Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 14:00   #2701
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dużo zalezy od dziecka mam koleżankę co jej córcia sama wybiera ubranka w innych kolorach ( hello kitty by nie założyła ) - to chyba taki odosobniony przypadek , za to chodzi w rurkach, tunikach i wysokich trampach a ma 4 lata . I chyba mi sie marzy tak ubrane dziecko a nie przesłodzone . Do tego te wszystkie piękne płaszczyki i balerinki i inne cuda he he .
Ale oczywiscie jak bedzie miała ochote ubrać się w kota czy inne coś broniła nie będę . Wkońcu to dziecka ubranie a nie moje , ale mam nadzieję że bedzie umiała " bawić się ubraniem " tego ją może mama nauczy przy wizytach na lumpkach he he .
Ola ma mało z HK - bo narazie to mama dyktuje warunki
A co do kolorów to ja uwielbiam Ole w czerwonym i fiolecie.

Glany kiedyś miałam szybko mi przeszło , ponieważ były nowki sztuki praktycznie i martensa więc taki but co z mody nie wychodzi . Teraz TZta chrzesnica ma takiego bakcyla ( ale nie ma kolczyka i irokeza ) i oddalam jej te buty . Ma 13 lat i starsznie się cieszyła bo nie dość że glany to jeszcze takiej firmy a wg niej wszyscy w szkole to tylko mają jakies podróby he he . Rodzice jej nie bronią - czekaja aż samo przejdzie ..
ja najbardziej się boje tego okresu " chce być dorosła " na zasadzie wytapetowane 13 latki malowanie włosów czy inne tego typu . To chyba gorsze niz te fanaberie młodszego wieku i nawet ten irokez czy glany. wole dziecko w glanach niż w mini i z makijazem ala stara malutka ( zreszta wiesz o co mi kaman )
Też tak chcę. Płaszczyk i balerinki na wizyty u babć .
Jak się okazuje to z HK mamy tylko tę jedną czapeczkę. Zosia dobrze wygląda w zielonym, zółtym, rudym i czerwonym.
Tak poważnie to chcę żeby nie myslała że najważniejsza jest metka i boje się momentu kiedy to w wieku 9 lat zażyczy sobie stringów bo koleżanki mają( córka kolezanki wraca zawsze ze szkoły z czymś ciekawym ).
Martensy zawsze chciałam mieć ale niestety nie było nas na nie stać a podróbek nie chciałam
Wiem o co kaman z mini i makijażem . Mamusia w mini nie chodzi to chyba córa też nie będzie .
Wszystko przed nami
Stary 2010-10-08, 14:11   #2702
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam i zabieram się za nadrabianie,bo jestem strasznie do tyłu.

Wczoraj wróciłam do domu,a tam szok!mam pod stolikiem i fotelami(miałam)dywan i co?cały(za przeproszeniem)zasrany przez kota;/śmierdziało tak,że nie wiedziałam co się stało.Od razu wymyłam wszystko co się dało,dywan już leży na śmietniku(i tak mam zamiar kupic nowy)a kotka cała radosna jak nas zobaczyła...

Dziecko moje dzisiaj przespało aż 12 godzin bez przerwy,ale to pewnie dlatego,że wczoraj w dzień spała tylko 2 godziny.Wstała o 7.30 i było pięknie-marzenie,żeby tak było codziennie.

Wiecie co?wracałam z pracy we wtorek i patrzę nekrolog wisi,a tam imię i nazwisko mojej przyjaciółki z przedszkola-byłyśmy nierozłączne,potem nasze drogi się rozeszły-szkoły na innych krańcach miastach i w sumie byłyśmy tylko na "cześc".
Szok jeden wielki przeżyłam i nic mną tak od dawno nie wstrząsnęło jak jej śmierc,jej jakieś dwa tygodnie temu mijałyśmy się na ulicy,dziewczyna 23 lata...
Taka piękną,pełna życią.Do tej pory nie wierzę.
Wracała z uczelni i wpadła pod lawete...zginęła na miejscu.Moja fryzjerka kiedy mnie farbowała to w międzyczasie pojechała uczesac jej mame na pogrzeb,bo fryzjerka też szła,bo to rodzina zmarłej i opowiadała mi co się tam w domu działo...matka z rozpaczy nieprzytomna,kursuje między szpitalem a domem.
Ja nie mogę się pozbierac,ciężko mi strasznie,wczoraj był pogrzeb,a moja mama mieszka koło cmentarza i jak mnie rodzice do domu odwozili to akurat trwał pogrzeb-cała moja szkoła,znajomi...mnóstwo osób.
Ja nie poszłam.nie mam siły na zmierzenie się z taką tragedią.Ja w ogólę nie chodzę na pogrzeby,nie lubię i idę kiedy muszę,kiedy to jest ktoś bliski,a ostatni taki pogrzeb miałam 10 lat temu-na szczęście.

Nie wiem wiecie?to życie jest nic nie warte,ja wychodzę z domu i mogę już nie wrócic.Nie wiem czy mój mąż wróci,siostra czy ktokolwiek mi bliski.Ta świadomośc jest straszna,że zawsze coś się może każdemu z nas przydarzyc.

Przepraszam za te smuty,ale oj nic mną tak dawno nie wstrząsnęło.Bo tak sobie ciągle myśle,że to przecież mogłam byc ja...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Czytam o tych niby odstających uszach od spania i podziele się tym co ja wiem:pytałam dwóch pediatrów o to i każdy z nich powiedział,że to bzdura totalna,zabobon i spanie dzieci z przygniecionym uchem nie ma wpływu na ich kształt,że to sprawa genetyczna tak samo jak kształt np.nosa i dla mnie jest to logiczne.

Ja miałam odstające uszy,ot taka moja uroda,ale jak mi mama założyła kolczyki w wieku 6 lat to uszy zrobiły się normalne i tak to ponoc jest-na odstające uszy działa przebicie uszu i założenie kolczyków-nie wiem jak i dlaczego-kosmetyczki tak radzą i jedna z moich sióstr ma odstające uszy,biedna ma straszne kompleksy przez nie(10 lat ma)i mama przebiła jej uszy,ale kurcze nie może nosic,bo trzeba na wuefie ściagac,a ona boi się,że zgubi i zrezygnowała całkiem z noszenia.
O fuj akurat jadłam jak przeczytałam poczatek i od razu poczułam ten smród
Ale przykra historia z koleżanką , zawsze możesz później iść zapalić znicza na cmentarz
Co do uszu to ja mam odstające i przebicie w dzieciństwie i noszenie kolczyków nic nie dało więc obalam ten mit
jak byłam nastolatka miałam tez kompleksy i nosiłam włosy rozpuszczone
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja wczoraj pierwszy raz zamroziłam jedzonko zobaczę jak się odmrozi,a słoiczki jakoś boję się,że mi to skiśnie,zawsze coś mi nie wyjdzie i mam podejrzenia czy oby napewno się jeszcze nadaje
ja gotuje słoiczki ok 10-15 min i jeszcze gorące wyciągam i obracam do góry dnem żeby zaciągły i później jak wystygną to trzymam w lodówce nigdy nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nadmiar powietrza ?
A mi się wydaje że to bardziej wrażenie optyczne
tez jestem za optycznym wrażeniem
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
O właśnie bo miałam też temat słoiczków poruszyć - ostatnio zagłębiłam się w etykiety tych słoiczków i porównałam zupki jarzynowe z królikiem (chyba) Gerbera i Bobovity i Bobovita na 1 miejscu ma wodę, dopiero potem jarzynki. Gerber podaje na 1 miejscu marchewkę (np) potem jest woda i napisane, że do przyrządzenia, potem dalsze jarzynki. Jak zsumowałam % jarzyn w Bobovicie to wyszło coś ok 50%, a w Gerberze jest podane 75%. Może schizuję, ale teraz to tylko Gerbera obiadki kupiłam
Ale owoce Bobovity w słoiczkach już te owocki mają na pierwszym miejscu
ja też owocki tylko z bobovity a ze słoiczków tylko dynia z żółtkiem z gerbera
Cytat:
Koglus - nie będzie dziecie chorować SZymek był cały czas na modyfikowany a pierwszy raz zachorował jak miał koło roku jak ktoś chorowity to i dziecie takie bedzie Moim zdaniem 70% to genetyka a reszta to co robimy : spacery nie przegrzewanie , odpiwiednie jedzenie itp . To tylko moja teoria ale ja nie choruje i moje dzieci też nie a mam kolezanke co ma dziecie już prawie rok na cycu a mała ciągle chora a nie ma kontaktu z dziećmie itp . A ta kolezanka sa,a ciagle przeziębiona itp
ja mysle ze duzo tez zalezy od zahartowania i późniejszego żywienia no i genetyka na pewno też
Cytat:
Ja tam zniosę wszystko,nawet te okropne królewny i lalki barbi,ale jak mi dziecko przyjdzie w glanach,kolczykiem tu i tam,dredach lub irokezem i ubrana na czarno to zamkne na strychu i nie puszcze póki nieznormalniejeTo jest mój najgorszy scenariusz,który mam nadzieję nigdy się nie spełni.
Ja nie mam nic przeciwko typowo różowym małym dziewczynkom,bo kiedy jak nie teraz?niech noszą te koty,królewny i inne "słodkości"to taki "symbol" dzieciństwa.
Zresztą wiadomo to my matki teraz i trochę pózniej jeszcze też wybieramy ubrania naszych dzieci.
Aaa i nie uważam za przesadę jak dziecko jest ubrane od stóp do głowy ubrane w HK czy coś innego,mi się to podoba.Są to tak piękne rzeczy,że dzieciak w to ubrany wygląda świetnie.To w końcu jest dla nich.To jest ten wiek kiedy sobie można pozwolic na te wszystkie aż mdlące słodkości.
masz cos do glanów całą szkołę średnią chodziłam w glanach czarnej skórze nie miałam co prawda kolczyka w nosie ale za to agrafki powbijane w rękę irokeza tez nie byłam w połowie punk i w połowie metal i nie uwazam się za nienormalną nikt mnie na strychu na szczęście nie zamykał a niechby kto spróbował to tyle by mnie widzieli.
Teraz juz glanów nie noszę wyrosłam ale patrzę z sentymentem na takich młodych ludzi i na pewno moim dzieciom nie zabronie ani nie nakażę co mają nosić.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:13   #2703
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Izazula - w wawie jest mnogo kursów i większość za darmo tylko musze poczekać aż mi SZymek wybedzie do przedszkola i pewnie na coś się wybiore moja ciocia uczy się symfoni ( ten kadrowo płacowy ) w gdańsku kurs trwa 3 miechy jest za darmo , do tego dostaja tam szamanko dwa razy i jak ktoś ma dalej to wrwacają za dojazdy .
Do tego osób na raz jest 8 w małej salce ( kazdy ma swojego kompa ) znalazła to z UP .
Mój mąż prowadził takie kursy u siebie w pracy bo załatwili dotacje z PARP i on był wykładowcą potrzebny był inzynier lub profesor . Spełnił wymogi i szkolił . dobrze unia za to buli podreperowalismy bydrzecik .. ale mimo było i się skończyło
U nas zdecydowanie mniej ale są. Trzeba tylko poszukać. Symfonia jest podobno super. My też mamy bezpłatny i z jedzonkiem i z opłatą za każdy dzien. Też będzie długo trwał bo nie będzie codziennie. Muszę pokombinować jak dziecię zostawić.

I pytanie do wszystkich dziewczyn
Czy Wasi Tż już wykorzystali urlopy tacierzyńskie ? Zastanawiam się bo w tym roku jest to tydzień a w przyszłym dwa tygodnie. Ciekawe czy należy się wg roku urodzenia dziecka czy załapiemy się na 2 tygodnie ?
Stary 2010-10-08, 14:14   #2704
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się baaardzo podobają te kompleciki i dlatego chciałabym miec dziewuszkę żebym mogła ją tak ubierac słodziutko

co do słoiczków właśnie gerbera np po 7 m-cu są nadal na gładką masę robione a bobovity to już prawie jak zwykła zupka te rosołki z kaszami,mój ogólnie też woli gerbera ale kupuję różne.

Anakazar no i jak te włosy wyszły?bo nie czytałam-pisałaś coś?

Aniap napewno coś jej podpasi i będzie ładnie jadła,Daniel był wszystkożarty a teraz zaczyna wybrzydzac,ostatnio nie chciał zjesc więc po kilku łyżeczkach odpuściłam i poszliśmy się bawic za pół godzinki zjadł wszystko.Zauważyłam,że jak mu dam wcześniej coś z owoców-słodki smak to puźniej gorzej mu wchodzi obiadek.

A co można dac jeszcze na deser z rana np o 7 mleko i dopiero o 11 w między czasie coś na mluśką przekąskę?

czytałam teraz nowa gazetkę i tam piszą że jednak gluten po 10 m-cu
nie wyobrażam sobie nie dać do 10 chlebka czy czegoś takiego więc niech piszą he he może znowu jakieś nowe mega badania zrobili .
A rybe już dawałaś ? na przekąske nie mam pojęcia ale może ta kaszke nestle misiowy ogródek one sa takie obiadowe ( dyniowa , brokułowa itp . )

Izazula - 9 latka w stringach bije wszelkie rekordy
Ja mam nadzieję że Ola jak mama polubi ciucholandy , tam sobie może lubić metke U mnie babka przychodzi z córcią taką z 8 lat i grzebia razem a potem mierzą fajny widok i ta mała się ślicznie umie ubrać .
Stary 2010-10-08, 14:14   #2705
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
boje się momentu kiedy to w wieku 9 lat zażyczy sobie stringów bo koleżanki mają( córka kolezanki wraca zawsze ze szkoły z czymś ciekawym ).
to jej kupisz nie wiedziałam ze są już takie rozmiary
Stary 2010-10-08, 14:16   #2706
cigi
Rozeznanie

Moja Basiula wlasnie od wczoraj zaczela sie intensywniej przemieszczac ; glownie turlajac sie. Czesto napotyka przeszkode w postaci lukow od maty, i tu nie jest zadowolona, wiec marudzi;
Turla sie wiec z maty na zimna, bo kamienna podloge, i co ja mam zrobic, przeciez jak bedzie lezala, to sie rozchoruje ; nie wylozymy piankowych puzzli, bo to nasz mini salon, jadalnia i kuchnia w jednym, a nie jej pokoik;
chyba musimy dywany sprawic...
A wlasnie odkryla super zabawe, a mianowicie to, ze w podloge mozna uderzac i ona odpowiada ,

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

a co do naszyjnika, to Basia jest w nim caly dzien i nic sie nie dzieje, nie plata, nie zaczepia nic; ma go wiekszosc czasu pod ubrankiem, ale czesto wylazi i jest ok; Wydaje sie byc bezpieczny
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:18   #2707
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zdecydowanie mniej ale są. Trzeba tylko poszukać. Symfonia jest podobno super. My też mamy bezpłatny i z jedzonkiem i z opłatą za każdy dzien. Też będzie długo trwał bo nie będzie codziennie. Muszę pokombinować jak dziecię zostawić.

Czy Wasi Tż już wykorzystali urlopy tacierzyńskie ? Zastanawiam się bo w tym roku jest to tydzień a w przyszłym dwa tygodnie. Ciekawe czy należy się wg roku urodzenia dziecka czy załapiemy się na 2 tygodnie ?
Mój wykorzystał a do tego teraz siedzi na 2 tyg macierzyńskim wziętym za mnie ( ja zrezygnowałam z tego dodatkowego ) i tym sposobem prawie miesiąc wolnego mu się zrobił .
Wydaje mi się że cwaniaki to opracowali tak że od roku urodzenia dziecka ( co by za dobrze czasem nie bylo ) oczywiście to tylko moja teoria wynikająca z tego co bywa zwykle
Stary 2010-10-08, 14:18   #2708
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a mi się baaardzo podobają te kompleciki i dlatego chciałabym miec dziewuszkę żebym mogła ją tak ubierac słodziutko
Ale dla chłopców też są takie fajne słudziutkie ciuszki. A później dla starszych chłopców . Ummmmm ....
Stary 2010-10-08, 14:19   #2709
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Glany kiedyś miałam szybko mi przeszło , ponieważ były nowki sztuki praktycznie i martensa więc taki but co z mody nie wychodzi . Teraz TZta chrzesnica ma takiego bakcyla ( ale nie ma kolczyka i irokeza ) i oddalam jej te buty . Ma 13 lat i starsznie się cieszyła bo nie dość że glany to jeszcze takiej firmy a wg niej wszyscy w szkole to tylko mają jakies podróby he he . Rodzice jej nie bronią - czekaja aż samo przejdzie ..
mój tz ma 32 lata, za niedługo 33 a tylko latem w upały nosi inne buty niż glany.Kiedys tylko martensy, a teraz zamienił na Heavy Duty. Jeden półbut normalnie chyba kilogram ważyJak zmieniliśmy auto to miał problem bo mu but trzymany na gazie, zachacza o pedał obok, ale się nauczył.Do tego uwielbia bojówki moro, i takie też tshirty. Ale najlepsze że nigdy w wojsku nie był.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:23   #2710
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to jej kupisz nie wiedziałam ze są już takie rozmiary
Mam nadzieję uniknąć takich sytuacji
Stary 2010-10-08, 14:23   #2711
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dużo zalezy od dziecka mam koleżankę co jej córcia sama wybiera ubranka w innych kolorach ( hello kitty by nie założyła ) - to chyba taki odosobniony przypadek , za to chodzi w rurkach, tunikach i wysokich trampach a ma 4 lata . I chyba mi sie marzy tak ubrane dziecko a nie przesłodzone . Do tego te wszystkie piękne płaszczyki i balerinki i inne cuda he he .
Ale oczywiscie jak bedzie miała ochote ubrać się w kota czy inne coś broniła nie będę . Wkońcu to dziecka ubranie a nie moje , ale mam nadzieję że bedzie umiała " bawić się ubraniem " tego ją może mama nauczy przy wizytach na lumpkach he he .
Ola ma mało z HK - bo narazie to mama dyktuje warunki
A co do kolorów to ja uwielbiam Ole w czerwonym i fiolecie.

ja najbardziej się boje tego okresu " chce być dorosła " na zasadzie wytapetowane 13 latki malowanie włosów czy inne tego typu . To chyba gorsze niz te fanaberie młodszego wieku i nawet ten irokez czy glany. wole dziecko w glanach niż w mini i z makijazem ala stara malutka ( zreszta wiesz o co mi kaman )
hehe sama w gimnazjum miałam glany i martensy.W samych butach w sumie na upartego nie widzę nic złego,ale niecierpię stylu nie wiem jak to się piszę"havymetalowego"(?)m am nadzieję,że wiecie o co mi chodzi i mojego dziecka nie zniosłabym w czymś takim

Ja też nie jestem tylko za różem,bo tak można było wywnioskowac z mojej poprzedniej wypowiedzi.Po prostu nie mam nic przeciwko tak ubranym dzieckiom.Nina ma różne kolory ubrań,a najbardziej uwielbiam ją w fiolecieMoja 6 letnia siostra do 3-4 lat tylko róż,nie założyła nic w innym kolorze i mama tylko była zmuszona jej kupowac wszystko w tym kolorze.Teraz jej przeszło,ubiera się różno kolorowo.Ja uwielbiam dziewczynki w leginsach,rurkach,tunikac h,bluzach

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:24   #2712
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
co do słoiczków właśnie gerbera np po 7 m-cu są nadal na gładką masę robione a bobovity to już prawie jak zwykła zupka te rosołki z kaszami,mój ogólnie też woli gerbera ale kupuję różne.

A co można dac jeszcze na deser z rana np o 7 mleko i dopiero o 11 w między czasie coś na mluśką przekąskę?

mój już nie je zupek miksowanych i radzi sobie
na maluśką przekąskę może ciasteczka hippa (chociaz ja ich nie polecam, Miko więcej tego ciastka naciapie nakruszy niz zje , ale dziewczyny pisały ze ok.)moze spróbuj
ja juz od dawna podaję gluten
Cytat:

u nas to pewnie nic nie ma ale to nie są jakies ograniczenia wiekowe na te kursy?
Stary 2010-10-08, 14:27   #2713
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam zniosę wszystko,nawet te okropne królewny i lalki barbi,ale jak mi dziecko przyjdzie w glanach,kolczykiem tu i tam,dredach lub irokezem i ubrana na czarno to zamkne na strychu i nie puszcze póki nieznormalnieje
Cytat:
..
Ja tam nic zlego w glanach i irokezach nie widze ; I zgadzam sie z Ania, wole to niz barbie umalowane pustoglowie. Ja tam znalam mnostwo ludzi ( i znam) w tych klimatach i sa to wartosciowi ludzie;
Choc wiadomo, ze wszystko z umiarem; jak mi sie corka wytatuluje na calej dlugosci, albo kolczykami sie ponakluwa to bedzie zalamka,
I powiem tak, wazne co ma sie w glowie, a nie na glowie

Cytat:
Znalazłam kurs finansowany przez UE. Dotyczy pisania projektów pozyskiwania funduszy z Unii przez różne firmy i instytucje i też na prowadzenie własnej działalności. Program wygląda ciekawie. Może w Waszych miastach też są takie organizowane.
A to w urzedzie pracy znalazlas?
Cytat:

Kasze manna to ja lubie taką zimną z sokiem mniam he he .
A fuj, jeny... Nienawidze; to moj koszmar z dziecinstwa; w przedszkolu nas zmuszali do jedzenia tego;
Stary 2010-10-08, 14:27   #2714
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój tz ma 32 lata, za niedługo 33 a tylko latem w upały nosi inne buty niż glany.Kiedys tylko martensy, a teraz zamienił na Heavy Duty. Jeden półbut normalnie chyba kilogram ważyJak zmieniliśmy auto to miał problem bo mu but trzymany na gazie, zachacza o pedał obok, ale się nauczył.Do tego uwielbia bojówki moro, i takie też tshirty. Ale najlepsze że nigdy w wojsku nie był.
o to to moje klimaty tez nosiłam moracze
Stary 2010-10-08, 14:28   #2715
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dzisiaj rano byłam się podpisać w UP. Kolejka chyba ze 20 osób. Niektórzy patrzyli na mnie jakby chcieli powiedzieć " zaś jakaś p... z wózkiem przylazła i pewnie myśli że ją pusicimy. Takiego w... ". Stałam sobie grzecznie i czekałam i jedna z pań gdzieś z połowy kolejki powiedziała żebym weszła przed nią. Mam nie stać z dzieckiem w takich warunkach. Nie wszyscy byli zadowoleni . Podziękowałam uprzejmie pani i byłam w domu przynajmniej godzinę wcześniej.

Znalazłam kurs finansowany przez UE. Dotyczy pisania projektów pozyskiwania funduszy z Unii przez różne firmy i instytucje i też na prowadzenie własnej działalności. Program wygląda ciekawie. Może w Waszych miastach też są takie organizowane.
u nas nie ma kolejek, ja byłam we wtorek bo miałam listę podpisać, i odebrać decyzję. no i sie wypisać, bo od pierwszego jestem zatrudniona. a ta decyzje to chciałam po to żeby na nich skargę napisać, boprzez nich kuronia nie dostałam, bo tak mi terminy przesówali, jakby nie wymyślali z rejestracją, to i to że jeden mc na pół etatu byłam by nic nie zmienił, i kuroń by był
u nas też są te kursy, i dostajesz za nie wynagrodzenie w wysokości kuroniówki.

Stary 2010-10-08, 14:29   #2716
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Ja tam nic zlego w glanach i irokezach nie widze ; I zgadzam sie z Ania, wole to niz barbie umalowane pustoglowie. Ja tam znalam mnostwo ludzi ( i znam) w tych klimatach i sa to wartosciowi ludzie;
Choc wiadomo, ze wszystko z umiarem; jak mi sie corka wytatuluje na calej dlugosci, albo kolczykami sie ponakluwa to bedzie zalamka,
I powiem tak, wazne co ma sie w glowie, a nie na glowie
racja
kaszkę manne uwielbiam własnie z sokiem albo jagodami
Stary 2010-10-08, 14:30   #2717
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Moja Basiula wlasnie od wczoraj zaczela sie intensywniej przemieszczac ; glownie turlajac sie. Czesto napotyka przeszkode w postaci lukow od maty, i tu nie jest zadowolona, wiec marudzi;
Turla sie wiec z maty na zimna, bo kamienna podloge, i co ja mam zrobic, przeciez jak bedzie lezala, to sie rozchoruje ; nie wylozymy piankowych puzzli, bo to nasz mini salon, jadalnia i kuchnia w jednym, a nie jej pokoik;
A wlasnie odkryla super zabawe, a mianowicie to, ze w podloge mozna uderzac i ona odpowiada ,

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

a co do naszyjnika, to Basia jest w nim caly dzien i nic sie nie dzieje, nie plata, nie zaczepia nic; ma go wiekszosc czasu pod ubrankiem, ale czesto wylazi i jest ok; Wydaje sie byc bezpieczny
A my mamy rozłożone puzle i dochodzę do wniosku że trzeba dokupić więcej. Jest to nasz salon połączony z kuchnią, jadalnia, sypialnia nasza i Zosi. Nie chcę dywanu bo to siedlisko różnych nieciekawych rzeczy i stworzeń, nawet jak się codziennie odkurza
Stary 2010-10-08, 14:31   #2718
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar; czemu nie piszesz, jak po fryzjerze?
A zapomniałam przez to wszystko.Oczywiście nie odważyłam sięczego okrutnie żałuje-bałam się aż takiej zmiany.Najpierw zrobiłyśmy na moim kolorze dwa kolory na pasma o jest fajnie.Po wszystkich zmarłych idę zrobic to czego nie odważyłam się zrobic teraz.
Cytat:
O fuj akurat jadłam jak przeczytałam poczatek i od razu poczułam ten smród
Ale przykra historia z koleżanką , zawsze możesz później iść zapalić znicza na cmentarz
Co do uszu to ja mam odstające i przebicie w dzieciństwie i noszenie kolczyków nic nie dało więc obalam ten mit
jak byłam nastolatka miałam tez kompleksy i nosiłam włosy rozpuszczone

ja gotuje słoiczki ok 10-15 min i jeszcze gorące wyciągam i obracam do góry dnem żeby zaciągły i później jak wystygną to trzymam w lodówce nigdy nic się nie stało

tez jestem za optycznym wrażeniem

ja też owocki tylko z bobovity a ze słoiczków tylko dynia z żółtkiem z gerbera

ja mysle ze duzo tez zalezy od zahartowania i późniejszego żywienia no i genetyka na pewno też

masz cos do glanów całą szkołę średnią chodziłam w glanach czarnej skórze nie miałam co prawda kolczyka w nosie ale za to agrafki powbijane w rękę irokeza tez nie byłam w połowie punk i w połowie metal i nie uwazam się za nienormalną nikt mnie na strychu na szczęście nie zamykał a niechby kto spróbował to tyle by mnie widzieli.
Teraz juz glanów nie noszę wyrosłam ale patrzę z sentymentem na takich młodych ludzi i na pewno moim dzieciom nie zabronie ani nie nakażę co mają nosić.
Ja nie lubię takiego stylu.Po prostu nie lubię i nic na to nie poradzę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-08, 14:34   #2719
cigi
Rozeznanie

Cytat:
No jak to? Co tam napisane dokladnie? To moze lepiej, ze jestem opozniona ten mieisac

A a propos pieszczoszkow, moja tez taka uwielbiamy sie miziac, smyrac, buziakowac;
Stary 2010-10-08, 14:34   #2720
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja mojemu wprowadzałam po 5 mc, ale to też nie codziennie, ale po czymś go wysypało , to odstawiliśmy gluten. zobacze za jakiś czas

Stary 2010-10-08, 14:38   #2721
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam przez to wszystko.Oczywiście nie odważyłam sięczego okrutnie żałuje-bałam się aż takiej zmiany.Najpierw zrobiłyśmy na moim kolorze dwa kolory na pasma o jest fajnie.Po wszystkich zmarłych idę zrobic to czego nie odważyłam się zrobic teraz.

Ja nie lubię takiego stylu.Po prostu nie lubię i nic na to nie poradzę.
a ja nie lubię barbiowatego i hello kity okropnosci ale gdybym miała córkę i ona by tak chciała chodzić to na strychu bym jej nie zamykała
Stary 2010-10-08, 14:45   #2722
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
u nas to pewnie nic nie ma ale to nie są jakies ograniczenia wiekowe na te kursy?
Myślę że w każdym mieście są. Ograniczeń wiekowych nie ma choć chętnie widziane są panie po 45 roku życia. Wystarczy matura.

Cytat:
A to w urzedzie pracy znalazlas?

Akurat na stronie miasta ale w UP też są ogłoszenia bo to oferta głównie dla osób długotrwale bezrobotnych.

Cytat:
u nas nie ma kolejek, ja byłam we wtorek bo miałam listę podpisać, i odebrać decyzję. no i sie wypisać, bo od pierwszego jestem zatrudniona. a ta decyzje to chciałam po to żeby na nich skargę napisać, boprzez nich kuronia nie dostałam, bo tak mi terminy przesówali, jakby nie wymyślali z rejestracją, to i to że jeden mc na pół etatu byłam by nic nie zmienił, i kuroń by był
u nas też są te kursy, i dostajesz za nie wynagrodzenie w wysokości kuroniówki.
Niestety kolejki są u nas koszmarne. Mamy w mieście blisko 15% bezrobocie. Jesteśmy w gronie największego bezrobocia na Śląsku, gorzej jest tylko w Zawierciu.
Stary 2010-10-08, 14:47   #2723
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

----------
ja mam na całym pokoju duży gruby koc, pozanim są panele, woli same panele, bo ślizgać się może

Stary 2010-10-08, 14:51   #2724
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie lubię barbiowatego i hello kity okropnosci ale gdybym miała córkę i ona by tak chciała chodzić to na strychu bym jej nie zamykała
Ja jeszcze w 9 miesiącu ciąży na hello kitty robiambyło to dla mnie wstrętne.Dostałam dla małej body w tego kota i obiecywałam sobie,że swojego dziecka w to nie ubiorę.
Jak widac tylko krowa zdania nie zmienia.

Stary 2010-10-08, 15:17   #2725
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
U nas na te kursy jedyne ograniczenie to wykształcenie podstawowe, ani wiek, ani że długo zarejestrowany, widać co UP to inne zasady

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

oto mój tz zajmujący sie wczoraj dziećmi z jednym zadania domowe, a drugiemu bajki włączył
http://www.youtube.com/watch?v=GNM9Kku9Lgg

Stary 2010-10-08, 15:30   #2726
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

Ja od 3 dni wybieram się na badania wstępne do pracyale chyba dzisiaj też mi się nie chce. Nie przepadam za kłuciem, i rozbieraniem się przed obcymi
Tak sobie myślałam że pójdę z Erwinem w nosidełku to mi chociaż EKG odpuszczą

W chuście się go tak wygodnie nosiło, teraz przeszliśmy na nosidło, bo ma cieplej w plecki, ale mi plecy wysiadają.
A ja się pochwalę - na allegro wystawiłam moją elastyczną chustę - w niej nosiłam Olę codziennie nad morzem Teraz już mi w niej się buja, więc czas na chustę tkaną.
A kupiłam sobie solidną, firmową, tkaną - Stochenwiege. Już nie mogę się doczekać jak dojdzie (zamówiłam na all).
Większość nosidełek ma zdaniem ortopedy wąsko w nóżkach (chusty wiąże się na "żabkę"), no i inne obciążenie kręgosłupa - w chuście kręgosłup jest naturalnie wygięty. Dodatkowo chusty można nosić na różne sposoby - ja umiem z przodu, ale mam plan aby chodzić na spotkania w klubie kangura i nauczyć się wiązania na boku, a potem na plecach. Jak opanuję tę sztukę, bez obaw wybierzemy się z rodzinką w góry. Jak mała zabolą nóżki (myślę o przyszłej wiośnie/lecie) wsadzę do chusty i już

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o "zepsutych" dzieciach... moja niestety też się zepsula Zawsze zasypiała o 19.30 i budziła sie na karmienie ok 6 a teraz zasypia normalnie ale już od ok 23 zaczyna wariować i budzi się za takim krotkim płaczem (jakby przez sen) i czeka aż jej podam smoka. Zasypia dalej i tak w kólko... Dziś wstawałam chyba z 6 razy (nie panuję nad iloscia bo prawie śpię), a wczoraj chyba 3 razy. Przez to sie nie wysypyam bo jak wstanę i ona potem sie wierci jak uśnie to ja już czekam kiedy znow się obudzi i teraz ledwo patrzę na oczy dlatego tylko na chwilkę wpadlam. Mała zasnęł wiec i jak ide sie zdrzemnąć...
Asiulek - skąd ja to znam. Mamy tak samo od kilku nocy
Wczoraj już po prostu padałam z niewyspania i po kąpieli dałam jej viburcol. Lepiej spała niż wcześniej. Ja to mam kilka pomysłów czemu tak się dzieje:0
idą ząbki (faktycznie trochę długo wyżyna się ta góra... albo
coś jej się śni - bo to właśnie taki krótki płacz i szybko po utuleniu zasypia
coś przeżywa - byłam z nią w pracy, tyle cioć ją nosiło, bawiło...
jest w pokoju za sucho - chyba kupię w ten weekend nawilżacz.

Cytat:

Dziewczyny nasze dzieci teraz się tak budza w nocy bo idą im zęby to nie jest tak że dziąsłą napuchninęte i zaraz jest ząb to może trwać kilka tygodni a nawet miesięcy u mojego górne jedynki są prawie na wierzchu podkreślam prawie już ponad miesiąc i co i nic dalej nie wylazły czasem śpi spokojniej tak jak dziesiaj a czasem się nawet co godzinę budzi, jeść mu już nie daję w nocy tylko smoka i zasypia ewentualnie smaruję dentinoxem
U nas też te górne "łopatki" ciągle nie wyłażą...

Cytat:
Dziecko moje dzisiaj przespało aż 12 godzin bez przerwy,ale to pewnie dlatego,że wczoraj w dzień spała tylko 2 godziny.Wstała o 7.30 i było pięknie-marzenie,żeby tak było codziennie.
Anakazar - jak ja bym chciała, żeby moje dziecię spało w sumie w dzień 2 godziny Od kilku tygodni Ola śpi dwa, rzadko trzy razy po nie więcej niż pół godziny. Przy czym większość jej snu przypada na cycanie...
Myslę, że dzieci sa różne - Ola śpi mało i podobnie było z moim starszym synem.Zazdroszczę mamo, które mają chociaż jedną dłuższą przerwę w dzień na zrobienie porządków, czy ugotowanie obiadu. Ja te rzeczy robię z Olą na biodrze albo w chuście albo wiozę ją w wózku do kuchni, ja gotuję a jej daję przykrywki, pałki, itp.

Cytat:

fajne te dresy choć w tym pierwszym to ten napis na plecach to już mogli sobie darować . ładne te rzeczy z hello kitty pod warunkiem ze ten siersciuch nie jest np na pół bluzki . nie cierpie tez dzieci całych ubranych w tego kota ( buty bluzka , bluza , czapka ) a fuujj .
Szczytem są czapki z nowej kolekcji z tym kotem w złotej koronie myślałam że padne
Mam zreszta nadzieje że moje dziecko nie bedzie tylko i wyłacznie gustowało w majtkowym różu bo jest milion innych fajnych kolorków - nawet czarny bardzo lubie u dzieci czarne dodatki . JUż mam dla małej piękną czape czarną szydełkową z koralikami .
To oczywiście moje dziwne przemyślenia
A my nic z Hello Kitty nie mamy i wcale mi nie jest z tym źle. Trochę mnie drażni, że ten kociak jest wszędzie.
A tak wogóle to jeszcze w ciąży zaklinałam się, że nie będę małej nosić na różowo (ubranka ecru, pościel beż, brązowe pluszaki, itp), a tu życie pokazuje, że faktycznie, tylko krowa zdania nie zmienia- w różu Oli ładnie, więc ją stroję
I nie martwię się tym, czy będzie nosić glany, czy zrobi sobie dredy i czy będzie się ubierać jak emo - mamy na to jeszcze conajmniej dekadę
O starszego syna tak się martwiłam i na szczęście na razie jest w porządku, ma swój styl - lubi Linkin Park i cieszy się z każdego gadżetu z logo tego zepołu. Dzięki temu już nosi ciepły szalik (bo kupiłam z logo Linkin Park) i bluzę -tyż od kompletu. Buty - wysokie trampki/ sportowe orginalne Nike'i, spodnie dzinsy z reserved, koszule z kołnierzykiem plus obowiązkowo woda adidas, kurtka pilotka skórzana. Mnie się podoba Mam nadzieję, że Ola też będzie miała do ubierania się głowę i rozsądek.

Cytat:
.
Mój TŻ wykorzystał w te wakacje.2 tygodnie będa obowiązywać dopiero od 2012 roku:
http://www.kobietaiprawo.pl/urlop-ta...-ojcowski.html

Ja już odliczam dni do powrotu do pracy. Wracam 2 listopada (wykorzystałam już cały urlop za ten rok). Byłam w środę w biurze. Dobrze, że chociaż fryzjera wcześniej zaliczyłam bo wstyd, same laski, a ja gruba jak szafa Nie mam żadnych ubrań, w które mogłabym się ubrać do biura, na zakupy czasu brak. Dobrze, że Tchibo ma duża rozmiarówkę. Teraz mają nową kolekcję -zamówiłam sobie kilka ciuchów do domu:
http://www.tchibo.pl/Z-jesienia-mi-d...200000479.html

Ludzie fajni, mili, moje biureczko czeka, ale wcale mnie to nie cieszy. Jest kilka dziewczyn, które niedawno po macierzyńskim wróciły do pracy. Pogadałam z nimi jak sobie radzą, mam nadzieję, że mnie czasem pocieszą. No i obowiązkowo będę pisała wniosek o skrócenie czasu pracy - godzina na karmienie.
TŻ nadal czeka na wezwanie do biura- jak mu skrócą czas pracy do połowy etatu pójdzie na wychowawczy

Kochane - mam do Was pytanie- czy znacie jakąś homeopatyczną szczepionkę przeciw grypie? W minionych latach był Dolivaxil (miał szczepy grypy podobnie jak szczepionki podskórne), ale producent, Boiron nie załatwił pozwolenia na dopuszczenie do obrotu i nici. Może znacie coś czym bym mogła zaszczepić siebie i starszaka w tym roku? Albo jakieś leki uodparniające. AniaP - polecałaś kiedyś tran norweski. Jak przechodzicie zimę, nie chorujecie? Jego można chyba też i maluszkom adawać, prawda?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-08 o 15:41
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:32   #2727
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

100 lat dla wsyztskich Maluszków rocznicowych

ja nie mam czasa jutro pierwszy zjazd od rana jestem u siebie w domku i spzratam pokój bo wykłuwaniu sciany tona kurzu a jutro musi tu siedziec michasia cały dzien wiec musze szybko wysprzatac.. wiec naprawde nie wiem w co ręce wkłądac...

Drcronku jak juz tu sie ogarne to zamawiam u ciebie kapciochy bo potrzebuje i czapeczke tez ale jeszcze nie wiem jaka ..

pl madzia dzieki za wykresik

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:50   #2728
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę - na allegro wystawiłam moją elastyczną chustę - w niej nosiłam Olę codziennie nad morzem Teraz już mi w niej się buja, więc czas na chustę tkaną.
A kupiłam sobie solidną, firmową, tkaną - Stochenwiege. Już nie mogę się doczekać jak dojdzie (zamówiłam na all).
Większość nosidełek ma zdaniem ortopedy wąsko w nóżkach (chusty wiąże się na "żabkę"), no i inne obciążenie kręgosłupa - w chuście kręgosłup jest naturalnie wygięty. Dodatkowo chusty można nosić na różne sposoby - ja umiem z przodu, ale mam plan aby chodzić na spotkania w klubie kangura i nauczyć się wiązania na boku, a potem na plecach. Jak opanuję tę sztukę, bez obaw wybierzemy się z rodzinką w góry. Jak mała zabolą nóżki (myślę o przyszłej wiośnie/lecie) wsadzę do chusty i już
Całe szczęście że tylko większość a nie wszystkie nosidła . W naszym Zosia ma szerzej nóżki niż w niejednej chuście (widziałam w mieście). Koleżanka ma ciut starszą córę inosiła ją w chuście. Nie ma dla mnie żadnej różnicy w położeniu nóżek. Obciążenie kręgosłupa - też się nie zgadzam. Nasze jest miękkie i nie ma żadnego usztywnienia. Pozatym jest polecane przez ortopedów. A niektórzy lekarze powinni się lepiej douczać zanim zaczną wygłaszać opinie na temat produktu. Amen

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Kochane - mam do Was pytanie- czy znacie jakąś homeopatyczną szczepionkę przeciw grypie? W minionych latach był Dolivaxil (miał szczepy grypy podobnie jak szczepionki podskórne), ale producent, Boiron nie załatwił pozwolenia na dopuszczenie do obrotu i nici. Może znacie coś czym bym mogła zaszczepić siebie i starszaka w tym roku? Albo jakieś leki uodparniające. AniaP - polecałaś kiedyś tran norweski. Jak przechodzicie zimę, nie chorujecie? Jego można chyba też i maluszkom adawać, prawda?
Nie znam żadnej takiej szczepionki ale to chyba dlatego że nie szukałam. My się nie szczepimy na grypę i nie będziemy się szczepić
Stary 2010-10-08, 16:08   #2729
Ferrou
Zakorzenienie

Hejka

Catro - nie wiem czy pisałam, ale gratulacje za 5 ząbka
i szykuję dla Ciebie niespodziankę

Anakazar - hmm... a co Ci się nie podoba w takim stylu? Sam ubiór? Bo ja do tej pory łażę w glanach (często gęsto nawet latem ), prawie wszystkie ciuchy mam czarne (nawet jak idę do sklepu z zamiarem kupna czegoś kolorowego to i tak wracam z czarnymi rzeczami ), w nosie kolczyk miałam, teraz została tylko dziurka - ściągnęłam bo ciągle zahaczałam o niego bluzkami (dziurka robiona przez kumpla, a znieczuleniem było wino marki wino bądź jakiś nalewator ), w uszach też masę dziurek - te to sama sobie robiłam Słucham dość ciężkiej muzyki (heavy metal to pikuś przy tym ) i wyszłam na ludzi
To chyba były najlepsze czasy. Wtedy też spotkałam TZ'ta
Wiesz.. patrząc się na swoich znajomych, to każdy z nas miał mimo wszystko poukładane w głowie, mało osób zbłądziło, większość po studiach bądź w trakcie, bądź się doktoryzują, nie jesteśmy be
Bardziej bym się bała słodko - landrynkowo - tleniono - salariowo - miniówkowej mody. Z kilkoma dziewczynkami miałam do czynienia i nie ma z nimi o czym pogadać. Oczywiście zdarzają się wyjątki.

Ja mam nadzieję, że Kuba nie będzie słuchał techno czy rapu bo nie zdzierżę "umc umc umc" czy "joł madafaka"

Cytat:
U nas na te kursy jedyne ograniczenie to wykształcenie podstawowe, ani wiek, ani że długo zarejestrowany, widać co UP to inne zasady

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

oto mój tz zajmujący sie wczoraj dziećmi z jednym zadania domowe, a drugiemu bajki włączył
http://www.youtube.com/watch?v=GNM9Kku9Lgg
nie można otworzyć filmiku - pisze że prywatny.
Stary 2010-10-08, 16:22   #2730
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

właśnie mi przypomniałaś
łeee już wykorzystał

ja mam jeszcze cały urlop za ten rok ale nie mam jak wykorzystac

Cytat:
nie wyobrażam sobie nie dać do 10 chlebka czy czegoś takiego więc niech piszą he he może znowu jakieś nowe mega badania zrobili .
A rybe już dawałaś ? na przekąske nie mam pojęcia ale może ta kaszke nestle misiowy ogródek one sa takie obiadowe ( dyniowa , brokułowa itp . )

Izazula - 9 latka w stringach bije wszelkie rekordy
Ja mam nadzieję że Ola jak mama polubi ciucholandy , tam sobie może lubić metke U mnie babka przychodzi z córcią taką z 8 lat i grzebia razem a potem mierzą fajny widok i ta mała się ślicznie umie ubrać .
ja tez sobie nie wyobrażam on już dawno skórke ciucia,a gluten podaje w kaszce od lipca
ryby nie dawałam bo jakoś od obejrzenia programu o rybach mrożonych w których nie ma wogóle właściwości ryby jakoś mnie nie ciągnie,muszę właśnie poszukac tych kaszek

Cytat:
Ale dla chłopców też są takie fajne słudziutkie ciuszki. A później dla starszych chłopców . Ummmmm ....
no tak ale nie aż tak fajne jak dla dziewczynek,mam mnówstwo fajnych rzeczy ale i tak ubieram raczej w to co wygodne a te "fajowe"leżą

Anakazar coś mi się wydaje,że jak się teraz nie odważyłaś to w listopadzie też tego nie zrobisz

ze szczepionką nie pomogę bo nigdy się nie szczepiłam.

A gdzie Darusia się podziewa??bo Drcron to pewnie dzierga ale Izumi i Darusia to sobie folgują nie mówiąc o Gmyrelce-dziewuszki odliczac się tu!

Pop przestań pracowac!
Remonty też niech się już pokończą!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-08 o 16:40
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości