wiedziałam, ze takie coś jest, bo jak jestem w dziecięcym to szybko, żeby i do innych zdążyć jak już wyjdę na zakupy ola, no własnie nuk mi odpowiadał i wygląd dziecko miało lepszy w nim niż w avencie tylko wkurzało mnie noszenie w woreczku no a potem się zjechał ale teraz poszukam futerału i chyba nuka spróbuję znowumarta synek podobny a jakże dzięki za info o mierzeniu temp, zaraz zmierzę jeszcze, na rękę - spada. i tez się zastanawiam czy z podwyzszoną poszczepienną jakby co można iść na spacer
|
|
|
|
#2105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co to znaczy?Już tak dużo? O rany... Alisa jest o kilogram lżejsza :P Cytat:
.Morfologię chyba zrobię, choć nigdy nie miałam takich problemów. A co do przesypiania- mi chyba będzie szkoda tych nocnych karmień. Ja to bardzo lubię. No mogłaby szybciej po nich zasypiać, ale nie mogę narzekać. Alisa zasypia 19/20, śpi 4-5h, potem jedzonko, kolejne po 3 h, kolejne po 2h, i kolejne jest już w sumie rano, ale też po 3h. Cytat:
Kurcze te zasłabnięcia nie są fajne. Jak jestem w domu to jeszcze pół biedy, ale jak jestem na spacerze ![]() Wczoraj myślałam dokładnie o tym samym. Też Wam bardzo współczuję. Tak na prawdę "odpukać"- nie mam żadnych kłopotów z moją łobuzicą i nie wyobrażam sobie przechodzić przez to co Wy. Jesteście bardzo dzielne i trzymam kciuki za Waszą walkę o lepsze i spokojniejsze dni dla Was i Waszych maluchów.
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Ja drugi dzień na diecie, a moja mama robi gołąbki ![]() Dziś w nocy śniło mi się, że jem wafelki familijne o smaku chałwy ![]() A po przebudzeniu miałam doła, bo dotarło do mnie, że wafelków nie będzie Dziś wraca Marek ![]() Ja też noszę i tulę, bo uważam, że Iga od tego mnie ma i takie dzieci, które czują matczyną miłość lepiej się rozwijają niż takie pi.źnięte w kąt (ale to tylko moje zdanie ) Moja "teściowa" co przyjdzie to gada "nie przyzwyczajaj, nie przyzwyczajaj" Mam tego dość.Cytat:
Ja mam smoczki lovi, są z zatyczkami. Wczesniej miałam canopla i też miał zatyczkę. Spróbuj wyeliminować słodycze. Ja na razie drugi dzień, ale dobrze mi idzie i dzięki temu, że jem małe posiłki co 3 godziny, nie chodzę głodna i nie napadam na jedzenie jak szalona No i podstawa to sniadanie. trzymam kciuki!!Cytat:
![]() Następny słodziak pultaśny, prześliczny i jakie oczęta ania współczuję Miśkowi, że się tak męczy Ale najważniejsze, że przybiera ładnie![]() wiolek ślicznie wyglądacie
|
||
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety, tak. Ale tlumacze sobie, ze robie to tez dla niej albo nawet zwlaszcza.
Franek jaki powazny Cytat:
ale kuuuuuuuurde teraz jest mi ciezko. Po prostu. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
aniu wspolczuje nocek
mam nadzieje ze po odstawieniu kaszki wroci wszystko do normy!wiolek super ze z malutkim wszystko dobrze fajna ta zabaweczka, tez teraz na cos poluje chociaz moja jakos zbytnio nie zwraca uwagii na zabawki.wszystkie dzieciaczki sa cudowne a co do powrotu do pracy, czy ktoras z was zostaje na wychowawczym? ja mam taki zamiar i nie wiem czemu myslalam ze wychowawczy trwa tylko dwa lata bo juz zdarzylam tesciom nagadac ze mala oddam do zlobka po wychowawczym i pojde do pracy. ich reakcja mega mnie wkurzyla bo tesciowa powiedziala ze ona nie zgadza sie na to zeby mala oddac do zlobka... tesciu to samo, a ja sie pytam: co oni kurde blaszka maja do gadania?? moje dziecko i tż i my o nim decydujemy a nie ci obcy dla mnie ludzie :| no ale matka mnie olsnila ze wychowawczy trwa 3 lata, wiec wtedy mala prosto do przedszkola i sprawa zalatwiona ![]() jak juz tak wstawiacie fotki maluszkow to tez pochwale sie moim usmiechnietym chudzielcem, no i oczywiscie fotka z pozdrowieniami z nad morza
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć to nie jedyne wyznaczniki, ale-chciałabyś przeżyć poród od A do Z, lubisz karmić piersią i to jeszcze w nocy... Ja za to należę do tych wyrodnych... Ciężko się przyznać, ale od początku nie lubiłam karmić piersią, a gdyby mi ktoś przy drugim porodzie zaproponował cc to zgodziłabym się bez wahania... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- bajka ja zostaję na wychowawczym ![]() ile Blanka waży, że mówisz, że taki chudzielec?? Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-10-08 o 12:31 |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
ale twoja corcia wydoroslala ![]() dzidzia teraz sie zastanowilam, chyba cera nie moze byc komadogenna tylko np kosmetyki moga byc tak okreslane chodzi o to ze zapychaja pory. mnie duuuzo rzeczy zapycha, niestety---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- anuszka przypomnialas mi
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
aniaa22 kurcze biedny ten Twój Misiu, trzymam kciuki, żeby się poprawiło vette Jana śliczna panienka przeuroczy bajka1807 kiedyś jak jeszcze nie było małej to nie chciałam nawet slyszeć o wychowawczym jednak kiedy się pojawiła to teraz z chęcią poszłabym na wychowawchy jednak niemogę Anuszka co do kamrmienia piersią też uwielbiam wiem wiem, że ty nie lubiałaś i jest kobiet, które tego też nie znioszą ale mnie przypadło do gustu.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-08 o 12:44 |
|
|
|
#2112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Blanka ma długie włoski . Cudo ![]() Cytat:
. I powiem więcej- kiedy ona zasypia na dłużej niż 3h to strasznie za nią tęsknię. A cięcie? Też bym się zgodziła. O ile nie byłoby innego wyjścia ;P.Teraz w weekend muszę Małą na 3h zostawić z jedną babcią (jestem cholernie zazdrosna na samą myśl i ogólnie nie chcę jej tam zostawiać, bardzo mi z tym źle, ale nie mam wyboru ). Potem wracam do Niej i znów zostawiam na 4h (tym razem z moją Mamą i siostrą)- szkoła, wiadomo.Na samą myśl chce mi się ryczeć i chyba boję się bardziej niż powinnam .
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia to fakt, ja uwielbiam karmić butlą, bo widzę, że Igusi smakuje i jest bardzo zadowolona aż sobie mruczy
![]() co do zostawiania, też tego nie cierpię... Teściowej bym małej nie zostawiła (chyba, że faktycznie nie miałabym wyjścia) Na szczęście jest mama,moje siostry. Aaa i nie wiem czy Wam mówiłam (to jeszcze jeden powód, dla którego nie zostawiłabym Igi teściowej), moja przyszła teściowa powiedziała, ze jak dziecko nie chce smoczka to trzeba pomoczyć w cukrze pudrze
|
|
|
|
#2114 | ||||
|
Zadomowienie
|
tez sie zdziwilam
trzymaj sie dzielnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to jest dluuuga,bo jak ja wczoraj zmierzylam to ma niby 65 cm... ale jakos mi sie wierzyc nie chce musze ja jeszcze raz zmierzyc na spokojnie wiecie martwilam sie ze po zelazie bedzie miala zatwardzenia a tu szok... kupki sadzi teraz dwa razy dziennie. i kurcze niejadek z niej... je mi tylko po 60-90 ml gdzie majac dwa miesiace powinna wciagac 120ml... moze to przez to ze jej mleko nie smakuje? |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
bajka iga tez je po tyle widocznie tyle potrzebuje. Blanka faktycznie chudzinka, ale na zdjęciach nie widac tego. iga waży teraz 5200.
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko przy cycku a w nogę strzał kupowy dostałam :P.
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
jak to?
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
tzn. no w pieluche ale z takim bulgotem, że aż mi się udo zatrzęslo :P
|
#2120 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama kupiła sopelek a Jagusia chyba się go boi bo śpi słodko już ponad 2 godziny. Odsypia chyba, bo w nocy obudziła się o 1:15 i potem o 5:15 i zasnąć już nie mogła. Dokładnie tak samo bym ujęła w słowa to czego życzę dziewczynom ![]() Ale ostatnio jakoś ciągle brakuje mi słów... Cytat:
Jedyne "słodycze" na jakie mi pozwala mama to herbatniki i 1/4 kasztanka (moje ukochane cukierki) raz na jakiś czas. Kasa też jest ważna- niestety. Mi się zawsze wydawało, że nie jest najważniejsza. Ale teraz kiedy widzę jak topnieje to co dostałam z MOPSu i mam świadomość, że już więcej takich pieniędzy nie dostanę zaczynam panikować. Na dodatek rodzice też nie najlepiej stoją z kasą... Naukowo udowodniono to, że dzieci, które mają silną więź z matką lepiej się rozwijają. Niejeden pedagog o tym pisał. Cytat:
Blanka jest bardzo podobna do Ciebie. Macie identyko nosy ![]() A morze... Jak zawsze piękne. Cytat:
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
A do Ciebie się nie uśmiecha???
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie Iga uśmiecha się rzadziej niż do mojej mamy
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma tego problemu, bo jestem tylko ja i Łukasz :P. Ale potrafię ją tak rozśmieszyć, że się zapowietrza, jakby chciała wydać jakiś dźwięk ale jeszcze nie idzie
.
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja chyba tez jestem wyrodna matka ;/ lubie karmic piersia bo on tak fajnie cyca ale jak sobie pomysle o ich wygladzie to juz mi sie nie podoba.. nie lubie jak placze denerwuje mnie jak marudzi a ja nie potrafie go uspokoic, nie chce kolejnego porodu a jak juz to najlepiej cc ![]() Powiedzcie mki jak sobie radzicie z lulaniem dzieciaczkow? Bo moj to chyba ostatnio jakis szpuk nocny.. w dzien sobie nawet fajnie spi moze gora 3 godz nie spi w ciagu dnia a tak po jedzeniu zazwyczaj jeszcze sie popatrzy i w kime.. Ale w nocy.. najedzony 4 razy pod rzad (bo oczywiscie TZ mowi "daj mu cyca moze glodny" to ja daje jak idiotka a on wiele nnie ciagnie no bo jak ma ciagnac jak mleko przed 5 minutami wyssal) wiec herbatka idzie.. ale i tak lezy, marudzi, w koncu placze.. smoczna zazwyczaj nie chce.. no i nie wiem jak go lulac do snu.. Lece bo sie obudzil
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() vette a ja nie widze fotek A tak chcialam zobaczyc Jane...A powiedz jak duzo musisz pracowac? Caly etat? Wspolczuje aniaa a jak czesto Misiek robi kupki? wspolczuje nocek! U nas Milena zawsze robila kupke codziennie, a po kaszce ryzowej zaczela co 2 dni, wiec juz wczoraj nie dawalam jej. Zastapilam oatmeal (owsianka?) - zobaczymy, jak na tym bedzie, bo niby ma wiecej blonnika, wiec powinno byc lepiej... caprica moja ma 4 miesiace i nie przesypia nocek Slyszalam, ze nawet i dzieci 8 miesieczne potrafia sie budzic jeszcze w nocy...wszystko to kwestia indywidualna zapewnebajka My dzis wyjezdzamy na 3 dni. Zycze Wam wszystkim mile spedzonego weekendu! |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
masakra !!!!! mam w mieszkaniu pełno mrówek ;/ głównie w kuchni i łazience chociaż w sypialni też był okres że tam były ;/ czytałam że takie zielone kratki które się nakleja/stawia firmy Globol są dobre i je przepędzą miała któraś z was ten problem? Otwieram "chleb" a tam mrówki ;/ nosz kurde ;/ nie wyrobie z nimi
A macie jakiś sposób na wrażliwe uszy? Tzn ja mam b.wrażliwe np w lato jak jadę na rowerze to mnie zawsze zawieje i mnie potem bolą tak samo teraz, na dworzu jest chłodno, wieje i jak idę z Natankiem na spacer to mnie normalnie przewiewa ;/ ale nie chcę sobie wkładać waty w uszy ;/ |
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja sobie taką zażyczyłam, mama mi przyniosła, ja ją ustawiłam a tam co? Żeby nie trzymać w pomieszczeniach gdzie są małe dzieci :/ A na uszy..hmm.. może jakaś czapka albo opaska z materiału ?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
Augulentin--ja tez nie widze fotek
vette--wklej plizz raz jeszcze no a my z Nadin w przyszlym tyg. zabieg ![]() kanalik lzowy beda jej przepychac bo w lewym oczku sie nie otworzyl...biedulek moj kochany
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Fuck dostałam chyba okres
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
siala no w kuchni Natanek nie przebywa więc chyba spokojnie mogłabym tam "wstawić" tą kratkę, tak samo jak w łazience bo mrówki naprawdę mnie dobijają, nic nie mogę zostawić na "stole" bo zaraz tam wlezą ;/ nawet do pampersów zużytych ze śmietnika się zabierają.. no i nawet w czajniku elektrycznym na wodę też się kąpią ;/
A ile te kratki mniej więcej kosztują? Z opaską też wolałabym nie paradować bo nie umiem ich jakoś zakładać A leczyć nadwrażliwości uszu chyba się nie da co? ![]() Ojej a jak oni skumali że jeden kanalik "nie działa"? biedne maleństwo jak oni to przepychają?Ja mam nadzieję że nie dostanę okresu dopóki moja cipka nie będzie w pełni funkcjonować ![]() Ahh i jeszcze jedno.. Natanek ma od urodzenia na środku czoła taki jakby "czerwony znak" przypomina wierze Eifla i nie wiem czy to mu kiedyś zniknie? ;/ co to może być? od czego? Chyba będę musiała się umówić z pediatrą niech go całego wymierzy, waży, zobaczy główkę, nóżki i w ogóle wszystko.. bo ma też taką główkę troszkę płaską.. nie taką okrągłą tylko jakby taka płaska po bokach ale niektóre chyba dzieci tak mają.. mimo wszystko dla spokoju chyba się umówię i wypytam o wszystko. I niech mi powie że wszystko jest ok
Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-08 o 16:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
))
tylko wkurzało mnie noszenie w woreczku no a potem się zjechał
ale teraz poszukam futerału i chyba nuka spróbuję znowu

doktorka powiedziała ze dosyć długi w stosunku do wagi
Ale najważniejsze, że przybiera ładnie