|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
.Jak się okazuje to z HK mamy tylko tę jedną czapeczkę. Zosia dobrze wygląda w zielonym, zółtym, rudym i czerwonym. Tak poważnie to chcę żeby nie myslała że najważniejsza jest metka i boje się momentu kiedy to w wieku 9 lat zażyczy sobie stringów bo koleżanki mają( córka kolezanki wraca zawsze ze szkoły z czymś ciekawym ).Martensy zawsze chciałam mieć ale niestety nie było nas na nie stać a podróbek nie chciałam Wiem o co kaman z mini i makijażem . Mamusia w mini nie chodzi to chyba córa też nie będzie .Wszystko przed nami
|
|
#2702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Ale przykra historia z koleżanką , zawsze możesz później iść zapalić znicza na cmentarz Co do uszu to ja mam odstające i przebicie w dzieciństwie i noszenie kolczyków nic nie dało więc obalam ten mit jak byłam nastolatka miałam tez kompleksy i nosiłam włosy rozpuszczone Cytat:
tez jestem za optycznym wrażeniem Cytat:
Cytat:
Cytat:
całą szkołę średnią chodziłam w glanach czarnej skórze nie miałam co prawda kolczyka w nosie ale za to agrafki powbijane w rękę irokeza tez nie byłam w połowie punk i w połowie metal i nie uwazam się za nienormalną nikt mnie na strychu na szczęście nie zamykał a niechby kto spróbował to tyle by mnie widzieli.Teraz juz glanów nie noszę wyrosłam ale patrzę z sentymentem na takich młodych ludzi i na pewno moim dzieciom nie zabronie ani nie nakażę co mają nosić. |
|||||
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pytanie do wszystkich dziewczyn Czy Wasi Tż już wykorzystali urlopy tacierzyńskie ? Zastanawiam się bo w tym roku jest to tydzień a w przyszłym dwa tygodnie. Ciekawe czy należy się wg roku urodzenia dziecka czy załapiemy się na 2 tygodnie ?
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() he he może znowu jakieś nowe mega badania zrobili . A rybe już dawałaś ? na przekąske nie mam pojęcia ale może ta kaszke nestle misiowy ogródek one sa takie obiadowe ( dyniowa , brokułowa itp . ) Izazula - 9 latka w stringach bije wszelkie rekordy Ja mam nadzieję że Ola jak mama polubi ciucholandy , tam sobie może lubić metke U mnie babka przychodzi z córcią taką z 8 lat i grzebia razem a potem mierzą fajny widok i ta mała się ślicznie umie ubrać .
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Moja Basiula wlasnie od wczoraj zaczela sie intensywniej przemieszczac
Turla sie wiec z maty na zimna, bo kamienna podloge, i co ja mam zrobic, przeciez jak bedzie lezala, to sie rozchoruje ; nie wylozymy piankowych puzzli, bo to nasz mini salon, jadalnia i kuchnia w jednym, a nie jej pokoik; chyba musimy dywany sprawic... A wlasnie odkryla super zabawe, a mianowicie to, ze w podloge mozna uderzac i ona odpowiada ,---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- a co do naszyjnika, to Basia jest w nim caly dzien i nic sie nie dzieje, nie plata, nie zaczepia nic; ma go wiekszosc czasu pod ubrankiem, ale czesto wylazi i jest ok; Wydaje sie byc bezpieczny |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że cwaniaki to opracowali tak że od roku urodzenia dziecka ( co by za dobrze czasem nie bylo ) oczywiście to tylko moja teoria wynikająca z tego co bywa zwykle
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dla chłopców też są takie fajne słudziutkie ciuszki. A później dla starszych chłopców . Ummmmm ....
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zmieniliśmy auto to miał problem bo mu but trzymany na gazie, zachacza o pedał obok, ale się nauczył.Do tego uwielbia bojówki moro, i takie też tshirty. Ale najlepsze że nigdy w wojsku nie był.
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję uniknąć takich sytuacji
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem tylko za różem,bo tak można było wywnioskowac z mojej poprzedniej wypowiedzi.Po prostu nie mam nic przeciwko tak ubranym dzieckiom.Nina ma różne kolory ubrań,a najbardziej uwielbiam ją w fiolecie
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na maluśką przekąskę może ciasteczka hippa (chociaz ja ich nie polecam, Miko więcej tego ciastka naciapie nakruszy niz zje , ale dziewczyny pisały ze ok.)moze spróbuj ja juz od dawna podaję gluten Cytat:
|
||
|
|
|
#2713 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
; I zgadzam sie z Ania, wole to niz barbie umalowane pustoglowie. Ja tam znalam mnostwo ludzi ( i znam) w tych klimatach i sa to wartosciowi ludzie;Choc wiadomo, ze wszystko z umiarem; jak mi sie corka wytatuluje na calej dlugosci, albo kolczykami sie ponakluwa to bedzie zalamka, ![]() I powiem tak, wazne co ma sie w glowie, a nie na glowie Cytat:
A fuj, jeny... Nienawidze; to moj koszmar z dziecinstwa; w przedszkolu nas zmuszali do jedzenia tego; |
|||
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nosiłam moracze
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też są te kursy, i dostajesz za nie wynagrodzenie w wysokości kuroniówki.
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszkę manne uwielbiam własnie z sokiem albo jagodami
|
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam przez to wszystko.Oczywiście nie odważyłam się
Cytat:
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojemu wprowadzałam po 5 mc, ale to też nie codziennie, ale po czymś go wysypało , to odstawiliśmy gluten. zobacze za jakiś czas
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdybym miała córkę i ona by tak chciała chodzić to na strychu bym jej nie zamykała![]()
|
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat na stronie miasta ale w UP też są ogłoszenia bo to oferta głównie dla osób długotrwale bezrobotnych. Cytat:
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było to dla mnie wstrętne.Dostałam dla małej body w tego kota i obiecywałam sobie,że swojego dziecka w to nie ubiorę.Jak widac tylko krowa zdania nie zmienia.
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ani wiek, ani że długo zarejestrowany, widać co UP to inne zasady---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- oto mój tz zajmujący sie wczoraj dziećmi http://www.youtube.com/watch?v=GNM9Kku9Lgg
|
|
|
#2726 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już mi w niej się buja, więc czas na chustę tkaną.A kupiłam sobie solidną, firmową, tkaną - Stochenwiege. Już nie mogę się doczekać jak dojdzie (zamówiłam na all). Większość nosidełek ma zdaniem ortopedy wąsko w nóżkach (chusty wiąże się na "żabkę"), no i inne obciążenie kręgosłupa - w chuście kręgosłup jest naturalnie wygięty. Dodatkowo chusty można nosić na różne sposoby - ja umiem z przodu, ale mam plan aby chodzić na spotkania w klubie kangura i nauczyć się wiązania na boku, a potem na plecach. Jak opanuję tę sztukę, bez obaw wybierzemy się z rodzinką w góry. Jak mała zabolą nóżki (myślę o przyszłej wiośnie/lecie) wsadzę do chusty i już Cytat:
Wczoraj już po prostu padałam z niewyspania i po kąpieli dałam jej viburcol. Lepiej spała niż wcześniej. Ja to mam kilka pomysłów czemu tak się dzieje:0 idą ząbki (faktycznie trochę długo wyżyna się ta góra... albo coś jej się śni - bo to właśnie taki krótki płacz i szybko po utuleniu zasypia coś przeżywa - byłam z nią w pracy, tyle cioć ją nosiło, bawiło... jest w pokoju za sucho - chyba kupię w ten weekend nawilżacz. Cytat:
![]() Cytat:
Od kilku tygodni Ola śpi dwa, rzadko trzy razy po nie więcej niż pół godziny. Przy czym większość jej snu przypada na cycanie...Myslę, że dzieci sa różne - Ola śpi mało i podobnie było z moim starszym synem.Zazdroszczę mamo, które mają chociaż jedną dłuższą przerwę w dzień na zrobienie porządków, czy ugotowanie obiadu. Ja te rzeczy robię z Olą na biodrze albo w chuście albo wiozę ją w wózku do kuchni, ja gotuję a jej daję przykrywki, pałki, itp. Cytat:
A tak wogóle to jeszcze w ciąży zaklinałam się, że nie będę małej nosić na różowo (ubranka ecru, pościel beż, brązowe pluszaki, itp), a tu życie pokazuje, że faktycznie, tylko krowa zdania nie zmienia- w różu Oli ładnie, więc ją stroję I nie martwię się tym, czy będzie nosić glany, czy zrobi sobie dredy i czy będzie się ubierać jak emo - mamy na to jeszcze conajmniej dekadę ![]() O starszego syna tak się martwiłam i na szczęście na razie jest w porządku, ma swój styl - lubi Linkin Park i cieszy się z każdego gadżetu z logo tego zepołu. Dzięki temu już nosi ciepły szalik (bo kupiłam z logo Linkin Park) i bluzę -tyż od kompletu. Buty - wysokie trampki/ sportowe orginalne Nike'i, spodnie dzinsy z reserved, koszule z kołnierzykiem plus obowiązkowo woda adidas, kurtka pilotka skórzana. Mnie się podoba Cytat:
http://www.kobietaiprawo.pl/urlop-ta...-ojcowski.html Ja już odliczam dni do powrotu do pracy. Wracam 2 listopada (wykorzystałam już cały urlop za ten rok). Byłam w środę w biurze. Dobrze, że chociaż fryzjera wcześniej zaliczyłam bo wstyd, same laski, a ja gruba jak szafa http://www.tchibo.pl/Z-jesienia-mi-d...200000479.html Ludzie fajni, mili, moje biureczko czeka, ale wcale mnie to nie cieszy. Jest kilka dziewczyn, które niedawno po macierzyńskim wróciły do pracy. Pogadałam z nimi jak sobie radzą, mam nadzieję, że mnie czasem pocieszą. No i obowiązkowo będę pisała wniosek o skrócenie czasu pracy - godzina na karmienie. TŻ nadal czeka na wezwanie do biura- jak mu skrócą czas pracy do połowy etatu pójdzie na wychowawczy Kochane - mam do Was pytanie- czy znacie jakąś homeopatyczną szczepionkę przeciw grypie? W minionych latach był Dolivaxil (miał szczepy grypy podobnie jak szczepionki podskórne), ale producent, Boiron nie załatwił pozwolenia na dopuszczenie do obrotu i nici. Może znacie coś czym bym mogła zaszczepić siebie i starszaka w tym roku? Albo jakieś leki uodparniające. AniaP - polecałaś kiedyś tran norweski. Jak przechodzicie zimę, nie chorujecie? Jego można chyba też i maluszkom adawać, prawda?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-08 o 15:41 |
||||||
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
100 lat dla wsyztskich Maluszków rocznicowych ja nie mam czasa jutro pierwszy zjazd od rana jestem u siebie w domku i spzratam pokój bo wykłuwaniu sciany tona kurzu a jutro musi tu siedziec michasia cały dzien wiec musze szybko wysprzatac.. wiec naprawde nie wiem w co ręce wkłądac... Drcronku jak juz tu sie ogarne to zamawiam u ciebie kapciochy bo potrzebuje i czapeczke tez ale jeszcze nie wiem jaka .. pl madzia dzieki za wykresik
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W naszym Zosia ma szerzej nóżki niż w niejednej chuście (widziałam w mieście). Koleżanka ma ciut starszą córę inosiła ją w chuście. Nie ma dla mnie żadnej różnicy w położeniu nóżek. Obciążenie kręgosłupa - też się nie zgadzam. Nasze jest miękkie i nie ma żadnego usztywnienia. Pozatym jest polecane przez ortopedów. A niektórzy lekarze powinni się lepiej douczać zanim zaczną wygłaszać opinie na temat produktu. Amen---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Catro - nie wiem czy pisałam, ale gratulacje za 5 ząbka i szykuję dla Ciebie niespodziankę ![]() Anakazar - hmm... a co Ci się nie podoba w takim stylu? Sam ubiór? Bo ja do tej pory łażę w glanach (często gęsto nawet latem ), prawie wszystkie ciuchy mam czarne (nawet jak idę do sklepu z zamiarem kupna czegoś kolorowego to i tak wracam z czarnymi rzeczami ), w nosie kolczyk miałam, teraz została tylko dziurka - ściągnęłam bo ciągle zahaczałam o niego bluzkami (dziurka robiona przez kumpla, a znieczuleniem było wino marki wino bądź jakiś nalewator ), w uszach też masę dziurek - te to sama sobie robiłam Słucham dość ciężkiej muzyki (heavy metal to pikuś przy tym To chyba były najlepsze czasy. Wtedy też spotkałam TZ'ta ![]() Wiesz.. patrząc się na swoich znajomych, to każdy z nas miał mimo wszystko poukładane w głowie, mało osób zbłądziło, większość po studiach bądź w trakcie, bądź się doktoryzują, nie jesteśmy be ![]() Bardziej bym się bała słodko - landrynkowo - tleniono - salariowo - miniówkowej mody. Z kilkoma dziewczynkami miałam do czynienia i nie ma z nimi o czym pogadać. Oczywiście zdarzają się wyjątki. Ja mam nadzieję, że Kuba nie będzie słuchał techno czy rapu bo nie zdzierżę "umc umc umc" czy "joł madafaka" ![]() Cytat:
|
|
#2730 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łeee już wykorzystał ja mam jeszcze cały urlop za ten rok ale nie mam jak wykorzystac ![]() Cytat:
ryby nie dawałam bo jakoś od obejrzenia programu o rybach mrożonych w których nie ma wogóle właściwości ryby jakoś mnie nie ciągnie,muszę właśnie poszukac tych kaszek Cytat:
Anakazar coś mi się wydaje,że jak się teraz nie odważyłaś to w listopadzie też tego nie zrobisz ze szczepionką nie pomogę bo nigdy się nie szczepiłam. A gdzie Darusia się podziewa??bo Drcron to pewnie dzierga ale Izumi i Darusia to sobie folgują nie mówiąc o Gmyrelce-dziewuszki odliczac się tu! Pop przestań pracowac! Remonty też niech się już pokończą! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-08 o 16:40 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

)
.

całą szkołę średnią chodziłam w glanach czarnej skórze nie miałam co prawda kolczyka w nosie ale za to agrafki powbijane w rękę

Zawsze zasypiała o 19.30 i budziła sie na karmienie ok 6 a teraz zasypia normalnie ale już od ok 23 zaczyna wariować i budzi się za takim krotkim płaczem (jakby przez sen) i czeka aż jej podam smoka. Zasypia dalej i tak w kólko... Dziś wstawałam chyba z 6 razy (nie panuję nad iloscia bo prawie śpię), a wczoraj chyba 3 razy. Przez to sie nie wysypyam bo jak wstanę i ona potem sie wierci jak uśnie to ja już czekam kiedy znow się obudzi
Od kilku tygodni Ola śpi dwa, rzadko trzy razy po nie więcej niż pół godziny. Przy czym większość jej snu przypada na cycanie...