Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 13:25   #601
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
nie dość zę mak to jescze mak z serem, bleeee, nie nawidzę maku
no to przynajmniej nie będzie ci żal

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:32   #602
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
p4w,Gorgulku, ciesze sie, ze Wasze Pociechy miewaja sie lepiej.
...
Antonio mowi mama, tata, mum, daddy : idzie (iće), am, nie, tak, no, ajajaj (njak np myjemy wlosy, zabiore mu jakis niedozwolony dla niego gadzet), Beauty (butii), Polly (poli)(to nasze koty), potrafi powtorzyc roze slowa, ale tylko raz , typu: jogurcik(jogucik), blyszczy itp.
Przynosi mi moje kapcie i zaklada na nogi lub spinke do wlosow i probuje mi ja zapiac.
Potrafi powiedziec jak robi kot, pies, krowa

Zdolny Antoś

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja już wczoraj nie zajrzałam, bo Wodzu mnie wykończył i padłam. I co z tego jak kolejna noc do Po Nurofenie przestał płakać. Muszę dzisiaj Maćkowi obejrzeć dokładnie dziąsła, bo może to trójki nam przeszkadzają.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Antosiek mów Bartek
Brzmi to tak: Batet.

I teraz juz tylko Batet i słodki uśmiech
Antoś wymiata

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie wyspalam sie

no i brakuje mi seksu

...

ale ja tez sie czyms pochwale
Marci nauczyl sie grac na flecie
dmucha z calej sily i flet wydaje dzwiek a maly taaaaaki dumny, ze koniec
Ja też

I też mi brakuje

Zuzce udało się kilka razy dmuchnąć

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój Tomuś lepiej się czuje i wygląda, ale ja się chyba zatrułam albo coś...
wczoraj ledwo w pracy wysiedziałam i cały wieczór wymiotowałam i miałam rozwolnienie
teraz też się czuję fatalnie, ale chociaż nie wymiotuję
Fajnie, że Tomaszek ma się lepiej.

Cytat:
Wiecie co,
Nagotowałam sobie wsiowych jaj od teściowej na śniadanko i tak śmierdzą kurnikiem, że zjadłam pół i więcej nie ruszę...fujjj....

Ja najbardziej lubię "wsiowe", mają zupełnie inny smak i kolor
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:33   #603
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba dziś ładnie spał całą noc, nie budził się w ogóle, co jest dziwne, bo w dzień jest bardzo płaczliwy i marudny. U nas przyczyną takiego zachowania chyba też są zęby. Wczoraj okazało się, że przebiła Mu się też górna prawa czwórka (nie wiem kiedy ), lewa jest już bardzo widoczna pod dziąsłem. Tak samo dolna prawa trójka. Więc idzie Mu kilka zębów na raz. W domu istny sajgon

Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie zmęczone? Wstaję rano zmęczona, mimo, że śpię 7-7,5 godziny bez przerwy, wieczorem na nic nie mam siły, eh

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Miałam jeszcze napisać, że wczoraj widziałam tu sylkę , nie wiem, czemu nic nie napisała
Pewnie dlatego w dzień też gorzej sypia.

Też tak mam

Szkoda, że się nie odezwała. Sylko napisz co u Was

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
przyznam sie ze nie nadrabiam was bo nie mam kiedy-mala non stop na rekach
do tego zaliczyla wczoraj upadek i mialam serce w gardle........uderzyla glowa o plytki , spadla z fotelika a ja nie zdazylam ja zlapac
efektem jest wielki siniak na glowce
zeby nie dosc tego to jeszcze mala spadla dzisiaj w nocy z lozka
mialam taki mocny sen ze nie wiedzialam kiedy sie przekrecila , gdyby malz juz byl w lozku to nic by sie nie stalo........
biedna tak mocno plakala , ale nie zauwazylam zadnego siniaka na cialku
Biedna Mała

Cytat:
Teoretycznie napady powinny przejść samoistnie przed ukończeniem 1 roku życia dziecka. Tak się nie stało, i jeśli nie nastąpi to do ukończenia 5 roku życia będzie zabieg zwany Ablacją, ale mam nadzieję że do tego czasu mu przejdzie bo ten zabieg wcale taki bezpieczny nie jest i nie zawsze pomaga.
...
super że u Zuzinki lepiej ze zdrówkiem.

Tak jak napisałaś brak apetytu pewnie jest spowodowany zębami. Alan już ponad tydzień jedzie na samych papkach i kaszkach bo nic innego nie weźmie do ust. Dlatego że wychodzą mu 4 i ma taaaakie wielkie banie na dziąsłach, napewno go boli i wcale się nie dziwię że nie chce gryźć.
...
Młody śpi a ja idę prasować, no i znowu muszę spakować torbę do szpitala bo cały weekend będę w szkole a w poniedziałek z samego rana na kontrolęz Alanem dz szpitala mykamy. Mam nadzieję że nas nie zatrzymająale torbęspakować i tak muszę.
Moja mama miała niedawno kardiowersję elektryczną. Jeśli będą nawracać migotania przedsionka to Ją tez czeka ablacja

U Zuzki 4 wybiły się ale ni całe. Widziałam, że podeszło krwią w tych miejscach. Trójki są tuż tuż bo widać je wyraźnie.

Oby Was nie zatrzymali w szpitalu

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Czy w waszych regionach jest tradycja pieczenia kołaczy weselnych? Mam właśnie taki w domu...mniammm
Tzw. sękacz?
Daj trochę
Stary 2010-10-08, 13:34   #604
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Antosiek mów Bartek

p4w zdrówka

Miramej dla Kuby za przespaną nockę mimo ataku zęboli.
czekoladka21 to się Wercia musiała wystraszyć
Cytat:
Czy w waszych regionach jest tradycja pieczenia kołaczy weselnych? Mam właśnie taki w domu...mniammm

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A w ogóle to wczoraj przy kąpieli coś mnie podkusiło (leżące w łazience nożyczki chyba przemówiły) i obcięłam Zu grzywkę
Prosto?

Wcisnęłam cosik i mi posta usunęło od nowa nie chce mi się bazgrać Już się lepiej czuję, antybiotyk działa, wracam do żywych

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:35   #605
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli Cię to pocieszy to mam identycznie kompletnie nic mi się nie chce, nie mam energii za grosz, przez dzień jeszcze jakoś się mobilizuję ale wieczorem, jak mała idzie spać to już nic nie robię, ślęczę przed kompem i nawet myć mi się nie chce iść...
U mnie to pora roku tak działa, zazwyczaj jesień i początek zimy mam taki właśnie...

no to żałujcie
Piecze się drożdżowe ciasto z makiem i serem, ogromne, w kształcie koła. Teraz już powolutku to zanika ale zazwyczaj para młoda kilka dni przed ślubem rozwozi po takim kołaczu do każdej zaproszonej rodziny
Też tak mam często

To jednak coś innego
Ale brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Już się lepiej czuję, antybiotyk działa, wracam do żywych
Super
Stary 2010-10-08, 13:39   #606
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Prosto?

Pewnie że nie miało być krzywo i jest krzywo ale słodko wygląda

i całe szczęście
Stary 2010-10-08, 13:41   #607
agga19851985
Wtajemniczenie

Jezzzzuuuu i znowu nic nie uprasowałam i nie napisałam a Młody już rz(ż?)eśki i wyspany. Zaraz się zamorduję, albo nie, poczekam na małża, On napewno mnie utłucze.
Spadam do mojego Gilka.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:48   #608
p4w
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za miłe słowa
spróbuję zjeść trochę ryżu i rybkę gotowaną na parze... mam nadzieję, ze jakoś wytrzymam w pracy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:59   #609
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie że nie miało być krzywo i jest krzywo ale słodko wygląda
Zuzia ma modną grzywkę

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Super

Cytat:
Piecze się drożdżowe ciasto z makiem i serem, ogromne, w kształcie koła. Teraz już powolutku to zanika ale zazwyczaj para młoda kilka dni przed ślubem rozwozi po takim kołaczu do każdej zaproszonej rodziny
u nas w sklepie czasem takie kupuję

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:03   #610
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Antosiek mów Bartek
...
Dziękuję, butki z ekologicznej, ale ładnie się prezentują i juz dzisiaj rano je wypróbowałam na przejście z B do autobusu - b. wygodne.
Zakup allegro 90 zł z przesyłką
...

A MAciek przestał mówić mama, wcześniej mówił często, a od prawie dwóch tygodni ani razu

Cytat:
witam
nie wyspalam sie

no i brakuje mi seksu

...
ale ja tez sie czyms pochwale
Marci nauczyl sie grac na flecie
dmucha z calej sily i flet wydaje dzwiek a maly taaaaaki dumny, ze koniec

WOW! To jest osiągnięcie

Cytat:
...Ja mam już mleko, Małż się zlitował i przed pracą mi kupił
...
Kuba dziś ładnie spał całą noc, nie budził się w ogóle, co jest dziwne, bo w dzień jest bardzo płaczliwy i marudny. U nas przyczyną takiego zachowania chyba też są zęby. Wczoraj okazało się, że przebiła Mu się też górna prawa czwórka (nie wiem kiedy ), lewa jest już bardzo widoczna pod dziąsłem. Tak samo dolna prawa trójka. Więc idzie Mu kilka zębów na raz. W domu istny sajgon

Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie zmęczone? Wstaję rano zmęczona, mimo, że śpię 7-7,5 godziny bez przerwy, wieczorem na nic nie mam siły, eh

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Miałam jeszcze napisać, że wczoraj widziałam tu sylkę , nie wiem, czemu nic nie napisała
Ja dzisiaj nie miałam (kupiłam dopiero na spacerze), a zaczynam dzień od kawki z mlekiem. Ciężko było, ale właśnie sobie pije

To już wiadomo dlaczego marudzi

Bardzo Niestety w nocy mało sypiam, a dzień nie należy do lajtowych.

Cytat:
czesc

do tego zaliczyla wczoraj upadek i mialam serce w gardle........uderzyla glowa o plytki , spadla z fotelika a ja nie zdazylam ja zlapac
mialam taki mocny sen ze nie wiedzialam kiedy sie przekrecila , gdyby malz juz byl w lozku to nic by sie nie stalo........

myslicie ze moge wyjsc na spacer jak mala ma katar?? bo zimno dzisiaj dlatego pytam
Bidulka Ucałuj Ją od nas

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
...w poniedziałek jade zrobic testy na alergie i od wczoraj leków nie biorę. masakra jakas. nie mogłam wstac z łóżka. nie wiem jak ja dam rade do poniedziałku.

nic wiecej mi sie pisac nie chce. od kilku dni mysle o niebieskich migdałach tylko. nie wiem co sie ze mną dzieje. taka rozkojarzona jestem.

Cytat:
Hej

wpadam na momencik z kawą - czekam aż Martysia zaśnie i biorę się za końcówkę sprzątania...tylko jakoś na sen jej się nie zbiera- śpiewy trenuje w łóżeczku....

Przed weselem ćwiczy W końcu z kim zostawiasz Martynkę?

Nie. O której będzie ślub, bo byłam kiedyś na weselu na Śląsku, śm lub był o 11., wesele zaczęło się po 12., dziwnie było jakoś tak "po jasności". Czułam się bardziej jak na komunii

p4w trzymam , żeby Ci się polepszyło

---

Wróciliśmy... spróbuję uśpić MAćka i wrócę (z Nim lub bez Niego)

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:08   #611
Ania0104
Zakorzenienie

cześć

ale za Wami tęsniłam masakra jakaś

Zyjemy, nie chorujemy , Bartek biega jak szalony, ale jak poczytałam co mówią Wasze skarby to mi się smutno zrobiło ... Bartek dalej nic
jedyne co mówi to be, mama /jak chce Chocapic - co znaczy amam / kciii /woła kota/, wawa - wujek i tak smiesznie, jakoś po swoejmu woła tata i mama ... ale to nie brzmi jak mama i taka ... i ciągle tylko ehhhh

to sobie ponarzekałam ... mogę jeszcze?
Bartek jak coś chce to stoi np przy stole i krzyczy, a raczej płacze ... jak mu coś nie pozwole i wezmę na ręce to mnie bije - juz tyle razy dostałam w twarz, ze nie zlicze

idę go uśpi, bo od godziny nie moze zasną, a śpiący strasznie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:01   #612
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
, współczuję

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
oj, szkoda Weronisi, moja Oli tez ma nowego siniaka na głowie, ale to z mojej winy, bo niosłam ją na rękach i nie wyrobiłysmy się w drzwiach i zaliczyła futrynę płakałysmy razem.

w poniedziałek jade zrobic testy na alergie i od wczoraj leków nie biorę. masakra jakas. nie mogłam wstac z łóżka. nie wiem jak ja dam rade do poniedziałku.

nic wiecej mi sie pisac nie chce. od kilku dni mysle o niebieskich migdałach tylko. nie wiem co sie ze mną dzieje. taka rozkojarzona jestem.

Cytat:
Czy pomaga taka rozmowa?? hmm Ciężko mi to stwierdzić bo nigdy nie miałąm doczynienia z psychologiem. Troszkę mi ulżyło na sercu że się wygadałam, pomimo że z mężem bardzo dużo rozmawiamy i naprawdę wszystko mogę mu powiedzieć. Ale wyrzucić z siebie smutki i żale na kogoś obcego to jednak całkiem inaczej jest. Ta dziewczyna przyszła do mnie po tym jak przepłakałam pół nocy, i rano nie miałam siły dać Alanowi śniadania i jakaś mama z naszego pokoju poszła do pielegniarek powiedzieć że ja chyba nie czuje się najlepiej psychicznie i boi się żebym przypadkiem nie upuściła Alana (potem mi to powiedziała). No i przyszła do mnie p. Basia zapytała czy chće porozmawiać itd. Wysłuchała, i dodała otuchy miłymi słowami i tyle.
Ale i tak mi po tym ulżyło

Teoretycznie napady powinny przejść samoistnie przed ukończeniem 1 roku życia dziecka. Tak się nie stało, i jeśli nie nastąpi to do ukończenia 5 roku życia będzie zabieg zwany Ablacją, ale mam nadzieję że do tego czasu mu przejdzie bo ten zabieg wcale taki bezpieczny nie jest i nie zawsze pomaga.
A jesli chodzi o forsowanie Alana to jest różnie, raz biega pół dnia i jest padnięty jak mucha i nic mu nie jest a innym razem wystarczy że wczołga się na łóżko i już napad gotowy. Generalnie osobom z Napadowym częstoskurczem nie służą wszystkie czynności przy których serce musi przyspieszyć.
(...)
Chciałabym żeby Alan chociaż mama mówił, a on tylko po swojemu cośczasem gada
(...)
Alan potrafi grać na tamburynie I to bardzo profesjonalnie, nie tam tak byle jak Bierze go w jedną rączkę, druga jużtrzyma pięknie wyprostowaną, koniecznie musi byćdo tego duuuży rozkrok i wali z całej siły.
aaaaai jeszcze potrafi gwizdać na gwizdku, aż uszy bolą

Młody śpi a ja idę prasować, no i znowu muszę spakować torbę do szpitala bo cały weekend będę w szkole a w poniedziałek z samego rana na kontrolęz Alanem dz szpitala mykamy. Mam nadzieję że nas nie zatrzymająale torbęspakować i tak muszę.
A poza tym wczoraj mnie nie pogoniłyście i nie pisałam pracy to dziś muszę nadrobić. Tylko nie wiem jak bo Młody zaraz wstanie(ostatnio śpi tylko po 1godz w dzień) masakra jakaś.
Nawet nie umiem sobie wyobrazić przez co przechodziliście , uważam, że naprawdę świetnie sobie radzisz . Dobrze, że ktoś zauważył, że przydałoby się jakieś wsparcie.
Trzymam kciuki, żeby zabieg nie był potrzebny

Ale mówi baba

Witam w klubie

Cytat:
A w ogóle to wczoraj przy kąpieli coś mnie podkusiło (leżące w łazience nożyczki chyba przemówiły) i obcięłam Zu grzywkę
Fryzjerka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:05   #613
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć

Zyjemy, nie chorujemy , Bartek biega jak szalony, ale jak poczytałam co mówią Wasze skarby to mi się smutno zrobiło ... Bartek dalej nic
jedyne co mówi to be, mama /jak chce Chocapic - co znaczy amam / kciii /woła kota/, wawa - wujek i tak smiesznie, jakoś po swoejmu woła tata i mama ... ale to nie brzmi jak mama i taka ... i ciągle tylko ehhhh

Bartek jak coś chce to stoi np przy stole i krzyczy, a raczej płacze ... jak mu coś nie pozwole i wezmę na ręce to mnie bije - juz tyle razy dostałam w twarz, ze nie zlicze

Witaj Kochana

Super, że Barti ma się świetnie Mową się nie przejmuj, Maciek potrafi tylko tata, mniam-mniam (bo mam małego Głodomorka) i da-da w każdej postaci i natężeniu, mama już nie mówi Za to świetnie umie pokazać palcem co chce, a przy tym zastosuje efekty dzwiękowe i weź tu nie zrozum

Może spróbuj, jak coś zrobi źle, włożyć Go do łóżeczka, krzesełka itp. i nie reagować. Kiedyś katarzynka wklejała artykuł nt. i było tam, że to najlepsza metoda na roczniaka. My próbujemy w ten sposób, ale Maciek to twarda sztuka

---

Oczywiście Wodzu nie śpi Help! Help!

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-08, 15:14   #614
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli Cię to pocieszy to mam identycznie kompletnie nic mi się nie chce, nie mam energii za grosz, przez dzień jeszcze jakoś się mobilizuję ale wieczorem, jak mała idzie spać to już nic nie robię, ślęczę przed kompem i nawet myć mi się nie chce iść...
U mnie to pora roku tak działa, zazwyczaj jesień i początek zimy mam taki właśnie...
W ogóle mnie nie pociesza , u mnie chyba też pora roku macza w tym palce

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego w dzień też gorzej sypia.

Też tak mam

Szkoda, że się nie odezwała. Sylko napisz co u Was
Mam taką nadzieję

, ostatnio z Małżem się śmialiśmy się z siebie, bo jak Kuba poszedł spać po Dniu Maruda, to tylko uff... zrobiliśmy. Jednocześnie

Dołączam się do prośby

Cytat:
Miramej dla Kuby za przespaną nockę mimo ataku zęboli.
(...)

Cytat:
Bardzo Niestety w nocy mało sypiam, a dzień nie należy do lajtowych.
, moje dni od jakiegoś czasu też lekkie nie są. Ale pocieszam się, że to minie. Kiedyś

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć

Cześć Aniu

Kuba też mało mówi. I nie chodzi sam

Taki Ci rozrabiaka rośnie? A mówiłaś Mu, że nie wolno bić? Jak reaguje bezpośrednio po takim komunikacie?

Fajnie, że jesteś

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-08, 15:19   #615
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuj, jak coś zrobi źle, włożyć Go do łóżeczka, krzesełka itp. i nie reagować. Kiedyś katarzynka wklejała artykuł nt. i było tam, że to najlepsza metoda na roczniaka. My próbujemy w ten sposób, ale Maciek to twarda sztuka

---

Oczywiście Wodzu nie śpi Help! Help!
Pamiętam o czym piszesz, ale nie mam zapisanego tego arykułu, masz może? Chociaż Kuba na razie tylko płacze, jak coś jest nie po Jego myśli. Nie bije, nie rzuca się (na razie )

Nie spał wcale? Mój poległ, (pewnie zaraz wstanie), a ja na osłodę ciężkich chwil jem napoleonkę i piję kawkę

Zrobiłam dziś Kubie potrawkę z indyka wg Twojego przepisu, zamiast natki dałam koperek. Podałam z ryżem i surówką z jabłka i marchewki. Dzięki za przepis

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-08, 15:27   #616
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam o czym piszesz, ale nie mam zapisanego tego arykułu, masz może? Chociaż Kuba na razie tylko płacze, jak coś jest nie po Jego myśli. Nie bije, nie rzuca się (na razie )

Nie spał wcale? Mój poległ, (pewnie zaraz wstanie), a ja na osłodę ciężkich chwil jem napoleonkę i piję kawkę

Zrobiłam dziś Kubie potrawkę z indyka wg Twojego przepisu, zamiast natki dałam koperek. Podałam z ryżem i surówką z jabłka i marchewki. Dzięki za przepis
Znalazłam, chyba ten:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/65/...awa-do-agresji

Teraz znowu "myśli" w łóżeczku. Żeby sobie nic nie zrobił Dzisiaj przyciął sobie paluszka w szufladzie, ale był płacz. Nauczył się też wchodzić na krzesło w kuchni Szukamy dzisiaj bramki na Allegro.

Też chcę ciacho

Proszę bardzo Smakowało?
Ja muszę zacząć podawać surówki, bo jeszcze nie dawałam.
Ja jeszcze robię gulasz z szynki wieprzowej, jak chcesz to dam Ci przepis w wolnej chwili. Zaintrygowały mnie też kotlety z jajka, o których pisała aannuullaa. Muszę zrobić
Chcę też zrobić spaghetti, takie dzieciowe.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-08, 15:35   #617
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam, chyba ten:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/65/...awa-do-agresji

Teraz znowu "myśli" w łóżeczku. Żeby sobie nic nie zrobił Dzisiaj przyciął sobie paluszka w szufladzie, ale był płacz. Nauczył się też wchodzić na krzesło w kuchni Szukamy dzisiaj bramki na Allegro.

Też chcę ciacho

Proszę bardzo Smakowało?
Ja muszę zacząć podawać surówki, bo jeszcze nie dawałam.
Ja jeszcze robię gulasz z szynki wieprzowej, jak chcesz to dam Ci przepis w wolnej chwili. Zaintrygowały mnie też kotlety z jajka, o których pisała aannuullaa. Muszę zrobić
Chcę też zrobić spaghetti, takie dzieciowe.

A o której padnie, jak nic w dzień nie śpi?
Biedny , Kuba ostatnio drzwiami sobie trochę ścisnął. Popłakał, pocałowałam i już nie bolało Niezły akrobata się z Maciejki robi

Mnie Małż podrzucił, mogę poprosić, żeby i Tobie zawiózł

Bardzo , ja też zjadłam

Oczywiście, że chcę . O kotletach gorgulek pisała . Ja kiedyś zrobiłam Kubie spagetti tak na szybko, mięsko mielone, do tego pomidor i trochę cebulki, wszystko podusiłam trochę, do tego makaron. Ty pewnie zrobisz lepsze, to podziel się przepisem

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-10-08 o 15:47
Stary 2010-10-08, 15:47   #618
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

A o której padnie, jak nic w dzień nie śpi?
Biedny , Kuba ostatnio drzwiami sobie trochę ścisnął. Popłakał, pocałowałam i już nie bolało Niezły akrobata się z Maciejki robi

Mnie Małż podrzucił, mogę poprosić, żeby i Tobie zawiózł

Bardzo , ja też zjadłam

Oczywiście, że chcę . O koltletach gorgulek pisała . Ja kiedyś zrobiłam Kubie spagetti tak na szybko, mięsko mielone, do tego pomidor i trochę cebulki, wszystko podusiłam trochę, do tego makaron. Ty pewnie zrobisz lepsze, to podziel się przepisem
Po 20.
Maciuś, jak zaczął chodzić, to codziennie są jakieś wypadki

Niech już rusza, bo mam mega ochotę na ciacho Idę wstawić wodę na kawkę i czekam

rzeczywiście gorgulek
E, tam lepsze Dawałaś jakiś tłuszcz?
Jakbym zapomniała napisać przepis, to się przypomnij
Robiłaś może Kubie kluski z serka? Maciek uwielbia, zresztą czego On nie lubi

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-08, 15:50   #619
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Po 20.
Maciuś, jak zaczął chodzić, to codziennie są jakieś wypadki

Niech już rusza, bo mam mega ochotę na ciacho Idę wstawić wodę na kawkę i czekam

rzeczywiście gorgulek
E, tam lepsze Dawałaś jakiś tłuszcz?
Jakbym zapomniała napisać przepis, to się przypomnij
Robiłaś może Kubie kluski z serka? Maciek uwielbia, zresztą czego On nie lubi
Chociaż tyle, że nie później , a jak sobie ogólnie radzi z chodzeniem? Jak z Jego stópkami? Chodzi w butach w domu?

To już dzwonię i Mu mówię

Masło .
Oki, na pewno przypomnę
Nie , i przepisu też nie mam , a z jakiego serka konkretnie? Napiszesz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-08, 16:09   #620
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaż tyle, że nie później , a jak sobie ogólnie radzi z chodzeniem? Jak z Jego stópkami? Chodzi w butach w domu?

To już dzwonię i Mu mówię

Masło .
Oki, na pewno przypomnę
Nie , i przepisu też nie mam , a z jakiego serka konkretnie? Napiszesz?
Świetnie i co raz lepiej. Jak Kuba zacznie chodzić, to zobaczysz jak szybko robi postępy. Maciek po tygodniu wszedł na szafkę tv
Palcy nie podkurcza, ale głównie na nich chodzi Po domu chodzi w butkach

Z Biedronki -Mleczna Dolina, President - o smaku naturalnym. Do serka daje 1 jajko i mąkę, tak żeby było gęściejsze niż ciasto naleśnikowe. Kładzie się je łyżką maczaną we wrzątku na gotującą wodę. Gęstość można zweryfikować po pierwszym włożeniu klusek do wrzątku. Troszkę trzeba pogotować. Można podawać z roztopionym masełkiem, ja dawałam już z bułką tartą zrobiną na masełku. Pycha, sama uwielbiam.
Sorki za chaotyczny opis, ale Ktoś na mnie wisi. Na razie spadam

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-08, 16:11   #621
mariolasl
Zakorzenienie

p4w wiedzialam, ze napiszesz, ze zawsze pytasz, czy pacjentki sa w ciazy
Cytat:

U nas tak , chociaz juz ten zwyczaj zanika, zazwyczaj na wsiach jeszcze sie utrzymuje. dostaja zaproszeni goscie i np sasiedzi, znajomi itp.
U nas robi sie z makiem + kruszonka ( u nas nazywa sie posypka), z serem + kruszonka lub z sama kruszonka. Ja za kolaczem z makiem nie przepadam, ale z serem ...

Agga, trzymam kciuki za was caly czas, mam nadzieje, ze kontrola w poniedzialek wypadnie ok, a ty sie nie zmeczysz za bardzo w szkole

Ania, sciskam mocno

Miramej, ja jestem zmeczona. Od wczoraj popoludnia jeszcze nic nie spalam i pewnie sie poloze okolo polnocy. Zazwyczaj mam raz w tygodniu takie 24 -36 godzin bez snu, tylko jakos ostatnio nie mialam jak sie zregenerowac i gonie resztkami sil. Dobrze, ze maz ma udzial w pracach domowych, bo nie dalabym rady inaczej.
Stary 2010-10-08, 16:19   #622
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie i co raz lepiej. Jak Kuba zacznie chodzić, to zobaczysz jak szybko robi postępy. Maciek po tygodniu wszedł na szafkę tv
Palcy nie podkurcza, ale głównie na nich chodzi Po domu chodzi w butkach

Z Biedronki -Mleczna Dolina, President - o smaku naturalnym. Do serka daje 1 jajko i mąkę, tak żeby było gęściejsze niż ciasto naleśnikowe. Kładzie się je łyżką maczaną we wrzątku na gotującą wodę. Gęstość można zweryfikować po pierwszym włożeniu klusek do wrzątku. Troszkę trzeba pogotować. Można podawać z roztopionym masełkiem, ja dawałam już z bułką tartą zrobiną na masełku. Pycha, sama uwielbiam.
Sorki za chaotyczny opis, ale Ktoś na mnie wisi. Na razie spadam
Super , mam nadzieję, że Kuba będzie sobie radził, jak już zacznie
Ale chyba chodzenie na placach na początku jest normalne, tak czytałam.

, teraz sobie przypomniałam, jak o tych kluskach pisałaś , przepraszam, że musiałaś jeszcze raz. Teraz zapisałam

Cytat:
Miramej, ja jestem zmeczona. Od wczoraj popoludnia jeszcze nic nie spalam i pewnie sie poloze okolo polnocy. Zazwyczaj mam raz w tygodniu takie 24 -36 godzin bez snu, tylko jakos ostatnio nie mialam jak sie zregenerowac i gonie resztkami sil. Dobrze, ze maz ma udzial w pracach domowych, bo nie dalabym rady inaczej.
, wiem, że Ty niedosypiasz, więc to naturalna kolej rzeczy, że jesteś bardzo zmęczona. Ja się dziwię sobie, bo ja mam dużo lżej, niż Ty, a ostatnio naprawdę mi jakoś ciężko

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-08, 17:04   #623
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

Agga, trzymam kciuki za was caly czas, mam nadzieje, ze kontrola w poniedzialek wypadnie ok, a ty sie nie zmeczysz za bardzo w szkole
...
ja jestem zmeczona. Od wczoraj popoludnia jeszcze nic nie spalam i pewnie sie poloze okolo polnocy. Zazwyczaj mam raz w tygodniu takie tylko jakos ostatnio nie mialam jak sie zregenerowac i gonie resztkami sil. Dobrze, ze maz ma udzial w pracach domowych, bo nie dalabym rady inaczej.

...
szacun że wogóle funkcjonujesz:j ap:

Moje dziecko przemówiło Uwaga uwaga słowo urodziny w jego wykonaniu to "komanyny" Jestem pewna bo powtórzył 3 razy. a baja to "bama"

My po spacerku godzinnym, a nogi mi wlazły w 4 litery

Miramej

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-08 o 17:07
Stary 2010-10-08, 17:19   #624
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, Agga , nie napisalam tego, aby ktos mnie zalowal. Nie mam po prostu innego wyjscia, jesli w ogole chce moje dziecko widywac. Jak przespie cala noc, to rowniez jestem zmeczona. chetnie pospalabym tak dlugo rano, az sie sama obudze, ale nie ma szans. A nocki, to kwestia wieloletniej wprawy
Mysle, ze opieka nad dzieckiem to bardzo ciezka praca po prostu
Stary 2010-10-08, 17:30   #625
agga19851985
Wtajemniczenie

Wcale nie odebrałam tego tak że chciałaś aby ktoś cię żałował. Ja jestem poprostu pełna podziwu dla Ciebie i wiem że jeśli nie miałabym innego wyjścia to również bym tak samo postepowała
Stary 2010-10-08, 18:20   #626
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ide z moim nie dobrym TZ i znajomymi do kina na piranie
wpadlam na chwile, nie nadrabiam niestety
lece
milego wieczorku
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:23   #627
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

myslicie ze moge wyjsc na spacer jak mala ma katar?? bo zimno dzisiaj dlatego pytam
ojej, ale się złozyło
Ja bardzo się obawiałam upadku z łóżka i m.in dlatego jej do nas nie brałam.Teraz też nie wiem jak we śnie by zareagowała.Może za twardo bym spała, więc odgórnie wole jej nie brać

tak.Karola ładnie juz napisała
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
możesz 3 x dziennie
zaraz poszukam gdzie to pisałam
dziękuje
ja nie wątpie, że nie napisałaś.Mi musiało umknąć
Cytat:

nie, ale słyszałam i takiej tradycji

Cytat:

ja konsekwentnie się trzymam tego mimo że efektu nie widzę.Mam nadzieję że teraz koduje i to zaprocentuje.
Ja stosuję zasadę jakby osamotnienia.Nie wkładam do łóżeczka czy gdzies,po prostu odchodzę +kilka słów,odpowiedni ton+mina.Bije nadal(Aniu jak też po buzi zarabiam, albo gdzie popadnie), ale jak odchodzę to zawsze jest lament okrutny
Cytat:
lece
milego wieczorku
ocieplenia stosunków
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:32   #628
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
lece
milego wieczorku
wkońcu się wyrwiesz i odpoczniesz.
W kinie weź Tż podszczypnij ze dwa razy, może mu fochy przejdą
A jak nie to Go
Stary 2010-10-08, 20:29   #629
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja konsekwentnie się trzymam tego mimo że efektu nie widzę.Mam nadzieję że teraz koduje i to zaprocentuje.
Ja stosuję zasadę jakby osamotnienia.Nie wkładam do łóżeczka czy gdzies,po prostu odchodzę +kilka słów,odpowiedni ton+mina.Bije nadal(Aniu jak też po buzi zarabiam, albo gdzie popadnie), ale jak odchodzę to zawsze jest lament okrutny
Kasiu, a Laura nie przychodzi do Ciebie, jak Ty odejdziesz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-08, 20:36   #630
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Bylam jednak z mala na spacerku i katarek przechodzi
a na glowie wylazl siniak z upadku z lozka i teraz ma dwa
acha jak mala spadla to jak ja wzielam na rece to cala sie trzesla .......mam nadzieje ze tylko ze strachu bo musiala sie niezle przestraszyc jak we snie sie zturlala
a to jest tak ze zawsze malz spi jak biore ja do nas a wczoraj jeszcze musial posiedziec a ja zasnelam jak kamien po 2 dniowym weselu bylam wykonczona

a propo wesela to bylo super w 1 dzien mala zasnela w kosciele, a na zabawie tanczyla, latala po sali, potem zanioslam ja do domu i Madzia z nia byla, po oczepinach wrocilismy
na drugi dzien mala byla caly dzien na zabawie bo uwaga.........tanczac z moja mama na rekach przy glosnej muzyce mala zasnela i spala 2 godziny w wozku na sali bylismy do konca tzn. po 3 w nocy wrocilismy
a wczoraj jeszcze brat ognisko zorganizowal to tez na chwile wpadlismy

ide cwiczyc.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości