|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Ania
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nocki zarywam i jestem strasznie zmęczona. I ja nie pracuję. Cytat:
|
||||
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
przychodzi, przychodzi, a ja odchodzę tzn.schodzę jej z drogi tak by do mnie nie mogła podejść i jest lament,krzyk,płacz niesamowity.
Skutkuje do następnego razu. We wtorek idę do pracy ![]() Miłego dnia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam ![]() Cytat:
![]() Kasiu, kiedy będziesz szła na wizytę? *** Kubuś daje czadu na całego , tak sobie pomyślałam, że jak zęby przystopują, to akurat bunt dwulatka się zacznie . Już się nie mogę doczekać
|
|
|
#634 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Jak nocka minęła? U nas w miarę ok, choć coś nad ranem płacze przez sen były i nie wiadomo o co szło, ale teraz już Ant biega jak szalony. Musze dzisiaj załatwić sprawę z moim telefonem, bo od 3 mies. nie mogę doprosić reaktywację. Podobno mają błąd w systemie i ja u nich nie widnieję (ale przy zerwaniu umowy, to widnieję, że mam karę zapłacić.... ).Nie dało się tego załatwić w zwykłym punkcie u podobne w salonie firmowym powinni dac radę... Idę szukać gdzie czynne w sobotę. Buziaczki, miłego dnia
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Milego weekendu
Wczoraj spedzilismy mily wieczor z mezem, ogladalismy "Salt". Jak ktos lubi thrillery, to polecam chociazby po to, aby zobaczyc piekna Angeline i Olbrychskiego razem. Ciekawe, czy Svi podobaly sie "Piranie" ![]() Wlasnie pije kawe, maz wybyl do pracy o 7, a Antonio okropnie niegrzeczny dzisiaj, nawet nie chce mi sie isc zobaczyc, co znowu robi w sypialni
|
#636 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
no wiec bylismy wczoraj na tych golych cyckach 3d ![]() bo tak powinien sie ten film nazywac ![]() mariola ja tez wlasnie chcialam zobaczyc Salt - glownie ze wzgledu na tych wlasnie aktorow razem ide ogarnac chate i siebie i jade po malego
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
my już dziś lepiej się czujemy - Tomek szaleje, a ja ledwo żyję, bo wczoraj w pracy jak nigdy i jak na złość co chwilę ktoś z bólem przychodził
![]() a ja ledwo żywa... na szczęście Tomuś ma się już lepiej - na buźce krostki już przyschły, na ciałku jeszcze nie do końca, ale to pewnie przez brak dostępu powietrza jak na główce... idę czytać co napisałyście ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
jak przyjdzie do mnie to pytam czy już mu przeszło i czy możemy zrobić to czy tamto jak on znów wybucha płaczem to znów go zostawiam i zajmuję się czymś innym - działa Cytat:
![]() zawsze pytam o stan zdrowia, przyjmowane leki i poprzednie reakcje na znieczulenia ![]() mój szef się zawsze śmieje, ze mi przejdzie wkrótce ![]() Cytat:
Kat, na pewno zadziała - ja widzę, ze u nas histerie krótsze są
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już jest tuż przy mnie, to przytrzymuje ją i odchodzę w drugim kierunku, ona za mną i tak to trwa.Ja "zajmuję się"czymś i jak widzi że płacze nie pomagają ta nastaje cisze jak makiem zasiał. Rzeczywiście krócej to trwa....bo dawno kasjerka z Żabki nie pytała "dlaczego L tak płakała" W poniedziałek U nas jeszcze dojdzie w tym czasie nowy członek rodziny też nie mogę się doczekac ![]() Cytat:
Kupiłam małej nowe szmaciaki do domu, bo w 21 pochodziła miesiąc i tydzień i już paluszki podkurczała.Rozmiar 22, boshe jakie kajaki nie podobają mi się....dziwnie wyglądają takie duże,a luzu ma odrobinkę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-09 o 11:15 |
||
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem trzeba trochę odchodzić od odruchów bo zdarza mi się pytać "czy choruje Pan/Pani na coś..." i zanim zdążę zapytać o leki to pacjent krzyczy "nie, wszystko w porządku", ale widzę starsza Pani więc pytam dalej " ... cukrzyca, serce, nadciśnienie, tarczyca...." a pacjentka " no tak na nadciśnienie i serce to choruję już od dawna, ale czuję się dobrze "
|
|
|
#640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to dziś jem właśnie pół napoleonki (została jedna w cukierni i z Małżem się podzieliłam), 3 małe eklerki i jednego pierożka z masą pomarańczową i chyba będzie mi mało ![]() I do tego kawka ![]() Ja już się boję tego buntu dwulatka ![]() Cytat:
![]() Należy im się ![]() A abonament płacisz mimo, że nie korzystasz z tel? Cytat:
Super, że już lepiej ![]() Cytat:
Zdaj relację koniecznie To spore rzeczywiście. Zuzka 20 jeszcze nosi. Kalosze kupiłam Jej 22 i są za duże. No to się jeszcze przywitam ![]() Dzień dobry
|
||||
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uśmiałam siębrzmi jak dobry żart, a to samo życie Cytat:
![]() wiadomo L ma minimalnie większą stopę od 7mc starszej kuzynki :wow: To co wczoraj zarobiłam to straciłam.Niby małej kapcie, troszkę owoców,jogurcików, smakołyków i niby niewiele przy kasie, ale jeszcze w rossmanie pampersy,3mleczka,kaszki i ledwo na 1 kozaka dla mnie zostało, a spodobały mi się w hurtowni takie zwykłe...ehhh Wczoraj ale malowałam dziewczyne.... ![]() wytatuowane miała jakieś25-30% ciała włoski przedłużone,zagęszczone rzęski też przedłużone ząbki wybielone piercing:brew,język,warga makijaż permanentny ustka ostrzyknięte piersi zrobione... no oryginał nad oryginały a do tego inteligentna bestia, kilka języków, naprawdę klawa babka. I zamiast wrócić do domu to zasiedziałam się z nimi i nim szłam spać było przed 1
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relację , na pewno już usłyszysz bicie serca Cytat:
![]() Nieźle sobie pozwalasz , ja dzisiaj z babką czekoladową z wiśniami ![]() *** Dziewczyny, jak Wasze dzieciaczki stawiały pierwsze kroki, to od razu np. prawa noga do przodu, potem lewa dalej niż prawa? Czy jedna noga do przodu, a druga dostawiona?
|
|
|
#643 | |||||
|
Zadomowienie
|
Trochę spóźniona, ale dziękuję za miłe słowa pod adresem mego Aktorzyny Tak bardzo rano to nie, bo zazwyczaj o 6., a raz o 7. ![]() Ale spać chadzam późno, bo ok. 1. Wcześniej nie potrafię się wyrobić ![]() W czwartek i piątek już się bardzo boję, że zaśpię i nastawiam 3 budziki - jeden w sypialni (najczęściej wyłączam i śpię dalej), drugi w przedpokoju, a trzeci w innym pokoju Za to w soboty i niedzielę śpię do "oporu" Tymek w dzień sypia podobno zazwyczaj 1,5 h między 13. a 15. Akurat jak wracam to podobno jest świeżo po drzemce. A w weekend wstajemy trochę później i drzemka wypada między 14. a 15. Cytat:
![]() Cytat:
). Rozumiem, że z każdego serka wychodzi? Bo mam duży zapas Bieluchów z Tesco.A u mnie w Biedronce nie ma serka z Mlecznej Doliny - tylko kefir i śmietana - ciekawe dlaczego. I gratuluję zdanych testów ![]() Cytat:
.
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie mów, że działa na Ciebie budzik w przedpokoju ![]() To też niedużo śpi w dzień, a w nocy ile godzin? Coś próbuje, ale robi inaczej, czyli noga do przodu i dostawia drugą. Więc to nie to
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() jakos nie moge sie wbic spowrotem na watek, nie bylo mnie kilka dni i jakos tak dziwnie ![]() do tego caly czas zadrecza mnie jedna mysl........jak sie zbiore na odwage to moze napisze w klubie poki co spacerek zaliczony, mala spi a ja wlasnie wypilam kawke i zjadlam merci kawowe
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czytalam nic o tym filmie i myslalam, ze fajny, a tu pod publiczke p4w, ja nigdy nie watpilam, ze ty pytasz i nawet mialam dopisac to, ale bylam tak zmeczona, ze udalam sie za Antonio do lozka. Niestety ja nie mialam szczescia do takich stomatologow, nikt mnie o nic nie pytal, ewentualnie o alergie ![]() Ciesze sie, ze miewacie sie lepiej, oby tak dalej Ja tez tak reaguje na ataki histerii, baaardzo skuteczne. Na poczatku oczywiscie wymuszal uwage, ale ignorowalam to i teraz placze bardzo krotko. Tylko dalej kladzie sie na podlodze jak rozpacza ![]() Dom ogarniety, zostaly lazienki, ale to dzialka meza na dzis. Antonio sobie drzemie, bo wczesniej go sasiad obudzil. Obiad sie gotuje, czekam na meza... Lubie miec taki psychiczny luz, ze nie musze do pracy i caly czas musze na zegarek patrzec,czy sie wyrobe ze wszystkim. Urlop mam zamiar spedzic na nadrabianiu zaleglosci domowych. Codziennie jedno pomieszczenie, lacznie z pakowaniem ubran letnich i sprzataniem w szafach i wszystkich katow. Zazwyczaj takie rzeczy mam na biezaco zrobione, bo co tydzien przewracam dom do gory nogami (i np nie mam potrzeby "sprzatania na swieta"), ale po urlopie (poprzednim ) duzo pracowalam i nie mialam kiedy, a maz sprzata, ale to juz nie to samo, nieco odbiega od mojego standardu
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-09 o 16:25 |
|
|
|
|
#647 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przecież jeszcze duzo dzieciaczków mało mówi, w tym Zuzia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam zawsze plany co to ja nie zrobie jak bedemiec wolne ale najczesciej jak połowe z tego zrobie to jest dobrze
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, coś się wydarzyło? to dobre czy złe wieści?
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze w planach przeczytac kilka ksiazek . Maz chodzi wczesnie spac, Antonio rowniez, a ja jestem typem sowy, wiec zapelnie sobie wieczory czytaniem Cytat:
![]() Dalej w tematyce filmowej... niedawno byla mowa o horrorach, a dzis przypomnialam sobie "Drag mi to hell", jak komus malo dreszczykow, to mozna zobaczyc.
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też się boje
![]() Cytat:
![]() czyli nieźle zrobiona babka, ja też znam kilka przykładów takich babeczek - pozory jednak czasem potrafią mylić Cytat:
![]() wow, ale z Ciebie pedantka (to był komplement )u mnie sie zazwyczaj kończy na planach (mam na myśli sprzątanie w szafach)
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozwalam sobie tak czasem tylko. A jeszcze u mamy "dobiłam" 3 kawałkami ciasta ![]() Przyznam, że nie pamiętam jak to było ![]() No i Zuzanka Twoja jest ponad miesiąc młodsza ![]() Czeko
|
||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitam się tylko wieczornie i zmykam do łóżka
![]() Myśłałam że dzisiaj sobie wypocznę, wyśpię się itp...tym bardziej ze wszystkie mięśnie mnie bolą, łupie w kościach...a tu dupa...wstałam przed 7 z Zu...Dziadek pojechał na działkę, Babcia cały dzień przespała (też ją coś bierze)...więc dzień biegający za Zu jestem padnięta...idę po Gripeksa i spać...jutro nadrobię Spokojnej nocy
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam w klubie..........
cos boli mnie gardlo wiec ide wziac jakies leki zeby mnie nie rozlozylo
|
#654 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z ciebie obrotna kobitka Cytat:
![]() Nadrabiam od końca ![]() Dzisiaj miałam kupę roboty bo małż w końcu mi okno skończył robić plus malowanie ściany i burdel w całym mieszkaniu gotowy
|
|
#655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartuś mówi chyba nawet więcej niż Amelka ![]() ja jeszcze nie dostałam od Amelii, jak chce mi zrobić an złość to ściąga mi okulary z prędkością światła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a fotki gdzie ? ![]() I jeszcze zaległe fotki ze stolikiem i modelką dla Slepafuria w albumie są ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Jeszcze chciałam napisać, że dzisiaj małża po test wysłałam bo myślałam, że rodzinka się powiększy jutro miałam zrobić, a tu dzisiaj @ przylazła, spóźnienie 9 dni Dobranoc Cass dziękuję za komentarze
|
|
#656 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wow ale dzis puchy byly
ja mialam dzis przygody ![]() bylam z malym u tesciow i mieslismy jechac po jego porannej drzemce na kanie do niemiec, fotelik zostal postawiony w przedsionku i mialam go zamontowac w aucie u tescia, w miedzyczasie w pospiechu tesciowa zamknela kota w przedsionku i zsikal sie......na fotelik nosz kuzwa gdyby lezal dywanik jak zawsze to pewnie by tam zrobil, a ze chcialo mu sie, byl zamkniety i nic sensownego w poblizu nie bylo wybral sobie fotelik ![]() i tyle z wycieczki ![]() tesciowa prala juz dwa razy, no ale trzeba ze dwa dni powietrzyc jeszcze ![]() wiec przymusowo maly zostal u tesciow na noc Eryk u ojca a TZ na sluzbie ![]() wieeeeccc................ .......heeejaaaa wlasnie wyszly ode mnie kolezanki ![]() skutki zobaczycie na nk bylo smiesznie a teraz mi sie spac nie chce ![]() pojechalabym do TZ ale do drzwi nie dojde
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już zauważyłam, ze użyłaś czasu przeszłego, więc chyba nie było źle - małego bólu głowy życzę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-10 o 09:15 |
|
|
|
|
#658 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Głowa mnie boli kolejny dzień, a w nocy to tak bolała, że Miłego dnia
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
ja z kubkiem herbatki ale oddalam się już do kąpieli Svi zaraz idę na nk, jeszcze o klub zahaczę
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Unholy Svi czekam na zdjecia na NK
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

, ostatnio z Małżem się śmialiśmy się z siebie, bo jak Kuba poszedł spać po Dniu Maruda, to tylko uff... zrobiliśmy. Jednocześnie 
i piję kawkę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, tak sobie pomyślałam, że jak zęby przystopują, to akurat bunt dwulatka się zacznie 
).

, żeby Ci się polepszyło 

uśmiałam się
, na pewno już usłyszysz bicie serca 
).
Rozumiem, że z każdego serka wychodzi? Bo mam duży zapas Bieluchów z Tesco.

NIE LUBIĘ TROLLI