Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 23:15   #2761
machaj
Raczkowanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

cześć
po pierwsze u nas w sklepie widziałam misiowe ogródki z brokułam i dynią więc Baobabku jeśli nadal szukasz to daj znać... tyle że ja na następne zakupy wybieram sie dopiero w następnym tyg... ale jeśli coś to pisz na pw..
pop- przepraszam ze dręczenie smsami! zapomniałam że dziś piątek i pędzisz do Oliwki

powiem wam że mnie ostatnio tez jakaś depresja jesienna łapie... już chyba za długo w domu siedzę... dusiaka pisała że może sobie pozwolić na trochę dłuższe wyjście bo mała skończyła pół roku... i ja tak pomyślałam że ja sama nigdzie nie wyszłam przez ten czas jak mamy mała... a nawet i dłużej bo pod koniec ciąży też ciagle w domu siedziałam.. owszem wychodzimy z mężem na zakupy... ale to raczje z konieczności niż dla przyjemności... raz poszlam sama bez małej i męża do kuzynki pożegnać się z nią.. leciała do Mediolanu na konferencje... a tak to jestem zależ na od męża (ze swojej winy) bo samochodem nie jeżdżę... a piechotą w cholere daleko stad.. co mnie bardzo wkurza... bo na początku wysłuchiwałam od teściowej w jakim to fajnym miejscu zamieszkam... bo na przystanek 2 minuty... co mi z tego że przystanek blisko jak autobusy jeżdżą 2 na godzine i to w przeciągu 5 minut... i wszędzie daleko.. no i ja tu nie znam nikogo... nie mam z kim pogadać... moi znajomi też nie zawsze maja czas do mnie przyjechać a ja tłuc busami z mała się nie chce... bo zazwyczja w nich ścisk..
ehh dobra ide spać bo mi sie użalanie nad sobą włączyło...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:18   #2762
aixa
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Lenka superowo wygląda w czapeczkach
Zrobiłyście Drcron świetną reklamę - ja też coś zamówię w weekend (dziewczyna sobie wypocznie)
O tak - weekend
Dziewuszki pracujące - to już niedługo
myślę, że drcron się nie wkurzyła na mnie za te zdjęcia rzeczywiście nie ma jej na forum pewnie cały czas dzierga
no tak teraz dopiero doceniam WEEKEND!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A może przebicie uszu powoduje spuszczenie nadmiaru powietrza z uszu i one "miękną"?

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a mi się baaardzo podobają te kompleciki i dlatego chciałabym miec dziewuszkę żebym mogła ją tak ubierac słodziutko
mnie też się takie kompleciki podobają ale Lena ma różnokolorową garderobę

Cytat:
co do słoiczków właśnie gerbera np po 7 m-cu są nadal na gładką masę robione a bobovity to już prawie jak zwykła zupka te rosołki z kaszami,mój ogólnie też woli gerbera ale kupuję różne.

czytałam teraz nowa gazetkę i tam piszą że jednak gluten po 10 m-cu
ja też wolę gerbera ale staram się większość obiadków sama gotować. Lena kupny słoiczek dostaje 2 razy w tygodniu reszta to moje kulinaria tym bardziej, że teraz moja mama z nią jest to przygotowuję obiadki na cały tydzień i zamrażam
gluten podaję od 5mca ipo łyżeczce a jaka to gazeta????

[QUOTE=P0P70;22551090]A na podłodze to mamy te puzle piankowe które amortyzują to walenie i ona tam sobie pełza. [QUOTE]
kiedyś widziałam takie w biedronce muszę takowe nabyć

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

jutro o 17 mamy na "przesluchaniu" pierwsza nianie... trzymajcie kciuki...
powodzenia i życzę samych mądrych pytań z jeszcze mądrzejszymi odpowiedziami bo przecież niania będzie się opiekowała Waszą Mądrą Córką

Mrowak moja śpi jak zajączek 2 razy w ciągu dnia po 30 min. plus spacer ok.1,5h.
Anakazar współczuję. Życie jest wielką niewiadomą. Wiedziałam, że się nie zdecydujesz na zmianę koloru. Ja też mam z tym problem i zmieniam go już 2 lata bez skutku
Darusia jakie duże zakupy dziś poczyniliście.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:23   #2763
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no teraz to sobie grabisz

extra! tak samo wyglądaja jak trampki moich chłopaków jedne koło drugich postawione
; coz, nie pierwszy juz raz...
Ale na pocieszenie Ci powiem, ze wtedy kiedy wy wszystkie moglyscie sie nieprzyzwoicie obzerac ja mialam diete dla Basiuli i naprawde niewiele produktow jadlam i na niewiele sposobow przyrzadzonych ; Ze wzgledu na jej kupke i bol brzuszka; Wyrzeklam sie nawet moich ulubionych serow, (we francji ); bialych tez, jogurcikow, jajek; I wielu, wielu innych. Teraz dopiero ZACZYNAM spozywac po kolei wszystko, ale nabialu jeszcze (procz serow kozich) nie probowalam;

Spodobal mi sie pomysl, taki komplecik skarpetek, ze ktos pomyslal o maluszku mamusiowym, bo sklep "dorosly"

dusiaka, lawenda; maluszki slodziuchne; chlopak ma piekne niebieskie oczeta;

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

dusiaka, moja tez tak stopy wsuwa, albo obiera ze skarpetek; i w kapieli tak samo; smisznie to wyglada
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:26   #2764
aixa
Rozeznanie

Dusiaka Twoja Olusia piękna jest. Ma bardzo słodkiego dzioba na pierwszym zdjęciu Tobie też nic nie brakuje
Machaj zostaw Kalinkę tżowi i sama pojedź do znajomych. Oderwij się od codzienności. Każdemu należy się chwila rozrywki i relaksu

Moja Lena od 2 tygodni przyjmuje pozycję do raczkowania ma wyprostowane rączki i klęczy i się tak śmiesznie kiwa i piszczy z radości. Boż.... jak ona wtedy przesłodko wygląda. Eh..... jutro sobota więc spędzę z nią caaały dzień a w niedzielę chrzciny

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-08, 23:37   #2765
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dusiaka Twoja Olusia piękna jest. Ma bardzo słodkiego dzioba na pierwszym zdjęciu Tobie też nic nie brakuje
Machaj zostaw Kalinkę tżowi i sama pojedź do znajomych. Oderwij się od codzienności. Każdemu należy się chwila rozrywki i relaksu

Moja Lena od 2 tygodni przyjmuje pozycję do raczkowania ma wyprostowane rączki i klęczy i się tak śmiesznie kiwa i piszczy z radości. Boż.... jak ona wtedy przesłodko wygląda. Eh..... jutro sobota więc spędzę z nią caaały dzień a w niedzielę chrzciny
Aixa -brawo dlaLenki. Ja nie mogę się już doczekać kiedy to moje dziecię się poderwie.

Teraz cieszymy się, że maluchy robią się coraz bardziej samodzielne w poruszaniu się, a za chwile będziemy za nimi biegać po domu, żeby sobie krzywdy nie zrobiły. Wtedy to dopiero nie będzie jak i kiedy obiad zrobić. Codziennie, przynajmniej kilka razy, słyszę, jak nad nami 14 mczne bliźniaki biegają po mieszkaniu,przewracją się, biją i płaczą. Ich mama już nie ma siły. A jak małe były to spokój był. Jak się je położyło, tak leżały, tylko dawało się jeść, przewijało i cisza była

Machaj - ja też uważam, że koniecznie musisz wyjść z domu sama. Zrób tak jak ja, umów się do fryzjera/ kosmetyczki/ itp. Przynajmniej na kilka godzin, świat się nie zawali, Kalince nic nie będzie, a Ty się trochę oderwiesz i wrócisz w o niebo lepszym humorze. Ja za tydzień znowu wychodzę na kilka godzin

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:45   #2766
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Kiedys, jakies wieki temu, mialam wrzucic fotke kompleciku skarpetek, jaki zakupilam dla mnie i dla corci. Ze wzgl technicznych nie udalo mi sie, to teraz wrzuce;
ale fajorskie
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
I generalnie uważam, że nam, matkom, żonom i kochankom powinno się słono za te wszystkie prace w takich warunkach płacić
podpisuję się pod tym
Lawenda Ignaś ma przepiękne niebieskie oczyska. Takie fresch spojrzenie i jaki już duży

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-08, 23:46   #2767
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
cześć
po pierwsze u nas w sklepie widziałam misiowe ogródki z brokułam i dynią więc Baobabku jeśli nadal szukasz to daj znać... tyle że ja na następne zakupy wybieram sie dopiero w następnym tyg... ale jeśli coś to pisz na pw..
pop- przepraszam ze dręczenie smsami! zapomniałam że dziś piątek i pędzisz do Oliwki

powiem wam że mnie ostatnio tez jakaś depresja jesienna łapie... już chyba za długo w domu siedzę... dusiaka pisała że może sobie pozwolić na trochę dłuższe wyjście bo mała skończyła pół roku... i ja tak pomyślałam że ja sama nigdzie nie wyszłam przez ten czas jak mamy mała... a nawet i dłużej bo pod koniec ciąży też ciagle w domu siedziałam.. owszem wychodzimy z mężem na zakupy... ale to raczje z konieczności niż dla przyjemności... raz poszlam sama bez małej i męża do kuzynki pożegnać się z nią.. leciała do Mediolanu na konferencje... a tak to jestem zależ na od męża (ze swojej winy) bo samochodem nie jeżdżę... a piechotą w cholere daleko stad.. co mnie bardzo wkurza... bo na początku wysłuchiwałam od teściowej w jakim to fajnym miejscu zamieszkam... bo na przystanek 2 minuty... co mi z tego że przystanek blisko jak autobusy jeżdżą 2 na godzine i to w przeciągu 5 minut... i wszędzie daleko.. no i ja tu nie znam nikogo... nie mam z kim pogadać... moi znajomi też nie zawsze maja czas do mnie przyjechać a ja tłuc busami z mała się nie chce... bo zazwyczja w nich ścisk..
ja się tak poczułam jak się tu przprowadziłam niby blisko od wawy a tak daleko z tą różnicą że ja jeżdże autem i mam swoje . ale teraz już jest cacy , mam sąsiadke niedaleko z która chodze na spacery - poznała nas jej mama . kiedyś jak szłam a one były u siebie na podwróku do mnie zagadała jak sobie radze z dwójką itp i tak sobie razem łazimy ( mieszkamy 4 domy od siebie ) drugą też obok co ma córke w Szymka wieku łazimy razem z dzieciakami na rytmike i się spotykamy , jezcze jedną żone kolegi mojego TZta i tak jakos sie kręci i już zoraz jest fajniej przynajmniej nie siedze jak kołek . No i przez to że jest Szymek to się laziło latem po placykach zabaw to też kilka dziewczyn poznałam bo dzieciaki się bawia a my gadamy więc głowa do góry . pewnie jak młody trafi do przedszkola to już wogóle wiecej znajomych bedzie

Cytat:
Aixa -brawo dlaLenki. Ja nie mogę się już doczekać kiedy to moje dziecię się poderwie.

Teraz cieszymy się, że maluchy robią się coraz bardziej samodzielne w poruszaniu się, a za chwile będziemy za nimi biegać po domu, żeby sobie krzywdy nie zrobiły. Wtedy to dopiero nie będzie jak i kiedy obiad zrobić. Codziennie, przynajmniej kilka razy, słyszę, jak nad nami 14 mczne bliźniaki biegają po mieszkaniu,przewracją się, biją i płaczą. Ich mama już nie ma siły. A jak małe były to spokój był. Jak się je położyło, tak leżały, tylko dawało się jeść, przewijało i cisza była

Machaj - ja też uważam, że koniecznie musisz wyjść z domu sama. Zrób tak jak ja, umów się do fryzjera/ kosmetyczki/ itp. Przynajmniej na kilka godzin, świat się nie zawali, Kalince nic nie będzie, a Ty się trochę oderwiesz i wrócisz w o niebo lepszym humorze. Ja za tydzień znowu wychodzę na kilka godzin
zalezy od dziecka wiele mój raczkował po całym domu ale krzywdy sobie nie robił nie musiałam go nawet specjalnie pilnowac on się predzej wywali na prostej drodze niż z czegoś spadnie . ale zawsz mieł duzo swobody nie był ograniczany kojcami itp . i sam sie nauczył poruszac nie robiac sobie nić jak zaczął chodzić tez się nie wywalał .
jak raczkował to było lato zakładałam mu najgorsze spodnie dresowe i raczkował przed domem po kostce całe lato . chyba z 6 par spodni takich z lumpka zdarł skarpet już nie licze .
Stary 2010-10-08, 23:54   #2768
P0P70
Zakorzenienie

JA już od 19-tej w domu. Małą wykąpałam, uśpiłam i jeszcze po 22 nakarmiłam.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mój wykorzystał a do tego teraz siedzi na 2 tyg macierzyńskim wziętym za mnie ( ja zrezygnowałam z tego dodatkowego ) i tym sposobem prawie miesiąc wolnego mu się zrobił .
Wydaje mi się że cwaniaki to opracowali tak że od roku urodzenia dziecka ( co by za dobrze czasem nie bylo ) oczywiście to tylko moja teoria wynikająca z tego co bywa zwykle
Ja to nie wiem jak jest z tacierzyńskim ale ja mimo tego że "urodziłam" (jakoś trudno mi nazywać CC rodzeniem) w grudniu 2009 to i tak miałam prawo do tych dodatkowych 2 tygodni. Więc może z tacierzyńskim jest podobnie.

Cytat:

Pop przestań pracowac!
o tej porze to ja już w drodze do dziecka byłam.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

a wlasnie mialam Cie juz dawno spytac-dokupilas do tego kojec drewniany? Bo my tez mamy puzzle, ale Gabryska oczywiscie złazi z nich z predkoscia swiatla w zwiazku z czym w zaden sposob nie ulatwiaja mi zycia czyt.i tak nie moge jej odstapic na krok bo wypelza na podloge
Tak kupiłam i od tygodnia mała ma swoją zagrodę. Jutro postaram się wstawić fotki. Babcia jest z nie bardzo zadowolona bo ma bezpieczne miejsce gdzie może zostawić dziecko samo i udać się np. do WC

A jeżeli chodzi o twoje pytanie na temat czasu na inne zajęcia niż zajmowanie się dzieckiem to ja też nie wiem jak to jest możliwe aby cokolwiek innego robić. Tylko że u mnie przychodziłam dziewczyna do sprzątania czy prasowania. Tz robił i sobie i mi śniadanie rano a potem po też gotował dla nas taką obiadokolację.
A teraz to babcia wszystko robi sama. Nawet śniadanie mu robi i kanapkę do pracy. Sprząta i gotuje i zajmuje się dzieckiem.
JA nie dawałam rady.

Cytat:
Kurna jakie SMS-y. JA nic nie dostałam. Nie chce mi się schodzić na dół i szukać telefonów bo może nie usłyszałam jak coś przyszło. Jutro zobaczę. Więc mnie nie dręczyłaś no może teraz troszeczkę mnie dręczy ciekawość.

JA w pociągu czytałam dzisiaj książkę o kobietach w Afganistanie. Te dopiero maja ciężko. Ale jak doszłam do opisu CC bez znieczulenia na żywca to normalnie się poryczałam. Ja sobie nie potrafię tego nawet wyobrazić. A tych wszystkich facetów to bym powiesiła za jaja. Kobiety tam traktowane były i są gorzej niż zwierzęta.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:33   #2769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Moja mala ma takie dni kiedy polowe przespi a ostatnio nie chce wcale w dzien spac.... na szczescie umie sama soba sie zajac wiec lezy w lozeczku kiedy ja sprzatam i sie bawi, jak robie obiad jest ze mna w kuchni i podglada z wielkim zaciekawieniem co robie, jak myje lazienke to albo jest w lozeczku albo tez ze mna w lezaczku i patrzy jak woda leci jakos nie mam na co narzekac jak farbuje wlosy to jest z nia tz bo ja wtedy do pokoju nie wchodze z tym smierduchem na glowie ew jak jest marudna( co sie ostatnio zdarza przez zabki) to do poludnia robie wszystko a tz z nia jest a pozniej na odwrot robie wszystko po poludniu...zalezy jaka zmiane ma Michal.
Generalnie mala jest bezproblemowa chyba ze ja cos boli itd to wtedy juz nie ma rady trzeba sie zajmowac a tak to dostanie swoje teletubisie( kupilam ostatnio 2 w lumpku takie super fajne , jeszcze kolejne 2 jak beda i Pan gdzies spotka ma mi wziasc) i poki co ulubiona zabawka to telefon....

co do chust wypowiedziec sie nie moge bo nie mam o nich zielonego pojecia, wiem tylko to co wy piszecie o nich i nic wiecej....

Chcialam was zapytac OD ILE LICZY SIE GORACZKA U DZIECKA? I CO MACIE NA GORACZKE? Mala ma 37.3 wiec jeszcze raczej nie goraczka i zastanawiam sie bo moze to od zebow......

Bylam na 6:30 w kosciele na mszy za szefową a pozniej musze isc odebrac bilet na Bajora bo tesciowa ma urodzinowo imieninowy obiad za tydzien i wiemy ze bardzo lubi wiec niech sobie idzie....
i w ten obiad imieninowo urodzinowy mamy z tezetem rocznice slubu i jeszcze imieniny mojej mamy , a kase na prezenty nie wiem skad wezmiemy.....;/ brrrr normalnie szok.... jeszcze nasza najblizsza przyjaciolka tez Gocha i tezeta siosra tez wiec jakis koszmar..... chociaz po jakiejs *******ce ale kupic trzeba.... moze cos zrobie...zobaczymy.

Mala nawet nie wypila calej ilosci nutramigenu na noc a przespala calutka nocke, na bebiko nieraz sie budzila ale to zganiam na zabki:P

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Aixa u nas wyglada to tak ze jak tz dostaje wyplate ja robie liste co ile i czego trzeba maluchowi kupic i od razu w 1 kolejnosci wszystko dla niej kupujemy zeby pozniej nie wyszlo ze dziecko czegos nie ma....w koncu ona najwazniejsza.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Pop nie pamietam tytulu ale czytalam kiedys ksiazke o kobiecie ktora uciekala z Afganistanu po takich wlasnie przezyciach, ganiali ja , szukali - straszna ksiazka ale teraz ma ponad 70 lat mieszka w Stanach i to ona opisala swoja historie, pozyczalam te ksiazke od szefowej ona po wydarzeniach tam opisanych awet calej jej nie skonczyla....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:55   #2770
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecię nie pełza, przemieszcza sie trochę przez turlanie, ale pupki jeszcze nie podnosi

Racja, zdjęć naszych dzieci nie wrzucamy dużo. Dlatego ja się moją Olunią pochwalę. Jedno zdjątko w kąpieli, ocenurowane.

1 - przed wyjściem na spacer
2 -Ola w kąpieli
3 - prawie siedzę
jaka kochaniutka cenzura super A Ty jestes bardzo podobna do mojej kuzynki a może to on i ukrywa że ma dziecko
Cytat:
cześć

Machaj oj chyba naprawdę chandra cię naszła Ty zawsze taka wesoła , optymistyczna , mam nadzieje że to przejściowe , powiem Ci na pocieszenie że ja od 8 miesięcy nigdzie sama nie byłam dłużej jak godzine ale jakos specjalnie mnie to nie dołuje tz przyjedzie to sobie odbiję jak będe miała taką potrzebę
nie smutaj się
[QUOTE=aixa;22566660]
[QUOTE=P0P70;22551090]A na podłodze to mamy te puzle piankowe które amortyzują to walenie i ona tam sobie pełza.
Cytat:
kiedyś widziałam takie w biedronce muszę takowe nabyć
w tesco są teraz kaszki bobovity i do każdej jest dołączony puzel piankowy taki duży tylko ile tych kaszek trzeba by kupić
Cytat:
; coz, nie pierwszy juz raz...
Ale na pocieszenie Ci powiem, ze wtedy kiedy wy wszystkie moglyscie sie nieprzyzwoicie obzerac ja mialam diete dla Basiuli i naprawde niewiele produktow jadlam i na niewiele sposobow przyrzadzonych ; Ze wzgledu na jej kupke i bol brzuszka; Wyrzeklam sie nawet moich ulubionych serow, (we francji ); bialych tez, jogurcikow, jajek; I wielu, wielu innych. Teraz dopiero ZACZYNAM spozywac po kolei wszystko, ale nabialu jeszcze (procz serow kozich) nie probowalam;
to ja Ci powiem że ja od ostatniego trymestra ciąży mam diętę bezsolną , a później karmienie i znów dieta bo wszystkiego wiadomo nie jadłam a teraz odchudzanie i znów dieta ale za to od wczoraj pół kilo mniej(za jeden dzień)
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A teraz to babcia wszystko robi sama. Nawet śniadanie mu robi i kanapkę do pracy. Sprząta i gotuje i zajmuje się dzieckiem.
JA nie dawałam rady.
Nie że nie dawałaś tylko nie musiałaś jakbyś musiała to na pewno byś dała radę

Cytat:

JA w pociągu czytałam dzisiaj książkę o kobietach w Afganistanie. Te dopiero maja ciężko. Ale jak doszłam do opisu CC bez znieczulenia na żywca to normalnie się poryczałam. Ja sobie nie potrafię tego nawet wyobrazić. A tych wszystkich facetów to bym powiesiła za jaja. Kobiety tam traktowane były i są gorzej niż zwierzęta.
boże co za okropieństwo
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Moja mala ma takie dni kiedy polowe przespi a ostatnio nie chce wcale w dzien spac.... na szczescie umie sama soba sie zajac wiec lezy w lozeczku kiedy ja sprzatam i sie bawi, jak robie obiad jest ze mna w kuchni i podglada z wielkim zaciekawieniem co robie, jak myje lazienke to albo jest w lozeczku albo tez ze mna w lezaczku i patrzy jak woda leci jakos nie mam na co narzekac jak farbuje wlosy to jest z nia tz bo ja wtedy do pokoju nie wchodze z tym smierduchem na glowie ew jak jest marudna( co sie ostatnio zdarza przez zabki) to do poludnia robie wszystko a tz z nia jest a pozniej na odwrot robie wszystko po poludniu...zalezy jaka zmiane ma Michal.
Generalnie mala jest bezproblemowa chyba ze ja cos boli itd to wtedy juz nie ma rady trzeba sie zajmowac a tak to dostanie swoje teletubisie( kupilam ostatnio 2 w lumpku takie super fajne , jeszcze kolejne 2 jak beda i Pan gdzies spotka ma mi wziasc) i poki co ulubiona zabawka to telefon....

co do chust wypowiedziec sie nie moge bo nie mam o nich zielonego pojecia, wiem tylko to co wy piszecie o nich i nic wiecej....

Chcialam was zapytac OD ILE LICZY SIE GORACZKA U DZIECKA? I CO MACIE NA GORACZKE? Mala ma 37.3 wiec jeszcze raczej nie goraczka i zastanawiam sie bo moze to od zebow......

Bylam na 6:30 w kosciele na mszy za szefową a pozniej musze isc odebrac bilet na Bajora bo tesciowa ma urodzinowo imieninowy obiad za tydzien i wiemy ze bardzo lubi wiec niech sobie idzie....
i w ten obiad imieninowo urodzinowy mamy z tezetem rocznice slubu i jeszcze imieniny mojej mamy , a kase na prezenty nie wiem skad wezmiemy.....;/ brrrr normalnie szok.... jeszcze nasza najblizsza przyjaciolka tez Gocha i tezeta siosra tez wiec jakis koszmar..... chociaz po jakiejs *******ce ale kupic trzeba.... moze cos zrobie...zobaczymy.

Mala nawet nie wypila calej ilosci nutramigenu na noc a przespala calutka nocke, na bebiko nieraz sie budzila ale to zganiam na zabki:P

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Aixa u nas wyglada to tak ze jak tz dostaje wyplate ja robie liste co ile i czego trzeba maluchowi kupic i od razu w 1 kolejnosci wszystko dla niej kupujemy zeby pozniej nie wyszlo ze dziecko czegos nie ma....w koncu ona najwazniejsza.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Pop nie pamietam tytulu ale czytalam kiedys ksiazke o kobiecie ktora uciekala z Afganistanu po takich wlasnie przezyciach, ganiali ja , szukali - straszna ksiazka ale teraz ma ponad 70 lat mieszka w Stanach i to ona opisala swoja historie, pozyczalam te ksiazke od szefowej ona po wydarzeniach tam opisanych awet calej jej nie skonczyla....
Mój też się potrafi sam zabawić nie raz i godzinę mnie nie "woła" , nie jest źle
Ja mam na gorączkę czopki paracetamol ale już te większe(w sensie większe stężenie leku) 80 bo to zalezy od wagi dziecka ,
może być od ząbkowania
Ja robię tak samo na początek miesiąca lista z opłatami i niezbędnym zakupem, głównie dla małego pampki i jakieś inne rzeczy ale tez np. buty czy jakaś kurtka dla starszego, a potem dzielę po ile na każdy tydzień na jedzenie i staram się tego trzymać .

A mój Miko cały harmonogram mi dzisiaj popsuł , wstał godzinę szybciej i godzine szybciej poszedł spać i będą dzisiaj 3 drzemki a nie dwie

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dziewczyny jeszcze wrzuce linka jakie fajne kalendarze można zrobić w fotoserwis w tesco
http://foto.tesco.pl/
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:25   #2771
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Hejka

Catro - nie wiem czy pisałam, ale gratulacje za 5 ząbka
i szykuję dla Ciebie niespodziankę

Anakazar - hmm... a co Ci się nie podoba w takim stylu? Sam ubiór? Bo ja do tej pory łażę w glanach (często gęsto nawet latem ), prawie wszystkie ciuchy mam czarne (nawet jak idę do sklepu z zamiarem kupna czegoś kolorowego to i tak wracam z czarnymi rzeczami ), w nosie kolczyk miałam, teraz została tylko dziurka - ściągnęłam bo ciągle zahaczałam o niego bluzkami (dziurka robiona przez kumpla, a znieczuleniem było wino marki wino bądź jakiś nalewator ), w uszach też masę dziurek - te to sama sobie robiłam Słucham dość ciężkiej muzyki (heavy metal to pikuś przy tym ) i wyszłam na ludzi
To chyba były najlepsze czasy. Wtedy też spotkałam TZ'ta
Wiesz.. patrząc się na swoich znajomych, to każdy z nas miał mimo wszystko poukładane w głowie, mało osób zbłądziło, większość po studiach bądź w trakcie, bądź się doktoryzują, nie jesteśmy be
Bardziej bym się bała słodko - landrynkowo - tleniono - salariowo - miniówkowej mody. Z kilkoma dziewczynkami miałam do czynienia i nie ma z nimi o czym pogadać. Oczywiście zdarzają się wyjątki.

Ja mam nadzieję, że Kuba nie będzie słuchał techno czy rapu bo nie zdzierżę "umc umc umc" czy "joł madafaka"

nie można otworzyć filmiku - pisze że prywatny.
Ferrou nic mi się nie podoba w tym stylu,to nie mój świat.Zresztą nie ma o czym gadac,bo o gustach się nie dyskutuję,bo każda z nas ma swój styl,lubi coś innego.
Dla mnie glany,jakieś spodnie typu szerokie bojówki są niekobiece i za żadne skarby teraz nie włożyłabym tego na siebie.Ja ubieram się całkiem inaczej-kobieco-elegancko i tamten strój jest kompletnie nie dla mnietak samo jak masa kolczyków w uchu-dwa mi się podobają,bo sama mam,ale więcej nie.W nosie też fajnie wygląda,ale sama miec bym nie chciała.W brwi,języku dla mnie odpada.
A ubrania czarne mi się podobają,ale nie jako całośc-mogę miec np.czarne bolerko do kolorystycznie innej całości badz czarne buty.
Co do muzyki to właśnie tej niecierpię,dla mnie to nie jest muzyka,ale skoro komuś to odpowiada to dlaczego nie?ja hip-hop lubię i słucham,jak i techno,house.
Cytat:
cześć

Ee machaj widzisz ja mam prawie tą samą sytuację-mieszkam na wsi gdzie mam daleko do wszystkich,co z tego,że auto mam jak prawka brak-ale wiosną idę zrobic,bo inaczej nie da się tak życ.Ty masz przynajmniej autobusy-ja mam jeden dziennie-szkolny o 7 rano i potem już nic.
Koleżanki tutaj żadnej,bo nie ma młodych ludzi tutaj w ogóle.Cały dzień siedzę sama.
Jedynie kiedy jestem u mamy to jest mi fajnie,bo pełen dom ludzi,miasto,jest gdzie wyjśc,można spotkac się ze znajomymiI w ogóle życie toczy się zupełnie inaczej.Tam nie mam czasu na nic.

Za tydzień też się pakuję i jadę na kilkanaście dni do mamy.

A mała mogę i zostawiam z mamą i mogę wtedy jechac na zakupy,czy wyjśc ze znajomymi czy zając się tym na co mam ochotę.

Jedyna rada to zrobic prawko,bo na tych wiochach bez prawka się funkcjonowac nie da.
cigi moje dziecko jak będzie chciało to może oglądac bajkę mało ambitną,mi się jej bajki nie muszą podobac i nie mam zamiaru wybierac jej bajek według własnego uznania.
oliwka i aixa odważe się zobaczyciebo mam chęc coś zmienic tyle tylko,że u mnie jest tak,że od tylu lat tż wbija mi do głowy,że wyglądam świetnie w swoim kolorze i że w moim przypadku matka natura wiedziała co robi.Koledzy czy w ogóle płec męska też mówią to samo i jak z którymś gadam o jakieś zmianie to słyszę tylko"że jeśli coś zmienię to zepsuję to co jest idealne"więc może coś w tym jest,że tak jest mi dobrze i już.
I boję się,że nie będzie tak fajnie jak jest.A w swoim kolorze bardzo dobrze się czuję,wiem,że mi pasuje,ale jak to my kobiety zwyczajnie znudziła mi się codziennie widziana ta sama gęba w lustrze-chcę coś zmienic,tylko cykam no

Aa i przecież tak całkiem się nie poddałam no!mam trochę innego koloru we włosach

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

mrowak my wstajemy o 6-7 i mała zawsze rano grzecznie leży,jesc jeszcze nie chcę to sprzątam-odkurzam codziennie,a podłogi myję co drugi dzień,tylko w łazience codziennie.Kurzu dużo na meblach nie mam,bo i mebli na dole mało,ścieram co drugi dzień.Łazienka sprzątana na błysk jest co tydzień-zawsze w niedzielę,bo to była działka tżta,a tak na codzien codziennie coś tam posprzątam.Pranie wstawiam codziennie lub co drugi-teraz co drugi,bo tżta nie ma to i lumpów mniej.
Góre generalnie sprzątamy raz w tygodniu,bo tam tylko śpimy,więc się nie brudzi.
A moja mała no cóz musi sama sobie radzic i się zabawiac na matach czy leży w wózku-zależy na co ma ochotę,bo guzik można inaczej zrobic.Czasami oczywiście się nie da tak,bo malutka chcę byc na łapkach to wtedy trudno,tż wraca robi nam jedzenie.
Nina spała w dzień ok 4-5 godzin,więc zazwyczaj czas miałam na wszystko,ale teraz od 2 dni śpi góra 2 godzinki,a wolę tak,bo to się przekłada na dłuższy sen nocny.

I muszę się pochwalic:Wczoraj leżałyśmy sobie na przeciwko siebie i malutka złapała się moich spodni i podciągnęła się tak,że usiadła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:33   #2772
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzieciaczki przepiekne,
Czy wy dajecie juz dzieciaczkom z niekapkow piciu? bo dla mojej z tego niekapka TT za szybko leci jeszcze, moze jakis inny polecacie?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

co do zakupow tez tak wlasnie robimy, w pierwszej kolejnosci zakupy dla malucha, zapas sloiczkow na miesiac itp. pozniej placimy rachunki to co zostaje dzielimy i jakos trzeba radzic...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

co do bajek tez nie bede ingerowac chyba ze to beda jakies bijatyki w ktorych sie morduja to na pewno nie ale czy malo ambitne czy jakies inne to sprawa malucha, kiedy ma ogladac takie rzeczy jak nie teraz ,za maluszka

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

anakazar ja cie podziwiam bo ja MUSZE zmieniac kolor czesto bo mi sie nudzi:P

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

po nocy pieluchy egzamin zdaly, zobaczymy jak bedzie dalej....
sloiczek nr 2 wciagnela i sie oplacaja te sloiczki bo kosztuja 2.99 te najwieksze.
A.Camus
Stary 2010-10-09, 09:36   #2773
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Mała tylko raz się obudziłą w nocy. Posmarowałam dziąsła i spała do 7.
A oto nasz wybieg dla Oliwki wraz z siedzącą Oliwką. Ona tak sama siadła z pozycji leżania na brzuszku.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-09 o 09:50
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:11   #2774
anakazar
Zakorzenienie

darusia ja to Ciebie podziwiam za tą odwagę w zmianach koloru

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-09, 10:44   #2775
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Troszke odwagi potrzeba i juz efekty są
nie moze ci nikt powiedziec ze cos popsujez bo przeciez nie wiedza jak bedziesz wygladac, moze akurat jeszcze lepiej;D

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

na poczatek mozesz balejaz trzasnac z przewazeniem jakiegos kolorku i zobaczysz....

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Pop wybieg Oliwki extra !! i fajny bo duzy ona w nim jak taka mala mroweczka wyglada

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

mrowak bez podtekstow

rehabilitacja tezeta gowno dala! w czwartek dzwoni zebym przyjechala bo plecy strzelily, cholera jasna;/
A.Camus
Stary 2010-10-09, 11:43   #2776
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Kiedys, jakies wieki temu, mialam wrzucic fotke kompleciku skarpetek, jaki zakupilam dla mnie i dla corci. Ze wzgl technicznych nie udalo mi sie, to teraz wrzuce;
super. Muszę moim trzem chłopakom tez takie same skarpetki kupić, i ustawić od największego do najmniejszego

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
1 - przed wyjściem na spacer
2 -Ola w kąpieli
3 - prawie siedzę
pierwsze najlepszezazdros zcze wspólnych zdjęć, bo mi nikt nie robiale dzisiaj nie odpuszczę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 11:48   #2777
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[QUOTE=aixa;22566660]myślę, że drcron się nie wkurzyła na mnie za te zdjęcia rzeczywiście nie ma jej na forum pewnie cały czas dzierga
no tak teraz dopiero doceniam WEEKEND!!!!!!!!!!!!

mnie też się takie kompleciki podobają ale Lena ma różnokolorową garderobę

ja też wolę gerbera ale staram się większość obiadków sama gotować. Lena kupny słoiczek dostaje 2 razy w tygodniu reszta to moje kulinaria tym bardziej, że teraz moja mama z nią jest to przygotowuję obiadki na cały tydzień i zamrażam
gluten podaję od 5mca ipo łyżeczce a jaka to gazeta????

program telewizyjny biedronka z poradnikiem,tam zawsze jest jakis temat o dzieciach

Darusia co on ma z tymi plecami??
ja właśnie zaczynam rehabilitacje od poniedziałku przez 2 tygodnie

a wogóle to nawala mnie brzuch i chyba przyjdzie @ albo mnie tylko wkurza

Baobabku byłam w Realu i też nie ma tych kaszek

Dusiaka jakie Wy piękne jesteście!!!!

Oliwka ma super ten kojec nawet jak już będzie biegac to ma gdzie kółka robic

Lawenda jakiego juz kawalera masz hoho

i miałam napisac jaki ten sinlac jest ohydny,obrzydliwy blee chciałam podac zamiast kaszki jako posiłek ale masakra,chyba będę tego uzywac tylko jako zagęszczacza,śmierdzi i jest jakiś dziwnie tłusty

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-09 o 13:07
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 11:55   #2778
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Pop, normalnie jak widze to miejsce dla male, to aż zazdroszczę, szkoda że ja nie mam tyle miejsca w mieszkaniu żeby takie coś zrobić.
U mnie przy pierwszym puzle piankowe bardzo szybko w piewnicy wylądowały, bo służyły głównie do budowania stroju kosmity a na podłodze, to siedział wszędzie a nie na nich.

Kupilam sobie rurku dzisiaj, ale takie cieniowany jasny szary. Może trochę mnie pogrubiaja, ale się super wygodnie w nich czuję, normalnie jak w dresie

Erwinowi kupilam takie fajne skarpetki długie, grube , podszywane skórą, z abs-ami. To już tak na to zimno.Sobie prucz spodni, jeszcze bielizny nakupowałam, bo już mi sie rozmiar piersi na" -" zmienił, i trzeba było z D na C przejśćkarmię rzadziej, to i taki rozmiar nie potrzebny, a szkoda

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

sorki za literówki, ale jeden na kolanach, a drugi gdera, i ciężko się skupić

Stary 2010-10-09, 12:30   #2779
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to nie wiem jak jest z tacierzyńskim ale ja mimo tego że "urodziłam" (jakoś trudno mi nazywać CC rodzeniem) w grudniu 2009 to i tak miałam prawo do tych dodatkowych 2 tygodni. Więc może z tacierzyńskim jest podobnie.

te dwa tyg na 100% zal3ezały od tego kiedy Ci się skończył macierzyński jeśli komuś się kończyło 1 stycznia to też je dostał jak 31 grudnia już nie .
Co do takich książek przerobiłam ich kilka i sa straszne .
aż nieprawdopodobne że Ci ludzie tak żyją .
ostatnio pokazywali kobiete w TV w wiadomościach której obcięto nos niby za zdrade miała mieć operacje chyba w USA rekonstrukcji .

Cytat:

Gorączkę zbijamy pow 38 stopni na goraczkę od zębów najlepszy lek z ibuprofenem : nurofen , ibum itp bo mają działanie przeciwzapalne a nie tylko przeciwbólowe jak panadol .

Ta książka to " tylko razem z córką " ta kobieta założyła fundacje i pomagała takim kobietom jak ona . potem napisała jeszcze" sprzedane " i jakoąś jeszcze chyba na podstawie historii kobiet którym pomagała .
A wyjechała z męzem lekarzem niby na wakacje .

Cytat:
Dziewczyny jeszcze wrzuce linka jakie fajne kalendarze można zrobić w fotoserwis w tesco
http://foto.tesco.pl/
takie rzeczy robi się też w rossmanie i fotojokerach można przez net tez zamówić .
Ja taki kalendarz zrobiłam tesciowej na gwiazdke bardzo się ucieszyła to super prezent dla dziedków

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ferrou nic mi się nie podoba w tym stylu,to nie mój świat.Zresztą nie ma o czym gadac,bo o gustach się nie dyskutuję,bo każda z nas ma swój styl,lubi coś innego.
Dla mnie glany,jakieś spodnie typu szerokie bojówki są niekobiece i za żadne skarby teraz nie włożyłabym tego na siebie.Ja ubieram się całkiem inaczej-kobieco-elegancko i tamten strój jest kompletnie nie dla mnietak samo jak masa kolczyków w uchu-dwa mi się podobają,bo sama mam,ale więcej nie.W nosie też fajnie wygląda,ale sama miec bym nie chciała.W brwi,języku dla mnie odpada.
A ubrania czarne mi się podobają,ale nie jako całośc-mogę miec np.czarne bolerko do kolorystycznie innej całości badz czarne buty.
Co do muzyki to właśnie tej niecierpię,dla mnie to nie jest muzyka,ale skoro komuś to odpowiada to dlaczego nie?ja hip-hop lubię i słucham,jak i techno,house.

Ee machaj widzisz ja mam prawie tą samą sytuację-mieszkam na wsi gdzie mam daleko do wszystkich,co z tego,że auto mam jak prawka brak-ale wiosną idę zrobic,bo inaczej nie da się tak życ.Ty masz przynajmniej autobusy-ja mam jeden dziennie-szkolny o 7 rano i potem już nic.
Koleżanki tutaj żadnej,bo nie ma młodych ludzi tutaj w ogóle.Cały dzień siedzę sama.
Jedynie kiedy jestem u mamy to jest mi fajnie,bo pełen dom ludzi,miasto,jest gdzie wyjśc,można spotkac się ze znajomymiI w ogóle życie toczy się zupełnie inaczej.Tam nie mam czasu na nic.

Za tydzień też się pakuję i jadę na kilkanaście dni do mamy.

A mała mogę i zostawiam z mamą i mogę wtedy jechac na zakupy,czy wyjśc ze znajomymi czy zając się tym na co mam ochotę.

Jedyna rada to zrobic prawko,bo na tych wiochach bez prawka się funkcjonowac nie da.
cigi moje dziecko jak będzie chciało to może oglądac bajkę mało ambitną,mi się jej bajki nie muszą podobac i nie mam zamiaru wybierac jej bajek według własnego uznania.
oliwka i aixa odważe się zobaczyciebo mam chęc coś zmienic tyle tylko,że u mnie jest tak,że od tylu lat tż wbija mi do głowy,że wyglądam świetnie w swoim kolorze i że w moim przypadku matka natura wiedziała co robi.Koledzy czy w ogóle płec męska też mówią to samo i jak z którymś gadam o jakieś zmianie to słyszę tylko"że jeśli coś zmienię to zepsuję to co jest idealne"więc może coś w tym jest,że tak jest mi dobrze i już.
I boję się,że nie będzie tak fajnie jak jest.A w swoim kolorze bardzo dobrze się czuję,wiem,że mi pasuje,ale jak to my kobiety zwyczajnie znudziła mi się codziennie widziana ta sama gęba w lustrze-chcę coś zmienic,tylko cykam no

Aa i przecież tak całkiem się nie poddałam no!mam trochę innego koloru we włosach

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

współczuje mieszkania w samotności z dala od ludzi i znajomych . i podziwiam bo ja bym nie wytrzymała . gdybym nie miała prawka to nie wiem czy bym się tu wyprowadziła zostałabym w wawie pewnie , a i tak przynajmniej raz w tyg tam jade

Cytat:
dzieciaczki przepiekne,
Czy wy dajecie juz dzieciaczkom z niekapkow piciu? bo dla mojej z tego niekapka TT za szybko leci jeszcze, moze jakis inny polecacie?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

co do zakupow tez tak wlasnie robimy, w pierwszej kolejnosci zakupy dla malucha, zapas sloiczkow na miesiac itp. pozniej placimy rachunki to co zostaje dzielimy i jakos trzeba radzic...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

co do bajek tez nie bede ingerowac chyba ze to beda jakies bijatyki w ktorych sie morduja to na pewno nie ale czy malo ambitne czy jakies inne to sprawa malucha, kiedy ma ogladac takie rzeczy jak nie teraz ,za maluszka

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

anakazar ja cie podziwiam bo ja MUSZE zmieniac kolor czesto bo mi sie nudzi:P

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

po nocy pieluchy egzamin zdaly, zobaczymy jak bedzie dalej....
sloiczek nr 2 wciagnela i sie oplacaja te sloiczki bo kosztuja 2.99 te najwieksze.
A ja integruje w to co oglada moje dziecko .
Napewni nie będzie ogladal bajek gdzie się tłuką po mordach , tak samo jak nie dostanie pistoletu do zabawy . niektóre bajki sa głupie i ogladac ich nie bedzie . zreszta Szymek oglada tylko kanały takie typowe dla maluchów jim jam i mini mini a tam nie ma własnie takich głupich bajek .
Takie bajki gdzie się tłuka potrafia wywołac w dzieciach egresje bądz leki mam przykład u koelzanki gdzie jej trzy letnia córka po takich bajkach sikała w łózko . Dla nas to tylko bajka a dzieci bardzo przezywają te kreskówki . skończyła kolezanka pozwalać na takie filmy to i problem się skończył , ale kazdy wychowuje swoje dzieci jak chce

Cytat:
Dzień dobry,
Mała tylko raz się obudziłą w nocy. Posmarowałam dziąsła i spała do 7.
A oto nasz wybieg dla Oliwki wraz z siedzącą Oliwką. Ona tak sama siadła z pozycji leżania na brzuszku.
pięknie Oliwka siada
Stary 2010-10-09, 13:36   #2780
libra777
Zakorzenienie

Pop wybieg super , wielgachny i zawartość też super
Co do bajek to myślę to samo co Ania.
Starszy nie oglądał durnowatych bajek bo mu nie pozwalałam i młodszy tez nie będzie .
Bajki w których np. jedne potwory zabijają i wyzywają drugie albo inne równie durne bajki nic dobrego do głowy dziecka nie wnoszą, więc nie pozwolę.
Stary 2010-10-09, 13:40   #2781
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
te dwa tyg na 100% zal3ezały od tego kiedy Ci się skończył macierzyński jeśli komuś się kończyło 1 stycznia to też je dostał jak 31 grudnia już nie .
Co do takich książek przerobiłam ich kilka i sa straszne .
aż nieprawdopodobne że Ci ludzie tak żyją .
ostatnio pokazywali kobiete w TV w wiadomościach której obcięto nos niby za zdrade miała mieć operacje chyba w USA rekonstrukcji .

Gorączkę zbijamy pow 38 stopni na goraczkę od zębów najlepszy lek z ibuprofenem : nurofen , ibum itp bo mają działanie przeciwzapalne a nie tylko przeciwbólowe jak panadol .

Ta książka to " tylko razem z córką " ta kobieta założyła fundacje i pomagała takim kobietom jak ona . potem napisała jeszcze" sprzedane " i jakoąś jeszcze chyba na podstawie historii kobiet którym pomagała .
A wyjechała z męzem lekarzem niby na wakacje .

takie rzeczy robi się też w rossmanie i fotojokerach można przez net tez zamówić .
Ja taki kalendarz zrobiłam tesciowej na gwiazdke bardzo się ucieszyła to super prezent dla dziedków

współczuje mieszkania w samotności z dala od ludzi i znajomych . i podziwiam bo ja bym nie wytrzymała . gdybym nie miała prawka to nie wiem czy bym się tu wyprowadziła zostałabym w wawie pewnie , a i tak przynajmniej raz w tyg tam jade

A ja integruje w to co oglada moje dziecko .
Napewni nie będzie ogladal bajek gdzie się tłuką po mordach , tak samo jak nie dostanie pistoletu do zabawy . niektóre bajki sa głupie i ogladac ich nie bedzie . zreszta Szymek oglada tylko kanały takie typowe dla maluchów jim jam i mini mini a tam nie ma własnie takich głupich bajek .
Takie bajki gdzie się tłuka potrafia wywołac w dzieciach egresje bądz leki mam przykład u koelzanki gdzie jej trzy letnia córka po takich bajkach sikała w łózko . Dla nas to tylko bajka a dzieci bardzo przezywają te kreskówki . skończyła kolezanka pozwalać na takie filmy to i problem się skończył , ale kazdy wychowuje swoje dzieci jak chce

pięknie Oliwka siada
Ja widziałam foty tej kobiety bez nosa-masakra,ja nie wiem w ogóle jak można jeszcze pozwalac na takie traktowanie człowieka(kobiet)to jest chore i wydawałoby się niemożliwe,a jednak...

Co do bajek to ja już nie podkreślałam,że typowo agresywnych oglądac pozwalac nie będę-bo to dla mnie oczywiste.Teraz pełno agresjii w bajkach i tak naprawdę to na tyle kanałów z bajkami taka fajna dla dzieciaczków to mini mini i jakiś tam jeszcze
Te kanały,które uznam za słuszne zostawie,a te które mają rzeczy,których nie chcę,żeby moje dziecko oglądało zablokuje i już.

A ze mną i z moim miejscem zamieszkania jest tylko teraz tak zle,dwie dziewczyny zaczęły studia i wracają co drugi weekend,babcia,która mieszka niedaleko nas zaczęła pacowac.Tżta kuzyn zagranicą,a jego żona z którą bardzo się lubimy wyjechała do mamy,żeby samej nie siedziec w domu.No i nie ma tymczasowo tż,więc i mojego kierowcy i jest jak jest.
Przyjezdzają do mnie ludzie z pracy,rodzina,rodzice,ale wszyscy wracają do siebie i jestem sama.
Ale uciążliwe jest tylko to,że nie mam prawka,bo jestem w tej kwestii zależna,no ale za to się wezmę.

Stary 2010-10-09, 16:11   #2782
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że już dawno nie marudziłam. Pewnie myślalyście, że się wyleczylam... niestety. Dziś musze ponarzekać...
Mam doła, strasznie sie boję o moją Wercię. Nie mam z kim pogadac bo wszyscy w kolo (z tż na czele) twierdzą, że wymyślam i przesadzam...

Otoż moja Wercia ogólnie raczej od początku wolno zdobywala nowe umiejętności. No i jak na razie jedyne co potrafi to przekręcać się na brzuszek. I robi to jednego dnia non stop a jednego dnia (tak jak dziś) prawie w ogóle- moze ze 3 razy się przekręciła. Ogolnie od 2 dni jest nie do zniesienia. Po prostu masakra. Caly czas (z minutowymi przerwami) stęka- ogólnie marudzi (tak monotonnie, jęczy, stęka... po prostu głowa pęka) a czasem to marudzenie przeradza się w płacz... No i martwie się, bo tak piszecie o tym jak to wasze dzieci (czasem mlodsze od Werci) śmigaja po pokojach... a moja wciąz leży jak kłoda...

Poza tym wciąz napina te nózki, jak lezy na brzuszku to się szybko denerwuje (kiedyś lubiła). Podnosi pupę ale na prostych, sztywnych nogach... kreci się wkoło własnej osi ale raczej tylko w jedna stronę i za nic nie mogę jej zmobilizować do tego by zrobila to w druga stronę.
No i jeszczerączki- wciąż ma rozłożone na boki... jak taka kukiełka, szczegolnie jak jest na rekach. Tak się odchyla i rączki na boki. I tak samo na brzuszku- wciąz robi tego "plywaka" a podpór ma tak na bokach, nie z przodu no i nie unosi się tak wysoko jak powinna...

I do tego kciuk mnie przeraża, bo nadal czasem go chowa w pięść a to jeden z objawów mózgowego porazenia dziecięcego po 6 miesiacu powinien zniknąc całkowicie a ona nadal czasem tak robi jestem przerażona...
Uciekam, bo mala na spacerze z tz wiec mam czas popłakać...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:13   #2783
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej

dawno nas nie bylo ale po prostu brak czasu

ale chcialam jeszcze napisac Mrowci o planie dnia bo widze ze zbiera informacje
U nas pobudka kolo 6 wtedy lezymy sobie gadamy potem ubieramy sie (najpierw ja ja) potem odkladam do lozeczka i ja sie uboeram jemy sniadanie i kolo 8 idzie spac wiec zabieram sie za ogarniecie domku potem czas na akwe budzi sie idziemy na zakupy albo sie bawimy kolo 12 idzie spac robie jej zupe wstawiam obiad sprzatam potem pobudka zabawa i jeszcze jedna drzemka portem robie kaszke kapiel karmie i uspyiam i tewieksze porzadkiu wieczorem robie wiec dla siebie mam malo czasu ale sie wyrabiam

Pop Twa panna juz taka duza a jaka sliczna sie zrobila wspolczuje Ci tej pracy...

pozdawiam

Asiulek nie masz sie co martwic kazde dziecko jest inne jedno bardziej ruchliwe druie mniej ja sie rwoniezmartwilam bo moja dlugo nie siedziala.. usiadla tydzien temu do raczkowanie sie zbiera ale jej nie wychodzi a mamy skonczone 8 miesiescy takze spokojnie wszystko w swoim czasie aaa co do przekecania my tez dosc pozno zaczelismy i wsio jest ok i co do marudzenia to u nas tak bylo jak wychodzily gorne jedynki tylko na rekach kazda zabawka nie coagle jeczala marudzila zero usmiechu.. wiec moze to zeby ?? 3mj sie bedzie dobrze

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2010-10-09 o 16:16
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:19   #2784
sidorcia
Rozeznanie

w końcu mam chwilę napisać cokolwiek. wszystkie dzieciaczki piękne sto lat dla wszystkich solenizantów

tak więc. u nas Natalka non stop marudzi. wydaje mi się, że idą jej dwie jedynki na raz !!! bo widać, że już tylko tylko te zębiszcza. i dziąsła spuchnięte non stop. jeden żel dentinox poszedł mi w tydzień!!! bez niego nie uśnie. a śpi w dzień po 30-45 minut, raz ma długą drzemkę (od 2-3h), kiedy wstaje po godzinie czasem jest już zmęczona! usypia tylko na rękach. nie próbowałąm jeszcze uczyć jej usypiać tak jak w tej książce, bo nie miałam czasu przeczytać jej nawet. na szczęście już skończyły się jej nocne harce - potrafiła się budzić co 15 minut, więc nie opłacało mi się usypiać nawet, bo co się tylko położyłam, to musiałąm już wstac ale już jest jepiej. byłyśy ostatnio na darmowym szczepieniu na pneumo zabieg zbliżqa się wielkimi krokami - coraz bardziej się boję ;/ ostatnio miałam wielkie kłopoty z moim tż, nawet kiedy karmiąc w nocy Natalkę kończyło mi się mleko, to nie chciało mu się wstać i pójść zrobić. ciągle wychodził itp. ale już jest lepiej, wyjaśniliśmy sobie kilka spraw i już ok.
Natalka nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecki - ale już chyba zapomniała jak to się robi :P i po kilku dniach z plecków na brzuszek - nawet przebrać jej nie mogę, bo ona już fika na brzuch zanim rozwinę pampersa

czy wasze dzieci śmieją się w głos tak jak w tej reklamie bebiko? od kiedy, jeśli tak?bobo moja Natalka piszczy lub tak krzyczy radośnie, taki okrzyk, ale nie tak ciągiem.

1. oczywiście telewizor dojrzała
2. nie dała sobie zrobić zdjęcia nawet :p
3. znęcanie się nad butelką
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:24   #2785
libra777
Zakorzenienie

Asiulek gdzie Ty czytałaś że młodsze dzieci od Twojej Werci śmigają po pokojach??? Mój Miko mając prawie 8 miesięcy nie siedzi sam i dopiero teraz zaczął pełzać , a to że chowa kciuk do rączki to nie miałam bladego pojecia że to objaw porażenie mózgowego ale mój Miko tez tak chowa jak np. klepie w wannie po wodzie to nie całą otwarta rączką tylko kciuk jest schowany.
Jeśli Cie to naprawde bardzo niepokoi to idź jeszcze do jakiegoś innego lekarza może prywatnie i powiedz czym się martwisz.Dzieci się róznie rozwijają jedne szybciej drugie wolniej wiem że pewnie i tak Cię to nie uspokoi , więc dla swojego spokoju przejdź sie do lekarza zamiast płakać i wyszukiwać jakichś objawów i nie martw się na zapas
Stary 2010-10-09, 17:00   #2786
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
I do tego kciuk mnie przeraża, bo nadal czasem go chowa w pięść a to jeden z objawów mózgowego porazenia dziecięcego po 6 miesiacu powinien zniknąc całkowicie a ona nadal czasem tak robi jestem przerażona...
Uciekam, bo mala na spacerze z tz wiec mam czas popłakać...
Mój pierwszy synuś trzymał bardzo długo kciuk w dłoni. Nawet jak już chodził to zawsze z piąstkami na wysokości twarzy.
Kulać się wogle nie kulał, trochę pełzał, ale nic pozatym. Jak zaczął stawać przy łóżeczku i dreptać przy szczebelkach jak miał niecałe 7 mc, ale bez kulania i raczkowania. Więc może twoja tak samo. Te ściśnięte piąstki miał najprowdopodobniej przez ciężki poród i niedotlenienie. Ale jest zdrowy.
Takie porównywanie nie ma sensu. Bo to tak jakbyś miala kompleksy że ktoś szybciej biegał w szkole, pływał, czy coś podobnego. Każdy jest inny, i ma swoje tempo, i dzięki temu jest ciekawiej.

Stary 2010-10-09, 17:10   #2787
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuję za słowa otuchy, trochę pomoglo ale wiem, ze póki te dziwne objawy nie miną to będę się denerwować dopóki mała nie zacznie chodzić... do tego czasu nie zapomnę o tym... tym bardziej ze mpdz można zdiagnozować tak naprawdę dopiero po 12 miesiącu...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:59   #2788
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
jaka kochaniutka cenzura super A Ty jestes bardzo podobna do mojej kuzynki a może to on i ukrywa że ma dziecko
Często słyszę, że jestem do kogoś podobna. Niestety, Bóg obdarzył mnie very pospolitą facjatą, ale z córuni dumna jezdem, ładniutka, nie po mamusi

Cytat:
dzieciaczki przepiekne,
Darusiaa - ja mam też TT, model Explora, czyli na pierwsze samodzielne piciu. Kupiłam go z nadzieją, że będzie dobry, to jak Twoja Oliwka nie daje rady, to i mojej Oli może nie podejdzie...
Ja to nawet nie mam jak spróbować bo Ola nic nie chce pić, próbowałam w butelkach aventu wodę, herbatke koperkową, soczki, dziś kupiłam herbatkę Bobovity, polecała mi koleżanka. Spróbuję, może tym razem się uda.

Cytat:
PoP - ten kojec jest większy niż nasz cały pokój, w sensie wolnej powierzchni w pokoju...
Brawa dla Oliwki, pięknie siada

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
super. Muszę moim trzem chłopakom tez takie same skarpetki kupić, i ustawić od największego do najmniejszego

pierwsze najlepszezazdros zcze wspólnych zdjęć, bo mi nikt nie robiale dzisiaj nie odpuszczę
A gdzie można kupić takie skarpetki? Żeby były podobne i pasowały na duże, średnie i malutkie nóżki?
Pl_madzia - Mnie zdjęcia z Olą zazwyczaj robi, jak ustawię aparat i zawołam, mój starszy syn. Czasem nie wykadruje dobrze, ale jakąś pamiątkę mam.

Cytat:

Dusiaka jakie Wy piękne jesteście!!!!
i miałam napisac jaki ten sinlac jest ohydny,obrzydliwy blee chciałam podac zamiast kaszki jako posiłek ale masakra,chyba będę tego uzywac tylko jako zagęszczacza,śmierdzi i jest jakiś dziwnie tłusty
Dziękuję w imieniu Oluni
Tylkooliwka- a czemu chcesz Danielkowi dawać Sinlac? Czy on nie jest dla dzieci ze wskazaniem do szybszego przyrostu ciałka? Danielek to przecież duży chłopczyk.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Kupilam sobie rurku dzisiaj, ale takie cieniowany jasny szary. Może trochę mnie pogrubiaja, ale się super wygodnie w nich czuję, normalnie jak w dresie

Erwinowi kupilam takie fajne skarpetki długie, grube , podszywane skórą, z abs-ami. To już tak na to zimno.Sobie prucz spodni, jeszcze bielizny nakupowałam, bo już mi sie rozmiar piersi na" -" zmienił, i trzeba było z D na C przejśćkarmię rzadziej, to i taki rozmiar nie potrzebny, a szkoda
Te rurki są dżinsowe, czy z materiału? Ja też bym chciała wyglądać szczuplej, ale na mnie to chyba nie znajdę rozmiaru. Po pierwsze jestem gruba, po drugie potrzebuję bardzo długie nogawki bo mam korpus krótki i dłuuugie, grube, nogi, a większość spodni, jakie spotykam w sklepach są na mnie za krótkie. Bo czy jak człek gruby, to zaraz i mały być musi???

Asiulek - nie martw się na zapas, przy okazji wizyty u lekarza powiedz co Cię niepokoi. Pewnie wile z Twych obaw jest niepotrzebnych.
Moja niunia nie próbuje raczkować, nie podnosi nawet pupci do góry, a starszy syn w jej wieku już sam w łóżeczku wstawał, ale nie martwię się bo każde dziecko rozwija się inaczej. Maluch koleżanki poszedł na nogi jak miał półtora roku i co powiedział pediatra? Że w normie. Normy na raczkowanie, chodzenie itp. są tak szerokie, że spokojnie i Wercia i Ola się w nich zmieszczą.

Sidorcia- ale ta Twoja Natalka ładniutka
Ola też piszczy i w głos się śmieje, zwłaszcza, jak ją w brzuszek łaskoczę albo pod paszkami.
I też zauważyłam, że czasami zapomina to, co już wcześniej potrfiła. W wakacje dużo gaworzyła, po czym na kilka tygodni jakby zapomniała. Od wczoraj znowu ciągle gada. Ponoć w trakcie kolejnego skoku rozwojowego dzieciom zdarza się coś zapomnieć.
Ale o przekręcaniu się z brzuszka na plecy nie ma mowy, a Twoja Natalka już potrafi

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-09 o 18:01
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:30   #2789
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka;22575811
[B
Sidorcia[/B]- ale ta Twoja Natalka ładniutka
Ola też piszczy i w głos się śmieje, zwłaszcza, jak ją w brzuszek łaskoczę albo pod paszkami.
I też zauważyłam, że czasami zapomina to, co już wcześniej potrfiła. W wakacje dużo gaworzyła, po czym na kilka tygodni jakby zapomniała. Od wczoraj znowu ciągle gada. Ponoć w trakcie kolejnego skoku rozwojowego dzieciom zdarza się coś zapomnieć.
Ale o przekręcaniu się z brzuszka na plecy nie ma mowy, a Twoja Natalka już potrafi
no właśnie udało jej się przekręcić z brzuszka na plecki ok 3 razy, a jak podłapała jak się obracać z plecków na brzuszek, to robi to non stop! a z tym śmianiem się to pewnie ma tak dlatego moja Natalka, że ma ten rozszczep podniebienia, i nie udaje jej się 'wymawiać pewnych głosek, sylab, i pewnie ze śmianiem się w głos jest podobnie. przekażę Natalce komplementy, dziękuję, Twoja Ola też śliczna!
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:36   #2790
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
3 - prawie siedzę
oo mamy tez taka posciel Ola śliczna
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

powodzenia i życzę samych mądrych pytań z jeszcze mądrzejszymi odpowiedziami bo przecież niania będzie się opiekowała Waszą Mądrą Córką
hmm no wlasnie. spotkanie trwalo 35 minut. wydawalo mi sie ze zapytalam o wszystko, ale nie poprosilam o referencje (dopytam jeszcze). fajna dziewczyna, nie jakas roztrzepana, spokojna jest. tylko, ze nie umyla rak jak przyszla, a brala mala. i miala opryszczke... a jak mi sie dziecię zarazi?
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

1. oczywiście telewizor dojrzała
2. nie dała sobie zrobić zdjęcia nawet :p
3. znęcanie się nad butelką
ale sliczna ta Twoja mala! Czy Twoj TZ jest w Twoim wieku?
i jeszcze - nie wiem, czy tego dentinoxu mozna tyle uzywac, przeczytaj dokladnie w instrukcji. to jest czysta lidokaina, a nie powinno sie tego za duzo dawac...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to podobnie jak u nas-sypia zwykle 3 razy zawsze po 30 minut i to z zegarkiem w reku!!!!

Asia, Ty w glanach i dlugiej kiecy????? o maaaatkoprzeciez Ty takie sybtelne, delikatne dziewczątko jesteś-nigdy bym sobie nie wyobraziła Ciebie takim image'u
a pamietacie takie spodnie-gumki? co oblepialy nogi do niemozliwosci i koniecznie musialy byc czarne?

kciuki za dobry sen werciowy w nocy!

i musze zapytac, bo nie wytrzymam: jak wyglada Wasz dzien pod wzgledem tego, co udaje Wam sie zrobic typu sprzatanie, obiad itp i co w tym czasie robicie z maluchami??? pytanie szczegolnie do tych mam, ktorych dzieci NIE sypiaja w dzien 2-3 razy po godzinie czy 1,5 tylko tak z pol godziny x3 i tych, ktore NIE maja zadnej pomocy pt.tesciowa/mama/siostra/ktokolwiek.
chyba przez te moje rogaliki to pytanie, woiec opowiem. Rogalikow nie ma, nie mialam czasu a mialam zrobic jak TZ sie zajmie mala. mi to na codzien sie nie chce szalec. nie gotuje - TZ robi obiad po pracy. sprzatam tylko podloge, bo jak mala na niej lezy, to wole czysta. a takie sprzatanie jak Anakazar opisala... SZOK! ja bym padla z wyczerpania no chyba, ze to u mnie sie tak nie brudzi szybko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości