|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w sumie z drugiej strony nie wiem, co gorsze... Mam zakładać raz w tyg, a niedługo zacznę 3 trymestr. Wiem, że takie infekcje mogą maleństwu zaszkodzić. A co do kwasu foliowego - preparaty witaminowe najczęściej i tak go mają, więc łykamy go tak czy inaczej. ![]() Cytat:
Ciężko to zrobić? Kupujesz, czy hodujesz własne? ![]() A co do rozłąki - są kobiety, którym nie przeszkadza, że męża i tydzień nie ma, bo ma zarabiać (np. jako kierowca w trasie), a potem jeszcze wypominają mu, że same przez większość czasu siedzą (patrz - moja ciotka; ależ ja się na nią uwzięłam Jak pisałam stronę czy dwie wcześniej byłam na ćwiczeniach dla ciężarnych i byłam baaardzo zadowolona. Jak chcesz ćwiczyć sama, a masz możliwość zainwestowania 30-40 zł to polecam piłkę do fitnessu. Ponoć teraz na porodówkach w większości takie piłki są. Jakieś ćwiczenia są też zwykle w SR. Cytat:
), bo tego się przecież nie sprzeda... Muszę się w takim razie rozejrzeć za olejkiem migdałowym (Weleda najlepsza?). Dzięki za info. |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() _havana_, piękny brzusio! Werka, cieszę się, że sobie pogadaliście! Miłego dzionka Dziewczynki! Buziaki dla Was i Maluszków!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-10-09 o 12:05 |
|
|
|
|
#3335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny ksztalt ja mam inny....do tego u mnie to juz by bylo widac tysiac wlosow jakby zrobila takie zdjecie ![]() Cytat:
a na wizazu jest bardzo duzo osob ktore sie na tym znaja i na pewno nam pomoga
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Sporo tych leków niektore z was biora. Dość rozpowszechniona na tym wątku jest nospa...ja nie mam potrzeby jej brac..nic mnie nie boli. Nie ma skurczy brzuszka ani tez napiecia wiązadeł jak pisałyście..nie wiem czy to dobrze..:-/
Wogóle od poczatku ciazy nie brałam zadnego leku przeciwbolowego...kilka razy bolała mnie glowa ale wytrwałam.Tylko witaminki biore..i jakos miałam obawy, że moze za mało..a magnez po co???W sumie w moich witaminkach jest tez magnez one zawieraja wszystkie niezbedne witaminy dla kobiety w ciazy wiec nie ma chyba potrzeby tego uzupelniac....dziekuje za odpowiedz wszystkim. Mykam do kuchni mam sporo pracy...a robi dzis moje 2 ulubione sałatki a parapetówke...jedna z kurczakiem a druga z tunczykiem..palce lizac dawno tej z tunczykiem nie jadłam a jest swietna obydwie jak ktos chce przepis..służe Milego dnia
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu robi się kulinarnie. Staram się nie patrzeć na wagę, bo tylko doła sobie można narobić (oczywiście, jeżeli ktoś cały czas kontroluje). Najważniejsze, żeby dzidziusie się rozwijały prawidłowo, a z wagą będzie się walczyć już po.
Ale mam płaczliwy dzień dzisiaj i do popołudnia uwiązane ręce, bo wiecznie ktoś po coś ma przyjść, jak nie właściciele, to teściowa umyć okno........
|
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Justine1988 im mniej tych leków, tym lepiej
, a z Tobą jest wszystko w porządku ![]() A czy ktoś ma przepis na dobrą zapiekankę z ryżem?? Bo znudziły mi się te makaronowe i ziemniaczane... Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-09 o 12:49 |
|
|
|
#3341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten z Weledy jest specjalnie do tego przeznaczony. Cytat:
Cytat:
Wrzuć może oba, bo tu same wygłodniałe baby. |
|||
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
havana brzuszek sliczny a jaka ty wogole chudziutka jestes
ja mam przynajmniej 2 razy wiekszy![]() a co do kombinezonu Kamilek jak sie ur mial 52 cm kombinezon na 62 i byl dobry uwazambo dziecko miala kilka warstw ciuszkow wiec moglkam wszystko ladnie dopiac i mial wygodniie nic go nie obciskalo Teraz córcia bedzie miala kombinezonik po braciszku niebieski z samochodzikiem a jaeszcze wam polece moja kolezanke z mamusiek st-luty 2009 co robi rozne cudeńka np takie: http://aukcje.nasza-klasa.pl/szydelk...266987550.html http://aukcje.nasza-klasa.pl/item1261406959.html
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-09 o 12:57 |
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha racja!
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka śliczności te rzeczy...
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za komplementy
No jestem chudzielec straszny i niestety wchodzi mi tylko w brzuch i już straciłam nadzieję na normalny zdrowy wygląd. 6kg do przodu weraa11 co co kłaczorów to mi też powyrastało sporo a nigdy takich nie miałam. Ach te hormany.... Mam nadzieję, że potem jakoś znikną ![]() Stokrotka81 te kompleciki szydełkowe są prześliczne Ja bym też chętnie poznała jakiś pyszny przepis na zapiekankę ryżową Do mojej ciąży dołączyła kolejna dolegliwość. Czasami w nocy łapią mnie straszne skurcze łydek. Kurcze nie wiedziałam, że może tak boleć noga Masakra... Może to oznaka niedoboru magnezu? Ide teraz w poniedziałek na wizytę do mojej gin, ale może któraś z Was też tak ma?
|
#3346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do masaży i nacinania: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x Tylko z tego co wiem, rodzenie w pozycji wertykalnej u nas jest niemalże niemożliwe. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Też tak mam, tj. rano jak się obudzę i wiercę na łóżku to mnie łapią skurcze łydek. A magnez 2x dziennie łykam. |
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki, tak sobie Was poczytałam trochę i chciałabym wreszcie się do was przyłączyć. Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła? Mój synek jak się nie pospieszy to pojawi się na świecie 2 stycznia.
|
#3349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem, że to już było parę dni temu ale nadrabiam i aż musiałam napisać. JA USŁYSZAŁAM TO SAMO!!!! Mam dwie kanapy do wyboru i pytam się Tzta która wygodniejsza i co usłyszałam?! Że łóżko takie wielkie sypialne kupimy i wstawimy do pokoju. Ja rozumiem jak ktoś ma sypialnie i salon... Ale ja będę dzielić z dzieckiem jeden pokój. To będzie nasz salon, sypialnia i pokój dziecka i nie wyobrażam sobie zapraszać gości na kawe i sadzać ich na wielkim łożu To już są po prostu małe rozumki naszych Tżtów ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o preparaty to ja tylko biore witaminki, jak bylam przeziebiona to mialam obaawy ze bede musiala brac antybiotyk ale na szczescie wymaz z gardla wyszeld ze to nie bakteria takze nic nie bralam. Poza tym nic a nic nie bralam, czasem cos boli czy kuje ale da sie przezyc. Weraa sorry jak cie urazilam ale jak czytam cos takie "albo ja albo pilka" to niestety stwierdzam ze ani Ty ani On nie jestescie gotowi na zwiazek. W zyciu trzeba isc na kompromis i nie moze byc wszsytko tak jak my chcemy. I tez musimy pamietac o potrzebach i zainteresowanaich drugiej osoby. A tu ciagle o jedzeniu rozmowa, u nas dzis kluchy, jeszcze nie wiem jakie zamowimy cos z wloskiej. M jutro ma maraton takze potrzebuje duzo weglowodanow. U nas caly weekend piekna pogoda 28/29 stopni i slonce. Jutro spedzimy w srodmiesciu pierw kibicujemy M, pozniej wezme coreczke do biura, uwielbia chodzic do mamy do pracy. Pozniej jak M bedzie mial sile to jakis lunch. A dzis to jak sobota ballet z Oli, zakupy, pranie i pozniej park czy moze do lasu sie wybierzemy. Kolory zaczynaja sie piknie zmieniac. Uwielbiam jesien. |
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby mogę, ale teoria a praktyka, jeszcze w prowincjonalnym szpitalu... ![]() A tu jeszcze trochę o masażu i ćwiczeniu Kegla. ![]() Cytat:
(No może trochę przesadziłam. :P) |
||
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że przynajmniej w kwestii mebli mogę się dogadać z moim TŻ. Za to nadrabia w kwestii kupowania czegokolwiek dla maleństwa. Uważa że ma "wściekliznę macicy" bo oglądam np. wózki w kilku sklepach.
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Welcome to Hell (No może trochę przesadziłam. :P) Ale tylko odrobinkę Jak na razie jesteście dla mnie skarbnica wiedzy bo ja zielona jestem jak nie wiem co
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz już imię dla Maluszka?
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wracam wciagnelam sieja swoja prace uwielbiam, jest stresujace ale trzeba to kontrolowac, pracuje tam juz 8 lat, takze sa dla mnie bardzo dobrzy. Mozna powiedziec ze mam duzo wolnosci, jak potrzebuje to moge pracowac z domu. Ja mam taki charakter ze w domu bym nie wysiedziala. Musiala bym byc bardzo bogata by nie pracowac by mnie bylo stac na wiele innych zajec. Przez macierzynski nie bede pracowac to juz sobie zaplanowalam ze sie przygotuje do egzaminu na magistra i od wrzesnia zaczne. to jest choronba ![]()
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Podoba mi się Szymon i liczę na to że mój TŻ się na nie zgodzi bo jak na razie to on nie jest przekonany
stalowamagnolia widziałam że Ty wybrałaś Marcel moja koleżanka z pracy ma właśnie Marcela uroczy z niego chłopiec bardzo pogodny i mądry.
Edytowane przez charmeuse_25 Czas edycji: 2010-10-09 o 16:47 |
|
|
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bardzo dobre podejscie do życia i widać ze akurat tobie udalo się znaleźć super pracę, a macierzyński jest swietną okazją na napisanie pracy mgr..też zamierzam go tak spożytkować i mam nadzieje ze maluszek będzie na tyle grzeczny ze mi na to pozwoli
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
charmeuse_25 witamy w świecie mam styczniowo-lutowych
![]() Louboutinka, a ja się zastanawiam nad jakimś kursem, bo jedne mgr i drugie podyplomowe mam już za sobą i nie uśmiecha mi się pisanie kolejnej pracy. Prawdopodobnie będę miała czas na częściowym wychowawczym. Też liczę na grzeczne dziecię
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-09 o 17:08 |
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też chcę taką temperaturę na dworze.. a nie siedzieć pod kołdrą i grzać ręce na kratce od wentylatora w laptopie
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Ale w sumie z drugiej strony nie wiem, co gorsze... Mam zakładać raz w tyg, a niedługo zacznę 3 trymestr. Wiem, że takie infekcje mogą maleństwu zaszkodzić. 
Ciężko to zrobić? Kupujesz, czy hodujesz własne?
jak tak dalej pojdzie to znow bede miec 18 na koniec ciazy... ale te ciasteczka sa takie pyszne

Haters Gonna Hate