Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 10:40   #691
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dzien dobry

A ja jestem za Toba 25.11

Teraz jeszcze szukam laktatora ma któras zakupiony katator z Tommee ten reczny ???? Bo jest w miare tani ale nie wiem czy kurcze jest dobry. Czytałam opinie i w sumie kazdy laktator ma złe i dobre opinie
będziemy się rozpakowywać jedna za drugą

ja będę miała ten laktator (pewnie już w przyszłym tygodniu) pożyczam od koleżanki, muszę jedynie dokupić sobie butelkę. Ona była nim zachwycona bo idealnie dopasowuje się do piersi i jest taki elastyczny bardzo też zachwala ten pojemnik, który służy do sterylizacji, wrzucała wszystko do pojemnika i do mikrofali i szybciutko wszystko było wysterylizowane.

http://www.mamabebe.pl/product-pol-4...ylizacji-.html

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
A mam pytanie.
Czy kupowałyście elektryczne nianie?? Jak tak to jakiej firmy??

Ja nie chciałam,ale jak leżeliśmy wczoraj z tż w łóżku powiedział,żebym zamówiła bo mamy spory dom i nie będę brała synka wszędzie z sobą. Choć myslałam,żeby nie kupować. Ale jak przespałam tą myśl to chyba tż ma rację.
ja się zastanawiam nad nianią, co prawda mamy mieszkanie a nie dom ale chodzi o to żebym cały czas nie właziła do pokoju jak mała będzie spała i ją niepotrzebnie budziła mój mąż to by chciał video nianię ale niestety są drogie więc pewnie zostaniemy przy zwykłej

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja nie kupowałam niani ale jakbym miała duży dom to pewnie bym się nad tym zastanowiła

Co do porodu - to ja bym się niby chciała rozpakować ciut wcześniej ale skoro mam takiego chudzielca to niech sobie lepiej siedzi w brzuchu do terminu lub nawet ciut więcej (byle nie za długo )
niech siedzi i przybiera na wadze, im dłużej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ja kupiłam za 37 100 pampersów plus chusteczki (pampersa)

i teraz pluje sobie w brodę że nie wzięłam drugiego opakowania

koleżanka właśnie urodziła za 2-3 tygodnie idę do niej
miała bym praktyczny prezent
a gdzie trafiłaś taką okazję?

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Musze tylko poprawic ze nie jest to piwo o zawartosci 4% ale znalazłam artykuł o jakie to piwo chodzi.

karmelowe

Ciemne piwo karmelowe o śladowej zawartości alkoholu (0,5 proc.) wiele kobiet traktuje jako środek na wzmocnienie laktacji. Zwykle dowiadują się o tym sposobie od położnych, w szkole rodzenia lub lekarzy pediatrów, więc nie ma powodu, byśmy to przemilczali. Zwłaszcza, że jest to często sposób skuteczny.
Jeśli chcesz go wypróbować wypijaj jedno małe piwo (0,33 l) wieczorem, tuż po ostatnim karmieniu, aby do następnego karmienia zostały 3-4 godziny. Zmniejszysz ryzyko wystąpienia kolki u dziecka, jeśli otworzysz butelkę 20-30 minut przed jej opróżnieniem, aby z zdążył ulotnić się gaz.

I jeszcze cos takiego

Alkohol w dużych ilościach zaburza proces laktacji, jednak wypicie jednego kieliszka wina raz na jakiś czas zaleca nawet Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią mała ilość alkoholu działa bowiem na organizm odprężająco, poprawia nastrój karmiącej i łagodzi stres, co może być bardzo pomocne podczas kryzysu laktacyjnego.
tak słyszałam o tym piwie i winie, nawet nam położna na sr mówiła, że jak będziemy bardzo zestresowane to lepiej odejść na chwilę od dziecka i wypić kieliszek wina

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,

Ja wczoraj byłam u gina i wyszłam przerażona, moja szyjka jest już bardzo miękka i wszystko może zacząć się w każdej chwili. Mam bardzo uważać na siebie - najlepiej jakbym wytrwała jeszcze 4 tygodnie - tylko jak to zrobić po wczorajszej wizycie źle się czułam, bolał mnie brzuch i jakby jajniki.

Pozdrowienia dla wszystkich Mamuś i ich dzieciaczków ( zarówno tych w brzuszkach jak i poza nimi )
to zaciskaj nogi i leż
trzymam kciuki żebyś wytrwała te 4 tygodnie
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 10:52   #692
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Lutien, to ty już jedną nogą na porodówce

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 10:56   #693
KarolinaB
Raczkowanie

Lutien, faktycznie, u ciebie to juz zegar nie tyka, ale glosno bije
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 10:57   #694
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Kurde laski, wstyd sie przyznać, ale o co chodzi z tym rmua? Co to? Potrzebne to to? Zielona i bez bazy jestem w tym temacie
Jak ktos nie ma ksiązeczki ubezpieczeniowej to trzeba isc do kadr po wydruk RMUA i jest on potrzebny do szpitala, tzn ze jesteś ubezpieczona i odprowadzane są składki.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:03   #695
kretencja
Zakorzenienie

No to ja się pochwalę zdjęciem sprzed chwili - cotygodniowa dokumentacja progresu
31tc+5d
I ja w całej prawie okazałości na tle lawendowej ściany w sypialni

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-08, 11:08   #696
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja do szpitala na podmywanie sie biore szare mydło i rivanol w butelce, a do mycia się bierzecie jakiś konkretny żel pod prysznic??

lece was nadrabiac
po porodzie naturalnym warto podmywac się tantum rosa, a tak ogólnie to nam na sr położna mówiła żeby płyn do higieny intymnej wziąć taki jaki się do tej pory używało - sprawdzony, bo to róznie bywa i żeby nie eksperymentować.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja do szpitala chyba wezmę Białego Jelenia w kostce (muszę kupić mydelniczkę), bo przecież po cesarce będę - a on najlepiej na rany robi
A do podmywania nie wiem jeszcze. Może ten Pliva Fem, bo jest w niedużej buteleczce z dozownikiem.
rany po cc nie można moczyć a tym bardziej myć mydłem, musi być sucha i wietrzona.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mam weny do pisania. Ale czytam regularnie.
Wczoraj zabrałam się za wypakowywanie naszych rzeczy do szafek i prawie cały dzień zajęło mi porządkowanie papierów TŻ Bo on to wszystko trzymał luzem. Wyszły 3 pełne segregatory + pudło papierów do wywalenia
Dziś muszę ogarnąć mieszkanie, bo jutro teściowie przyjeżdżają.
Niestety w niedzielę nie pójdziemy do kina. Bo musimy jechać na zakupy do Ikei i Carrefoura i nie damy rady jeszcze lecieć do kina. Ale za to dziś robimy sobie seans w domu
Co do pierścionków, to ja nie noszę od upałów sierpniowych. Miałam problemy ze zdjęciem i się przestraszyłam. Od kilku dni okropnie spuchły mi nogi i dłonie
Dziś wg OM zaczynam 39tc. I chciałabym już pojechać na porodówkę. Z dnia na dzień czuję się gorzej - jak hipopotam Dobrze, że spać w nocy mogę, to korzystam z tego i śpię do oporu
to ty już tuż tuż
też bym chciała dotrwać do tego tygodnia co ty
Stary 2010-10-08, 11:09   #697
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Czy Wy tez czujecie sie tak slabo?

jutro 38 tydzien zaczynam...
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 11:10   #698
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
No to ja się pochwalę zdjęciem sprzed chwili - cotygodniowa dokumentacja progresu
31tc+5d
nono jaki ładny

Stary 2010-10-08, 11:11   #699
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
31tc+5d
ładnie wyglądacie
Stary 2010-10-08, 11:11   #700
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, ale to na samym początku, nie? Nie wiem przez ile dni. Może w szpitalu jeszcze nie będę mogła zamoczyć, ale jakbym nie daj boże dłużej musiała zostać... Tak czy owak wolę mieć przy sobie.

Dzięki za komplementy Wydaje mi się jak tak na żywo na niego patrzę, że urósł od zeszłego tygodnia, ale na zdjęciu tego jakoś nie widać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-08, 11:14   #701
andziat
Zakorzenienie

aż się rana nie zagoi
Stary 2010-10-08, 11:16   #702
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Lutien, to ty już jedną nogą na porodówce
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Lutien, faktycznie, u ciebie to juz zegar nie tyka, ale glosno bije
Nooo Niestety należę do osób bardzo niecierpliwych i to czekanie już mnie dobija Zwłaszcza, że od sierpnia słyszę od lekarzy, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili. Więc już leci 3 miesiąc, jak siedzę na szpilkach Od miesiąca mam miękką szyjkę i rozwarcie (1,5tyg temu na 1cm). I dalej nic Już nawet zaczęłam jeść pikantne, biorę ciepłe kąpiele, staram się ruszać jak najwięcej Na seks niestety już nie mam siły
Nika też widzę, że się męczy, bo nie ma już miejsca i ciasno jej.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:22   #703
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja wsta łam juz
mam pytanie a jakie pampesy kupic do szpitala najlepiej????
wyczytałam pampers newborn
new baby?
a jakich innych firm kupujecie?
Mam wysłac tz do sklepu i musze dokładnie mu napisac
Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
wy ciągle znajdujecie promocje na pampersy - najtańsze chyba któraś z was za 37zł kupiła - u mnie to jakby się wściekli - we wszystkich sklepach jest jednakowa cena 54zł zaczynam się poważnie zastanawiać czy one są warte takich pieniędzy
Ja kupilam Pampersy new baby, 92 sztuki + 63 chusteczki za 44.99 jakos. Wyszlo ok 47 groszy za sztuke pampersa wiec git!
Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość

chciałam kupic biustonosz(e) do karmienia, ale piersi moga jeszcze urosnąc no nie, to sie chyba wstrzymam, macie ten zakup już za sobą?
Ja kupilam jak wydawalo mi sie ze piersi mi juz nierosna, ale urosly jeszcze a podczas karmienia jeeeszcze rosna wiec piernicze nie kupuje stanika, albo kupie taki miekki sportowy na bazarze i bede do gory podwijac.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
A u mnie trochę smutno bo zakupy muszę odłożyć na bliżej nieokreśloną przyszłość tak się spłukaliśmy przez ten samochód że nie mam ani grosika
Ehh skad ja znam to :/

Cytat:
31tc+5d

Jaki duuuuuuzy brzuch

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Ja nie, mam duzo sily wewnetrznie, ciagle bym cos robila ale zewnetrznie.. kregoslup odmawia posluszenstwa.

Dzis znow na dole mnie bolalo po lewej stronie, prawie w tylku

W ogole to jakas znajoma ojca chce nam dac ubranka a my juz miejsca nie mamy, ale jak daje to sie nie odmawia

W ogole mam dola jakiegos, dzis powinna byc wyplata i jak obliczylam to zostanie mi z niej 300-400zl, TZtowi zostanie tez ze jego jakies 500-600.. no to moze jakos przezyjemy A w ogole nie mam jeszcze nic z apteki dla dziecka, wiec nie wiem ile to bedzie kosztowac.

Chyba sie pozniej przejde i juz kupie te rzeczy?

W poniedzialek pojde z rana na posiew z moczu i morfologie, moze uda mi sie ekg od razu machnac.. a pozniej (pewnie tydzien sie czeka na wynik) do lekarza prywatnie.

No nic ide obsiewac farme

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-08 o 11:23
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:24   #704
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Jak ktos nie ma ksiązeczki ubezpieczeniowej to trzeba isc do kadr po wydruk RMUA i jest on potrzebny do szpitala, tzn ze jesteś ubezpieczona i odprowadzane są składki.

ooo dzieki wielkie za wyjasnienie

Cytat:
31tc+5d
progres jest jakas ty ślicznie ucieszona, do brzusia tak?
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:30   #705
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, śmieję się z tego, że zauważyłam, że nie dość, że mam brzuch owłosiony, to jeszcze mi te włosy dęba stoją Dobrze, że są jaśniutkie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 11:46   #706
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dziewczyny zabieracie do szpitala kosmetyki dla dzidziusia typu: octenisept, waciki, krem do pupy? Ja czekam na wodę żeby uprać ciuzki ale postanowiłam popakować rzeczy wcześniej, żeby mąż wiedział co zabrac.
wczoraj przyszedł wózek- roan marita, wieczorkiem jak mężuś wrócił to go złozyliśmy i super nam się podoba. Mąż stwierdził, ze mam już rodzić bo się nie może doczekać córeczki...Miło...Szkoda tylko że całe dni go teraz nie ma w domu a ja siedzę sama albo z teściową.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:52   #707
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Kretencja ja jak miałam skurcze(nie łydek) to brałam magnezin 500 mg 3x2. Ale też skurcze możesz mieć z powodu też niższego potasu. Także lepiej skonsultuj się z lekarzem.
Ja już nie biorę magnezu i na szcz escie nie wiem co to skurcze, a zwłascza łydek. Bywały w dawniejszych latach dość bolesne
rzeczywiscie potas też wazny by nie mieć skurczy, ja biorę 3x1 tabletce, ktora zawiera i potas i magnez i właściwie nie mam problemu z żadnymi skurczami

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
A u mnie trochę smutno bo zakupy muszę odłożyć na bliżej nieokreśloną przyszłość tak się spłukaliśmy przez ten samochód że nie mam ani grosika
Mallinka, ale oglądanie na allegro nic nie kosztuje poprzeglądaj sobie, poplanuj, co byś kupiła
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na obiadek robie krokiety z pieczarkami

Jeszcze tylko podsmaże i gotowe

Ale w trakcie robienia dostałam takiego nagłego ataku duszności ze musiałam sie położyć... Zimne poty mi wyszły i w głowie tak sie zakręciło że myślałam ze zaraz zemdleje... Nie wiem co się stało??? Chwile poleżałam przy otwartym oknie i przeszło... Ale nie było to nic przyjemnego... Coś za często mi się zaczynają przytrafiać jakieś niefajne zdarzenia... Miała któraś podobny przypadek????
krokiety:love :

kilka razy w życiu zasłabłam (głownie jak miałam @) i właśnie miałam takie objawy, zanim zrobiło mi się słabo, to zrobiło mi się bardzo zimno, zaraz potem kręciło mi się w głowie i spociłam się. W takim przypadku natychmiast trzeba usiasć i głowę w dół pochylić.

Cytat:
Karolina, śmieję się z tego, że zauważyłam, że nie dość, że mam brzuch owłosiony, to jeszcze mi te włosy dęba stoją Dobrze, że są jaśniutkie
mi urośnie czasem pojedynczy czarny włosek na piersi a raz zaczął mi jeden rosnąć na podbródku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:56   #708
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja jestem tuż za wami - 23.11
Początkowo tez miałam termin na 23.11 (z pl) ale potem stwierdzili,że młoda jest starsza i zmienili na 19.11

Cytat:
A mam pytanie.
Czy kupowałyście elektryczne nianie?? Jak tak to jakiej firmy??

Ja nie chciałam,ale jak leżeliśmy wczoraj z tż w łóżku powiedział,żebym zamówiła bo mamy spory dom i nie będę brała synka wszędzie z sobą. Choć myslałam,żeby nie kupować. Ale jak przespałam tą myśl to chyba tż ma rację.
W moim mieszkoaniu w zasadzie nie byłaby potrzebna niania bo sypialnię mam tuż obok salonu jednakże chciałam tez miec monitor oddechu (gadżet dla zeschizowanych matek:/) i za jednym zamachem kupiłam, długo sie nie zastanawiając. Zreszta kolezanka bardzo polecała. ja mam ten
http://allegro.pl/angelcare-ac401-mo...250893852.html

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Czuję się fatalnie
brzuch boli jak na okres

do tego kość łonowa tak mnie boli że pomaga tylko chód kaczki

no i oczywiście stały punkt programu jest mi niedobrze
A sniadanko jadła??? jak kaczka to chodze od 3 dni a przewrócenie sie włóżku to juz wyższa szkoła jazdy

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Tak, kupiłam tylko że nie kawkę a herbatkę. Nie pijam kawy.Oczekuje megalaktacji

Cytat:
31tc+5d
Najs
Cytat:

No, ale nie zawsze. Zanim dobije do 38 to pewnie bedę sie juz regularnie słaniać.

Dziewczyny ile tak średnio kosztuje 1 szt pampersa u was?? Mi tu znajomi gadaja, że pieluchy sa tańsze niz w pl i wszysce wywożą paczkami a mieszkam w najdroższej stolicy Europy.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:00   #709
kretencja
Zakorzenienie

Przyznam, że nie liczyłam ile u mnie za pampka wychodzi, a nie pamiętam ile płaciłam za tę paczkę co kupiłam...
Moja kuzynka przez jakiś czas przywoziła pampersy z Norwegii i sprzedawała tu drożej, a i tak było tanio (choc dokładnych cen tez nie znam). Podobno tam są śmiesznie tanie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 12:02   #710
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja kupilam Pampersy new baby, 92 sztuki + 63 chusteczki za 44.99 jakos. Wyszlo ok 47 groszy za sztuke pampersa wiec git!

Ja kupilam jak wydawalo mi sie ze piersi mi juz nierosna, ale urosly jeszcze a podczas karmienia jeeeszcze rosna wiec piernicze nie kupuje stanika, albo kupie taki miekki sportowy na bazarze i bede do gory podwijac.

Ehh skad ja znam to :/

Jaki duuuuuuzy brzuch

Ja nie, mam duzo sily wewnetrznie, ciagle bym cos robila ale zewnetrznie.. kregoslup odmawia posluszenstwa.

Dzis znow na dole mnie bolalo po lewej stronie, prawie w tylku

W ogole to jakas znajoma ojca chce nam dac ubranka a my juz miejsca nie mamy, ale jak daje to sie nie odmawia

W ogole mam dola jakiegos, dzis powinna byc wyplata i jak obliczylam to zostanie mi z niej 300-400zl, TZtowi zostanie tez ze jego jakies 500-600.. no to moze jakos przezyjemy A w ogole nie mam jeszcze nic z apteki dla dziecka, wiec nie wiem ile to bedzie kosztowac.

Chyba sie pozniej przejde i juz kupie te rzeczy?

W poniedzialek pojde z rana na posiew z moczu i morfologie, moze uda mi sie ekg od razu machnac.. a pozniej (pewnie tydzien sie czeka na wynik) do lekarza prywatnie.

No nic ide obsiewac farme

ale co z apteki?

nam polozna mowila o sudocremie na pupe np i zeby uzywac zamiast pliwki ze sklepu - pliwy np z olejkiem migdalowym.

W aptekach te kosmetyki sa mega drogie
Stary 2010-10-08, 12:02   #711
Artystka23
Dragonfly

Kretencja sliczna fotka i bardzo zgrabny brzuszek
mallinka nie martw sie,tez jestesmy strasznie splukani,bylam w szpitalu a tz w tydzien wydal 1200 zl gdzie rachunkow nie zaplacil,podobno jezdzil wszedzie z tesciowa i jej kasy braklo,bo sie na dom tez splukala to musial sam kupic rzeczy do remontu,rzeczy dla mnie do szpitala,benzyna itp ale 1200zl????mamy czynsz do zaplacenia,moj abonament,laptop,internet no i trzeba cos jesc a on mi tylko 700 zl przelal nawet lekow na anemie sobie nie wykupilam,jestem zalamana..

Kupilam dzis proszek dla niemowlat i bede robic pranie,ale mnie brzuch pobolewa jak na @ i sie zebrac nie moge
Stary 2010-10-08, 12:05   #712
MILA25*
Wtajemniczenie

Hejka
Ja tylko na pare sekund wpadam.
Własnie wróciłam ze szpitala. We wtorek zrobili mi badanie krwi i wyszło troszkę za duże stężenie białka crp co wskazywało na stan zapalny . Musiałam dostać antybiotyk. Dzisiaj z rana ( czyli o 5.30 ) znów mi pobrali krew i juz wszystko było w normie. Szyjka twarda , zamknięta . Małe mają po 1190 i 1200 . Mam też bardzo ładne łożyska i idealne wody płodowe. Pani doktor stwierdziła że byle tak dalej. Jak na ciążę bliźniaczą to super. lecę robić obiad bo moje chłopaki wygłodnieli jak mnie nie było .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:06   #713
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Ha ha mój mąż tez się śmieje z tych moich sterczacych kudełków na brzuchu, co racja to racja ale na szczescie sa jasne :P

Anecko ja dużo w aptece nie zapłaciłam, juz ci pisze ile mniej więcej i co kupowałam żebyś miała rozeznanie

- Gaziki wyjałowione ( są pakowane w jednym opakowaniu po 3 sztuki) ja kupiłam 3 szt. 7 cm na 7 cm i 3 sztuki 5x5
- sól fizjologiczna 10 ampułek ( póki co wystarcz zawsze mozna dokupic)
- spirytus do pępka LEKO ( takie gaziki 5 podwujnych sztuk czyli w sumie 10)
- fiolet na bazie 70% spyrytusu do pępka ( koleżanka poleciła i u nas w szpitalu stosują , szybciej pepek się goi)
- nadmanganian potasu w kryształkach ( dodajesz 2 - 3 kryształki do kąpieli żeby woda była różowa, rewelacja na jakiekolwiek odparzenia i uczulenia u noworodków)
- Bepanthen maść na brodawki
- rivanol w butelce do przemywania rany krocza( dobrze i szybko sie po nim goi)
- Disnemar - spray do noska dla niemowlaka

aha sudocremu nie kupowałam bo miałam już od lipca duże opakowanie, gdzy dostałam odparzeń pod piersiami przez upały więc reszta , czyli 2/3 przyda się dla małej

Za wszystko zapłaciłam coś koło 70 zł

Kretencja slicznie wygladasz piekny brzusio

Czy którąś z was też męcza bóle krocza i pachwin, zwłaszcza po dłuższym siedzeniu lub leżeniu, nie wspominając w nocy jak się śpi??

Dzis popołudniu wyjeżdżamy na weekend z mężem do teściów lubie się tak do nich wyrwać na weekendy, to taka moja odskocznia od całotygodniowego siedzenia w domu

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-10-08 o 12:09
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:08   #714
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tylko na pare sekund wpadam.
Własnie wróciłam ze szpitala. We wtorek zrobili mi badanie krwi i wyszło troszkę za duże stężenie białka crp co wskazywało na stan zapalny . Musiałam dostać antybiotyk. Dzisiaj z rana ( czyli o 5.30 ) znów mi pobrali krew i juz wszystko było w normie. Szyjka twarda , zamknięta . Małe mają po 1190 i 1200 . Mam też bardzo ładne łożyska i idealne wody płodowe. Pani doktor stwierdziła że byle tak dalej. Jak na ciążę bliźniaczą to super. lecę robić obiad bo moje chłopaki wygłodnieli jak mnie nie było .
no to super ze wszystko ok

Stary 2010-10-08, 12:09   #715
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Ha ha mój mąż tez się śmieje z tych moich sterczacych kudełków na brzuchu, co racja to racja ale na szczescie sa jasne :P

Anecko ja dużo w aptece nie zapłaciłam, juz ci pisze ile mniej więcej i co kupowałam żebyś miała rozeznanie

- Gaziki wyjałowione ( są pakowane w jednym opakowaniu po 3 sztuki) ja kupiłam 3 szt. 7 cm na 7 cm i 3 sztuki 5x5
- fiolet na bazie 70% spyrytusu do pępka ( koleżanka poleciła i u nas w szpitalu stosują , szybciej pepek się goi)
- nadmanganian potasu w kryształkach ( dodajesz 2 - 3 kryształki do kąpieli żeby woda była różowa, rewelacja na jakiekolwiek odparzenia i uczulenia u noworodków)

Czy którąś z was też męcza bóle krocza i pachwin, zwłaszcza po dłuższym siedzeniu lub leżeniu, nie wspominając w nocy jak się śpi??

Dzis popołudniu wyjeżdżamy na weekend z mężem do teściów lubie się tak do nich wyrwać na weekendy, to taka moja odskocznia od całotygodniowego siedzenia w domu
tak, mnie boli krocze w nocy lub nad ranem najczesciej
Stary 2010-10-08, 12:11   #716
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Mnie nie boli krocze, ale jak dłużej siedzę to pobolewa mnie w dole brzucha, jakby jajniki...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-08, 12:18   #717
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja znowu odczuwam takie kłucie tam na dole...
no i bóle na @ też się pojawiają, zazwyczaj późnym wieczorem lub w nocy...

Czemu taki ból sie pojawia?? Okresu dawno sie nie miało to człowiek zapomniał o tym bólu... aż do teraz...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 12:29   #718
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

oto nasz pojazd i fotelik, kolory wozka wyszly srednio na zdjeciu- ale fajnie sie prowadzi

no i *******nik mamy
Stary 2010-10-08, 12:41   #719
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
oto nasz pojazd i fotelik, kolory wozka wyszly srednio na zdjeciu- ale fajnie sie prowadzi

no i *******nik mamy
super gratuluje udanej transakcji

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:48   #720
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
ale co z apteki?

nam polozna mowila o sudocremie na pupe np i zeby uzywac zamiast pliwki ze sklepu - pliwy np z olejkiem migdalowym.

W aptekach te kosmetyki sa mega drogie
No gaziki, spray do nosa, spiryt i takie tam, dokladnie nie pamietam

Cytat:

aha sudocremu nie kupowałam bo miałam już od lipca duże opakowanie, gdzy dostałam odparzeń pod piersiami przez upały więc reszta , czyli 2/3 przyda się dla małej

Dzieki Malogsiak25

Cytat:

no i *******nik mamy
Ladny

Martinixxx, u mniew promocji wychodz 47 groszy za pampersa, normalnie cos kolo 53groszy. Znajome mi dawaly rade zeby kupowac do 55 groszy za sztuke, bo inaczej to jest drogo.

Aliszcze, a ja przed ciaza mialam duze owlosienie i wokol brodawek takie grube czarne włoski a teraz nie mam prawie w ogole tych wloskow.
Kiedys tez mi jeden wyrosl pod brodą ehhehehehe

Wiecie co, wlasnie wyczyscilam stelaz do wozka i popsikalam wd40, oby to pomoglo na trzeszczenie.. no i nie wiem czy teraz go zloze
Juz dawno temu pralam te wszystkie rzeczy i sa naprawde w czesciach 1.. masakra nie wiem teraz gdzie co dac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości