Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 19:57   #3541
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Wiecie co ja to mam pech ...dostalam jakiejs wysypki nie wim co to jest na piersiach troche takie jasne plamki na brzuszku czerwone i na rekach i ciemniejsze na nogach a na piersiach i klatce wogole calej piersiowej to takie krostki bardziej...a co najlepsze bylam u lekarza i przepisal mi jakies tabletki ale pech ...bo takie leki dostala moja kolezanka na poczatku ciazy i zaczela plamic po nich .....Boze i co ja mam robic nie wiem....tak sobie mysle ze moze ona dostala plamiec bo to poczatek ciazy,albo uczulona na cos byla nie wiem sama a wy co byscie mi doradzily tak sie boje to jest nazwa tabletek moze ktos slyszal o nich i mi cos wiecej powie CHLORPHENAMINE 4MG ja juz nie wiem co robic..oczywiscie to angielska nazwa nie wiem moze ktos zna polski odpowiedznik czy jak dzieki
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:20   #3542
Montii
Zakorzenienie

hej brzuchatki
ja dzisiaj cały dzień poza domem ,byłam u dentysty i szok co mi się dzieje z zębami..,mikrodziurki no ale cóż, wcześniej z tym nie było problemu

później zakupy, kupiłam sobie 3 tuniki , 2x leginsy, babcine majciochy i apaszkę;-) dodatkowo kosmetyki w superpharm i jestem spełniona
a w portfelu pustka... trudno

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 20:20   #3543
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was miała wycinany wyrostek, ja miałam no i mam małą bliznę i zastanawiam się czy ta blizna będzie się rozciągać? Na razie nic się z nią nie dzieję ale jak brzuch będzie już naprawdę duży to boję się, że zrobi się większa
Spokojnie nic nie będzie.
Ja mam dwie blizny, jedną po wyrostku, drugą miałam świeżą, w ciąży poprzedniej, bo przed zajściem miałam operację ginekologiczną, minęło z 6 miesięcy jak zaszłam w ciążę. Obie są ładne, białe i mało widoczne ładnie się rozciągały.

Co do szaleństw w brzuchu to moje dziecię szalało w brzuchu i niestety takie zostało. Dziewczyna a rozrabia jak pięciu chłopaków.

Karuzelę kupować najlepiej jak najbardziej kolorową. Dzieci nie rozróżnią kształtów, ale kolory jaskrawe tak.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-08 o 20:25
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:56   #3544
blackrose4u
Wtajemniczenie

mordka wyślij mi wszystko razem w jednej wiadomości bo potem po kawałku muszę składać, a jak zaczytam się w Waszych postach to zapominam.
Też zauważyłam że mam ostatnio coś z pamięcią

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:59   #3545
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
tez bardzo podobają mi się te huśtawki tylko odradzono mi je bo jak dziecko przyzwyczai się do huśtania a z takiej huśtawki szybko wyrośnie to co wtedy ... trzeba będzie je ziuziać cały czas...

ale uważam osobiście że te huśtawki są śliczne no ale cóż chyba rozsądek zwycięży ...
hmm, nawet o tym nie pomyślałam, to w takim razie jeszcze się pozastanawiam fakt, że może szybko wyrosnąć, takie huśtawki jakie mi się podobały są do 9 kg

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
hmmm to ja właśnie nie znam żadnej Juli więc myślałam że mało popularne.
Witamy nową mamusie
a to może koło mnie jest ich akurat dużo a koło Ciebie może mniej popularne w każdym razie ładne
ja zresztą i tak bym się popularnością nie przejmowała, raczej czekam, aż moja psiapsióła urodzi w listopadzie, ona nie chce znać płci, więc nie wiem, na jakim imieniu się skończy, jeśli zarezerwuje moją Zuzię, to poszukam czego innego... tak jakoś nam się podobne imiona podobają

Cytat:
Napisane przez vespa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! ja dzisiaj miałam usg (19 tydz) i też będę miała córcię

Cieszę się przeogromnie! Wszystko jest w porządku, no i zaczęłam czuć ruchy

blackrose4u czy mogłabym prosić o wpisanie mnie również na pierwszą stronkę? (Ania, l. 24, tp 04.03.2011, no i dziewczyna)
gratulacje, witaj ale mamy dużo dziewczynek!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kochane,macie już widoczną brązową kreskę od spojenia łonowego do pępka? Wczoraj zauważyłam z TŻ,że jest u mnie calkiem widoczna

Poza tym,chciałam się pożegnać.Jutro lecę do Polski i nie wiem,kiedy będe miała internet?! Postaram się wchodzić na wizaż,jak tylko będę mogla.Trzymajcie się,mamuśki i dbajcie o siebie i maleństwa! Buziaczki dla Was,mocno ściskam
szczęśliwej podróży trzymaj się dzielnie, myślę, że Ci czas tu szybko zleci

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
dzięki, zawstydzasz mnie
a komoda to chyba wszystko jedno, ja mam taka zwykłą, w tej chwili jest tam nasza pościel, ale ją gdzies przeniosę, nasza ma akurat kilka szuflad więc pewnie większośc ciuszków i pieluch mi sie zmieści bo przewijak będę miała nakładany na łóżeczko, ale może byc i taka z półkami, czy dwiema szufladkami, najwazniejsze, żeby mieściły sie tam rzeczy na najbliższy dzień przygotowane, czyli kilka komplecików ciuszków, pieluchy, środki do pielęgnacji, a reszte mozna trzymac gdzie indziej i sobie przynosić np rano, czy na wieczór, by mieć przygotowane na cały dzień.

acha, a ja sobie nad łóżeczkiem- nad tym przewijakiem przykręce półkę ( tylko tak, żeby dziecko sie nie waliło w głowę jak juz będzie większe siadało, więc chyba z boku, nie wiem, musze poprzymierzać- bo u mnie łóżeczko będzie w rogu, więc dwie ściany mam do dyspozycji) i tam będą stały na wierzchu kosmetyki dla maluszka, mokre chustki itd, bo podejrzałam to u koleżanki i widze, że to bardzo praktyczne
<ciach>
faktycznie, jeśli sobie przygotowywać tylko rzeczy na dany dzień/dwa to w tej komodzie wszystko się zmieści; półka dobry pomysł, właśnie myślałam o jakiejś etażerce albo półce, bez szuflad, żeby niektóre rzeczy były pod ręką. Co prawda docelowo dziecko ma mieć własny pokój, ale wtedy sobie na tej półce postawię zdjęcia albo książki a jak przyjdzie następne, będzie jak znalazł

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wiecie co ja to mam pech ...dostalam jakiejs wysypki nie wim co to jest na piersiach troche takie jasne plamki na brzuszku czerwone i na rekach i ciemniejsze na nogach a na piersiach i klatce wogole calej piersiowej to takie krostki bardziej...a co najlepsze bylam u lekarza i przepisal mi jakies tabletki ale pech ...bo takie leki dostala moja kolezanka na poczatku ciazy i zaczela plamic po nich .....Boze i co ja mam robic nie wiem....tak sobie mysle ze moze ona dostala plamiec bo to poczatek ciazy,albo uczulona na cos byla nie wiem sama a wy co byscie mi doradzily tak sie boje to jest nazwa tabletek moze ktos slyszal o nich i mi cos wiecej powie CHLORPHENAMINE 4MG ja juz nie wiem co robic..oczywiscie to angielska nazwa nie wiem moze ktos zna polski odpowiedznik czy jak dzieki
nie wiem, czy to Cię uspokoi, ale poszukałam na anglojęzyczynych stronach i znalazłam: http://www.patient.co.uk/health/Preg...Medication.htm
o tym leku piszą, że "Antihistamines. The safest one to use in pregnancy is chlorphenamine. This is because it is the oldest, and so has a long established safety record. However, it tends to make some people drowsy. If you require an alternative then it is best to see a doctor for advice." - jeśli mówiłaś lekarzowi, że jesteś w ciąży i on Ci to przepisał, to może mu zaufaj...? albo jeśli wolisz to się upewnij, czy to bezpieczne i czy nie ma czegoś innego - koleżanka może faktycznie plamiła, bo była na początku ciąży, a nie przez ten lek, tylko się to w czasie zbiegło.

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:11   #3546
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam pisze tak zrana bo spac nie moge dzis mam usg w poludnie i jak zawsze sie martwie,boje itp.......wszys tko mi sie chrzani sama nie wiem ktory tydz.zaczynam a ktory koncze moze Wy mi powiecie ostatnia m-czka 3.07.2010 a termin na 10.04.2011 a mi sie mota wszystko w glowie z tymi tyg....jakos w I c nie mialam takich problemow a tu ciagle mi cos nie pasuje ja uwazam ze dzis koncze 14 i wchodze w 15tydz. wezcie mi napiszcie bo swiruje przez to dzisiejsze usg
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:24   #3547
agaaga89
Zakorzenienie

Mam takie magiczne kółeczko i już Ci piszę...
wg niego dzisiaj dokładnie kończysz 14 tydz.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:38   #3548
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzień dobry
Też od rana siedze przy kompie. Małż poszedł do pracy i zostałam sama do sprzątania a mi się taaaak nie chce. Dobrze że mam tylko małe mieszkanko a nie dom.

Ja dzisiaj zaczęłam suwaczkowy 17 tydzień

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:49   #3549
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Dzieki serdeczne czyli zaczynam 15 tak jak myslalam normalnie glupieje przez ta ciaze hihi dobra teraz jade do miasta pozniej na usg i sie do Was odezwe
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:04   #3550
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Witam pisze tak zrana bo spac nie moge dzis mam usg w poludnie i jak zawsze sie martwie,boje itp.......wszys tko mi sie chrzani sama nie wiem ktory tydz.zaczynam a ktory koncze moze Wy mi powiecie ostatnia m-czka 3.07.2010 a termin na 10.04.2011 a mi sie mota wszystko w glowie z tymi tyg....jakos w I c nie mialam takich problemow a tu ciagle mi cos nie pasuje ja uwazam ze dzis koncze 14 i wchodze w 15tydz. wezcie mi napiszcie bo swiruje przez to dzisiejsze usg
nie denerwuj się ja osatatni okres miałam 01-07-02010 a termin mam na 08-04-2011 więc u ciebie wszytsko ok
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:05   #3551
iweczka
Zakorzenienie

ja tez cierpię na bezzennośc :-(, do tego ciagnie mnie coś w dole brzucha, chodze jak polamana. Jak nie przejdzie to chyba skonczy się na wizycie u lekarza...mam nadzieje ze nic zlego się nie dzieje.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 09:55   #3552
Montii
Zakorzenienie

wy na bezsenność a ja mega senność :ehem :

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 10:00   #3553
trzyrazyi
Zadomowienie

PRUNELLE dziekuje kochana jestes ..tak ja mowilam lekarzowi ze w ciazy jestem i powiedzial ze bezpieczny jest dla mnie a co najwazniejsze dla dziecka,ja sie bardzo wystraszylam bo ta znajoma plamila po nim..tak twierdzi ze po nim...wczoraj rozmawialam z kolezanka jest tu pielegniarka i tez mowila ze on jest bezpieczny takze sprobuje trzymaj kciuki dziekujje jeszcze raz

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Wedlug mnie dzis rowne 14 tyg. super ~
Stary 2010-10-09, 10:15   #3554
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Poza tym,chciałam się pożegnać.Jutro lecę do Polski i nie wiem,kiedy będe miała internet?! Postaram się wchodzić na wizaż,jak tylko będę mogla.Trzymajcie się,mamuśki i dbajcie o siebie i maleństwa! Buziaczki dla Was,mocno ściskam
kochana wracaj szybko do nas życzę ci spokojnej podróży

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

ja mam tylko linie z włosków ale nie jest jakoś mocno widoczna.
To trzymaj się ciepło, uważaj na siebie i wracaj do nas szybko bo będziemy tęsknić

Będzie któraś dziewczyna w ten wtorek na tym dniu w przychodni co pisałam?
ja też mam linie ale z włosków :P a co do przychodni to ja może będę jak mąż zwolni się z pracy troszkę do Rybnika mamy ale ja uwielbiam takie rzeczy i chciałabym skorzystać z porady dietetyka i kosmetyczki jak dbać o twarz w ciąży bo mi syfy zaczęły wyskakiwać na twarzy a miałam 4,5 miesiąca spokoju

Cytat:
Napisane przez laseczkaa
tez bardzo podobają mi się te huśtawki tylko odradzono mi je bo jak dziecko przyzwyczai się do huśtania a z takiej huśtawki szybko wyrośnie to co wtedy ... trzeba będzie je ziuziać cały czas...

ale uważam osobiście że te huśtawki są śliczne no ale cóż chyba rozsądek zwycięży ...
mój mąż strasznie się napalił na tą huśtawkę ale jak zobaczyliśmy ceny to wymiękliśmy ja na 100% kupię taki leżaczek dla dzieciaka, widziałam u koleżanki i ona to sobie bardzo chwali

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:19   #3555
Montii
Zakorzenienie

ja też kupię taki leżaczek
a funkcję bujania zablokuję...

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 10:53   #3556
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kochana wracaj szybko do nas życzę ci spokojnej podróży

ja też mam linie ale z włosków :P a co do przychodni to ja może będę jak mąż zwolni się z pracy troszkę do Rybnika mamy ale ja uwielbiam takie rzeczy i chciałabym skorzystać z porady dietetyka i kosmetyczki jak dbać o twarz w ciąży bo mi syfy zaczęły wyskakiwać na twarzy a miałam 4,5 miesiąca spokoju

mój mąż strasznie się napalił na tą huśtawkę ale jak zobaczyliśmy ceny to wymiękliśmy ja na 100% kupię taki leżaczek dla dzieciaka, widziałam u koleżanki i ona to sobie bardzo chwali
Sliczne sa te wszystkie rzeczy dla dzieci...tylko kupowac i kupowac by mozna
Stary 2010-10-09, 11:00   #3557
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

leżaczek fajny może też go kupię .

a ogólnie wymęczona tym przeziębieniem jestem .dziewczyny może któraś z was miała katar będąc w ciąży i lekarz jej coś zalecił .

jejku mam straszny katar .dziś aż w nocy spać nie mogłam o 3 w nocy się obudziłam i całą godzinę nie spałam .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 11:07   #3558
Montii
Zakorzenienie

tetrisal na katar

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 11:12   #3559
agaaga89
Zakorzenienie

ja czekałam aż mi przejdzie, i umęczyłam się dobre 1,5 tyg. z głupim katarem, a do dziś jeszcze rano i wieczór smarkam, że aż czuję jak mi z zatok schodzi...

Stary 2010-10-09, 11:16   #3560
Montii
Zakorzenienie

ja mialam dodatkowo chore gardło ;-))
i ani to nosem ani ustami oddychac, tetrisal pomogl mi od razu

dzisiaj znowu snił mi się synek

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 11:21   #3561
agaaga89
Zakorzenienie

Oj to mnie na szczęście gardło przeszło w jeden dzień, wygrzałam, wypociłam i został sam katar z samopoczuciem
Będę wiedziała na przyszłość o tym tetrisalu, napewno się przyda na czas zimy

Oj to Twoje dzidzi Ci wysyła jakieś sygnały, albo to mamuśkowa psychika już szaleje

Stary 2010-10-09, 11:24   #3562
Montii
Zakorzenienie

kochana a wasz synus jak ma miec na imie? jest juz jakies?

najgorzej jak mi katar z zatok schodzil taki zielony, sorry za opis to tetrisal mnie uratowal

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 11:26   #3563
agaaga89
Zakorzenienie

Ostatecznie sprawa rozgrywa się między Maksem a Gabrielem, chociaż ja choruję na Miłosza w ostatnim czasie już nie wspomnę o Jakubie, ale TŻ nie chce słyszeć nawet... więc chyba zostanie Maks,Maksymilian

Stary 2010-10-09, 11:30   #3564
Montii
Zakorzenienie

Gabriel piekne imie moj chcialby tak dac

My sie zastanawiamy nad Fabianem osobiscie nie znam zadnego hmmm

ale mam smaka na paprykarz !!!!!

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 11:33   #3565
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
ja czekałam aż mi przejdzie, i umęczyłam się dobre 1,5 tyg. z głupim katarem, a do dziś jeszcze rano i wieczór smarkam, że aż czuję jak mi z zatok schodzi...
A ja to od poczatku ciazy przeziebiona jestem i caly czas kaszle mam taki suuuuuuchy kaszel...moja znajoma tez miala cala ciaze i podziembiona byla taka widocznie moja ciaza juz///
Stary 2010-10-09, 11:34   #3566
agaaga89
Zakorzenienie

Fabian, ładne nie jakieś wydziwione, tylko takie ..płynne no nie wiem jak to określić,ale podoba mi się

Ja wczoraj w sklepie miałam straszną chęć na jakiś paprykarz albo jakąś rybkę w puszce na ostro, ale przypomniałam sobie jak ostatnio kupiłam śledzia w śmietanie bo miałam chęć i leżał w lodówce aż zaśmierdnął, bo chęć mi minęła zanim go doniosłam do domu ...

Znikam na trochę,bo brakło mi 0,5 m tiulu do wiązania cukierków, masakra

Stary 2010-10-09, 11:36   #3567
Montii
Zakorzenienie

agus tak? bo ja sie wlasnie balam,ze to jakies udziwnione imie
chyba potrzebuje potwierdzenia dobrego wyboru....
buzka

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 12:02   #3568
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tetrisal na katar
dzięki spróbuję .

a ja z imion mam tak dla dziewczynki ja chcę
Wiktoria
Oliwia
Liliana
ale chyba będzie Wiktoria
a dla chłopaka mój TŻ uparł się na Kacpra
a ja się zastanawiam jeszcze nad Igorem ,Alexem ,Maxem,Filipem.

ogólnie umówiliśmy się że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca ale imię wybrane musi podobać się 2 osobie
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 12:05   #3569
Montii
Zakorzenienie

u nas Hania
no i może Fabian

lubię mieć wszystko ustalone, denerwował mnie brak imienia dla chłopca

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Lilianna ale piękne imię

[LEFT]
Stary 2010-10-09, 12:05   #3570
wanilia83
Zadomowienie

montii Fabian to bardzo ładne imię przyznam się że pierwszy raz słyszę i od razu mi się spodobało

laseczka my też zastanawialiśmy się nad Lilianą ale ja się uparłam na Nadie, chociaż mój jeszcze nie zaakceptował, musi być Nadia i już !

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-10-09 o 12:06
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości