Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 14:47   #751
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

podnoszę pytanko raz jeszcze

czy miałyście robione ph pochwy???

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
dopiero teraz udalo mi nadrobic zaleglosci od wczoraj, bo wczoraj jakos mi net nie chcial dzialac.
Weronisia- malenki jest cudny, a Ty pisz o wszystkim, nawet nie wiesz jak my tu wszystkie na wiesci od Was czekamy
Patrycja- sliczny brzusio taki okraglutki a zakupki slodziutki
Irshin- to dawaj na ta porodowke, bo nastepna chyba ja bede

Wczoraj u lekarza bylo ok, a tak sie balam. Maluszek rosnie, czyli lozysko daje mu pokarm, to najwazniejsze, ale uparciuszek nie ma wogole ochoty sie przekrecic. Przeszlam rozmowe z Pania Doktor i powiedziala mi, ze musze wybrac, albo czekamy do konca i bede probowac naturalnie urodzic, z tym ze jest duzo wieksze ryzyko, bo dziudzius moze sie zawiescic glowka w miednicy i wtedy cc, albo jakies 1,5 tyg przed porodem zdecyduje sie od razu na cc. Sama juz nie wiem co lepsze, boje sie ryzykowac, w razie jakis komplikacji. Mam tydzien czasu na zdecydowanie do nastepnego czwartku. Moj tz stwierdzil, ze zrob jak Ci serduszko mowi, podziekowalam mu za pomoc
A wy co byscie zrobily?????? Wybralabym sobie date 20.10.10 dla narodzin malenstwa, 10 dni po moich urodzinach, fajny prezencik zafunduje sobie
ja bym nie ryzykowała tylko cc

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
ja mam zlecony tylko wymaz z pochwy - ale co oni tam chcą badać to nie mam pojęcia

Ja w pierwszej ciąży czułam się super - nic mi nie dolegało, brzuch mi mało co urósł no sielanka po prostu - teraz już niestety nie jest tak różowo - nocami męczy mnie zgaga, dokucza mi kręgosłup i ogólnie czuję się jak wieloryb jakiś
aaaa czyli take na paciorkowce czy inne gady

bo w schemacie badań jest że co chwila jest ph pochwy o tutaj np
http://kobietaintymnie.pl/schemat_badan_w_ciazy.html

i zaczęłąm się zastanawiać że ja co miesiąc nie miałam ph badanego

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-10-08 o 14:50
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:51   #752
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Jezu ale zglodnialam przez to skladanie, a jak sie zmeczylam

kotek81, dzieki za kciuki przydaly sie bo zlozylam, uff, raczka jest kkrzwyo ale taka juz byla z reszta nie przeszkadza to w prowadzeniu wozka.. jeden np mi odlecial i musze dokupic czy cos bo bedzie wiac z boku :/ a w ogole to nie wiem czy dobrze zlozylam bo jedna rurke mi widac, ale chyba tak ma byc hehehehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:52   #753
kretencja
Zakorzenienie

Ja ph nie miałam badanego ani razu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:56   #754
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja ph nie miałam badanego ani razu
no ja też nie i teraz mi powiedział, żeby sobie zrobić, a jedyne miejsce gdzie chcą mi zrobić to dermed a średnio mam chęć grzać tam z Pabianic, a za dwa tygodnie i tak grzać na posiew i chyba sobie daruję. W Pabianicach wszyscy mówią że jak już to lekarz mi to powinien zbadać takim odczynnikiem(a czemu nie zbadał), a on mnie wysyła do laboratorium najlepiej do dermeduirytuje mnie momentami naprawdę.

Stary 2010-10-08, 14:57   #755
kotek81
Zakorzenienie

A to na pewno nie miałam badanego tego ph w ogóle to pierwsze słyszę o takim badaniu

Anecka - gratuluję udanego złożenia wózka
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:58   #756
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, nie wiem co Ci poradzić Nie wiem, może jeszcze mi gin zleci na sam koniec, ale wątpię, on jest minimalistą pod względem zlecanych badań

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-08, 15:02   #757
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
podnoszę pytanko raz jeszcze

czy miałyście robione ph pochwy???

\
JA nie miałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 15:02   #758
EdziaO
Zakorzenienie

skoro dziewczyny też nie miałyście to dam sobie chyb spokój. Jakbym mogła gdzieś blisko iść to ok ale nie będę się busem telepać 40 minut żeby to zrobić. A jak dzwonię po przychodniach to właśnie mówią, że trzeba się umówić na wizytę normalną to lekarz zbada. Ten mój to czasem się zachowuje jakbym miała maszynkę do robienia pieniędzy.Prowadzi ciążę to niech pobierze, a nie taka spychologia
Jak bym miała upławy to jeszcze ale tak...Podobno samemu można zbadać ph w domu, ale na all apski do badania ph kosztują z przesyłką 50 zł

Stary 2010-10-08, 15:07   #759
Artystka23
Dragonfly

ph pochwy?nie mialam wczoraj mialam ten posiew na paciorkowce...

A tak w ogole to dzis rano wzielam nospe jak tylko krzyz zaczal mnie napiep...,sie wygrzalam no i rewelka..choc jeden dzien mnie tak nie boli,no i wciaz pije...na dodatek mala dala sie uprosic i wczoraj przeniosla sie na lewa strone brzuszkawiec choc troszke odblokowala mi moczowod,no kochana jest ja nie wiem,wy tyle pralek tych ciuszkow pralyscie no a ja zmiescilam sie w jedna

hehe mi ochota na przytulanki nie przeszla mimo ze jestem juz duza i ociezala,wrecz przeciwnie..na dodatek zauwazylam ze owszem brzuch urosl ale ja w obwodach tylka i ud schudlam po 1 lub 2 cm i na twarzy jakas taka dziwna jestem,moja pucolowatosc mi znika
Stary 2010-10-08, 15:07   #760
kotek81
Zakorzenienie

Ja nie bardzo kumam po co w ogóle takie badanie?
No bo bakterie czy tam paciorkowce to rozumiem ale ph???
Stary 2010-10-08, 15:09   #761
kretencja
Zakorzenienie

Ja myślę, że zmieszczę się z ciuszkami w jednej pralce, góra na dwa razy. Ale już na dwa razy pościel chodziła (poszewki, poszewki zapasowe, prześcieradła, kocyki, rożek, ochraniacz) i dzisiaj na raz uprałam pieluchy tetrowe i ręczniki, których będziemy przy małym używać.
No i jeszcze ciuszki zostały, to jeszcze jedna pralka. Aha, pewnie kombinezon będę chciała wyprać osobno, w chłodniejszej wodzie, to jeszcze osobne pranie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 15:12   #762
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Dziś mimo zmęczenia, nastrój mam o wiele lepszy. Zdarza mi się jeszcze rozpłakać, ale mam to gdzieś jak to wygląda i jak mam ochotę to sobie płaczę.

Dzis jest mi lepiej, bo Pascalek oficjalnie pożegnał inkubator. Nie musi się już wygrzewać ani opalać.
Jest teraz zimny jak sopelek, dlatego kładę go sobie na brzuchu i na piersiach i nakrywam kołderką i wtedy on nabiera ciepełka. Jest taki spokojny... pewnie słyszy moje serce...

Mimo dokarmiania sondą, waga nadal stoi jak zaczarowana czyli nadal 2300g. Na szczęscie już nie wymiotuje ani nie ulewa. Na dodatek już nie walczy z żółtaczką, więc może zacznie w końcu przybierać.

Jutro przyjeżdża z Polski moja mama i pewnie to dodatkowo poprawia mi humor, bo wiem, że dobrze się zajmie Oliwią i Thomaskiem, no i mi męża przypilnuje Moje dzieci od dziś mają ferie, więc dobrze się składa, że babcia przyjedzie.

Wklejam zdjęcia Pascalka z nocy gdy się opalał, i z dzisiaj dla porównania z konikiem morskim - kto go ma, to sobie wyobrazi jaki malutki jest Pascalek
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:15   #763
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, słodkie maleństwo Cały czas trzymam za Was kciuki i ślę dobrą energię

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-08, 15:20   #764
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dziś mimo zmęczenia, nastrój mam o wiele lepszy. Zdarza mi się jeszcze rozpłakać, ale mam to gdzieś jak to wygląda i jak mam ochotę to sobie płaczę.

Dzis jest mi lepiej, bo Pascalek oficjalnie pożegnał inkubator. Nie musi się już wygrzewać ani opalać.
Jest teraz zimny jak sopelek, dlatego kładę go sobie na brzuchu i na piersiach i nakrywam kołderką i wtedy on nabiera ciepełka. Jest taki spokojny... pewnie słyszy moje serce...

Mimo dokarmiania sondą, waga nadal stoi jak zaczarowana czyli nadal 2300g. Na szczęscie już nie wymiotuje ani nie ulewa. Na dodatek już nie walczy z żółtaczką, więc może zacznie w końcu przybierać.

Jutro przyjeżdża z Polski moja mama i pewnie to dodatkowo poprawia mi humor, bo wiem, że dobrze się zajmie Oliwią i Thomaskiem, no i mi męża przypilnuje Moje dzieci od dziś mają ferie, więc dobrze się składa, że babcia przyjedzie.

Wklejam zdjęcia Pascalka z nocy gdy się opalał, i z dzisiaj dla porównania z konikiem morskim - kto go ma, to sobie wyobrazi jaki malutki jest Pascalek

boziu jaki malusi i jaki cudny

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:21   #765
kotek81
Zakorzenienie

Weronisia - super, ze humorek już troszkę lepszy skoro Pascalek przestał już ulewać to na pewno teraz waga szybciutko pójdzie w górę i lada moment bedziesz go mogła zabrać do domku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 15:46   #766
Martinixxx
Zadomowienie

Weroisia słodziak ten wasz Pascalek.
Dalej dziewczyny która nastepna na porodówe, tak miło patrzeć na takie słodkie kruszynki

No to rzeczywiście Pampersy sa tu duuużo tańsze.bez promocji pieluszka Pampers kosztuje ok 25 - 30 gr ale czesto widzę 2 w cenie jednego. Libero 15 - 25 groszy. Przynajmniej to jest tansze

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:46   #767
Artystka23
Dragonfly

Ale malenki teraz jest taki maciupci a jak dorosnie to bedzie pewnie wielki chlopdziwnie jak mysle o takich rzeczach super ze sytuacja sie poprawia oraz nastroj

hmmmmmm graty babki prawie wszystkie wywiezione,jeszcze kuchnia zostala,ale stwierdzilam ze strasznie duzo rzeczy jeszcze musimy kupic np firany,2 komplety dobrej poscieli,reczniki,komplet kubkow...od wariatki niewiele wzielam aby nie mowila, ze ja okradlam,poza tym po co mi stare zolte firany i podarta posciel nie moge sie doczekac mebli,co wreszcie pochowam ladnie nasze rzeczy
Stary 2010-10-08, 15:49   #768
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia, ale śliczny synek cieszę się, że lepiej się czujesz dobrze, że mama przyjeżdża, będziesz miała pomoc, Twoje dzieci babcię, także nie będziesz musiała się martwić o dom i dzieci

Anecka, oglądałam dziś MNS i się załamałam Taylor urodziła dziecko Brooke:ha haha: bo jajeczka pomylili: hahaha:

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:53   #769
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia, ale śliczny synek cieszę się, że lepiej się czujesz dobrze, że mama przyjeżdża, będziesz miała pomoc, Twoje dzieci babcię, także nie będziesz musiała się martwić o dom i dzieci

Anecka, oglądałam dziś MNS i się załamałam Taylor urodziła dziecko Brooke:ha haha: bo jajeczka pomylili: hahaha:
o matko,fabula tego serialu i ich konwersacja po prostu mnie rozwala,baaaaardzo ambitny serial
Stary 2010-10-08, 15:59   #770
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
o matko,fabula tego serialu i ich konwersacja po prostu mnie rozwala,baaaaardzo ambitny serial
no przecież to taki "życiowy" serial

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:01   #771
mallinka
Zadomowienie

Weronisia Pascal to następny kawaler do schrupania na naszym wątku dobrze że u nas więcej dziewczyn to sobie chłopaki poprzebierają

ph pochwy też nie miałam sprawdzanego

Aliszcze uważaj bo się wciągniesz

nawet ja pamietam kto to Brooke a nie wiem czy się nie mylę ale w świetlicy w podstawówce opiekunki włączały modę na sukces, a to było 18 late temu - ten serial już tyle jest emitowany jeśli tak to szoook

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:09   #772
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Cześć Kobietki!
A zastanawiałyscie sie kiedys nad tym, czemu jednego roku rodzi sie wiecej dziewczynek a drugiego chłopców?
Bo w tamtym roku mam takie wrazenie ze był wysyp Kobietek... wiele moich kolezanek ma dziewczynki,a w tym roku duzo chlopców Ciekawe
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:29   #773
niebieskaa
Rozeznanie

Hej diewczyny,
chyba Was nie nadrobie, bo powoli mi to idzie, oczy mnie bolą.

od 2 dni się kurujemy z tż bo coś go brało po szczepionce na grypę i bałam się ze mnie zarazi, ale już jest lepiej, po naszej wczorajszej miksturze, która zawsze stawia nas na nogi

Dziś pranko robiłam dzieciowe, jeszcze jedno mi chyba zostanie, ale to jak zamówię pieluchy itp no a jutro meeega prasowanie tego wszystkiego co się teraz suszy

Zrobiliśmy ciasteczka ryżowe, już połowe zjedliśmy

Kootekk cudny Michałek, super zdjęcie z jego łożeczka, wydaje sie takie ogromne

Weronisia słodka ta Twoja kruszynka, trzymajcie się, będzie co raz lepiej jak u kootekk
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 16:37   #774
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
A zastanawiałyscie sie kiedys nad tym, czemu jednego roku rodzi sie wiecej dziewczynek a drugiego chłopców?
Bo w tamtym roku mam takie wrazenie ze był wysyp Kobietek... wiele moich kolezanek ma dziewczynki,a w tym roku duzo chlopców Ciekawe
ja tam nie wiem, ale od czasu jak sie dowiedziałam, że będę miała córkę to same dziewczynki widzę

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:37   #775
apoolonia
Rozeznanie

Dziewczyny nie pokazujcie tych ciuchów bo instynkt zakupowy mi się włącza
rzeczy super

brzuch i wózek również
bardzo fajny kolor fotelika maxi cosi

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

a gdzie trafiłaś taką okazję?

w takim mały sklepie z artykułami dziecięcymi

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

A sniadanko jadła??? jak kaczka to chodze od 3 dni a przewrócenie sie włóżku to juz wyższa szkoła jazdy

jem codziennie budzę się jedynie z powodu głodu

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja mam na 19 grudnia termin więc sama nie zostaniesz
a ja na 20 więc ktoś tu jeszcze będzie
ale musimy się nastawić na większą samotność

to jak egzamin tylko że zostajesz wywołana na końcu

a każdy kto wychodzi przed tobą pytasz jak było
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:39   #776
zenia2211
Rozeznanie

Ktoras z was pisala ze zostanie sama...ja mam na 22 grudnia wiec dlugo jeszcze tutaj bede...pewnie bede jedna z ostatnich wiec bez obaw moje kochane kolezanki
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:52   #777
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

dziś już mi lepiej po wczorajszych kiepskich wieściach mam szczęście, że nie znalazłam nic w internecie na temat tych nerek

Weronisiu - Pascalek to normlanie cudo... no a w porównaniu do konika to rzeczywiście maleńki

widzę, że my to zaczniemy rozpakowywanie na dobre jeszcze w pierwszej połowie października ja mam termin na 10.12 i podobny wyszedł wczoraj z usg więc pewnie nie mam szans na wcześniejsze rozpakowanie

ph pochwy nie miałam robionego

Mallinko mogę Cię proscić o zmianę danych na pierwszej stronie, bo mam wpisane, że będzie Blanka albo Agata, ale chyba już definitywnie zostanie Agatka

też pamiętam Modę na sukces z podstawówki ale akcję mieli niezłą z tymi jajeczkami normalnie strach się bać co oni jeszcze wymyślą

dzisiaj w lumpku kupiłam kombinezon kremowy Disneya z Kubusiem Puchatkiem za całe 15 zł taki malusi na sam początek

co do dolegliwości ciążowych to mnie bolą żebra, przy dłuższym chodzeniu bądź staniu kręgosłup, dość często męczy zgaga, zaparca... więc różowo nie jest, ale tragicznie również nie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:54   #778
apoolonia
Rozeznanie

Chyba nie kupię karuzeli
nic do końca mi się nie podoba

jak na siłe mam wydać ok 140zł to chyba poczekam

ale tak stwierdziłam że dla małej mam tylko jedną zabawkę z IKEI też coś ala karuzela

co jeszcze kupujecie?

jak nie karuzela to może jakaś pozytywka?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:56   #779
kliwia
Zakorzenienie

kretencja o jaki wesoly brzusio.

Patrycja no Twoj tez brzusio sliczniasty.

Beata Batumi moj szpital kaze zabrac dla dziecka: pampersy, pieluchy tetrowe, krem do pupy, chusteczki nawilzane i oliwke.

Co do pieluch - ja kupuje Huggies new born dwie paczki.
W tesco po 15zl a w intermarche po 16 - te male paczki to jest chyba 28sztuk.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-08 o 16:58
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:01   #780
Artystka23
Dragonfly

dzasta moja mala tez miala powiekszone miedniczki nerkowe i sie u niej wyregulowalo wiec u Twojego maluszka tez ma szanse

Apoolonia,ja karuzelki nie kupuje,sama sobie zrobie,a tz mi pomoze tylko musze znalezc przepis na mase papierowa podobno maluszki nie lubia tych pastelowych,tylko wola jaskrawsze kolorki,ja mam pomysl na fiurajace zyrafki albo egzotyczne żabki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości