Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 22:52   #631
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Ania

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, ostatnio z Małżem się śmialiśmy się z siebie, bo jak Kuba poszedł spać po Dniu Maruda, to tylko uff... zrobiliśmy. Jednocześnie
My czasem też tak mamy

Cytat:
Nie spał wcale? Mój poległ, (pewnie zaraz wstanie), a ja na osłodę ciężkich chwil jem napoleonkę i piję kawkę
Daj kawałek

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, ja jestem zmeczona. Od wczoraj popoludnia jeszcze nic nie spalam i pewnie sie poloze okolo polnocy. Zazwyczaj mam raz w tygodniu takie 24 -36 godzin bez snu, tylko jakos ostatnio nie mialam jak sie zregenerowac i gonie resztkami sil. Dobrze, ze maz ma udzial w pracach domowych, bo nie dalabym rady inaczej.
Ja nie dałabym rady tyle bez snu
Teraz nocki zarywam i jestem strasznie zmęczona. I ja nie pracuję.

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Moje dziecko przemówiło Uwaga uwaga słowo urodziny w jego wykonaniu to "komanyny" Jestem pewna bo powtórzył 3 razy. a baja to "bama"
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 07:52   #632
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Kasiu, a Laura nie przychodzi do Ciebie, jak Ty odejdziesz?
przychodzi, przychodzi, a ja odchodzę tzn.schodzę jej z drogi tak by do mnie nie mogła podejść i jest lament,krzyk,płacz niesamowity.
Skutkuje do następnego razu.

We wtorek idę do pracy

Miłego dnia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:18   #633
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Daj kawałek
Zjadłam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
przychodzi, przychodzi, a ja odchodzę tzn.schodzę jej z drogi tak by do mnie nie mogła podejść i jest lament,krzyk,płacz niesamowity.
Skutkuje do następnego razu.
To ja bym musiała zamknąć się w drugim pokoju

Kasiu, kiedy będziesz szła na wizytę?

Kubuś daje czadu na całego , tak sobie pomyślałam, że jak zęby przystopują, to akurat bunt dwulatka się zacznie . Już się nie mogę doczekać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:29   #634
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry

Jak nocka minęła?
U nas w miarę ok, choć coś nad ranem płacze przez sen były i nie wiadomo o co szło, ale teraz już Ant biega jak szalony.

Musze dzisiaj załatwić sprawę z moim telefonem, bo od 3 mies. nie mogę doprosić reaktywację. Podobno mają błąd w systemie i ja u nich nie widnieję (ale przy zerwaniu umowy, to widnieję, że mam karę zapłacić....).
Nie dało się tego załatwić w zwykłym punkcie u podobne w salonie firmowym powinni dac radę...
Idę szukać gdzie czynne w sobotę.

Buziaczki, miłego dnia
Stary 2010-10-09, 10:31   #635
mariolasl
Zakorzenienie

Milego weekendu
Wczoraj spedzilismy mily wieczor z mezem, ogladalismy "Salt". Jak ktos lubi thrillery, to polecam chociazby po to, aby zobaczyc piekna Angeline i Olbrychskiego razem.

Ciekawe, czy Svi podobaly sie "Piranie"

Wlasnie pije kawe, maz wybyl do pracy o 7, a Antonio okropnie niegrzeczny dzisiaj, nawet nie chce mi sie isc zobaczyc, co znowu robi w sypialni
Stary 2010-10-09, 10:34   #636
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

no wiec bylismy wczoraj na tych golych cyckach 3d
bo tak powinien sie ten film nazywac

mariola ja tez wlasnie chcialam zobaczyc Salt - glownie ze wzgledu na tych wlasnie aktorow razem

ide ogarnac chate i siebie
i jade po malego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 10:50   #637
p4w
Zakorzenienie

my już dziś lepiej się czujemy - Tomek szaleje, a ja ledwo żyję, bo wczoraj w pracy jak nigdy i jak na złość co chwilę ktoś z bólem przychodził
a ja ledwo żywa...

na szczęście Tomuś ma się już lepiej - na buźce krostki już przyschły, na ciałku jeszcze nie do końca, ale to pewnie przez brak dostępu powietrza jak na główce...

idę czytać co napisałyście

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

p4w trzymam , żeby Ci się polepszyło

Cytat:
. Kiedyś katarzynka wklejała artykuł nt. i było tam, że to najlepsza metoda na roczniaka. My próbujemy w ten sposób, ale Maciek to twarda sztuka

---

Oczywiście Wodzu nie śpi Help! Help!
ja tak robię - zostawiam tam gdzie go złapie histeria - nawet na podłodze i nie reaguje
jak przyjdzie do mnie to pytam czy już mu przeszło i czy możemy zrobić to czy tamto jak on znów wybucha płaczem to znów go zostawiam i zajmuję się czymś innym - działa

Cytat:
p4w wiedzialam, ze napiszesz, ze zawsze pytasz, czy pacjentki sa w ciazy
no bo pytam
zawsze pytam o stan zdrowia, przyjmowane leki i poprzednie reakcje na znieczulenia

mój szef się zawsze śmieje, ze mi przejdzie wkrótce

Cytat:

dziękuje
ja nie wątpie, że nie napisałaś.Mi musiało umknąć

ja konsekwentnie się trzymam tego mimo że efektu nie widzę.Mam nadzieję że teraz koduje i to zaprocentuje.
Ja stosuję zasadę jakby osamotnienia.Nie wkładam do łóżeczka czy gdzies,po prostu odchodzę +kilka słów,odpowiedni ton+mina.Bije nadal(Aniu jak też po buzi zarabiam, albo gdzie popadnie), ale jak odchodzę to zawsze jest lament okrutny

ocieplenia stosunków
najważniejsze, ze się w końcu zgadałyśmy , choć moze to ja pomyślałam i nie napisałam, bo ostatnio przeoczyłam pytanie Unholly, więc nie wykluczone, ze nie odpisałam też Tobie

Kat, na pewno zadziała - ja widzę, ze u nas histerie krótsze są

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 11:14   #638
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

To ja bym musiała zamknąć się w drugim pokoju

Kasiu, kiedy będziesz szła na wizytę?

Kubuś daje czadu na całego , tak sobie pomyślałam, że jak zęby przystopują, to akurat bunt dwulatka się zacznie . Już się nie mogę doczekać
no tak aż to bym nie chciała.Myślę że większą karą dla niej jest to że niby jestem na wyciągnięcie ręki ale nieosiągalna.
Jak już jest tuż przy mnie, to przytrzymuje ją i odchodzę w drugim kierunku, ona za mną i tak to trwa.Ja "zajmuję się"czymś i jak widzi że płacze nie pomagają ta nastaje cisze jak makiem zasiał.
Rzeczywiście krócej to trwa....bo dawno kasjerka z Żabki nie pytała "dlaczego L tak płakała" chyba że już się boi moich odpowiedzi

W poniedziałek

U nas jeszcze dojdzie w tym czasie nowy członek rodziny też nie mogę się doczekac
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

no bo pytam
zawsze pytam o stan zdrowia, przyjmowane leki i poprzednie reakcje na znieczulenia

mój szef się zawsze śmieje, ze mi przejdzie wkrótce
ja z moją panią jesteśmy prawie na "ty" i ona też zawsze pytała.Co wizyte.Nawet jak miałam 3 w tygodniu.To chyba odruchowe.

Kupiłam małej nowe szmaciaki do domu, bo w 21 pochodziła miesiąc i tydzień i już paluszki podkurczała.Rozmiar 22, boshe jakie kajaki nie podobają mi się....dziwnie wyglądają takie duże,a luzu ma odrobinkę

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-10-09 o 11:15
Stary 2010-10-09, 11:31   #639
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja z moją panią jesteśmy prawie na "ty" i ona też zawsze pytała.Co wizyte.Nawet jak miałam 3 w tygodniu.To chyba odruchowe.
to bardzo dobrze
ale czasem trzeba trochę odchodzić od odruchów bo zdarza mi się pytać "czy choruje Pan/Pani na coś..." i zanim zdążę zapytać o leki to pacjent krzyczy "nie, wszystko w porządku", ale widzę starsza Pani więc pytam dalej " ... cukrzyca, serce, nadciśnienie, tarczyca...." a pacjentka " no tak na nadciśnienie i serce to choruję już od dawna, ale czuję się dobrze "

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-09, 13:13   #640
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam
O Ty!

Ja za to dziś jem właśnie pół napoleonki (została jedna w cukierni i z Małżem się podzieliłam), 3 małe eklerki i jednego pierożka z masą pomarańczową i chyba będzie mi mało

I do tego kawka

Ja już się boję tego buntu dwulatka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jak nocka minęła?
U nas w miarę ok, choć coś nad ranem płacze przez sen były i nie wiadomo o co szło, ale teraz już Ant biega jak szalony.

Musze dzisiaj załatwić sprawę z moim telefonem, bo od 3 mies. nie mogę doprosić reaktywację. Podobno mają błąd w systemie i ja u nich nie widnieję (ale przy zerwaniu umowy, to widnieję, że mam karę zapłacić....).
Małża nocka była dziś więc luz. Dał mi pospać do 9

Należy im się
A abonament płacisz mimo, że nie korzystasz z tel?

Cytat:
my już dziś lepiej się czujemy - Tomek szaleje, a ja ledwo żyję, bo wczoraj w pracy jak nigdy i jak na złość co chwilę ktoś z bólem przychodził
a ja ledwo żywa...

na szczęście Tomuś ma się już lepiej - na buźce krostki już przyschły, na ciałku jeszcze nie do końca, ale to pewnie przez brak dostępu powietrza jak na główce...

Super, że już lepiej

Cytat:
no tak aż to bym nie chciała.Myślę że większą karą dla niej jest to że niby jestem na wyciągnięcie ręki ale nieosiągalna.
...
W poniedziałek
...
Kupiłam małej nowe szmaciaki do domu, bo w 21 pochodziła miesiąc i tydzień i już paluszki podkurczała.Rozmiar 22, boshe jakie kajaki nie podobają mi się....dziwnie wyglądają takie duże,a luzu ma odrobinkę
Też myślę, że to dla Niej większa kara. Ja robię tak samo.

Zdaj relację koniecznie

To spore rzeczywiście. Zuzka 20 jeszcze nosi. Kalosze kupiłam Jej 22 i są za duże.

No to się jeszcze przywitam

Dzień dobry
Stary 2010-10-09, 13:50   #641
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo dobrze
ale czasem trzeba trochę odchodzić od odruchów bo zdarza mi się pytać "czy choruje Pan/Pani na coś..." i zanim zdążę zapytać o leki to pacjent krzyczy "nie, wszystko w porządku", ale widzę starsza Pani więc pytam dalej " ... cukrzyca, serce, nadciśnienie, tarczyca...." a pacjentka " no tak na nadciśnienie i serce to choruję już od dawna, ale czuję się dobrze "
o jaaaa uśmiałam się
brzmi jak dobry żart, a to samo życie

Cytat:
O Ty!

Ja za to dziś jem właśnie pół napoleonki (została jedna w cukierni i z Małżem się podzieliłam), 3 małe eklerki i jednego pierożka z masą pomarańczową i chyba będzie mi mało

I do tego kawka

Zdaj relację koniecznie

To spore rzeczywiście. Zuzka 20 jeszcze nosi. Kalosze kupiłam Jej 22 i są za duże.
nie mogę siegnąć pamięcią kiedy miałam ciastka z cukierni do kawy w domku...hmmm, bo drożdżówka się nie liczy.No nie wiem..., ale zjadłabym może ogromną bezę z kremem kawowym, zwykłą bombę rumową, albo coś

wiadomo

L ma minimalnie większą stopę od 7mc starszej kuzynki :wow:

To co wczoraj zarobiłam to straciłam.Niby małej kapcie, troszkę owoców,jogurcików, smakołyków i niby niewiele przy kasie, ale jeszcze w rossmanie pampersy,3mleczka,kaszki i ledwo na 1 kozaka dla mnie zostało, a spodobały mi się w hurtowni takie zwykłe...ehhh

Wczoraj ale malowałam dziewczyne....
wytatuowane miała jakieś25-30% ciała
włoski przedłużone,zagęszczone
rzęski też przedłużone
ząbki wybielone
piercing:brew,język,warga
makijaż permanentny
ustka ostrzyknięte
piersi zrobione...
no oryginał nad oryginały a do tego inteligentna bestia, kilka języków, naprawdę klawa babka.
I zamiast wrócić do domu to zasiedziałam się z nimi i nim szłam spać było przed 1

Stary 2010-10-09, 14:47   #642
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już jest tuż przy mnie, to przytrzymuje ją i odchodzę w drugim kierunku, ona za mną i tak to trwa.Ja "zajmuję się"czymś i jak widzi że płacze nie pomagają ta nastaje cisze jak makiem zasiał.
Rzeczywiście krócej to trwa....bo dawno kasjerka z Żabki nie pytała "dlaczego L tak płakała" chyba że już się boi moich odpowiedzi

W poniedziałek
U Kuby takie moje zachowanie nasila frustrację

Czekamy na relację , na pewno już usłyszysz bicie serca

Cytat:
O Ty!

I do tego kawka
No ale nie wiedziałam, że będziesz chciała

Nieźle sobie pozwalasz , ja dzisiaj z babką czekoladową z wiśniami

Dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki stawiały pierwsze kroki, to od razu np. prawa noga do przodu, potem lewa dalej niż prawa? Czy jedna noga do przodu, a druga dostawiona?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-09, 15:27   #643
morska
Zadomowienie

Trochę spóźniona, ale dziękuję za miłe słowa pod adresem mego Aktorzyny

Cytat:
, bardzo rano musisz wstawać?

A jak Tymek śpi teraz w dzień?
Tak bardzo rano to nie, bo zazwyczaj o 6., a raz o 7.
Ale spać chadzam późno, bo ok. 1. Wcześniej nie potrafię się wyrobić A 5 godzin snu, przerywane Tymkiem to mi za mało (ja śpioch jestem)
W czwartek i piątek już się bardzo boję, że zaśpię i nastawiam 3 budziki - jeden w sypialni (najczęściej wyłączam i śpię dalej), drugi w przedpokoju, a trzeci w innym pokoju
Za to w soboty i niedzielę śpię do "oporu"

Tymek w dzień sypia podobno zazwyczaj 1,5 h między 13. a 15. Akurat jak wracam to podobno jest świeżo po drzemce. A w weekend wstajemy trochę później i drzemka wypada między 14. a 15.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A w ogóle to wczoraj przy kąpieli coś mnie podkusiło (leżące w łazience nożyczki chyba przemówiły) i obcięłam Zu grzywkę
A zdjęcie?

Cytat:
Z Biedronki -Mleczna Dolina, President - o smaku naturalnym. Do serka daje 1 jajko i mąkę, tak żeby było gęściejsze niż ciasto naleśnikowe. Kładzie się je łyżką maczaną we wrzątku na gotującą wodę. Gęstość można zweryfikować po pierwszym włożeniu klusek do wrzątku. Troszkę trzeba pogotować. Można podawać z roztopionym masełkiem, ja dawałam już z bułką tartą zrobiną na masełku. Pycha, sama uwielbiam.
Ooo, ja też jeszcze nie robiłam, mimo, że mam ten przepis zapisany (zapomniałam o nim ). Rozumiem, że z każdego serka wychodzi? Bo mam duży zapas Bieluchów z Tesco.
A u mnie w Biedronce nie ma serka z Mlecznej Doliny - tylko kefir i śmietana - ciekawe dlaczego.

I gratuluję zdanych testów

Cytat:
Dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki stawiały pierwsze kroki, to od razu np. prawa noga do przodu, potem lewa dalej niż prawa? Czy jedna noga do przodu, a druga dostawiona?
, a co, Kubuś zaczął chodzić?

.
Stary 2010-10-09, 15:33   #644
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Tak bardzo rano to nie, bo zazwyczaj o 6., a raz o 7.
Ale spać chadzam późno, bo ok. 1. Wcześniej nie potrafię się wyrobić A 5 godzin snu, przerywane Tymkiem to mi za mało (ja śpioch jestem)
W czwartek i piątek już się bardzo boję, że zaśpię i nastawiam 3 budziki - jeden w sypialni (najczęściej wyłączam i śpię dalej), drugi w przedpokoju, a trzeci w innym pokoju
Za to w soboty i niedzielę śpię do "oporu"

Tymek w dzień sypia podobno zazwyczaj 1,5 h między 13. a 15. Akurat jak wracam to podobno jest świeżo po drzemce. A w weekend wstajemy trochę później i drzemka wypada między 14. a 15.
(...)
, a co, Kubuś zaczął chodzić?
Rzeczywiście, 5 godzin to mało,a potem jeszcze lekcje trzeba prowadzić
No nie mów, że działa na Ciebie budzik w przedpokoju

To też niedużo śpi w dzień, a w nocy ile godzin?

Coś próbuje, ale robi inaczej, czyli noga do przodu i dostawia drugą. Więc to nie to

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-09, 15:48   #645
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

jakos nie moge sie wbic spowrotem na watek, nie bylo mnie kilka dni i jakos tak dziwnie
do tego caly czas zadrecza mnie jedna mysl........jak sie zbiore na odwage to moze napisze w klubie

poki co spacerek zaliczony, mala spi a ja wlasnie wypilam kawke i zjadlam merci kawowe

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:23   #646
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

no wiec bylismy wczoraj na tych golych cyckach 3d
bo tak powinien sie ten film nazywac

mariola ja tez wlasnie chcialam zobaczyc Salt - glownie ze wzgledu na tych wlasnie aktorow razem

ide ogarnac chate i siebie
i jade po malego
gole cycki
nie czytalam nic o tym filmie i myslalam, ze fajny, a tu pod publiczke

p4w, ja nigdy nie watpilam, ze ty pytasz i nawet mialam dopisac to, ale bylam tak zmeczona, ze udalam sie za Antonio do lozka. Niestety ja nie mialam szczescia do takich stomatologow, nikt mnie o nic nie pytal, ewentualnie o alergie
Ciesze sie, ze miewacie sie lepiej, oby tak dalej
Ja tez tak reaguje na ataki histerii, baaardzo skuteczne. Na poczatku oczywiscie wymuszal uwage, ale ignorowalam to i teraz placze bardzo krotko. Tylko dalej kladzie sie na podlodze jak rozpacza

Dom ogarniety, zostaly lazienki, ale to dzialka meza na dzis. Antonio sobie drzemie, bo wczesniej go sasiad obudzil. Obiad sie gotuje, czekam na meza... Lubie miec taki psychiczny luz, ze nie musze do pracy i caly czas musze na zegarek patrzec,czy sie wyrobe ze wszystkim.
Urlop mam zamiar spedzic na nadrabianiu zaleglosci domowych. Codziennie jedno pomieszczenie, lacznie z pakowaniem ubran letnich i sprzataniem w szafach i wszystkich katow. Zazwyczaj takie rzeczy mam na biezaco zrobione, bo co tydzien przewracam dom do gory nogami (i np nie mam potrzeby "sprzatania na swieta"), ale po urlopie (poprzednim) duzo pracowalam i nie mialam kiedy, a maz sprzata, ale to juz nie to samo, nieco odbiega od mojego standardu

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-10-09 o 16:25
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:03   #647
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

A MAciek przestał mówić mama, wcześniej mówił często, a od prawie dwóch tygodni ani razu
Zuza tez miała taka przerwe
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
c
Zyjemy, nie chorujemy , Bartek biega jak szalony, ale jak poczytałam co mówią Wasze skarby to mi się smutno zrobiło ... Bartek dalej nic
jedyne co mówi to be, mama /jak chce Chocapic - co znaczy amam / kciii /woła kota/, wawa - wujek i tak smiesznie, jakoś po swoejmu woła tata i mama ... ale to nie brzmi jak mama i taka ... i ciągle tylko ehhhh
przesadzasz troszke, nie uważasz
przecież jeszcze duzo dzieciaczków mało mówi, w tym Zuzia
Cytat:
Wczoraj spedzilismy mily wieczor z mezem, ogladalismy "Salt". Jak ktos lubi thrillery, to polecam chociazby po to, aby zobaczyc piekna Angeline i Olbrychskiego razem.
ja tez mam ochote ogladnac ten film, uwielbiam jolie
Cytat:

moja Zuzanka dopiero 19 ma
Cytat:
Cytat:
Dom ogarniety, zostaly lazienki, ale to dzialka meza na dzis. Antonio sobie drzemie, bo wczesniej go sasiad obudzil. Obiad sie gotuje, czekam na meza... Lubie miec taki psychiczny luz, ze nie musze do pracy i caly czas musze na zegarek patrzec,czy sie wyrobe ze wszystkim.
Urlop mam zamiar spedzic na nadrabianiu zaleglosci domowych. Codziennie jedno pomieszczenie, lacznie z pakowaniem ubran letnich i sprzataniem w szafach i wszystkich katow. Zazwyczaj takie rzeczy mam na biezaco zrobione, bo co tydzien przewracam dom do gory nogami (i np nie mam potrzeby "sprzatania na swieta"), ale po urlopie (poprzednim) duzo pracowalam i nie mialam kiedy, a maz sprzata, ale to juz nie to samo, nieco odbiega od mojego standardu
Mariolka, szalejesz z tymi porządkami
ja mam zawsze plany co to ja nie zrobie jak bedemiec wolne ale najczesciej jak połowe z tego zrobie to jest dobrze
Stary 2010-10-09, 18:32   #648
katarzynka00
Zakorzenienie

czeko, coś się wydarzyło? to dobre czy złe wieści?

Stary 2010-10-09, 19:58   #649
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Mariolka, szalejesz z tymi porządkami
ja mam zawsze plany co to ja nie zrobie jak bedemiec wolne ale najczesciej jak połowe z tego zrobie to jest dobrze
Ja jak juz cos zaplanuje, to to zrobie. Nie jestem pedantka jak moja mama, ale lubie miec w domu czysto i porzadnie. U kogos nieporzadek mi nie przeszkadza, ale u siebie toleruje tylko artystyczny balagan

Mam jeszcze w planach przeczytac kilka ksiazek . Maz chodzi wczesnie spac, Antonio rowniez, a ja jestem typem sowy, wiec zapelnie sobie wieczory czytaniem
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

jakos nie moge sie wbic spowrotem na watek, nie bylo mnie kilka dni i jakos tak dziwnie
do tego caly czas zadrecza mnie jedna mysl........jak sie zbiore na odwage to moze napisze w klubie
Czeko,sciskam mocno. Mam nadzieje, ze to nic powaznego i wszystko ulozy sie po twojej mysli

Dalej w tematyce filmowej... niedawno byla mowa o horrorach, a dzis przypomnialam sobie "Drag mi to hell", jak komus malo dreszczykow, to mozna zobaczyc.
Stary 2010-10-09, 20:25   #650
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już się boję tego buntu dwulatka

Super, że już lepiej

ja też się boje

Cytat:
o jaaaa uśmiałam się
brzmi jak dobry żart, a to samo życie

Wczoraj ale malowałam dziewczyne....
wytatuowane miała jakieś25-30% ciała
włoski przedłużone,zagęszczone
rzęski też przedłużone
ząbki wybielone
piercing:brew,język,warga
makijaż permanentny
ustka ostrzyknięte
piersi zrobione...
no oryginał nad oryginały a do tego inteligentna bestia, kilka języków, naprawdę klawa babka.
I zamiast wrócić do domu to zasiedziałam się z nimi i nim szłam spać było przed 1
niestety nie jest to odosobniony przypadek

czyli nieźle zrobiona babka, ja też znam kilka przykładów takich babeczek - pozory jednak czasem potrafią mylić

Cytat:
gole cycki
nie czytalam nic o tym filmie i myslalam, ze fajny, a tu pod publiczke

p4w, ja nigdy nie watpilam, ze ty pytasz i nawet mialam dopisac to, ale bylam tak zmeczona, ze udalam sie za Antonio do lozka. Niestety ja nie mialam szczescia do takich stomatologow, nikt mnie o nic nie pytal, ewentualnie o alergie
Ciesze sie, ze miewacie sie lepiej, oby tak dalej
Ja tez tak reaguje na ataki histerii, baaardzo skuteczne. Na poczatku oczywiscie wymuszal uwage, ale ignorowalam to i teraz placze bardzo krotko. Tylko dalej kladzie sie na podlodze jak rozpacza

wow, ale z Ciebie pedantka (to był komplement )

u mnie sie zazwyczaj kończy na planach (mam na myśli sprzątanie w szafach)

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-09, 20:29   #651
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogę siegnąć pamięcią kiedy miałam ciastka z cukierni do kawy w domku...hmmm, bo drożdżówka się nie liczy.No nie wiem..., ale zjadłabym może ogromną bezę z kremem kawowym, zwykłą bombę rumową, albo coś
Ja też nie pamiętam. Dziś mnie naszło a że akurat przechodziłam obok cukierni to musiałam wstąpić

Cytat:
No ale nie wiedziałam, że będziesz chciała

Nieźle sobie pozwalasz , ja dzisiaj z babką czekoladową z wiśniami

To teraz będziesz już wiedziała, że ja zawsze chcę

Pozwalam sobie tak czasem tylko. A jeszcze u mamy "dobiłam" 3 kawałkami ciasta

Przyznam, że nie pamiętam jak to było

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
moja Zuzanka dopiero 19 ma
No i Zuzanka Twoja jest ponad miesiąc młodsza

Czeko
Stary 2010-10-09, 21:14   #652
Karolinak82
Zakorzenienie

Przywitam się tylko wieczornie i zmykam do łóżka

Myśłałam że dzisiaj sobie wypocznę, wyśpię się itp...tym bardziej ze wszystkie mięśnie mnie bolą, łupie w kościach...a tu dupa...wstałam przed 7 z Zu...Dziadek pojechał na działkę, Babcia cały dzień przespała (też ją coś bierze)...więc dzień biegający za Zu jestem padnięta...idę po Gripeksa i spać...jutro nadrobię

Spokojnej nocy
Stary 2010-10-09, 21:25   #653
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

napisalam w klubie..........

cos boli mnie gardlo wiec ide wziac jakies leki zeby mnie nie rozlozylo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:10   #654
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Miła perspektywa

Cytat:
pierwsza wersja

Cytat:
E co Ty pleciesz, przecież kto jak kto, ale Ty to już weteranka jesteś na wątku

Cytat:
Od samego czytania się zmęczyłam ale z ciebie obrotna kobitka

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Myśłałam że dzisiaj sobie wypocznę, wyśpię się itp...tym bardziej ze wszystkie mięśnie mnie bolą, łupie w kościach...a tu dupa...wstałam przed 7 z Zu...Dziadek pojechał na działkę, Babcia cały dzień przespała (też ją coś bierze)...więc dzień biegający za Zu jestem padnięta...idę po Gripeksa i spać...jutro nadrobię
Aktywny dzień z maluchem potrafi wykończyć

Nadrabiam od końca
Dzisiaj miałam kupę roboty bo małż w końcu mi okno skończył robić plus malowanie ściany i burdel w całym mieszkaniu gotowy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:46   #655
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ale za Wami tęsniłam masakra jakaś

Zyjemy, nie chorujemy , Bartek biega jak szalony, ale jak poczytałam co mówią Wasze skarby to mi się smutno zrobiło ... Bartek dalej nic
jedyne co mówi to be, mama /jak chce Chocapic - co znaczy amam / kciii /woła kota/, wawa - wujek i tak smiesznie, jakoś po swoejmu woła tata i mama ... ale to nie brzmi jak mama i taka ... i ciągle tylko ehhhh
to sobie ponarzekałam ... mogę jeszcze?
Bartek jak coś chce to stoi np przy stole i krzyczy, a raczej płacze ... jak mu coś nie pozwole i wezmę na ręce to mnie bije - juz tyle razy dostałam w twarz, ze nie zlicze
my za Tobą też
Bartuś mówi chyba nawet więcej niż Amelka
ja jeszcze nie dostałam od Amelii, jak chce mi zrobić an złość to ściąga mi okulary z prędkością światła

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Moje dziecko przemówiło Uwaga uwaga słowo urodziny w jego wykonaniu to "komanyny" Jestem pewna bo powtórzył 3 razy. a baja to "bama"
nowy słownik napiszecie

Cytat:
a propo wesela to bylo super w 1 dzien mala zasnela w kosciele, a na zabawie tanczyla, latala po sali, potem zanioslam ja do domu i Madzia z nia byla, po oczepinach wrocilismy
na drugi dzien mala byla caly dzien na zabawie bo uwaga.........tanczac z moja mama na rekach przy glosnej muzyce mala zasnela i spala 2 godziny w wozku na sali bylismy do konca tzn. po 3 w nocy wrocilismy
a wczoraj jeszcze brat ognisko zorganizowal to tez na chwile wpadlismy
Wercia imprezowiczka a fotki gdzie ?

I jeszcze zaległe fotki ze stolikiem i modelką dla Slepafuria w albumie są

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Jeszcze chciałam napisać, że dzisiaj małża po test wysłałam bo myślałam, że rodzinka się powiększy jutro miałam zrobić, a tu dzisiaj @ przylazła, spóźnienie 9 dni Dobranoc

Cass dziękuję za komentarze pisz co u was, jutro przeczytam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 02:52   #656
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wow ale dzis puchy byly

ja mialam dzis przygody
bylam z malym u tesciow i mieslismy jechac po jego porannej drzemce na kanie do niemiec, fotelik zostal postawiony w przedsionku i mialam go zamontowac w aucie u tescia, w miedzyczasie w pospiechu tesciowa zamknela kota w przedsionku i zsikal sie......na fotelik nosz kuzwa gdyby lezal dywanik jak zawsze to pewnie by tam zrobil, a ze chcialo mu sie, byl zamkniety i nic sensownego w poblizu nie bylo wybral sobie fotelik
i tyle z wycieczki
tesciowa prala juz dwa razy, no ale trzeba ze dwa dni powietrzyc jeszcze
wiec przymusowo maly zostal u tesciow na noc
Eryk u ojca
a TZ na sluzbie

wieeeeccc................ .......heeejaaaa
wlasnie wyszly ode mnie kolezanki
skutki zobaczycie na nk
bylo smiesznie

a teraz mi sie spac nie chce
pojechalabym do TZ ale do drzwi nie dojde
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 09:13   #657
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wow ale dzis puchy byly

ja mialam dzis przygody
bylam z malym u tesciow i mieslismy jechac po jego porannej drzemce na kanie do niemiec, fotelik zostal postawiony w przedsionku i mialam go zamontowac w aucie u tescia, w miedzyczasie w pospiechu tesciowa zamknela kota w przedsionku i zsikal sie......na fotelik nosz kuzwa gdyby lezal dywanik jak zawsze to pewnie by tam zrobil, a ze chcialo mu sie, byl zamkniety i nic sensownego w poblizu nie bylo wybral sobie fotelik
i tyle z wycieczki
tesciowa prala juz dwa razy, no ale trzeba ze dwa dni powietrzyc jeszcze
wiec przymusowo maly zostal u tesciow na noc
Eryk u ojca
a TZ na sluzbie

wieeeeccc................ .......heeejaaaa
wlasnie wyszly ode mnie kolezanki
skutki zobaczycie na nk
bylo smiesznie

a teraz mi sie spac nie chce
pojechalabym do TZ ale do drzwi nie dojde
to faktycznie musiało być ostro jak Ty po 2 się tłumów spodziewasz

już zauważyłam, ze użyłaś czasu przeszłego, więc chyba nie było źle - małego bólu głowy życzę

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-10-10 o 09:15
Stary 2010-10-10, 09:19   #658
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej
Głowa mnie boli kolejny dzień, a w nocy to tak bolała, że

Miłego dnia
Stary 2010-10-10, 10:09   #659
katarzynka00
Zakorzenienie

hejka
ja z kubkiem herbatki
ale oddalam się już do kąpieli
Svi zaraz idę na nk, jeszcze o klub zahaczę

Stary 2010-10-10, 11:09   #660
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry

Unholy oby szybko ci przeszło.
Svi czekam na zdjecia na NK
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości