![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
I jeszcze miałam Wam napisać - byłam wczoraj z Małym w sklepie - ot zwykłe zakupy spożywcze. Godzina dosyć wczesna bo ok 10. Kobita mnie zaczepiła że jak jest poniżej pięciu stopni to się z dziećmi nie wychodzi
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez afiliks Czas edycji: 2010-10-08 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
witam u nas było dziś rano 3 stopnie, na szczeście na plusie. Jakos udało mi sie łobuziaka przekonać do założenia rajtek na drogę, a sam zażyczył sobie rękawiczki bo ostatnio narzekał, że mu w ręce zimno. Mati nadal chodzi jeszcze w jesiennej raczej cienkiej kurtce, ale pod tym na bluze na misiu, więc mam nadzieje, że nie jest mu za zimno.
A właśnie też miałam pisać o tych bluzkach z lidla. Wczoraj moja mama była i Uszkowi kupiła i co prawda dla chłopców są takie zwykłe i kolorytycznie też. Ale gatunkowo bardzo fajne no i cena super. A dla dziewczynek podobno byly bardzo ładne. A dla fanów "Aut" lub "księżniczek" od 21,10 będą w biedronce 3 pary majtasków z postaciami, lub majtki i koszulka za 9,90. Fajnie, jak tak opisujecie postępy Waszych "maluszków" ja już zapomniałam jakie jest małe dziecko, Uszek nie wiem kiedy wyrósł mi na dużego mądralińskiego i czasem tęsknię za tym malutkim bobaskiem jakim był ![]() Bingo zdrówka dla Emilici, co też jej sie przypałętało, że aż antybiotyk? Afiliks dobrze, że nie skomentowałaś, szkoda języka strzępić na czcze gadanie, choć pewnie ja bym zaraz odpyskowała, że to pani interes ![]()
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Afiliks, niezla ta babka
![]() Wiem, ze wzorem do nasladowania nie jestesmy ![]() ![]() ![]() Zdjecia dopiero teraz rodzicom wyslalam, ale cos Wam pozniej wrzuce ![]() Tak wogole to wkurzona jestem sama na siebie, bo mloda zakatarzona, kaszle brzydko, cala noc ja ten kaszel budzil, no i jakas taka.. na kanapie by tylko siedziala. W Kornwalii prawie codziennie lazila po zimnej wodzie, jak nie w morzu to przynajmniej strumieniach (jeszcze zimniejszych niz Atlantyk) i zatoczkach odplywowych.. nic sie nie dzialo, to pozwalalam wariowac (w pazdzierniku!) i teraz mam za swoje ![]() ![]() Temperatury nie mierzylam, ale na pewno powyzej 37C nie ma. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ma jednego zeba na dole..a teraz dwójka wyskoczyla górna...tez myslałam,że po kolei beda wychodzic..a tu jakos dziwnie.. czy wasze dzieci przechodziły bolesne ząbkowanie z temperaturą? moja lekarka twierdzi,że na ząbkowanie 38 i powyżej to za dużo.. Emilka miala zielony katar i zawalone migdały... ann--TY konsultowałas kaszel Toski z lekarzem? czy tylko inhalujesz? afiliks--a Ty na jaki sie zdecydowałas inhalator?
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
bingo, Hania miewala i powyzej 40C przy zebach..
trzymajcie sie ![]()
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Bingo Uszek potrafił mieć nawet 40 przy wychodzącym zębie, i to mnie zmyliło w zeszłym roku przy tych nerkach. Generalnie nie powinno być takiej wysokiej temp ale wiadomo, że każde dziecko reaguje inaczej u nas kazdy ząb był okupiony jak nie temp to kupami cyz katarem.
Szperr pewnie się obie kwestie zbiegły i rozłożyło Hanutka, może jakos uda Ci się zwalczyć w zarodku, skoro nie ma wyższej temp i zauważyłaś, ze cos jest nie tak od razu.
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
ka wysłałam wczoraj dziadków do Lidla, bo mają blisko
no i babcia poszalała wysłałam tylko po bluzeczki 3szt za 25 i ewentualnie czpke+szlik+rękawiczki - tu się obawiała, że może być dla większych/straszych dzieci, bo rękawiczki palczatki wasze dzieci noszą palczatki? bo Gosia tylko takie z jednym paluchem-wygodniejsze do włożenia. Mamy palczatki ale jeszcze nie próbowałam jej wkładać. wracając do zakupów to babcia kupiła te bluzeczki rozmiar 110/116 (wydają mi się za duże), czapkę i kurtkę (też rozmiar 110/116 bo babci 98/104 wydawała się za mał ![]() ![]() no ale darowanemu koniowi.... o ile nie będzie bardzo za duża to napewno skorzystamy, nie wiem jak z bluzeczkami, pewnie będą czekać na przyszły rok ![]() Gosia znowu ma candide, coś mi się wydawała ostatnio niewyraźna, teścia kilka razy złapałam jak dawał jej czekoladę, krówki, ciastka - pomimo moich zakazów ![]() Odebrałamwyniki i aż się rpzeraziłąm - liczne kolonie candida krusei ![]() ![]() Oprócz tego dziwna sprawa. Od kilku dni Gosia mówi przez nos al kataru nie ma, tzn nie lecą jej glutki, w nocy też ma problemy z oddychaniem, chrapie, dziwne dzwięki wydobywają się z nosa ![]() Zapuszczamm wode morską, ale nic nie leci. Może gdzieś coś w gardle siedzi, ale zajrzeć to ona mi nie da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() +3 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czekamy ![]() Bidulka ![]() ![]() na maila ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że już lepiej ![]() kupiłam ten co polecała Celka - Medel Family ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------------- Rozpaliłam sobie w kominku i mam przyjemnie cieplutkow pupkę ![]() Muszę jeszcze rozwiesić pranie i poodkurzać w domu ![]() A w niedzielę ma do mnie przyjechać koleżanka ze studiów z którą się nie widziałyśmy od obrony mgr ![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Yoolia współczuje
![]() ![]() ![]() idealnie pasuje powiedzenie "stare a głupie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
afiliks - candida to grzyby, grzybica czy to skóry, paznokci, pochwy, jest ogólenie cięzka dla wytępienia.
Kancia na mojego teścia i teściową też to wogóle szkoda słów.... wogóle dużo zdrówka wszystkim chorowitkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Ann dotarły zdjęcia, chciałam tylko napisać, że jesteś bardzo atrakcyjną kobietką i masz śliczne córcie, zresztą nie dziwota po takiej mamuśce
![]()
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
Ann, i ja i ja porposze o foty dziewczynek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no,ale zaczęła mniej spać w dzień i więcej się ruszać(troszkę sobie pełza,przewraca sie na boki i prawie udało jej się na brzuch,ale jeszcze nie wie jak rękę spod siebie wyciągnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 espresso dziennie muszą być ![]() ![]() a dzisiaj przyszła guarana to jutro wypróbuję ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie,że takie maleństwa mają swój urok,ale jednak czuję się zbyt uwiązana,że tak ujmę i wiele czasu,cierpliwości i pracy wymagają a to daje się we znaki zmęczeniem... Cytat:
![]() Zu przy większości zębów miala gorączkę a przynajmniej stan podgorączkowy,katar a czasem kupale luźniejsze Cytat:
![]() za to podobno nieźle wymiata z talerza ![]() fakt-ostatnio wychodzi bez śniadania i w domu po powrocie wiele nie je Cytat:
Cytat:
![]() ale wiecie ja za dużo wózków na spacerach też nie widzę ![]() nawet jak było 15' w południe Tośka nie miała kaszlu ![]() jakby miała to pewnie bym poszła z ZU nie byłam,jakieś resztki kaszlu ma,ale chyba wyjdziemy z tego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
znam to,choć candidi nie badałam to nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() wracam powoli do pracy,z jednej strony fajnie a z drugiej trochę żal nie mówiąc o padaniu na ryjek zaraz idę spać |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
i ja oglądnełam
ładne fotki, ładne dziewczyny ![]() powtórzę jeszcze raz, że Tosia to xero Zuzi, na niektórych zdjęciach jakbym nie wiedziała, że to Tosia to powiedziałabym, że to mała Zuzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
no jak zwykle zanim się wypłodziłam to trochę czasu minęło
![]() Biankaa-już wysyłam,muszę cię dopisać do listy-jesli nie masz nic przeciwko,bo za każdym razem szukam w czeluściach ![]() Kanci -może też od razu wyślę,bo też zapominam-żeby się nie czuła urażona ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Misia-dziękuję za komplementy,wiesz,ze to miód na me serce ![]() ![]() Yoolia-podobna ![]() ![]() a teraz jak ma łysinkę to już w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
o! to super! no pewnie,że mam-poproszę i dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
łaaaaaaaaa poczułam się zaszczycona
![]() ![]() Ann masz piekne córcie, fryzurka Zuzi rewelacja i te oczęta ![]() ![]() no a mama wow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kancia - kiedy sie babo widzimy? Jak sie czujesz? Mozemy sie z Witem do Was wybrac jesli nas chcecie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo ja taki rozczepus jestem i jak kogoś na liście ogólnej nie mam to ciężko z pomyślunkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chciałoby się skłamać,ale kurze łapki niestety mówią,że po 3otce już dawno ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- dzięki Biankaa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Bianka-habasiki na rączkach i nóżkach Wita mnie zwaliły z nóg ![]() ![]() i witać,że WIt to cała Ty a Blanka tatuś ![]() ![]() dzięki! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
Bianka: ja tez chce namiary na galerie, no i dlaczego ja nie znam hasla do blogu Blanki, co
![]() Musze isc na kompa, bo mi na lapku wszytsko muli i nie moge Tosi obejrzec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2256460 9]Bianka: ja tez chce namiary na galerie, no i dlaczego ja nie znam hasla do blogu Blanki, co
![]() Musze isc na kompa, bo mi na lapku wszytsko muli i nie moge Tosi obejrzec ![]() napisalam na prv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Bianka to i ja chcę obejrzeć Twoje łobuziaki
![]() Kurcze lubiłam kiedyś czytywać co na mamusiach wakacyjnych czy jesiennych. A teraz na jesiennych zastój, wakacyjne mamuśki uciekły. Dobrze, że chociaz nasz wątek jakos się trzyma. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Bianka super masz dzieciaczki, Blaneczka ma śliczne włoski, super wygląda na zdjęciu z dwoma wózkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2010-10-08 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2256460 9]Bianka: ja tez chce namiary na galerie, no i dlaczego ja nie znam hasla do blogu Blanki, co
![]() [/QUOTE] ja tez,ja też ![]() ![]() ![]() Przeczytałam po łebkach - ale skomplementować musze - ann, twoje dziewczyny śliczne (mamusia również) i Tosia bardzo podobna do Zu ![]() Jak to jest, że zdjecia Ann mogę obejrzeć, a sławki nie widziałam? O co chodzi? Poszłam wczoraj z Hubertem do kina - o dziwo ładnie oglądał, nawet okularów nie ściagał ![]() Jak ogarnę chałupę to dokładnie poczytam, a wiecie cioo, chciałam się tak po cichutku pochwalić, z ejest mnie 10kg mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
łoł ale się zdjęciowo zrobiło
![]() ![]() misia my piszemy w klubie bo dziewczynom nie podobało się, ze kilka mam czyta nas od kilku lat i się nie odzywa ![]() ![]() prim dalej na dukanie jestes?? na czym w kinie byliscie ![]() bianka jak macie ochote to w przyszłym tygodniu zapraszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ann, nie czaruj tymi kurzymi lapkami, laska jestes nieziemska! ![]() ![]() ![]() ![]() I tez poprosze zdjecia ![]() Ps. Prima, brawo! Aczkolwiek nie wiem skad Ci sie te 10kg wzielo do zrzucenia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-10-09 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
szperr - ja się dukanowskimi słodyczami ratuję (chociaż już i się wcale aż tak slodkiego nie chce) - ale piekę serniki, pierniki itp -chyba przed dietą tyle nawet nie piekłam
![]() Lecę teraz 4 dni P, potem 3 dni PW (akurat weekendy - i wtedy szaleję warzywami - dziś np na obiad bigos, a hitem są placki ziemniaczane z cukinii - korzystam póki jest na nią sezon-jeśli nie robiłaś, to polecam). Skąd mi się wzięło? W sumie nie wiem - tzn zauważałam, ze jakoś mnie okrąglej - ale wagi nie miałam to sie nei przejmowałam. (aczkolwiek obstawiam Yasminelle - bo zaczełam przygodę z nimi - i zaczęłam tyć) Zaczęłam dietę - i poszłam się zważyć, aby mieć jakiś ogląd - i sie przeraziłam ![]() No, ale już jest lepiej ![]() kancia - byliśmy na żółwiku Sammym Dlaczego nie możesz dźwigać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
ann- slicznie wygladacie!!! Tosia podobna do Zu ale nie pwiedzialabym, ze kopia
![]() A dlaczego ja tez nie widzialam zdjec Slawki a ann widze? U Slawki widzialam tylko pierwsze zdjecie glowne (sliczna Jagodka!!). prim - gratulacje! Jestes wytrwala! Podziwiam. Ale tez sie zastanawiam gdzie Ty mialas dodatkowe kilogramy? I zeby az 10?? Szok. Pewnie teraz juz zniklas z powierzchni. Przeciez Ty jestes takiej drobenj budowy... A co do kina - normalnie placilas za Huberta? Bo pewnie 3d to tak. Bo na zwykle filmy nasze dzieci (do 3 lat) moga chodzic bez biletu. Dzis Adasiek zrzucil mi laptopa na podloge, wiec jesli brakuje w moim tekscie jakis literek to pewnie przez to ![]() Kancia, blanka - poprosze namiary na galerie. Z mila checia poogladam Wasze dzieciaczki. ann- widze na zdjeciach, ze Tosia w wozku Jane. Zu tez nim jezdzila? Bo nie pamietam, czy mialas Jane. Jaki model? Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-10-09 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.