|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
dziękuję bardzo za analizy
![]() ![]() i proszę jeszcze o zerknięcie na: Eco Cosmetics odżywka do włosów z zieloną herbat i jojoba Skład INCI Wodno-alkoholowy wyciąg z zielonej herbaty*, hydrolat z zielonej herbaty, Kwas 9-oktadecenowy, alkohol cetearylowy, glikozyd kokosowy, olejek jojoba*, proteiny z pszenicy, etanol (alkohol roślinny), roślinna witamina E, , naturalne olejki eteryczne, limonen, linalol, cytronellol, kwas cytrynowy. Składniki oznaczone * pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. Bentley organics szampon do suchych i zniszczonych Aqua , decyl glucoside, lauryl betaine, xanthan gum, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice powder, punica granatum (pomegranate) fruit extract, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, olea europaea (olive) fruit oil, cinnamomum cassia (cinnamon) leaf oil, eugenia caryophyllus (clove) leaf oil, alcohol denat, limonene, Eugenol,glycerin, citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract, citrus grandis (grapefruit) fruit extract, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit extract, citrus tangerina (tangerine) fruit extract, citrus grandis (grapefruit) seed extract, potassium sorbate, lactic acid, citric acid.
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daj proszę znać, jak efekty ![]() Niezgodny z CG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
Isopropyl alcohol
Szukałam informacji na temat tego składnika. Znalazłam go w odżywce Mrs Potters (edit: a także Joannie Mak i Bawełna, Joannie Miód i Proteiny, Isanie białej z babassu, Isanie różowej połysk jedwabiu i Yung Asia ![]() W tym źródle znalazłam, że jest to potencjalnie wysuszający alkohol.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-07 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę... i odpowiedź na pytania.
Joanna, Z Apteczki Babuni, Serum nawilżająco - regenerujące do końcówek włosów Skład: aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, isopropyl myristate, propylene glycol, dimethiconol, polyquaternium-37, phenyl trimethicone, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polyquaternium-10, ppg-1 trideceth-6, mel extract, hydrolyzed milk protein, panthenol, hydroxyethylcellulose, triethanolamine, disodium edta, parfum, coumarin, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole. Czy serum jest zgodne z CG? Zawiera trudno zmywalne silikony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na fachowa analizę musisz poczekać, ja mogę tylko pokazać, że silikony występują w tym produkcie i jest ich sporo, dodatkowo pojawia siępolyquaternium i też jest go dużo. Dodatkowo składniki te pojawiają się zaraz na początku składu, czyli w sporych ilościach. Nie pokoi mnie składnik zaznaczony na czerwono, być może zw względu na dziwną nazwę. Bardzo ciekawa jestem co kryję się pod tą nazwą. Serum na pewno nie jest zgodne z CG, ze względu na silikony i p. Jumatt, dziękuję ślicznie za analizę, dam oczywiście znać, jak produkt się spisuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
A co z moja analiza lobuzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Czy maska Elseve Total Repair 5 jest zgodna z CG?
Chodzi mi głównie o to czy mogę jej uzyć po umyciu włosów ożywką? Tutaj link do analizy syrenki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=35 Z góry dziękuję ![]()
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#1151 | |
Rozeznanie
|
Jeśli mowa o tej, która poniżej, to czekała na swoją kolej, która właśnie nadeszła
![]() Cytat:
![]() Osobiście bym nie kupiła tego produktu, ale wybór należy do każdego kręciołka z osobna ![]() Niezgodne z CG |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Cien colour&shine - odżywka do włosów farbowanych i zniszczonych
aqua, stearyl alcohol, cyclopentasiloxane, stearamidopropyl dimethlamine, cetyl alcohol, glycerin, panthenol, benzoic acid, cetrimonium chloride, parfum, persea gratissima oil, dimethiconol, behentrimonium chloride, citric acid, benzyl salicylate, potassium sorbate, polyamide-2, linalool, isopropyl alcohol, citronellol, sodium sulfate
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Schwarzkopf, Taft Looks, Pianka Modelującą Curly Look
Aqua, VP/VA Copolymer, Butane, Propane, Polyquaternium-16, Sodium Benzoate, Cetrimonium Chloride, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Isobutane, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Amodimethicone, Parfum, Butylene Glycol, Glucose, Lactic Acid, Urtica Dioica Extract, Trideceth-12, Citronellol, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Buthylphentyl Methylpropional, Geraniol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś straszny zamęt panuje w składach szamponów/płynów do mycia Sanosan, każdy inny
![]() Sanosan baby Bad & Shampoo Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Citric Acid, Cocoglucoside, Allantoin, Hydrolyzed Milk Protein, Olea Europea Leaf Extract, Glycerin, Parfum, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben. Skład w dozie i na oficjalnej stronie Sanosanu jest taki sam, uff... Cena 10,59zł/500ml Trochę przerażająca ta litania parabenów ale czym jest się czym przejmować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawiera niedrażniące, delikatne związki myjące. w składzie mamy także emolient (natłuści włos) i humektanty (nawilżą). Jest także hydrolizat mleczny, który być może wzmocni włosy. Jak napisałam szampon delikatny, przeznaczony dla osób o wrażliwej i podatnej na podrażnienia skórze. Działanie łagodzące zapewnia także użyta w recepturze alantoina. Ze względu na użyte delikatne surfaktanty, o niewielkiej sile myjącej przeznaczony jest do codziennego stosowania, ze zmyciem olejów może być problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masła shea i sal natłuszczą włosy, zatrzymają wodę wewnątrz włosa i nie pozwolą mu zbytnio wodą napęcznieć. Sal ma sporo kwasów tłuszczowych nasyconych i jednonienasyconych z krótkim łańcuchem więc istnieje prawdopodobieństwo, że ma zdolność wnikania wewnątrz włosa. Gliceryna to humektant, przyciąga i wiąże wodę z otoczenia; rozmaryn ma potencjał wzmacniający. Nawilżający produkt wykończający. Zgodny z CG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgodna z CG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
no to Was troche pomecze, oto lista produktow ktore zamierzam nabyc, na razie w malutkich opakowaniach a jak cos okaze sie hitem to w wiekszych, gorzej jak wszystkie beda fajne
![]() wszystko to produkty stylizacyjne strech silkening creme naklada sie na zupelnie mokre curly meringue i curly pudding na wilgotne curly buttercreme naklada sie na suche Miss Jessie's Curly Buttercreme Ingredientseionized Water, Acetylated Lanolin, Beeswax , Shea Butter, Cocoa Butter, Carbomer 940, Fragrance, Peppermint Oil, Castor Oil, Dilaurate Laneth-15, Glycerin, Glyceryl Stearate, Hydrolyzed Animal Protein, Imidazolidinyl, Jojoba Oil, Laneth 15, Mineral Oil ,Methyl Paraben, Milk Protein, Panthenol, Paraffin, PEG-400, PEG-100, Stearate, Petrolatum, Propyl Paraben, Triethanolamine, Vitamin E, Wheat Germ Oil. nie dostalam na razie odpowiedzi od firmy ale sama poszukalam i te proteiny sa uzyskiwane albo ze szpiku kostnego albo z pozostalosci po ubitym drobiu, bydle lub swiniach (dokladne tlumaczenie w tekscie naukowym: carcass -padlina, scierwo, tusza ubitego zwierzecia), skladnik poddawany jest dzialaniu kwasu, goracej temperatury lub wysokiego cisnienia co pozwala wyodrebnic konkretne proteiny, niestety jako ze nie znam stanowiska firmy trudno tutaj ja krytykowac, sa tak zwane farmy organiczne gdzie hodowane sa zwierzeta dla potrzeb ludzkich i maja tam godne warunki, jesli dostane odpowiedz zaraz zrobie update Miss Jessie's Curly Meringue Ingredients: water, parafinium liquidum, glycerin, triethanolamine, fragrance, carbomer, wheat amino acids, aloe barbadensis leaf extract, avocado oil, coconut oil, sweet almond oil, jojoba seed oil, olive fruit oil, oleth-5, PEG-12 dimethicone, ethylhexyl methoxycinnanate, disodium EDTA, DMDM hydantion, iodopropynyl, butylcarbanate, yellow 5. Miss Jessie's Curly Pudding Ingredients: water, parafinium liquidum, glycerin, triethanolamine, fragrance, carbomer, PEG-12 dimethicone, dipropylene glycol, silk amino acids, aloe barbadensis leaf extract, avocado oil, shea butter, sweet almond oil, jojoba seed oil, macademia seed oil, oleth05, ethylhexyl methoxycinnanate, disodium EDTA, DMDM hydantion, ext. violet 2 Miss Jessie's Stretch Silkening Creme Ingredients: Water, parafinium liquidum, glycerin, wheat amino acids, triethanolamine, acrylates/C 10-30 ALKL, acrylate crosspolymer, aloe barbadensis leaf extract, hydrolyzed wheat protein, avocado oil, coconut oil, sweet almond oil, jojoba seed oil, olive fruit oil, PEG-12 dimethicone, fragrance, ethylexyl methoxycinnamate, oleth-5, DMOM hydration, iodpropynyl butylcarbanate, disodium EDTA, orange 4, red 40
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-11 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Rybiorku, mnie zaniepokoiło to animal protein w pierwszym, że co, ubili zwierzaka? :O Znaczy, to taki niespotykany składnik i jestem ciekawa skąd pochodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
wirly cokolwiek to jest kosmetyki miss jessie's maja informacje ze nie sa testowane na zwierzetach
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
hmm to tym bardziej nie powinny mieć składników pochodzenia zwierzęcego, a raczej od martwego zwierzęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
proszę o analizę wody brzozowej z Rossmanna: INGREDIENTS: AQUA, ISOPROPYL ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, BETULA ALBA LEAF EXTRACT, BETULA ALBA JUICE, ALCOHOL DENAT., SODIUM BENZOATE, PANTHENOL, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, CI 19140
lepsza taka czy Barwy, do wcierania w skórę głowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukam historii tego produktu ale chociaz jestem przeciw znecaniu sie nad zwietrzetami to jakos nie dyskwalifikuje tego produktu (gdyby firma robila testy na zwierzetach nie umiescilaby miedzynarodowego znaczka ze tego nie robi), wyjasnien moze byc duzo, baze wszystkich receptur stanowia receptury stworzone przez babcie zalozycielek firmy ok. 50 lat temu ktora pierwsze rzeczy ktore robila tworzyla na kuchennym stole ediT: wyslalam pytanko do miss jessie's, maja specjalna strone gdzie mozna pytac, zobaczymy co napisza
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-10 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio do odświeżania loków zaczełam używac keratin mist farouka - wytrwałam bez mycia włosów od wtorku aż do soboty, a oto skład, co myślice, moim zdanie skład ok:
Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder. dodam że końcówki były bardzo nawilżone. Co sądzicie?
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Kosmetolog1 dziękuję za analizę
![]() ![]() Jeszcze gdybyś mogła napisać jaki masz stosunek do parabenów ogólnie w kosmetykach b/s i d/s? Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-10 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Cześć, jestem w tej krainie pierwszy raz.
![]() Czytałam o tym,że warto wcierać aloes w skórę głowy. Niestety nie dostałam produktu Palomy lecz Aloe Vera firmy Alter Medica proszę o zerknięcie na skład: Aqua, Aloe Vera( Aloe Barbadiensis) Ekstract, Propylene Glycol, d-Panthenol , Gliceryne, Carbomer, sodium hydroxide,allantoin, ethyl paraben ,2-bromo-nitropropane-1,3-diol dziękuje
![]() |
#1167 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Czy ten balsam do włosów jest zgodny z CG?Cały czas szukam czegoś dla mnie i mojej córki co da się stosować przy myciu odżywką.
Wklejam analizę z wątku pielegnacyjnego https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=96 Z góry bardzo dziękuję. ![]()
![]() |
#1169 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie to nie widać tu żadnych silikonów, pq lub q więc jest zgodny z cg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.