|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajoma miała Teutonie Mistral i ponoc bardzo dobry wózek, była zadowolona. Tyle, że w tych wózkach z przekładaną rączka nie mozna z reguły montować fotelika na click, więc coś za coś. W teutoni mistral nie mozna zamontowac fotelika ps. ktoś chciał fioletowy wózek- widze, że teutonia go ma http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=751 Co do przekładanej rączki, to rózne sa opinie, ja miałam zawsze wózki bez przekładanej i uważam, że to jest niepotrzebne, poza tym psycholodzy raczej sa zgodni co do tego, że dziecko juz siadające , czyli w spacerówce, tak od 6 msc powinno siedzieć przodem w kierunku jazdy i oglądac świat, a nie patrzec cały czas na mamę i jechać tyłem, bo to mało rozwijające. Widocznie koleżanka przyzwyczaiła najpierw dziecko do jazdy w tą strone i potem był problem. Najlepiej po przeprowadzce z gondoli do spacerówki od razu sadzac dziecko przodem do kierunku jazdy. Gondolka w x landerze jest montowana przodem do mamy, dopiero spacerówka tyłem.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam,że przekładana rączka jest zbędna bo jak przełożysz rączkę to tak jakby wózek jechał tyłem do kierunku jazdy i źle się prowadzi
''Odwracane siedzisko spacerówki lub przekładana rączka - przydatne, gdy maluszek nie czuje się komfortowo nie widząc mamy. Pierwsze rozwiązanie jest znacznie lepszym pomysłem. Właściwie każdy wózek z przekładaną rączką rozczarowuje - w jedną stronę jeździ bez zarzutu, a w drugą źle skręca, źle się prowadzi, źle podbija. Dzieje się tak dlatego, że po przełożeniu rączki wózek po prostu jedzie tyłem, inaczej rozkłada się jego ciężar, inne jest wyważenie. Odwracane siedzisko mniej ingeruje w łatwość prowadzenia wózka, choć nie należy wymagać, by w pozycji „dziecko przodem do mamy" podbijał się równie dobrze, co „tyłem do mamy". Każdy model warto wypróbować w obu pozycjach, koniecznie z obciążeniem wewnątrz.'' ja akurat poluję na przekładane siedzisko ;-) moja koleżanka ma syna który za chiny nie chce jechać tyłem do mamy, od małego go uczyła a on się drze jak jej nie widzi, a jak ma go do siebie przodem to dziecko aniołek... ale tylko przekładane siedzisko wchodzi w grę, nie rączka ogólnie słyszałam,że wózek bardziej ''telepie'' jak rączka jest przekladana ale to nie wiem już.
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka dziękuje za wyczerpującą odpowiedź
![]() Musze wziąć mężulka i blizej przyjrzeć się tym wózkom, biore pod uwagę jeszczę emmaliunge, ale one dosyć spore są po złożeniu.... |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka i reszta dziewczyn jak macie ochotę to tutaj jest artykuł nt wózków http://www.benc.pl/czytelnia/228/woz...ny-czyli-jaki/
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jak jest przekładana rączka to wózek nie ma skręcanych przednich kół. Teutonia jest podobno dobrze wyważona i nie ma tego problemu z prowadzeniem, ale chyba żadne jej kółka nie sa skrętne w tym modelu mistral, ani tylne ani przednie- no to kiepawo Przekładane siedzisko ok, może być, tylko co będzie jesli np na spacerze maluchowi nagle zechce się zeby go przełozyć, no bo bedzie wiedział, że tak mozna, to będzie sie domagał, a to chyba nie jest takie proste zrobic to na dworze z całym majdanem
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
nie no raczej nie mam zamiaru tego praktykować że jak maluch mi zapiszczy to ja będę się siłować
po prostu wolę mieć tą opcję niż nie mieć a akurat podobają mi się wózki które mają przekładane siedzisko
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ciekawa jestem czy w x landerze nie mozna by zamocowac tej spacerówki w druga strone, przeciez one sa wpinane, tak jak gondolka ale pewnie nie, bo pewnie te zatrzaski sa na odwrót wmontowane juz na stałe w spacerówke i gondolę ja mysle, ze dośc wazna opcja jest fotelik wpinany w stelaż, bo wtedy tak przez 5-6 mscy jak chce sie wyskoczyc na zakupy, czy na chwilę po cos, to wystarczy zabrac fotelik i sam stelaż do auta i potem szybko wpinasz fotel z śpiącym dzieckiem ( w aucie z reguły zasypiają dzieci) i idziesz sobie ... ja nie miałam tej opcji, bo te ładnych pare lat temu miały to tylko najdroższe wózki i spoko woziłam wózek w bagażniku, ale musiałam wyjąc dziecko z fotelika i przełozyc, a ono mi sie wtedy oczywiście wybudzało... a teraz to juz co drugi wózek ma ta opcję i własnie sie na to napalam
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-08 o 10:51 |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
niutka ogladalam jeden model xlandera... energy ? cos takiego i nie bylo opcji.
aaa fotelik obowiazkowo... tak jak mowisz na zakupy itp itd
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Schudłam 3 kg na początku.Teraz już odnotowałam 1 kg na plus
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,Kochane
![]() Montii,zastosowałam Twój wczorajszy trik. Poszłam spać,a tutaj znowu słyszę 'puk,puk' ,no to postanowiłam do niego też zapukać,a on najpierw był cicho,a poźniej na zmianę sobie pukaliśmy,hahahha Boże,jakie to słodkie ![]() Jak się czujemy?
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe no proszę jakiego masz inteligentnego maluszka w brzuchu Mnie dzisiaj czeka wyprawa na miasto i poszukiwanie prezentu na jutrzejsze urodziny mamy a co ciekawe jutro mam już usg połówkowe więc płeć dzidziusia też będzie prezentem Moja mama marzy o wnuczce ciekawe czy dzidziuś sprawi jej prezent Mama specjalnie jedzie ze mną jutro na usg
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2010-10-08 o 11:18 |
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz za to jak nie mogę znów jeść weszłam na wagę a tu... 2,6 kg na plusie to chociaż czujemy, że to dzidzia rośnie a nie obrastamy w tłuszczyk ![]() Cytat:
cudowny prezent
|
|
#3496 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekam na propozycję Cytat:
coś te nasze dzieciaczki strasznie spokojne są Cytat:
kurcze szkoda ale może milena która ma oryginalne i podróby nam powie jak jest naprawdę |
||||||
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie zjadłam prawie cały duży jogurt
mogłabym je wcinać non stop. Zrobiłam sobie kąpiel, odkrzaczyłam wreszcie moje nogi
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 14t3d i już sobie czasem myślę może może coś poczuję wiem nadzieja matką głupich bo to za wcześnie ale pomarzyć można mam schizę jak leżę na plecach to się koncentruję ale narazie nic hehe wiem że to za wcześnie i już się doczekac nie mogę
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
To może jak wyjdą z brzuszków to też będą grzeczniutkie i spokojne?
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
aga oby
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
akurat używane ale po 1 dziecku i odbiór osobisty Poznań wiec za koszt wysyłki nie płacę i wylicytowałam tylko za 6.50 zł. a ostatnio udało mi się kupić też tanio na allegro za niecałe 5 zł taka pozytywkę (mam już ją w domku i powiem wam że wygląda jak nowa) załączam wam jeszcze zdjęcia łóżeczka z wyposażeniem i zabawkami (wszystko na allegro) wózek (fajny bo na gwarancji pompowane koła kolorek uniwersalny i z parasolką i folią przeciwdeszczową,przekład aną rączką. dużo kieszonek-wielofunkcyjny potem spacerówka będzie,nosidełko. więc to jest mój zestawik który już mam + wanienka i troszkę ciuszków z lumpexu (ale nie mam baterii w aparacie muszę kupić by zrobić wam fotki) cały czas namawiam TŻ na karuzele Fisher Price z pilotem i projektorem normalnie zakochałam się w niej a dziś już wczoraj wieczorkiem ogólnie źle się czuję-przeziębiłam się ... gardełko mnie boli mam katarek i główka . a tu z leków raczej nic nie wolno wziąć. na razie leczę się herbatą z cytryną.
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niutka, mają powtórzyć kolekcję? To lipa do tej pory co roku były jakieś zmiany. Czyli faktycznie pozostaje allegro. X-lander nie ma niestety opcji przekładanego siedziska Tity, ja mam też łóżeczko 120 x 60 a materac gryka - pianka - kokos. Na początku maluszek śpi na stronie z kokosem a kiedy zacznie się już sam ruszać i obracać przekładamy materac na stronę z gryką, ona masuje plecki. Trzyrazyi, będziesz musiała sama sprawdzić jak Ci będzie najwygodniej. My mamy łóżeczko koło łóżka i Aleks od samego początku spał w nim, ja nie potrafiłam karmić na leżąco i wolałam go wyjmować i siadać w fotelu. Gdybyś karmiła piersią i lubiła na leżąco najwygodniej Ci będzie spać z dzieckiem, ale jeśli będziesz karmić butlą to już wygodniej będzie mieć je w łóżeczku. Na pewno dobrze mieć łóżeczko obok siebie, tak żebyś w nocy mogła bez wstawania zajrzeć do maluszka. Agaaga, niestety dziecko spokojne w brzuszku przeważnie potem już takie nie jest Mój synek był bardzo spokojniutki a teraz to półdiablę To samo było u szwagierki. Za to córka koleżanki w brzuchu szalała a potem była już grzeczniutka. Laseczkaa, o której karuzelce z Fishera myślisz? Bo jeśli misie - pszczółki to u nas była niewypałem |
|
|
|
#3503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moze w koncu przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was miała wycinany wyrostek, ja miałam no i mam małą bliznę i zastanawiam się czy ta blizna będzie się rozciągać? Na razie nic się z nią nie dzieję ale jak brzuch będzie już naprawdę duży to boję się, że zrobi się większa
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Laseczkaa super rzeczy upolowałaś
Ja też jeszcze nie czuję ruchów, a myślę o tym ostatnio bez przerwy! Dziś 17t3d i nic:-(
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie myślałam o misiach -pszczółkach ... a co u was było niewypałem -dziecko się bało czy w ogóle nie interesowało ? trzyrazyi dziękuję. ja również nie mogę się doczekać kiedy już będę wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. i wtedy będę mogła kupować więcej ciuszków po kolor . bo teraz staram się bardziej w neutralnych kolorkach . mokra6 dziękuję. Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-10-08 o 13:10 |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

ale tylko przekładane siedzisko wchodzi w grę, nie rączka
ogólnie słyszałam,że wózek bardziej ''telepie'' jak rączka jest przekladana ale to nie wiem już.

kiedy to sie skończy
Życzę Wam miłego dnia

czekam na propozycję