Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 13:26   #3511
Milena87
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

ja sprawdziłam moje na takiej chlapie w zakopanem i przemokly tak samo szybko jak podróbki z deezee. Plusem jest ta wełna która mają w środku bo super grzeje ale jak przemoknie to i tak d**a. Kupując podróbki musicie zwrócić uwagę na zszycie na pięcie czy jest taki trójkąt jak tutaj
(wtedy są bardziej usztywniane i nie powinny sie zagniatać do środka)
http://allegro.pl/sexo-kozaki-kalosz...259011229.html

czy tylko taki pionowy wzdłóż łydki aż do podeszwy.

A tak wogóle to wczoraj był tyle razy poruszany temat rwy kulszowej że dziś mnie to cholerstwo złapało i nie mogę łazić wogóle i brzuszek też pobolewa także kiepski dzień

Edytowane przez Milena87
Czas edycji: 2010-10-08 o 13:36
Milena87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:39   #3512
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
akurat używane ale po 1 dziecku i odbiór osobisty Poznań wiec za koszt wysyłki nie płacę i wylicytowałam tylko za 6.50 zł.

a ostatnio udało mi się kupić też tanio na allegro za niecałe 5 zł taka pozytywkę (mam już ją w domku i powiem wam że wygląda jak nowa)
załączam wam jeszcze zdjęcia łóżeczka z wyposażeniem i zabawkami (wszystko na allegro) wózek (fajny bo na gwarancji pompowane koła kolorek uniwersalny i z parasolką i folią przeciwdeszczową,przekład aną rączką. dużo kieszonek-wielofunkcyjny potem spacerówka będzie,nosidełko.

więc to jest mój zestawik który już mam + wanienka i troszkę ciuszków z lumpexu (ale nie mam baterii w aparacie muszę kupić by zrobić wam fotki)

cały czas namawiam TŻ na karuzele Fisher Price z pilotem i projektorem normalnie zakochałam się w niej

a dziś już wczoraj wieczorkiem ogólnie źle się czuję-przeziębiłam się ... gardełko mnie boli mam katarek i główka . a tu z leków raczej nic nie wolno wziąć. na razie leczę się herbatą z cytryną.
śliczne rzeczy wózek też, łóżeczko no super

a mnie po tym mierzeniu butów dalej kręgosłup jakoś pobolewa od wczoraj, zabardzo się powyginałam

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:51   #3513
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Agaaga, niestety dziecko spokojne w brzuszku przeważnie potem już takie nie jest Mój synek był bardzo spokojniutki a teraz to półdiablę To samo było u szwagierki. Za to córka koleżanki w brzuchu szalała a potem była już grzeczniutka.
Nie strasz mnie! to ja już bym wolała rewolucje w brzuchu niż małego diabełka w domu

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
u mnie 17 tydz.i wczoraj wymiotowalam i przedwczoraj.....masiakra ale moze w koncu przejdzie
Też liczę na to, że przejdzie nie wiem czy nie myślę źle, ale odnoszę wrażenie od paru dni jakby zaczynało mi brakować skóry, taka jestem napęczniała i naciągnięta, pępek mi zaczyna wysadzać, i może stąd to ogólne samopoczucie, że nic nie zmieszczę w żołądku

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was miała wycinany wyrostek, ja miałam no i mam małą bliznę i zastanawiam się czy ta blizna będzie się rozciągać? Na razie nic się z nią nie dzieję ale jak brzuch będzie już naprawdę duży to boję się, że zrobi się większa
Ja miałam wycinany wyrostek i rozlaną torbiel z jajnika, ale to dobre 7-8 lat temu i blizna zrobiła się do tej pory blada i ładnie sklęsła póki co wydaje mi się, że nie będzie z nią żadnych problemów, naciąga się razem ze skórą, ale myślę, że po ciąży nie będzie z nią tragedii bynajmniej na to się nie zapowiada

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:52   #3514
megi2015
Zadomowienie

ja przymierzałam buty tydzień temu i też tego miło nie wspominam. Wszystko mnie bolało jak się schyliłam haha
dziś zaniosłam zeszłoroczne buty do szewca i może nie będę musiała męczyć się z kupnem
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:54   #3515
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was miała wycinany wyrostek, ja miałam no i mam małą bliznę i zastanawiam się czy ta blizna będzie się rozciągać? Na razie nic się z nią nie dzieję ale jak brzuch będzie już naprawdę duży to boję się, że zrobi się większa
wiesz co ja miałam 2 lata temu usuwany, i też się tego obawiam, narazie zauważyłam że w okół sporo zielonych żył się pojawiło.
miejmy nadzieje że się nie rozejdzie
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:57   #3516
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
a ostatnio udało mi się kupić też tanio na allegro za niecałe 5 zł taka pozytywkę (mam już ją w domku i powiem wam że wygląda jak nowa)
załączam wam jeszcze zdjęcia łóżeczka z wyposażeniem i zabawkami (wszystko na allegro) wózek (fajny bo na gwarancji pompowane koła kolorek uniwersalny i z parasolką i folią przeciwdeszczową,przekład aną rączką. dużo kieszonek-wielofunkcyjny potem spacerówka będzie,nosidełko.
ale super rzeczy

Cytat:
ja miałam w grudniu wycinanego tłuszczaka po prawej stronie brzucha i jak sie pytałam chirurga kiedy mogę zacząć robić dzidziusia, to powiedział, że po pół roku już nic mi sie nie powinno stać. Powiedział, że on się będzie rozciągać razem ze skórą, ale nie pęknie, a później wróci do normalnego stanu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:07   #3517
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam wycinanego wyrostka ale mam bliznę po cc i też się boję jak będzie się zachwowywać...Mam nadzieję że się nie rozejdzie.

Cytat:
no właśnie myślałam o misiach -pszczółkach ...
a co u was było niewypałem -dziecko się bało czy w ogóle nie interesowało ?

trzyrazyi dziękuję. ja również nie mogę się doczekać kiedy już będę wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka. i wtedy będę mogła kupować więcej ciuszków po kolor . bo teraz staram się bardziej w neutralnych kolorkach .

mokra6 dziękuję.
Po pierwsze ten projektor jest beznadziejny, widac cokolwiek na suficie jak jest już naprawdę bardzo bardzo ciemno. W praktyce nie używaliśmy go wcale. Po drugie te misie są pastelowe a dzieci wolą żywe kolory więc synek mało się nimi interesował. Melodyjki są fajne no i super że jest pilot, można włączać i wyłączać siedząc w fotelu Ale ogólnie nie byłam zachwycona, a ta część którą przykręca się do łóżeczka od początku odstawała więc karuzelka wisiała lekko skrzywiona. Teraz chcę kupić inną, na pewno bardziej kolorową i wezmę używaną na allegro bo szkoda przepłacać.

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
mi w bydgoszczy w tym smyku z wózkami facet mówił że poleca x-landera i ze trzeba śledzić strone producenta bo bedzie nowy model... chyba żę zmienią tylko kolorystykę czy cuś
Przez dwa ostatnie lata zmieniali kolorystykę i dokładali jakieś nowe bajery. Czyli może jednak coś zmienią

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie! to ja już bym wolała rewolucje w brzuchu niż małego diabełka w domu

Też liczę na to, że przejdzie nie wiem czy nie myślę źle, ale odnoszę wrażenie od paru dni jakby zaczynało mi brakować skóry, taka jestem napęczniała i naciągnięta, pępek mi zaczyna wysadzać, i może stąd to ogólne samopoczucie, że nic nie zmieszczę w żołądku

Ja miałam wycinany wyrostek i rozlaną torbiel z jajnika, ale to dobre 7-8 lat temu i blizna zrobiła się do tej pory blada i ładnie sklęsła póki co wydaje mi się, że nie będzie z nią żadnych problemów, naciąga się razem ze skórą, ale myślę, że po ciąży nie będzie z nią tragedii bynajmniej na to się nie zapowiada
Też bym wolała Ale ja ciągle mam nadzieję że mój syn zmądrzeje z wiekiem i uspokoi się I że drugie będzie jego przeciwieństwem

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:17   #3518
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwsze ten projektor jest beznadziejny, widac cokolwiek na suficie jak jest już naprawdę bardzo bardzo ciemno. W praktyce nie używaliśmy go wcale. Po drugie te misie są pastelowe a dzieci wolą żywe kolory więc synek mało się nimi interesował. Melodyjki są fajne no i super że jest pilot, można włączać i wyłączać siedząc w fotelu Ale ogólnie nie byłam zachwycona, a ta część którą przykręca się do łóżeczka od początku odstawała więc karuzelka wisiała lekko skrzywiona. Teraz chcę kupić inną, na pewno bardziej kolorową i wezmę używaną na allegro bo szkoda przepłacać.

no ja myślę tylko o używanej bo nie chcę przepłacać. to muszę się zastanowić czy na pewno chcę z tymi pszczółkami.

blackrose4u
dziękuję.
ego_ego dziękuję.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:34   #3519
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Agaaga, niestety dziecko spokojne w brzuszku przeważnie potem już takie nie jest Mój synek był bardzo spokojniutki a teraz to półdiablę To samo było u szwagierki. Za to córka koleżanki w brzuchu szalała a potem była już grzeczniutka.
gosik to nas pocieszyłaś

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-10-08 o 14:38
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:51   #3520
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gosik to nas pocieszyłaś
Dokładnie też się aż musiałam położyć jak to przeczytałam cicha woda brzegi rwie...

Cytat:

Też bym wolała Ale ja ciągle mam nadzieję że mój syn zmądrzeje z wiekiem i uspokoi się I że drugie będzie jego przeciwieństwem
Bywa i tak, że rodzeństwem się jest tylko z nazwiska, ale napewno nie z wyglądu a tym bardziej charakteru w takim razie życzę grzeczniutkiej malutkiej tak dla ukojenia nerw po pierwszym rozrabiace

Stary 2010-10-08, 15:29   #3521
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Montii,zastosowałam Twój wczorajszy trik. Poszłam spać,a tutaj znowu słyszę 'puk,puk' ,no to postanowiłam do niego też zapukać,a on najpierw był cicho,a poźniej na zmianę sobie pukaliśmy,hahahha Boże,jakie to słodkie
Czarna ale czad!!!Alez ci zazdroszcze tej komunikacji z dzidziulkiem.Kiedy ja sie doczekam???

laseczka...super rzeczy wynalazlas!!!Wyprawka prawie gotowa
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:02   #3522
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Czarna ale czad!!!Alez ci zazdroszcze tej komunikacji z dzidziulkiem.Kiedy ja sie doczekam???

laseczka...super rzeczy wynalazlas!!!Wyprawka prawie gotowa
dziękuję

ja też nie mogę doczekać się komunikacji ... ale dopiero mam 13 tc wiec jeszcze poczekam . ale wam zazdroszczę...
Stary 2010-10-08, 16:34   #3523
blackrose4u
Wtajemniczenie

Chyba zakochałam się w imieniu Julia. Mąż tak nagle wyskoczył a może Julia i tak mi to jakoś zapadło w głowie i myśle że będzie fajne imie.
Znalazłam też nasza kartkę po selekcji imion:
Igor, Łukasz, Maciej, Sebastian
Sara, Sylwia, Adelajda, Agnieszka, Sandra no a teraz doszła ta Julia

Dzisiaj na obiad surówka, ziemniaczki i rybka

oczekujemy
Stary 2010-10-08, 16:36   #3524
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
no ja myślę tylko o używanej bo nie chcę przepłacać. to muszę się zastanowić czy na pewno chcę z tymi pszczółkami.

blackrose4u dziękuję.
ego_ego dziękuję.
Zastanów się, choć oczywiście są osoby bardzo zadowolone z karuzelki, kwestia gustu. Nadal są bardzo popularne i dwa lata temu też oszalałam na jej punkcie.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gosik to nas pocieszyłaś

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dokładnie też się aż musiałam położyć jak to przeczytałam cicha woda brzegi rwie...

Bywa i tak, że rodzeństwem się jest tylko z nazwiska, ale napewno nie z wyglądu a tym bardziej charakteru w takim razie życzę grzeczniutkiej malutkiej tak dla ukojenia nerw po pierwszym rozrabiace
Dziękuję

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:13   #3525
iizabelaa
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w jednym sklepie,
oglądałam wózki
i nic mi się nie podobało

za to fajna była pościel z tej firmy
http://www.nino-espana.pl/

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
ja sprawdziłam moje na takiej chlapie w zakopanem i przemokly tak samo szybko jak podróbki z deezee. Plusem jest ta wełna która mają w środku bo super grzeje ale jak przemoknie to i tak d**a. Kupując podróbki musicie zwrócić uwagę na zszycie na pięcie czy jest taki trójkąt jak tutaj
(wtedy są bardziej usztywniane i nie powinny sie zagniatać do środka)
http://allegro.pl/sexo-kozaki-kalosz...259011229.html

czy tylko taki pionowy wzdłóż łydki aż do podeszwy.

A tak wogóle to wczoraj był tyle razy poruszany temat rwy kulszowej że dziś mnie to cholerstwo złapało i nie mogę łazić wogóle i brzuszek też pobolewa także kiepski dzień

dobrze, że napisałam że planuję zakup emu,
bo jeszcze bym się skusiła na jakieś drogie,
a potem żałowała,
a jak mi sie tańsze rozlecą po jednym sezonie to nie bedę płakać
Stary 2010-10-08, 17:16   #3526
prunelle
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, ja znowu piszę co parę dni, bo wracam z zajęć i padam, nie wiem Montii, jak Ty to robisz, że taka wytrzymała jesteś ja już 12 tydzień, zaraz 13 zacznę, a energii nadal mi brak... dobrze że wczoraj koleżanki przyszły, to mnie trochę rozruszały

trzyrazyi, ja o tych łóżeczkach przystawianych do łóżka rodziców słyszałam, że szybko dzieciaki z nich wyrastają, więc jeśli wolicie, żeby Wam łóżeczko posłużyło dłużej, to lepiej kupić normalne, tylko koło Was gdzieś postawić (oczywiście nie mówię z doświadczenia swojego, ale czytam i dopytuję, kogo mogę)

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Najpraktyczniej jest miec po prostu łóżeczko tuz przy swoim łózku, wtedy dzidzia może spac w łóżeczku, a jak nie będzie chciała, lub nie będzie wam się chciało jej ciagle tam odkładac, to będzie spała z wami lub na zmianę, zobaczysz jak to wyjdzie w praktyce, dzieci sa rózne, moje nie za bardzo chciały w łózeczku, jesli juz to w dzień, na 2 godzinki, a w nocy to tylko obok mnie w łóżku

Najlepiej jest miec taki nakładany z drewnianym spodem przewijak na to łóżeczko, wtedy w nocy masz wszystko pod ręką, chyba, że zmieści Ci sie tuz na styk z łóżeczkiem taka komoda do przewijania...

Nad łóżeczkiem dobrze jest miec lampkę taką w kolorze np czerwonym lub ciemnożółtym ( chodzi mi o kolor światła, to może byc taka żarówka w tym kolorze, max 40 w, a najlepiej 20-25 w ) , wtedy w nocy jak przewijasz dziecko, to cos tam widzisz, a dzidzia się nie wybudza jak przy zwykłej lampce, ja miałam takie serducho z Ikei, w zasadzie paliło się cała noc, bo moje dzieciaki to straszne sikajły i co 2-3 godziny nawet w nocy przewijałam mimo pampersów, muszę teraz ją odszukać. Ewentualnie są takie na wtyczkę do kontaktu, widziałam w leroy merlin w róznych kolorach żarówki- tez takie mam, sprawdzają sie bo jak np. wyjeżdżasz to zabierasz ze sobą i możesz wetknąć gdziekolwiek, i masz jakos tam jasniej w pokoju tyle tylko, ze rzadko kto ma nad łóżeczkiem tak wysoko kontakt, dlatego tu jest lepsza lampka taka zawieszana.
niutka, Ty to jesteś kopalnią informacji chyba sobie zacznę zapisywać wszystko, bo potem nawet z opcją przeszukiwania nie znajdę na tym forum wszystkiego słuchaj, a jaka komoda Twoim zdaniem najwygodniejsza, tzn taka przy łóżeczku, w której pieluchy i jakieś kosmetyki podstawowe można trzymać, żeby je było najwygodniej wyjmować? z szufladami czy bez? my mamy taką z szufladami dwupoziomową (znaczy dwa rzędy szuflad) i się zastanawiam, czy to nie za mało przewijak mamy już na łóżeczko, więc może taka wysoka komoda niepotrzebna...

laseczkaa, śliczne rzeczy a ja zachorowałam nie na karuzelę, tylko na huśtawkę Fisher Price taką większą na stelażu, jeszcze się u nas zmieści, więc pewnie kupimy - korzystała któraś z Was?

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Chyba zakochałam się w imieniu Julia. Mąż tak nagle wyskoczył a może Julia i tak mi to jakoś zapadło w głowie i myśle że będzie fajne imie.
Znalazłam też nasza kartkę po selekcji imion:
Igor, Łukasz, Maciej, Sebastian
Sara, Sylwia, Adelajda, Agnieszka, Sandra no a teraz doszła ta Julia

Dzisiaj na obiad surówka, ziemniaczki i rybka
Julia ładne imię chociaż ostatnio bardzo popularne, więc czasem mi się zdarza oglądać na ulicy, jak rodzice wołają swoją córę głupio się z tym czuję

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:19   #3527
Harrods
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, może i ja się dopiszę do wątku.
Agnieszka 28lat a termin porodu mam wyznaczony na 4 kwietnia.
Pozdrawiam wszystkie mamusie .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:42   #3528
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
laseczkaa, śliczne rzeczy a ja zachorowałam nie na karuzelę, tylko na huśtawkę Fisher Price taką większą na stelażu, jeszcze się u nas zmieści, więc pewnie kupimy - korzystała któraś z Was?

tez bardzo podobają mi się te huśtawki tylko odradzono mi je bo jak dziecko przyzwyczai się do huśtania a z takiej huśtawki szybko wyrośnie to co wtedy ... trzeba będzie je ziuziać cały czas...

ale uważam osobiście że te huśtawki są śliczne no ale cóż chyba rozsądek zwycięży ...
Stary 2010-10-08, 17:55   #3529
iizabelaa
Zakorzenienie

szukając na allegro prezentów dla dzieci, bo niedługo idę na dwa roczki
trafiłam na kilka fajnych zabawek dla mojego maleństwa:

karuzela Mała Księżniczka

http://allegro.pl/karuzela-z-pilotem...248273537.html

przytulanka Konik morski

http://allegro.pl/konik-morski-fishe...246419019.html
Stary 2010-10-08, 17:56   #3530
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

Julia ładne imię chociaż ostatnio bardzo popularne, więc czasem mi się zdarza oglądać na ulicy, jak rodzice wołają swoją córę głupio się z tym czuję
hmmm to ja właśnie nie znam żadnej Juli więc myślałam że mało popularne.
Witamy nową mamusie

oczekujemy
Stary 2010-10-08, 18:37   #3531
vespa88
Przyczajenie

Dziewczyny! ja dzisiaj miałam usg (19 tydz) i też będę miała córcię

Cieszę się przeogromnie! Wszystko jest w porządku, no i zaczęłam czuć ruchy

blackrose4u czy mogłabym prosić o wpisanie mnie również na pierwszą stronkę? (Ania, l. 24, tp 04.03.2011, no i dziewczyna)
Stary 2010-10-08, 18:47   #3532
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A moje typy to;
Dominika
Oliwia
Emilia
Roksana
Michalina

ale mi i tż najbardziej podoba się DOMINIKA - hmmm...
może tak zostanie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Blackrose - mnie i moją córcię też wpisz: termin porodu 15 marzec
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 18:51   #3533
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, może i ja się dopiszę do wątku.
Agnieszka 28lat a termin porodu mam wyznaczony na 4 kwietnia.
Pozdrawiam wszystkie mamusie .
witamy kolejną mamuśkę

Dzisiaj gdzieś w gazecie przeczytałam właśnie Roksana i tak mi zapadło w pamięć ładne

Stary 2010-10-08, 19:00   #3534
87czarna
Zakorzenienie

Kochane,macie już widoczną brązową kreskę od spojenia łonowego do pępka? Wczoraj zauważyłam z TŻ,że jest u mnie calkiem widoczna

Poza tym,chciałam się pożegnać.Jutro lecę do Polski i nie wiem,kiedy będe miała internet?! Postaram się wchodzić na wizaż,jak tylko będę mogla.Trzymajcie się,mamuśki i dbajcie o siebie i maleństwa! Buziaczki dla Was,mocno ściskam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:05   #3535
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane,macie już widoczną brązową kreskę od spojenia łonowego do pępka? Wczoraj zauważyłam z TŻ,że jest u mnie calkiem widoczna

Poza tym,chciałam się pożegnać.Jutro lecę do Polski i nie wiem,kiedy będe miała internet?! Postaram się wchodzić na wizaż,jak tylko będę mogla.Trzymajcie się,mamuśki i dbajcie o siebie i maleństwa! Buziaczki dla Was,mocno ściskam
U mnie narazie nic nie widać

Będzie Ciebie brakować osobiście ściskam kciuki za Ciebie i Maleństwo, i liczę, że jednak znajdziesz częściej niż rzadziej jakieś dojście do Internetu szerokiej drogi!

Stary 2010-10-08, 19:14   #3536
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A moje typy to;
Dominika
Oliwia
Emilia
Roksana
Michalina

ale mi i tż najbardziej podoba się DOMINIKA - hmmm...
może tak zostanie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

podaj mi imię i wiek.
Mój nie chce Emili na 80% będzie u nas Julia przy dziewczynce a chłopak to nie stanęło jeszcze na konkretnym imieniu

Cytat:

ja mam tylko linie z włosków ale nie jest jakoś mocno widoczna.
To trzymaj się ciepło, uważaj na siebie i wracaj do nas szybko bo będziemy tęsknić

Będzie któraś dziewczyna w ten wtorek na tym dniu w przychodni co pisałam?

oczekujemy
Stary 2010-10-08, 19:26   #3537
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

niutka, Ty to jesteś kopalnią informacji chyba sobie zacznę zapisywać wszystko, bo potem nawet z opcją przeszukiwania nie znajdę na tym forum wszystkiego słuchaj, a jaka komoda Twoim zdaniem najwygodniejsza, tzn taka przy łóżeczku, w której pieluchy i jakieś kosmetyki podstawowe można trzymać, żeby je było najwygodniej wyjmować? z szufladami czy bez? my mamy taką z szufladami dwupoziomową (znaczy dwa rzędy szuflad) i się zastanawiam, czy to nie za mało przewijak mamy już na łóżeczko, więc może taka wysoka komoda niepotrzebna...

dzięki, zawstydzasz mnie
a komoda to chyba wszystko jedno, ja mam taka zwykłą, w tej chwili jest tam nasza pościel, ale ją gdzies przeniosę, nasza ma akurat kilka szuflad więc pewnie większośc ciuszków i pieluch mi sie zmieści bo przewijak będę miała nakładany na łóżeczko, ale może byc i taka z półkami, czy dwiema szufladkami, najwazniejsze, żeby mieściły sie tam rzeczy na najbliższy dzień przygotowane, czyli kilka komplecików ciuszków, pieluchy, środki do pielęgnacji, a reszte mozna trzymac gdzie indziej i sobie przynosić np rano, czy na wieczór, by mieć przygotowane na cały dzień.

acha, a ja sobie nad łóżeczkiem- nad tym przewijakiem przykręce półkę ( tylko tak, żeby dziecko sie nie waliło w głowę jak juz będzie większe siadało, więc chyba z boku, nie wiem, musze poprzymierzać- bo u mnie łóżeczko będzie w rogu, więc dwie ściany mam do dyspozycji) i tam będą stały na wierzchu kosmetyki dla maluszka, mokre chustki itd, bo podejrzałam to u koleżanki i widze, że to bardzo praktyczne

Cytat:

nie mam jeszcze, u mnie to sie później pokazywała, tak koło 7 msca dopiero, ale juz mi pępek nieco wyłazi, na razie do połowy
nie mam tez meszku i nie miałam w poprzednich, tylko troszke włoski mi sie stroszą na pekatym brzuniu, jak sie patrzy od góry

Sczęśliwej podrózy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

gratuluje kolejnym mamom dziewczyneczek
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:30   #3538
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Karolina lat 25
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:39   #3539
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina lat 25

karolina, ale te dane podajemy do blackrose na priv, nie na wątku, bo blackrose nie będzie latała po wątku i szukała, co kto jej napisał
wpisz jej wszystkie dane łącznie na priv
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:51   #3540
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vespa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! ja dzisiaj miałam usg (19 tydz) i też będę miała córcię

Cieszę się przeogromnie! Wszystko jest w porządku, no i zaczęłam czuć ruchy

blackrose4u czy mogłabym prosić o wpisanie mnie również na pierwszą stronkę? (Ania, l. 24, tp 04.03.2011, no i dziewczyna)
oooo kolejna dziewczynka! super! gratulacje

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Ty tez dziewczynke?
kurcze musze mieć chyba chłopca, będzie miał w czym wybierać

Dominika baaaaardzo ładne imię
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości