Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 20:22   #2791
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Sidorcia - Twoja Natalka jest taka przeurocza. . Mojemu TZ też bardzo się podoba. I te jej oczy są takie ujmujące. Nie zapomnij nam tu dać znać kiedy pierwsza operacja. No jak przyjdzie czas na drugą to podaj mam tu konto.
Moja mała też bardzo rzadko się śmieje w głos. Najczęściej wtedy jak jest gryziona po żebrach.

Asiulka - Ja to w Twoim opisie nie widzę nic dziwnego w Werci. Może tylko to prężenie nóżek. Moja do dzisiaj czasami chowa kciuki do środka. I pomimo tego że jest najstarsza to jeszcze nie raczkuje. I to że dzieci coś robią a potem tak jakby o tym zapominały na jakiś czas to też zaobserwowałam u mojej a dziewczynu tutaj o takich zjawiskach już pisały więc się tym przestałam przejmować. Widocznie tak dzieci mają. Potrzebują czasu aby sobie to wszystko poukładać i po jakimś czasie znowu nabierają tych umiejętności.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:02   #2792
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja widziałam foty tej kobiety bez nosa-masakra,ja nie wiem w ogóle jak można jeszcze pozwalac na takie traktowanie człowieka(kobiet)to jest chore i wydawałoby się niemożliwe,a jednak...

Co do bajek to ja już nie podkreślałam,że typowo agresywnych oglądac pozwalac nie będę-bo to dla mnie oczywiste.Teraz pełno agresjii w bajkach i tak naprawdę to na tyle kanałów z bajkami taka fajna dla dzieciaczków to mini mini i jakiś tam jeszcze
Te kanały,które uznam za słuszne zostawie,a te które mają rzeczy,których nie chcę,żeby moje dziecko oglądało zablokuje i już.

A ze mną i z moim miejscem zamieszkania jest tylko teraz tak zle,dwie dziewczyny zaczęły studia i wracają co drugi weekend,babcia,która mieszka niedaleko nas zaczęła pacowac.Tżta kuzyn zagranicą,a jego żona z którą bardzo się lubimy wyjechała do mamy,żeby samej nie siedziec w domu.No i nie ma tymczasowo tż,więc i mojego kierowcy i jest jak jest.
Przyjezdzają do mnie ludzie z pracy,rodzina,rodzice,ale wszyscy wracają do siebie i jestem sama.
Ale uciążliwe jest tylko to,że nie mam prawka,bo jestem w tej kwestii zależna,no ale za to się wezmę.
To rób jak najszybciej bo fajnie jeździć samemu a nie liczyć na kogoś . Już nie wspomne o sytuacji ttffu ttffu chore dziecko trzeba gdzieś jechac itp

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że już dawno nie marudziłam. Pewnie myślalyście, że się wyleczylam... niestety. Dziś musze ponarzekać...
Mam doła, strasznie sie boję o moją Wercię. Nie mam z kim pogadac bo wszyscy w kolo (z tż na czele) twierdzą, że wymyślam i przesadzam...

Otoż moja Wercia ogólnie raczej od początku wolno zdobywala nowe umiejętności. No i jak na razie jedyne co potrafi to przekręcać się na brzuszek. I robi to jednego dnia non stop a jednego dnia (tak jak dziś) prawie w ogóle- moze ze 3 razy się przekręciła. Ogolnie od 2 dni jest nie do zniesienia. Po prostu masakra. Caly czas (z minutowymi przerwami) stęka- ogólnie marudzi (tak monotonnie, jęczy, stęka... po prostu głowa pęka) a czasem to marudzenie przeradza się w płacz... No i martwie się, bo tak piszecie o tym jak to wasze dzieci (czasem mlodsze od Werci) śmigaja po pokojach... a moja wciąz leży jak kłoda...

Poza tym wciąz napina te nózki, jak lezy na brzuszku to się szybko denerwuje (kiedyś lubiła). Podnosi pupę ale na prostych, sztywnych nogach... kreci się wkoło własnej osi ale raczej tylko w jedna stronę i za nic nie mogę jej zmobilizować do tego by zrobila to w druga stronę.
No i jeszczerączki- wciąż ma rozłożone na boki... jak taka kukiełka, szczegolnie jak jest na rekach. Tak się odchyla i rączki na boki. I tak samo na brzuszku- wciąz robi tego "plywaka" a podpór ma tak na bokach, nie z przodu no i nie unosi się tak wysoko jak powinna...

I do tego kciuk mnie przeraża, bo nadal czasem go chowa w pięść a to jeden z objawów mózgowego porazenia dziecięcego po 6 miesiacu powinien zniknąc całkowicie a ona nadal czasem tak robi jestem przerażona...
Uciekam, bo mala na spacerze z tz wiec mam czas popłakać...
Jak dla mnie przesadzasz .
Moja Ola nie raczkuje , nie siedzi , a SZymek w tym wieku już bardzo dobrze raczkował i mam sobie z tego powodu wyrwać włosy i wmawiać sobie że z OLką jest coś nie tak ? Nie można porównywac dzieci
Jak napisała Pop dzieci czesto coś robia a potem zapominają o tym na jakiś czas, niektóre dzieci sa poprostu takimi marudami a potem z tego wyrastają co o niczym nie świadczy . Nie wyszkuj dziecku chorób a może ona jest nerwowa przez to że Ty się tak o nią denerwujesz ? Pomyslałas o tym ?

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
w końcu mam chwilę napisać cokolwiek. wszystkie dzieciaczki piękne sto lat dla wszystkich solenizantów

tak więc. u nas Natalka non stop marudzi. wydaje mi się, że idą jej dwie jedynki na raz !!! bo widać, że już tylko tylko te zębiszcza. i dziąsła spuchnięte non stop. jeden żel dentinox poszedł mi w tydzień!!! bez niego nie uśnie. a śpi w dzień po 30-45 minut, raz ma długą drzemkę (od 2-3h), kiedy wstaje po godzinie czasem jest już zmęczona! usypia tylko na rękach. nie próbowałąm jeszcze uczyć jej usypiać tak jak w tej książce, bo nie miałam czasu przeczytać jej nawet. na szczęście już skończyły się jej nocne harce - potrafiła się budzić co 15 minut, więc nie opłacało mi się usypiać nawet, bo co się tylko położyłam, to musiałąm już wstac ale już jest jepiej. byłyśy ostatnio na darmowym szczepieniu na pneumo zabieg zbliżqa się wielkimi krokami - coraz bardziej się boję ;/ ostatnio miałam wielkie kłopoty z moim tż, nawet kiedy karmiąc w nocy Natalkę kończyło mi się mleko, to nie chciało mu się wstać i pójść zrobić. ciągle wychodził itp. ale już jest lepiej, wyjaśniliśmy sobie kilka spraw i już ok.
Natalka nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecki - ale już chyba zapomniała jak to się robi :P i po kilku dniach z plecków na brzuszek - nawet przebrać jej nie mogę, bo ona już fika na brzuch zanim rozwinę pampersa

czy wasze dzieci śmieją się w głos tak jak w tej reklamie bebiko? od kiedy, jeśli tak?bobo moja Natalka piszczy lub tak krzyczy radośnie, taki okrzyk, ale nie tak ciągiem.

1. oczywiście telewizor dojrzała
2. nie dała sobie zrobić zdjęcia nawet :p
3. znęcanie się nad butelką
zabieg zbliża się wielkimi krokami i za jakiś czas mała już tylko na zdjęciach bedzie ten rozszczep widziała . Trzymam za Natalcie kciuki i dawaj nam koniecznie znac co u was . Bedzie dobrze tulam mocno

Olinek ładnie je Od trzech dni jest cacy szybko jej idą słoiczki kamień z serca
Stary 2010-10-09, 21:41   #2793
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Asiulek przestań sobie dola wkęcac,Danielek ma juz prawie 8 m-cy i tez od niedawna się na boki przekręca i na brzuszek a odwrotnie jeszcze nie umie,daj czas tej swojej córci i wszystko będzie dobrze-nie płakusiaj

Dusiaka kupiłam bo dziewczyny pisały żeby mleczko zagęszczac i dziecie lepiej śpi.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:55   #2794
libra777
Zakorzenienie

Sidorcia Natalka taka do wysciskania i schrupania iskierki ma w oczkach oj chyba niezła łobuzica będzie
Asiulek tak właśnie mi się przypomniało jak przeczytałam Ani posta że mój starszy syn tez wszystko szybciej robił chodził bardzo szybko bo jak skończył 8 miesięcy nawet ostatnio znalazłam zdjęcie jak sam stoi , a małemu się nie śpieszy do niczego i jakos się tym nie denerwuję i TY tez przestań bo osiwiejesz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Wypróbowałam ten słoiczek z Rosmana co kupiłam z owockami , Miko nie chciał go jeść jakoś mu pół wcisnęłam a on to za chwilę zwymiotował co już dawno mu się nie zdarzało i inne owoce lubi , więc u nas się nie sprawdziły te Rosmanowskie więcej nie kupię
To samo było kiedyś z kauflandowym tez do kitu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:00   #2795
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Sidorcia Natalka taka do wysciskania i schrupania iskierki ma w oczkach oj chyba niezła łobuzica będzie
Asiulek tak właśnie mi się przypomniało jak przeczytałam Ani posta że mój starszy syn tez wszystko szybciej robił chodził bardzo szybko bo jak skończył 8 miesięcy nawet ostatnio znalazłam zdjęcie jak sam stoi , a małemu się nie śpieszy do niczego i jakos się tym nie denerwuję i TY tez przestań bo osiwiejesz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Wypróbowałam ten słoiczek z Rosmana co kupiłam z owockami , Miko nie chciał go jeść jakoś mu pół wcisnęłam a on to za chwilę zwymiotował co już dawno mu się nie zdarzało i inne owoce lubi , więc u nas się nie sprawdziły te Rosmanowskie więcej nie kupię
To samo było kiedyś z kauflandowym tez do kitu
Ja z kauflanda też kiedyś kupiłam i jakoś mi nie pasowało jak sama nawet spróbowałam , dobrze wiedziec o tych z rossmana nie kupie nie będę sobie głowy nimi zawracała .
Stary 2010-10-09, 22:02   #2796
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
trochę się z nim pobawię i puszczam na podłogę ,

tu też ma plac zabaw na podłodze
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mrowak - ja jako wyrodna matka przyznaje że zostawiam swoje dziecie samo na macie i robie coś tam

mała się bawi na macie w tym czasie potem ja cos tam ogarne . am ją ze sobą w leżaczku np do kuchni jak coś potrzebuje zrobić itp.

dzieki za wszystkie opisy dnia-musze chyba sie jakos inaczej zorganizowac w takim razie, ale mam pytanie odnosnie powyzszych cytatow-plac zabaw na podlodze, mata itp-czy to znaczy, ze kladziecie malucha na kocu/macie na podlodze i juz? Bo jak jest kojec jak u PoP to wiadomo, ze nigdzie nie polezie, ale przeciez na samym kocu czy macie czy puzzlach to Gabryska natychmiast dostaje przyspieszenia i z nich zlazi-nie ma opcji zeby jej tam nie pilnowac czyli z nia nie siedziec praktycznie. nio to jak to dziala?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A oto nasz wybieg dla Oliwki wraz z siedzącą Oliwką. Ona tak sama siadła z pozycji leżania na brzuszku.
tez mamy te puzzle tylko mniej-musze dokupic wiecej, a kojec super-tez chyba sie zastanowie nad takim
I Oliwka wyglada przeslicznie-taki prawdziwy bobas przez duze B!!!

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Pop wybieg Oliwki extra !! i fajny bo duzy ona w nim jak taka mala mroweczka wyglada

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

mrowak bez podtekstow

no, masz szczescie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że już dawno nie marudziłam. Pewnie myślalyście, że się wyleczylam... niestety. Dziś musze ponarzekać...
Asia, nie uspokoisz sie dopoki nie obejrzy jej jakis lekarz-moze jest w Toruniu jakis fizjoterapeuta dobry? albo polecany przez ludzi pediatra?
Gabrysia jutro konczy 7 miesiecy i tez nie raczkuje ani nie probuje siadac

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

ale chcialam jeszcze napisac Mrowci o planie dnia bo widze ze zbiera informacje
no zbieram, zbieram, bo jakos mam wrazenie, ze nie ogarniam

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-09 o 22:03
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:27   #2797
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dzieki za wszystkie opisy dnia-musze chyba sie jakos inaczej zorganizowac w takim razie, ale mam pytanie odnosnie powyzszych cytatow-plac zabaw na podlodze, mata itp-czy to znaczy, ze kladziecie malucha na kocu/macie na podlodze i juz? Bo jak jest kojec jak u PoP to wiadomo, ze nigdzie nie polezie, ale przeciez na samym kocu czy macie czy puzzlach to Gabryska natychmiast dostaje przyspieszenia i z nich zlazi-nie ma opcji zeby jej tam nie pilnowac czyli z nia nie siedziec praktycznie. nio to jak to dziala?

tez mamy te puzzle tylko mniej-musze dokupic wiecej, a kojec super-tez chyba sie zastanowie nad takim

no, masz szczescie

Asia, nie uspokoisz sie dopoki nie obejrzy jej jakis lekarz-moze jest w Toruniu jakis fizjoterapeuta dobry? albo polecany przez ludzi pediatra?

Mrówcia ja mogę się trochę przyrównac zajęciami do Libry bo u mnie podobnie,rano Daniel jest najgrzeczniejszy więc jak coś robie np w kuchni to go wsadzam w krzesełko od karmienia i on sobie patrzy co mama robi,jak myje podłogi to go kłade na leżaczku i tez sobie patrzy jakoś sobie radzimy a nawet jak marudzi a ja coś musze zrobic no to niestety musi poczekac chyba że już płacze no to niestety biorę go,ale ma tez dni marudne więc wtedy robię mniej(bo oczywiście nie sprzątam non stop)to się więcej nim zajmuje ale ogólnie wiem kiedy mogę co zrobic i tak robie,obiad ze mną gotuje bo tu akurat codziennie,jak się kąpie to tez jest w łazience bo on lubi światełka,czasami jak jest marudny to ide się kąpac bo w łazience mu się zawsze podoba a jak już bardzo marudzi to unas się sprawdza okno,uwielbia przez nie patrzec
Stary 2010-10-09, 23:13   #2798
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

no, masz szczescie

Mrówa u mnie mata na dywanie jak polezie to polezie Szymek też łaził usunełam tylko rzeczy takie co by sobie krzywde mógł zrobić ale tak łaził jak byłam w kuchni potrafił przypełznąć itp . raczej miał swobode . NIgdy sobie krzywdy nie zrobił bo niby o co . a jak wlazł pod stół czy w podobne miejsce to wlazł i tyle niebiezpieczniej jest jak dziecko biega , staje i zaczyna chodzic bo wtedy są rogi od stołu itp
Stary 2010-10-09, 23:25   #2799
P0P70
Zakorzenienie

Fajnie że podoba Wam się nasza zagroda dla małej. Zajmuje nam dużą część naszej kuchni ale dzięki temu mamy w miarę bezpieczne miejsce dla małej.. A jej ulubioną rozrywkę jest obserwowanie Vasca jak je. Sprawia jej to ogromną radość. Więc my wredni wsypujemy do miski Vasca jej mleko w proszku, które on uwielbia, a że to proszek to mu trochę schodzi z wylizaniem miski. Oczywiście nie dostaje tego dużo. A jaka sierść mu się po tym mleku zrobiła. On od dawna jej mleko zjada tzn. jak Oliwka nie zje wszystkiego to zawsze za nią kończy Vasco.
I nowa wspaniała zabawą mojego dziecka jest prowadzenie własnego wózka. JA trzymam ją przed sobą a ta łapie za poręcz i prowadzi wózek machając w powietrzu nogami. I to trzyma tak mocno że jak idę w przód to go pch a jak w tył to ciągnie (palce aż białe od ściskania). A tyle radochy ma przy tym. Dzisiaj jak byliśmy w centrum handlowym to TZ dał jej poprowadzić. JAk ta z radości zaczęła piszczeć i wrzeszczeć i machać nóżkami to wszyscy się za nimi oglądali.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

AniaP- ja to już myślę o tym że ona zacznie chodzić i jestem przerażona bo w pokojach jest tyle niebezpieczeństw. Albo trzeba wszystko ogrodzić albo poduszkami poobijać. Strasznie boję się tego okresu. Toż to dziecko jest nie do upilnowania.

Stary 2010-10-10, 00:12   #2800
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć

śliczne dzieciaczki Zagroda dla Oliwki super, też bym chciała coś takiego Kubie sprawić, ale u nas nie ma miejsca

Pop, u nas Kuba uwielbia się patrzeć na koty, zaciesza do nich, śmieje się, coś tam gada - a one w kółko krążą bo się jego boją (nie wiem czemu)

U mnie jakoś leci... ten wieczór miałam inaczej spędzać... i skończyło się na tym że sama siedzę... jest mi przykro i smutno, ale jakoś dam radę...

Od dwóch dni tworzę - kolejna praca na konkurs. Jednak za namową siostry wzięłam w nim udział. Szanse mam marne, ale ważne, że świetnie z siostrą spędziłyśmy czas.

Miłego oglądania
Stary 2010-10-10, 08:15   #2801
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ania napisalam ze nie bede ingerowac w bajki pod warunkiem ze nie beda sie tam zabijac ani tluc...

a ta ksiazka to nie ta o ktorej piszesz, ta dziewczyna nie wyjechala z mezem nigdzie..... na pewno inna, ale tytulu nie pamietam;/ a szkoda bo tez bardzo fajna.

Asiulek to nie sa zadne dziwne objawy !!!
Pomysl sobie ze to jak z mowa u dzieci, u mojej mamy w pracy byl ostatnio Pan ktory mial corke rok i 8 miesiecy i tak pieknie wszystko mowila ze ja sie nadziwic nie moglam, a niektore dzieci ledwo co mowia....
tak samo jedne rozwijaja sie tak a drugie tak a z tym porazeniem mozgowym to ty kochana sobie nie wymyslaj problemow..... Jak bardzo sie martwisz to sio do lekarza a nie wyć po kątach! Masz piekna zdrowa core!!!
WSZYSTKO JEST Z WERCIĄ OK!!!!!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Moja Oli tez cos robi pozniej tego wcale nie robi, pozniej znowu robi....
musisz Asia wyluzowac.
Na pewno jest ok wszystko....

My dzisiaj smigamy na Miedzynarodowa Wystawe psow bo od wczoraj jest u nas a pozniej do tesciowej na obiad po obiedzie gdzies na spacer bo zapowiada sie ladna pogoda wiec znowu caly dzien w obiegu - i to lubie!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 09:34   #2802
P0P70
Zakorzenienie

Ferrou - piękny filmik i piękny makijaż . Az trudno uwierzyć że to tak w domy wszystko robione. Cała stylizacja i wszystkie gadżety robią nastrój. Jeszcze raz ogromne

Stary 2010-10-10, 10:00   #2803
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania napisalam ze nie bede ingerowac w bajki pod warunkiem ze nie beda sie tam zabijac ani tluc...

a ta ksiazka to nie ta o ktorej piszesz, ta dziewczyna nie wyjechala z mezem nigdzie..... na pewno inna, ale tytulu nie pamietam;/ a szkoda bo tez bardzo fajna.

Pomysl sobie ze to jak z mowa u dzieci, u mojej mamy w pracy byl ostatnio Pan ktory mial corke rok i 8 miesiecy i tak pieknie wszystko mowila ze ja sie nadziwic nie moglam, a niektore dzieci ledwo co mowia....
tak samo jedne rozwijaja sie tak a drugie tak a z tym porazeniem mozgowym to ty kochana sobie nie wymyslaj problemow..... Jak bardzo sie martwisz to sio do lekarza a nie wyć po kątach! Masz piekna zdrowa core!!!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

musisz Asia wyluzowac.

My dzisiaj smigamy na Miedzynarodowa Wystawe psow bo od wczoraj jest u nas a pozniej do tesciowej na obiad po obiedzie gdzies na spacer bo zapowiada sie ladna pogoda wiec znowu caly dzien w obiegu - i to lubie!
Darusiaa- to polecam ,
http://pl.shvoong.com/books/novel-no...C3%B3rk%C4%85/
to jedna z takich książek które trzeba przeczytać , jest też film ale moim zdaniem lipny . fajny może być tylko dla kogoś kto nie zna książki

Pop - jak dziecko jest obeznane z domem to i uczy się po nim poruszać nie ma co panikować . Jak pisałam Szymkowi nie ograniczalam terenu do zabaw i nigdy sobie nic nie zrobił ( nie wpadł na żaden kant , nic na niego nie spadło itp . ) a w sumie z zabezpieczeń to pozamykane jest w kuchni ( szafki ) jest osłona na kuchenke , sa bramki na schody . warto tez zabezpieczyć sprzet dzieci lubiąw nim dłubać ( swieci się i są guziczki )

Ferrou - klask i:
Pieknie , Ty to masz pomysły .
Jak nie wygrasz to napisze im co myślę o ich konkursach
Stary 2010-10-10, 10:00   #2804
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Te rurki są dżinsowe, czy z materiału? Ja też bym chciała wyglądać szczuplej, ale na mnie to chyba nie znajdę rozmiaru. Po pierwsze jestem gruba, po drugie potrzebuję bardzo długie nogawki bo mam korpus krótki i dłuuugie, grube, nogi, a większość spodni, jakie spotykam w sklepach są na mnie za krótkie. Bo czy jak człek gruby, to zaraz i mały być musi???
rurki jeansowe, ale elastyczne, więc nie jestem w nich ściśnięta. Będe dzisiaj na spacerze z dziećmi to powiem żeby tz jakies fotki zrobił, to pokaże jakie.

ja mojemu nie butelkowemu kipiłam końcówki do butelek, niekapki. Są super, ladnie z nich pije i pasuja do butelek lovi, i aventu. I nic nich nie kapie, a są bez zaworków http://allegro.onet.pl/canpol-ustnik...257208467.html

mój znowu gaworzy

Erwi ma tak samo jak Oliwka Popowa, śmieje się jak ma zjadane żeberka, pierdziochy i cmokania na szyji. No i ostatnimi czasy to śmiech straszny jak butelką małą plastikową rzuci, i ona się z hałasem odbija od podłogi, a braciszek z lamentem jak to usłyszy przybiega że znowu musi podnosić
libra777 mój słoiczki je tylko jak matka się zbuntuje. i mojemu te rosmanowe nawet podchodziły bo mało słodkie(moim zdaniem mączne są jakieś)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 10:07   #2805
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
oo mamy tez taka posciel Ola śliczna

hmm no wlasnie. spotkanie trwalo 35 minut. wydawalo mi sie ze zapytalam o wszystko, ale nie poprosilam o referencje (dopytam jeszcze). fajna dziewczyna, nie jakas roztrzepana, spokojna jest. tylko, ze nie umyla rak jak przyszla, a brala mala. i miala opryszczke... a jak mi sie dziecię zarazi?

chyba przez te moje rogaliki to pytanie, woiec opowiem. Rogalikow nie ma, nie mialam czasu a mialam zrobic jak TZ sie zajmie mala. mi to na codzien sie nie chce szalec. nie gotuje - TZ robi obiad po pracy. sprzatam tylko podloge, bo jak mala na niej lezy, to wole czysta. a takie sprzatanie jak Anakazar opisala... SZOK! ja bym padla z wyczerpania no chyba, ze to u mnie sie tak nie brudzi szybko
Dziś jedziemy do Ikei. Zazwyczaj wracamy z nową pościela bo one niedrogie i fajne. Tą na zdjęciu mam już ze dwa lata i cały czas mi się podoba. Dziś zamierzam kupić takie fajne pacynki na paluszki przydadzą się do zagadywania małej jak nie będzie chciała jeść.
Coś takiego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80122682

Yoonka - Ja też zwracam uwagę na to, żeby po wejściu do domu każdy mył ręce. Potrafimy już grzecznie zwrócić uwagę, jeśli widzimy, że ktoś zapomniał
Ta opryszczka, nie wiem jak Ci doradzić, ale chyba to niej wina, że ją ma. Szkoda tylko, żeby dziecko podłapało.
Jeśli to fajna dziewczyna i uda się jeszcze potwierdzić, że poprzednia rodzin była z niej zadowolona, chyba dałabym jej szanse.

rogaliki to pracochłonne dzieło, dlatego ja, na okoliczność braku czasu mam w zanadrzu pomysły na szybkie pichcenie.W przypadku ciast dobrym pomysłem może być np. serniczek na zimno. Jego przygotowanie zabiera nie więcej niż 5 minut. Do kawusi latte w sam raz
Rogaliki też za mną "chodzą". Tylko, że ja bym chciała saam wyrobić ciasto francuskie do nich. Przyjdzie mi pewnie jeszcze ze dwa lata na nie poczekać...

Cytat:

mrowaczku - a gdzie się kupuje te puzzle albo co to jest za firma?
Dziś w nocy byliśmy ze znajomymi na nocnych zakupkach w Manufakturze. Co roku robią tam jedną noc z obniżkami. Trafiłam w sklepie dziecięcym, chyba Tup-tup, na puzzle, ale składały się na kształt kolejki, czyli taki długi wąski pasek. A ja bym chciała takie kwadraty, z których mogłabym ułożyć większy prostokąt/kwadrat.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Cześć

Od dwóch dni tworzę - kolejna praca na konkurs. Jednak za namową siostry wzięłam w nim udział. Szanse mam marne, ale ważne, że świetnie z siostrą spędziłyśmy czas.
Ferrou - tworzysz dziewczyno dzieła. Masz wybitnie artystyczną duszę. W końcu musi się udać i wygrasz konkurs. Trzymam kciuki

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-10 o 10:10
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 10:25   #2806
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

no, masz szczescie

Mrowak ja zostawiem małego na podłodze i tyle i on sobie łazi po niej bez ograniczęń praktycznie ale jest w tym pomieszczeniu w którym ja jestem wszystko co mogło byc niebezpieczne jest usunięte w miarę możliwosci kiedys go kładłąm na kocu i tam sobie leżał turlał się itp. ale jak wyczaił że można z niego zejść i iść dalej to już go nie zatrzymam , nie mam kojca i na razie nie wiem czy będe kupować ale bramki na pewno kupie na schody między innymi
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Mrówcia ja mogę się trochę przyrównac zajęciami do Libry bo u mnie podobnie,rano Daniel jest najgrzeczniejszy więc jak coś robie np w kuchni to go wsadzam w krzesełko od karmienia i on sobie patrzy co mama robi,jak myje podłogi to go kłade na leżaczku i tez sobie patrzy jakoś sobie radzimy a nawet jak marudzi a ja coś musze zrobic no to niestety musi poczekac chyba że już płacze no to niestety biorę go,ale ma tez dni marudne więc wtedy robię mniej(bo oczywiście nie sprzątam non stop)to się więcej nim zajmuje ale ogólnie wiem kiedy mogę co zrobic i tak robie,obiad ze mną gotuje bo tu akurat codziennie,jak się kąpie to tez jest w łazience bo on lubi światełka,czasami jak jest marudny to ide się kąpac bo w łazience mu się zawsze podoba a jak już bardzo marudzi to unas się sprawdza okno,uwielbia przez nie patrzec
Tak u nas to samo Miko jest rano najgrzeczniejszy może w miare wyspany po nocy i wtedy staram się szybko wszystko zrobic żeby było z głowy bo w ciągu dnia czasem wymaga więcej uwagi albo mna spacery chodzimy a łazienke tez uwielbia jak tylko zauważy drzwi do łazienki otwarte to pędzi że aż się kurzy za nim żeby tylko zdązyć zanim ktoś zamknie
Cytat:
Fajnie że podoba Wam się nasza zagroda dla małej. Zajmuje nam dużą część naszej kuchni ale dzięki temu mamy w miarę bezpieczne miejsce dla małej.. A jej ulubioną rozrywkę jest obserwowanie Vasca jak je. Sprawia jej to ogromną radość. Więc my wredni wsypujemy do miski Vasca jej mleko w proszku, które on uwielbia, a że to proszek to mu trochę schodzi z wylizaniem miski. Oczywiście nie dostaje tego dużo. A jaka sierść mu się po tym mleku zrobiła. On od dawna jej mleko zjada tzn. jak Oliwka nie zje wszystkiego to zawsze za nią kończy Vasco.
I nowa wspaniała zabawą mojego dziecka jest prowadzenie własnego wózka. JA trzymam ją przed sobą a ta łapie za poręcz i prowadzi wózek machając w powietrzu nogami. I to trzyma tak mocno że jak idę w przód to go pch a jak w tył to ciągnie (palce aż białe od ściskania). A tyle radochy ma przy tym. Dzisiaj jak byliśmy w centrum handlowym to TZ dał jej poprowadzić. JAk ta z radości zaczęła piszczeć i wrzeszczeć i machać nóżkami to wszyscy się za nimi oglądali.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

AniaP- ja to już myślę o tym że ona zacznie chodzić i jestem przerażona bo w pokojach jest tyle niebezpieczeństw. Albo trzeba wszystko ogrodzić albo poduszkami poobijać. Strasznie boję się tego okresu. Toż to dziecko jest nie do upilnowania.
no mój Miko niestety ostatnio też polubił wózek z drugiej strony, mój też lubi psa ( u nas jest na dworze) stawiam go nie raz w wózku koło psa on patrzy na niego a ja lece do domu np. kawe sobie zrobić bo wiem że Miko zajęty
Pop nie uchronisz jej od wszystkiego na pweno wiele razy się uderzy czy upadnie ale jak to mówią jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz , też się trochę boję o kanty są takie fajne ochraniacze na kanty no i szklany stolik pod telewizor i ława ze szybą chyba wyjedzie z domu bo ostatnio mały wlazł na półkę pod ławą i wylazł druga stroną więc już nie wesoło.
Cytat:

Miłego oglądania
Ferrou jestem w szoku rewelacjaklask i: kobieto jaki Ty masz talent w dłoniach i w głowie
Cytat:

musisz Asia wyluzowac.

Mojej kuzynki córka w wieku 4 lat jeszcze nie mówiła dobrze a w wieku 2 wcale ani słowa może ona też to trochę zaniedbała ale teraz mała chodzi do 2 klasy i wszystko z nią ok.
Fajnie też bym sobie wystawę psów obejrzała albo kotów ale u nas blisko nigdy nic nie ma

A my dzisiaj od 6 już nie śpimy i w nocy tez się Miko budził co godzinę padnięta jestem kiedy te zębiska wyjdą bo już nie daję rady.
Wszystkie dzieci czeka to samo jedne wcześniej drugie później także się nie dziwcie jak się "popsują"

A u nas dzisiaj przymrozek wstaję rano , przez okno a tam siwiuteńko czyżby już zima nam do okien pukała?

Pl Madzia dzięki za tą stronę z ubraniami tchibo zamówiłam sobie spodnie do biegania czuję że będą fajne i młodemu bluzy jeszcze ni przyszły ale po niedzieli będą szkoda że juz wszystkie przeceny wyprzedane ale pewnie jeszcze się załapię

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Erwi ma tak samo jak Oliwka Popowa, śmieje się jak ma zjadane żeberka, pierdziochy i cmokania na szyji. No i ostatnimi czasy to śmiech straszny jak butelką małą plastikową rzuci, i ona się z hałasem odbija od podłogi, a braciszek z lamentem jak to usłyszy przybiega że znowu musi podnosić
libra777 mój słoiczki je tylko jak matka się zbuntuje. i mojemu te rosmanowe nawet podchodziły bo mało słodkie(moim zdaniem mączne są jakieś)
mój to powywalał wczoraj wszystko ze stolika w krzesełku na koniec wyciągnął tackę i też wyrzucił i się cieszył
a te słoiczki to rzeczywiście tak jak piszesz takie mączne mi tez nie smakował
Cytat:
Ta opryszczka, nie wiem jak Ci doradzić, ale chyba to niej wina, że ją ma. Szkoda tylko, żeby dziecko podłapało.
musiała by dziecko pocałować chyba dopiero by podłapało
Cytat:
rogaliki to pracochłonne dzieło, dlatego ja, na okoliczność braku czasu mam w zanadrzu pomysły na szybkie pichcenie.W przypadku ciast dobrym pomysłem może być np. serniczek na zimno. Jego przygotowanie zabiera nie więcej niż 5 minut. Do kawusi latte w sam raz
Rogaliki też za mną "chodzą". Tylko, że ja bym chciała saam wyrobić ciasto francuskie do nich. Przyjdzie mi pewnie jeszcze ze dwa lata na nie poczekać...
polecam strucle mrozone z lidla z ciasta francuskiego na pół godz do piekarnika i gotowe i pyszne
Stary 2010-10-10, 11:22   #2807
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
oo mamy tez taka posciel Ola śliczna

hmm no wlasnie. spotkanie trwalo 35 minut. wydawalo mi sie ze zapytalam o wszystko, ale nie poprosilam o referencje (dopytam jeszcze). fajna dziewczyna, nie jakas roztrzepana, spokojna jest. tylko, ze nie umyla rak jak przyszla, a brala mala. i miala opryszczke... a jak mi sie dziecię zarazi?

ale sliczna ta Twoja mala! Czy Twoj TZ jest w Twoim wieku?
i jeszcze - nie wiem, czy tego dentinoxu mozna tyle uzywac, przeczytaj dokladnie w instrukcji. to jest czysta lidokaina, a nie powinno sie tego za duzo dawac...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

chyba przez te moje rogaliki to pytanie, woiec opowiem. Rogalikow nie ma, nie mialam czasu a mialam zrobic jak TZ sie zajmie mala. mi to na codzien sie nie chce szalec. nie gotuje - TZ robi obiad po pracy. sprzatam tylko podloge, bo jak mala na niej lezy, to wole czysta. a takie sprzatanie jak Anakazar opisala... SZOK! ja bym padla z wyczerpania no chyba, ze to u mnie sie tak nie brudzi szybko
hehe u mnie też się szybko nie brudzi tylko ja już tak mam z tym sprzątaniem i utrzymywaniem porządku.Nie zasnę spokojnie jak naczynia nie są zapakowane do zmywarki albo ubrania gdzieś mi leżą.Sprzątam,bo lubię kiedy jest czysto.
W ogóle bez tżta ze wszystkim jest mi się lepiej zorganizowac:pracuję,dzie ckiem się cały czas zajmuję,w domu gucio,ja chodzę wyspana...hmm czyli to tż jest winny wszystkiemu co nie wychodzi lub na co czasu nie ma

Nina leży na matach i nie boję się jej zostawic,bo u nas na dole jest duża powierznia,ale nie zagospodarowana-mało mebli i wszystkiego,więc malutka może sobie śmigac spokojnie.

sidorcia zabieg już niedługo będzie za wami i zobaczysz będziemy tu wszystkie szczęśliwe,że wsio jest ok.A Natalcia to śliczna dziewczynka.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 11:46   #2808
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś w nocy byliśmy ze znajomymi na nocnych zakupkach w Manufakturze. Co roku robią tam jedną noc z obniżkami. Trafiłam w sklepie dziecięcym, chyba Tup-tup, na puzzle, ale składały się na kształt kolejki, czyli taki długi wąski pasek. A ja bym chciała takie kwadraty, z których mogłabym ułożyć większy prostokąt/kwadrat.
Ja kupiłam w Tesco. Są na dziale z zabawkami. Jeden komplet to 10 szt. cena 30 zł.

Cytat:
Pop nie uchronisz jej od wszystkiego na pweno wiele razy się uderzy czy upadnie ale jak to mówią jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz , też się trochę boję o kanty są takie fajne ochraniacze na kanty no i szklany stolik pod telewizor i ława ze szybą chyba wyjedzie z domu bo ostatnio mały wlazł na półkę pod ławą i wylazł druga stroną więc już nie wesoło.

Pl Madzia dzięki za tą stronę z ubraniami tchibo zamówiłam sobie spodnie do biegania czuję że będą fajne i młodemu bluzy jeszcze ni przyszły ale po niedzieli będą szkoda że juz wszystkie przeceny wyprzedane ale pewnie jeszcze się załapię
Je wiem że nie uchronię ale jakoś bardzo się boję tego czasu jej chodzenia. I jak patrzę na dom to wszystko wydaje mi się niebezpieczne. Moja znajoma 3 lata temu urodziła dziecko i była (i nadal jest) taką przewrażliwioną matką. A ja z niej się śmiałam. A teraz co? taka sama jestem Mała kichnie a ja już karzę TZ-towi iść z nią do lekarza. A z drugiej strony niby się pilnuję a to właśnie mi mała już kilka razy spadła.

A jeżeli chodzi o Tichibo to można tak kupić fajne rzeczy nie tylko ciuchy ale i do kuchni czy łazienki akcesoria. Jakość fajna. NAleży tylko pamiętać że mają zawyżoną rozmiarówkę. Ich 36 to takie 38. Męska L to jak XL (szczególnie góra).

Stary 2010-10-10, 11:48   #2809
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
ale sliczna ta Twoja mala! Czy Twoj TZ jest w Twoim wieku?
i jeszcze - nie wiem, czy tego dentinoxu mozna tyle uzywac, przeczytaj dokladnie w instrukcji. to jest czysta lidokaina, a nie powinno sie tego za duzo dawac...
Tż jest starszy o ponad rok. no właśnie chyba przestanę jej tyle tego dawać, napisane jest 2-3 razy, ja dawałam jej 4-5 razy. w aptece Tżkupił KinBaby - ma któraś z was może? jest 3x większy od dentinoxu i tańszy, w razie czego mamy też dentinox, gdyby ten się nie sprawdził...

Cytat:
Sidorcia - Twoja Natalka jest taka przeurocza. . Mojemu TZ też bardzo się podoba. I te jej oczy są takie ujmujące. Nie zapomnij nam tu dać znać kiedy pierwsza operacja. No jak przyjdzie czas na drugą to podaj mam tu konto.
Moja mała też bardzo rzadko się śmieje w głos. Najczęściej wtedy jak jest gryziona po żebrach.
Cytat:
Cytat:
zabieg zbliża się wielkimi krokami i za jakiś czas mała już tylko na zdjęciach bedzie ten rozszczep widziała . Trzymam za Natalcie kciuki i dawaj nam koniecznie znac co u was . Bedzie dobrze tulam mocno
Cytat:
sidorcia zabieg już niedługo będzie za wami i zobaczysz będziemy tu wszystkie szczęśliwe,że wsio jest ok.A Natalcia to śliczna dziewczynka.
dziękuję, dziękuję, przekażę Natalci komplementy.
pierwszy zabieg już 24 listopada. a na ten drugi podam jakoś w grudniu, listopadzie nr konta. dziękuję dziewczyny za wsparcie

Pop, zagroda bardzo fajna
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 11:56   #2810
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou - piękny filmik i piękny makijaż . Az trudno uwierzyć że to tak w domy wszystko robione. Cała stylizacja i wszystkie gadżety robią nastrój. Jeszcze raz ogromne

Dziękuję Tak, tak, wszystko robione w domu Moja siostra uwielbia Japonię i wszystko co z nią jest związane tak więc gadżetów ma masę - miałyśmy w czym wybierać Poza tym czy się japońskiego (te kartki zapisane tymi japońskimi szlaczkami to ona pisała), ma zamiar studiować japonistykę. W sumie gdyby nie ona, to nie wzięłabym w tym udziału.

Cytat:
Ferrou - klask i:
Pieknie , Ty to masz pomysły .
Jak nie wygrasz to napisze im co myślę o ich konkursach
Dziękuję Trudno powiedzieć czy wygram, bo laureatów wybiera tylko 1 osoba - tak więc będzie to bardzo subiektywny wybór. Poza tym, jest też dużo fajnych i dopracowanych prac. Zobaczymy we wtorek

Cytat:

Ferrou - tworzysz dziewczyno dzieła. Masz wybitnie artystyczną duszę. W końcu musi się udać i wygrasz konkurs. Trzymam kciuki
dziękuję z tą artystyczną duszą to tak nie za bardzo

Cytat:
Ferrou jestem w szoku rewelacjaklask i: kobieto jaki Ty masz talent w dłoniach i w głowie
Dziękuję

U nas nocki strasznie wyglądają, więc łączę się w bólu ze wszystkimi niewyspanymi Zębów jak nie widać tak nie widać.

Jeżeli chodzi o organizację dnia - to u mnie jest ciężko. Wstaję z wyra dość późno, potem zanim zjem, zanim posiedzę to już 12. Mały w miarę jest grzeczny, można go zostawic samego na macie. Wtedy ganiam po domu i w miarę ogarniam. Gdzieś tam kurze wytrę jak widzę że już trzeba, odkurzam w sumie co 2-3 dzień. Przez cały dzien to praktycznie przekładam zabawki i rzeczy małego. Obiadów codziennie nie gotuję, bo często teściowa robi wieczorem i wystarczy tylko odgrzać, postawić ziemniaki czy zrobić jakąś surówkę. Zazwyczaj to robię jak mały śpi, a jak nie śpi to biorę go ze sobą do kuchni w leżaczku bądź krzesełku - wtedy zajęty jest patrzeniem na koty, bo one oczywiście muszą wokół mnie krążyć, czekają na jakieś przysmaki A jak nie uda mi się zrobić obiadu to TZ przychodzi to coś wspólnie na szybko robimy. Czasami jak się wyrobię to ok 14 wychodzimy na dwór a jak nie, to dopiero po 16. Maluję się razem z małym On leży na macie, ja siadam koło niego, maluję się i do niego przy tym gadam, śpiewam itp. On jest bardzo zainteresowany tym co robię bo mam podwójne lusterko Prania codziennie nie robię bo nie mam takiej potrzeby, wychodzi raz na tydzien bądź nawet raz na 2 tyg. Prasuję tylko rzeczy małego i też raz na jakis czas, dopiero jak widzę że robią się pustki w jego szafie I wieczorem jak śpi to ogarniam zawsze, aby rano mieć mniej do roboty, wtedy tez prasuję itp. Naczynia myję na bieżąco, nie lubię jak mi coś leży w umywalce. Jak czegoś nie zdążę zrobić to robię to następnego dnia, nie ma z tego powodu histerii. Nieraz mam takie dni że nic mi sie nie chce i nic nie robię - tylko tak pobieżnie ogarniam, aby jako tako wyglądało.

Mały u nas większość czasu spędza na podłodze na macie. Mata juz za mała dla niego jest więc często leży poza nią. Jeszcze nie pełza czy raczkuje, przemieszcza się turlając. Bramkę będę tylko zakładać do kuchni bo tam w organizację nie chcę się wtrącać i zbyt wiele niebezpiecznych jest tam rzeczy.

Ostatnio kupiłam dla niego chrupki kukurydziane to tak się krzywi na sam widok że szok A nie wziął ani razu do buzi aby sprobować, tylko trzyma tego chrupka w rączce i ogląda przy tym krzywiąc się tak ,jakbym mu dała jakąś kupę czy co
Stary 2010-10-10, 12:36   #2811
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś jedziemy do Ikei. Zazwyczaj wracamy z nową pościela bo one niedrogie i fajne. Tą na zdjęciu mam już ze dwa lata i cały czas mi się podoba. Dziś zamierzam kupić takie fajne pacynki na paluszki przydadzą się do zagadywania małej jak nie będzie chciała jeść.
Coś takiego:

Yoonka - Ja też zwracam uwagę na to, żeby po wejściu do domu każdy mył ręce. Potrafimy już grzecznie zwrócić uwagę, jeśli widzimy, że ktoś zapomniał
Jeśli to fajna dziewczyna i uda się jeszcze potwierdzić, że poprzednia rodzin była z niej zadowolona, chyba dałabym jej szanse.

co do opryszczki to tylko trzeba uczulić żeby nie całowała dziecka jak ma to nie dotykała rękoma i potem małej itp i wtedy się nie zarazi napewno . Moja przyjaciółka ma ( bo to wirus w krwi ) a jej córki nie , bo własnie uważa i tyle

Cytat:
polecam strucle mrozone z lidla z ciasta francuskiego na pół godz do piekarnika i gotowe i pyszne
O dobrze wiedzieć ja kupuje to ciasto w rolkach kroje na kwadraty w każdy wkładam np brzoskwini kawałeczek i czekolady zawijam sklejam ( robią się takie kopertki i pieke ) pycha najtańsze ciasto w biedronie jest . albo kupuje w kaflu te ciastka fornetti zawsze jej mam w razie gości bo tez 20 min i gotowe ale tą strucle kupie bardzo lubie takie rzeczy

Cytat:
Tż jest starszy o ponad rok. no właśnie chyba przestanę jej tyle tego dawać, napisane jest 2-3 razy, ja dawałam jej 4-5 razy. w aptece Tżkupił KinBaby - ma któraś z was może? jest 3x większy od dentinoxu i tańszy, w razie czego mamy też dentinox, gdyby ten się nie sprawdził...

dziękuję, dziękuję, przekażę Natalci komplementy.
pierwszy zabieg już 24 listopada. a na ten drugi podam jakoś w grudniu, listopadzie nr konta. dziękuję dziewczyny za wsparcie

Pop, zagroda bardzo fajna
A propo kasy i konta , jak to jest z małą czy z tego pow może mieć orzeczenie o niepełnosprawności itp ?. Pytam bo mogłabyś ja zgłosić do fundacji żeby np postarać się o 1% z podatku i o pomoc jesli wam potrzebna . TYlko byś musiała się spieszyć bo to koniec roku i rozliczenia w sumie już blisko . A jakas kaska pewnoe by wam się przydała na leczenie małej . Koleżanka z Szymkowego zgłosiła ( choć dziecko cieżko chore ) i nazbierała prawie 4 koła - ma na dwa obozy z córeczka rehabilitacyjne .
Stary 2010-10-10, 13:47   #2812
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moje fotki w rurkach(wiem że dupcia jeszcze spora, ale jakoś mi już to wisi, dobrze się ze sobą czuję, i diety idą w odstawke)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:40   #2813
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Je wiem że nie uchronię ale jakoś bardzo się boję tego czasu jej chodzenia. I jak patrzę na dom to wszystko wydaje mi się niebezpieczne. Moja znajoma 3 lata temu urodziła dziecko i była (i nadal jest) taką przewrażliwioną matką. A ja z niej się śmiałam. A teraz co? taka sama jestem Mała kichnie a ja już karzę TZ-towi iść z nią do lekarza. A z drugiej strony niby się pilnuję a to właśnie mi mała już kilka razy spadła.

A jeżeli chodzi o Tichibo to można tak kupić fajne rzeczy nie tylko ciuchy ale i do kuchni czy łazienki akcesoria. Jakość fajna. NAleży tylko pamiętać że mają zawyżoną rozmiarówkę. Ich 36 to takie 38. Męska L to jak XL (szczególnie góra).
może dlatego że tak się bardzo starasz nie wiesz jak to jest nie raz chcesz coś zrobic bardzo dobrze a tu klapa
Dobrze że napisałaś o tym tchibo bo właśnie zadzwoniłam zamówienia jeszcze nie wysłali i zamieniłam spodnie na rozmiar mniejsze to i tak dresy więc na pewno się trochę rozciagną jakby były przyciasnawe ale niedługo i tak będą dobre
Cytat:

Ostatnio kupiłam dla niego chrupki kukurydziane to tak się krzywi na sam widok że szok A nie wziął ani razu do buzi aby sprobować, tylko trzyma tego chrupka w rączce i ogląda przy tym krzywiąc się tak ,jakbym mu dała jakąś kupę czy co
może w dotyku są dla niego nie miłe , ja mam taka ozdobną miotłę babajagę czy strach na wróble i ona jest z trzciny te nogi i mały się boi tego dotknąć bo szeleści a jak dotknie to az podskoczy tak się wystraszy zawsze
Cytat:
co do opryszczki to tylko trzeba uczulić żeby nie całowała dziecka jak ma to nie dotykała rękoma i potem małej itp i wtedy się nie zarazi napewno . Moja przyjaciółka ma ( bo to wirus w krwi ) a jej córki nie , bo własnie uważa i tyle
idzie to upilnować mój tż ma a ja jakoś nie

Cytat:

O dobrze wiedzieć ja kupuje to ciasto w rolkach kroje na kwadraty w każdy wkładam np brzoskwini kawałeczek i czekolady zawijam sklejam ( robią się takie kopertki i pieke ) pycha najtańsze ciasto w biedronie jest . albo kupuje w kaflu te ciastka fornetti zawsze jej mam w razie gości bo tez 20 min i gotowe ale tą strucle kupie bardzo lubie takie rzeczy
tez kupowałam to ciasto w ruloniku tylko nie pamiętam gdzie czy w lidlu czy biedronce
A te strucle to były z tygodnia niemieckiego w naszym lidlu jeszcze leżą więc u was też może będą były z serem , z makiem i z jabłkami rozpływały się w ustach
ech ale sie rozmarzyłam
Cytat:
Moje fotki w rurkach(wiem że dupcia jeszcze spora, ale jakoś mi już to wisi, dobrze się ze sobą czuję, i diety idą w odstawke)
osz Ty mi to jeszcze trochę brakuje do jak to powiedziałaś spora dupcia ale dopne swego
Stary 2010-10-10, 15:08   #2814
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
A propo kasy i konta , jak to jest z małą czy z tego pow może mieć orzeczenie o niepełnosprawności itp ?. Pytam bo mogłabyś ja zgłosić do fundacji żeby np postarać się o 1% z podatku i o pomoc jesli wam potrzebna . TYlko byś musiała się spieszyć bo to koniec roku i rozliczenia w sumie już blisko . A jakas kaska pewnoe by wam się przydała na leczenie małej . Koleżanka z Szymkowego zgłosiła ( choć dziecko cieżko chore ) i nazbierała prawie 4 koła - ma na dwa obozy z córeczka rehabilitacyjne .
tak, my mamy zasilki, orzeczenie o niepelnosprawnosci, razem ok.1100zl/mies, i wlasnie bedziemy zbierac, 1% podatku od znajomych na zabieg, tylko, ze ten drugi (przeszczep kosci do dziaselka z bioderka), bo powazniejszy, i zbieramy 7,5tys zl wlasnie na ten zabieg, bo to prywatnie bedzie. jakos w grudniu podam nr konta, to wtedy, prosze, w miare mozliwosci o oddawanie tego 1 procenta
Stary 2010-10-10, 16:53   #2815
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

tak skromnie spytam może ma ktoś ochotę na taką torebeczkę?
http://allegro.onet.pl/torebka-damsk...267788118.html

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
tak, my mamy zasilki, orzeczenie o niepelnosprawnosci, razem ok.1100zl/mies, i wlasnie bedziemy zbierac, 1% podatku od znajomych na zabieg, tylko, ze ten drugi (przeszczep kosci do dziaselka z bioderka), bo powazniejszy, i zbieramy 7,5tys zl wlasnie na ten zabieg, bo to prywatnie bedzie. jakos w grudniu podam nr konta, to wtedy, prosze, w miare mozliwosci o oddawanie tego 1 procenta
oczywiście,że oddamy!!
właśnie Nabuko pisała,że strasznie długo to się załatwia i bardzo długo czekała na wypłatę tego 1%

Ferrou cały czas pokazujesz klasę

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-10 o 16:54
Stary 2010-10-10, 17:43   #2816
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ania dzieki. przeczytam na pewno.

Puzzle piankowe w Pepco tez sa 14,99 paczka( ale nie wiem ile szt bo nie kupowalam jeszcze.

Pewnie, my tez oddamy z checia 1%!!!
My dopiero wrocilismy, mala nie chciala mleka po poludniu wiec mleko bedzie jadla dzisiaj 2 razy, nie to nie wmuszac nie bede
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:46   #2817
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:

oczywiście,że oddamy!!
właśnie Nabuko pisała,że strasznie długo to się załatwia i bardzo długo czekała na wypłatę tego 1%

my zapisaliśmy się do fundacji, która zajmuje się właśnie zbieraniem pieniążków na operacje rozszczepowe. mam nadzieję, że przyjanmniej połowę na tą operację, ale jestem wam bardzo wdzięczna za pomoc, bo to bardzo dużo dla nas - taka pomoc !
Stary 2010-10-10, 18:18   #2818
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Coś takiego:

no patrz, a u nas nie ma tych pacynek.. tych, ktore POP kiedys pokazywala, tez nie ma
posciel z ikei tez nam sie podoba ale warto kupowac ta drozsza, bo taka do 100zl byla szorstka bardzo po praniu. nieprzyjemna taka.

wlasnie nie chce tej opryszczki dla Tosi. my nie mamy i jakos sie tego boje. bo to przeciez boli i takie paskudne jest

zrobilam te rogaliki z podwojnej porcji - wyszly dwie blachy obzeramy sie teraz. OD JUTRA DIETA!
Stary 2010-10-10, 18:21   #2819
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze, że idą w odstawkę bo świetnie wyglądasz ja to dwa razy jak ty

Cytat:

może w dotyku są dla niego nie miłe , ja mam taka ozdobną miotłę babajagę czy strach na wróble i ona jest z trzciny te nogi i mały się boi tego dotknąć bo szeleści a jak dotknie to az podskoczy tak się wystraszy zawsze
w dotyku są takie normalne... Jak daję biszkopta to też się krzywi

Cytat:
Jasne że oddamy. Ode mnie będą jakieś grosze bo pracowałam w sumie w tym roku tylko miesiąc Ale namówię TŻ'ta i też po rodzinie i znajomych dam info Zawsze to Wam trochę pomoże

Cytat:
tak skromnie spytam może ma ktoś ochotę na taką torebeczkę?
http://allegro.onet.pl/torebka-damsk...267788118.html

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

oczywiście,że oddamy!!

Ferrou cały czas pokazujesz klasę
dzięks

Chciałam Małego teraz położyć do spania, bo zawsze tak spi, budzi się po 18.. i akurat mija te 2h i po 20 już go daję na nocne spanie. No ale nie chciał... strasznie się darł... no nic.. przetrzymamy godzinę. Teraz bawi się na macie
Stary 2010-10-10, 18:34   #2820
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
osz Ty! lachon na lachonie na tym forum! wypisuje sie, albo kazda przytyje dla mnie chociaz kilogram!!
Cytat:
to tak zrobimy, jesli ja wybierzemy. jeszcze jutro druga niania. starsza od tej i ma swojego synka, ale jakiegos uczacego sie juz w szkole.
Cytat:
pytalam, bo pamietam, ze jestes bardzo mlodziutka i wyglada na to, ze TZ tez mlody - pewnie nie potrafi sie odnalezc w nowej sytuacji, faceci pozniej dojrzewaja Dotrzecie sie

jesli sklad jest ten sam, to zadziala tak samo. identyczny sklad do dentinoxu ma np bobodent - dziala tak samo dawaj tyle, ile jest w ulotce, ja sie boje przedawkowania takiego czegos, farmaceutka kazala oszczednie

np zpbacz z wikipedii dzialania niepozadane
  • obrzęk
  • zblednięcie lub zaczerwienienie skóry
  • uczucie pieczenia lub świąd, drgawki, porażenie ośrodka oddechowego, nudności, wymioty
  • methemoglobinemia – w przypadku stosowania dużych dawek
Zatrucie, po przedawkowaniu lidokainy objawia się nudnościami, wymiotami, obniżeniem ciśnienia i drżeniem mięśni. W ciężkich zatruciach pojawiają się drgawki, zaburzenia widzenia, zapaść i porażenie ośrodka oddechowego. U osób z zaburzeniami przewodzenia impulsów w sercu, może wystąpić zatrzymanie akcji serca[1].

Cytat:
hehe u mnie też się szybko nie brudzi tylko ja już tak mam z tym sprzątaniem i utrzymywaniem porządku.Nie zasnę spokojnie jak naczynia nie są zapakowane do zmywarki albo ubrania gdzieś mi leżą.Sprzątam,bo lubię kiedy jest czysto.
W ogóle bez tżta ze wszystkim jest mi się lepiej zorganizowac:pracuję,dzie ckiem się cały czas zajmuję,w domu gucio,ja chodzę wyspana...hmm czyli to tż jest winny wszystkiemu co nie wychodzi lub na co czasu nie ma
huehuehue... bez TZ lepiej - na to wychodzi

ja mam pytanie SŁUŻBOWE do mam dziewczynek!
jak czyscicie okolice intymne coreczek po kupie? u nas ostatnio czesto kupka laduje "z przodu" i trzeba ja wygrzebywac z dziurki i teraz jest tam zaczerwienione. lekarka kazala smarowac clotrimazolum, ale jak temu zapobiegac?? smarowac tam grubiej, zeby nie wlazilo, czy jak?? help

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Ferrou! makijaz jest super! ale to chyba wlasciwie nei makijaz, tylko profesjonalna charakteryzacja! bardzo fajnie wyglada, ale upiekszajacy to on nie jest prawdziwy grozny samuraj wyszedl. czekam na wyniki!

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-10-10 o 19:50
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości