|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Wiecie co ja to mam pech
...dostalam jakiejs wysypki nie wim co to jest na piersiach troche takie jasne plamki na brzuszku czerwone i na rekach i ciemniejsze na nogach a na piersiach i klatce wogole calej piersiowej to takie krostki bardziej...a co najlepsze bylam u lekarza i przepisal mi jakies tabletki ale pech ...bo takie leki dostala moja kolezanka na poczatku ciazy i zaczela plamic po nich .....Boze i co ja mam robic nie wiem....tak sobie mysle ze moze ona dostala plamiec bo to poczatek ciazy,albo uczulona na cos byla nie wiem sama a wy co byscie mi doradzily tak sie boje ![]() ![]() to jest nazwa tabletek moze ktos slyszal o nich i mi cos wiecej powie CHLORPHENAMINE 4MG ja juz nie wiem co robic..oczywiscie to angielska nazwa nie wiem moze ktos zna polski odpowiedznik czy jak dzieki
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki
![]() ja dzisiaj cały dzień poza domem ,byłam u dentysty i szok co mi się dzieje z zębami..,mikrodziurki no ale cóż, wcześniej z tym nie było problemu ![]() później zakupy, kupiłam sobie 3 tuniki , 2x leginsy, babcine majciochy i apaszkę;-) dodatkowo kosmetyki w superpharm i jestem spełniona ![]() a w portfelu pustka... trudno
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie blizny, jedną po wyrostku, drugą miałam świeżą, w ciąży poprzedniej, bo przed zajściem miałam operację ginekologiczną, minęło z 6 miesięcy jak zaszłam w ciążę. Obie są ładne, białe i mało widoczne ładnie się rozciągały.Co do szaleństw w brzuchu to moje dziecię szalało w brzuchu i niestety takie zostało. Dziewczyna a rozrabia jak pięciu chłopaków. Karuzelę kupować najlepiej jak najbardziej kolorową. Dzieci nie rozróżnią kształtów, ale kolory jaskrawe tak. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-10-08 o 20:25 |
|
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
mordka wyślij mi wszystko razem w jednej wiadomości bo potem po kawałku muszę składać, a jak zaczytam się w Waszych postach to zapominam.
Też zauważyłam że mam ostatnio coś z pamięcią
|
|
|
|
#3545 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a koło Ciebie może mniej popularne ja zresztą i tak bym się popularnością nie przejmowała, raczej czekam, aż moja psiapsióła urodzi w listopadzie, ona nie chce znać płci, więc nie wiem, na jakim imieniu się skończy, jeśli zarezerwuje moją Zuzię, to poszukam czego innego... tak jakoś nam się podobne imiona podobają ![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się dzielnie, myślę, że Ci czas tu szybko zleciCytat:
a jak przyjdzie następne, będzie jak znalazłCytat:
o tym leku piszą, że "Antihistamines. The safest one to use in pregnancy is chlorphenamine. This is because it is the oldest, and so has a long established safety record. However, it tends to make some people drowsy. If you require an alternative then it is best to see a doctor for advice." - jeśli mówiłaś lekarzowi, że jesteś w ciąży i on Ci to przepisał, to może mu zaufaj...? albo jeśli wolisz to się upewnij, czy to bezpieczne i czy nie ma czegoś innego - koleżanka może faktycznie plamiła, bo była na początku ciąży, a nie przez ten lek, tylko się to w czasie zbiegło. |
||||||
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Witam
pisze tak zrana bo spac nie moge dzis mam usg w poludnie i jak zawsze sie martwie,boje itp. ......wszys tko mi sie chrzani sama nie wiem ktory tydz.zaczynam a ktory koncze ja uwazam ze dzis koncze 14 i wchodze w 15tydz. wezcie mi napiszcie bo swiruje przez to dzisiejsze usg |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie magiczne kółeczko i już Ci piszę...
wg niego dzisiaj dokładnie kończysz 14 tydz.
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Też od rana siedze przy kompie. Małż poszedł do pracy Ja dzisiaj zaczęłam suwaczkowy 17 tydzień |
|
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki serdeczne czyli zaczynam 15 tak jak myslalam normalnie glupieje przez ta ciaze hihi dobra teraz jade do miasta pozniej na usg i sie do Was odezwe
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja osatatni okres miałam 01-07-02010 a termin mam na 08-04-2011 więc u ciebie wszytsko ok
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez cierpię na bezzennośc :-(, do tego ciagnie mnie coś w dole brzucha, chodze jak polamana. Jak nie przejdzie to chyba skonczy się na wizycie u lekarza...mam nadzieje ze nic zlego się nie dzieje.
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
wy na bezsenność a ja mega senność
![]() :ehem :
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
PRUNELLE dziekuje kochana jestes
..tak ja mowilam lekarzowi ze w ciazy jestem i powiedzial ze bezpieczny jest dla mnie a co najwazniejsze dla dziecka,ja sie bardzo wystraszylam bo ta znajoma plamila po nim..tak twierdzi ze po nim...wczoraj rozmawialam z kolezanka jest tu pielegniarka i tez mowila ze on jest bezpieczny takze sprobuje trzymaj kciuki dziekujje jeszcze raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
życzę ci spokojnej podróży Cytat:
Cytat:
ja na 100% kupię taki leżaczek dla dzieciaka, widziałam u koleżanki i ona to sobie bardzo chwali
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12 |
||
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kupię taki leżaczek
a funkcję bujania zablokuję...
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leżaczek fajny a ogólnie wymęczona tym przeziębieniem jestem .dziewczyny może któraś z was miała katar będąc w ciąży i lekarz jej coś zalecił . ![]() jejku mam straszny katar .dziś aż w nocy spać nie mogłam o 3 w nocy się obudziłam i całą godzinę nie spałam . |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekałam aż mi przejdzie, i umęczyłam się dobre 1,5 tyg. z głupim katarem, a do dziś jeszcze rano i wieczór smarkam, że aż czuję jak mi z zatok schodzi...
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam dodatkowo chore gardło ;-))
i ani to nosem ani ustami oddychac, tetrisal pomogl mi od razu dzisiaj znowu snił mi się synek
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to mnie na szczęście gardło przeszło w jeden dzień, wygrzałam, wypociłam i został sam katar z samopoczuciem
![]() Będę wiedziała na przyszłość o tym tetrisalu, napewno się przyda na czas zimy ![]() Oj to Twoje dzidzi Ci wysyła jakieś sygnały, albo to mamuśkowa psychika już szaleje
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
kochana a wasz synus jak ma miec na imie? jest juz jakies?
najgorzej jak mi katar z zatok schodzil taki zielony, sorry za opis to tetrisal mnie uratowal
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatecznie sprawa rozgrywa się między Maksem a Gabrielem, chociaż ja choruję na Miłosza w ostatnim czasie
już nie wspomnę o Jakubie, ale TŻ nie chce słyszeć nawet... więc chyba zostanie Maks,Maksymilian
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Gabriel piekne imie moj chcialby tak dac
My sie zastanawiamy nad Fabianem osobiscie nie znam zadnego hmmm ale mam smaka na paprykarz !!!!!
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka widocznie moja ciaza juz///
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian, ładne
nie jakieś wydziwione, tylko takie ..płynne no nie wiem jak to określić,ale podoba mi się ![]() Ja wczoraj w sklepie miałam straszną chęć na jakiś paprykarz albo jakąś rybkę w puszce na ostro, ale przypomniałam sobie jak ostatnio kupiłam śledzia w śmietanie bo miałam chęć i leżał w lodówce aż zaśmierdnął, bo chęć mi minęła zanim go doniosłam do domu ...Znikam na trochę,bo brakło mi 0,5 m tiulu do wiązania cukierków, masakra
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
agus tak? bo ja sie wlasnie balam,ze to jakies udziwnione imie
chyba potrzebuje potwierdzenia dobrego wyboru.... buzka
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
dzięki spróbuję .
a ja z imion mam tak dla dziewczynki ja chcę Wiktoria Oliwia Liliana ale chyba będzie Wiktoria a dla chłopaka mój TŻ uparł się na Kacpra a ja się zastanawiam jeszcze nad Igorem ,Alexem ,Maxem,Filipem. ogólnie umówiliśmy się że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca ale imię wybrane musi podobać się 2 osobie
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
u nas Hania
no i może Fabian lubię mieć wszystko ustalone, denerwował mnie brak imienia dla chłopca ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Lilianna ale piękne imię
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
montii Fabian to bardzo ładne imię
przyznam się że pierwszy raz słyszę i od razu mi się spodobałolaseczka my też zastanawialiśmy się nad Lilianą ale ja się uparłam na Nadie, chociaż mój jeszcze nie zaakceptował, musi być Nadia i już !
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-10-09 o 12:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

...dostalam jakiejs wysypki nie wim co to jest na piersiach troche takie jasne plamki na brzuszku czerwone i na rekach i ciemniejsze na nogach a na piersiach i klatce wogole calej piersiowej to takie krostki bardziej...a co najlepsze bylam u lekarza i przepisal mi jakies tabletki ale pech ...bo takie leki dostala moja kolezanka na poczatku ciazy i zaczela plamic po nich .....Boze i co ja mam robic nie wiem....tak sobie mysle ze moze ona dostala plamiec bo to poczatek ciazy,albo uczulona na cos byla nie wiem sama a wy co byscie mi doradzily tak sie boje 

trudno 
ładnie się rozciągały.

......wszys tko mi sie chrzani sama nie wiem ktory tydz.zaczynam a ktory koncze