Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 19:00   #1141
insanecurls
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

dziękuję bardzo za analizy
i proszę jeszcze o zerknięcie na:

Eco Cosmetics odżywka do włosów z zieloną herbat i jojoba

Skład INCI
Wodno-alkoholowy wyciąg z zielonej herbaty*, hydrolat z zielonej herbaty, Kwas 9-oktadecenowy, alkohol cetearylowy, glikozyd kokosowy, olejek jojoba*, proteiny z pszenicy, etanol (alkohol roślinny), roślinna witamina E, , naturalne olejki eteryczne, limonen, linalol, cytronellol, kwas cytrynowy.
Składniki oznaczone * pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Bentley organics szampon do suchych i zniszczonych

Aqua , decyl glucoside, lauryl betaine, xanthan gum, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice powder, punica granatum (pomegranate) fruit extract, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, olea europaea (olive) fruit oil, cinnamomum cassia (cinnamon) leaf oil, eugenia caryophyllus (clove) leaf oil, alcohol denat, limonene, Eugenol,glycerin, citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract, citrus grandis (grapefruit) fruit extract, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit extract, citrus tangerina (tangerine) fruit extract, citrus grandis (grapefruit) seed extract, potassium sorbate, lactic acid, citric acid.

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 09:09   #1142
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawa jestem tej analizy:
Loton Elixir ziołowy - Kuracja przeciw wypadaniu włosów

Skład: Aqua, alcohol denat, panax ginseng root extract, arginine, acetyl tyrosine, arctium majus root extract, hydrolyzed soy protein, polguaternium-11, dimecthicone copolyol, calcium pantothenate, zinc gluconate, niacinamide, ornithine hci, citrulline, glucosamine hci, biotin, propylene glycol, humulus lupulus extract, polguaternium-46, rentinyl palmitate, tocopherol, linoleic metyhyliosothiazolinone, parfum, c.l 42090, c.l 47005.

Wiem, że produkt ten jest niezgodny z CG ze względu na silkony i polguaternium, ale zastanawiam się, czy ekstrakty i inne składniki zawarte w tej odżywce mogą jakoś wpłynąć na wypadanie włosów. Zaznaczę, że używam tylko na skalp za względu na denat i te silkony.
Mogą, jak najbardziej. O ile tylko ktoś toleruje alkohol na skórę głowy, to początek składu jest wzorcowy dla tego typu produktów. Czyli denat jako promotor przejścia substancji aktywnych, a zaraz potem owe substancje aktywne. A jest ich naprawdę sporo: ekstrakt z żeń-szenia, (bardzo często wykorzystywany w produktach do stymulacji wzrostu włosów ze względu na dużą zawartość witamin, minerałów i sacharydów) oraz łopianu i chmielu, cała armia różnych aminokwasów, niezbędnych do prawidłowego wzrostu, witaminy B5, B3, A i E (dwie ostatnie w malutkich ilościach), glukonian cynku stosowany przy wypadających włosach i wzmacniająca biotynę. No i proteiny sojowe. Nie wiem, czemu władowali silikon i pq tak wysoko w składzie, skoro preparat służy do skóry głowy

Daj proszę znać, jak efekty

Niezgodny z CG
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 09:29   #1143
Volyova
Rozeznanie

Isopropyl alcohol

Szukałam informacji na temat tego składnika. Znalazłam go w odżywce Mrs Potters (edit: a także Joannie Mak i Bawełna, Joannie Miód i Proteiny, Isanie białej z babassu, Isanie różowej połysk jedwabiu i Yung Asia ). Przeszukując ten wątek widziałam, że parę razy był on brany za emolient, a w innych analizach - alkohol mogący wysuszać.

W tym źródle znalazłam, że jest to potencjalnie wysuszający alkohol.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-07 o 21:45
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 10:26   #1144
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Isopropyl alcohol

Szukałam informacji na temat tego składnika. Znalazłam go w odżywce Mrs Potters. Przeszukując ten wątek widziałam, że parę razy był on brany za emolient, a w innych analizach - alkohol mogący wysuszać.

W tym źródle znalazłam, że jest to potencjalnie wysuszający alkohol.
Masz rację, to rozpuszczalnik i mogący wysuszać alkohol. Przejrzałam dokładnie cały wątek, ale znalazłam tylko jedną analizę kwalifikującą ten składnik jako emolient i oczywiście poprawimy to. Gdybym jakąś jeszcze pominęła, daj znać. I dzięki za zwrócenie uwagi
Stary 2010-10-07, 16:22   #1145
LolaBunny
Raczkowanie

Proszę o analizę... i odpowiedź na pytania.

Joanna, Z Apteczki Babuni, Serum nawilżająco - regenerujące do końcówek włosów

Skład: aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, isopropyl myristate, propylene glycol, dimethiconol, polyquaternium-37, phenyl trimethicone, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polyquaternium-10, ppg-1 trideceth-6, mel extract, hydrolyzed milk protein, panthenol, hydroxyethylcellulose, triethanolamine, disodium edta, parfum, coumarin, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.

Czy serum jest zgodne z CG? Zawiera trudno zmywalne silikony?
LolaBunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 21:08   #1146
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LolaBunny Pokaż wiadomość
Proszę o analizę... i odpowiedź na pytania.

Joanna, Z Apteczki Babuni, Serum nawilżająco - regenerujące do końcówek włosów

Skład: aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, isopropyl myristate, propylene glycol, dimethiconol, polyquaternium-37, phenyl trimethicone, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polyquaternium-10, ppg-1 trideceth-6, mel extract, hydrolyzed milk protein, panthenol, hydroxyethylcellulose, triethanolamine, disodium edta, parfum, coumarin, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.

Na fachowa analizę musisz poczekać, ja mogę tylko pokazać, że silikony występują w tym produkcie i jest ich sporo, dodatkowo pojawia siępolyquaternium i też jest go dużo. Dodatkowo składniki te pojawiają się zaraz na początku składu, czyli w sporych ilościach. Nie pokoi mnie składnik zaznaczony na czerwono, być może zw względu na dziwną nazwę. Bardzo ciekawa jestem co kryję się pod tą nazwą. Serum na pewno nie jest zgodne z CG, ze względu na silikony i p.

Jumatt
, dziękuję ślicznie za analizę, dam oczywiście znać, jak produkt
się spisuje . Ja też zastanawiałam się po co tam wpakowali te silikony.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 21:29   #1147
Jennifer85
Zakorzenienie

A co z moja analiza lobuzy Zgubila sie

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 10:33   #1148
Iwona75
Zakorzenienie

Czy maska Elseve Total Repair 5 jest zgodna z CG?
Chodzi mi głównie o to czy mogę jej uzyć po umyciu włosów ożywką?
Tutaj link do analizy syrenki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=35
Z góry dziękuję
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 10:37   #1149
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Czy maska Elseve Total Repair 5 jest zgodna z CG?
Chodzi mi głównie o to czy mogę jej uzyć po umyciu włosów ożywką?
Tutaj link do analizy syrenki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=35
Z góry dziękuję
Maska ma modyfikowany silikon wiec teoretycznie mozna zmyc odzywka lub szamponem bez sls, ja osobiscie uzywalam jej w okresie gdy staralam sie byc CG i naprawde dala rewelacyjne wyniki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 10:40   #1150
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Maska ma modyfikowany silikon wiec teoretycznie mozna zmyc odzywka lub szamponem bez sls, ja osobiscie uzywalam jej w okresie gdy staralam sie byc CG i naprawde dala rewelacyjne wyniki

Dziękuję bardzoJutro wypróbuję.
Stary 2010-10-08, 13:01   #1151
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
A co z moja analiza lobuzy Zgubila sie
Jeśli mowa o tej, która poniżej, to czekała na swoją kolej, która właśnie nadeszła Jeśli masz na myśli jakąś inną, daj znać, o którą chodzi, bo rzeczywiście musiała się gdzieś zagubić po drodze.

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Aussie Dual Personality
Anti-Frizz + Conditioning Milk

Aqua, Dimethicone, Glycerin,Aminomethyl Propanol, Carbomer, VA/Crotonates Copolymer, VP/VA Copolymer, Methylparaben, PVP, Parfum, DMDM Hydantoin, PPG-1-PEG-9 Luryl Glycol Ether, Disodium EDTA, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Alcohol Denat, Jasminium Officinale Flower/Leaf Extract, Eclkonia Radiata Extract, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronello, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone.

Bardzo prosze o analize i opdowiedz czy to sienadaje do kreciolkow

Dziekuje
Pielęgnacyjnego to tutaj nic nie ma Pierwsze skrzypce grają silikon i polimery filmotwórcze. Jako, że utworzą na włosach film, to faktycznie mogą ograniczyć frizz i nadać włosom ładny wygląd. I tyle. W składzie jeszcze tylko gliceryna, reszta to składnik zagęszczający oraz regulujący pH. Potem już perfuma i konserwanty, a potem śladowe ilości wszystkiego innego.
Osobiście bym nie kupiła tego produktu, ale wybór należy do każdego kręciołka z osobna

Niezgodne z CG

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 16:07   #1152
Paulinka675
Zakorzenienie

Cien colour&shine - odżywka do włosów farbowanych i zniszczonych

aqua, stearyl alcohol, cyclopentasiloxane, stearamidopropyl dimethlamine, cetyl alcohol, glycerin, panthenol, benzoic acid, cetrimonium chloride, parfum, persea gratissima oil, dimethiconol, behentrimonium chloride, citric acid, benzyl salicylate, potassium sorbate, polyamide-2, linalool, isopropyl alcohol, citronellol, sodium sulfate

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 22:49   #1153
smerf3
Raczkowanie

Schwarzkopf, Taft Looks, Pianka Modelującą Curly Look

Aqua, VP/VA Copolymer, Butane, Propane, Polyquaternium-16, Sodium Benzoate, Cetrimonium Chloride, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Isobutane, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Amodimethicone, Parfum, Butylene Glycol, Glucose, Lactic Acid, Urtica Dioica Extract, Trideceth-12, Citronellol, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Buthylphentyl Methylpropional, Geraniol
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 00:10   #1154
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Jakiś straszny zamęt panuje w składach szamponów/płynów do mycia Sanosan, każdy inny W związku z tym proszę o jeszcze jedną analizę:
Sanosan baby
Bad & Shampoo

Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Citric Acid, Cocoglucoside, Allantoin, Hydrolyzed Milk Protein, Olea Europea Leaf Extract, Glycerin, Parfum, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben.

Skład w dozie i na oficjalnej stronie Sanosanu jest taki sam, uff...
Cena 10,59zł/500ml
Trochę przerażająca ta litania parabenów ale czym jest się czym przejmować?

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 10:05   #1155
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Jakiś straszny zamęt panuje w składach szamponów/płynów do mycia Sanosan, każdy inny W związku z tym proszę o jeszcze jedną analizę:
Sanosan baby
Bad & Shampoo

Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Citric Acid, Cocoglucoside, Allantoin, Hydrolyzed Milk Protein, Olea Europea Leaf Extract, Glycerin, Parfum, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben.

Skład w dozie i na oficjalnej stronie Sanosanu jest taki sam, uff...
Cena 10,59zł/500ml
Trochę przerażająca ta litania parabenów ale czym jest się czym przejmować?
Szampon bardzo delikatny.
Zawiera niedrażniące, delikatne związki myjące. w składzie mamy także emolient (natłuści włos) i humektanty (nawilżą). Jest także hydrolizat mleczny, który być może wzmocni włosy.
Jak napisałam szampon delikatny, przeznaczony dla osób o wrażliwej i podatnej na podrażnienia skórze. Działanie łagodzące zapewnia także użyta w recepturze alantoina. Ze względu na użyte delikatne surfaktanty, o niewielkiej sile myjącej przeznaczony jest do codziennego stosowania, ze zmyciem olejów może być problem.
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 14:53   #1156
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny dostalam probke i nie za bardzo widze to jako produkt do stylizacji, a niby tym jest, nie ma instrukcji obslugi na BC wiec sprawdzilam na stronie producenta i tez nic konkretnie - This freshly fragrance Caribbean formula will penetrate into those curls quickly, leaving hair soft, and wavy . A styling treatment specifically formulated for curly hair.
No wiec ok, jesli to stylizator to nakladam po myciu ale wiecie srednio do widze, produkt ma lejaca konsystencje, moze jako odzywka bs da sie zastosowac, no ale zapach ma powalajcy

Caribbean Hair Activator

Sal Butter, Shea Butter, Glycerin, Rosemary, Orange And Lime Essential Oil.
Mamy tu same masła, glicerynę, rozmaryn oraz olejek eteryczny pomarańczowy i z limonki.
Masła shea i sal natłuszczą włosy, zatrzymają wodę wewnątrz włosa i nie pozwolą mu zbytnio wodą napęcznieć. Sal ma sporo kwasów tłuszczowych nasyconych i jednonienasyconych z krótkim łańcuchem więc istnieje prawdopodobieństwo, że ma zdolność wnikania wewnątrz włosa.
Gliceryna to humektant, przyciąga i wiąże wodę z otoczenia; rozmaryn ma potencjał wzmacniający.

Nawilżający produkt wykończający.

Zgodny z CG.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 17:05   #1157
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za analizy
i proszę jeszcze o zerknięcie na:

Eco Cosmetics odżywka do włosów z zieloną herbat i jojoba

Skład INCI
Wodno-alkoholowy wyciąg z zielonej herbaty*, hydrolat z zielonej herbaty, Kwas 9-oktadecenowy, alkohol cetearylowy, glikozyd kokosowy, olejek jojoba*, proteiny z pszenicy, etanol (alkohol roślinny), roślinna witamina E, , naturalne olejki eteryczne, limonen, linalol, cytronellol, kwas cytrynowy.
Składniki oznaczone * pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Wygląda na to, że ta odżywka będzie emolientowa, bowiem producent użył w niej bardzo łagodnego surfaktantu, który ma zapewne za zadanie pomóc w zmyciu odżywki. Emolienty natłuszczą włos, pomogą zatrzymać w nim wodę oraz zmiękczą go. Również dzięki emolientom włosom nie zaszkodzi obecny w odżywce alkohol. Ze składników odżywczych mamy ekstrakt z zielonej herbaty i proteiny. Trochę brakuje jakiegoś typowego nawilżacza, poza tym ok.

Zgodna z CG
Stary 2010-10-09, 21:17   #1158
Rybiorek
Zakorzenienie

no to Was troche pomecze, oto lista produktow ktore zamierzam nabyc, na razie w malutkich opakowaniach a jak cos okaze sie hitem to w wiekszych, gorzej jak wszystkie beda fajne

wszystko to produkty stylizacyjne
strech silkening creme naklada sie na zupelnie mokre
curly meringue i curly pudding na wilgotne
curly buttercreme naklada sie na suche

Miss Jessie's Curly Buttercreme

Ingredientseionized Water, Acetylated Lanolin, Beeswax , Shea Butter, Cocoa Butter, Carbomer 940, Fragrance, Peppermint Oil, Castor Oil, Dilaurate Laneth-15, Glycerin, Glyceryl Stearate, Hydrolyzed Animal Protein, Imidazolidinyl, Jojoba Oil, Laneth 15, Mineral Oil ,Methyl Paraben, Milk Protein, Panthenol, Paraffin, PEG-400, PEG-100, Stearate, Petrolatum, Propyl Paraben, Triethanolamine, Vitamin E, Wheat Germ Oil.

nie dostalam na razie odpowiedzi od firmy ale sama poszukalam i te proteiny sa uzyskiwane albo ze szpiku kostnego albo z pozostalosci po ubitym drobiu, bydle lub swiniach (dokladne tlumaczenie w tekscie naukowym: carcass -padlina, scierwo, tusza ubitego zwierzecia), skladnik poddawany jest dzialaniu kwasu, goracej temperatury lub wysokiego cisnienia co pozwala wyodrebnic konkretne proteiny, niestety jako ze nie znam stanowiska firmy trudno tutaj ja krytykowac, sa tak zwane farmy organiczne gdzie hodowane sa zwierzeta dla potrzeb ludzkich i maja tam godne warunki, jesli dostane odpowiedz zaraz zrobie update

Miss Jessie's Curly Meringue

Ingredients: water, parafinium liquidum, glycerin, triethanolamine, fragrance, carbomer, wheat amino acids, aloe barbadensis leaf extract, avocado oil, coconut oil, sweet almond oil, jojoba seed oil, olive fruit oil, oleth-5, PEG-12 dimethicone, ethylhexyl methoxycinnanate, disodium EDTA, DMDM hydantion, iodopropynyl, butylcarbanate, yellow 5.

Miss Jessie's Curly Pudding

Ingredients: water, parafinium liquidum, glycerin, triethanolamine, fragrance, carbomer, PEG-12 dimethicone, dipropylene glycol, silk amino acids, aloe barbadensis leaf extract, avocado oil, shea butter, sweet almond oil, jojoba seed oil, macademia seed oil, oleth05, ethylhexyl methoxycinnanate, disodium EDTA, DMDM hydantion, ext. violet 2

Miss Jessie's Stretch Silkening Creme

Ingredients: Water, parafinium liquidum, glycerin, wheat amino acids, triethanolamine, acrylates/C 10-30 ALKL, acrylate crosspolymer, aloe barbadensis leaf extract, hydrolyzed wheat protein, avocado oil, coconut oil, sweet almond oil, jojoba seed oil, olive fruit oil, PEG-12 dimethicone, fragrance, ethylexyl methoxycinnamate, oleth-5, DMOM hydration, iodpropynyl butylcarbanate, disodium EDTA, orange 4, red 40
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-11 o 14:06
Stary 2010-10-09, 23:17   #1159
wrily_curly
Rozeznanie

Rybiorku, mnie zaniepokoiło to animal protein w pierwszym, że co, ubili zwierzaka? :O Znaczy, to taki niespotykany składnik i jestem ciekawa skąd pochodzi
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 08:48   #1160
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Rybiorku, mnie zaniepokoiło to animal protein w pierwszym, że co, ubili zwierzaka? :O Znaczy, to taki niespotykany składnik i jestem ciekawa skąd pochodzi
wirly cokolwiek to jest kosmetyki miss jessie's maja informacje ze nie sa testowane na zwierzetach
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-10, 12:29   #1161
wrily_curly
Rozeznanie

hmm to tym bardziej nie powinny mieć składników pochodzenia zwierzęcego, a raczej od martwego zwierzęcia...
Stary 2010-10-10, 12:30   #1162
Maqua
Zakorzenienie

proszę o analizę wody brzozowej z Rossmanna: INGREDIENTS: AQUA, ISOPROPYL ALCOHOL, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, BETULA ALBA LEAF EXTRACT, BETULA ALBA JUICE, ALCOHOL DENAT., SODIUM BENZOATE, PANTHENOL, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, CI 19140

lepsza taka czy Barwy, do wcierania w skórę głowy?
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 12:36   #1163
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
hmm to tym bardziej nie powinny mieć składników pochodzenia zwierzęcego, a raczej od martwego zwierzęcia...
nie mam pojecia, ale z placenta jest podobnie, pisze ze z lozysk a potem sie doczytujesz i chodzi o rosliny
poszukam historii tego produktu ale chociaz jestem przeciw znecaniu sie nad zwietrzetami to jakos nie dyskwalifikuje tego produktu (gdyby firma robila testy na zwierzetach nie umiescilaby miedzynarodowego znaczka ze tego nie robi), wyjasnien moze byc duzo, baze wszystkich receptur stanowia receptury stworzone przez babcie zalozycielek firmy ok. 50 lat temu ktora pierwsze rzeczy ktore robila tworzyla na kuchennym stole

ediT: wyslalam pytanko do miss jessie's, maja specjalna strone gdzie mozna pytac, zobaczymy co napisza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-10 o 12:53
Stary 2010-10-10, 12:55   #1164
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Ostatnio do odświeżania loków zaczełam używac keratin mist farouka - wytrwałam bez mycia włosów od wtorku aż do soboty, a oto skład, co myślice, moim zdanie skład ok:
Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA
Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder.

dodam że końcówki były bardzo nawilżone. Co sądzicie?

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:03   #1165
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Kosmetolog1 dziękuję za analizę Myślę, że skuszę się na ten szampon bo innych, o których pisała wirly nie mogę nigdzie znaleźć.
Jeszcze gdybyś mogła napisać jaki masz stosunek do parabenów ogólnie w kosmetykach b/s i d/s?

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-10 o 15:04
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:59   #1166
neonka28
Zakorzenienie

Cześć, jestem w tej krainie pierwszy raz.

Czytałam o tym,że warto wcierać aloes w skórę głowy.
Niestety nie dostałam produktu Palomy lecz Aloe Vera firmy Alter Medica
proszę o zerknięcie na skład:

Aqua, Aloe Vera( Aloe Barbadiensis) Ekstract, Propylene Glycol, d-Panthenol , Gliceryne, Carbomer, sodium hydroxide,allantoin, ethyl paraben ,2-bromo-nitropropane-1,3-diol

dziękuje
Stary 2010-10-10, 17:10   #1167
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
nie mam pojecia, ale z placenta jest podobnie, pisze ze z lozysk a potem sie doczytujesz i chodzi o rosliny
poszukam historii tego produktu ale chociaz jestem przeciw znecaniu sie nad zwietrzetami to jakos nie dyskwalifikuje tego produktu (gdyby firma robila testy na zwierzetach nie umiescilaby miedzynarodowego znaczka ze tego nie robi), wyjasnien moze byc duzo, baze wszystkich receptur stanowia receptury stworzone przez babcie zalozycielek firmy ok. 50 lat temu ktora pierwsze rzeczy ktore robila tworzyla na kuchennym stole

ediT: wyslalam pytanko do miss jessie's, maja specjalna strone gdzie mozna pytac, zobaczymy co napisza
super

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Ostatnio do odświeżania loków zaczełam używac keratin mist farouka - wytrwałam bez mycia włosów od wtorku aż do soboty, a oto skład, co myślice, moim zdanie skład ok:
Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA
Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder.

dodam że końcówki były bardzo nawilżone. Co sądzicie?
mnie się nawet podoba (ale ja się nie znam ) trochę mnie dziwią te minerały na końcu składu i parabenów trochę się boję, z chęcią przeczytam profesjonalną analizę

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Kosmetolog1 dziękuję za analizę Myślę, że skuszę się na ten szampon bo innych, o których pisała wirly nie mogę nigdzie znaleźć.
Jeszcze gdybyś mogła napisać jaki masz stosunek do parabenów ogólnie w kosmetykach b/s i d/s?
u mnie normalnie ten sanosan w rossmanie znalazłam (w 2 we Wrocławiu go widziałam, w innych nie patrzyłam)

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Cześć, jestem w tej krainie pierwszy raz.

Czytałam o tym,że warto wcierać aloes w skórę głowy.
Niestety nie dostałam produktu Palomy lecz Aloe Vera firmy Alter Medica
proszę o zerknięcie na skład:

Aqua, Aloe Vera( Aloe Barbadiensis) Ekstract, Propylene Glycol, d-Panthenol , Gliceryne, Carbomer, sodium hydroxide,allantoin, ethyl paraben ,2-bromo-nitropropane-1,3-diol

dziękuje
Palomy już nie produkują. Żele aloesowe inne wrzucałam jakiś czas temu i były analizowane, w tym ten z Alter medica (sama go miałam , niedawno skończyłam, jakoś się nie przekonałam) popatrz na liście zanalizowanych kosmetyków, Gorvita chyba też była
Stary 2010-10-10, 19:11   #1168
Iwona75
Zakorzenienie

Czy ten balsam do włosów jest zgodny z CG?Cały czas szukam czegoś dla mnie i mojej córki co da się stosować przy myciu odżywką.
Wklejam analizę z wątku pielegnacyjnego
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=96

Z góry bardzo dziękuję.
Stary 2010-10-10, 19:19   #1169
wrily_curly
Rozeznanie

jak dla mnie to nie widać tu żadnych silikonów, pq lub q więc jest zgodny z cg ale tu jeszcze chodzi o lekkość bądź substancję która potrafi myć a na tym się nie znam to pewnie jakaś ekspertka niedługo Ci odpowie czy do mycia też jest dobry
Stary 2010-10-10, 19:58   #1170
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to nie widać tu żadnych silikonów, pq lub q więc jest zgodny z cg ale tu jeszcze chodzi o lekkość bądź substancję która potrafi myć a na tym się nie znam to pewnie jakaś ekspertka niedługo Ci odpowie czy do mycia też jest dobry

Dziękuję za odpowiedź.Nie chcę myć tym balsamem włosków,tylko uzywac juz po umyciu ich odżywką
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości