Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 16:30   #2731
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Anakazar - hmm... a co Ci się nie podoba w takim stylu? Sam ubiór? Bo ja do tej pory łażę w glanach (często gęsto nawet latem ), prawie wszystkie ciuchy mam czarne (nawet jak idę do sklepu z zamiarem kupna czegoś kolorowego to i tak wracam z czarnymi rzeczami ), w nosie kolczyk miałam, teraz została tylko dziurka - ściągnęłam bo ciągle zahaczałam o niego bluzkami (dziurka robiona przez kumpla, a znieczuleniem było wino marki wino bądź jakiś nalewator ), w uszach też masę dziurek - te to sama sobie robiłam Słucham dość ciężkiej muzyki (heavy metal to pikuś przy tym ) i wyszłam na ludzi
To chyba były najlepsze czasy. Wtedy też spotkałam TZ'ta
Wiesz.. patrząc się na swoich znajomych, to każdy z nas miał mimo wszystko poukładane w głowie, mało osób zbłądziło, większość po studiach bądź w trakcie, bądź się doktoryzują, nie jesteśmy be
Bardziej bym się bała słodko - landrynkowo - tleniono - salariowo - miniówkowej mody. Z kilkoma dziewczynkami miałam do czynienia i nie ma z nimi o czym pogadać. Oczywiście zdarzają się wyjątki.
Do mojej klasy chodziło kilku metali. Tylko pierwsze kontakty były trudne. Wydawało mi się że są źli, cokolwiek to znaczy. To byli najlepsi kumple. Mozna było z nimi konie kraść.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

no tak ale nie aż tak fajne jak dla dziewczynek,mam mnówstwo fajnych rzeczy ale i tak ubieram raczej w to co wygodne a te "fajowe"leżą
Są fajniutkie. Może to przez inne kolory wydają się nie takie fajne. Ja też ubieram w to co wygodne no chyba ze idziemy na spacer albo z wizytą. Stroimy się
Stary 2010-10-08, 16:35   #2732
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Całe szczęście że tylko większość a nie wszystkie nosidła . W naszym Zosia ma szerzej nóżki niż w niejednej chuście (widziałam w mieście). Koleżanka ma ciut starszą córę inosiła ją w chuście. Nie ma dla mnie żadnej różnicy w położeniu nóżek. Obciążenie kręgosłupa - też się nie zgadzam. Nasze jest miękkie i nie ma żadnego usztywnienia. Pozatym jest polecane przez ortopedów. A niektórzy lekarze powinni się lepiej douczać zanim zaczną wygłaszać opinie na temat produktu. Amen
Zgadza się, dobre nosidła, to tzw, ergonomiczne, ale większośc nosideł na rynku jest tzw. sztywnych. W niektórych dzieci po prostu wiszą na kroczu, co nie jest wygodne.
Obecnie chusty wracają do łask. A każda mama ma przynajmniej wybór.
Moja babcia, jak zobaczyła mnie z małą w chuście ucieszyła się i czym prędzej chciała mi pokazać jak ona to robiła 50 LAT TEMU Żałuję, że u babci na strychu nie znalazałm żadnej, a może lepiej bo pewnie pogryzłyby by ją mole. Ja stawiam na chusty bo są naturalne w każdym znaczeniu. Uwielbiam tą bliskość z dzieckiem. Przyznaję, odrobinę kieruję się modą, starszego syna, 12 lat temu nosiłam w nosidle.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-08 o 16:37
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:39   #2733
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

nie można otworzyć filmiku - pisze że prywatny.
tylko na chwilę wrzuciłam i usunelam, bo tz by mi dał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:42   #2734
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Zgadza się, dobre nosidła, to tzw, ergonomiczne, ale większośc nosideł na rynku jest tzw. sztywnych. W niektórych dzieci po prostu wiszą na kroczu, co nie jest wygodne.
Moja babcia, jak zobaczyła mnie z małą w chuście ucieszyła się i czym prędzej chciała mi pokazać jak ona to robiła 50 LAT TEMU Żałuję, że u babci na strychu nie znalazałm żadnej, a może lepiej bo pewnie pogryzłyby by ją mole. Ja stawiam na chusty bo są naturalne w każdym znaczeniu. Uwielbiam tą bliskość z dzieckiem. Przyznaję, odrobinę kieruję się modą, starszego syna, 12 lat temu nosiłam w nosidle.
Dusiaczka szkoda,że nie pisałaś że zamawiasz bym Ci dała moją bo ja mojego wielkoluda juz nisic nie będę chyba,że poczeka na następne
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:48   #2735
mrowak
Zakorzenienie

[QUOTE=P0P70;22551090]A na podłodze to mamy te puzle piankowe które amortyzują to walenie i ona tam sobie pełza. [QUOTE]

a wlasnie mialam Cie juz dawno spytac-dokupilas do tego kojec drewniany? Bo my tez mamy puzzle, ale Gabryska oczywiscie złazi z nich z predkoscia swiatla w zwiazku z czym w zaden sposob nie ulatwiaja mi zycia czyt.i tak nie moge jej odstapic na krok bo wypelza na podloge

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nie wiem wiecie?to życie jest nic nie warte,ja wychodzę z domu i mogę już nie wrócic.Nie wiem czy mój mąż wróci,siostra czy ktokolwiek mi bliski.Ta świadomośc jest straszna,że zawsze coś się może każdemu z nas przydarzyc.
jeszcze nie tak dawno sama mialam takie same mysli-wspolczuje Ci-dokladnie wiem co mozesz czuc

Cytat:
Muszę zakupic,bo jakoś nie pomyślałam.A non stop narzekam na muchy itp.i latam z gazeta i je zabijam,jak mi się kot obija-bo zazwyczaj to ona je łapie i ubija.
ja nie znosilam gonienia much i komarow wieczorami z gazeta i jeszcze bardzej nie znosilam plam ktore pozostawaly na scianach po bitwie a z siatkami mam swiety spokoj

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ale za to agrafki powbijane w rękę
ałaaaaa

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
teraz zamienił na Heavy Duty.
tzw.przeze mnie "buty robotnika" i jeszcze powiedz ze takie w kolorze musztardy?

Cytat:
stylu nie wiem jak to się piszę"havymetalowego"(?)m am nadzieję,że wiecie o co mi chodzi i mojego dziecka nie zniosłabym w czymś takim
zniosłabyś, zniosła-na 100%-TWOJE dziecko we wszystkim zaakceptujesz i uważa tak przeciwniczka różu

dziewczyny ile razy i jak długo śpią Wasze brzdące w ciągu dnia???
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:55   #2736
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja też uwielbiam ten brzuszek przy brzuszku. Nie znalazłaś chusty na strychu babci bo nie były to takie długie pasy tkaniny. Moja mama była w czymś takim noszona.
Widziałam nosidełko chicco w którym dzidziolkowi wisiały nóżki. Maluch miał na oko 2-3 m-ce.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

A ja dzisiaj wyjeżdżam znowu w górki (do teściów). Liczę że będzie właściwa pogoda.

Pop - samych przyjemności z Oliwką

Moje dziecię różnie śpi. Zadrza się że jest to 3 x 2h albo 1h przez cały dzień
Stary 2010-10-08, 16:57   #2737
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaczka szkoda,że nie pisałaś że zamawiasz bym Ci dała moją bo ja mojego wielkoluda juz nisic nie będę chyba,że poczeka na następne
Dziękuję Nie wiedziałam, że chustowałaś Danielka. Kupiłam używaną bo nowa kosztowałaby mnie ponad 300pln, a tak dałam 180. I tak dużo, ale sprzedałam na all w minionym tygodniu ubranko Oli z chrztu i laktator medeli.
Jutro porobię zdjęcia fotelika Maxi cosi cabrio i jego bazy, też wystawię, a to co odzyskam przeznaczę na kolejny, większy fotelik.
Niepotrzebne już rzeczy, których nie mam komu podarować będę sprzedawać na allegro bo więcej dzieci mieć nie będę, no i nie mam miejsca w domu na zawalanie nieużywanymi rzweczami.

Tylkooliwka - Na Twoim miejscu schowałabym chustę do szafy, jeszcze się przyda.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mój nieśpioch śpi w dzień dwa razy, bardzo rzadko 3 razy. W większości przypadków po nie więcej niż pół godziny

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-08, 18:08   #2738
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Anakazar - hmm... a co Ci się nie podoba w takim stylu? Sam ubiór? Bo ja do tej pory łażę w glanach (często gęsto nawet latem ), prawie wszystkie ciuchy mam czarne (nawet jak idę do sklepu z zamiarem kupna czegoś kolorowego to i tak wracam z czarnymi rzeczami ), w nosie kolczyk miałam, teraz została tylko dziurka - ściągnęłam bo ciągle zahaczałam o niego bluzkami (dziurka robiona przez kumpla, a znieczuleniem było wino marki wino bądź jakiś nalewator ), w uszach też masę dziurek - te to sama sobie robiłam Słucham dość ciężkiej muzyki (heavy metal to pikuś przy tym ) i wyszłam na ludzi
To chyba były najlepsze czasy. Wtedy też spotkałam TZ'ta
Wiesz.. patrząc się na swoich znajomych, to każdy z nas miał mimo wszystko poukładane w głowie, mało osób zbłądziło, większość po studiach bądź w trakcie, bądź się doktoryzują, nie jesteśmy be
Bardziej bym się bała słodko - landrynkowo - tleniono - salariowo - miniówkowej mody. Z kilkoma dziewczynkami miałam do czynienia i nie ma z nimi o czym pogadać. Oczywiście zdarzają się wyjątki.

Ja mam nadzieję, że Kuba nie będzie słuchał techno czy rapu bo nie zdzierżę "umc umc umc" czy "joł madafaka"
Lepiej bym tego nie ujeła Też nie dzierżę tego umc, umc.... Jak to mowiła babka Kiepska- "od techno można z nudów zdechnąć"

Ja miałam taki czas, że tylko glany, dluga kieca, rzemyki itp. Moi rodzice nie protestowali bo kochaja taki styl. Mój tata tez nosi glany i zawsze odkąd pamiętam mówil- "kup sobie glany" i kochał jak miałam butelkowa zieleń na sobie. Po nim słuchałam muzyki typu- deep purple, pink floyd, poza tym queen, a po bracie the doors. A ostatnio jakoś na bakier u mnie z muzyką, "zdziadziałam". Mało slucham.

Teraz już nie nosze glanów i zmieniłam swój stroj na bardziej elegancki (choć bez przesady) ku uciesze mojego tż-ta bo on z kolei nie znosi tego typu stylu, mowi na takich ludzi- "brudasy" i zawsze się o to kłocimy...

A kiedys mimo wszystko bylam raczej malo odważna, jedyne z czym zaszalalam to rudw łosy, rzemyki i kilka kolczykow w uchu w tym tam wysoko. Zadnych tatuaży, irokezów itp... ach... to były czasy
Cytat:
A moze byś mi odsprzedała??

Cytat:

Przewaznie 3 razy po ok 45minu- godzinę. Czasem od swięta pospi ok 2 godzin. W wózku sypiala dłuzej niż w łózeczku ale i tak się cieszę, że w ogole sypia w łozeczku, juz kilka dni i to bez większych nerwów... teraz tez śpi, mam nadzieje, ze w nocy też bedzie spała...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:26   #2739
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Rany nie strasz,nasze w tym samym wieku...

wzielam mala dzisiaj do naszego lozka na cala noc - obudzila sie na jedzonko o 5 i spala do 8... lęk separacyjny

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
A ja się pochwalę - na allegro wystawiłam moją elastyczną chustę - w niej nosiłam Olę codziennie nad morzem Teraz już mi w niej się buja, więc czas na chustę tkaną.
A kupiłam sobie solidną, firmową, tkaną - Stochenwiege. Już nie mogę się doczekać jak dojdzie (zamówiłam na all).

ooo ja tez mam storcza! a jaki kolorek wybralas??

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

jutro o 17 mamy na "przesluchaniu" pierwsza nianie... trzymajcie kciuki...

macie jakis fajny przepis na rogaliki z jablkowym nadzieniem? znalazlam taki, myslicie, ze dobry? http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...iki_z_jablkami
Stary 2010-10-08, 19:44   #2740
cigi
Rozeznanie

Cytat:
ja gotuje słoiczki ok 10-15 min i jeszcze gorące wyciągam i obracam do góry dnem żeby zaciągły i później jak wystygną to trzymam w lodówce nigdy nic się nie stało
A w co ladujesz jedzonko? Uzywasz sloiczkow z dan gotowych, tych z ta dziwna zakretka? Jesli tak, to zamykaja Ci sie, tzn, wklesaja? Bo wlasnie mi nie. Robie tez w innych sloiczkach ale i tak sie obawiam o ich zdatnosc pozniej, ani tam cukru nie ma, ani octu, ani soli... Ale z zamrazaly sa paskudne i tyle. Kupie sprzet do gotowania na parze i tak bedzie najlepiej, bede i dla nas robic, doroslych

Cytat:
racja
kaszkę manne uwielbiam własnie z sokiem albo jagodami
W sumie, moze teraz bym zjadla... Moze minelo obrzydzenie? Z czekolada na cieplo jest pycha i mysle ze z owocami czy konfitura tez; ale widok tego soku.......

Cytat:
A my mamy rozłożone puzle i dochodzę do wniosku że trzeba dokupić więcej. Jest to nasz salon połączony z kuchnią, jadalnia, sypialnia nasza i Zosi. Nie chcę dywanu bo to siedlisko różnych nieciekawych rzeczy i stworzeń, nawet jak się codziennie odkurza
Cytat:
ja mam na całym pokoju duży gruby koc, pozanim są panele, woli same panele, bo ślizgać się może
A to sie na sztuki kupuje? Ja nie wiem czy u nas jest, moze jest cos podobnego. Ale wicie, u na stej podlogi takiej nieuzywanej niewiele zostaje, na reszcie stoi stol i krzesla, krzeslo do komputera, czesc jest juz kuchenna, korytarz tez w jednym (buciory) i przejscie do lazienki, no nie bardzo tam puzzle piankowe ukladac. A na dodatek tutaj ten zwyczaj, ze w buciorach sie laduja... ; jak zaczne prosic o zdjecie, nikt mnie juz nie odwiedzi...
Ja myslalam raczej o dywanach niekudlatych, jakis chodniczkach, albo takich z deszczuleczek;

Cytat:
a ja nie lubię barbiowatego i hello kity okropnosci ale gdybym miała córkę i ona by tak chciała chodzić to na strychu bym jej nie zamykała
ja tak samo; a w ogole mysle ze te gusta mozna ustawic troche dziecku; moja zadnych ksiazeczek i gazet o barbie itp o tresci bezwwartosciowej dostawac nie bedzie; malowidel dla przedszkolakow tez nie; ja tam jak bylam mala czytalam zwierzaki, kajko i kokosza, komiks o piratach (i piatem chcialam byc); tata mnie zaopatrywal; i mikroskop mialam itd itd (ale pelno innych dziewczynskich zabawek tez i literatury dziewczecej tez, ale ambitnej; A ciuchow to sobie nie wybieralam, tylko mama, ja to gdzies mialam; zajmowaly mnie inne rzeczy;

Cytat:
Ja jeszcze w 9 miesiącu ciąży na hello kitty robiambyło to dla mnie wstrętne.Dostałam dla małej body w tego kota i obiecywałam sobie,że swojego dziecka w to nie ubiorę.
Jak widac tylko krowa zdania nie zmienia.
ja z ciekawosci az zajrzalam coz to za kot jest; Przeciw rozom tez nic nie mam (jesli nie tylko i wylacznie); kot jak kot, ale bajeczka to wysokich lotow, moim zdaniem, nie jest ; Ja tam lubie kino ambitne

Cytat:
A ja się pochwalę - na allegro wystawiłam moją elastyczną chustę - w niej nosiłam Olę codziennie nad morzem Teraz już mi w niej się buja, więc czas na chustę tkaną.
A kupiłam sobie solidną, firmową, tkaną - Stochenwiege. Już nie mogę się doczekać jak dojdzie (zamówiłam na all).
Większość nosidełek ma zdaniem ortopedy wąsko w nóżkach (chusty wiąże się na "żabkę"), no i inne obciążenie kręgosłupa - w chuście kręgosłup jest naturalnie wygięty. Dodatkowo chusty można nosić na różne sposoby - ja umiem z przodu, ale mam plan aby chodzić na spotkania w klubie kangura i nauczyć się wiązania na boku, a potem na plecach. Jak opanuję tę sztukę, bez obaw wybierzemy się z rodzinką w góry. Jak mała zabolą nóżki (myślę o przyszłej wiośnie/lecie) wsadzę do chusty i już

A ja mam zamiar uszyc Mei Tai; zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jestem debiutantka ;
I mei taj wlasnie jest nosidlem miekkim, to po pierwsze; po drugie nozki sa szeroko, bo wiaze sie go jak chuste; po trzecie mozna nosic z przodu i z tylu. Mam nadzieje, ze mi wyjdzie; trzymajcie kciuki kobitki

Cytat:
Całe szczęście że tylko większość a nie wszystkie nosidła . W naszym Zosia ma szerzej nóżki niż w niejednej chuście (widziałam w mieście). Koleżanka ma ciut starszą córę inosiła ją w chuście. Nie ma dla mnie żadnej różnicy w położeniu nóżek. Obciążenie kręgosłupa - też się nie zgadzam. Nasze jest miękkie i nie ma żadnego usztywnienia. Pozatym jest polecane przez ortopedów. A niektórzy lekarze powinni się lepiej douczać zanim zaczną wygłaszać opinie na temat produktu. Amen

A to nie Mei Tai jest przypadkiem?

Cytat:
ę

Ja mam nadzieję, że Kuba nie będzie słuchał techno czy rapu bo nie zdzierżę "umc umc umc" czy "joł madafaka"

tak jest!!
ja tez mam taka nadzieje co do muzy

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

A tez widzialam kiedys maciupkiego noworodka w takim sztywnym nosidle; no normalnie mialam ochote matke...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:54   #2741
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

wzielam mala dzisiaj do naszego lozka na cala noc - obudzila sie na jedzonko o 5 i spala do 8... lęk separacyjny

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Ja też bym tak pomyślała, że maluch chce z mamusią, bo moja mała jak ze mną śpi w łóżku to potrafi i godzinkę, a jak ją w dzień kładę do wózka/ łóżeczka to śpi tylko pól godziny max. W nocy to samo, tylko, że ja stare kości mam i nie umiem już się wyspać na boku, więc jak tylko widzę, że mocno spi to ją odkładam do łóżeczka.

A wzór chusty z moim imieniem
Anna:
http://www.koala.info.pl/index.php?id=sklep
yoonka- a Ty masz Anne, Alberta, czy inny kolor?

Trzymam kciuki za pomyślny finisz rozmowy z nianią

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A ja mam zamiar uszyc Mei Tai; zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jestem debiutantka ;
I mei taj wlasnie jest nosidlem miekkim, to po pierwsze; po drugie nozki sa szeroko, bo wiaze sie go jak chuste; po trzecie mozna nosic z przodu i z tylu. Mam nadzieje, ze mi wyjdzie; trzymajcie kciuki kobitki

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

A tez widzialam kiedys maciupkiego noworodka w takim sztywnym nosidle; no normalnie mialam ochote matke...
O mei tai czytałam same dobre opinie. Kiedyś któraś z dziewczyn podawała linka na allegro do dziewczyny, która szyje takie fajne wzory. Mogłabyś może sobie coś ściągnąć. Też trzymam kciuki

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-08 o 19:57
Stary 2010-10-08, 20:16   #2742
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[QUOTE=mrowak;22558089]
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
tzw.przeze mnie "buty robotnika" i jeszcze powiedz ze takie w kolorze musztardy?
zawsze kupuje czarne

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:

macie jakis fajny przepis na rogaliki z jablkowym nadzieniem? znalazlam taki, myslicie, ze dobry? http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...iki_z_jablkami
ja rogaliki to robię z ciasta francuskiego sklepowego. Daje albo jabłka, albo twaróg, albo po kostce czekolady

Mój najczęściej spał 2 x po 2-3 godzin, wczoraj niecałą godzinę, ale dzisiaj spanie w normie tylko jak nie śpi to się drze

Stary 2010-10-08, 20:20   #2743
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też bym tak pomyślała, że maluch chce z mamusią, bo moja mała jak ze mną śpi w łóżku to potrafi i godzinkę, a jak ją w dzień kładę do wózka/ łóżeczka to śpi tylko pól godziny max. W nocy to samo, tylko, że ja stare kości mam i nie umiem już się wyspać na boku, więc jak tylko widzę, że mocno spi to ją odkładam do łóżeczka.

A wzór chusty z moim imieniem
Anna:
http://www.koala.info.pl/index.php?id=sklep
yoonka- a Ty masz Anne, Alberta, czy inny kolor?

Trzymam kciuki za pomyślny finisz rozmowy z nianią

O mei tai czytałam same dobre opinie. Kiedyś któraś z dziewczyn podawała linka na allegro do dziewczyny, która szyje takie fajne wzory. Mogłabyś może sobie coś ściągnąć. Też trzymam kciuki
tez mam Anne!! sliczna jest trzymaj kciuki trzymaj! mi tez sie mei tai podobaja, jak mala urosnie, to chyba tez sobie uszyje (znaczy dam mamie zlecenie )
Stary 2010-10-08, 20:35   #2744
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Też widziałam cos takiego, maleństwu nóżki tak pionowo wisiały, i plecki na prosto
Ja mam chustę, uwielbiam ją, małemu i mi bardzo wygodnie, ale się boję że zimno mu w plecy, to teraz nosze go w nosidle, ale mam takie co nóżki szeroko trzyma, i jemu wygląda na wygodne, ale dla mnie to katorga na dłuższą metę.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

idę chyba piwko małe wypić na rozluźnienie. Mam dosyć
Jeden syn to normalnie dzisiaj taka gadułaa drugi ten malusi jakby się szaleju najadł, jak nie śpi, to zabawka minuta w ręku i nią rzuca bo mu sie znudzila, i wrzeszczy. Jak zobaczył metalowego malucha to szał, żeby mu to dać, aż się bordowy na buzi robił i taki nerw jakby kupe robiłjak mu dałam, to szczęśliwy, a jak nie pozwalałam wziąść do buzi to wrzask. Mam nadzieję że to skok, i minie.Kupiłam mu żel na dziąsła, w aptece mieli tylko bobo coś tam, a lekarka polecała camilia
podobno jest rewelacyjna. Ale w tej aptece co byłam to zacofanie i nowości nie mają http://www.zdro-vita.pl/pl/products/...w-po-1-ml.html

Stary 2010-10-08, 20:43   #2745
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Tylkooliwka ja wywolana melduje sie!!!1
Czytam was dzielnie caly dzien;D

Kupilismy maej ten nutramigen smierdzacy 10 puszek bedzie z glowy na jakis czas...
ja siedze wlasnie z farba na wlosach bo ten rudy spiera sie strasznie szybko;/
kupilismy dzisiaj pieluchy babydrem zobaczymy efekt, wygladaja jak pampersy ale co z tego bedzie sie okaze.
Sloiczki tez te kupilismy dzisiaj, na razie jablko z bananem z tego wciagla i mimo ze to ten duuuuzy sloik malo bylo;p

smoki tez byly wiec jej kupilam 2 nowe tez z babydream i bardzo dobrze przyswoila

Co do ubioru malej uwielbiam ja w rozowym i niech nosi i lubi poki moze, jak bedzie starsza jej sie odwidzi. Teraz tez ma 2 nowe czapy w rozu smoka tez z rozem i nowe buciki rowniez rozowe;P
ja na poczatku chodzilam w szerokich spodniach i bluzach, pozniej kolczyk w nosie na uszach po 10 skora glany no i oczywiscie zawsze wlosy krociutkie a potem samo przeszlo

Jakos brak weny mam ostatnio na pisanie ale dziekuje Ci za pamięć

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Dodam tylko , ze co to ja mowilam? ze dziecku komorki nie kupie tak? no ja nie ale babcia kupila:P
tzn wiadomo plastik i masa melodyjek i swiatelek i mala zachwycona.....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:55   #2746
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Danielek śpi o 11 ok 1-1,5h i o 16-30-40 minut o 19.30 idzie spac juz na noc
Cytat:
Dziękuję Nie wiedziałam, że chustowałaś Danielka. Kupiłam używaną bo nowa kosztowałaby mnie ponad 300pln, a tak dałam 180. I tak dużo, ale sprzedałam na all w minionym tygodniu ubranko Oli z chrztu i laktator medeli.
Jutro porobię zdjęcia fotelika Maxi cosi cabrio i jego bazy, też wystawię, a to co odzyskam przeznaczę na kolejny, większy fotelik.
Niepotrzebne już rzeczy, których nie mam komu podarować będę sprzedawać na allegro bo więcej dzieci mieć nie będę, no i nie mam miejsca w domu na zawalanie nieużywanymi rzweczami.

Tylkooliwka - Na Twoim miejscu schowałabym chustę do szafy, jeszcze się przyda.

mój nieśpioch śpi w dzień dwa razy, bardzo rzadko 3 razy. W większości przypadków po nie więcej niż pół godziny
oj proszę nie kracz narazie na nie stac na drugie dziecko,wiadomo zawsze się wychowa jakoś tylko ja nienawidzę tego słowa "jakoś"-szlak mnie trafia jak ktos mi mówi jakoś to będzie-nie ma byc dobrze a nie jakoś-więc narazie na Danielku poprzestaniemy

Asiulek opłaca Ci się-już jest duża jak do tej pory nie była chustowana to chyba juz bez sensu-tak mi się wydaje.
Cytat:

trzymam kciuki

Cytat:
A w co ladujesz jedzonko? Uzywasz sloiczkow z dan gotowych, tych z ta dziwna zakretka? Jesli tak, to zamykaja Ci sie, tzn, wklesaja? Bo wlasnie mi nie. Robie tez w innych sloiczkach ale i tak sie obawiam o ich zdatnosc pozniej, ani tam cukru nie ma, ani octu, ani soli... Ale z zamrazaly sa paskudne i tyle. Kupie sprzet do gotowania na parze i tak bedzie najlepiej, bede i dla nas robic, doroslych

W sumie, moze teraz bym zjadla... Moze minelo obrzydzenie? Z czekolada na cieplo jest pycha i mysle ze z owocami czy konfitura tez; ale widok tego soku.......

A to sie na sztuki kupuje? Ja nie wiem czy u nas jest, moze jest cos podobnego. Ale wicie, u na stej podlogi takiej nieuzywanej niewiele zostaje, na reszcie stoi stol i krzesla, krzeslo do komputera, czesc jest juz kuchenna, korytarz tez w jednym (buciory) i przejscie do lazienki, no nie bardzo tam puzzle piankowe ukladac. A na dodatek tutaj ten zwyczaj, ze w buciorach sie laduja... ; jak zaczne prosic o zdjecie, nikt mnie juz nie odwiedzi...
Ja myslalam raczej o dywanach niekudlatych, jakis chodniczkach, albo takich z deszczuleczek;

ja tak samo; a w ogole mysle ze te gusta mozna ustawic troche dziecku; moja zadnych ksiazeczek i gazet o barbie itp o tresci bezwwartosciowej dostawac nie bedzie; malowidel dla przedszkolakow tez nie; ja tam jak bylam mala czytalam zwierzaki, kajko i kokosza, komiks o piratach (i piatem chcialam byc); tata mnie zaopatrywal; i mikroskop mialam itd itd (ale pelno innych dziewczynskich zabawek tez i literatury dziewczecej tez, ale ambitnej; A ciuchow to sobie nie wybieralam, tylko mama, ja to gdzies mialam; zajmowaly mnie inne rzeczy;

ja z ciekawosci az zajrzalam coz to za kot jest; Przeciw rozom tez nic nie mam (jesli nie tylko i wylacznie); kot jak kot, ale bajeczka to wysokich lotow, moim zdaniem, nie jest ; Ja tam lubie kino ambitne

A to nie Mei Tai jest przypadkiem?

tak jest!!
ja tez mam taka nadzieje co do muzy

Cigi te jednorazowe się nie nadają,ja kiedyś jak zrobiłam to mi wybuchło na blacie,te wieczka się nie zakręcają drugi raz,musiałabyś w takie słoiczki np po koncentracie pomidorowym

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

no Darusia i nie opitalac się

wiecie co Daniel dostaje uczulenie i nie wiem na co,tzn mam podejrzenie na kaszkę bobovita i właśnie odstawiłam ale jeszcze podejrzenie pada na kurczaka-może uczulac?? robią mu się takie dziwne policzki i rumieniec przeważnie na jednym policzku,odstawiłąm ta kaszkę i zobaczę.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:57   #2747
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

to podobnie jak u nas-sypia zwykle 3 razy zawsze po 30 minut i to z zegarkiem w reku!!!!

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja miałam taki czas, że tylko glany, dluga kieca, rzemyki itp.

Asia, Ty w glanach i dlugiej kiecy????? o maaaatkoprzeciez Ty takie sybtelne, delikatne dziewczątko jesteś-nigdy bym sobie nie wyobraziła Ciebie takim image'u
a pamietacie takie spodnie-gumki? co oblepialy nogi do niemozliwosci i koniecznie musialy byc czarne?

kciuki za dobry sen werciowy w nocy!

i musze zapytac, bo nie wytrzymam: jak wyglada Wasz dzien pod wzgledem tego, co udaje Wam sie zrobic typu sprzatanie, obiad itp i co w tym czasie robicie z maluchami??? pytanie szczegolnie do tych mam, ktorych dzieci NIE sypiaja w dzien 2-3 razy po godzinie czy 1,5 tylko tak z pol godziny x3 i tych, ktore NIE maja zadnej pomocy pt.tesciowa/mama/siostra/ktokolwiek.
Bo albo jestem jakas dziwna, albo po prostu nie ogarniam. Gabryska sypia mi po pol godziny ze szwajcarska precyzja i tak: podczas pierwszej drzemki latam po domu jak glupia:myje glowe, robie makijaz,szykuje obiadek dla niej i jednoczesnie zapasowe mleko, tkore potem zabieram na spacer, pakuje torbe na spacer, ubieram sie juz na wyjscie, szykuje dla niej ciuszki na dwor i....sie budzi.
potem je obiadek, idziemy na spacer (minimum 2 godziny) podczas ktorego zwykle ja robie sie glodna, bp top wypada mniej wiecej w porze obiadowej wiec...wcinam cokolwiek-kupione ciastka, rogaliki, cokolwiek-dla mojej "figury" rewelacja! Wracamy kolo 15, mała dostaje kaszke, jest wyspana po spacerze maksymalnie wiec trzeba sie nia zajac-w lozeczku dluzej niz 10-15 minut sama sie nie zajmie. Siedze wiec z nia na podlodze albo ogladamy ksiazeczki, potem zwykle przysypia na pol godziny to wtedy lapie za laktator, sprzatam po calodniowej zabawie, szykuje butle na wieczorne karmienie, TZ ja kapie, potem ja albo on karmimy z butli. Jak jest dobry dzien jak dzis to po butli od razu odlatuje, a jak nie to trzbea kilka razy do niej isc, ale jak jest taka pora, jak teraz to ja juz nie mam sily nic robic.
No i gdzie ja mam przepraszam wcisnac gotowanie obiadów, nie mowiac o robieniu np.jakis rogalikow o ktorych teraz pisalyscie? Jemy jakies dziwne rzeczy-dzisiaj obiad przywiozlam z baru mlecznego. Gdzie sprzatanie? Czasem iudaje sie sprzatnac blat w kuchni jak mala posiedzi w foteliku, ale rzadko. Łapie sie na tym, ze czasem nie mam sie kiedy zalatwic. To jest jakas paranoja! Od 2 tygodni planuje chleb po raz pierwszy upiec i czuje, ze zaraz mi sie odechce, bo jak tylko mnie ochota nachodzi to okazuje sie, ze przeciez nie mam kiedy. Czy ze mna cos jest nie tak i nie widze jakiegos banalnie prostego rozwiazania???
Jak Wy sobie radzicie?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:00   #2748
cigi
Rozeznanie

dusiaka, ogladalam jakies rozne linki, chyba od Was tez mam ten z opisem jak uszyc;
A te Mei Taie z Tulikowa, te z haftami itp to po prostu dla mnie CUUUUUDO!! Nie moge sie nimi nazachwycac; takie to dla mnie na scianie mozna sobie powiesic; Ale takiego to nie zrobie ;

Yoonka, ja mam zamiar juz teraz szyc mei tai; mala jeszcze nie siedzi, ale pewnie juz nie tak dlugo, a to takie chustowe; Skoro nosz adzieciaczki maluskie w nosidalach nieprzystosowanych, to nic jej sie nie stanie, jak bedzie w dobrym noszona troche wczesniej; tak mysle
(ja znam przepis na pyszne rogaliki z owocami, ale przepis mam w ksiazce kucharskiej; ale jakbys bardzo chciala, to moge przepisac; drozdzowe sa)

Cytat:
Też widziałam cos takiego, maleństwu nóżki tak pionowo wisiały, i plecki na prosto
Ja mam chustę, uwielbiam ją, małemu i mi bardzo wygodnie, ale się boję że zimno mu w plecy, to teraz nosze go w nosidle, ale mam takie co nóżki szeroko trzyma, i jemu wygląda na wygodne, ale dla mnie to katorga na dłuższą metę.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

idę chyba piwko małe wypić na rozluźnienie. Mam dosyć
Jeden syn to normalnie dzisiaj taka gadułaa drugi ten malusi jakby się szaleju najadł, jak nie śpi, to zabawka minuta w ręku i nią rzuca bo mu sie znudzila, i wrzeszczy. Jak zobaczył metalowego malucha to szał, żeby mu to dać, aż się bordowy na buzi robił i taki nerw jakby kupe robiłjak mu dałam, to szczęśliwy, a jak nie pozwalałam wziąść do buzi to wrzask. Mam nadzieję że to skok, i minie.Kupiłam mu żel na dziąsła, w aptece mieli tylko bobo coś tam, a lekarka polecała camilia
podobno jest rewelacyjna. Ale w tej aptece co byłam to zacofanie i nowości nie mają http://www.zdro-vita.pl/pl/products/...w-po-1-ml.html
To moze powinnas go grubiej ubierac, albo sa takie narzutki na chusty, np polarowe, ktoras tutaj chyba tez wrzucala kiedys linka jak uszyc; mozna zrobic w kawalku materialu dwie dziury na glowy i juz ok; albo mu jakis kocyk dodaj do srodka; z reszta ja mysle, ze mu nie bedzie zimno; a jak bedzie sam chodzil? Nic go przeciez nie bedzie otulalo procz kurtki;

Basiula od jakiegos czasu nagminnie sie przekreca na brzuch kiedy ja przewijam. Robi to gdzie popadnie, glownie na przewijaku 2 metry nad ziemia; dobrze ze ma boki pompowane, to troche ja blokuje; Ale ja mam z nia udreke, bo nie moge jej pieluchy wlozyc, a jak przekrecam na plecy to ryk ;
I tez jak jej sie cos podoba, to cala drzy, buzia otwarta, okrzyki zachwytu...

Jaki tam skok, teraz coraz bardziej charakterne beda dzieci, dorastaja... ;
Stary 2010-10-08, 21:11   #2749
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
i musze zapytac, bo nie wytrzymam: jak wyglada Wasz dzien pod wzgledem tego, co udaje Wam sie zrobic typu sprzatanie, obiad itp i co w tym czasie robicie z maluchami??? pytanie szczegolnie do tych mam, ktorych dzieci NIE sypiaja w dzien 2-3 razy po godzinie czy 1,5 tylko tak z pol godziny x3 i tych, ktore NIE maja zadnej pomocy pt.tesciowa/mama/siostra/ktokolwiek.
mój sypia długo, ale jak śpi to ja jakoś nie moge sie za nic zabrać, co najwyżej do kompa usiądę, albo coś zjem.
Jak cos robię w kuchni, to małego w krzesełku przy sobie mam, i z nim gadam, podaję to co rzucił, i jakoś ogarniam. Podłogi myję jak śpi, bo wtedy wywalam na balkon dywanik, i koc, pomyje i przewietrzę mieszkanie, mycie okien też jak śpi żeby go nie zawiało.
Mój dzień wygląda tak, że mam wrażenie że ciągle tylko komuś jedzenie robięrano erwi sniadanie, i eryk, i emil, i ja; po przyjściu ze szkoły drugie śniadanie dla erwiego i karmienie, lecę z małym na rehabilitację, wracam po godzinie do domu, i znowu obiad robię, potem karmię erwiego i idziemy po eryka, który po powrocie do domu(co w szkole miał obiad) jest głodny i je ze mną i moim tata obiad. Potem odrabiam z nim lekcje, ż erwinem na rękachrobię podwieczorek dzieciakom, i dla emila jak mam jeszcze siłę to obiad. Jak emil wraca to po obiedzie erwina przejmuje, i eryka też, to ja im kolacje robię jak on kąpie małego to ja zmyware włanczam.
Najgorzej jest z praniem, bo wstawić nie problem, ale najczęściej jak wieszam to małego w chuście noszę, jak na balkonie przy ladnej pogodzie to go w krzesełku zostawiam w czapeczce i z mnustwem zabawek na blacie, zerkając przez okno.
Nie prasuję, tylko małemu pościel, a tak to już nic, jak sukienkę ubieram to prasuję na sobie parążeby szybciej. W kibelku porządkuje jak tam pujdę za potrzeba to po za każdym razem coś myję, a to wannę , a to zlew, a to półki, i tak na raty.

Stary 2010-10-08, 21:48   #2750
cigi
Rozeznanie

A, ktoras sie zastanawiala, dlaczego dzidziolki sie lubuja w komorkach, laptopach, aparatach itd. No jasne to jest, przeciez widza, ze to ulubione zabawki rodzicow, tez chca wyprobowac

Cytat:
Cigi te jednorazowe się nie nadają,ja kiedyś jak zrobiłam to mi wybuchło na blacie,te wieczka się nie zakręcają drugi raz,musiałabyś w takie słoiczki np po koncentracie pomidorowym

-
No to niezle; zrobilam z raz w takich, ale nie zamkniete byly; teraz robie w innych. u nas takich sloiczkow w tym wymiarze nie ma z innymi produktami, przynajmniej nic z tego co kupujemy; mam takie ze szparagow, ciut wieksze; to w nich robie;

Cytat:

Bo albo jestem jakas dziwna, albo po prostu nie ogarniam. Gabryska sypia mi po pol godziny ze szwajcarska precyzja i tak: podczas pierwszej drzemki latam po domu jak glupia:myje glowe, robie makijaz,szykuje obiadek dla niej i jednoczesnie zapasowe mleko, tkore potem zabieram na spacer, pakuje torbe na spacer, ubieram sie juz na wyjscie, szykuje dla niej ciuszki na dwor i....sie budzi.
potem je obiadek, idziemy na spacer (minimum 2 godziny) podczas ktorego zwykle ja robie sie glodna, bp top wypada mniej wiecej w porze obiadowej wiec...wcinam cokolwiek-kupione ciastka, rogaliki, cokolwiek-dla mojej "figury" rewelacja! Wracamy kolo 15, mała dostaje kaszke, jest wyspana po spacerze maksymalnie wiec trzeba sie nia zajac-w lozeczku dluzej niz 10-15 minut sama sie nie zajmie. Siedze wiec z nia na podlodze albo ogladamy ksiazeczki, potem zwykle przysypia na pol godziny to wtedy lapie za laktator, sprzatam po calodniowej zabawie, szykuje butle na wieczorne karmienie, TZ ja kapie, potem ja albo on karmimy z butli. Jak jest dobry dzien jak dzis to po butli od razu odlatuje, a jak nie to trzbea kilka razy do niej isc, ale jak jest taka pora, jak teraz to ja juz nie mam sily nic robic.
No i gdzie ja mam przepraszam wcisnac gotowanie obiadów, nie mowiac o robieniu np.jakis rogalikow o ktorych teraz pisalyscie? Jemy jakies dziwne rzeczy-dzisiaj obiad przywiozlam z baru mlecznego. Gdzie sprzatanie? Czasem iudaje sie sprzatnac blat w kuchni jak mala posiedzi w foteliku, ale rzadko. Łapie sie na tym, ze czasem nie mam sie kiedy zalatwic. To jest jakas paranoja! Od 2 tygodni planuje chleb po raz pierwszy upiec i czuje, ze zaraz mi sie odechce, bo jak tylko mnie ochota nachodzi to okazuje sie, ze przeciez nie mam kiedy. Czy ze mna cos jest nie tak i nie widze jakiegos banalnie prostego rozwiazania???
Jak Wy sobie radzicie?
No u mnie sa takie dni, ze nic nie da sie zrobic, Basia marudzi, trzeba ja brac na rece, kombinowac, albo na spacer wziac. Czasem jest tak, ze spi z raz ze 2 godziny albo dluzej, ale to coraz rzadziej;
Jakos sobie wiec radze, ona czasem potrafi sie ladnie sama bawic, jak najedzona i sucho ma, wiec moge np cos przygotowac do jedzenia, jak marudzi, to wsadzam ja w wozek, mam taki specjalny do jezdzenia po domu i stawiam obok siebie i wtedy ja zagaduje, spiewam jej, dam marchewe, albo lyche drewniana.
A bywa tez, ze moge cos przy niej wiecej zrobic. Np w tym wozku zawiozlam ja do lazienki, i ona tam sobie siedziala, ja ja zajmowalam i zrobilam troche prasowania. Tak samo glowe mylam. Wczoraj ona sie bawila na macie, a ja podszylam sobie spodnie na maszynie. Dostala duza rolke nici do zabawy.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Co tu tak nikt nie pisze, nooo?
Z rozpaczy chyba sobie zaleje czekolada pieczywo ryzowe; bedzie dietetyczna slodkosc...
Stary 2010-10-08, 22:01   #2751
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mój tz ma 32 lata, za niedługo 33 a tylko latem w upały nosi inne buty niż glany.Kiedys tylko martensy, a teraz zamienił na Heavy Duty. Jeden półbut normalnie chyba kilogram ważyJak zmieniliśmy auto to miał problem bo mu but trzymany na gazie, zachacza o pedał obok, ale się nauczył.Do tego uwielbia bojówki moro, i takie też tshirty. Ale najlepsze że nigdy w wojsku nie był.
hehe a mój tata ma prawie 60 lat i tez lata w bojówkach tylko nie nosi glanów bo uważa je za niewygodne a on biega więc preferuje buty sportowe ale kolorystyka zbliżone do bojówek czyli jakies ciemne koniecznie szare czarne , zielone itp
Cytat:
hehe sama w gimnazjum miałam glany i martensy.W samych butach w sumie na upartego nie widzę nic złego,ale niecierpię stylu nie wiem jak to się piszę"havymetalowego"(?)m am nadzieję,że wiecie o co mi chodzi i mojego dziecka nie zniosłabym w czymś takim

Ja też nie jestem tylko za różem,bo tak można było wywnioskowac z mojej poprzedniej wypowiedzi.Po prostu nie mam nic przeciwko tak ubranym dzieckiom.Nina ma różne kolory ubrań,a najbardziej uwielbiam ją w fiolecieMoja 6 letnia siostra do 3-4 lat tylko róż,nie założyła nic w innym kolorze i mama tylko była zmuszona jej kupowac wszystko w tym kolorze.Teraz jej przeszło,ubiera się różno kolorowo.Ja uwielbiam dziewczynki w leginsach,rurkach,tunikac h,bluzach
ja też lubie leginsy bo to takie wygodne ubranie i pasi do wszystkiego

Cytat:
A my mamy rozłożone puzle i dochodzę do wniosku że trzeba dokupić więcej. Jest to nasz salon połączony z kuchnią, jadalnia, sypialnia nasza i Zosi. Nie chcę dywanu bo to siedlisko różnych nieciekawych rzeczy i stworzeń, nawet jak się codziennie odkurza
ja mam na cały dom jeden dywan też nie lubie siedliska kurzu

Cytat:
U nas na te kursy jedyne ograniczenie to wykształcenie podstawowe, ani wiek, ani że długo zarejestrowany, widać co UP to inne zasady

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

oto mój tz zajmujący sie wczoraj dziećmi z jednym zadania domowe, a drugiemu bajki włączył
http://www.youtube.com/watch?v=GNM9Kku9Lgg
a ja nie zobaczyłam bbuu

Cytat:
Kochane - mam do Was pytanie- czy znacie jakąś homeopatyczną szczepionkę przeciw grypie? W minionych latach był Dolivaxil (miał szczepy grypy podobnie jak szczepionki podskórne), ale producent, Boiron nie załatwił pozwolenia na dopuszczenie do obrotu i nici. Może znacie coś czym bym mogła zaszczepić siebie i starszaka w tym roku? Albo jakieś leki uodparniające. AniaP - polecałaś kiedyś tran norweski. Jak przechodzicie zimę, nie chorujecie? Jego można chyba też i maluszkom adawać, prawda?
Nie mam pojęcia na temat szczepionki na grype bo sama się nie szczepie dzieci też nie . a tran podaje i podawałam Szymkowi rok temu nie chorował nie wiem czy to przez tran ale może
Stary 2010-10-08, 22:07   #2752
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Lepiej bym tego nie ujeła Też nie dzierżę tego umc, umc.... Jak to mowiła babka Kiepska- "od techno można z nudów zdechnąć"

Ja miałam taki czas, że tylko glany, dluga kieca, rzemyki itp. Moi rodzice nie protestowali bo kochaja taki styl. Mój tata tez nosi glany i zawsze odkąd pamiętam mówil- "kup sobie glany" i kochał jak miałam butelkowa zieleń na sobie. Po nim słuchałam muzyki typu- deep purple, pink floyd, poza tym queen, a po bracie the doors. A ostatnio jakoś na bakier u mnie z muzyką, "zdziadziałam". Mało slucham.

Teraz już nie nosze glanów i zmieniłam swój stroj na bardziej elegancki (choć bez przesady) ku uciesze mojego tż-ta bo on z kolei nie znosi tego typu stylu, mowi na takich ludzi- "brudasy" i zawsze się o to kłocimy...

A kiedys mimo wszystko bylam raczej malo odważna, jedyne z czym zaszalalam to rudw łosy, rzemyki i kilka kolczykow w uchu w tym tam wysoko. Zadnych tatuaży, irokezów itp... ach... to były czasy

A moze byś mi odsprzedała??

Przewaznie 3 razy po ok 45minu- godzinę. Czasem od swięta pospi ok 2 godzin. W wózku sypiala dłuzej niż w łózeczku ale i tak się cieszę, że w ogole sypia w łozeczku, juz kilka dni i to bez większych nerwów... teraz tez śpi, mam nadzieje, ze w nocy też bedzie spała...
ja też zdziadziałam nic nie słucham i tez zmieniłam styl ubierania czego trochę żałuję ale mój tż nie za bardzo się w tamtym lubował
Cytat:
ja zawsze robiłam krucho drożdżowe wychodzą bardzo dobre i długo są świeże a nadzienia różne jak kto lubi
trzymam kciuki za nianię
Cytat:

ja pakuję jedzonko w słoiczki po przecierze pomidorowym albo musztardzie są takiej wielkości akurat jak duży słoiczek gerbera czy hippa , nie wklęsają się ale trzymają bo jak odkręcam to trzeba tak mocniej
A kaszka z samym cukrem posypana też dobra
Cytat:
Mam nadzieję że to skok, i minie.Kupiłam mu żel na dziąsła, w aptece mieli tylko bobo coś tam, a lekarka polecała camilia
ja kupiłam dentinox i powiem że jest rewelacja bo miałam bobo coś tam i jest do d.... a nie do zębów
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Tylkooliwka ja wywolana melduje sie!!!1
Czytam was dzielnie caly dzien;D

Kupilismy maej ten nutramigen smierdzacy 10 puszek bedzie z glowy na jakis czas...
ja siedze wlasnie z farba na wlosach bo ten rudy spiera sie strasznie szybko;/
kupilismy dzisiaj pieluchy babydrem zobaczymy efekt, wygladaja jak pampersy ale co z tego bedzie sie okaze.
Sloiczki tez te kupilismy dzisiaj, na razie jablko z bananem z tego wciagla i mimo ze to ten duuuuzy sloik malo bylo;p
kupowałam te pieluchy z rossmana i są ok jak dla mnie na równi z hagisami
słoiczek tez kupiłam na spróbę ale jeszcze nie było próbowania
Cytat:

Asiulek opłaca Ci się-już jest duża jak do tej pory nie była chustowana to chyba juz bez sensu-tak mi się wydaje.
mi się wydaje że teraz tym bardziej bo mała już coraz cięższa i chusta "pomoże" nosić
musisz pojedynczo odstawiać produkty żebyś wiedziała na co jest uczulony
teraz to na wszystko może być uczulenie zalezy czym kurczaki były karmione bo w żadne bio nie uwierzę w zyciu
nawet jesli to dla dzieci
Cytat:
a pamietacie takie spodnie-gumki? co oblepialy nogi do niemozliwosci i koniecznie musialy byc czarne?
o tak , ale jak się wazyło 53 to można było nosić spodnie gumy
Cytat:

i musze zapytac, bo nie wytrzymam: jak wyglada Wasz dzien pod wzgledem tego, co udaje Wam sie zrobic typu sprzatanie, obiad itp i co w tym czasie robicie z maluchami???
mój spi 2x dziennie po pół godz i czasem w wózku jak biegamy
A u nas to wygląda tak że jak coś robię to mały albo w krzesełku koło mnie najczęściej rano robię śniadanie starszemu , sobbie i małemu i on w krzesełku i nawet jak się niecierpliwi to go nie biorę robięco mam robić niech czeka póżniej jemy ja swoje i on swoje .Potem zostaje dalej w krzesełku , ja sprzatam w kuchni i korytarzu na kredensie , myję naczynia po śniadaniu , zamiatam i myję podłogi i mały niestety musi poczekac nawet jak jęczy .
Później go biorę przebieram trochę się z nim pobawię i puszczam na podłogę , teraz jest zaaferowany nową umiejętnością to spokój ja w tym czasie szykuję cos na obiad akurat zdążę zrobić jak mu się już nudzi , biorę go na ręce i trochę noszę poprzytulam nieraz i z pół godzinki się nosimy jak wszystko zrobione i zaraz przychodzi jego pora spania więc go kłade i w tym czasie szybko ogarniam salon sprzątam na bierząco więc to szybko idzie on śpi w salonie w dzień jak uśnie myję podłogę w salonie , robię sobie kawke i smigam szybko na wizaż żeby co s zdążyć przeczytać ale odpisac już nie zdążam bo się budzi więc go biorę na góre do siebie tu też ma plac zabaw na podłodze ja sobie trochę posiedzę i zaraz wychodzimy na dwór , jak mam pranie to od razu wieszamy .o 12 do domu na obiad , znów na dwór o 14 druga drzemka przeważnie pół godz i po 15 wracają do domu posiłki( mój starszy syn ze szkoły) to już wtedy mi pomoże trochę i jakoś dzień zleci.
Ogólnie wszystko mam porobione do najpóźniej 10 rano i luz . nie mogę narzekać że nie mam czasu .Chociaz było parę dni takich przed tą górną 2 zanim wyszła że maruda był straszny ale jakoś przeżyliśmy.Ja to jeszcze w międzyczasie ciasto zrobię czy naleśniki Adasiowi także jakoś ogarniam.A łazienkę sprzątam tak jak Madzia jak pójdę rano do kibelka to go do razu myję jak się wykąpię to od razu wanna itd.
Na szycie na maszynie też mam czas mały dostaje coś bardziej absorbującego do zabawy np. kalkulator , stary telefon i spokój
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:07   #2753
cigi
Rozeznanie

Kiedys, jakies wieki temu, mialam wrzucic fotke kompleciku skarpetek, jaki zakupilam dla mnie i dla corci. Ze wzgl technicznych nie udalo mi sie, to teraz wrzuce;
Stary 2010-10-08, 22:12   #2754
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Z rozpaczy chyba sobie zaleje czekolada pieczywo ryzowe; bedzie dietetyczna slodkosc...
no teraz to sobie grabisz
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ja mam na cały dom jeden dywan też nie lubie siedliska kurzu
ja też mam jeden pod wanną

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Kiedys, jakies wieki temu, mialam wrzucic fotke kompleciku skarpetek, jaki zakupilam dla mnie i dla corci. Ze wzgl technicznych nie udalo mi sie, to teraz wrzuce;
extra! tak samo wyglądaja jak trampki moich chłopaków jedne koło drugich postawione
Stary 2010-10-08, 22:14   #2755
cigi
Rozeznanie

O rany! Czytajac opis libry przypomnialam sobie, ze mam wanne prania do powieszenia! Lo la boga ; w tym pieluchy, ktore jeszcze musza wyschnac... To zmywam sie
Stary 2010-10-08, 22:18   #2756
ania p
Zakorzenienie

Mrowak - ja jako wyrodna matka przyznaje że zostawiam swoje dziecie samo na macie i robie coś tam Ale ona już tak chyba nauczona że troszkę trzeba pobyć samemu . Szymek zreszta gania i soe bawi to ona łypie soie za nim , on jej też przynosi swoje samochody do zabawy to ją zajmuje czyms tam . Co do sprzatania to ja jestem w wiecznym niedoczasie wszystko na raty robione i wg mnie u mnie zawsze jest bałagan nie może w sensie brudno ale wystarczy ze posprzatam gdzies a mały zaraz naznosi zabawek i jest syf . dwa że ja zawsze coś biore i nie odkładam więc mam artystyczny nieład w domu , i wiesz co mam to w nosie Łazienke sprzatam na raty jak mały się kapie to raz umyje umywalke raz podłoge raz coś tam itp.
ogólnie nasz dzień wyglada tak : wstajemy koło 8 , jemy siadanie mała się bawi na macie w tym czasie potem ja cos tam ogarne . młoda zjada coś koło 9-10 ( czyt słoik ) ok 10:30 szykuje jedzenie Szymkowi , potem on idzie spac koło 12 mała zwykle też . śpi do jakiejs drugiej ja w tym czasie jak on spi jem obiad coś zrobie , posiedze z wami , jak wstanie babcia mu coś daje jeść czesto idziemy na spacer , zwykle do jakiejś 4 , 4:30 . Szymek je deser , Ola je owoce , dzieciaki się bawią ja coś zrobie albo i nie . O 18:30 kąpie małą , koło 19 jest w wyrku zasypia sama , jem z Szymkiem kolacje i łypie na fakty , o 19:30 go kąpie . Potem on oglada bajki do 21wszej i sam idzie kimać
jesli mała trobi protest i nie chce być sama to zabieram ją ze sobą w leżaczku np do kuchni jak coś potrzebuje zrobić itp.

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-10-08 o 22:22
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:25   #2757
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

Mój nieśpioch nawet jak w dzień śpi to z reguły przy cycu, więc nie liczę na wolny czas podczas jej drzemki.
Ja obiad robię prawie codziennie, ale jak np.smażę piersi kurczaka, jak robię kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, jak robię pulpeciki w sosie pomidorowym, itp, to staram się na dwa dni. Wtedy co drugi dzień mam do ugotowania tylko ziemniaki (mam cudowny, stary, sprawdzony, błyskawiczny obierak), a jak mała spokoju nie daje to opędzę chłopaków ryżem/ kaszą. Surówki zazwyczaj kupuję w Leclercu bo mają świeże, duży wybór i tanio. Zdarza się, ale rzadko, że zamawiam pizzę
Małą zabieram wtedy do kuchni, sadzam w wózku i daję do zabawy - pałkę, miseczkę, przykrywkę od garnka, gadam, kręcę się, rozśmieszam ją, śpiewam.

Sprzątam codziennie - w sensie odkurzacz (sporadycznie szczotka) plus na mokro. W całym mieszkaniu nie mamy dywanów, więc kurz i psie włosy zbierają się w każdym rogu. Nie lubię chodzić po sierści... Poza tym prawie codziennie zaglądają do nas jacyś znajomi z dziećmi, więc podłoga czysta być musi.
Czasem udaje mi się małą zabawić chwilę w leżaczku - stawiam go wtedy na wielkim łóżku, dopinam do pałąka leżaczka jakieś zabawki - i mała patrzy jak latam z mopem

Kurz z szafek, półek - raczej na bieżąco. Widzę, że jest, to lecę po ścierę i wycieram. Okien od urodzenia Oli nie myłam. Za to TŻ to zrobił niedawno jak byłam z Małą na spacerku.

Jednym słowem - nigdy nie sprzątam, gotuję kiedy chcę, tylko wtedy, kiedy mała jest czymś zajęta. Na 100% pół godziny na pracę w kuchni mam zawsze rano bo mała rano jest bardzo spokojna i ładnie sama się bawi - wtedy robię wszystkim śniadanko i starzemu do szkoły szykuję ekwipunek. Pozostałe prace domowe uzależniam od humorów Oli i tak kombinuję, żeby do wieczora się wyrobić.
Jak mała ma lepszy dzień robię pranie/ jedno, dwa, tyle ile zdążę, a jak nie-czekam do weekendu. Wtedy TŻ w domu i razem można się lepiej wyrobić. Tylko zawsze szkoda mi weekendu na sprzątanie, więc staram się poprać w piątek.
Chlebek piekę co trzy/cztery dni, jak TŻ jest już po pracy. Wyrobienie ciasta zajmuje 5 minut, piecze się samo

aha- tak jak z synem, teraz z Olą wiele rzeczy robię sadzając ją na swoim biodrze. Jedną ręką można zrobić herbatę, pyszne latte (trochę ciężko utrzymać dzbanuszek do spieniania mleka), wycierać tu i ówdzie kurze. Trzeba tylko uważać, żeby dziecię nie złapało czegoś rączką.

I generalnie uważam, że nam, matkom, żonom i kochankom powinno się słono za te wszystkie prace w takich warunkach płacić

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-08 o 22:31
Stary 2010-10-08, 22:27   #2758
la_wenda
Raczkowanie

Witam!

Naleze do tych mocno niezorganizowanych bo nie mam czasu na wizazu siedziec. Zagladam bardzo rzadko, zeby nacieszyc oczy Waszymi slicznymi dzieciaczkami.CZEMU DAJECIE TAK MALO ZDJEC!!CHWALCIE SIE,DZIECI SA CUDOWNE I NIC TAK NIE PORAWIA NASTROJU JAK OGLADANIE ICH RADOSNYCH PYSZCZKOW
Rok szkolny a co za tym idzie obowiazki, ktore absorbuja takze rodzicow. Jak ja nie lubie szkoly ale nie moge tego glosno mowic.
Czas leci jak szalony
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH JUBILATOW POLROCZKOWYCH!!!
Ignas konczy pol roczku za tydzień - trudno mi w to uwierzyc. Ma juz jeden zabek wyszedl 1 października.
Ogólnie jest bardzo kochanym dzieckiem, spokojny aczkolwiek potrafi zawalczyc o swoje potrzeby.
Normalnie nabieram ochoty na trzeciego brzdaca, gdybym tylko wiedziala ze tez taki słodziak będzie
Życze wszystkim maluszkom bezbolesnego ząbkowania a mamusiom dużo radości i sił.
I jeszcze zapytam, czy ktoś już raczkuje albo wstaje?bo przyznam sie, że mam zaległości w czytaniu, których raczej nie nadrobię.
Ignacy podpiera się rączkami i podnosi pupę tak, że udaje mu się pełznąć do tyłu. Raz go zostawiłam na kocyku na podłodze i zdziwiłam się jak wrociłam a dziecka nie było. A ten spryciaż zdążył pod łóżko wpełznąć.
A oto mały spryciaż w kąpieli i zajadający pyszne jabłuszko - troszkę kwaśne
Stary 2010-10-08, 22:33   #2759
libra777
Zakorzenienie

Lawenda jakie oczka ma niebiesciutkie słodki
Stary 2010-10-08, 22:49   #2760
dusiaka
Rozeznanie

Moje dziecię nie pełza, przemieszcza sie trochę przez turlanie, ale pupki jeszcze nie podnosi

Racja, zdjęć naszych dzieci nie wrzucamy dużo. Dlatego ja się moją Olunią pochwalę. Jedno zdjątko w kąpieli, ocenurowane.

1 - przed wyjściem na spacer
2 -Ola w kąpieli
3 - prawie siedzę

Dzienniki budowy:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości